K-report
 

Archiv do 31.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Archiv do 31.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 21:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák, Hroch, Tysiq : Naprostý souhlas.
Příplatek má na rozdíl od místenky tu výhodu, že nejsem vázán konkrétním spojem a to už neřeším situaci, že si můžu vybrat ke komu si přisednu do kupé. To jako základní argument nestačí???
Znám lidi, kteří kvůli místenkám nejezdí Ostrava - Praha pendolinem, ale EC/IC i za cenu plných vlaků a delší jízdní doby.
No už se těším na tu zítřejší tiskovku, kde se konečně oficiálně vyjádří někdo kompetentní.
moje nové stránky http://www.richardovystranky.cz (původní blog opouštím)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 08:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: já se hlásím. Pendolínem jedu jen pokud jinak nelze. A to proto že si (v prázdným vlaku) nejdřív musím sednout na své místo. Po zjištění že bůhvíproč jsme na té čtyřce čtyři a o kus dál je šest volnejch dvousedaček se lidi s brbláním různě rozesazujou, ve směru z Ovy zpravidla až za Olomoucej neb pak už těžko někdo přijde v Perníkově a nehrozí stěhování.

Když tady ti zastánci argumentují narvaností EC (asi nikdy nejeli uprostřed tejdne), nechť jsou vybraná "studentská" EC v pátek odpoledne a v neděli kvečeru povinně místenková. Ale mít povinně místenkovej vlak kde je obsazeno zdaleka ne každé kupé jedním kusem (Fatra) je zdegenerovanost.

Mimoto už dnes notoricky nestíhaj kasy na velkejch nádražích (typicky Šalingrad + Váguson). To jako budou další extra pokladny na místenkování? Nebo bude nutné k vlaku chodit půl (třičtvrtě) hodiny předem? Dík, to u IGK netřeba a na služební cesty mi ho bez problémů přidělej. Spíš jsem za exota když jedu VHD....
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Petr_vlček: Kasy v Šalingrad gl. os. se vraj mají rušit. :-)

Ona by se i ta studentská frekvence dala rozmělnit, pokud by se k tomu při tvorbě rozvrhů přihlíželo. A nemyslím si, že lidé kterými argumentujete pro povinnou rezervaci jezdí zrovna v neděli večer.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Len doplním: Tie povinné miestenky by boli predsa len na VYBRANÉ vlaky, nie všetky! Za povinne miestenkovým IC-čkom môže ísť o 20-30 min obyčajný rýchlik/expres, ktorý poberie tých, ktorí miestenky z rôznych príčin nemajú (či už nechcú, nestíhajú si kúpiť, a pod.).

A ten problém so zakúpením miestenky... to sú také "argumenty" - aj lístky si predsa treba niekde kupovať. A ak sú aj tak dlhé rady pred pokladňami, chyba bude niekde inde, nie však v miestenkách. Veď povinne miestenkové vlaky premávajú aj v iných štátoch - už som spomínal Slovensko, nebudem hovoriť o Nemecku, Francúzsku, keďže tam je rezervačný systém na celkom inej úrovni (mmch. rady pred pokladňami tam bývajú tiež).
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight: aj lístky si predsa treba niekde kupovať

Slyšel už jste někdy o Kilometrické bance? I když, pravda, po prosincové "úpravě" tarifů se počet jejich uživatelů zřejmě sníží.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight: - zakúpení místenky je samozřejmě problém. Jezdím dost, ale třeba na hlavním v Praze (odkud jezdím) ani nevím, kde jsou teď pokladny. Čím to bude?

Slovensko bych nepřipomínal - ještě pořád tam mají snad na všech pokladnách, že platba platebními kartami je dočasně mimo provoz (jako v létě, jako v zimě, jako loni...). No pravda to se dá systémově vyřešit - například zrušením jisté společnosti.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 14:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když, pravda, po prosincové "úpravě" tarifů se počet jejich uživatelů zřejmě sníží.

A čopak nám páni menežeři připravili?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Wartg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 14:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdražení na 1600,-
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 14:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak když tady znovu padlo Slovensko, tak opět dodám - povinně místenkové IC ke spokojenosti všech, zbytek si drandí R. Podotýkám, že nemám nejmenší důvod slovenské železnice jakkoliv vyzvedávat, ale tohle prostě je fakt. Za sebe na toto téma prohlašuji howgh, ať v ČR žijí gumokola.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 14:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wartg: To zdražení na 1600 Kč by mě osobně příliš nevadilo, spíše mi vadí zrušení příplatku na EC/IC. Existence těchto příplatků a naopak možnost jízdy na KMB bez příplatku byla zřejmě nejvýznamnějším důvodem, proč jsem si KMB pořizoval.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 15:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Kilometrická banka je již nyní v podstatě odpískaná, protože zatímco nyní bylo EC s ní výhodné po celé republice, nyní ztratí svojí poslední výhodu... No jo někdo nepřemýšlí.

Jinak dnes jsem cestoval EC 171 z Děčína do Brna a musím říct, že bylo skutečně téměř prázdné, takže ono asi ne každé EC je plné...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 15:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Euronight 12,58:
proč má za prázdným povinně místenkovým IC jet ještě prázdný nepovinně místenkový Ex?

Na Slovensku občas vlakem jedu. Jedinkrát jsem si kupoval místenku do EC v létě z Blavy do Prahy (a i tam to nebylo na stojáka). Jinak IC tam jsou náhodné výstřely v podobě třeba 1 páru (Hron). R z Levic do Blavy kolem 14 vypadal v týdnu tak že jsem si vybíral kupé.

Jsem ochoten připustit URČITÁ EC/IC jako povinně místenková A TO VÝHRADNĚ V DEN KDY TO JE POTŘEBA. Tedy pátek odpoledne, neděle odpoledne a po ráno Ova - Pha. Pokud kolem nich jede nemístenková posila.

Mimochodem ani ty humusácký 15xx na 270 nebejvaj narvaný jak o život a vesměs se najde místo. Takže kdo nechce na stojáka v IC má možnost.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 16:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: ono záleží také na tom, zda-li jedeš v pondělí, v pátek či v neděli. V neděli byla Hungárka 171 velmi slušně vytížená, Vindobona nacpaná k prasknutí, ale např. ve voze 254 si vždy místo najdete. V úseku Dresden - Praha moc lidí také nejezdí, v Holešovicích se vždy Ecéčka tak krásně vyprázdní... uvidíme, jak tomu bude po změně tarifu. Také se mi líbí, že se bude platit za kilometr, ne za nějaký blbý úsek, jeden kilometr by měl člověka beze slev vyjít asi na 1,3Kč co jsem tak slyšel, ale nezaručuji to. Samozřejmě se jedná o cenu v 1. vozové třídě.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 17:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také se mi líbí, že se bude platit za kilometr, ne za nějaký blbý úsek, jeden kilometr by měl člověka beze slev vyjít asi na 1,3Kč.....

V praxi to ale bude pro běžné jízdenky (vč. zákaznického jízdného) znamenat spíše zdražení. Výhodnější to může být spíše jen pro velmi krátké úseky.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 17:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té KMB. V tiskové zprávě na ceskedrahy.cz se píše, že pokud koupíte 5 najednou, zaplatíte 7 200, což znamená 1 440 za jednu. Takže pokud se vás dohodne 5, dostanete se v podstatě na současnou cenu.
No, mě to netrápí, já většinou jezdím na síťovky a teď na In-Gold. Ale i tam si pohorším. Týdení In-gold podle nepotvrzeného zdroje by měl údajně stát 1 200. Tak uvidíme za kolik budou papírové síťovky s In-zákazníkem, jestli nakonec nevyjdou levněji než In-Gold. Osobně ale spíš čekám, že SJK budou jen pro dvojku a na jedničku zůstane jen In-Gold. Což by bylo i logické.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 18:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, ještě jsem chtěl dodat, že samozřejmě se jedná o cenu ve 2. vozové třídě (já spíše jezdím tou jedničkou, tak jsem se spletl). 1,3Kč by měla být nejspíše cena 2. třídy u člověka s obyč jízdenkou.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 20:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

application/pdf
jizdne_071209_graf_1.pdf (42.1 k)


application/pdf
jizdne_071209_graf_2.pdf (52.9 k)


application/pdf
REGIONet_20071209.pdf (29.9 k)


application/zip
tarif20071209_presentace.zip (323.9 k)


application/pdf
TR10_ceniky_20071209.pdf (109.5 k)

Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pampelišák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.155.178
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 21:32:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je dokonalý. (Plzeň)-Praha-Pardubice mně jako studenta, co cca 4xtýdně dojíždí stála 4000/čtvrtletí, teď mně ta samá jízdenka bude stát 75% z 11322 Kč... To je 8491,50. Chápu, že mám možnost si koupit In-Golda, díky, ale stejně mi navýšení o 8000 za rok (jezdil sem 3 čtvrtletí, přes léto ne) připadá nemorální.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 22:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38:
dík za pohled do zářné budoucnosti ... takže pro nás cestující na trati Pha-Ova to znamená platit více, zato jezdit plnějším vlakem :-))

netuší někdo jak se změní mezinárodní lůžkové-lehátkové příplatky ? vidím že vnitro solidně poskočilo, nic proti, ale bude přetrvávat ten nesmysl, že do Ca stojí lehátko mnohem více než o pár km blíž do Návsí ?

Ale oni tu R35 jednou dokončí, a pak adié hříchy kovokolního mládí :-))) Ostatně když koukám na nový GVD, tak jízdní doby nejsou zas o tolik lepší než třeba gerlach 20 let zpátky
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 22:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale můžeš jezdit jedničkou a o wekendu na šotovýlety
Za to já se mám. 10.- za vlak, 20.- za den
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 22:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maxipes_fík: To platí pro normální psy. Vy budete přepravován pouze na nákladních vozech, čili se Vás bude týkat jen Cargo
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 22:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Já taky
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 22:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No drsné zdražení... zpáteční Ostrava-Krnov ted 101,po zdražení 137....někdo se tu bál že IC budou přeplněné...jestli i po tomhle bude někdo jezdit vlakem tak bude mít celý vagon pro sebe...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 23:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak drsně bych to zase neviděl. Jenom prostě přibude lidí, co si koupí In-kartu. A o to ČD nepochybně šlo. Jediný kdo je na tom opravdu výrazně bit, jsou současní majitelé In-junioru, kteří dosud používali traťové a síťové jízdenky a opravdu náhodní cestující, kteří dosud používali zpáteční a kterým se ani přes současné zvýhodnění, In-karta stále nevyplatí. A těch tolik nebude.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 23:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S-200: počet uživatelů KMB se těžko sníží, spíš naopak, protože i s "plnou cenou" 0,8 Kč/km bude nadále od cca 80 km výš výhodnější, než zákaznické, a s množstevní slevou na 0,72 Kč/km už bude úplně bezkonkurenční. Domluvit se s pár lidmi na hromadném nákupu není zase takový problém ...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 00:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle těch tabulek to vypadá, že bude zrušena Síťová jízdenka Klasik pro ISIC/In-J! Dále budou rapidně zdraženy In-Gold...
Skoro to vypadá to, že ČD dělají vše proto, aby odradily "síťovkáře".

Zajímalo by mě, co znamená In-Gold All inclusice. (že by jídlo a pití v jídelních vozech v ceně?)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 00:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: je to tak, na síťovky bude stejná sleva 25% pro in-juniory jako pro in-zákazníky (= zdražení pro in-j). In-gold co vím stojí dnes 22.000/rok a nově má stát jen dvacet, to bych viděl spíš jako zlevnění. In-gold all inclusive má oproti 'obyčejné' in-g navíc místenky (včetně SC) zdarma a úschovu během přepravy zdarma.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 01:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek:
Nepředpokládám, že celoroční In-Gold má zakoupeno nějak vělké množství cestujících, proto její slevu chápu spíše jako nepodstatnou kosmetickou úpravu, ale podstatně vzrostly ceny In-G pro kratší časové úseky, které oslovují daleko větší okruh zákazníků.

Výhodné celosíťové cestování pro studenty prakticky nebude existovat. Výhodu síťovek vidím hlavně v možnosti operativně měnit trasu cesty. KMB ani (pro studenty výhodné) jednorázové jízdenky tuto možnost nenabízí.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 01:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad In-Gold all inclusive:
To je podle mého názoru krok do tmy. Využitelné leda pro velmi časté cestující SC (na delší vzdálenost). Uvidíme, s jakým se to setká ohlasem.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 10:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Síťovka na ISIC by zrušna být neměla, jen už nebude stát 4000, ale 75% z 11 322 což je 8491,50 Kč !! Což je nárůst o VÍCE NEŽ 100% !!! Jen pitomá traťovka by mě vyšla skoro na 10 000!! Souhlasím s pampelišákem - pro studenta je tohle neskutenčý rozdíl. Jen ty ku.. tohle prostě nechápou!! Oni se soustředí na příležitostné zákazníky a věrné cestující pošlou po drn. Co k tomu říct víc? Zpřelámat jim nohy ať vidí, jaký to je chodit pěšky - tohle mě s trochou nadsázky s takovou skoro čeká...

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3209
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 10:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák, Pampelišák:
Jj. Zase někdo "myslel".
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 10:34:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: promyšlené je to naopak dost dobře. Zdražení je selektivní, nedotýká se obyčejného jízdného (které je hodně vidět, ale nikdo za něj nejezdí). Zdražení síťovek pro -26 je podle mne prvním z kroků, kdy se budou likvidovat 'příliš výhodné' nabídky - ale postupně, tak aby ten řev nebyl příliš slyšet.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 10:43:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: Přesně tak, i samotná Dráha tvrdí, že za obyčejné jezdí 5 % zákazníků, ale 95 % novinářů.
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 11:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je dokonalá zlodějna:-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 11:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák:

Ale Hnulíková a spol to chápou moc dobře. Oni vědí, že stejně vlakem studenti jezdit nepřestanou, protože va naprosté většině pro ně jízda vlakem bude výhodnější, než jinak.
Stejně jako v Británii železnice předražují jízdné na přetížených trasách, protože vědí, že ucpanými dálnicemi nikdo nechce jet.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
jr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.30.219.56
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 11:43:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz na pritomne odborniky k novemu razeni: nevite, proc budou od noveho razeni jezdti vlaky relace (Cheb-) Chomutov - Praha pres Usti n.L. hl.n. a tam menit smer? Dosud jezdi ze Usti-zapad primo, jestli pojedou pres hlavni s prejezdem lokomotivy, tak je to tak 15 min navic oproti dnesnimu stavu....
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 11:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JR:
To už tak bude nafurt. Za pár let s řídicími vozy ř. 961 (z Bdt).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 12:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jr: odborník sice nejsem, ale těch 15 minut můžu snadno vyvrátit pohledem do JŘ: pobyt na hlavním je plánovaný na 6/7 minut proti současným dvěma na západě. Navíc je hlavní dostupnější, ale nejpádnějším argumentem zřejmě bude úspora rychlých es. Z Ústí na Cheb bohatě stačí 363. A spojit přepřah s úvratí je ideální, protože se dá zvládnout rychleji, než když se mašiny střídají na stejném konci vlaku.
Pampelišák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.168.254
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 12:03:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě jedna věc. Pokud má teď IC/EC víc jak hodinu zpoždění, tak se vracejí příplatky. Takže sem zvědavej, jestli teď budou ČD vracet dotace státu...
jr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.30.219.56
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 12:26:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: diky za info. Do té doby bude tedy úvrať z přeprahem nebo jinou masinou? (doufam, ze to Jasne bude pohledem do JR trate 130, ale ten jsem zatim nikde nenasel...prosince se dokonci prestavba Usti...)
Racek: pokud vlak bude stat 1-2 minuty na zapade (kudy musi projet), a pak misto aby jel 1-2 min primo na Usti n.L.-jih, tak pojede krokem 2 min na Usti-hl.n., tam bude 7 min. stat a odsud 1-2 min na Usti-jih, tak dobre, ta ztrata oproti dnesnimu stavu bude min. 9, v realu okolo 11 - 12 minut na moji relaci (Usti-Zapad - Holesovice)....
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 12:38:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pampelišák: Ano, budou. Dotace se při zpoždění nad 60 minut (tam, kde je 2h takt) vracejí už dnes u obyčejných rychlíků. Smlouva je veřejně dostupná na stránkách ministerstva.
jr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.30.219.56
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:05:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: uplne presne je to na relaci Usti-Zapad - Praha-Holesovice prodlouzeni jizdni doby o 8 min (dobre, s temi 15 jsem prestreili) z 1:06 na 1:14 diky uvrati na hl.n.... Argument dostupnosti: jak pro koho, jak odkud, z centralniho prestupniho uzlu MHD "Divadlo" je to na Usti-zapad 1 stanice trolejbusem...
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Jo přesně souhlasím..Kdo nemá jinou možnost než se přepravovat vlakem, bude muset cálovat jak neurvanej. Do toho od ledna zdražení potravin, dopravy a podobně. Vůbech bych se nedivil, kdyby se tenhle zku... tarif zdražil od 1.1 znovu! ČD = banda zlodějů a vyděračů. Monopol jak vyšitej! Ať táhne ODS s tam kam patří.... Tohle by slušná vláda nedovolila. Ale jakej předseda vlády,....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2705
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim vás, víte o něčem, co se nezdražuje? Proč si myslíte že by měla bejt dráha sockou i v cenách? Myslíte si, že nízké ceny dostupné pro každého zajistí čisté vozy, absenci individuí a podobně? Dráha není zaopatřovací ústav a kdo nemá na jízdenku si musí a) požádat o podporu sociální správu a nebo b) nikam nejezdit. Proč nutíte dráhu aby spolufinancovala třeba vaše CD, počítače, oblečení a zahraniční dovolený? připomeňte si všechny průzkumy, ze kterých vychází, že cestující veřejnost klade cenu až na kdovíkolikáté místo za interval, přesnost, spolehlivost, bezpečnost, slušnost personálu a čistotu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Kaštan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, i samotná Dráha tvrdí, že za obyčejné jezdí 5 % zákazníků, ale 95 % novinářů
Tak to asi pracuji u jiných ČD, a.s., než které máte na mysli. Na obyčejné jízdné jezdí odhadem jedna třetina cestujících, a to je velmi střízlivý odhad.
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: souhlas, ale až bude platit právě ta tvoje poslední věta v plném rozsahu, protože to jsou dokola omílané argumenty, i když realita je poněkud jiná.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať táhne ODS s tam kam patří.... Tohle by slušná vláda nedovolila.
"Slušná vláda" (zřejmě dle vás) České strany sociálně demokratické dovolila na železnici zavedení zlodějského jízdného, přičemž tento krok evidentně není "sociální" a rozhodně není prozákaznický. Současné úpravy jsou stejně protizákaznické, jako ty předchozí. Tak kde je změna? A nemyslíte si, že to dost dobře není o politice?

Proč si myslíte že by měla bejt dráha sockou i v cenách? Myslíte si, že nízké ceny dostupné pro každého zajistí čisté vozy, absenci individuí a podobně?
Když nemá být socka, proč si nechává rušit příplatky na EC,IC (síto proti některým cestujícím)? Samozřejmě, že jistota dotace je lepší, než nejistota podnikatelského prostředí. Ale dobrovolně se nechat zesockovatět...

Proč nutíte dráhu aby spolufinancovala třeba vaše CD, počítače, oblečení a zahraniční dovolený?
Člověče, co jste hulil? Penězotok je opačně, z dotací od všch je živená dráha, aby její úředníci mohli jezdit na ty zahraniční dovolený etc.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třetina cestujících za obyčejné? A to jste viděl kde?
Tam, kde je cestujících nejvíc (přiměstská doprava) jich většina jezdí na doklady IDS, takže i celostátně je to významný podíl. Z toho zbytku jsou pak většina studenti, důchodci, režijkáři a v neposlední řadě uživatelé traťových jízdenek. A až někde úplně na konci jsou cestující za zákaznické, KMB, obyčejné a TCV (včetně mezinárodních slev).
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 13:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák:
Tak ODS potáhne pryč a u ČD se myšlení nezmění. U ČD se změní myšlení pouze tehdy, když budou ČD prodány soukromému vlastníkovi (tím samozřejmě nemyslím jiného státniho molocha, ale myslím tím firmu, která není vlastněna žádným státem ani krajem a to ani zprostředkovaně).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 14:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže já myslím, že jaký stát (vláda) takový státní podnik. Tohle prostě o něčem vypovídá a myslím, že s politikou to má společného více než dost. Nějaká reglace tu téměř neexistuje a obyčejní lidé musí jen platit a platit - co jiného jim taky zbývá, když se prostě do školy nebo zaměstnání nějak dostat musí... A jestli někdo jako Desiro říká, že za vlády ČSSD (nejsme příznivce ČSSD) bylo zlodějské jízdné, jak potom nazvat toto mnohdy mnohem více než 100 % zdražování?? Tohle se však týká "jen" pravidelnách zákazníků, ale o tom už se v televizi a podobně nemluví...
Kaštan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 14:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: pokud to berete takto celkově (včetně IDS), tak asi máte pravdu. Já měl na mysli lidi, kteří přijdou k pokladně a kupují si lístek.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2706
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 14:26:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mitas24: Ono je bohužel třeba nejprve ten lepší personál(vozy a pod.) zaplatit. Těžko se bude něco zlepšovat na dluh. Takže pořadí je správné: 1)zdražit, 2) zlepšit.
A ruku na srdce, dráhy dneška a před dvaceti lety jsou nebe a dudy, to prostě přehlídnout nejde. Já jsem s většinou služeb ČD spokojen, Inkartu mám a rád si za dobrou službu zaplatim, než blbou zadarmo.
Budoucnost patří bagrům!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 14:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jaký stát (vláda) takový státní podnik.

Měl byste rychle ztratit důvěru ve státní vlastnictví a hospodaření. Qěcy už to výše vysvětlil více.

Nějaká reglace tu téměř neexistuje
1) Měl byste rovněž rychle ztratit důvěru v všespásnost regulace, to je taky cesta pekel, koneckonců je to projev státního "hospodaření".
2) Jakási regulace cen jízdného pomocí maximálních cen zde byla zavedena do doby zavedení obyč. jízdného. Právě pro umožnění jeho zavedení byla zrušena. Mmcd. v tomto případě byl nutný legislativní zásah orgánů státní správy. Toto je "jen" z vůle jednoho dopravce.

obyčejní lidé musí jen platit a platit
To je jistě smutné. A bude hůř.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 14:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák: Trochu to zdražování přeháníte. Právě ti ttaťovkáři, kteří teď nemají In-kartu, si ji vesměs pořídí a ještě si budou pochvalovat, jak se jim zlevní cesta mimo jejich trať, protože budou moci použít „zákaznické“. A to je to, o co ČD evidentně jde.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 15:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: A můžete mi říct, jak mi IN-KARTA nahradí traťovou nebo síťovou jízdenku?? To si mám kupovat jízdenku každý den?? Vysvětlete mi to já tomu nerozumím..
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 15:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

in-karta nenahradí traťovku nebo síťovku, ale předřečník měl patrně na müsli, že nová cena s tou plastovou škrabkou bude plusmínus stejná, jako dosavadní cena bez průkazu. 600 za tři roky, to je v ceně čtvrtletní jízdenky asi 50 korun ...
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 15:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro cestující na trase např. Ostrava-Praha se toho moc nezmění,KMB bude pořád celkem výhodné a potom zdražení moc lidí do vlaku nepřibude...ale pro cestující do 100 km co jezdí vlakem třeba 5-10 krát za rok je to naprostá zlodějna...víte proč ted nejezdí moc lidí na obyčejné jízdné??protože je prostě obrovsky nadsazené....takže kdžy člověk jede tak si bud sežene někoho k sobě aby jel na skupinu nebo bere zpáteční a nebo jede busem,autem...takže bych se fakt neoháněl tím že jezdí ted 5 % lidí na obyčejné.....tady je obrovský potencionál..který ted dráhy uplně zazdili...a ted odradí i ty co jezdili na zpátečku...např.moje oblíbená trasa Krnov Ostrava...76 kč vlak jedna cesta,bus 64 kč....zpáteční:137 vlak,128 bus....jedinou výhodu vidím že vlak jezdí častěji a že na téhle trase jezdí 843 a 471 ,ale pororvnávat to třeba na trase kde jezdí samé Béčka nebo Bt tak je to prostě hrůza...a kupovat si kvůli asi 10 cestám ročně In-kartu,ztrávit zas půl dne jejím vyřízením se mi fakt nechce....a když už zdražení tak postupné a ne o 35%.....to si nedovolí snad nikdo....a plus jěště určitě se cena zvedne jak zvednou dan na dopravu,ceník platí od prosince a ne od změny daní....prostě vám co jezdíte vlakem skoro každý den blahopřeju,budete tam mít víc místa....já si kupuju auto...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 16:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák (31. října 2007 - 10:02:27):
Uživatelům končících studentských síťovek nezbude nic jiné, než si pořídit In-Junior a jezdit na jednorázové jízdenky (čímž ovšem zanikne stěžejná výhoda síťovek) nebo pro velmi časté cestovatele investovat do In-Gold (pro cesty v EC/IC bez příplatků vhodné).
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 16:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dal bych tak jeden tip na trase Děčín-Rumburk co se týče %.Jezdím dá se říct jen toto,tak bych to tak mohl docela znát.
Režijní 30%
traťové (měs/týd) 25%
zákaznické 5%
skupinové 5%
zpáteční 20%
senior 10%
obyčejné 5%
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 17:43:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek: Plus mínus stejná cena nové a staré traťovky platí jen na krátké vzdálenosti. Kdo jezdí trochu dál, se docela prohne (to je ale dáno tím, že v minulosti se právě u těchto jízdenek zdražovalo nejmíň). Dva příklady ceny za čtvrtletní traťovku:
Vzdálenost 34 km (např. Praha-Český Brod), cena nyní 2304 Kč, cena nově se škrabkou 2664 Kč (bez ní 3552 Kč), navýšení 16 %.
Vzdálenost 57 km (např. Praha-Poděbrady), cena nyní 3456 Kč, cena nově se škrabkou 4218 Kč (bez ní 5624 Kč), navýšení 22 %.
U vzdálenosti 120 km by to bylo dokonce 36 %, ale tam je už dnes výhodnější roční InGold, který o 9 % zlevnil.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace