K-report
 

Archiv do 04.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Archiv do 04.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pampelišák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.155.178
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 17:52:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli je tu někdo mocnější, než my obyčejný, tak ať si laskavě uvědomí (a pošle to dál) následující:
Pokud si juniorští síťovkáří pořídí In-Gold, tak to bude v 1. třídě asi docela těsno... A i dospělej, kterej si koupí obyč. čtvrletní síťovku za 11322 je trochu na hlavu, když si může koupit o cca 1700 levnějc pořídít čtvrtletního In-Golda platnýho i na 1.třídu, takže asi tak...
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Super, takže tím, že se výrazně sníží výhodnost síťovek a kilometrických banek, tak zase narostou fronty u pokladen. Jednou z výhod, kvůli které se mi líbí mít síťovku, tj. že přijdu na nádraží tři minuty před odjezdem a nasednu, pomine, protože se budu muset bát, že tam bude fronta, nebo si plánovat cesty na měsíc dopředu a to se mi fakt nechce.
Su taky zvědavý na to, jak budou prosperovat expresy Praha-Brno. Podle toho, co zatím vidím, mně přijde, že musí krachnout. Vždyť i teďka pondělní ranní brněnský drak bývá zaplněný tak, že v žádné čtverce ve velkoprostorových částech nesedí víc jak dva lidi (v úsek Brno-Pardubice) a to by se dalo čekat, že v pondělí ráno by tam těch lidí mělo být jedno z největších množství.
MCh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.224.205
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:21:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu rozladěnost některých diskutujících. Komu se nechce cestovat drahým vlakem, může použít levnější dopravní prostředky - autobus nebo i auto.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 21:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sníží se výhodnost KMB? Já bych naopak řekl, že KMB je jediný doklad, který téměř nezdražuje (ze 1400 na 1440 je asi o 3%). Předpokládám totiž, že běžný zákazník ČD už je natolik vycvičený, že je pro něj sehnání 'spoluzákazníků' pro hromadný nákup hračkou. Ti méně schopní už dávno odpadli a jezdí na kole či autem. Ostatně soudím, že diskuse 'Hromadné nákupy KMB' vznikne tady na k-repu nejpozději do vánoc
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MCh:Jenže chápete jednu věc?Bud budu dávat na vlaky zhruba 10,15 miliard a budu za to očekvávat když už ne služby na úrovni 21.století tak aspon ceny srovnatelné s autobusem...a když mají být ceny které jsou vhodné jen pro lidi kteří jezdí každý den tak at si to zaplatí sami....máme přece liberální vládu tak at prostě zruší úplné dotace na vlaky....mě to vadit nebude budu jezdit autem nebo busem..ale nevím proč bych vám měl platit na ten váš vlak když vám to nevadí....to jsou peníze naprosto vyhozené komínem!!!!!prostě uplná černá díra!!!zavedení IC,EC do základní dopravní obslužnosti byla prostě blbost,Jančuro prosím boha dotáhni to do konce!!!!Prostě to nechápu....Komu se nechce cestovat drahým vlakem, může použít levnější dopravní prostředky - autobus nebo i auto Vždyt ted jste postavil na hlavu smysl těch dotací....pokud vím tak busy taky dotuje kraj a jezdí mnohem levnější....a ted auto výjde levněji při cestě ve dvou...prostě pokud je něco dražší než auto a jěště k tomu dotované tak je někde něco špatně....někde se ty peníze ztrácí....špatně se hospodaří...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Už jsem si v té souvislosti dovolil napsat na KODIS, k čemu je dobré třeba navýšení vlaků Ostrava - Havířov (zaplacené mj. i z mých daní), když tarifní politika ČD ty lidi stejně donutí používat autobus. A mě osobně ČD zdraží měsíční jízdenku o 60 %.
KMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.113.27
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:14:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé to bude s dokladem o zaplacení, když si koupíte 5 KMB naráz...
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: at prostě zruší úplné dotace na vlaky....mě to vadit nebude budu jezdit autem nebo busem..
Jezdit? Spíš stát! Zrušením dotací na vlaky (= zrušením vlaků) se doprava na silnicích definitivně zastaví a bude nejrychlejší chodit pěšky

S200: Pokud tam KODIS objednává souběžně s vlakem i autobusy a ani nenabízí vlastní tarif nezávislý na dopravcích, patřilo by ho rozehnat a začít s IDS zgruntu znova ...
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KMB: nastříhá se na pět částí a ty se vlepí do jednotlivých KMB?
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Racek:Já nejsem pro zrušení dotací na vlak,jen prostě nechápu proč ty peníze nejdou využít učelněji...prostě nechápu kam ty peníze dávají když jezdí s učetně odepsanýmy vozy a dalších 25 let minimálně chtějí tím že zvýší jízdné zůstanou ve vlaku už jen ti kteří jezdí pravidelně,většina vás šotoušů jezdí vlakem skoro furt ,má vyřízené všechny možné sítovky a to jak přemýšlí "obyčejný" člověk dokáží docela blbě pochopit...proč je možné že autobusoví dopravci se starají o to jak vypadá jejich vozový park,dbají o jejich údržbu,mají nižší jízdné a přitom berou jěště mnohem menší dotace??Vždycky jsem nesnášel pana Šulce za to jak se stavěl vůči vlakům a jak ničí veřejnou dopravu,ale potom co provedli ti zloději(skokové zdražení 40% u trasy využívané mou osobou) bych si s ním asi podal ruku....Já jsem pro vlaky a pro dotace,dokonce bych zvedl spotřební dan na benzín nebo bych zavedl mýto pro osobní auta a to nemalé aby to vedlo k omezení automobilové dopravy ale pokud mají lítat miliardy korun které mohli být využity třeba na školství vysloveně oknem protože místo lidí budou tyvlaky vozit vzduch tak za mě říkám dost!!!lidi probudte se,takhle lidi do vlaku nedostane!!!!
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
MCh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.224.205
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:50:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Máte pravdu v tom, že vlaky budou vozit vzduch. Ale nebojte se, řekl bych, že tak maximálně rok. Až krajští radní zjistí, že lidé dávaji přednost levnějšímu autobusu a autu, přestanou u ČD spoje objednávat a bude klid. Zkuste to chvíli vydržet, určitě dojde k posílení autobusových spojů.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3212
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár postřehů:
Racek: nastříhá se na pět částí a ty se vlepí do jednotlivých KMB? A bude nucen vždy předložit všec 5 KMB naráz...

Káem: Těžko se bude něco zlepšovat na dluh. Když rozjíždím nějaké podnikání, tak také nejdřív nakoupím stroje, materiál a pak teprve prodávám výrobky...

Pampelišák: Pokud si juniorští síťovkáří pořídí In-Gold, tak to bude v 1. třídě asi docela těsno... Také má obavy. (Jinak s celým příspěvkem souhlas.)

V zásadě jsem se v předchozím příspěvku nepřesně vyjádřil. Vše je promyšlené, ale tak nějak "drze vyděračsky". Prostě se začnou ždímat lidi, kterým nic moc jiného nezbývá, což je sice z pohledu podnikatele správné, ale z pohledu zákazníka sprosté. Zvlášť u zákazníka ČD, kdy je věrnost vynucená anebo srdeční, při pohledu na služby tu jistě nemůže být ani řeč o věrnosti dobrovolné z důvodu naprosté spokojenosti zákazníka s kvalitou.

Nádražák, Desiro, ad.:
S politikou to do jisté míry souvisí, poněvadž obyčejné jízdné je regulováno MF a osobně bych raději viděl zdražení jeho než zdražování věrnostních slev.

O.T. Zdražení čtvrtletní síťovky na In-junior, či ISIC-kartu činí 112%!!!
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 23:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MCh:Jenže vy si myslíte že to je dobře?J8 právěže naopak....v mém okolí se naučilo poměrně dost lidí cestovat na skupinové jízdné nebo zpáteční slevu a trvalo to celkem dlouho než pochopili že nemůžou srovnávat cenu busu a obyčejné jízdné které je doslova "bezkonkurenční"....dokonce se našlo i poměrně dost lidí kteří zjistili jaké to má pozitiva jezdit vlakem,např. Ostrava-Praha,je to je mnohem lepší než autem...ovšem ti jako jediní snad zůstanou,tam to zdražení není tak hrozné...ale ostatní kratší trasy...to je škoda mluvit....já bych byl nejradši kdyby to bylo tak že rozsah spojů by byl takový jaký je ted nebo spíš bude od nového GVD,s jizdním řádem jsem spokojený jako snad nikdy(jsem člověk co pamatuje už pouze kapitalismus), a jízdné se zvedalo o zvýšené náklady....energie sice roste,ale ne o 40%....hrůza....jsem se víc obával toho že budou přeplněné IC...a ted se bojím spíš toho že se brzo udusím smradem...a stejně se změnou tarifu nedocílilo toho hlavního...zjednodušení jízdného...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 23:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě když konečně po x letech cestující místo toho aby ubývali tak přibývají se rozhodne někdo tam nahoře to takhle pokazit....jenže neuvědomuje si že je mnohem lehčí někoho z vlaku dostat než ho zase zpátky dostat....schválně by mě zajímalo jaké budou tržby ČD...jestli budou vyšší po nebo před zdražením...protože když zaplatí 20 lidí 100 kč a po zdražení 13,14 140 kč co je víc? nehledě na to že hlavním posláním ČD by mělo být dostat co nejvíce lidí do vlaku(ano vím formálně jako akciovka vytvořit zisk...)
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 03:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že v IDOSu už funguje GVD 2007/8, ale nějak nereflektuje tu tzv. tarifní revoluci ČD.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 08:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Obyčejné jízdné regulováno není, je tzv. "věcně usměrňováno". A není to slovíčkaření, je to o podstatě.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 09:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad jr: pokud vlak bude stat 1-2 minuty na zapade (kudy musi projet), a pak misto aby jel 1-2 min primo na Usti n.L.-jih, tak pojede krokem 2 min na Usti-hl.n., tam bude 7 min. stat a odsud 1-2 min na Usti-jih, tak dobre, ta ztrata oproti dnesnimu stavu bude min. 9, v realu okolo 11 - 12 minut na moji relaci (Usti-Zapad - Holesovice)....

Na vaši relaci Ústí západ-Holešovice to podle IDOSu nepojede(Ústí západ rychlíky Cheb-Praha nestaví).
jr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.30.219.56
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 10:42:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo_17: diky za pohled do idosu, v predbeznem navrhu klasickeho JR jeste byl na Zapade pobyt 2 minuty, ted to tam tedy bude projizdet. Ja chapu, proc to tak je a ze to vetsine lidi (krome mne) bude vyhovovat. Zajimave je, ze i pres uvrat na Usti.hl.n. se jizdni doba relace Praha - Teplice zvedne jen o 1 minutu. Ted vidim vysvetleni one dosud nevysvetlitelne "vaty" v JR 06/07 ca. 6-7 minut mezi Ustim a Teplicemi. Ony si ji ty rychliky casto vybraly stanim na zhlavi Usti-Zapad, protoze Zapad cely minuly rok kapacitne tezce nestihal....
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 10:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem koukal na EN 376/7 a skutečně bude zřejmě jediným vlakem EN v Evropě, který nemá lůžkový vůz V kombinaci s vozy A,BDs a B to je pak skutečně na EN pouze parodie.
jr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.30.219.56
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 10:49:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navic se od prosince podstatne zvysi bezpecnost na Usti-zapad, dosud se do vlaku Praha-Chomutov (-Cheb) chodi na 4. kolej pres prechody, zatimco na prvnich trech vesele jezdi Os a R smer Usti hl.n. Hlaseni "Zadame cestujici, aby pri pohybu v kolejisti dbali sve osobni bezpecnosti" tam zni skoro porad....
Euronight
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 20:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Len pre upresnenie - Galileo bude EN len na ČD. ZSSK ho (našťastie) ako EN neakceptovali a na ŽSR to preto bude len Ex (s MÁV som si nie istý, ako to dopadlo). Ale inak súhlasím, že to radenie je výsmech. Napokon, nič nové pod slnkom na ČD (viď niektoré IC/EC - ale už sa k tomu nebudem vracať).

Mmch. neviete niekto, ako to bude s akceptáciou preukazov ZSSK - bude na ne nejaká zľava? Lebo ČD nedávno nejaký ZSSK preukaz prestali uznávať na SC...
Zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.5.192.219
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 09:35:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Living
Galileo má v radení maďarský vozeň Bc.... v úseku Budap-Frant.l. Treba lepšie pozerať
Java
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 10:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zámčan: Jo sice má Bc, ale vzhledem k tomu, že se staví koridor mezi Plzní a Chebem, tak jsem zvědav kolikrát tam dojede! ...Když už se na to lepšie pozerame... Prostě je to výkřik do tmy.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 10:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zámčan: Jenže Bcmz (osobně si myslím, že tam bude jezdit stejně jako letos do Německa spíše Bc) není lůžkový vůz, ale pouze lehátkový. Třeba lepšie pozerať :-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc předpokládám že bude za mezinárodní ceny Utaszerenátó tedy za nějakých 600. Cenově jsou ty vozy tak zajímavé, že jsem v dubnu v noci pá/so jel z Bratislavy do Prahy sám v Bc s lístkem do WLabu který jako většinou nejel.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat, zda-li někdo neví, jestli se od nového GVD podívají žehličky s bymečkama i na trať 260, alespoň v relaci pár plánovaných vlaků Brno - Rájec Jestřebí???
Z Kuřimi do Brna je to prý už jasný, ale když tak přemýšlím, stejně by nějaký ty 210tky musel někdo do toho Brna předislokovat odjinud, páč tady jich zase tolik nemáme... (DKV Brno)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3221
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 16:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: To by si mohl tedy vysvětlit...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 17:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Viz zde: odkaz
Strana 62 pro drážní dopravu a 67 pro silniční. Silniční je regulována pomocí maximálních cen (viz tabulka), drážní není regulována vůbec, jsou zde uvedeny jen podmínky, ale žádné cenové stropy. Slušní dopravci nemající monopol pak stanovují slušné ceny, neslušní dopravci mající monopol pak ceny neslušné.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3222
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 18:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
a) Odkaz nefunguje, ale našel jsem.
b) str.63, čl.1 (popř. 4), cituji: Regulaci formou věcně usměrňovaných cen... Takže o regulaci jde a jakou formou je prováděna jsem nerozpitvával.
Nicméně jak tedy to věcné usměrňování funguje pořád nějak nevim.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Martintrneny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 21:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZDRAVÍM VŠECHNY,
NEMÁTE NĚKDO UŽ OFICIÁLNÍ JŘ ČD 2007/2008 TRATI 310 OLOMOUC-OPAVA?DEJTE VĚDĚT, DÍKY MOC MARTIN
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 22:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martintrneny:
Zde mas vsechno.
Jizdni rady jsou v patem souboru zvrchu:-)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 23:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belinea: na odkazu je jen konečný návrh, ne platný oficiální jř.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 00:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Ano, správně, oficiální tabulky JŘ v pdf má asi jen několik vysoce postavených lidí na GŘ ČD, na internetu ani intranetu to nikde není.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1767
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 06:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak si tu nikdo nevšiml, že v EN GG se v úseku Cheb - Plzeň a opačně bude přepravovat za jízdné spěšného vlaku v době výluk (dle IDOSu).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 09:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: ... což snad lze pochopit ještě tak u návrhů, ale tajnosti s oficiálními JŘ měsíc před začátkem platnosti? Nechtějí ČD náhodou za veřejné peníze jezdit v utajení? Měl hospodu u silnice na Písek, ale chodili mu tam lidi ...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 11:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zelpage.cz v sekci JŘ je info, že knížka by se měla začít prodávat od 19.11. Což se mi zdá docela brzy. Čekal bych tak o týden déle. Každopádně v tiskárně už mají určitě napilno, takže těm tajnostem moc nerozumím.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 12:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

01112007
-all-

Zahájení prodeje celostátního jízdního řádu ČD 2007/2008 (Úřední vydání Českých drah, a.s. vydané
na základě § 22, odst. 1 zákona číslo 266/94 Sb. v platném znění) tímto vyhlašuji na 19. 11. 2007
v 10:00 hodin SEČ. V tomto duchu informujte veřejnost. Cena za jeden výtisk je stanovena na 60 Kč.
Prodej bude prováděn ve všech stanicích s výdejním zařízením UNIPOK.
Oblastní jízdní řády dopravce budou zařazovány do prodeje pod gescí O 27 GŘ postupně, počátek
zahájení prodeje smí být nejdříve současně s prodejem celostátního jízdního řádu.
Zahájení prodeje jakéhokoli jízdního řádu před výše uvedeným termínem, nebo nezajištění prodeje
v určených místech, bude považováno za hrubé porušení pracovní kázně ve smyslu zákoníku práce.

Ing. Tomáš Čech,
O 16 GŘ


(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Ulubos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 15:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím, nevíte někdo jestli se už dají se někde stáhnout některé nové SJŘ??
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 16:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: že jsou u Dráhy zvyklí jednat se zákazníky jako s vyvrhely, to už jsem si zvykl. Ale že se vstřícnost vůči klientům považuje za hrubé porušení pracovní kázně ve smyslu zákoníku práce, to je teda fakt silná káva ...
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 17:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste si třeba být vůči klientům vstřícný knihkupec a začít prodávat Rowlingovou dřív, než je závazně nařízeno...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 17:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do tématu "Trať Zdice - Protivín a blatenské lok..." jsem hodil dotaz na trasu Bezdrevu v GVD 2008 ...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 18:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Před dvěma roky to knihkupci udělali a pokud vím, potrestán nebyl nikdo. Že to bylo díky šlendriánu Albatrosu, který si nedokázal vymoct patřičné klauzule ve smlouvách mezi svými distributory a prodejci, o tom už pomlčím
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 21:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.oredo.cz už od 9.10. visí konečné jízdní řády v pdf. Možná vysvětlení jsou:
1) Oredo porušilo obecně závazné předpisy
2) Oredo porušilo smlouvu s ČD
3) Oredo neporušilo nic.
Nabízí se otázka, zda by měla nechvalně známá firma ČasuDost co utajovat, kdyby se všechny kraje zachovaly transparentně a všechny jízdní řády zveřejnily.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 23:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Já také nechápu co se utajuje, když už s tím nikdo nic nemůže dělat a ani jim do toho krafat. Nebo že by strach z Bus konkurence?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 00:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: nevím o takové bus konkurenci, která by svoje spoje ladila podle vlaků. Spíš bych to viděl na paranoiu hlavounů ČD.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3226
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 00:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímně toto utajování také nějak nechápu, zvlášť v tento okamžik.
O.T. ohledně krajů - před cca rokem jsem se takhle ptal na JŘ na ROPIDu, kde mi sdělili, že nebudou vystavovat návrh, který je už v tu dobu několikrát upravený. Proč to ale jiné kraje dělají už mi nikdo neřekl...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 01:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Myslím že jde jen o pitomou výmluvu, protože JŘ už je dávno v tisku.

Mmch. Rowlingová nedostává žádné dotace z veřejných zdrojů, tak si může utajovat co chce a jak dlouho chce. Na rozdíl od ČasuDost.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 10:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://kordis.cz/indexmie.htm
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 13:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, směšujete několik různých otázek dohromady:

- mají ČD právo nařizovat vlastním zaměstnancům, aby JŘ utajili?
Samozřejmě, že mají. Jak vůbec může někoho napadnout tohle rozporovat?

- jaký mají ČD k tomu utajování důvod?
Tak to se přiznám, že netuším. Ale povinnost zdůvodňovat mají jen vůči svým akcionářům.

- mají ČD povinnost zveřejnit JŘ, protože je financován z dotací?
Nejsem právník, ale domnívám se, že ne - povinnost zveřejnit se týká toho, kdo ty veřejné peníze někomu za něco dává, ne snad toho, kdo je přijímá?
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 13:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: "před cca rokem jsem se takhle ptal na JŘ na ROPIDu, kde mi sdělili, že nebudou vystavovat návrh, který je už v tu dobu několikrát upravený. Proč to ale jiné kraje dělají už mi nikdo neřekl..."

Sám velice dobře víte, že ten Rapid měl pravdu - vystavovat touhle dobou návrh je skutečně pitomost, která by mohla až hraničit se šířením poplašné zprávy.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3227
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 14:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:
Osobně si myslím, že když se napíše, že jde o návrh, který je průbežně upravován, tak to rozumně myslící člověk pochopí, protože se o to stejnak zajímají převážně lidé znalí a ne nějaký Dežo nebo Kropáčková (nar.1930) z Horní Dolní.

Nicméně i kdyby tedy měl pravdu, tak mi pořád nikdo neřekl, jak je možné, že třeba Královéhradecký kraj tyto "poplašné" zprávy šířit může??!!
Chtěl jsem tím v předchozím příspěvku (v návaznosti na Bručounův příspěvek č.74) naznačit, že některý kraj nemá s tím transparentním zveřejňováním problém ale jiný zjevně ano. (A ten co "problém" má je obvykle ten, co chystá nepopulární opatření.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 14:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať si každý kraj šíří, co uzná za vhodné. Mně osobně šíření návrhů v době, kdy už jsou překonány, přijde jako velmi nepromyšlené - ale jestli to nějaký kraj vidí jinak, je to jeho problém.

Ropid chystá (v oblasti jízdního řádu) jaká nepopulární opatření, která je třeba do poslední chvíle zatloukat???
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 18:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: "... šíření návrhů v době, kdy už jsou překonány, přijde jako velmi nepromyšlené ..."

A ono to co visí na Oredu nebo na Kordisu, je jen návrh? Nekecáte náhodou?

Kraje pochopitelně mají platný jízdní řád k dispozici. Pravděpodobně záleží jen na nich, zda se přidají k mlžící strategii ČD, nebo zda ho vyvěsí.

"povinnost zveřejnit se týká toho, kdo ty veřejné peníze někomu za něco dává, ne snad toho, kdo je přijímá?"

V daném případě by bylo nejlepší, kdyby obecně závazná vyhláška nařídila tvůrci JŘ, aby ho zveřejnil dnem schválení, eventuelně dnem předání k tisku.

Mmch. zde je kromě běžné tabulky tratě 028 taky tabulka 028-autobus, s větším rozsahem provozu než vlak a se zajížděním do Opočna-města.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 19:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:
Psal jsem, že se jedná o situaci před cca rokem (ono to bude spíš víc) a tehdá se jednalo o zastavení provozu na několika lokálkách ve Středočeském kraji (např. Kolešovka, Mochovka), což je z pohledu ultrašotouštva zcela jistě nepopulární.
Letos asi nejvíc mlží (a mlžil i loni) Ústecký kraj a tam snad víte, jaké nepopulární opatření mám na mysli.

vystavovat touhle dobou návrh je skutečně pitomost, která by mohla až hraničit se šířením poplašné zprávy.
Ať si každý kraj šíří, co uzná za vhodné.

Mno tak nevím, co si o těhle "myšlenkových tocích" myslet, ale budiž, shodnout se neshodneme a dál bych to nepitval.

Bručoun: A ono to co visí na Oredu nebo na Kordisu, je jen návrh? Nekecáte náhodou?
Momentálně tam, pokud vím, visí konečný JŘ, ale visel tam stejně i návrh a konečný návrh.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 19:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestarám se o to, co visí na Oredu a Kordisu - reaguju na Hrocha: "před cca rokem jsem se takhle ptal na JŘ na ROPIDu, kde mi sdělili, že nebudou vystavovat návrh, který je už v tu dobu několikrát upravený". Račte si to prosím přečíst celé

V daném případě by bylo nejlepší, kdyby obecně závazná vyhláška nařídila tvůrci JŘ, aby ho zveřejnil
nebyla by protiústavní?

dnem schválení, eventuelně dnem předání k tisku.
dokázal byste takový den vůbec definovat?
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 19:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu Kolešovku a Mochovku zavíral Ropid, jehož působnost je omezena pouze na stanice, jejichž název začíná slovem "Praha"?

O těch myšlenkových tocích si máte myslet to, že v konečné fázi vystavovat pracovní návrhy je nesmysl zejména proto, že v nich bývají věci ve velkém rozporu se skutečností a ty jsou schopné vyvolat vášně (typicky např. prázdná tabulka jisté trati, která se po vydání návrhu stihla zaplnit).
Ještě jinak: pokud chce nějaký objednatel vystavovat, měl by vždy vystavovat aktuální data, popř. i s vysvětlujícím komentářem.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 20:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Vám jde o to, aby zveřejnění konečných JŘ bylo možné, nebo aby nebylo možné? Když se chce, tak jde všechno, jen malé děti se musejí nosit.
Co je podle Vás protiústavního na tom, že by místo krajského úřadu zveřejňoval JŘ jeho tvůrce? Tvorba GVD má v blízkém budoucnu přejít pod SŽDC, což je státní organizace.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 20:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants:
Můj předpoklad byl, že ROPID zveřejní všechny kraje v Praze a Středočeském kraji. Čekal jsem tehdy, že spíš uspějí u něj než u nějakého úředníčka na Středočeském kraji.
Navíc ... Mochovka, alias trať 233 Čelákovice - Mochov je (resp. byla) zaintegrovaná do PID. PID totiž zasahuje i na území Středočeského kraje (,což je teda Off Topic útvar do značné míry umělý a nesmyslný).

ve velkém rozporu se skutečností
Mezi konečným návrhem a ofic.JŘ už ty změny moc "velké" nebývají (co je velké).
a ty jsou schopné vyvolat vášně...
... a ještě by, nedejbože, někdo podnikal nějaké aktivity, aby věc zvrátil. To bylo na odlehčení, upřímně - kolikrát se povedlo to co letos z Žatce do Milostína (pro rejpaly - nešlo o zcela prázdnou tabulku). Postup bývá obvykle opačný.

Těmi dvěmi větami v minulém příspěvku šlo o tu poplašnost, aneb:
Buď to JE poplašná zpráva a pak by tedy kraje, které návrhy a ofic.JŘ před zveřejněním vystavují měly být potrestány a nechápu jak Vám to může být jedno
nebo to NENÍ poplašná zpráva a pak by bylo asi lepší volit příště lepší slova.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 20:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vám jde o to, aby zveřejnění konečných JŘ bylo možné, nebo aby nebylo možné?
To vůbec neřeším. Jenom jsem tady vysvětloval několik základních faktů, jako že například zaměstnavatel má právo zaměstnanci nařídit něco tutlat, aniž bych přitom rozebíral, zda ty pohnutky k tomu tutlání mají či nemají nějaký smysl. Dále jsem vysvětloval Hrochovi, že nikomu neprospěje zveřejňovat dávno neplatné pracovní návrhy v době, kdy už je spousta věcí jinak - teda zrovna jak u Hrocha, tak u Vás, bych nečekal nepochopení; to se vyjadřuju tak nesrozumitelně?

Ústava zakazuje dávat občanům povinnosti jinak, než zákonem; tedy pokud v nějakém zákoně, kterým se zpracovatelé jízdních řádů musí řídit, není zmínka o vyhlášce, která upřesní termín zveřejnění, pak je taková vyhláška k ničemu. Není tu prosím nějaký právník, který by to upřesnil, popř. vyvrátil?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 21:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- ... kdyby obecně závazná vyhláška nařídila tvůrci JŘ, aby ho zveřejnil.
- nebyla by protiústavní?

Tvůrce JŘ tento tvoří z titulu provozovatele dráhy. Ukládá mu to totiž zákon a provozování dráhy je svého druhu státní zakázka. Takže pokud by si stát z titulu zákazníka objednal zveřejnění JŘ ke konkrétnímu termínu, rozhodně to nebude protiústavní a navíc by to nemusela ani řešit vyhláška, stačilo by to dát do smlouvy mezi SŽDC a ČD. A až přejde tvorba JŘ pod SŽDC, tak mu to prostě může stát nařídit

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace