K-report
 

Archiv do 10.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 » Archiv do 10.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 13:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brno - Přerov / Zlín / Olomouc, Ústí - Chomutov - KV - Cheb, Plzeň - ČB...

Nechci se zastávat ani jednoho diskutujícího tábora, ale za povšimnutí stojí, že všechny jako příklad uvedené tratě disponují dráty.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4148
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 15:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brno - Přerov / Zlín / Olomouc, Ústí - Chomutov - KV - Cheb, Plzeň - ČB...

Hlavně na těchto tratích funguje - a to je zásadní rozdíl oproti trati 240 - slušná nákladní doprava.
Tu bych přirovnal spíše k trati 316 (Ostrava - Opava): také silná regionální doprava (byť na 316 v celé délce), sicé méně rychlíků, ale zase nějaké náklady (2 - 4 slušné vytížené vlaky za den a to v celé délce).
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Kabrňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 16:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Takže trocha matematiky.Místo dotace 100 kč by musela přijít dotace alespoň 200 kč na km.To máme na jeden vlak navýšení o 10000.Deně jede 12 rychlíků,tzn. 120 tis. za den náklady navíc.Ročně to dělá 44 milionů.Za život Hercula by to tedy bylo (počítám 20 let,spalovák vyšší životnost nemá) to dělá 876 milionů.Náklady na lokomotivy navíc jsou bez mála miliardové.Dostáváme se tedy k nákladům navíc po dobu 2o let k cca 2mld.Nehledě na to,že se cena ropy může vyvíjet podstatně nepředvídatelněji,než cena elektřiny

Měl by jsi přestat číst knihy od Marxe a Englse.

Kdysi, je to tak na přelomu tisíciletí vyšel článek v Dráze o tom co je výhodnější zda elektika nebo diesel. Co jsem z toho článku plného odborných termínů pochopil, tak autor toho textu došel k závěru, že je ekonomicky výhodnější diesel, než trať elektrifikovat a následně zde jezdit s elektrickými lokomotivami.

To že velkou měrou přispěje EU je sice pěkná věc, ale peníze bych viděl proinvestovat někde jinde, třeba do zmiňované tratě na Nezamyslice. Stávající situace je minimálně stejná, ne-li horší a těch rychlíků tam jezdí ještě víc a do důležitějších destinací než je třeba Třebíč.
Ostatně Třebíč, IDS do Náměště a rychlost 60 ze Zastávky do Okříšek jsou podle mě jidiné tři zato podstatné problémy. Je spousta úseků kde třeba brejlák může jet i vyšší traťovou rychlostí než je 60km/h, ale prostě humpolácky postavená trať bez naklopených oblouků ani neumožňuje vyšší traťovou rychlost, takže modernizace spodku i svršku plně podporuju. Co se týče kopce do Rapotic, tak většina šotoušů žije v tom, že ze Zastávky či Náměště vede na obě strany 26 promile. Není tomu tak, sklony jsou tu od 5 promil až do zmíněných 26. Rychlík tak jednou ztrácí, jindy zase nabírá rychlost. Pokud jde o osobní vlak, tak brejlovec s prstem v nose vyjede Rapotice šedesátkou.
Trať do Náměště je díky IDS na hranici kapacity tratě a proto je určitě třeba dvojkolejka a autoblok. Naprostá paráda je to, když se strojvedoucí snáží stáhnout nějaké ty minuty zpožděného rychlíku od Plzně a výpravčí v Zastávce Vám zavolá vysílačkou že nemusíte spěchat, protože budeme v Tetčicích čekat na odhlášku za osobním vlakem... Další věc je ta, že rychlíky vedené Plzeň - Bohumín jedou jedinou trasou bez elektizace právě úsekem Brno - Jihlava. Právě proto by se měla tato trať elektrifikovat. Alespoň si to většina zastánců drátů myslí. Blbost. Na této rychlíkové relaci je několik úvraťových stanic a mezi nima je třeba Brno a Jihlava, takže je jedno zda objedu s plechovkou přes celou stanici či vyměním plechovku za eso, nebo z jedné strany odstoupí plechovka a najede brejlovec, že?

Takže: modernizace ano, elektrifikace ne.

PS: lepší 854+054+954 než 210+3xB, bo všechny lokomotivy 230DKV Brno jdou ke Cargu... a nová vozidla? proč by měli jít zrovna na trať 240?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4149
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 17:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak, jednu z "předností" elektrizace železnic "vystihl" VŠD v sousední diskuzi.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 17:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že se tady nikdo nepochlubil,že včera dojelo na "čumendu" do Střelic dvojčátko CATrovců 753 720+721...

Jinak tady teda valíte někeří věci,že nad tím zůstává rozum stát...Ale jistý a v tom mi dá snad každej za pravdu je to,že trať 240 si při svým slušným využití řádnou modernizaci(neříkám elektrifikaci) zaslouží,protože je stejně jako bohužel velká většina ostatních tratí v žalostném stavu!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 17:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, když opatřím rychlíky na 240ce řídicím vozem, jehož prototyp bude vyroben příští rok z vozu Bdt, tak naopak odstraním přepřahy/objíždění. Na to ale musím mít buď dráty, nebo v celé trase motorovou mašinku. Takže tohle je jediný argument PRO elektrifikaci 240ky. Přesto říkám, že elektrifikace této trati se nevyplatí nikomu, kromě elektrifikační firmy.

Hanz_11:
Nepřekrucujte. Nikde jsem nenapsal, že investovat do 240ky je nesmysl. Investovat do 240ky je nutné. Jsou ale tratě, které potřebují investice mnohem více a větší. Napsal jsem pouze, že elektrifikace 240ky je nesmysl. To tedy nesmyslem je a protože se tím nic nezhodnotí, tak to ani není investice, alébrž házení peněz do kanálu.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kabrňák:
prostě humpolácky postavená trať bez naklopených oblouků

a proto je určitě třeba dvojkolejka a autoblok
Ještě něvyšel v Dráze článek o tom, že je ekonomicky výhodnější nechat dvakrát za den čekat zpožděný rychlík pět minut, než investovat 5 nebo třeba 10 miliard do druhé koleje přes Rapotice, žeano...
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 18:40:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch jeden argument pro elektrifikaci tratě 240 existuje. Je dost logický a opodstatněný. Ale nikdo jej zde nepoužil...

Z odstavené laminátky nelze ukrást naftu
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 19:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu fakta:
1.čd se snaží za každou cenu eliminovat velké diesly i za cenu lunochodů 854+3přípojňáky.Je tudíž jasné,že čd nemají sebemenší důvod nyní kupovat velké diesly.Proto jakýsi žblecht o výhodnosti dieslu oproti elektrice je zcela irelevantní(i z důvodu,že není srovnání zátěže).švýcaři mají dráty všude.Proč oni tedy nepochopili,že je výhodnější nafta???(i oni mají energeticky otevřený trh,aby tu zase někdo nezačal kecat cosi o vodní laciné elektřině).

2.Hercules by třeba zvládnul traťovku i v Rapotičáku,proč ne,ale jak zde zaznělo,vlivem míjení a zastavování je potřeba větší akcelerace a to se s prominutím může jít i Hercules oproti nějaké staré elektrické zgrbě píchnout.Pro neznalé se zrychlení udává v m/s^2.U dieslů je obecně vždy nižší při stejném výkonu než u elektrik.On když se vám elektrický desiro či flirt rozjíždí jak metro,tak to rozhodně není k zahození.

3.přímé vedení vlaků s řídícím vozem.Jaksi mně stále vyjde laciněji řidičák,než další dieslová řada kvůli jedné trati.Kromtoho i ten Hercules se nějak masívně nerozšířil,narozdíl od Tauruse.(už z pohledu na tyto dvě loko je vidět,kde se šetřilo,aby to moc nestálo)

4.Velmi drahá součást každého elektrického vozidla je transformátor.Ovšem vlivem technologií v polovodičích počítám tak do deseti let s velkým rozšířením spínaných měničů v této oblasti výkonové elektroniky.Co to udělá s cenou elektrického vozidla je jasné.

5.Je pro mě diskutabilní drátování třeba tratí 241,226 atd. Zde nemám nejmenší pochyb o tom,že by se to nevyplatilo.

6.je mně líto,že kraj Vysočina dělá minimum pro to,aby se postavil triangl,zkultivovalo nádraží Město a zkapacitnila se trasa do Třebíče.

7.Možná sem zaslepen svojí elektrickou ideou,možná mám i pravdu.Bohužel by to chtělo více čísel.Jaksi tu všichni vaříme z vody
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 19:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Kdy už konečně přestanete míchat hrušky s jabkama, neboli ČD se SŽDC? Proč by měla SŽDC platit za bordel u ČD? proč by měla SŽDC platit elektrifikaci jenom proto, aby dementní ČD nemusely kupovat nová vozidla?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Kabrňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 19:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
Nevím, co se Ti na tom nezdá. Ty oblouky tam jsou takové jako když si vemeš do ruky koleje z tétéčka prostě oblouk postavenej na rovný desce. Kdežto třeba mezi Okřechy a Jihlavou je vnější kolej v oblouku prostě výš jak ta vnitřní, proto tam je taky vyšší rychlost. Takže asi tak.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 20:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěcy: Tak to je taky značná naivita z tvé strany,že si myslíš,že jsou oba tyto subjekty oddělené.Já si to nemyslím.Navíc nechápu,proč by sždc nestála o modernizaci a navíc ti snad nemusím říkat,kdo je provozovatelem dráhy a kdo si prosazuje své.Na jihu čech si dopravce OBB prosadil u sždc a jihočeského kraje taky své.Je to snad špatně??Naopak si myslím,že dopravci by měly tlačit na státní organizaci sždc,aby se něco dělo.Automobilky či jiní zahraniční investoři si taktéž prosazují dálnice,nové komunikace a další k svým podnikům.Nevím,proč by se toto nemělo odehrávat na železnici.To by potom sždc nemusela dělat nic a vše jen svádět na neschopnost dopravce.

Nevím, co se Ti na tom nezdá. Ty oblouky tam jsou takové jako když si vemeš do ruky koleje z tétéčka prostě oblouk postavenej na rovný desce. Kdežto třeba mezi Okřechy a Jihlavou je vnější kolej v oblouku prostě výš jak ta vnitřní, proto tam je taky vyšší rychlost. Takže asi tak.

No on úsek Ji-Okř. prodělal někdy tuším v 80.letech rekonstrukci.S tímto úsekem by se patrně nic nedělalo.Rychlost je 80.Jsou tam i podstatně náročnější terénní úpravy na rozdíl od zbytku tratě k Zastávce.Tak si představte,jak moc byste museli kopat a kolik milionů tun zeminy přemístit,aby se i na zbytku podstatně navýšila rychlost.Dnes je tato obrovská investice nereálná..
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 20:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.zelpage.cz/zpravy/5342

Když koukám na statistiky zpoždění na 240 tak některé vlaky budou pro ČD značně ztrátové, co myslíte?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 20:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Končím diskusi. Moc dobře vím jak jsou nebo nejsou ČD a SŽDC odděleny, když pracuju u ČD. Každou šichtu to na mne doléhá a věřte mi, že se mi to nelíbí. Formálně a majetkově odděleny jsou, takže se nesmí stávat, aby jeden subjekt lil prachy do druhýho. To, že se to děje, je právě třeba příklad té elektrifikace (i některých jiných tratí). Tohleto je totiž právně napadnutelné a je úplně jedno, co si o tom myslíte Vy. Automobilky ani jiné fabriky si žádnou silnici ani dálnici neprosadily. Ony investují tam, kde už dálnice je, nebo bude. A přípojky si platí samy. Někdy i třeba obchvaty obcí, které pak využívají všichni. A už vůbec žádná výrobna nebo provozovna trolejbusů si ale neprosadila postavit na silnici troleje za státní prachy. Takže kdyby se ČD (či jiný dopravce) zachoval jako automobilka, tak si ty dráty zaplatí na 240ce sám. Jenže Vy odmítáte a znovu odmítáte přistoupit na pravdu. Prostě jste zatvrzelej, točíte se furt na jednom. Tak se točte, užijte si to. Přeju Vám, abyste co nejdříve musel řešit obdobu tohoto a ze svý kapsy zaplatil něco za někoho úplně zbytečně. Stejně si myslím, že víte, že nemáte pravdu, ale přiznat to veřejně nedokážete. Já se qůli tomu neposeru. už jsem se takhle několikrát přiznal, uznal jsem, že mne jiní přesvědčili.
Končím.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 21:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Pokud chceš říct že stát nestaví za státní peníze přivaděče, kousky silnic, atp. na žádost vybraných firem, tak to opravdu žiješ v jiném světě. Státní správa je jedna velká korupce, mohl bych uvést nespočet příkladů kdy se na objednávku firem stavělo za státní peníze a věř že to bylo je a bude!!! S tím se bojovat nedá protože ti co o tom rozhodují tak jim z těchto akc připlují kapříci.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 21:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanz 11:
Jenže!!!Pozor, stát postaví přivaděč (někdy), ale za to od té firmy něco dostane - daně, zaměstnanost, podporu vzdělání aj.
Za ty dráty na trati 240 dostane SŽDC naoplátku od ČD kulový. Proto je to vyhazování peněz. Jo, když se zadrátuje lokálka do Nošovic, tak to mají ty dráty velký přínos, protože přepřahy by odradily některé potenciální přepravy. Ale na trať 240 se žádné vlaky po zadrátování nepřesunou a ani nevzniknou navíc. Takže SŽDC žádné poplatky za DC navíc nedostane. U těch Nošovic jo. U tratě 316 nedostane. U tratí 199 a 226 nejspíš také nedostane (jedině kdyby se tam naindukovaly nějaké nové tranzitní přepravy, ale proč by tamtudy někdo něco vozil...
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2296
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 21:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kabrňák:
prostě oblouk postavenej na rovný desce
No to je právě nesmysl, převýšení je tam takový jaký tam bejt má. To nejde jen tak zvýšit, tam hrajou roli poloměry oblouků, možnost umístění delších vzestupnic mezi oblouky atd. Máš snad dojem, že tenhle brejla u Popovic není nakloněn?
 

K problému SŽDC/ČD mužu říct asi tolik, že nelze zase úplně oddělit investice do infrastruktury od možností vozového parku, ať už kteréhokoliv dopravce. To by nemusela SŽDC drátovat třeba žádnou středně významnou štreku, protože jí jako správce nezajímá s čím tam ČD jezdí.

Než se to zdarátuje v celé délce, uteče hodně času a jak 750/754, tak 230/240/242, budou nad hrobem. Tj. nezbude než obnovit park u obou možných trakcí. Výhoda elektrické trakce na téhle náročné trati je přitom myslím nesporná.

Zde často prosazovaná snaha narovnat koleje by vedla ke stavbě prakticky nové tratě, to zkrátka nikdo nezaplatí. Navíc zde byl zmíněn i nezanedbatelný efekt zvětšení sklonu zkrácením tratě - to by kladlo další nároky na trakci.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 02:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Velmi drahá součást každého elektrického vozidla je transformátor.Ovšem vlivem technologií v polovodičích počítám tak do deseti let s velkým rozšířením spínaných měničů v této oblasti výkonové elektroniky.Co to udělá s cenou elektrického vozidla je jasné.
Drátovat se má "teď", tebou popisovaná "levná" vozidla se možná už vyvíjí, možná se začnou vyvíjet za 10 let a možná se přijde na to, že pro elektrické lokomotivy se tebou popisovaná technologie nehodí. A také se může přijít na to, že jakkoliv levná technologie nemusí mít vliv na koncovou cenu, kterou zaplatí zákazník, ale pouze zvýší zisk výrobce/vývojového centra. Rozhodovat o investicích by se mělo především na základě technologiích dostupných v současnosti a doplňkově na výhledu do budoucna.

švýcaři mají dráty všude.
Švýcaři mají dráty všude protože neměli skoro žádné uhlí a místo toho měli dost vodní energie po celý rok. Podobný případ je Norsko a od r. 1918 i Rakousko.


Masinka:
Ad převýšení: do navrženého převýšení vstupuje i minimální rychlost. Budou-li pomalé vlaky jezdit moc pomalu, zmenší maximální rychlost pro ty rychlé.
Ad prakticky nová trať: mezi Zastávkou a Rapoticemi a nejspíš i v pár dalších úsecích by to stálo minimálně za studii.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 10:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mezi Zastávkou a Rapoticemi a nejspíš i v pár dalších úsecích by to stálo minimálně za studii
Abych to tu opakoval ještě desetkrát! Při porovnání s obdobnými stavbami na IV. koridoru mi vychází, že nová trať Zastávka - Třebíč (jinak to nemá smysl) by mohla být za nějakých odhadem 12-15 mld. K tomu úpravy od Brna do Zastávky třeba za 2 mld. a drátizace až do Jihlavy a dostáváme se někam na 20 miliard! Kdyby se to teď začalo připravovat, bylo by to nakonec spíš 25 miliard.

Proberte se, je to regionální trať odnikud nikam. Kromě pár režistů v rychlíku, co jedou do ubytovny OSŽ někde na Šumavě, má význam jen pro regionální dopravu, nákladní nula.

Teď tu mnozí začnou ještě prosazovat modernizaci bez elektrizace, Chocholouška na vás! Jediná možnost urychlení dopravy je v rekonstrukci s maximálním možným zvýšením TR ve stávající stopě a samozřejmě v drátizaci. Ta má význam v levnějším provozu, zvýšení rychlosti v kopcích i mimo, má síťový význam pro provoz v Brně a pro rychlíky. Souvisí to i s vozovým parkem, s výhledovou potřebou velmi výkonných dieselů a velkých kapacitních motorových jednotek. Po takových vozidlech je dnes minimální poptávka, čím to? To jen Rakušáci totálně přestřelili s počtem Herkulů, tam si příklad neberme.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 11:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to jako na vrhání luštěniny proti vertikální části lidského obydlí
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 11:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektřina nejspíš již brzy levnější nebude.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 12:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zato ropa vytrvale zlevňuje a se zmenšujícími se zásobami jistě bude i nadále
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 14:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: když může stát vyhazovat miliardy za dálnici z Vyskova do Kroměříže kde nikdo nejezdí tak proč ne tady??? :-)))

Myslím že hledat logiku ve státních výdajích je nesmysl :-))
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 14:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívej se na tuto mapu. Opravdu tam nevidíš možnost, jak vést trať příměji při zachování sklonů? Nebo jiná možnost: dělala se vůbec někdy studie narovnání oblouků na r_min = 400 (třeba) a vliv takové úpravy na jízdní odpor?
 

Tak co? Jak jsem ji srovnal? Na papíře to docela jde, ale nechtěl bych vidět ty buldozery a tuny semtexu ve skutečnosti-i s tím tunelem Ale traťovka v tomto mém úseku=min 90Km/h
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 15:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To neni vyhazování, to je investice do moderní infrastruktury. Samozřejmě se nic takového "nevrátí", ale nákup nových tramvají se vrátí? Není levnější nakoupit autobusy a koleje poslat na šroťák? S tímhle přístupem bychom daleko nedošli.

Jerry:
Z 65 na 90 za několik miliard? A nejlépe 30 promile bez drátů, žejo
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 23:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Masinka: nevím z čeho usuzujete, že jsem odpůrce drátizace??? Rozhodně jsem PRO elektrifikaci!!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4160
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 23:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když si tak vzpomínám, tak v souvislosti s elektrifikací se byla zmiňovaná i nějaká zásadní úprava trasování v okolí Rapotic
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 06:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si tak vzpomínám tak s ohledem elektrifikace ylo zmiňováno zkrácení pro rychlíky až 25. min, aspoň prý na papíře dle výpočtů, vše úkáže až realita.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 09:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i Švýcaři mají energeticky otevřený trh

Hm, podle Výroční zprávy za 2003 pochází 89 % trakční elektřiny na SBB z vlastních elektráren. Podobně je to i v Rakousku a Německu (a asi i Norsku).

No a k těm historickým souvislostem: ve Švýcarsku měla elektrická trakce nástup (v zaznamenáním hodném měřítku) o pár desítek let dříve než u nás, v době kdy výkonné motorové lokomotivy nebyly k dispozici a pára na horské tratě nestačila a nevyhovovala. Dále, uhlí se do Švýcarska muselo vozit z Německa, což se neslučovalo se švýcarskou neutralitou (deklarovanou).
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 11:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanz_11 - když může stát vyhazovat miliardy za dálnici z Vyskova do Kroměříže kde nikdo nejezdí tak proč ne tady??? :-)))

Kdo by taky po dálnici, která zatím končí v polích a dál se musí pokračovat silnicí I/47 přes vesničky a města, jezdil? Až bude D1 protažena do Kroměříže a ještě dál k Přerovu a Lipníku, kde se napojí na budovanou D47, tak ten provoz bude vypadat hodně jinak. Zatím je trasa na Ostravu stále rychlejší přes Olomouc, byť delší.

Takže dost zavádějící argument .

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 12:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem zvědavej, myslím že když teď tam nikdo nejezdí a dálnice je úplně prázdná tak po napojené na Ostravu z ní bude vytížená dálnice? :-))
To by se do té doby musela Ostrava tak 3 krát zvětšit :-))))))))))))))))))))
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 12:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já netvrdím že je špatné že se ta dálnice buduje, ale podobných úselů bych v republice našel a i se silnější dopravů a nic se nebuduje, nemá to politickou prioritu!
Jarek_km
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 12:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanz_11: Já si myslím že Zlínský kraj si také zaslouží dálnici!!! Nic takového tam zatím není a stále je to jen nedodělaná stavba která ještě nemůže plnit svůj účel.Až vše bude hotové tak můžem teprve hodnotit kolik tam jezdí aut. Je to pěkná hloupost hodnotit něco co není hotové!!
MHD Kroměříž: http://www.mesto-kromeriz.cz/mhd/

Fotky SPVD (rok 2006): http://spvd.cz/fotogalerie/kromeriz_2006/
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 13:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobně jako Zlínský kraj lze uvést dalších X příkladů a s vyšší četností provozu, např. na spojnici Jihlava - Znojmo projede za den tolik kamiónů co v současnosti na dálnici na Kroměříž za rok. :-)))
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 14:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardón spíš za dva roky
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4354
Registrován: 9-2002


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 15:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zadrátovat, zdvojkolejnit a basta!!
Krysolet na laminátku !!!
Nemám rád 754.046................. !!!
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nezmínili jste se ještě o jedné důležité věci: aby brejlovec vůbec vyjel Rapál alespoň trochu rozumnou rychlostí, musí se vypnout el. topení. Jůůůůů už se zase těším na tu zimní nostalgii- ve vlaku zima jak v prde.i, honem se zahalit do bundy a z okna pozorovat v "závratné rychlosti" srnky hledající něco k snědku
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 22:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud vím, tak v Kralicích je územní rezerva (mezi kolonií u nádraží a středem obce) prakticky pro novostavbu tratě z Náměště do Rapotic rovnoběžně se státní silnicí s tím, že plánovaný nový silniční most přes Chvojnici by sloužil i pro přeloženou železnici, ale směrem k Rapoticím by si to vyžádalo asi docela brutální zářezy a navíc by to možná vešlo do konfliktu s rezervací v údolí Chvojnice.
Jimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 15:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jerry- a to jsi slyšel kde že se vypíná to topení??? ty na tom jezdíš?
Jimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 16:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jerry- mám jednu fotku na lokomotivě a zrovna jede ro rapálů a zrovna má zaplý topení nebyla to haluz?
 
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 00:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty na tom jezdíš?

Ne já s tím jezdím! Za Náměští prostě studeno až do Zastávky.Netvrdím že to dělají všichni!! To opravdu ne , ale je to prostě holý fakt.Jenom nevím jestli to vypíná strojvůdce na lokomotivě, nebo snaživý "šťíplístek".Pozoruju to už pátým rokem, takže...to asi není haluz.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 20:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta územní rezerva u Kralic je určena pro přeložku silnice I/23. A přechod Chvojnice bude ještě zajímavý - Povodí Moravy se hádá s ŘSD, jestli budoucí komunikace půjde po hrázi plánované nádrže nebo až za ní. S novou železniční trasou asi moc nepočítejme.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 13:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od vzdálenější budoucnosti k trochu bližší: Pokud jsem dobře studoval návrh nového GVD, tak křižování rychlíků na 240 bude probíhat nikoli v Bransouzích a Rapoticích, ale v Bransouzích a Kralicích. Co vy na to? Bude to změna k lepšímu nebo k horšímu?
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 14:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od vzdálenější budoucnosti k trochu bližší: Pokud jsem dobře studoval návrh nového GVD, tak křižování rychlíků na 240 bude probíhat nikoli v Bransouzích a Rapoticích, ale v Bransouzích a Kralicích. Co vy na to? Bude to změna k lepšímu nebo k horšímu?

Já myslím že k horšímu.Ono to vychází celkem logicky, protože odjezdy z Brna budou o 5 minut dřív než teď.Ale... z kralic je na obě strany stoupání(v Rapoticích klesání), takže jízda do odbočky a nemožnost se na ten kopec rozjet kvůli výhybce bude nejspíš stát nějakou minutu navíc.Až bude elektrika, tak to snad nebude s tou akcelerací proti kopci taková hrůzaNo jsem zvědavej co s tím novým GVD vymyslí. Pokud to bude stát za houby, tak se začnu modlit, aby do Třebíče začaly zajíždět autobusy Student Agency.To by ČD byly v
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 07:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jerry: Nešlo by to aspoň částečně vyřešit tak, že do odbočky pojede ten rychlík, který přijíždí první a stejně bude zastavovat?
PeKa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.251.143
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:28:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím přítomné přispěvovatele, kteří mají nějaké fotky drážních budov z tratě 240 Brno - Jihlava z let 2000 až 2003, možno i starší, zda by mi je poslali na mail. Jedná se mi zejména o budovy, které již v současnosti fyzicky neexistují, hlavně mi jde o stavědla v Zastávce, Tetčicích, apod. Pokud máte i fotky pohledů do stanic s kolejištěm, zhlaví, apod., též bych měl zájem. Fotky potřebuji jako podklad pro tvorbu modelů konkrétních budov do reálné tratě 240 v Trainsimulátoru, situované do výše uvedeného období. Mailová adresa je petr.kapoun@gmail.com. Předem děkuji.
jmb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.225.72.18
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 09:52:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdopak (a proč) včera uvízl s R860 u Popovic? Nevíte? Díky.
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 15:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jmb: viz priloha...
 
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4446
Registrován: 9-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 17:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jééé už zase slavná 754.022:-)
Cargo nebo ČD oboje dopadne jednou stejně...
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 18:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen doplním, že 754 022 jela dnes ráno jako neschopná vlaková na Sp 1661 z Jihlavy, přípřežní byla 754 063
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 16:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždycky v Brně koukám na rok výroby a to jsou letopočty: 1979,1980,1982... Jak je možný že se to porouchá??? "VŽDYŤ JE TO ČTVRT STOLETÍ NOVÝ"
Jimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 17:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jerry a v roce 1982 bylo co vyrobený když se na to vždycky koukáš?
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 19:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No přeci brejlovci.Mladší než 1984 jsem tam nenašel-zatím
Jimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 19:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jerry a nevíš konkrétní číslo? zajímám se o brejlovce a tohle mi nějak uniklo
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 22:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/nadrazi_brno_20071109.html
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 12:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odsun nádraží: Tak se jim to přece podařilo. Asi ty pozemky chce někdo zpeněžit stůj co stůj.Ohledně odsunutého nádraží jde především o ty pozemky a loby firmy která bude nové nádraží stavět.Takže za pár let už budeme na pěší procházku ze svoboďáku na hl. nádraží jen nostalgicky vzpomínat.Čas který ušetříme ve vlaku ztratíme v šalině, která nás poveze do centra-tzn. efekt nula!!
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 12:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jimi: nevím, ale až zas v úterý pojedu tak se můžu mrknout
Jimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 12:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

754 076 byla vyrobená v roce 1980 tak nevím kde jsi viděl rok 1982 ale rád se nechám informovat.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 14:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jerry: Mně se zase líbí procházka Vaňkovkou... A myslíš, že pozemky na Nových Sadech by byly zadara?
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 16:09:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čas který ušetříme ve vlaku ztratíme v šalině, která nás poveze do centra-tzn. efekt nula!

Kéž by. Cesta tramvají z odsunutého nádraží zabere zhruba 5 minut + čekání než nějaká tramvaj pojede. Při jízdě vlakem ze severu další minuty navíc, z jihu oproti současnému stavu malá úspora. Celkově to vychází nějakých 5 - 10 minut navíc.

Mně se zase líbí procházka Vaňkovkou...
Já se Vaňkovkou taky občas rád projdu. Nevím jak Vám, ale projít tudy pětsetkrát za rok, by se mi už tolik nelíbilo.

A myslíš, že pozemky na Nových Sadech by byly zadara?
Jak velký by byl ten zábor nových ploch na Nových Sadech?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace