K-report
 

Archiv do 20.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 20.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevíte někdo co chtejí udelat s tou spoustou zarostlých kolejí co jsou za vršovicema? Je tam tuším do té změti výjzd z ONJ. Ten prostor by se přece dal využít daleko líp, ne?
Omluvte prosim muj pravopis :-)
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gregor: Dal, ale SŽDC je prostě natolik bohatá, že může skoro 150 tisíc čtverečních metrů pozemku v Praze využít jako sklad Fe2O3.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm já bych se nebál, že to tam leží ladem bez dalších ušlechtilých záměrů. Třeba se čeká na změnu územního plánu, aby pak teprve mohl proběhnout "transparentní" prodej. A nebo se opravdu čeká, až se železnice konečně jednou probudí a smete kamioňáky ze silnic.-)
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gregor: Pokud myslíš ten již nepoužívaný ranžír směrem ke Strašnicům a Zahradnímu městu, tak tam v budoucnu vznikne 4 kolejná (možná 6 kolejná) trať rovná jak linka. Vznikne zastávka "Praha-Slavia" a "Praha-Zahradní město". Naopak zastávka "Praha-Strašnice" zanikne. 2 koleje budou pro regionální dopravu směr Benešov, 2 koleje jako příprava pro budoucí výjezd VRT směr Bystřice u Benešova, 2 koleje do Malešic. Realizace po roce 2010. Ale v jakém rozsahu se nakonec bude stavět, ještě není jisté. Ale že to bude, to už jisté je. Řeší to stavba "Modernizace Praha hl.n.(mimo) - Praha-Hostivař (včetně)".
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 20.6.2007)
kelemesefe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 09:19:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"SŽDC je prostě natolik bohatá,...."
Někdo si myslí, že se pozemky časem zkazí (propadne jim lhůta trvanlivosti...), a že jejich cena následkem toho klesne?

Dokud není rozjodnuto o přesném vedení budoucích kolejí, tak je nežádoucí cokoliv prodávat.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1491
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 11:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tam v budoucnu vznikne 4 kolejná (možná 6 kolejná) trať rovná jak linka

Ale těch kolejí je tam 13.

"SŽDC je prostě natolik bohatá,....", že musí žádat o státní podporu. Stejně jako jeden pán, co si cestou pro státní podporu uložil 3,5 milionu
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 11:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Ale těch kolejí je tam 13

Ale nejsou rovné, jsou u sebe příliš blízko, ...

Takhle šikovně stát prodal pozemky pod plánovanou paralelní dráhou na ruzyňském letišti, aby je následně za násobek ceny vykupoval.

Fascinuje mě přesvědčení některých, že je třeba se sofort zbavit všeho, co má cenu, jen proto, že by to nějaký "dývloupr" skoupil.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3283
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 12:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TomášK, kelemesefe: Tak tak.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"SŽDC je prostě natolik bohatá,...."

A určitě ty pozemky pod kolejemi patří SŽDC?
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vejce: Podle mě ne, dle transformačního zákona přešlo hospodaření k nim na ministerstvo dopravy, stejně jako u pozemků v Bubnech a budovy ministerstva.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
S_m_lomoz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle katastru nemovitostí ten pozemek patří státu, spravuje ho SŽDC.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 koleje budou pro regionální dopravu směr Benešov, 2 koleje jako příprava pro budoucí výjezd VRT směr Bystřice u Benešova, 2 koleje do Malešic

To je vtip nebo se už (měsíc po zavedení) nemluví o pražské metropolitní železnici? Když si vezmu Berlín, tam měli 4+2 až 6+2 koleje už dávno - na společných úsecích S-Bahnu a Interexpresu nebo jak se DDR-pokus o IC vlaky jmenoval. V okolí Londýna mají souběžných 6-8 kolejí po celém městě a 4 koleje do vzdálenosti 50 mil od města. Schaarbeek = Bruselské "Vršovice" (TGV, IC, RER, depo) má kolejí nepřehlédnutelně.

je nežádoucí cokoliv prodávat ... Fascinuje mě přesvědčení některých, že je třeba se sofort zbavit všeho

Ne, já si nemyslím, že je třeba všeho se honem zbavit. Ty pozemky (samozřejmě) budou mít ještě chvíli výrazně stoupající cenu a pak zůstane v nejhorším případě +- na stejné úrovni (+ inflace). Jenže když mi vadí, že muž číslo 7-10 ve státě bral "za (politického) mlada" podporu a přitom přinesl do banky 3,5 M, tak stejně tak mi vadí, že "dráha" (teď bez ohledu, zda SŽDC, ČD či jiná obchodní značka) chce ročně podporu v řádu 10+ G a přitom se nesnaží využívat svůj majetek.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3286
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: A můžete mi laskavě říct, kam byste těch 8 a více kolejí strčil třeba na východním zhlaví Vršovického os.n.,popř. dál za Zahradním městem?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 17:43:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On pan Arj ten Londýn taky moc nezná.
Koncová nádraží - je jich asi 14, tuším, tu a tam některá z nich propojená, ale spíš ne. Když už tam propojení je (Thameslink - 2 koleje?) tak nevyhovující a vlečou se nekonečné diskuze o tom zda do něj investovat nebo ne (teď se zrovna rozhodli že ano). Ještě divočejší diskuse kolem Crossrailu - tyto většinou vycházejí jako že spíš ne, anebo "až později". Směrem k předměstím je to samozřejmě lepší.

Britské železnice jsou obecně ve výborném stavu, ale spoji po Londýně se chlubit nemohou.
haxna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.1.36
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 09:17:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono srovnávat Prahu s Londýnem je dost úsměvné, i ten Berlín je trochu někde jinde. Společné spolu mají jen to, že jsou to hlavní města, ale jinak... A hlavně, Praha jen stěží někdy dosáhne významu Londýna, to si musíme zcela bez emocí uvědomit.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 10:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Dráha nechce ročně podporu 10+G, ale zacálovat za dopravu, kterou si u ní MD a kraje objednává. Vy nákupem v TESCU taky nikoho nedotujete, ale platíte si to, co jste si objednal a odnesl.

... a přitom se nesnaží využívat svůj majetek - to mi nepřijde. Do roku +/- 2002 tam byl ranžír a teď se tam plánuje těleso S-bahnu a VRT.

Co by dráha získala tím, že by to v roce 2002 prodala? Za ušmudlanou miliardu by ztratila pozemky, které bude za 3 roky potřebovat a dývloupr by na nich postavil cosi, co už by pak kvůli "blbé" dráze nikdo nezboural. Takže by se stavěl megadrahý tunel ...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 14:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže to nejlepší co se s tím dalo udělat je nechat tam během -/+ deseti let vznikat smetiště? Takovéhle využití pozemků uprostřed města se mi fakt nezamlouvá a myslím, že normální lidi moc nezajímá, co si tam kdo představuje za koridory.

Neřikám, že se tam musí stavět nákupní centra - sousední Eden stejně zeje prázdnotou už nyní - ale něco dočasného by se snad vymyslet dalo.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 14:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co byste tam na deset let provizorního postavil?

Když si vezmu, jak dlouho ležely ladem lukrativní stavební parcely v přípražských satelitech (i v intravilánech obcí), než se na nich postavily šmoulí domečky, tak mi nepřijde ta doba u drážního pozemku nijak nadprůměrná.
Jedno takové místo, kolem kteréhož jsem chodil do práce, leželo ladem taky skoro deset let a když to tam prosekali, bylo tam smetišť několik, dva autovraky, ...

Já netvrdím, že pěstovat tam bodláky je bůhvíjak ideální, ale nápad prodat to je vysloveně kontraproduktivní.
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 15:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: v případě, že byste byl majitelem, budete spekulovat na rostoucí cenu pozemku a pokud Vás k tomu nikdo nedotlačí úředním nařízením, nedáte ani korunu navíc na to, aby se něco provizorně dělo.. pokud máte navíc záměr v projekční přípravě, neprodáte ani kousek tuplem.. jaký je rozdíl v případě SŽDC? proč se má stát jako majitel chovat jinak než jakýkoliv jiný vlastník?

párkrát tu zaznělo, že Hostivař - hl.n. pojede cca 2012 a dál.. cokoliv provizorního v tom prostoru znamená investici, která se během pěti let nevrátí..

bodláky a smetiště? sníží to hodnotu pozemku při prodeji natolik, aby se do jejich likvidace vyplatilo investovat? neodstraní se to najednou v rámci rozpočtu stavby, která tam nadělá daleko větší binec a likvidaci odpadů má v rozpočtu?
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 16:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě akorát připadá že když už dělaj pořádek na tratích v praze, možná by mohli rekonstruovat celý okolí vršovic nebo aspon vzít ňákou sekačku a celý ten prales tam osekat. Na dnu železnice jsem si to okolí vršovic prošel a projel všemi možnými vlaky a mám pocit že v těch kolejích u vršovic je pěknej maglajs. A to nejen za vršovicema ale i na záhlaví směrem k tunelům. Je to stará po celou dobu neudržovaná trat. Sice je to teda možná blbost protože to není až zas tak moc frekventované nádraží jako třeba hlavák a tudíž by se ta rekonstrukce možná nevyplatila, ale bylo by supr kdyby s tim začli konečně něco delat. Aspon že tam cosi dělaj s tou staniční budovou.
Ono mi celý vršovice připadaj tak trochu jako velká žumpa (bez urážky pro bydlící). Všude sem tam polorozpadlé oběkty, všechno zarostlý, opuštený, starý, oprýskaný...

Mimochodem, kdy se konečně plánuje zdvojkolejnit výjezd z ONJ??? A dostavet nebo zlikvidovat tu spoustu dalších polokolejí na ONJ?
Omluvte prosim muj pravopis :-)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2688
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 08:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď mi řekněte, kde jsem napsal něco o prodeji. Né že by to byl nějaký moc zářný příklad, ale třeba v Bubnech je na drážních pozemcích spousta aktivit - autobazary, šroťák, provizorní kůlničky, příruční sklady chlastu a kuřiva. Nevím kolik to komu sype, ale zjevně se něco podniknout dá. Samozřejmě nejraději bych tam viděl jen prostě nějakou zeleň - bodláky mi fakt nevadí, ale hromady prášící sutě v týhle oblasti mi lezou krkem.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 09:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona poloha vršovického nádraží je taková divná. Lepší by byla zastávka na mostě poblíž stanice tramvaje Otakarova a další v prostoru u Edenu. Nebo alespoň prorazit podchod ve směru do Nuslí a zpřístupnit nádraží i z druhé strany.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 10:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo k nádraží ve Vršovicích aspoň protáhnout a-193, jak po tom už několik let volá MČ Praha 4.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4595
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, kdy se konečně plánuje zdvojkolejnit výjezd z ONJ??? A dostavet nebo zlikvidovat tu spoustu dalších polokolejí na ONJ?

Podle mě se neplánuje. Dostavba odjezdové skupiny nakonec proběhla v polovičním rozsahu a již při otevření se psalo, že to stačí.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:34:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem při šotopohledu z mostu silniční komunikace nad tím to vypadá neesteticky.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 13:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A leží tam připravené výhybky.
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 13:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: nejen 193, ale i 182 a 150 z Kloboučnické, zároveň by se zajistil přestup z těchto linek na tramvaj.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 13:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z Kloboučnické, zároveň by se zajistil přestup z těchto linek na tramvaj.

A jedenáctka je co? A nejede ona dokonce na Václavák?

Jinak si nejsem úplně jist, zda přitažení autobusů k žst Vršovice je skutečně to pravé, co zvýší její atraktivnost pro cestující. Zvlášť v době, kdy se kope (a ještě pár let bude kopat) na benešovsko-budějovickém koridoru.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco z včerejší návštěvy Masaryčky
 
 
 
Jak jste to jeli ????
Gregor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 18:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

uhli
jak s to vyfotil? (ttu druhou a třetí fotku)
Omluvte prosim muj pravopis :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3728
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 18:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gregor:
Asi podobně, jako tohle:
 
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3297
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 18:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gregor, Martin:
Já myslím, že si Uhlí pořídil balón a vyfotil to z něho.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 18:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přímo z lávky návěstidel, byl jsem tam s osobou povolanou
 
Jak jste to jeli ????
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 19:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"...já se vznáším, já si lítám, nadzvukovou rychlostí..."
Ale vážně, je to focené z mostu magistrály.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4194
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 19:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže beru zpět, akorát připojuji skromné přání vidět návěstní lávku, ze které bylo foceno letadlo Japan Airlines.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3729
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 10:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
akorát připojuji skromné přání vidět návěstní lávku, ze které bylo foceno letadlo Japan Airlines
Návětstní lávkou bude nejspíš mrakodrap a pořádný objektiv.
Jak už ale dotyčný vyfotil tohle?
 
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 10:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tu je
 
Jak jste to jeli ????
Heme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 11:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domek č.141 - Hrabovka

Zdravím všechny. Sháním jakékoli fotky tohoto domku, který stál na spojce mezi Prahou hl.n a Masaryčkou. Dnes je domek minulostí, protože musel ustoupit stavbě Nového spojení a tudíž ty fotky už jsou vzácné. Jestli někdo doma něco má, prosím ozvětese mi na e-mail. Díky všem!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4202
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 11:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Pěkné. Buď si dal Red Bull, nebo stejně, anebo se nechám podat.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 15:21:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Montaz?
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 18:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se Vršovic týče,tak už SŽDC zpracovává plány.Po opravě hlaváku,Smíchova jsou na řadě Vršovice.Bude tam Jopka a taky úprava kolejiště a co zatím vím od výpravčích z Vršovic,tak by měly koleje na ranžíru trochu zredukovat,ale jak říkal,tedy psal Rail2005,mělo by tam zůstat místo pro VRT.

Jinak od nového grafikonu projede přes Vršovice víc jak 250vlaků za 24hodin.Takže se z Vršovic stane takové hlavní.Je to kvůli stavbě nového spojení a zavření koleje z Vítkova do Libně.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3732
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 19:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nezmar, Bkp:
Montáž to není...
odkaz
I've seen the Space Shuttle take-off and I've seen plenty of topless women in SXM but nothing comes close to a 747 coming directly in your direction just a few hundred feet below you! This was really amazing. It's a real air-to-air picture, no discussions please!
A tady ještě jedna:
 
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 13:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K diskusi o pozemcich: je trochu paradoxni vzhledem k cenam bytu v Praze a poptavce po stavebnich pozemcich, ze existuje tolik prostoru zasvinenych ruznymi boudami, bincem atd. Vrsovicky ranzir je jedna z techto ploch, proto asi ten podiv.

Je jasne, ze prodat pozemek, po nemz ma vest VRT trat je blbost. Ale pokud existuji plany (v teto lokalite je vse relativne jasne), muze se pozemek prodat, za strzene prachy udelat novou trat zahloubenou pod zem a jsme v cilovem stavu o deset let drive...
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 13:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spelcr: "zavření koleje z Vítkova do Libně" - ono se planuje zavreni i soucasne provozovane koleje pres "velkou Hrabovku" a vychodni svah Vitkova?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 13:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když je řeč o tom plánování: netuší někdo, s jakou akcí souvisí poznámka po dobu stavebních prací cca od dubna do odvolání odjezd o 6 minut dříve. O jízdě vlaku se informujte ... u havlíčkobrodských rychlíků na Wilsonu? S vítkovskou kolejí těžko, protože jsou všechny psány přes Vršovice ...
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pikehead:
Nevím jak si to teď myslel,ale rychlíky na Hradec mají jezdit normálně přes Vítkov a Rokytku až do března/dubna.Pak by měl Vítkov skončit definitivně.Záleží jak budou rychle stavbaři postupovat.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na kdy je priblizne planovan prujezd prvniho vlaku novym tunelem?
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 15:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pikehead: nepatří Vršovice mezi pozemky, ze kterých výzisk půjde na sanaci dluhů po ČD s.o.? pokud ano, pak nebude za stržené prachy naprosto nic..
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4206
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 16:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Comar:
Zahájení provozu je plánováno na 31. 8., zkušební a pracovní jízdy netuším, ale bude to o dva až tři měsíce dříve.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 17:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spelcr: doufal jsem, ze Vitkov a Rokytka zustane zachovana a zavre se az po zprovozneni Noveho Spojeni,aby aspon jedna kolej na vychod vedla.

Comar: puvodni plan byl prosinec 2008 (novy GVD)

Vhd_sl: tak to opravdu netusim...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 22:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes Vítkov se opravdu bude jezdit až do zprovoznění NS. Kapacita bude ale podvázána také rekonstrukcí Liběň-Běchovice, takže ještě víc vlaků pojede přes Vršky.
MP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.111.104
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 14:23:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muzu se zaptat, které firmy budou provádět modernizační práce na Hlavním nádraží? ideálně i případné subdodavatele. Děkuji předem Michal
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 15:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MP: to by mě taky zajímalo. A další zajímací otázka je kdy? a dokdy?
Jak jste to jeli ????
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Které to vyhrály nevím, ale harmonogram je tady: http://www.novespojeni.cz/informace.php
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco mi říká, že to vyhraje "Krtkostav"
Gatto nero
www.pendolino.cz
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 08:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na to se hodí oblíbené rčení mého oblíbeného kamaráda: kdo jinému jámu kopá, sám sobě metrostav...
Jak jste to jeli ????
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 10:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechny vlaky směr Kolín výchozí z hlaváku budou od GVD 2007/2008 jezdit přes Vršovice.
Pouze směr Hradec K. budou nadále jezdit přes Vítkov a Rokytku dokud nedojde k přeložení koleje z Rokytky na Nové Spojení.
Z toho důvodu by se mělo už někdy v polovině 2008 jezdit jednokolejně po Novém Spojení(v tisku byl září 2008).Celé 4kolejné Nové Spojení by mělo být hotové prosinec 2008.
Vítkov má i po přeložení fungovat ještě nějakou dobu,protože bude sloužit k vyjíždění a zajíždění souprav do/z Libeňského depa.
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>Spelcr + Zapa > Hem... Tak to tedy diky za info! Nejak jsem si to nezjistoval a myslel jsem, ze na foceni Vitkovske trati (se slusnym provozem..) bude jeste tak rok cas, ale ted mi to pripada, ze nam zbyvaji asi 3 tydny ??! Ale zase - s necim by tam jezdit prece mohli, kdyz ta trat stejne bude provozni. Aspon s rychlyma vlakama, co nebudou mit psany zastaveni ve Vrsovicich, a tak - ne ?
Oběhy 350, rok 2007 KNIHA JÁZD rušňov 350 Babitron Poloha vlaku ČD XLS Brno-Praha
Heme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, mohl bych mít ještě otázečku, na kdy je plábované snesení staré Vítkovské trati..?
Na novespojeni.cz je jen zmínka a nějake myslím 4.Q. Díky
kájík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.227.131.32
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 16:31:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Libeňské depo: Jak bude tedy obsluhováno za NS?
Nebo se předpokládá jeho přesun? Či "zánik" bez náhrady?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace