K-report
 

Archiv do 25.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 » Archiv do 25.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Brtnice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.72.88
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 17:21:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy je z velkoměsta Prdnice u Jihlavy.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 18:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prvně elektrifikace 240, teď přesouvání hlaváku v Brně. Kam to káčko spěje? Chtělo by to aby to tady Fýra trochu rozetnul.
S focením vlaků jsem skončil.

Hlasuji PRO udělení BANu uživateli Pépa_rákos.

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 20:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máme tu třeba hezká města s hezkým nádražím,třeba Liberec

Aááá zrovna v Liberci musíte na centrální terminál MHD jet tramvají asi tři zastávky od nádraží a tam přestoupit. Asi tak stejné, jako když tvrdíte, že 12tka a 13tka neodvozí lidi na přestup na ty vaše "páteřní" linky 1 a 4...Prostě odvozí,pojede jich tolik, aby odvozilo, hotojo. Zrovna letos jsem v Liberci trávil nějaký čas v kempu ve Velkých Pavlovicích, kam musíte jet tramvají od nádraží na MHD terminál, kde přestoupíte na 12tku bus a za půl hodiny se dostanete do kýženého cíle, řpímá linka neexistuje.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 20:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfmister oni to rozetnou jiní...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 20:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy jste rození stavaři. Divím se, že máte tolik času sem psát, vždyť vy musíte být na roztrhání.
Stavět několikapodlažní nádraží je v dnešní době v normálních zemích běžné.Koneckonců i zastávky na rychlodráze do Kladna a na letiště v Ruzyni mají být taky zapuštěné do země.Prostě je to normální...Na malé ploše velké nádraží.A to,co dělám ve svém volném čase po tom je vám skutečně víte co ...:-)

Šmudl město? A odkud jsi ty? Z kterého super města
Netvdím to jen já.Kamarád bydlel v takové hezké čtvrti hned vedle centra jménem Cejl.Po měsíci pobytu si koupil pepřák a pořádnou kudlu.Jediné,co v Brně za něco stojí jsou BVV.To že je Brno šmudl na tom trvám a netvrdím to jen já.Já sem z Brtnice,nestěžuji si.Jen by to chtělo více turistů.Holt v Brně neví,kam by prachy utopili,zatímco většina vesnic na Vysočině nemá ani vlastní kanalizaci.To je ale vada systému,ne Brna.

ad Fýra:Na téma Liberec se dál bavit nechci.To je alespoň město.Všechno upravené ,čisté,bezdomovce tam pomalu nepotkáte.

Asi tak stejné, jako když tvrdíte, že 12tka a 13tka

Tyto linky jsou plné již dnes.Nevím,kam chcete nacpat další lidi.A vypravovat další vozy je nesmyslné,prostě nejsou a navíc zbytek cesty by vezly vzduch...

Prvně elektrifikace 240, teď přesouvání hlaváku v Brně. Kam to káčko spěje?

Považuji za normální,že se bavíme o stavebních projektech nejbližší budoucnosti.Nebo o čem bychom měli diskutovat??Jestli náhodou nějakou bardotku nebolí kolečko?? :-)
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4172
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 21:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy je rozený odborník ze všech nejodbornější na všechno, zejm. týká-li se to železnice.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 21:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemůžu bohužel dělat všechno.Projektant a architekt chci být až v příštím životě, protože v tomto to už asi nestihnu.

Jinak četl vůbec někdo ten můj poslední příspěvek-zajimavé, že k tomu nikdo nic nemá...

Jinak si myslím že diskuze je od toho, aby se diskutovalo.A když to má být o železnici, tak rozhodně elektrifikace 240 a nové nádraží v Brně jsou poměrně aktuální témata.

Ale chápu, že některá hóóódně štve, když má člověk fůru -věcných a logických protiargumentů
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 21:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad BKP: Píšu své názory,ketré se povětšinou diametrálně liší od vašich.Žijeme v demokratické společnosti,kde každý může vyjádřit svůj názor.Pokud tvrdím,že linky 12 a 13 neodvezou cestující od nového nádraží,je to jen moje osobní zkušenost s intervalem těchto spojů a jejich vytíženosti.Dále započtu cestující ,kteří projdou nádražní budovou.Jednoduchými matematickými operacemi člověk zjistí,že by se T3 musela nafouknout k dvojnásobné kapacitě.Nebo že by se chtělo hnát ovečky tím novým bulvárem od nádraží k centru??? (bezdomovci se pouze přesunou).
A pokud považuji Brno za šmudl město,je to jen můj osobní dojem,protože sem byl i jinde a viděl jiná města a Brno je prostě šedá díra.Místo rekonstrukce města se prachy narvou do megalomanské stavby nádraží.Nádraží zajisté bude impozantní s koloritem čmudících brejlovců....
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 21:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jerry.Samo ,že sem četl tvůj návrh.Není špatný,ale je nerealizovatelný.Ne kvůli technickým možnostem,ale kvůli politice.Jednak pozemky v centru jsou hodně cené a tak je docela možné,že místo bulváru se stromořadím,tam na sobě vyrostou různé bordely,herny atp.Radnice holt potřebuje trumfnout Prahu.To už je čistě jenom politika a spekulace,tady už se neuvažuje o výhodnosti ani o penězích.Už se našel vůl,co to zaplatí,tak teď se to musí stůj co stůj promrhat ty miliardy...
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 21:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Považuji za normální,že se bavíme o stavebních projektech nejbližší budoucnosti.

Spíš by z týhle diskuze mohl čerpat Spielberg náměty na svý scénáře.

Jeden můj spolužák ze střední je z Brtnice. Kdysi mi vyprávěl že mají v městečku nějakýho magora do vlaků, prej jestli ho znám. Neznám, ale už vím odkud vítr fouká.

Brtnice není špatná. Sám jsem za mlada strávil několik táborů na Hájence nad Černými lesy.
S focením vlaků jsem skončil.

Hlasuji PRO udělení BANu uživateli Pépa_rákos.

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
Vivatfrance
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2007


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 21:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ja bych k Brnu nebyl tak kritický(a to nejen pro to že tu bydlím,dokonce nedalko od zminovane čtvrti).Město se potýká se stejnými problémy jako většina velkoměst.Je otázkou zastupitelstva,ktere si sami volíme za co a kolik se utrati penize.Brno je fajn mesto pokud nemate zkusenost jen s ci*any.Jinak si myslím že tohle téma už začíná přerůstat v urážky a ne v seriózní diskuzi s pádnými argumenty což je škoda a myslím se že to nemáme nikdo zapotřebí..
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pokud považuji Brno za šmudl město,je to jen můj osobní dojem,protože sem byl i jinde a viděl jiná města a Brno je prostě šedá díra.

Mohl bys být konkrétnější, v čem je Brno šedá díra? Jestli podle Tebe v Brně stojí za něco pouze veletrhy, tak konstatuji, že tohle město příliš neznáš. Ač vím o mnoha nedostatcích, pořád si myslím, že Brno se dynamicky rozvíjí, ale i opravuje, stačí se projít po centru, kolik ulic je zrekonstruovaných, a kolik domů má novou fasádu. Na druhou stranu je nutno uznat, že tenhle stav čeká ještě dost ulic a dost domů. A to se zmiňuju pouze o jedné stránce věci...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.22.61
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:12:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze už se nejezdí tramvajema ani po Václaváku

1) protože tam mají metro
2) i tak se plánuje návrat tramvají do centra


Z Dolního to na hlavní přes zvonařku a vaňkovku je nějakých ubohých deset minut

V jednom z předchozích článů bylo, že 85 % cestujících dojíždí denně. Mnozí z nich dojíždí i dvakrát denně. 20 - 40 minut denně navíc, to už je dostatečný důvod na to, aby se mnozí poohlédli po autě.


V Praze zase běžně lítáte z Masaryčky (centra) na "předměstí" Wilson, vzdálenost bych tipnul asi tak tu samou jako z hlavního v Brně na Zvonařku.

Že to mají v Praze naprd není důvod, že si to musíme v Brně udělat taky.


Věřím, že k novému nádraží bude přivedena smysluplně síť MHD

Stejně naivní byli lidé, když se před desítkami let stavělo ÚAN Zvonařka a byla jim slibovaná přeložka tramvaje do Plotní ulice. Tehdy se taky slibovalo, až se soudruhům od pusy prášilo.


Nikoli, při stavbě nádraží v odsunuté poloze nenastane prakticky žádný chaos

Zato by nastal chaos po otevření, přitom jak by se cestující zoufale snažili dostat z periferie do centra.
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.22.61
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:13:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aááá zrovna v Liberci musíte na centrální terminál MHD jet tramvají asi tři zastávky od nádraží a tam přestoupit.

Aááá, zrovna v Liberci se snaží o projekt RegioTram Nisa, protože nemají dobré zkušenost s nádražím mimo centrum.


Kamarád bydlel v takové hezké čtvrti hned vedle centra jménem Cejl.Po měsíci pobytu si koupil pepřák a pořádnou kudlu.

Cejl je dost "svérázná" čtvrť i na Brno. To je tak když někdo šetří na ubytování...



Tesco

V původních návrzích ODSunu se počítalo s demolicí Tesca a bylo to prezentováno jako jedna z velkých výhod projektu (odstaranění estetické závady). Postupem času, jak se ukazovalo, že ODSunu není zrovna levná sranda, už se o demolici Tesca přestalo mluvit, ale ve vizualizacích ODSunu stále Tesco v dnešní podobě není.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden můj spolužák ze střední je z Brtnice. Kdysi mi vyprávěl že mají v městečku nějakýho magora do vlaků, prej jestli ho znám. Neznám, ale už vím odkud vítr fouká.

No myslím,že urážky nejsou tím nejvhodnějším k diskuzi.No záleží,kolik ti je(jestli bych zanl tvého spolužáka).Ale o mě určitě nejde,protože o mé zálibě ví jen minimum lidí,mých nejbližších kamarádů.Tudíž smůla a od tud vítr určitě nefouká.

(Jen proto,že mám jiný názor než ostatní,jsem hned olepen od některých nálepkou magora.hmmmm)
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4179
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...aneb pachatel se usvědčil sám...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A_S - projekt přesunu tramtrati na Plotní je stále aktuální, akorát už v několika málo minulých letech byly zprávy, že se jisto jistě začne kopat. Bohužel neslibovali jenom soudruzi...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...aneb pachatel se usvědčil sám..

A z čeho?? Myslíš,že lítám po Brtnici s Šoťákem a modelem H0 v ruce po náměstí?? Ne kdepak .Je nás tam přecejenom pár tisíc :-).Ne fakt,o mě to určitě nebylo :-)
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4182
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 23:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy je i v Praze problém cíleně utajit mnohem méně důležitou věc... No a v Brtnici je vás tam "přecejenom pár tisíc"...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 08:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co máte proti modelům HO? Vždyť jsou tak krásné, ten kdo vlastní třeba nějaké ručně dělané ví o čem mluvím!
Takovej brejlovec se všema detailama to je pokoukáníčko!!!
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 08:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K odsunu nádraží mohu říci jen to že zastávám aby nádraží bylo co nejblíže centra. V západní evropě jediná možnost, díky tomu vznikaj podzemní patrová nádraží.
Úletem je ani nevím kolika patrové nádraží v NY přímo pod Times Square!
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 09:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

magora do vlaků

To je jeho termín, který jsem citoval, žádná urážka.

Ze střední už jsem 2 roky pryč, tak si to spočítej.
S focením vlaků jsem skončil.

Hlasuji PRO udělení BANu uživateli Pépa_rákos.

Pravidelně sponzoruji město Groningen v Nizozemí.
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 10:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale je pravda že podzemní nádraží např. v USA ve srovnání s ČR bude stát tak o polovinu méně. viz. cena našich dálnic kde je nejdražší kilometr dálnice na světě.

Za to můžem poděkovat našim politikům kteří schválují ty úžasné veřejné zakázky
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 14:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hanz 11: Proti modelům H0 nic nemám,sám sem taky jeden čas modelařil,ale není čas a finance:-) Jinak bych rád zkusil modely z leptů.Pájka je je mně bližší než pilník na polyreutanový model :-)

ad Halfmister:
Takže seš o dva roky mladší než já.No a mladší ročníky mě moc neznají...Zjisti si jméno a příjmení toho "magora" od kamaráda ze střední (teda pokud po tom toužíš).Já si myslím,že to bude spíš nějaká shoda náhod.
mrtvej šukafon,dobrej šukafon
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4191
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 14:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím,že to bude spíš nějaká shoda náhod.

Anebo taky ne...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na želpágu se objevila tato:
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/742725.jpg
dle mne celkem povedená fotka ze Znojma. Jen ta zátěž by mohla být lepší.
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hezké foto vytíženého nákladního vlaku! :-)
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 16:29:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď se smějete, ale až tam budou dráty...
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 18:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes kolem devátý projel lachtan jako Lv v Třebíči směrem na Brno, neví někdo kam měl namířeno?
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale je pravda že podzemní nádraží např. v USA ve srovnání s ČR bude stát tak o polovinu méně

Copak USA? to je země, kde včera již znamenalo zítra ,to je námi zbožňovaný ráj
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4529
Registrován: 9-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...nebo taky kde včera bylo pozdě
Cargo nebo ČD oboje dopadne jednou stejně...
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 15:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: zajímavej argument. :-)))))))
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 10:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bytls: Lachtan byl viděn i v neděli na závěsu Os4815. Možná jezdí místo nějaké Regionovy, v sobotu ráno mohl být teoreticky nasazen na Os4874, ale je to jen moje domněnka...
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 20:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regent: díky za info, o tom Os 4815 jsem nevěděl. Každopádně dnes na Os 4874 jel lachtan 714 211+2x 010
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 08:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bytls: Na 4815 jezdí v neděli pravidelně na závěsu to, co jede v pondělí na 4874. Takže všechno je celkem logický... Teď koukám, že jsem předtim nenapsal, že to byl 714+010. Někde tedy musel sebrat druhej vagón, ale kde to už netušim.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco k elektrizaci Znojmo - Šatov:

http://www.zelpage.cz/zpravy/5448
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regent: nemáš pravdu - jezdí to na konci Os 4817 Jen někdy to jede samotný v čase před tím osobákem a ve Studenci to pak čeká do 20 hodin a jede to společně s 810 na pravidelným osobáku do Velmezu a jede to ve složení 810+914+814.
Jinak dnešní Os 4874 ve složení 810+010

Tady jsou nějaký fotky:

 

 
 
 
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 17:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bytls: Jasně, je to tak jak píšeš, omlouvám se za neúmyslnou dezinformaci. Tuto neděli to tedy nejspíš jelo už na 4815 (pokud to byl ten lachtan+010), Os 4817 jsem neviděl.
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 19:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regent: V neděli jsem Os 4815 neviděl, ale mohlo to být jak píšeš, jinak to jezdí pravidelně na Os 4817
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak se vám cóóve přes Židenice???? Dneska mně čekalo nemilé překvapení, ale zase jsem se trochu podíval po Brně.Pěkně se do toho v Heršpicích zakousli.No zpoždění asi 15 minut-díky té vyhlídkové jízdě po Brně, ale třebas to časem natrénují a bude to trochu odsejpat.Horší to už bylo zpátky-15min objížďka+ čekání v Tetčicích 35 min. jelikož proti nám "kleknul" osobák.Takže Brno odjezd 11:25...Třebíč příjezd 13:30 U ČD platí bez kompromisu- "když se daří tak se daří"
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.22.61
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 00:08:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jel jsem dnes R665. Cestující nebyli o jízdě odklonem informováni. Při příjezdu do Brna byla už tma, takže nebylo moc vidět, kam se jede. Když bylo jasné, že jedeme jinak, začalo mezi cestující trochu nervozita, ta následně rostla, když jsme projeli okolo Zvonařky a pokračovali dál. Po zastavení v Židenicích se dost lidí hrnulo ven. Pár lidí proto, že chtěli vystoupit. Dost lidí, protože nevěděli, co to na ně zase ČD zkouší.
Po chvíli průvodčí dostala vysílačku, další chvíli se učila s ní zacházet. Pak dostala instruktáž, jak má dávat povely strojvůdci + vyfasovala nějaký papír s návodem. Průvodčí vypadala dost vyděšeně.

Můj názor je, že posun by měla mít na starosti osoba předem vyškolená a prozkoušená. Jednak by to bylo rychlejší a hlavně bych se jako cestující cítil bezpečněji.
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 10-2007


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 08:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja ty odklony zatim jen fotim ale taky bych se tim rad projel...

Ke kauze "pruvodci a vysilacka": nechce se mi studovat predpisy ale slysel sem, ze na to musi mit clovek poznani, coz je tezky predpokladat treba u vlakovych cet z Budejovic nebo Plzne
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 08:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průvodčí vypadala dost vyděšeně.

No to musí být hrozná dráma ve třicítce říkat do nějakýho rádia někomu, co mám před sebou, ani tou třicítkou nikdo nejede. Dva oddíly autobloku, bez přejezdů jakýchkoliv a pak zastaví u peronů, v podstatě by mě zajímalo, zda-li je postavenej odjezd, až bude, ať kvákne, potom to rozjedu a když nebude nic na trati, ať drží hubu. I ten vjezd do hlavního si klidně ohlídá sám, lze vykouknout, i když co jsou dvě žlutý snad ta pinda ví...
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 23:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No my jsme byli v úterý informováni- a to zodpovědně. Já to celkem vítám, alespoň se podívám, do krerých míst budu až do své smrti přijíždět na nové odsunuté nádraží.V Heršpicích a kolem Ex-montu už to znám. Akorát, že v úterý asi budu muset jezdit v 6:18 z Třebíče, protože když přijedu do Brna +- 8:34 tak se to ještě dá do školy stihnout, ale příjezd v 9:50-to už jaksi ne.Nevíte jak dlouho bude ta okružní vyhlídková jízda trvat? A dvě žlutý-hm-že by-"pomalu- jízda do odbočky" -řečeno laicky...
Joe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 19:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

okruzni vyhlidkove jizdy skonci v pondeli 26.11.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 19:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvě žlutý = rychlost do odbočky 40KM/H a výstraha (na dalším návěstidle je červená)
Brejlovci!
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 23:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když jedna z těch žlutejch bliká přerušovaně?Jen tak mě to zajímá.Sic to nikdy řídit nebudu...
Vivatfrance
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2007


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 08:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blikání znamená předvěst snížené rychlosti...
např pomalu blika žluta=očekávejte 40km/h
rychle bliká žluta=očekávejte 60km/h
pomalu bliká zelená=očekávejte 80km/h
rychle bliká zelená=očekávejte 100km/h
Potom tedy jedna žluta svítící trvale a jedna blikající třeba pomalu znamena:Rychlost 40km/h a očekávejte rychlost 40km/h(např průjezd vlaku po vedlejší koleji ve stanici)omlouvám se za laické vysvetlení a nedoslovné znění předpisu-příspěvek by byl o hooodne delší
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 09:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když jedna z těch žlutejch bliká přerušovaně?

Ne jedna ale vždy to horní světlo. Spodní světlo vždy svítí trvale a přikazuje rychlost hned za tímto návěstidlem, horní světlo (může, ale i nemusí kmitat/blikat), návěstí, to co bude na následujícím návěstidle za tímto.

Vivatfrance už jde návěstit i 120, speciálním indikátorem

Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 14:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posílám nějaké foto z Hrušovan nad Jevišovkou (mobilfoto)

 
 
 
 
 
 
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 23:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-jj dík za vysvětlení, až zas pojedu s Brejlovcem,nebo s bobinou, tak abych byl o malinko chytřejší

-jinak čtvrtek byl naprosto ideální-rychlík Tř. odj. 7:25 zrušen-počkejte si na Os 8:39 ha ha +autobusem ze Střelic=zpoždění cca 25min.Celou cestu jsem si myslel,že tu přednášku stihnu.Po příjezdu do Brna jsem pochopil, že už nemá cenu se namáhat.Tak jsem si vyzvedl knihu v knihovně, koupil si "debrecínu v nahřátém rohlíku" a jel zpátky v 11:25. Ten sebevrah v Malém Beranově má jediné štěstí-že to nepřežil...
Vivatfrance
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2007


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Fýra:Vím i já mám v předpise změnu.Ale netýkalo se to blikání tak jsem to nezminoval..omluva:-)
protiodsuňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.132
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 08:47:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jerry - to výlukové ježdění R přes Brno dolní je opravdu do značné míry výchovné - teprve nyní myslím mnozí ODSuňáři vidí, do jaké s Petrovem na vzdáleném horizontu všechny dostanou.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 10:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protiodsuňák: hlavní slabinou ODSunuté polohy je navazující MHD. Bez podzemní dráhy (metro, tramvaj, nebo cokoliv jiného) v ose S-J je toto nádraží odsunuto do role hlavního nádraží v Berlíně, které vypadá jak skleník uprostřed pustiny. Stálo hodně mega Euro, zastřešení nástupišť nesplňuje normy na délku vlaků a hlavně se k němu rozumně nedostanete. Vedou přes něj sice linky S-Bahnu, ale linka Metra U55 se teprve staví a i v budoucnosti bude tato linka jen určitou propojkou s nutností přestoupit vždy na stanici Untern den Linden. Obyvatelé Berlína ho většinou považují za zbytečnou stavbu a za "nádraží" jsou uznávána místa zcela srostlá s městskou infrastrukturou jako Berlin Fridriechstrasse, Berlin-Ost a Berlin-Zoo.
Netvrdím, že architektura je zavrženíhodná, ale když vyjdete z haly, dostanete se do pustiny kterou se prohání vítr...
Bohužel ODSunovači si získali příznivce populistickými gesty o nových, krásných, aseptických bulvárech vedoucí k zářné, rozesmáté budoucnosti.
Ještě že zde zbývá pojistka ve formě EU komise.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 14:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všimněte si, že i přisunuté nádraží navržené Ing Dukátem předpokládá železniční diametr pro jeho rozumnou funkci.

PS: posledních pár měsíců si všímám, že takřka libovolný aspekt rekonstrukce se dá použít jako argument pro obě polohy nádraží.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2931
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 15:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze současných Herspič tentokrát obrazem:

Pohled na v současnosti jedinou kolej, po které je možné dostat se z Brna do Sřelic:
 

Snímek druhý zachycuje situaci typickou pro tento týden - rychlík na spojovací koleji č. 90, kolej 93 dole je přerušená:
 
Cargo? Co to je? Neznám!
Jerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 17:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protiodsuňák: však jsem bedlivě sledoval kudy se bude jezdit, je fakt, že to vzdušnou čarou není až tak hrozné jak jsem si myslel,ale až bude muset člověk ličkovat po těch rádoby bulvárech, tak to bude horší.Kapacita lávky skrz Vaňkovku určitě dostačovat nebude, protože teď se po ní chodí jen k ÚAN. Proplétat se každý den 2x pasáží Vaňkovky bude vyloženě lahůdka pro silné žaludky.Stejně jako tlačenice na zastávce MHD-stačí až se sjedou tak tři Os z různých směrů ve stejný čas-to bude taky lahůdka. A když se podívám na "krajinu" okolo nového nádraži, tak na to staré přijedete do živého centra města, ale na to nové přijedete do "průmyslové zóny" mezi hlouček polorozpadlých fabrik. Tak jako tak ODSunuté nádraží bude poslední hřebík do rakve osobní železniční dopravě na brněnsku...vzpomeňte na má slova-kéž bych se mýlil
A_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.111.1
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 18:38:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teprve nyní myslím mnozí ODSuňáři vidí
Lidé, kteří podporují ODSun nejezdí vlakem. Pokud by vlakem jezdili, nemohli by ODSun podporovat.

i přisunuté nádraží navržené Ing Dukátem předpokládá železniční diametr pro jeho rozumnou funkci
Diametr při variantě nádraží v centru zlepší dopravní dostupnost, ale půjde to i bez něj (jako to jde dosud). Fungující odsunuté nádraží bez diametru si dost dobře přestavit nedovedu.

kličkovat po těch rádoby bulvárech
Nasměrovat "bulvár" přímo do zdi pod Petrovem bez vazby na Masaryčku, to může fakt jen někdo "kvalit" Dokoupila.


Já jsem taky pečlivě sledoval trasu okolo tratí na ODSunuté nádraží. Rozhodně průjezd Židenicemi na ODSunuté nadělá víc škody, než průjezd na současné nádraží. Okolo tratě je obytná zástavba. Nejhorším místem je pak Fuchsova Mastná burza. Můj názor na lidí, kteří plánují tuto skvělou architekturu kvůli ODSunu vybourat, by nejvýstížněji vyjádřila kresba kosočtverce.
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 18:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím že celý projekt brněnského nádraží je jen o investici a o tom že se na tom plno lidí ať přímo nebo nepřímo napakuje.
I tato slova několikrát z úst politiků zazněla, že hlavní je nepříjít o dotaci z EU.

Čili funkčnost nádraží tyto lidi nezajímá.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 21:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dementní příspěvky ohledně odsunu nádraží už jsem si zvykl, ale co je moc, to je moc!

A_S : Burza není Mastná, ale Masná ty znalče! Chráněná památkově není, jen portál a ten zůstane neporušen. Vlakem jezdím do Brna denně a přesto odsun podporuji, protože si dokážu přestavit, co by se dělo při přestavbě Hbf...

Jerry: Tak ono už to není tak hrozné? Tak sláva, aspoň trochu nějaký posun. "Proplétat se 2x denně pasáží Vaňkovky" - pořád nedokážeš pochopit, že se z vlaků nevalí mraky lidí, kteří míří do centra? Většina lidí, dojíždějících do Brna dnes pokračuje dál! Tramvají, busem, atd. Jestli si dělník pracující např. v Černovicích nastoupí na tramvaj u nového nebo starého nádraží JE JEDNO!!! Krajina je tam opravdu nevábná. Proto existuje projekt Jižního centra, který je k dispozici na netu. A když se sjedou tři vlaky ze tří směrů do centra, tak bude všechno v pohodě? Asi jako dnes, nevyhovující podchody, přebíhání přes silnici, přecpané zastávky MHD před Hbf.

Hanz: Jistě že se někdo napakuje. Ne nadarmo máme nejdražší železniční a dálniční stavby v Evropě. To je ale jiný problém, jak to souvisí s polohou nádraží? V centru by se nikdo nenapakoval?

Pořád omíláte staré argumenty, zkuste jednou páni stavební inženýři přijít s něčím novým...}

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace