K-report
 

Archiv do 10.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Všeobecná železniční diskuse » Archiv do 10.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 10:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Mašina se sebere po vzájemné dohodě a bude se brát v úvahu škoda, která Cargu sebráním mašiny vznikne. Počítám, že sebrat mašinu bude dost drahé a odřeknutím neschopného os. vlaku škoda prakticky nevznikne žádná, ale tak daleko to snad nedojde. Dnes se kamarádi domluví, ale až Cargo koupí podnikavec z Kajmanských ostrovů tak to bude horší.

(Příspěvek byl editován uživatelem jka2005.)

(Příspěvek byl editován uživatelem jka2005.)
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fromou aukcí na aukro.cz se zbavuji těchto jízdních řádů http://www.aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=9260497 , pokud máte někdo o ně zájem tak neváhejte a přihodtě....
S pozdravem Alzon
ICQ => 310-582-272
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6828
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 10:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odřeknutím neschopného os. vlaku škoda prakticky nevznikne žádná, - tak doufám, že kraje a stát v takovém případě bude sázet tvrdé sankce.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 13:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: lehce řekne se ale komu sankce..někdy za neschopnost HV nemůže přepravce (ČD)ale SŽDC tj. stát...např . nynější "katastrofa" pindi...
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 14:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: to je v pořádku, do toho objednateli dopravy nic není. To už je věc smluvních podmínek mezi dopravcem a vlastníkem/provozovatelem dopravní cesty. Nechť ČD trpí za nenažranost, se kterou prosazovaly svěření provozování DC do svých rukou při transformaci státního podniku. Ruku v ruce s J. Duškem.
Pokud budou ČD zcela odděleny od provozování a správy DC, mohou uplatňovat sankce vůči SŽDC. Takhle může nadávat leda jedna divize druhé. SŽDC není stát, ale státní organizace, na kterou se normálně vztahuje obchodní zákoník. Ostatně stát v obchodním právu nemá výjimečné postavení, jako např. v právu trestním. Takže i vůči němu je možnost uplatnit náhradu škody.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 16:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kolíně se o víkendu stalo, že na vyřazení vadného vozu ze soupravy ústeckého rychlíku přijela mašina z ranžíru a když si páni posunovači uvědomili, jaké je datum, řekli, jen, že jsou cargo a že je nějaký osobní vlak nezajímá. Takže to asi dopadne jako v rajchu. Na poli stojí EC s lehlou mašinou DB a kolem jezdí strojně mašiny Railionu a DB carga a lidé jen čučí. Holt, nová doba.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 17:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na poli stojí EC s lehlou mašinou DB a kolem jezdí strojně mašiny Railionu a DB carga a lidé jen čučí.

Tak to se bude muset dílna při údržbě jinak otáčet.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 17:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte,vím z vlastní zkušenosti,že dílna se snaží seč může,ale co mají dělat,když ve skladech nic není?Je jen otázkou času,jak dlouho tento stav potrvá.Náhradních dílů je málo a tak dochází i ke kanibalizaci a k opravám,jak se dá.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 19:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fakt..v posledních letech se neustále zeštíhluje,reorganizuje ,zprůhledňuje ale ruší se kolektivy odborníků i zaběhnuté provozy oprav..modernější vozidla se neustále přesunují tam kde to ČD nejvíc pálí aby se zavřela ústa krajům které vrčí že chtějí modernější vozidla..no a všechna vozidla jezdí stále větší kilometrické oběhy a jsou přitom stále starší a údržba se omezuje..a bude hůř..
..pořádná mašina má kotel a komín..
ShortNap
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.95.241
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 15:23:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláďa 2: Děkuji!
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 16:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však jsem to také myslel obecně, né jako narážku na nechaniky. Prostě celý systém se bude muset kapánek jinak nastavit.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 18:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn:"V Kolíně se o víkendu stalo...." tak to teda nee,v tom případě selhal výpravčí neboť má právo či dokonce povinnost zavolat cargo šéfa a po dohodě s ním použít pracovníky na potřebnou činnost!!!Jako nás mohou použít i na osobní vozbu..to zas si ty nejposlednější hrajou na frajery...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 22:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11 : první odstavec zarámovat ,nejlépe do železa a omlátit některým jedincům o hlavu :-))
Pokud je mi známo tak tohle totální oddělení je v plánu k 1.4 2008 (takže jako cargo k 1.12 2008)..:-)) Se to na první pokus taky nepovede..
lokálka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.11.102
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 08:24:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechytří posunovači budou ti první, kterým se Cargo nepříjemně zažere pod kůži. Těžko asi bude Cargo v delším časovém horizontu držet prdelní manipuláky, kde četa 1+1 za 12 hodin provede obsluhu jedné nz o 3 vozech a zbytek prokafují a prokouří.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 14:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry.

Hahahaha! Zatím jsem nezažil jediného výpravčího, který vůbec tuší, kam má v takovém případě volat....to co říkáš je pouhá teorie. Praxe je ouplně někde jinde. Vše je nepřipravené až hanba.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 7-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 17:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn : bohužel ani teorie není zmáknutá..se to vystříbří,časem..snad. Bohužel vím o čem mluvím.
Výpravka má zavolat svého provozního a ten se má domluvit s cargovým , trochu krkolomné ale je to tak...jenže to by šéfové měli dělat to co mají a řádně informovat své podřízené , takhle je to i s náma..
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 20:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím jsem nezažil jediného výpravčího, který vůbec tuší, kam má v takovém případě volat...

Tak to jich znáš asi dost málo .. .. každá UŽST má "svého" vedoucího směny Cargo a tomu to plácačka zavolá a ten rozhodne .. od toho tam je,že ..
Jinak se ten počáteční chaos snad časem srovná ...



(Příspěvek byl editován uživatelem Láďa.)
ICQ 237-113-861
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 16:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak se ten počáteční chaos snad časem srovná ...

Jistě, až vyletí pár posunovačů ala Kolín, kde si rozhodují o tom, co bude nebo nebude mašina dělat
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je to tady

Loko 1216 ÖBB a nebo RCA mají papíry na SŽDC. Zatím jen malý kousek, 55 km do Brna, ale příští rok se dostanou podstatně dále

Dnešní datum bude proklínat hodně lidí, ale i spousta lidí bude ráda, že se konečně otevře trh na SŽDC. Tak co bude lepší???
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Dnešní datum bude proklínat hodně lidí, ale i spousta lidí bude ráda


To nám snad nadělil sám Mikuláš!!!
Teď už nás čekají jen samá pozitiva a sociální jistoty!!!

Dnešní datum bude proklínat hodně lidí, ale i spousta lidí bude ráda. Vysněný Taurus je tady,šotouši radujme se!!!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych nebyl takový optimista.

Povolení zní na 300 tun hmotnosti vlaku :-)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4792
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ: ale nějakých 5-6 rychlíkových vozů se do toho vleze. Tedy, pokud v tom není zahrnuta i hmotnost mašiny.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Povolení zní na 300 tun hmotnosti vlaku :-)

Což tedy vypadá na použití jen pro vlaky osobní .. asi ...



ICQ 237-113-861
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Povolení zní na 300 tun, ale je to zkušebně a jen do února. A pokud se ověří spolehlivost zabezpečovacího zařízení, budou následovat další úseky.

No po pravdě, mezi Břeclaví a Brnem jsou jen 2 přejezdy. Podivín a Modřice, pokud nepočítám ten co se opravuje v Heršpicích, tak není moc možností, kde je vyzkoušet...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu jsou ještě v Podivíně a ve Vranovicích přechody pro pěší zabezpečené PZS. Heršpický přejezd je sice momentálně zase aktivovaný, ale při dalších stavebních postupech bude už navždy vypnutý.
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prostě je potřeba více přejezdů na odzkoušení, tak asi proto se rozhodl DÚ pro tuto trať, kde by se neměla nějaká komplikace stát. A pak se uvidí...
Třeba hned v únoru...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6833
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 07:52:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mezi Břeclaví a Brnem jsou jen 2 přejezdy autoblok nic? žst nic?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 11:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A celé žhavé ČD a Cargo už čekají ve frontě na Taurusy Bazala s kufříkem plným Eur Joooooo
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 14:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědav,jak se s nima bude jezdit,pokud se na nich někdy svezu a příjdou do Prahy.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

autoblok nic? žst nic?

Samozřejmě tam jsou autoblokové a staniční obvody, ale to se podívejte na zápis z jednání s firmou Siemens a "Analýzu kolejových obvodů na trati Brno - státní hranice Rakousko".
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4662
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá reportáž o železnici ve zprávách na čt1 v cca v 19:20, kdo neviděl snad bude reportáž někde v archívu.
Bylo tam o přeplněných vlacích, o špinavých vagonech, o nočních vlacích, o jízdenkách přes internet atd....
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, bart5(zavináč)centrum.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4663
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď byla další reportáž o nové zastávce Ostrava Stodolní a o nových jednotkách Cityelefant. V Ostravě jezdí 3 kusy. Bylo tam o Regionovách. Zaujalo mne, že by měly Cityelefanti jezdit z Ostravy přes Přerov, Olomouc až do Zábřehu na Moravě.

(Příspěvek byl editován uživatelem bart.)
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, bart5(zavináč)centrum.cz
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 20:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: autoblok a stanice jsou vyřešeny, to není problém, tam jsou kmitočty vyhýbající se střídavým motorům dořešeny. Problém je jen PZZ, ale jen v případě, kdy se v obvodu PZZ rozjíždí a nebo dobrzďuje EDB loko se střídavými motory. Vzhledem k měnícím se kmitočtům... Viz Rokytnice u Přerova...

Takže asi proto vybrali Břeclav - Brno, jelikož jich tam moc není, ale přeci nějaké bezvýznamné jsou. A samozřejmě počítače se svoji diagnostikou mají vývody na vyhodnocení na ty správné místa.

A co se týká loko 1216 varianty "C", je jich vyrobených pro ČR a Slovensko 50 kusů. Už více než rok, ale jen se vyčkává na povolení. Vzhledem k pokračující aféry Cargo na Slovensku, pochybuji, že by silné slovenské uskupení, které hodlá všechny ostatní silně přeplatit, aby koupili Cargo a udělali "echt" slovenský národný podnyk, mělo na zakoupení již vyrobených loko 1216 IHNED po zakoupení Carga Slovakia. Je to jen otázka času, KDY tady budou jezdit. Ne jestli tu budou někdy jezdit, ale kdy!!! Pro ty šťouraly, kteří se ptají, kdo s nimi bude jezdit, jednoduchá odpověď. Stačí si spočítat jedna a jedna, což není zase tak moc těžké...

Pokud některé to nenapadlo, stačí se podívat na pokračování Carga na Slovensku, nástin pokračování Carga v ČR a problémy DB a Railionu v Německu. Pak otázka financování "nákupu" loko 1216 je zcela zcestná... Náš silný partner sídlí od České republiky na jih, nikoliv na západ od nás. ČD - Cargo nemusí kupovat nové loko...

Ale nebudeme předbíhat dalšímu dění, necháme to tak 2-3 roky uležet, to pak bude mnohem aktuálnější...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 20:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajímavé tvrdit, že staniční a traťové obvody jsou vyřešeny a zároveň uvádět problémovost obvodů PZZ, když to jsou ty samé obvody...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1900
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 21:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnusí se mi prodej státní firmy státní firmě jiného státu. Tedy prodej státního ČD-C, nebo ZSCS státnímu RCA. Protože ČR nebo SR na tom sice vydělá, ale moloch zůstane molochem. A navíc, při případné privatizaci RCA trhne Rakouská spolková republika víc, než prostý součet ceny za RCA + ČD-C + ZSCS, neboli nejvíc na takovémto prodeji trhne RSR.

Když privatizaci, tak soukromníkovi. Jinak v Evropě vzniknou polostátní "nadnárodní" mološi jako v energetice a železniční nákladní doprava bude stát za prd pořád. Protože tyhle molochy si státní majitelé vždycky nějak podrží proti opravdickým soukromníkům.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Kejml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 21:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jestli jsem to dobře spočítal, nás během letošního GVD opustilo 83 výdejen jízdenek: Babylon, Bečov nad Teplou, Bednárec, Bednáreček, Bělá pod Bezdězem, Bezděz, Brno-Řečkovice, Brno-Slatina, Březiny u Děčína, Černožice, Děhylov, Dobrá Voda u Pelhřimova, Dobratice pod Prašivou, Dolní Loučky, Dolní Žandov, Domažlice město, Drahanovice, Dubí, Dzbel, Frýdlant v Čechách předměstí, Hazlov, Holetín, Holubov, Hořátev, Hradec nad Moravicí, Chocerady, Chodová Planá, Chýnov, Jablonec nad Nisou dolní nádraží, Jemnice, Jeseník nad Odrou, Jestřebí, Jílové u Děčína, Kačice, Klenčí pod Čerchovem, Kryry, Křenovice dolní nádraží, Liberec-Horní Růžodol, Lipová u Chebu, Litovel, Louka u Litvínova, Louny město, Louny předměstí, Městečko u Křivoklátu, Mezno, Mladějovice, Náchod zastávka, Nová Cerekev, Nové Město na Moravě zastávka, Obrataň, Okna, Olomouc-Řepčín, Omlenice, Opava-Komárov, Oslavany, Osová Bítýška, Ostravice zastávka, Postřekov, Proboštov, Přibice, Pyšely, Rodvínov, Řešetova Lhota, Říkovice, Smržovka dolní nádraží, Srní u České Lípy, Stráž nad Ohří, Strunkovice nad Blanicí, Stupno, Telnice, Teplá, Teplice lesní brána, Trhanov, Tršnice, Třebívlice, Třinec-Konská, Turnov město, Velešín, Velké Meziříčí zastávka, Vesec u Liberce, Vojtanov, Vratislavice nad Nisou, Zdětín u Chotětova. Budiž jim země lehká..
NESPOUŠTĚJ OČI Z TRATI!
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 06:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: já mám za to, že obvody PZZ jsou napájené jinými kmitočty než autoblok. Přesné frekvence z hlavy neznám, jelikož do nich nedělám, ale jsou tam nějaké rozdíly, zabezpečováci by mě jistě opravili, pamatuju si jen kmitočty 25,100, 125, 175,225, 275, 375 Hz, ale které kam patří, tak to nevím... (a další kmitočty, je jich více).

Prostě takové, které se vyhýbají účinkům střídavých motorů, zejména v největších problémových špičkách, jako je rozjezd a brzdění EDB. Při konstantní rychlosti (kromě +/- 50km/h) jsou problémy relatině vyřešeny. A to změnou kmitočtu napájení zabezpečovacích obvodů. A aby se skoro úplně vyhnuli střetu těchto signálů, montují zabezpečováci na traťové úseky autobloku filtry (což dříve se montovaly do Pendolína, které si to mělo, nějaké nízké číslo). Takže lze s hodně velkou přesností říct, kam a po kterých tratích se Zukunftsweisend dostane. Břeclav - Brno, měla se dělat Česká Třebová - Brno, první úsek byl Děčín - Praha, no nevím jak je na tom Praha - Česká Třebová...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 08:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem si na něco vzpomněl. V 60-tých letech se používala frekvence kolem 50 Hz, ale zjistila se závada při poruše rtuťových usměrňovačů v měnírnách. Tak se od 50 Hz upouštělo a nahradily je frekvence 75 Hz, přičemž 25 Hz zůstaly na střídavé a stanice se dělaly na 275 Hz. Postupně se přechází na jednotný kmitočet 75 Hz, některé stanice se nechávají na 275 Hz no a přejezdy jsou zvlášť.
Všeobecně, rozdělení ZZ je podle druhů, což v praxi znamená:
staniční
přejezdová
vlaková
traťová

Každé z nich pracuje s jiným kmitočtem.

Uf, teď jsem mluvil jako kniha, fuj...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 08:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer : U nás máme stan. KO na 275 Hz, traťové na 75 Hz . Staré 50 Hz sa ponechali len na neelektrifikovaných tratiach, pokiaľ sa nevymenili za 75 Hz.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 08:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaujalo mne, že by měly Cityelefanti jezdit z Ostravy přes Přerov, Olomouc až do Zábřehu na Moravě.
Taky to je na místě, jenže při třech kusech se obávám, že zde převezmou spíš dopravu opět vysavače 460 a budeme se s tím kodrcat z Ostravy do Přerova i dále. Zajímavost třeba vlak 3301 veden teď loko řady 163 a 4krát Béčko V stan 120km/hod odj 4.25 z Přerova je v Bohumíně 5.58. Jaké překvapení, v novém GVD jede až do Čadce! vedený vysavačem 460 a do Bohumína to stihne o minutu dřív, ač jeho Vmax je 110km/hod.
Už se na to těším, ten kravál uuuuuuuuíííííííuuuuííííííí ts ts ts ts ts ts ts eééééééééééééééééééééé, v zimě větrající dveře co nejdou zavřít skvělé!
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 08:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Slováky z té rovnice můžeš vypustit. Tamější nacionalismus je silnější než přání Topolánka, navíc pokud koupí maďarské Cargo slovenská finanční skupina, což zatím má nejvyžší nabídku (Maďaři chtěli za něj 80 miliard, Slováci nabízí 81 miliard) a vypadá to v její prospěch velice dobře, pak se to jistě zalíbí slovenské vládě a ta si dá říct, že by se mohla spojit obě Carga...

Což z toho logicky zase vychází, že pokud ještě Topolánek bude u koryta, tak ČD Cargo bude chtít prodat někomu silnému (jak se již několikrát zmínil), jenže DB (Railion) to není. Ti mají starostí až nad hlavu a navíc v privatizaci maďarského Carga hluboko propadli( 35 miliard)

Takže komu??? Polákům??? Našim soukromníkům??? Jak by to pak dopadlo, kdyby nás koupili, z posledních peněz se vycimbali a kde máš peníze na obnovu vozového parku. Za 10, 15 let??? To už se tady rozpadnou i poslední zbytky loko a vozů, takže pokud má Topolánek solidní poradce, nejlépe je na tom RCA se svým poměrně novým vozovým parkem a drtivou většinou nových loko, které mají papíry na SŽDC (Herkules) a nebo je právě příští rok dodělají (1116, 1216)

Nezlob se na mě, ale ze všech dostupných info je tato varianta momentálně nejlepším řešením pro ČD Cargo. Rychlá výměna vozového parku včetně loko bez finančních nároků a zvýšení úrovně a nejen platů lidí, kteří pod Cargo spadají...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 08:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já mám za to, že obvody PZZ jsou napájené jinými kmitočty než autoblok.

To jsou ale jen indikační a anulační ASE. Informace o volnosti přibližovacích úseků se bere z KO autobloku, případně od staničních KO, pokud přibližovák zasahuje do obvodu stanice.

Rk_kn:
Na tratích v ČR jsme na tom podobně, ale střídavé trakci se dají najít navíc ještě 25 Hz obvody, které postupně zmizí, a novinkou jsou staniční 75 Hz obvody.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 08:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až si Cargo vydělá, objedná si ze Škodovky flotilu nových Euro 381 (varianta pro nákladní dopravu) a za deset let tady začnou jezdit. Na okruhu
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 09:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: tak to nevím, dál do té problematiky nevidím, jak to funguje a co je nosná frekvence a co je na vyhodnocení, jaké jsou mezi nimi vazby a pod... To už jde jen kolem mě, pro mě je důležité, že je to spolehlivé a že když nevidím ven (snížená viditelnost, oslnění a pod...) se na ně můžu spolehnout a podle toho jedu. Je to dobrá věc, pomáhá mi to, ale jak fungují závislosti...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 15:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To fýra:

Koukám koukám, pročpak se tu s tebou nikdo nebaví? Ty jsi tu někomu řekl něco ošklivého?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 15:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Corllin: Jen se svez. já si počkám na 380. Jo, to je mašinka.
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 7-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 15:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se omluvuju, jestli tuto větu s otazníkem již někdo povalil... Jaký je u Carga rozdíl v tom, když je kolomotýva psaná přímo pod SOKV a ne pod PJ (viz např. v Ústí je něco pod SOKV ÚnL a něco pod PJ ÚnL)?? Za případnou odpověď předem pěkně děkuji
Zlaté časy - Moderní časy.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 7-2007


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 16:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loko jsou jen SOKV. PP je pouze personál.
Fulin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.232.249
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 16:44:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matysekfyra: Odkud cerpate ty zmatene informace o kolejovych obvodech?
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 7-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 18:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: Tak proč je ve statistice na spz.logout např. uvedená hromada lokomotiv přímo pod SOKV ÚnL - řady 121, 122, 123, 362, 372, 753 a pod PJ ÚnL jsou vedeny řady 110, 111, 742, 743, 750, 799? Nějak v tom nevidím smysl...
Zlaté časy - Moderní časy.
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 18:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fulin: jedna paní povídala. To si myslím, že není problém opravit, na to ta diskuse tady je, ne?
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 19:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn ano, urazil jsem hrdost a prestiž jednoho bývalého kolegy asi teda...
Ale já si vystačím, docela se to těma pindama bavím
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 7-2007


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 11:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fantomasdc : protože bagr ! koukni se na mail.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 13:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matysekfyra - Slováky z té rovnice můžeš vypustit. Tamější nacionalismus je silnější než přání Topolánka, navíc pokud koupí maďarské Cargo slovenská finanční skupina, což zatím má nejvyžší nabídku (Maďaři chtěli za něj 80 miliard, Slováci nabízí 81 miliard) a vypadá to v její prospěch velice dobře, pak se to jistě zalíbí slovenské vládě a ta si dá říct, že by se mohla spojit obě Carga...

1. slovenský nacionalismus z toho klidně vynechte, fůze obou "našich" Carg je velmi reálná.

2. asi jste to nezaregistroval, ale maďarské Cargo již bylo prodáno. Kupcem je RCA.
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: nezaregistroval, dík za info. Což zase trošku mění situaci. Ještě uvidíme, jak se ke všemu postaví Mečiarovci a ta jistá silná bankovní skupina, co ráda za každou cenu všechno přeplácí... Myslím, že budou mít hodně velké slovo. Přeci jen jde pouze o peníze, no a ty jsou až na prvním místě.
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 17:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: ještě dovětek, takže nakonec jim to Maďaři prodali jen za těch nabízených 40 miliard forintů a nebo ještě přidali něco? A nebo RCA do toho vložila mašiny? Ty 1116, co měli v záloze, kdyby něco...???

To je prodaný ale potom za poloviční hodnotu, než vláda chtěla, to by bylo hodně pod cenou...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 17:33:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Matysek: Nevím co pořád dokola točíte o RCA a jejich božských lokomotivách 1116/1216. Dovolím si upozornit, že RCA nemá jedinou tratovou lokomotivu, natož Taurusy. Ty jsou majetkem OBB Traction a RCA si je najímá na výkony i s personálem.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6846
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 08:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajímavé tvrdit, že staniční a traťové obvody jsou vyřešeny a zároveň uvádět problémovost obvodů PZZ, když to jsou ty samé obvody... no právě.
ta analýza se dá najít někde na webu?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 18:16:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matysekfyra-Dj_cargo: ještě dovětek, takže nakonec...odkaz, sice je z ,,konkurenčního servru", ale je dobře zpracován.
http://www.zelpage.cz/zpravy/5544
A když už se tak navážíte do slovenských subjektů, tak je zajímavé, že žádné konsorcium RCA-GySEV se nezúčastnilo prvého a ani nebylo vyzváno do druhého kola výběrového řízení a přesto vyhrálo.
Zdravím
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 19:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta analýza se dá najít někde na webu?

Pokud ji někdo nevynesl, tak na webu nebude.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace