K-report
 

Archiv do 04.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Všeobecná tramvajová diskuse » Archiv do 04.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tepličák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.156.65
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 15:22:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukněte se na http://www.tramteplicke.ic.cz
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 22:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TEPLICAK: Pekne. Mam velke obavy, aby o niekolko rokov taka stranka nevznikla aj o Kosiciach.
Aktron_cs_wiki_mt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 23:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče relikvií z časů tramvají v Teplicích, tak koukněte na http://cs.wikipedia.org/wiki/Tramvajov%C3%A1_doprava_v_Teplic%C3%ADch
(kdyžtak kuk jestli tam nemám chyby), hlavně smyčka v Dubí - jsou tam v jejím okolí pozůstatky skutečných kolejí. A mimochodem celou cestu z Dubí do Teplic se tam nacházejí zajímavé zelené sloupy které jsou celkem zbytečné.. že by další relikt po tramvajích?
Rada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.1.206
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 19:47:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolegové, co mají technicky dál rozvíjet výrobci tramvají v ČR. Vany,porsche nebo jiné řešení. Děkuji za odpověď.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3304
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 21:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohli by vymyslet otočný podvozek, který by umožňoval nížší podlahu nad kolejí nad podvozkem.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 04:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím konkurenci :-)

Pár nápadů byc měl a klidne je zveřejním, od nápadu k realizaci je stejně daleko...

1. jak psal Bart - otočný podvozek který umožní ideálně 1 schod nad kloubem. 3W je horská dráha, připravovaná Škodovka zase bude předražený high-tech. Chtělo by to něco mezi. Ideálně kdyby si to zachovalo některé výhody stávajícího Tatra / PCC podvozku, hlavně snadnou montáž / demontáž. Jakmile se něco musí stahovat přes přípravky a nedej Bože pod lisem tak to zavání poškozením a průšvihem.
2. Astry hnijou, Wany hnijou, starší Tria už taky začínají... heslo dne je NEREZ. Čím víc, tím líp. Já vím, je průšvih s hmotností a sotiment pro malosériovku / kusovku taky nic moc, ale chce to.
3. O elektrice není třeba se bavit. Cegelec Europulse + CAN. Relátkové hrůzy typu 1wana (protože cena) nebo Trio USA (protože konzervativní zákazník) patří do muzea telefonních ústředen, ne do 21. století.
4. Trošku popřemýšlet nad opravitelností sice drobnějších, ale frekventovaných nehod. Absence nárazníku u Wany nebo 14T je nesmysl. Nejčastější tramvajová nehoda (DPO kolem 40%) je auto nabrané pravým předkem. V tom směru jsou na tom dobře Astra a Trio.
5. Větrání aneb rozpor ČSN s realitou (jak sakra mohla 3W dostat schválení typu když střešní poklopy rozhodně nesplňují požadavek na bezprůvanové větrání dle ČSN???) - kdyby se tuzemské DP a CZ výrobci domluvili a trošku zatlačili na změnu normy... ale to by se spíš zaškrtili navzájem, já vím :-(
6. Pořád nevím, co si mám myslet o brzdičích z roku 1929 na vozidlech z roku 2007. Já vím, je to jenom parkovací brzda, ale stejně... na druho stranu jenom kvůli parkování budovat hydraulickou hrůzu taky není žádná radost. Elektromechanický pokus jménem SAB-WABCO už tu byl a skončil na šrotišti. Tak nevím...
7. Nakonec asi bude rozhodující politické pozadí, ale proč to alespoň nezkusit.
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.200.79
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 09:48:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počítejte s tím, že hlavy českých údržbážů jsou šikovné ve vymýšlění, co kde jak ošulit.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 15:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad hnití - Karosa se chlubí, že své autobusy vcelku opatřuje elektrolytickým povlakem, proč by to nešlo i u tramvají?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 16:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože by to nikdo nezaplatil. Linka na katoforézu stojí strašné peníze a Karosa vyrábí řádově stovky až tisíce kusů ročně, takže se ty náklady mají kde "rozpustit". To se u tramvají nemůže stát. Teoreticky by třeba šlo celou tramvaj ponořit do vany ve Vysokém Mýtě, ale tramvaj je podstatně větší a těžší, takže tudy cesta taky nevede. Stejně tak neznám dostatečně velkou vanu na pozink. Tak jako tak je to blbost - je třeba si uvědomit, že tramvaj je stavěna na podstatně delší životnost než mají tyhle povlaky a navíc je to otloukánek (střední doba mezi nehodami nebude větší než 50 tisíc km), takže antikorozní ochrana by šla stejně do háje. Problém se víceméně týká jenom střechy a bočního oplechování, rámy a hrubé stavby jsou stavěny z dostatečně silného "masa" a s úbytkem při korozi se při výpočtech počítá.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 17:11:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vyvíjet? Možná stačí ve větší míře převzít zajímavé zkušenosti ze zahraničí. Ve Strasbourgu (nebo jak se píše - já tu Kryšotí řeč neovládám) se mi velmi líbila jejich filozofie: Tramvaj je drahá, tak musí jezdit. Proto jich máme málo a většina je na trati.
Závada na trakčáku - SNADNO a rychle vyměnitelný podvozek, zavážu druhý a trakčák vyměním až už je tramvaj v procesu s jiným podvozkem. Vnější oplášťování z plastů nasazené na skelet na suché zipy! Standardní pouliční oděrka? Vyměníme plast, tramvaj je připravená k provozu. Pokud z rozštípaných trsátek někdo bude slepovat znovu karosářský díl, tak v klidu na stole v dílně a bez odstavené tramvaje.

Tak nějak nám to Kryšoti předváděli. Přeháněli, nebo je to tak? Lze to aplikovat na naše tramvaje? Otázka pro vývováře - ne pro šotouše, protože těm nebudou sedět statistiky...
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No kromě možnosti krádeží panelů jako suvenýrů, a nebo odpadávání po cestě to neni tak špatný.
Ale mam pocit že by si asi musel zavést konkurenční dopravní podniky, protože jinak by to asi neprošlo... Proč by sme měli něco dělat, když se můžem flákat a mít za to prachy?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 11:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Měl bych pár dotazů k nerezu:

1) Jaký je poměr ceny nerezu (pro konstrukci vozidel) a klasické oceli (uhlíková?) používané dnes?

2) Nerez je při stejné pevnosti těžší? O kolik?

3) Bude těžší, i když se odečtou "přirážky" na oreznutí rámu během provozu?

A shrnutí: Vyplatí se mi to při zvážení LCC (náklady životního cyklu)?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2366
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 16:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) nerez je zhruba 2x dražší

2) zhruba o 20% těžší

3) Bude. Řeší se to tak, že hmotnostně významné díly (rámy, hrubé stavby) se udělají z "klasiky", a z nerezu se udělá třeba oplechování, které se do pevnostního výpočtu nezahrnuje, ale významně ovlivňuje již zmíněné LCC, protože jeho koroze dělá problémy a antikorozní ochrana je obtížná, resp. neúčínná (časté poškození). Rám není problém důkladně "zabalit" barvou a ošetřit mu dutiny, ale nejrůznější držáky a "serepetičky" se ošetřují nepoměrně hůře a stejně od nějaké hrany nebo rožku korodovat začnou.

LCC u tramvají já osobně považuji tak trochu za šarlatánství (při životnosti 40 let je to více či méně křišťálová koule), ale odezva zákazníků je velmi pozitivní.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 18:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brzdiče z roku 1929? Ta koncepce vznikla až v roce 1945 a dnes jde vlastně o verzi z poloviny 60. let. Ale proč ne, kombinace brzdič - kotoučová brzda - elektronická regulace napětí není špatná a funguje to spolehlivě.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.228.141.66
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 21:59:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart> Takové podvozky již ve světě existují, pokud vím. Trakční agregát je implementován do nábojů kol. Zbývá jen rám, který může být hoooodně nízký, nemá to pževodovky, jak známe, ale spíš "reduktor" v kole. Pokud si to umím představit, bude to asi pekelně drahá technologie. Ale je to známo.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3319
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: a nejdražší na těch podvozcích budou ty pidielektromotory. Velký výkon, malý motor, velmi kvalitní materiál-vysoká cena...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc velké neodpružené hmoty, tedy na tradičních ČR tratí neprovozovatelné. Další by určitě přišly problémy s chlazením motorů.

Nevyužívá podobnou technologii Variobahn?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 23:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokuď vim tak nabojové motory má Variobahn, Bruselské vozy TRAM2000, Würzburgská a Frankfurtská tramvaj. Všechny tyto vozy měly výše popsané neduhy, něco nejen o těchto vozech se dá najít tady.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Brumla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 09:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diferencialni nerezova stavba u zel. vagonu je cca o 30% lehci nez "klasika". Ty jsou cele nerezove, ne jen oplechovani.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 11:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: nerez je zhruba 2x dražší
To jsem očekával horší. Pokud tedy 1x během životnosti vozu musím normální plech měnit, mám to zpátky (sice zaplatím za ten "druhý" plech dřív, ale ušetřím za jeho montáž).

Řeší se to tak, že hmotnostně významné díly (rámy, hrubé stavby) se udělají z "klasiky", a z nerezu se udělá třeba oplechování, které se do pevnostního výpočtu nezahrnuje
A jak je to u (auto/trolej)busů, třeba opěvovaných Solarisů? Tam jsou nerezové taky jenom plechy, nebo i jekly rámu? Trochu bych se bál, že nerezový plech z rezavého rámu časem odpadne a mám po úspoře.
VR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.97.249
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 14:20:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo přehled, jak je to s kilometrickými proběhy mezi opravami u tramvají?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 14:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze takto:
DO se provádí jak je z názvu patrný denně,
ZO při 600 až 750 km od zařazení nového vozu do provozu,
RDO dle potřeby a tech.stavu (cca 3500 - 4000tkm),
KP u T3 při 8tkm, T3M při 11tkm, T3R+KT8+T6 při 16tkm,
VKP při cca 65tkm,
PÚ při cca 100tkm+dojetí celého proběhu poslední KP (tedy 108 - 116tkm, ale možno až 150tkm),
PO při cca 400tkm,
GO při cca 800tkm.
Když vozidlo neodpovídá předepsanýmu tech.stavu, zařazuje se podle potřeby do jakýhokoliv stupně údržby i bez dosažení normy km proběhu.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2369
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 16:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v : ne-nerezový plech sice vyměníš možná 2x za životnost tramvaje, ale asi tak po každé druhé zimě mu naskáčou "pupinky" a vesele brousíš, pipláš odrezovačem, tmelíš, všelijak to látáš a podobně. Zásadní průšvih je u lepeného oplechování, kdy lepislo sice drží, ale "podrezne" a teď to opravuj zevnitř, kam se nedá dostat.

Solaris je z nerezu celý, ale autobus je trošku něco jiného než tramvaj. Autobus má požadavek na pevnost skříně někde úplně jinde a koupe se v soli podstatně víc. U tramvaje toto takový problém není, v kolejnicích nejsou půlmetrové díry (alespoň většinou) a vozidlo nemá pneumatiky, kterými by si mohlo pod tlakem narvat slanou břečku úplně všude.

Když to zjednoduším - "znerezovatěním" rámu u autobusu odstraním částé problémy typu uhnilé a úplně zmizelé jekly všude možně. To se na autobusu řeší pomalu po každé zimě. Takové problémy u tramvají prakticky nejsou, sice je třeba 1 - 2x za životnost všechno z té kostry orvat a dát ji trochu do pořádku, ale to musím stejně i z jiných důvodů a nemá cenu kvůli toho dělat výrazně dražší a těžší kostru z nerezu.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2007
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 15:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helejte lidi, nemáte někdo qalitní fotku/y VYVÁZANÝHO podvozku T7 (dvojí vypružení - primár pomocí kývaček) nebo rovnou jeho výkres? Tehle typ podvozku je zavázanej mimo svýho "mateřskýho" typu T7B5 pod brněnskýma KT8D5N nebo T3R. Rád bych stvořil model právě tésedmičky...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
tramtrainz.net
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.6.119
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 23:52:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buďte vítáni na našich stránkách TRAMTRAINZ.nethttp://www.tramtrainz.net
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 15:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevíte někdo,co je tohle za bednu.
troch se z toho kouřilo,že by klimatizace??
 
Šotouši všech zemí,...
Temsor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 15:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v té bedně jsou brzdové odporníky.
VirtualBus VDP v VBusu
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3393
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 19:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou tramvaje po modernizaci s elektrickou trakční výzbrojí TV1.

Evidenční čísla rekonstruovaných vozů:
http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006040814
Rekonstrukce tramvají - popis
http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006040813
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3394
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 19:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím souvisí i výměna skříní tramvají T3M
http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006040815
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30768
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 02:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007022101 :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Josh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.25.249
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:50:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím všechny co vlastní technická data i s výkresem (blueprintem) ke Škoda 03 T (Astra)
aby mi je poslali na email, moc bych to potřeboval. Předem děkuji za snahu.

TRAMTRAINZ.net
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8466
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 23:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ -

Akorát to není u Karláku ale na Újezdě, ale to je detail.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 20:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokáže tu někdo spočítat maximální možné zrychlení tramvaje v závislosti na smykovém tření?
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takový menší dotaz: Vozovna má čtyři koleje, a tudíž i čtyři vjezdy. Když se ovšem nna vozovnu podívám, chybí mi tam ten pátý - ten zcela vpravo, kde jsou jen dveře pro pracovníky (vlastně vchod). A tímto se ptám, jestli tam ten pátý vjezd náhodou dříve nebyl? Předem dikes za odpověď.
Ď.
http://www.22.wz.cz - alt se nechápe, alt se přijímá
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak nechápu otázku. Jde o nějakou konkrétní vozovnu ?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4250
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon 3: Ten Krestův příspěvek byl tuším původně v tématu o Trenčianské elektrické železnici. Asi se chtěl podívat jinam no.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 7-2002
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No upřesním a sorry za to - prostě Ctrl C, Ctrl V dělá své... Ano přesně, je to v diskuzi o TREŽ. Ale že se tam vyskytuje enormě málo lidí a tady jich je v tuhle chvíli dost, a že je to všob. diskuze o tramvajích (vím, že o tom někdo může a chce polemizovat), tak jsem to dal sem. Možná se tady té odpovědi dočkám.
Ď.
http://www.22.wz.cz - alt se nechápe, alt se přijímá
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, když tu drbete tu RT6, neměli byste někdo její konstrukční výkres? Také bych nepohrdl výkresy T3, a kachny.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis: Něco pošlu na mail.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 19:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis:
Pro typové výkresy doporučuji navšívit Siemensovy Kradené Díly:
http://www.skd.cz/tramvaje/index.htm
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za maily a odkazy.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To SKD TRADE, a.s. byste mohli prásknout DPP s možností zadání požadavku zprovoznění RT6. Dál ale na patřičném tématu.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:38:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SKD se nezabývá pohony, nadřazenými systémy a tak...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych upřesnil, tak SKD Trade se zabývá pouze prodejem poděděných zůstatků skladů bývalého ČKD a jinak působí převážně jako překupník.
Zadat požadavek na zprovoznění RT6 by tam tedy bylo možno, ale bylo by to za a) velmi velmi drahé, a za b) zbytečné, protože by to stejně někomu zadali a fungovali pouze jako prostředník.
A vzhledem k tomu, že mají v oboru velmi mnoho znepřátelených firem, asi by to ani nevzali.

edit: Pohony sice nejsou problémem RT6, ale zrovna pohony (motory + převody) patřej mezi základní obchodní artikl firmy SKD.

(Příspěvek byl editován uživatelem demon3.)
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže SKD rozkrádají zbytky ČKD, což?...
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Josh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.3.241
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 12:47:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím všechny co vlastní technická data i s výkresem (blueprintem) ke Škoda 03 T (Astra)
aby mi je poslali na email, moc bych to potřeboval. Předem děkuji za snahu.
tramtrainz@email.cz
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 19:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže SKD rozkrádají zbytky ČKD

Nerozkrádají zbytky ČKD jen na nich přežívají, dobře to vystihl Demon3. Jinak je samozřejmostí že za SKD stojí lidé kteří mají minulost spjatou z ČKD-DS. Tito lidé si také po vytunelování této firmy dobře zpočítali že obchod okolo náhradních dílů na tramvaje z ČKD bude v horizontu 15-20 let dobře výnosný. Jinak zisk dílů a dokumentace je různorodý něco bylo získáno v době konkurzu něco už přes SKV.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 18:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den poslal by mi někdo prosím nákresy a tech údaje T3 T6 KT8 N A 14t děkuji rhomosapienc@seznam.cz
Karosa
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedá se jinak, než odkázat na Proxův příspěvek z 25.února 2007 - 19:41:11.

14T třeba tady
ostatní tady...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 23:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

klasickou tétrojku mám třeba tady.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.201.229
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 08:19:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejmon to fak vystihl.. s ím přežíváním.. Jiank tím, že se nezabývá pohonu jsem neměl na mysly převodovky a motory.. Ty vyrábí a dodává vesele dál, ale poihonama jsme měl na mysli řízení a výzbroje, pochopitelně. :-)
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 08:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách Dopravního webu http://www.dopravni.net
je uveřejněn článek, zabývající se antipreferencí tramvají na pražských křižovatkách.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 15:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Äktálně: ČT2 - před chvílí zabezpečení v Německu a Rakousku, teď o reku Praha - Sokolovská ul. tram.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3481
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 22:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá reportáž ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 16:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Zítka, to o té antipreferenci jsou pekelné žvásty a směsice hovadin. Šílení a fanatičtí šotouši jako Vy napáchajíé pro veřejnou dopravu výrazně více škody než užitku.
V celém článku neustále omíláte místní úpravu v rozporu se zákonem. Takže si zapamatujte jedon základní pravidlo: Místní úprava má přednost před obecnou.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 16:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

až všichni motoristé a především pospíchající podnikatelé projedou,

ach jo...
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 10:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,
dovoluji si připomenout, že dnes je tomu právě 20 let, co v Československu dojezdily vozy T1.
4.4.1987 jezdil v Plzni naposledy vůz T1 číslo 115 - dopoledne ještě na lince č. 2, odpoledne pak už pouze pro fotografy.

Pohyboval se tehdy ještě ve společnosti asi 15 vozů T2, které byly v naprosto původním stavu. Vozy T2 v Plzni byly legendou a vydržely až do jara 1989. Traduje se historka, že se tehdy náhodou podíval z okna radnice nějeký komunistický funkcionář, a když nešťastnou náhodou uviděl zrovna nějakou T2, kterých už v té době bylo jen několik, prohlásil: "No nazdar, co to tady jede??!". A to byl konec provozu plzeňských vozů T2.

Atmosféru dávnou minulou si můžeme přiblížit pomocí několika krásných fotografií například zde: http://tramvaje.plzenskamhd.net/t1.htm
 
Oběhy 350 - 2007   KNIHA JÁZD rušňov radu 350   Babitron   Aktuální poloha vlaku ČD
3188
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 13:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdar lidi, prosim vas, u saliny je kde plus a minus? Co je v troleji a co je v koleji? Potrebuju to do maturitni otazky. Diky
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 13:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak kde. V Ostravě a Brně je v troleji mínus, v ostatních našich provozech plus (snad se nepletu s tímto rozdělením).
3188
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva: Diky, staci me Brno ;)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace