K-report
 

Archiv do 18.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 18.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4259
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 16:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zvláštní, ví to snad každý, kdo noční MHD používá

Já osobně jsem jel naposledy noční tramvají naštěstí někdy cca před 5 lety (což mi nadlouho stačilo), od té doby dopravu v noci řeším výhradně taxíkem.

Jinak podobné výjevy, jako jsou zde popisovány - tma, hustě prší, těsně ujíždějící tramvaj, se dají opravdu eliminovat použitím vlastního auta, přičemž si člověk ušetří několikanásobně čas a nervy, o pohodlí ani nemluvě. Jen se halt nenapije. Osobně to řeším podobně a fakt nelituju.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 16:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Dovedu pochopit, obecně řečeno, že pojede X55 prostě proto, že denní tramvaj k Vozovně K. již nejede (v tomto konkrétním případě je to nesmysl, ale vyloučeno to není). Furt lepší, než kdyby to jela X10 a z Kobylis k vozovně jela manipulačně. Taky by to mohla být X10 s tečkou a s poznámkou "z Kobylis po trase X55 k vozovně". To by zas mátlo ty co chtěj k vozovně a budou se koukat na JŘ X55.
Málo chlastáte, pánové, když vám ještě déšť zima a ujiždějící tramvaje vaděj! :-)))))))))))
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9202
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 17:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by to mohla být X10 s tečkou a s poznámkou "z Kobylis po trase X55 k vozovně".

Toto je přece normální postup. Nebo dneska už nejezdí 24ky až do Hostivaře převlíkat na 57ku, 4ky a 7ky do Řep na 58ku atd. atd.?
Toto s tou X55 je naprosto zavádějcí.

To by zas mátlo ty co chtěj k vozovně a budou se koukat na JŘ X55.

Myslím, že tou dobou jede v úseku Kobylisy - Vozovna Kobylisy ještě dost jiných spojů (včetně různých zatahováků).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9203
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 17:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tma, hustě prší, těsně ujíždějící tramvaj, se dají opravdu eliminovat použitím vlastního auta, přičemž si člověk ušetří několikanásobně čas a nervy, o pohodlí ani nemluvě. Jen se halt nenapije.

Nevím, proč bych si měl qůli dementnímu Dopravnímu podniku odpírat pití, zvlášť když mám MHD předplacenu.
Řešit se to dá samozřejmě i jinak - taxi, modrý anděl. Ale včera v Libni nejezdily ani taxíky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 17:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná jsem měl štěstí na špatný spoj X-10, ale dnes odpoledne jel z Palmovky nahoru nějak napěchovaný, předchozí, co mi ujel, taky. Cestou jsem zaznamenal intentivní stavební cvrkot. (Pořád nechápu Albertov a jeho dva měsíce.) Na Kobylisy X-10 přisupila těsně za 17. Její švec vyvalivšímu se davu zavřel dveře před nosem a odfrčel.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9204
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 17:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nic, je to pro mě cenná zkušenost. Teď se holt budu vždycky večer dívat na JŘ i na noční linky, jestli někdo zas náhodou nevymyslel "proklad".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 18:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda vždy, když zjistim, že dlouho mi nic nejede, tak začnu (spíš ze zoufalství) studovat i ostatní JŘ, většinou zbytečně. Možná taky člověka mohlo napadnout, že 20 minut je dost dlouhý interval a že by to mělo být podezřelý... Hmm, a to, že prší, není chyba MHD, ale počasí, pak už opravdu na každým záleží, zda dá přednosti autu a nepít nebo tramvají, pít a zmoknout při desetiminutovým čekání...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9205
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 20:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná taky člověka mohlo napadnout, že 20 minut je dost dlouhý interval

To "člověka" samozřejmě napadlo. "Člověk" si řekl, že prostě končí provoz, 26, 36, 56 a konec. Hledat tam ve tmě a dešti na provizorním sloupku ve třičtvrtě na dvanáct noční spoj "člověka" fakt nenapadlo, bo se s tím "člověk" ještě nesetkal (u linky jedoucí z centra).
Teď už je "člověk" chytřejší, takže příště prioritně taxíkem. Toto nemá "člověk" fakt už zapotřebí.

Hmm, a to, že prší, není chyba MHD, ale počasí,

Ve 21. století mi přijde normální čekat na MHD někde pod střechou.

pak už opravdu na každým záleží, zda dá přednosti autu a nepít nebo tramvají, pít a zmoknout při desetiminutovým čekání...

To je vtip? Paxe opravdu nedivte, že při takovýchto eventualitách je MHD pro významnou část obyvatelstva onou pověstnou sockou.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Já osobně jsem jel naposledy noční tramvají naštěstí někdy cca před 5 lety (což mi nadlouho stačilo), od té doby dopravu v noci řeším výhradně taxíkem."

Tak to já zas naopak !
Autem do hospy ze zásady nejezdim a taxíkem jsem jel naposled tak před 15 lety.
A to jsem celkem pravidelně jezdil po trase Korunní-IPP (to už byla superlenost) nebo Korunní-Sídliště Modřany (tenkrát za 200,-, teď už bych si bral hypotéku...).
Sice jsem teď podstatně línější, ale jsem asi větší škrob a noční doprava mi naprosto vyhovuje - nikdo mi neujíždí, většinou neprší, bezdomáče nepotkávam...

Pořád přemejšlim, kde žije ta "významná část obyvatelstva" pro kterou je MHD "sockou", protože já takové obyvatele nepotkávam...(možná proto, že je Bém v Himalájích )
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě mě v souvislosti s dnešní akcí na Bělehradské napadá, za jakou dobu od instalace vstupují v platnost přenosné dopravní značky ?
Já že bych skočil přeparkovat...

Běžnej termín je týden od instalace...
Pan X
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.254
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:56:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat, byla někdy k vidění v Praze souprava T1 nebo T2, má někdo foto?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9209
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád přemejšlim, kde žije ta "významná část obyvatelstva" pro kterou je MHD "sockou",

Žije v Praze.

noční doprava mi naprosto vyhovuje - nikdo mi neujíždí, většinou neprší, bezdomáče nepotkávam...

Asi žijeme v jiných městech.

Ještě mě v souvislosti s dnešní akcí na Bělehradské napadá, za jakou dobu od instalace vstupují v platnost přenosné dopravní značky ?
Já že bych skočil přeparkovat...


Už tam něco rozestavili?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9210
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 22:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle to mělo včera večer na Palmovce vypadat. Za to by někdo taky zasloužil metál.

 
 

To si snad dělá DP ?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 22:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No že je nikde nepotkávam... Vlastně asi nemůžu, když oni stojej v kolonách na magistrále, co...

Asi jo, já Královské Vinohrady a ty ?

No jo, teď jsem dorazil z hospody (ještě denní linkou, ale taky v poho...) a kam za autem dokouknu, tak les zákazů zastavení - odhadem tak 20 značek, co 10 metrů to jedna, asi aby na ně byl položen větší důraz...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9212
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 22:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jo, já Královské Vinohrady a ty ?

Tak to jsme zřejmě sousedi.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 22:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, už vim : "Značky, které zakážou parkování v polovině ulice, se zde objeví už dnes. „Majitelé zaparkovaných aut mají sedm dnů na to, aby přeparkovali někam jinam. Zaparkovaná auta nafotíme, aby zde nezaparkoval někdo další,“ vysvětluje ředitel odboru dopravy magistrátu Jan Heroudek."

No, tak odjíždim hned ráno !

A čim to prosimtě jezdíš, že máš takový zkušenosti ?

(Příspěvek byl editován uživatelem demon3.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 22:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obsadit IPP trvale dispečery v podobných situacích by nebylo od věci, možná by pomohli i "natlačovači" do tramvají pro urychlení odbavení. I když se to pak ale často zahlcuje na KN.

Že dostat dispečery z aut na ulici jde, jsme běžně svědky při zajištění tras pro průjezd vládních kolon. Kolikrát tam "tvrdnou" i hodinu na místě. Je zajímavé, že tady součinnost s PČR funguje bezchybně, ale obráceně nikoli.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9214
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 23:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A čim to prosimtě jezdíš, že máš takový zkušenosti ?

MHD Praha. Copak můj příklad z IDSOu s přestupem na Palmovce ve 23:54 není dost jasnej? Jak tohle může někdo myslet vážně?

Že dostat dispečery z aut na ulici jde, jsme běžně svědky při zajištění tras pro průjezd vládních kolon.

No to je fakt.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9215
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 23:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastně asi nemůžu, když oni stojej v kolonách na magistrále, co...

Tzv. kolony na magistrále zdaleka nepředstavují takové zdržení jak je (nejen) zde neustále prezentováno. Doporučuji někdy vyzkoušet.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 09:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak dnes ráno (8:20) na IPP klid a pohoda. Křižovatku Jugoslávská x Legerova v té chvíli dozorovali 2 příslušníci dopravní policie + 1 dispečer DP. Úmyslně říkám dozorovali, protože do provozu aut ani tramvají se nevrhali, přesto zřejmě řidičům obou skupin pohled na ně stačil k předpisovému chování.

Jinak ještě poznámka k zákazovým značkám (obecně). Před tramvají vjela do zast. IPP směr KN "bankovní dodávka", ani ona nenarušila průjezdnost, ani nepřivedla příslušníky či dispečera k razantní akci. Koukl jsem ovšem na přesné znění značky zákazu vjezdu - a je tam jen podtabulka "Vjezd MHD povolen". Takže dotaz - jak je, bez porušení předpisů, zásobována tato tramvajová zóna?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 09:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase na druhou stranu, jakkoliv o noční dopravě často píšu, je třeba přiznat, že platí přesně to statistické - o spokojenosti řekneme 3 lidem, o nespokojenosti 10. Jezdím noční dopravou několikrát týdně a když to tak rekapituluju, případů k nas*ání je podstatná menšina. Bohužel ovšem ty dokážou někoho, kdo jezdí méně častěji odradit, když je zrovna vychytá. Neštěstí je, když se sejde blbej tvůrce grafikonu s blbym řidičem. To je pak neprůstřelný.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2906
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 09:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To je sice pravda. Přesto si nedokážu vysvětlit pár věcí:
1) Proč není povinnost na některých přestupech vyčkávat na noční tramvaj? Teď nemám na mysli přestupy, kde to třeba nejde. Mám na mysli například Lehovec, Divokou Šárku nebo Barrandov.

2) Proč není v noci při minimální hustotě automobilového provozu umožněn přestup z tramvaje na autobus hrana/hrana. Proč musím od 51 jít takovou dálku na 510 a proč ten bus jednoduše prostě nemůže zajet do smyčky a tam na tu tramvaj počkat?

3) Proč, když je například výluka na Hradčanské a 51 jede oklikou kolem hradu, proč řidiči na 510 nedostanou pokyn v zastávce DŠ vyčkat o 3-4 minuty déle?

4) Noční doprava a Nový rok je kapitola sama pro sebe.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 09:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: Dnešní ráno je první výsledek mého desatera :-) uvedeného na tram-fóru. Bohužel přítomnost dispečera a policistů je časově vymezena, tuším 7-10 a 13 - 18 bez ohledu na to, zda tam problém vzniká nebo ne. Přestože tam je kamera dopravního dohledu a obě složka mají barák tři minuty odtud. Takže očekávám za den dva od nich hlášení, že to celkem jezdí a tudíž jejich opětovné stažení.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: "Tzv. kolony na magistrále zdaleka nepředstavují takové zdržení jak je (nejen) zde neustále prezentováno. Doporučuji někdy vyzkoušet."

Dík, vzhledem k bydlišti pozoruju denně a na můj vkus celkem často i zkoušim... Když mi nějakých posledních 800 m k domu trvá přes 20 minut, tak někde je asi chyba !

"Copak můj příklad z IDOSu s přestupem..."

Pak máš ovšem problém s IDOSem, ne s DPP !!!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2166
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No to je moje předposlední věta.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Trvalo léta, než byly zákazy vjezdu všech vozidel po celé Praze, kam vedou koleje a tramvaje tam samozřejmě jezdí, osazeny dodatkovými tabulkami "Vjezd MHD povolen". A šlo především o trvalou iniciativu několika řidičů. Zřizovatele tyto nesrovnalosti nezajímaly. V ostatních případech to nikoho nezajímá dál. "Bordel", jiné označení pro to nemám.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Dva měsíce na opravu Albertova mne v dnešní době také šokují. To si zas někdo namastí kapsu. GŘ ing. Dvořák mluvil o outsourcingu a o prověření všech nevýhodných a velice podezřelých, trestným činem zavánějících smluv, ale jde mu to pomalu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Začínáš být problémista. Nejenže už máš, díky svým anabázím, svoji Mcbainovu trasu: Otakarka - Jana Masaryka, zvanou "Mcbainova kalvárie", ale teď máš i svoji tramvajovou zastávku - dříve Vosmíkových - nyní: "Mcbainův" nebo jen zkráceně "Libeňský point".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 12:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Šubrt: "přítomnost dispečera a policistů je časově vymezena, tuším 7-10 a 13 - 18"

Takový rozsah (= špička) jejich služby bych i celkem chápal.

za den dva od nich hlášení, že to celkem jezdí a tudíž jejich opětovné stažení.

Škoda, že totéž nelze aplikovat i při platbě daní: po krátkém období správného fungování služby, placené z mých daní, jste ji přerušili. Takže já, jako plátce daní, si příslušný počet dnů nefunkčnosti taky odečtu ze svých zdanitelných příjmů.

Milky: "Trvalo léta, než byly zákazy vjezdu osazeny dodatkovými tabulkami "Vjezd MHD povolen"."

Aspoň v době, kdy já do toho dělal, bylo stanovisko DI MS VB, OD NVP, ale snad i Federální správy Dopravní služby takové, že "koleje jsou tam postaveny jako dráha (podle drážního zákona), provoz na nich je podle drážního zákona* a vjezd konkrétní tramvajové linky je tam povolen podle Dopravně-inženýrského rozhodnutí, takže podtabulky netřeba"

* přičemž DI a NVP skutečně zastávali názor, že na úsecích, uzavřených pro silniční provoz "zákazem vjezdu", se to řídí drážními předpisy a nikoliv pravidly silničního provozu. Takže třeba do podjezdu Vltavská se značky s předností osazovaly až dlouho po zprovoznění, protože tramvajáci měli stanovení přednosti vnitropodnikovým předpisem, autobusáci v případě NAD ho "prokazatelně znali" taky, totéž četníci a sanitky.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 12:30:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je zajímavé, tak s NAD X-10 v úseku Palmovka - Vosmíkových - Kobylisy jsem při dojíždění do práce co se týče intervalů spokojenější, než když tam jezdila tramvaj: Zatímco tramvaje jezdily v klastrech (shlucích) - a pak dlouho nic, náhradní autobus jezdí víceméně v pravidelných intervalech. Ale to drncání v autobuse stojí za...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 13:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, tak to bývá, když ta NAD jezdí, tak je to často lepší než pravidelná doprava. Bejvávalo to tak i na Evropský, teď už to není ono, když jsou kolony, ale dřív při výluce jezdil tam bus co 2 minuty, takže vždycky byl nějakej vidět.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2907
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 14:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
případy k nas*ání. Bohužel ovšem ty dokážou někoho, kdo jezdí méně častěji odradit, když je zrovna vychytá

Povinnost čekat na přípoj, dlouhé přestupy a komunikace mezi dispečery a řidiči není o vychytávání případů k nas*ání. To je každodenní problém.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 14:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: Ten rozsah by byl v pohodě. Jenže, když problém nastane mezi 7:30 a 8:30, pak mezi 15 a 16 a pak mezi 18 a 19, tak první dva vyřeší, pak oznámí, že to ale byla výjimka, že tam nemá cenu stát pořád a přísště už tam nebudou. A bohužel mezi 18 a 19 hodinou jsou auta na kolejích pořád. Vzhledem k tomu, že je tam smrad a problémy vznikají nárazově a barák DP i Policie je 3 minuty odtud a nad křižovatkou je kamera, čekal bych operativní vysílání sil. Pokecat můžou v baráku jindy :-). Ale abych jen nekritizoval, jsem rád za první vlaštovku, která je v ulicích vidět :-).
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4263
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 15:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dispečer si ale s auty neporadí, protože má nulové pravomoci k řízení provozu. K tomu by byla třeba účast policie.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 16:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Účast policie v počtu dvou příslušníků je zajištěna. V těžkých dvoudenních bojích, v nichž bylo prolito mnoho krve, vybojována :-). Dispečeři si s nimi jen povídají, pokud Pavlák odbavuje dobře a není potřeba urychlovat... Ještě zbývá trošku něco podniknout s Jugoslávskou ohledně parkování, ale už jsem v očekávání... Bude to...no kluk ne, ale snad odtah dolní části ulice u zákazu zastavení...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9217
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 19:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3 - Dík, vzhledem k bydlišti pozoruju denně a na můj vkus celkem často i zkoušim... Když mi nějakých posledních 800 m k domu trvá přes 20 minut, tak někde je asi chyba !

Teď jde o to, kolik ti trvá zbytek a jestli těch posledních 800m za 20 minut dá v součtu tak výrazné zdržení.
I když by mě zajímalo, kde těch 800m je.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9218
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 19:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky - Začínáš být problémista.

, to začíná být "problémistická" MHD.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 20:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: Těch zbylejch 7,5 km se dá za 15 minut taky zvládnout, jen v těch zmíněnejch 20 minutách neni započtenej čas na hledání parkovacího místa. Jsou tu jednosměrky, takže nenajdu-li místo napoprvé, dělám další 400 m kolečko za dalších 10 minut.
Tramvají stejná trasa momentálně za 25 minut čistého času.

Těch 800 m začíná na nuseláku a končí před domem.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 09:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já na cestování I.P. -spodní Vršovice definivně rezignoval a od včera se řídím heslem "DO CENTRA JEDINĚ VLAKEM" Včerejší cesta po 18 hod.z Muzea na Obloukovou trvající libových 50 minut mě definitivně vyléčila.
Nechápu,když na Laurovou nesmí dvojice, proč se neudělalo např. toto: 6 spojit s 21 (v nocích končit na Podolí), a 18 Petřiny-Karlák-Pavlák-Otakar-Strašnice. Mimochodem 7 mohla alespon dočasně jezdit v kačenách od ÚDDP až na Ostrčil, protože tam se doted ani nekoplo. V tom případě by 6 v sole stačila a s 24 by mohly končit na pravidelných konečných a nemusela by jezdit X24.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 09:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: Já jsem si zase řikal, když jsem viděl přehlcenou Ječnou, že se mohla udělat 24: ÚDDP-Strašnická-Otakarova-Vozovna Pankrác. Nevim, ale myslim si že v Bělehradský by nechyběla, v Ječný je kvůli propustnosti navíc, a přes centrum a asi i Karlín by se při současný výluce Zenklovky snad taky dala oželet.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 10:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t - jseš můj člověk: 24:UDDP-Otak.-VozPa, 4, 11 do polovičních int., 18: Petř.-Laz.-Palma. Nikde nic by nechybělo.
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 10:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No,to je možná ještě lepší. Akorát nevim jestli by 4 v polovičních intervalech nezpůsobila v Ječný to samý, jako ta 24ka navíc. Ale teda Káeme, překvapils mně-ty bys nechal Karlínu dvě tram.linky?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9224
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 10:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včerejší cesta po 18 hod.z Muzea na Obloukovou trvající libových 50 minut mě definitivně vyléčila.

A kde to nejvíc vázlo?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 11:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t: Snad by se jedna linka v nižších int nekonvojovala jako dvě linky ve vyšších int. V nejhoršim by to ta 4 odvezla tak jak je.
No vidiš, to je pravda s tim Karlínem. :-))) Jenže teď nemaj 8 na Nám. rep., tak bych jim to dopřál.
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 11:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix + McB:
Včerejší cesta po 18 hod.z Muzea na Obloukovou trvající libových 50 minut mě definitivně vyléčila.

A kde to nejvíc vázlo?


To by mne taky zajímalo. Já jel IPP-Čechovo nám. po 17 hod. a bez problémů
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 11:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v 19.hodin kolona od schodů z Wenzigovy až po Otakarovu, ve směru DC "jen" od Delvity až na IPP.
A 9 z 10 aut jede po kolejích, přestože je napravo od nich místa pro kamion...
O policajta samozřejmě nezakopneš, ti vylejzaj až po půlnoci, aby mohli v přelehlých ulicích olístkovat auta zaparkovaná 4 metry od křižovatky...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 11:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Na tu teorii, že jedna linka po čtyřech minutách nebude konvojovat tolik, jako dvě linky po osmi, jsi přišel jak ?
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 12:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak story měla dřívější začátek. Poté, co sem čekal na Václaváku 15 minut na 24, jsem to vzdal, něco si zařídil, a jel z Muzea na I.P. kde zhruba 15 minut jely jen linky z "moráňské" části Karláku.Pak to samozřejmě začlo 23+22+23+6+24+24+6 atd..a když se teda vyjelo,tak se spíš vlastně stálo až k Otakarce. A ještě k tomu jak sardinky. A vy byste ještě tu 24 z Bělehradský sebrali!Jako když něco sebrat, tak bych obětoval 16ku!
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 12:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde to vázne??Jak jednoduchá odpověd. A) OTAKAROVA - přijde mi,že cykly zůstaly stejný jako při klasickém provozu. Zajisté jezdí haldy aut do/z zaslepených Nuslí (vtip). Takže od křižovatky se auta táhnou až k Pavláku,zatímco za křižovatkou jsou všechny směry v pohodě průjezdný. B) Klasicky a běžně Pavlák, kde auta blokujou tramvaje nikoli tramvaje sebe sama..
A nemůžete furt dedukovat,co za tram v Bělehradský rušit,lidi přece musí někudy tranzitovat..a Káeme fuj.11ka v půlenym to by bylo většinu úseku jalový jak 146 apod.:-)
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 12:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Tvůj návrh by způsobil, že by jedenáctky jezdily stylem 30 minut nic a pak 4 najednou. Na Otakarově bys nutil lidi čekat v tramvaji 38 než odbočí nahoru na Synkáč a tam budou moci přestoupit na to, co jede nahoru. Případně by šli pěšky. Nebo bys 11 mohl vést jako noční Zámeckou, jenže to by ti zase nezvládl oblouk do Bělehradské z hlediska SSZ. Kromě toho by šestka byla narvaná ještě více, ono přece jen, jede od nád. Vršovice a Obloukové jediná přes Pavlák přímo. Ta 24 přímá, by ti odtud vypadla a ono přece jen, když tu není ta 7, lidi něco přímého alespoň s tím odklonem potřebují. Půlenou 4 těžko ukončíš na Čechové nám., protože pak to znamená, že nemáš ani tady to přímější spojení, neb z Koh-i-nooru musíš na 4 pěšky a nebo už být ve 22 nebo 23, které budou narvané a lidem bude pak půlená 4 úplně fuk. Navíc na Čechově nám těžko dorovnáš při půlené 4 ty zdržení z IPP a provoz linky se ti rozpadne. Navíc půlenou 4 neutáhne oblouk na Karlově nám. od Moráně, který z hlediska SSZ další linku nezvládá. Takže shrnuto a podtrženo. Tvůj návrh provoz v Bělehradské neurychlí, ale ty lidi, co by tam byli v 11 ještě před tím martyriem nutíš přestupovat a po něm taky... Pak zahltíš ještě víc Jugoslávskou a IIP, protože konvoje linky se 4 minutami jsou častější, což je léta dokazováno na 9. Kromě toho takovou linku hůř dostáváš do latě... Dál bys tramvajemi zablokoval Moráň a způsobil prostě lidem jen další starosti a naštvání. Já bych prodloužil X-18 vrchem na Synkáč a Otakarovu, druhá zastávka téhle linky by byla až u Ostrčilova nám. Noční provoz X-24 by pak nebyl až tak nutný, to už se dá na Svatoplukovu dojít. Ale průjezdná náhradka by Bělehradské trošku ulevila. 24 nechat ale na Radošovickou, 6 nechat na Kubáni a 38, pokud teda už byla zavedena, z Pankráce na ÚDDP. Jinak to mohla být 7. 18 mohla jezdit ve špičkách do Řep a na 4 se vůbec nemuselo šahat.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 12:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O policajta samozřejmě nezakopneš

Ale zakopneš - třeba na Míráku jsou nepřetržitě nasazeni viditelně 4, neboť Arcibiskupské gymnázium má 2 vchody.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 12:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: Ano, souhlasí. Vázne to ve směru dolu na křižovatce Otakarova, kde jsou malá volna z Bělehradské. Rešním je, když by auta z Bělehradské byla směrována Fričovou a Křesomyslovou, aby se uvolnil spodek Belehradske. Ale tuto zajizdku bude akceptovat malokdo..

Nahoře činí problém nedostatečné průjezdnosti křižovatek Legerova x Jugoslávská a Anglická x Bělehradská.
Fotožurnál, toť mé dítko
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 13:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Obdivuji tvůj smysl pro humor. Kde to podle tebe mělo v úseku IPP - Čechovo náměstí váznout? Jedině kde to v uvedeném směru vázne, je při odbočování u Kohinoru na Vršovickou, sjede-li se tam l. 4, 22 a 23, ale to ty jsi již dávno doma.


Problémy Bělehradské jste popsali skvěle a přesně odpovídají i mým zkušenostem.

Káem: Ještě se vrátím k nočním tramvajím v Praze. Jako cestující jimi často nejezdím a tak nemám vychytané různé "zrychlovačky" eventuálními přestupy (existují-li) na noční autobusy. Je pravda, že cestovat v některých směrech vyžaduje obrnit se velkou trpělivostí. Osobně jsem se zamýšlel, když jsem jel v noci ze Sazka Arény do Vršovic, jak by se to dalo zrealizovat lépe, než s přestupem v Lazarské. Tady by pomohlo protnout noční Prahu sečnami, ale je to asi nereálné. Kdo chce cestovat v noční Praze v některých směrech rychle, musí nejspíš používat taxíky.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 13:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Stejná zpoždění, rozestupy se nemění. Kdežto u dvou linek z dvou směrů různá zpoždění jedna na čas, druhá o 6 pozdě a je to. Ale na to bys moh přijít sám.
MŠ: Ale prd. Samozřejmě že by se vyklidila Bělehradská. Ale 24 Bělehradskou neřeší kolony tramvají v Ječný při kapacitní dopravě Bělehradskou. To řeší právě 11. O tramvaji 38 v mém návrhu není ani slovo.
OK, protože 4 nahrazuje 7, holt se víc smáčknou lidi ve 22 a 23 na dobu výluky zrušim. Tím získám potřebnou kapacitu v Ječný.
Milky: Noční bus v trase 145 a 124 by věru neuškodil. Při pohledu na noční mapu je to jasný, kde je díra.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 13:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ještě Milky: Ze Sazky do Vršovic by se to dalo udělat pochopitelně 52-Palma 55- Biskupcova 58-Želiv 51, kdyby grafikonisti nebyli tupí a řidiči pomalí. A kdyby objížděla přes Floru 55 místo 58 , bylo by to ještě lepší.
Budoucnost patří bagrům!
JR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.225.161.3
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 14:07:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekonstrukce Albertov - nebyly upraveny SSZ Otakarova - Bělehradská, ale ani Nuselská - Vladimírova. Na Otakarovu se nikdo neodváží sáhnout. Vladimírova má pouze pevné signální plány, SSZ není vybaveno vozidlovými ani tramvajovými detektory. A není to tak dlouho, co se křižovatka rekonstruovala. Ale obě SSZ mají ruční řízení, takže je to jen věc dobré vůle.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 14:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíšku na křížku, právě jsem si přečet´ dnešní noviny a co se nedozvím: Smyčka na Špejchaře je zásadní překážkou stavby Chobotnice, protože smyčka by se musela přesunout jinam ... a hádají se o to, kdo tu novou smyčku zaplatí ... to je vtip, neinformovanost nebo záměrná antikaplická dezinformace? Pokud vím, tak smyčka zmizí tak jako tak, ne kvůli Chobotnici, ale kvůli výjezdu z tunelu pod Stromovkou, a s přesunem před Kachlíkárnu se v té souvislosti taky počítá už dávno. Nebo se v něčem mýlím?

Haló, mpenci?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 14:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Jen teoreticky...
Při kratším intervalu je samozřejmě pravděpodobnost konvojů jedné linky podstatně pravděpodobnější, ale na to bys už ve svym věku přijít moh...
A nehledej v tom logiku, nebo jiný záludnosti. Prostě první pořadí bude 14T, za ní T6, pak T3M2 a nakonec T3SU a máš konvoj čtyř kusů jak vyšitej...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 14:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ale 51 jede spíš do Strašnic než Vršovic.

Lord: Jak je to s tím nesplněným zadáním v návrhu Kaplického?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2172
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 15:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Jo, tahle kombinace by byla smrtící i při int 60´:-)
Milky: Nojo, tak znova 55 nebo 57,59 :-) Aspoň tě to udrží v bdělym stavu tohle přestupování.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace