K-report
 

Archiv do 22.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 22.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 23:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

devalt: Taxíkem, samozřejmě.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 02:23:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: Tak to klamete. IDOS uvádí jízdní dobu 20 minut tramvají a nikoliv 18. Vzhledem k pomalosti to tramvaji trvá ještě déle. Jak jsem se přesvědčil i metrem Florenc - Křižíkova je to lepší než tramvají.
Teď k tomu nástupu do metra. 1 minutu na nástupiště na Strašnické tak může trvat asi 90letému pánovi o holích, ale ne mě. Já jsem na nástupišti za 15 vteřin. A na Můstku mi trvá max. do minuty jde to i do půl minuty. to jen tak k těm vaším žvástům. Skutečně stíhám dokonce to předcházející metro než na které mi navazuje spoj. Nejsem línej. Tramvají bych se ukousal. Vždycky nakonec dojede zpožděná, což ještě zhorší tramcaje v mých očích.
Vždycky, když bus "soutežil" s tramvají v rychlosti vyhrál. Jedu busem a vidím jak se tramvaj courá a my jí předjíždíme. To je realita cestujícího, nikoliv nikoli tramvajofila Šubrta.
Vždycky když pospíchám využívám metro či bus, když je možno. Když se loudám a mám k dispozici tramku, tak se projedu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9877
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 08:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i metrem Florenc - Křižíkova je to lepší než tramvají.

To je lepší odkud kam?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 09:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3x honzík: Mně je úplně jedno, čím jezdíte Vy a kdokoliv jiný. Když máte chuť jezdit metrem, jezděte metrem. Já jezdím tím, co je v cíli mé cesty v daném okamžiku rychleji a s čím mám osobně lepší zkušenost. A co je, pokud třeba jedu s kamarádem či kamarádkou, kteří nejsou z Prahy, taky levnější. Vůbec neřeším, že chcete platit víc, jet déle, přestupovat, nevidět nic z Prahy a závodit při sbíhání schodů do metra na Strašnické a při běhání po eskalátorech na Můstku a vybíhání těch na Karláku. Zatímco já si budu prohlížet město třeba ve stoje na zadní plošině linky 24 :-). Nebo si tam otevřu noviny a v klidu si je přečtu. To je prostě Vaše volba a je to v pohodě, užijte si ji.

Tady je přepis z IDOSU, pokud jde o klamání:

17.8. Průběžná 9:25 24
Karlovo náměstí 9:43

18 min, 6 km, 14,- Kč
jede do 31.VIII. v -

20 minut jede z Průběžné ta linka 6.

Vždycky, když bus soutěžil s tramvají, tak vyhrál... Hmm, na Barrandově by Vám pár lidí řeklo, jak je to s touhle soutěží... :-).
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 10:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdit Křižíkova - Florenc metrem může pouze naprostý EXOT! Pakliže vynechám nejrychlejší spojení tramvají, jsem z Křižíkový na Florenci rychleji pěšky než metrem.
Fotožurnál, toť mé dítko
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 10:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis: O tý modernizaci nevím. Fakt se modernizuje? Především by tedy měli udělat žel.zast Depo Host. Mám pocit že se tam nic neděje, ale nehádám se. Problémem je, že z Malešic do Vršovic to vede územím nikoho a míjí to zastávku Strašnice. ML opravdu z Malešic pojede do Hostivaře, až se podaří vyřešit běchovické zhlaví Libně.
3Honzík: Miluji tě: :-))))
MŠ: proboha neargumentuj tim IDOSEM a přečti si některý vyprávěnky motolských a strašnických řidičů o průjezdnosti a podobně. Když tu 24 dostane řidič A. (A. promiň, v pondělí mě můžeš praštit!) tak to za 18 nebude ani náhodou.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2418
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 11:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přítelé, já šotouš řešil trasu Stross- Strojírenská. Samozřejmě že jsem vyřešil špatně. Zvolil jsem pohodlnou cestu 25+164 (pravda, seděl jsem občas i sám ve voze) a dalo to 50 minut. Kdybych zvolil tram+180+pěšky tak by to bylo za 35. Překvapivě i vlak bubny-hostivice -zličín lze stlačit na 55-60 min. Variantu C-B-164 jsem zavrh ne pro to C-B, ale pro tu 164. Zpátky jsem zkusil variantu 9+12 a taky to nebylo špatný, 45 :-)
Bohužel, pro příště, vzhledem k době kdy tam jezdím, jsem v silném pokušení o IAD, protože to bude za 15 :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9882
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 12:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro příště, vzhledem k době kdy tam jezdím, jsem v silném pokušení o IAD, protože to bude za 15 :-(

Na denní době záleží jen minimálně. V nejnepříznivějším případě odhaduji prodloužení jízdní doby maximálně o 5 minut.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2419
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 12:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to čoveče ne. Kdybych jel odpoledne tam, tak hrozí fronty na MH od Letný až na Prašnej most a před Vypichem a to je na 20-30 min. Obráceně to hrozí kdykoliv. Jenže já tam jedu kolem 6,30 a zpět můžu auto nechat v P6 :-)
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 15:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, s hodnocením rychlosti autobusů na Barrandově bych byl opatrný.
Pokud nebyla zacpaná VBK (výstupní barrandovská komunikace), jízda ze Smíchova k Chaplinovovi trvala 8 - 9 minut. Tramvaj stejný úsek zvládá za 10 - 11 minut. Když byla zácpa, zažil jsem jednou i 30minutové zpozdění. Přetrasování autobusů přes Hlubočepy sice přineslo zpravidelnění provozu, ale jízdní doby narostly na 12 - 13 minut. Zprovoznění tramvajové tratě pak na první pohled přineslo zkrácení cestování, ale jen proto, že lidé většinou zapomněli jaké to bylo, když autobusy jezdily přes VBK. Výhoda barrandovské tramvajové trati však spočívá v přímém napojení na nejbližší spádové centrum u Anděla, kde jsou veškeré důležité obchody, úřady, kultura apod. Na druhou stranu toto spojení zas likviduje místní barrandovské obchodníky, protože lidé si raději sjedou čtvrt hodiny tramvají do centra, kde mají větší výběr než na Barrandově, čemuž místní podnikatelé nemohou konkurovat...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 18:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Pochopitelně jsem myslel srovnání se stavem pohybu busů po VBK :-). Jinak je prostě někdy výhodnější bus, jindy tramvaj, jindy metro. Mohu uklidnit 3 honzíky :-), že jezdím velmi často metrem a taky v autobusech běžně předháním tramvaje... Ale někdy je to i naopak :-). To už je život, každý, ať si odkudkoliv jezdí čím se mu to zrovna hodí. Já si z dovolením těch tramvají, než je KM postupně zruší a ponechá jen napaječe, ještě chvilku užiju :-). Přece jen na sídliště se stěhovat nehodlám a v centru budu pak už jen chodit pěšky a jezdit metrem :-).

KM: Kdyby se daly do kupy signalizace kolem Obloukové, Koh-i-noor i Otakarka a částečně si někdo pohrál s průjezdem přes Nusle apod., dalo by se být na Karláku z Průběžné z 15 minut :-). Idos neidos :-).
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 22:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: modernizuje se totiž do Běchovic a přilehlé spojky (Lb-Ma a Ma-Bě). Minimálně zabezpečovačka tam je nová (update ovládacího SW v Libni a Běchovicích). Teď to už závisí snad jen na svršku. Velkou modernizaci Malešic vidím až spolu se zrušením NN Žižkov a stavbou východní části MO (Balabenka-Štěrboholská), neboť ta má vést mezi tratí a depem. Pak MOŽNÁ dojde i na zast. DH. Dál v Železnice->ŽU Praha.
Ostatním sorry za netramvajové OT.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 23:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trasa Průběžná - Karlák by se 100% dala jezdit za 14-15 minut, brzdí to tam pouze zoufalé SSZ (snad všechny na trase Průběžná - Albertov jsou silně antipreferenční, pak 2 fungují a pak je Karlák)
jenže, kdo by pak jezdil metrem?!
nezapomínejte na teorii KM, že když už máme metro postavené, musíme tam nahnal lidi za jakoukoliv cenu
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2420
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 23:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No těch 14-15 minut možná jo, ale autem, s majákem a v noci. Zas nepřeháněj. Nicméně nevyvratitelné je, že pokud někde je kapacitní doprava, je zbytečné aby jezdila prázdná a lidé se tlačili v méně kapacitní a tudíž dražší dopravě :-)
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 23:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - jsi mimo, fakt aspoň pusť IDOS než začneš žvatlat
tramvaj úsek Průběžná - Karlák jezdí za 15 už dneska (i podle JŘ) a s rezervou!!! a to jsou některý SSZ zapnutý, maják nemá a gumový kola taky ne (akorát jí brzdí ta 2 minuty dlouhá čekačka)

kdyby se podařilo udělat preferenci a nebo ještě lépe polovinu těch SSZ trvale vypnout, byla by 15 minut optimální jízdní doba (i přes I.P.P i přes Albertov)

(Příspěvek byl editován uživatelem radek31.)

(Příspěvek byl editován uživatelem radek31.)

(Příspěvek byl editován uživatelem radek31.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2422
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 08:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale já nejezdím IDOSEM, já jezdím tramvajema. Už ti někdy přijel IDOS? Prostě každej hovoříme o něčem jinym. Já se nehádám, že v IDOSU to může být za 15 minut. Dokonce to tam možná je. V tom spolu souhlasíme. A teď R31 napiš něco o tramvajích.
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 10:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale KM ... než se začnu rozčilovat radši napiš, jestli ten zítřejší sraz v hospodě platí

jinak musím samozřejmě dodat, že za těch 15 minut se Průběžná - Karlák v noci rozhodně stíhat dá (a to je po cestě 7 zapnutých SSZ bez preference!!!) - btw kolikrát jsi tu trasu jel tramvají? já tam jezdím 59 poměrně často a mám v kabině dost přesné hodiny - pokud by se důsledně preferovalo, tak 15 minut přes den a 14 v noci je rozhodně reálná jízdní doba - ale to se nehodí do krámu, protože by se ukázalo, že metro nestíhá

a jen pro přesnost - nepsal jsem "podle JŘ", ale "i podle JŘ" !!! - v tom bys jako vzdělaný člověk měl vidět rozdíl
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2423
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 16:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: platí. Co řeknu, to platí. Viz Radlická :-) Ano, tu noc bych ti věřil. Nechceš rozvířit diskusi o tom, že důsledně preferovat neznamená všude preferovat tramky, že ne?
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 16:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím říci, že nyní, po opravě a o prázdninách, se zatím nuselským údolím jezdí skvěle. Opravdu to odsejpá. Kéž by takto v Praze vypadala většina tratí.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 10:05:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se týče Náměstí Republiky, už se tam pěkně rýsuje obchodní centrum Paladium (v areálu býv. kasáren). Škoda jen, že se v rámci jeho výstavby nepodařilo zbourat faru a kostel, ke kterému se zaostalejší nábožensky založení domorodci chodí modlit ke sv. Tadeáškovi a nosí tam votivní dary. Nový chrám konzumu a zábavy by tak lépe vynikl. Vyústění ul. Na Poříčí na nám. Republiky je totiž nešťastně zúženo budovou banky, nevhodně postavenou krátce po 1990 a ta fara a křesťanský kostel tam nyní vyloženě překáží! Kdyby tam nebyly, určitě by mohly být lépe řešené i tramvajové zastávky "Nám. Republiky".
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3888
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 10:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další smysluplný příspěvek...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 10:42:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s blížícím se ukončením výluky Štefánikova mostu jsem tím provokativním příspěvkem chtěl přilákat tramvajové šotouše do těchto míst.
Mojmoš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 11:13:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poraďte prosím, kam by měl člověk směřovat oficiální dotaz, proč Praha nakupuje ty "úžasné" 14T a zároveň zkuhrá po penězích a chce zdražovat jízdné až o 20%. Kurva drát, s takovou politikou ať jdou do hajzlu. Nechápu, proč by základní MHD měly uskutečňovat stroje, které nemají daleko k raketoplánu. Buď na to mám a koupím si pro ježdění na chalupu Land Rovera, nebo nemám a holt budu jezdit fabkou, případně nově nastříkaným favoritem s generálkou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 13:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radši nikam. Zbytečně by tě měli za... Neználka, řekněme.
Peněz je dost, ale město je prostě nechce všechny cpát do MHD, tak chce aby se DP trochu snažil. Krom toho, lacinějc dneska tramvaj pořídíš jen velmi těžko a i když tu někdo jistě napíše, že ví o zázračném celonízkopodlažním stroji za 30 melounů, asi v tom bude nějakej háček . Třeba to, že bude od Zličínské zdi.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 15:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no tak Káem. Peněz je dost, to samozřejmě na radnici uslyší (kdo správně naslouchá) denně, ale jen na zakázky správných firem. Z levnějšího jízdného nikdo nic nemá, teda kromě voličů. Jenže teď je zrovna brzo po volbách.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 18:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel:
Já bych spíš v souvislosti s ukončením výluky u Letenského tunelu provokoval šotouše informací, že ani po rekonstrukci této křižovatky nebudou odstraněna všechna potkávací místa
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 21:39:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkusil sem bohužel jet tramvají Florenc Křižíkova. Podle rad zdejších tram fanatiků jsem vystoupil na Florenci C a šel přestoupit na tramvaj. No v době kdy metro B již bylo na Křižíkově jsem vesele čekal na tramku, která se pak došinula na Křižíkovu. Sorry, ale říkám, co jsem zažil.
Jel jsem tramvají ze Strašnické do centra jen v případě, když jsem měl "přebytek" času a potřeboval jsem se zdržet, jinak vždycky metrem. Tramvaj z Průběžné na Karláku ve všední den za 15 minut není ani ve snu, pokud nemám rychlejší hodinky. Jede to 30km/h, když to jede 40m/h tak to je zázrak. Metro jede 80km/h.
Já nikdy nezávodím, nejsem žádný sportovec, ale minutu to na nástupiště Strašnická trvá ze zastávky Průběžná. Těch pět a půl schodu zvládnu skutečně za 15vteřin. 60 vteřin to tak trvá plošinou pro imobilní a kočárky.
Co se týče modřanské "rychlodráhy" byl autobus vždycky rychlejší. Jak je možné, že i na rychlodráze bus jede rychleji než tramvaj?
198ka je navíc v úseku Přístaviště semafor na most vždycky rychlejší než tramka, která zrovna jede "rychle".
Podívejte se ma Modřany, proč lidé jezdí busem na Kačerov a dále metrem, i z míst, kde jim jezdí tramka na rychlodráze? Protože je to rychlejší.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 22:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro jede 80km/h.
Jo??? Touhle Vmax se jezdí mezistaničně jen někde, průměrná cestovní rychlost pražského metra bude asi relevantnější údaj pro "tyhle výpočty", ne? Jinak až pofrčí metro třeba mezi Strašnickou a Florou osmdesátkou, začnu brát vaše příspěvky vážně.

Debata o tom, co je rychlejší, zvláště u případů s malichernými rozdíly, je pochopitelně naprosto blbá, ale nechce se mi opakovat, co napsal trpělivý MŠ. To není o tramvajofílii vs. metrofílii, i když asi ne každý disponuje schopností kombinovat a zvolit tu optimální variantu své cesty. Každému co jeho jest, zkuste to, honzíku honzíku honzíku, respektovat.

Jak je možné, že i na rychlodráze bus jede rychleji než tramvaj?
Když pominu nesmyslnost věty, modřanskou "rychlotrať" bych do toho vůbec neplet, historicky se znemožnila už dávno. Něco linky na ní jezdící odvezou do jiných částí města, kam autobusy nejedou a metro nevede, a její význam stoupne, až bude Dvorecký most a protažení někam k budoucímu metru D.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 01:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 3xhonzík - s člověkem, který tvrdí, že 500m dlouhá trasa (kde je 2x nebo 3x přechod pro chodce, kde se pokaždé čeká) trvá 1 minutu se asi moc debatovat nedá - ale pokud hodláš za tím tvrzením stát jsem ochoten se vsadit, že to za minutu nestihneš (podle zákona tzn. nepůjdeš na červenou) ani sprintem (podle tvých podmínek = ze zast. Průběžná na nástupiště Strašnická) - troufám si tvrdit, že by se našlo i slušné publikum, které se ti bude smát až dorazíš

nikdo tu nepsal, že Průběžná - Karlák trvá přes den 15 minut - psali jsme, že by to mohlo trvat 15 minut v případě kvalitní preference (ale uznávám, že 16 je reálnější číslo)

v trase Průběžná - Karlák nejede tramvaj 30 nebo max. 40 jak píšeš, to je lež - kromě úseku Botanická zahrada - Karlák jede tramvaj ve všech ostatních mezistaničních úsecích 50 km/h a to samozřejmě po delší dobu (tam, kde to jde)

v úseku Přístaviště - semafor si dám libovolný autobus k snídani i s pomalou T6 - protože 60 se tam dá jet v klidu (jsem mimo pozemní komunikaci) a na 40 zpomaluju až do oblouku - autobus se rozjíždí pomaleji a jede max. 50

v úseku Pobřežní cesta - Poliklinika Modřany je tramvaj stejně rychlá jako BUS i přes to, že BUS má 6 zastávek (a z nich 2 na znamení) a tramvaj má 7 zastávek (jezdím tudy každý den, takže to vím)

výsledek? přestaň blábolit a neotravuj
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 03:04:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radku, úsek Průběžná Karlák je tramvají v praxi 25minut na tvrdo i více. Možná tak v sedle je to rychlejší. 50km/h jsem jel tramvají 2x v životě většinou už brzdilo po 40km/h. 30km/h běžné.
Je zajímavé, že vždycky, když jsem jel busem od Přístaviště k semaforům na Baranďák, tak jsme tramvaje předjížděli. Nikdy tomu nebylo jinak.
Vzdálenost Průběžná - Strašnická není 500 metrů, ale méně.
Výsledek? Řidiči tramvají, přestaň s tím tramnarcismem.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 08:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3xhanz:Je zajímavé, že vždycky, když jsem já jel tramvají od Přístaviště k semaforům na Baranďák, tak jsme autobusy předjížděli.A to tam jezdím každý den.A tramvaj do modřan to běžně smaží 50.Zvláště v noci si to někdy zkus.
Apropos nejsi náhodou ten prudič z Pardubický trolejbusový diskuze?To by vysvětlovalo tvé jízdy po Praze.Aneb "když jsem jel náhodou tramvají tak to bylo takhle, tudíž je to takhle furt".
Výsledek?Souhlas s Radkem.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1431
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 09:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík honzík honzík:

Lžeš. Bydlím na Průběžné a popsané trasy jezdím.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Pat1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 10:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměls včera moderovat? Mezi devátou a desátou jsi byl někde v Mělníku!
http://www.countryradio.cz/mo02_kell.php
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 10:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaktože tady ještě není zpráva ze schůze, co to má znamenat?

Káem (ještě dodatek k diskusi při odchodu):
Zázrak! 8 a 26 jezdí (alespoň večer, zbytek dne jsem v tom stavu nedokázal prozkoumat [moc čísel]) proloženě po 10 minutách (s 1 a 25 po 5 minutách). To je sice pozitivní, ale pokud bych měl porovnat interval s počtem cestujících v soupravě, tak večer by přes Letnou stačilo sólo v celkovém intervalu 10 minut (i 15, pokud sneseme pár stojících)

Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 10:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut, honzík honzík honzík:
No, za 1 minutu se dá svižnou chůzí stíhat Průběžná-Strašnická tak od křižovatky ke křižovatce . Pokud by mi všude padla zelená (čili 0 čekání), tak bych si troufnul říct, že Průběžná (sloupek)- Strašnická (dole) se dá stihnout pod dvě minuty.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 10:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pat1: záznam :-)

ÚVODNÍ ZPRÁVA ZE SETKÁNÍ PRAŽSKÉ TRAMVAJOVÉ ŠOTOSEKCE K-r dne 20/8.
Všichni směle doplňujte své zážitky, tentokrát si toho moc nepamatuju (černý Kozel).
Nejvíce se těšili Jonáš,Akribius (ten si dokonce na další den vzal dovolenou aby se mohl na to soustředit),Milky a Braddy, kteří dorazili do salónku za výčepem na Mělníku v P7 ještě přede mnou a před 19.00. Dále postupně dorazili (zapsáno jak seděli, ne jak došli): Rýpal, 218, R31 (jediný prošel přes výčep), Syverin, Drak, VR,Jiří t.,I.Novotný,Bkp,Lord vetinari(ten telefonoval z jiné místnosti hospody, kdeže jsme), Martin letištní,Arj,Proxy,Laminátka (povečeřel v ústraní a pak se připojil) a Absolut (poslední přišel, první odešel). Tedy celkem 20 ks.
Káem předvedl několik svých šotofotek z temného středověku (vesměs rok 1974) a originál dopisu podepsaný samotným Martinem GŘ.
Postupně se jednalo o:
- trasa průběžná-karlák za 14 či 20 minut (hlavní referující R31, oponent Káem, Milky potvrdil, že Nuslema se teď jezdí rychle)
- jak jet zelenou vlnu na Evropské (dtto)
- Rýpal sdělil své dojmy z pražské dopravy (má rád metro)
- proč nemáme 100%nízkopodlažní tramvaj s otočnými podvozky
- Káem obdržel lekci od Bkp, že fusekle se do sandálů opravdu ale opravdu nenosej.
Ostatní doplňte svá témata.
Jednání bylo ukončeno personálem hospody v 01,00, poslední účastníci odjížděli linkami 51 a 54 kolem 1,30 z Kamenické, resp. Strossu.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 10:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Jéééžiš, vo 10 min jsi mě předběhl :-)
Neštudovals náhodou ještě neplatné JŘ (že byly všechny na bílém papíře, tedy platící od zítřka), co?
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 11:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jéééžiš, vo 10 min jsi mě předběhl :-)
Aspoň jsem si mohl postěžovat

Neštudovals náhodou ještě neplatné JŘ
Studoval jsem ty, co tam byly (a byly bílé). V tom stavu a v tý tmě bych to datum platnosti stejně nepřečet` Ale asi byly platné, protože tramvaje jely podle nich (25 v 0.03 a 26 v 0.07(předjetí))
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 11:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
jeden důležitý bod ti vypadl:
-Absolut nám nakreslil náčrtek tramvaje 15T a naznačil, kdy ji poprvé uvidíme; většina osazenstva projevila nespokojenost a chtěla vidět také vizualizaci, model 1:10 a přesný termín příjezdu prvního prototypu do Prahy

Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 11:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se probíralo,že když někdo na 14T vozil kolegy a známé v kabině (jen pár stanic),tak za trest hrozilo půl roku bez 14T.
A otázka: je či není to trest?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35451
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 11:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem obdržel lekci od Bkp, že fusekle se do sandálů opravdu ale opravdu nenosej.

To tu ale dlouho nebylo.

Hlásím, že v Budějcích jsme vám snad dostatečně na zdraví připili, já se asi v Praze objevím dneska, to už mi perzekuce za ponožky (přece nenastydnu) snad hrozit nebude... :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 11:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 3xHonzík - tahle debata fakt nemá cenu, zjevně si lžeš do kapsy
tramvaj jede 50 km/h skoro pořád - tipuju, že tak v 90% mezizast. úseků se dá jet a taky jede 50 (samozřejmě tam, kde se to smí se jezdí 60)

Průběžná - nástupiště Strašnická je možná vzdušnou čarou něco přes 400m, ale podle zákona tam vzdušnou čarou jít nemůžeš, takže musíš čekat na jednom přechodu, jít kolmo na druhý chodník, pak čekat na dalším přechodu, jít směr Strašnická, čekat na dalším přechodu a pak šikmo k metru - celkem to určitě dá alespoň 450m - za minutu se to stihnout NEDÁ!!! takže nelži

mezi Přístavištěm a semaforem jsi mohl BUSem předjet buď tramvaj se závadou, nebo tramvaj předjetou (řidič jede schválně pomalu), nebo tramvaj která ti dala 100m náskok - protože ve všech ostatních případech tramvaj autobus s velkou rezervou předjede

Průběžná - Karlák (samozřejmě, že přes den přes Albertov) tramvaje nejezdí nikdy 25 minut - to by cestou musela být nějaká nehoda - lžeš
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3889
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 12:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postupně se také jednalo o:
- VALu
- linkovém vedení na přelomu 70. a 80. let
no a jak běžel čas a čárky na konzumační kartě přibývaly, tak i o tom:
- jestli do budoucna (v souvislosti s výstavbou tunelu Barrandov) bude možné elektrifikovat trať Smíchov - hlavní oběma systémy (dva dráhy nad každou kolejí)
Když nás personál po zavíračce vykázal za dveře hospody, tak jsme ještě nějakou dobu stáli na schodech podniku pod stříškou
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 15:43:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, musím opět protestovat. Ty tu lžeš Radku31 nesmírně. Tramvají jsem jel tisíckrát a vůbec není pravda o té 50km/h. To je utopie.
K těm, kteří si myslí, že jsem z Pardubic, tak jen jedna věc. Jsem čistokrevný Pražák a genealogicky to mám doložené do 18. stol. (dál jsem nepátral).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 15:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3 x Honzíku, tak se nestyď a někdy se projeď tramvají. Já jezdím skoro denně Průběžná - Výtoň - Modřany. Většinou ve špičce. A přes 50 jedeme každý den minimálně v 6 mezistaničních úsecích. Zítra Ti sem napíšu rychlosti z dnešní cesty, na kterou se vydám kolem 16:30
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 16:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těm, na které mám mail, už jsem to poslal, dávám to ještě sem - aneb moje představa tramvajové sítě na severu Prahy, včetně Bohnic.
 
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3892
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 16:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty čárkované úseky znamenají tunely?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3174
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 16:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Už jsem ti to psal mailem. Chybí propojení ve směru Ládví - Písečná pro kaštany přestupující z metra.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 16:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Yes.

Martin - ještě sem:

O propojení Ládví - Písečná jsem uvažoval, nakonec jsem je vědomě zavrhl z jednoho podstatného a z jednoho nepodstatného důvodu. Nepodstatný důvod je ten, že by se to tam špatně dávalo, je tam dost ostrý nájezd, musela by se předělat celá křižovatka na Kobyliském náměstí. Podstatný důvod je ten, že takto pojedou tramvaje do Bohnic všechny pěkně z jednoho místa, a to od západního vestibulu na Kobyliském náměstí. A bude úplně jedno, jestli přijedou od Ládví, z Libně či z Trojské.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3176
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 18:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si dobře pamatuju, měla TT z ulice Trojské do ulice Čimické vést někde ulicí Služskou. Což by znemožnilo přestup z Céčka.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3177
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 18:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě, nebylo by lepší, kdyby tramvaje v Bohnicích jezdily po okraji v ose dnešních ulic K Pazderkám a Lodžská?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3178
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 18:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové JŘ tram v pdf již na dpp.cz. Co mě zaráží, že garantované Poršetry na 26 stále nikde! Nízkejch kachen je snad dost, aby mohly nahradit okřídlený šípy, ne?
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 19:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: Čtu dobře? Tramvaj do Bohnic?
Osobně se mi mnohem víc líbí varianta středem sídliště, už jen kvůli lepší obsluze území.

Garance NP tramvají: zakopaného hafana bych hledal v dělbě výkonů mezi vozovnami.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4074
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 19:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsem našel fotku z Prahy z roku 1968, je tam vidět oprava tramvajové křižovatky u Národního divadla (pokud to nejsou vytrhané kostky na nějakou barikádu).
http://i.idnes.cz/07/082/maxi/MBB1d1b28_1968_20.jpg
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Z důvodu technických problémů na straně poskytovale hostingu je dočasně pozastavena aktualizace stránek.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 19:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Pamatuješ si to asi špatně. Viz obrázek. To červené je tramvaj, a to v původně plánovaní stopě Uzavřenou ulicí. To modré je poloha stanice Kobylisy a obou vestibulů, ta modrá čárka úplně nejzápadněji je vchod do metra, který by vedl k tramvaji. Možností samozřejmě také je tramvaj zahloubit do úrovně západního vestibulu a ten protáhnout o tu zelenouplošku, pak bys z eskalátoru šel rovnou do tramvaje podobně, jako je tomu u vestibulu východního. V každém případě by to odnesl P + R. Případná trať v ulici Pod sídlištěm by měla smysl jen jako manipulační (dělat ji jako smyčku mi přijde jako zvěrstvo, když mám blokovou smyčku hned vedle v Březiněveské a Zdibské). Btw, jak bys chtěl zahýbat tramvají z Klapkovy do ulice Pod sídlištěm a nezbourat přitom východní vestibul?

Okruh Bohnicemi Lodžskou a Pazderkami. Ne, nybylo by to lepší, rozmělnilo by to dopravu na dvě větve, zvedlo by to počet linek a potřebu přestupů. Takto je to v docházkové vzdálenosti, jen tu Vislu jsem nechal, kvůli Dolákově a Hackerově. Z dopravního hlediska je to prostředkem jednoznačně lepší, z ekologického horší - tím prostředkem dnes totiž vede napříč celými Bohnicem hlavní pěší/cyklistická promenáda.

Osobně bych nejradši jednu trasu napříč Bohnicemi a žádnou smyčku, to ale bohužel nejde kvůli skále.
 
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 19:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Pokud by to fungovalo jako tangenta mezi Prahou 6, 8 a 9, pak by to mělo smysl a bylo by to polknutelné.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 00:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapomínáš na jednu dost podstatnou věc - vzhledem k zastavění proluky v ulici Uzavřená není mžné tudy vést tramvajovou trať. Tramvajová trať do Bohnic by musela být (vzhledem ke směrovým poměrům) napojena na křižovatce Stírka pouze přímým směrem do Zenklovy ulice a napájet tak metpo Palmovka.
Fotožurnál, toť mé dítko
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 00:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co dělají Radlice? Kdy se tam hodlají motat papaláši? Nevíte?
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 02:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MOPe, pokud by se jednou město rozhodlo pro trať do Bohnic, myslíš, že by se nechalo zastavit takovou prkotinou? Vyvlastnilo by se, zbouralo by se a nazdar.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2427
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 08:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mop: Přání otcem myšlenky, že. Nic tak.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace