K-report
 

Archiv do 18.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Archiv do 18.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 10:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Orlí_spár : ... ......
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 20:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Pondělí 20.7.2007 jsem viděl v Lounech na AN SORku ev.č.162, RZ 4U5 5947

Tímto busem jsem jel v pondělí ráno do Roudnice n.L. (ev.č. 156)
 
 
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2975
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 21:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Slayer ano jsou nejméně dva dnes jsen jel Semilským a vypadá stejně jen je to 12 metr
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 10:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Původně jsem to psát nechtěl, ale nakonec, proč ne... ...dělají si to sami.

O DOPRAVNÍm PODNIKu se poslední dobou v novinách dočteme jen samá negativa. První pokuta, druhá pokuta, DP kupuje staré ojetiny, atd...

Minulou neděli jsem se vydal na pouť do Oseku. Davy lidí se daly očekávat, ale že už z Janova bude linka 13 nafouklá k prasknutí... Na nádraží (10:32) už zůstávaly první skupinky lidí. Když jsem na Citadele viděl 3 kočárky, musel jsem se pousmát, jak máme naivní spoluobčany. Ale na druhou stranu, je to jediný spoj MHD do Oseku, tak je pochopitelné, že pojedou rodiny s dětmi za zábavou. I v DP někoho napadlo, že bude zvýšená poptávka v tomto úseku a tak se na trať velkoryse vyslala posila. Jedna jela zhruba 90 min. před onou 13 a druhý posilový spoj až po ní. Kolik myslíte, že jelo lidí?
Správně, NULA! No Vy byste šli do práce ve 4, když máte od šesti? Budete platit v obchodě 50,-, když jste si nakoupili za 20,-? Tak proč by cestující čekali na zastávce v 9, když jim autobus jede v půl jedenácté, že...? Taková příležitost pro DP udělat si pozitivní reklamu a ono to dopadne ještě hůř, než kdyby jela jen ta 13. Lidem, kteří zůstali na zastávkách nezbývalo nic jiného, než se do Oseku dopravit vláčkem Moldaváčkem nebo párou... Kdyby DP vytisknul pár lístečků, že v tolik a tolik pojede pouťová posila nebo že lze použít linku 852498, cestující by to jistě ocenili lépe než tu prázdnou posilu, kterou pak viděli projíždět v Oseku. To by člověk nevěřil, kolik kre..., ču..., de... atp. pracuje v DP. (zdroj - náhodně zaslechnutí návštěvníci poutě)
Na zpáteční cestu bylo možné také využít posilu, ale nebudeme se rozčilovat – obsazenost byla velmi podobná dopolednímu svozu na pouť.
ČD měli nejen na místním nádražíčku vylepené jízdní řády, posílené soupravy pravidelných spojů a na nástupištích to bylo znát.
Holt, kdo umí, ten umí.

Když jsem se v sobotu ptal řidičů na litvínovském nádraží, žádný z nich o posile nevěděl, z toho vyplývá, že o ní bylo rozhodnuto na poslední chvíli. Práce kvapná, málo platná.

Ale co, počasí bylo krásné a pouť nás za chvíli přivedla na jiné myšlenky… …tak jen doufám, že ono plánované posílení linek 18 a 30 bude mít u cestujících kladnější ohlas než posílení linky 13.

(Příspěvek byl editován uživatelem igbt.)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2976
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 18:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad igbt no pokud je to jak říkáš tak je to více než k zamyšlení.
Přitom to jde udělat tak jednoduše,když už tam řidič najel tak lze počkat až se lidi sejdou a poté odjet.Tak se to dělá,znám linku kde si 20 lidí na zastávce může "vynutit zvláštní spoj",ale to asi v DP moc neznají.To šel váš dP do dopravy tak málo připraven?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 17:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem to sem mohl dát dřív. Na stránkách ČNDS v sekci o autobusových dopravcích je aktualizována stránka Kavky, DPCHJ a rozpracován v domácím počítači mám zdejší dopravní podnik.

info pro Jaroslava_Č: Výše uvedená fotka LC736 je plně k dispozici pro vaše stránky. V případě zájmu zašlu ve větší velikosti.
rok 2007 - dvě autobusová výročí na Chomutovsku
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2390
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 19:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: S tou protekcí atd. to byla nadsázka, ale hodně těchto mladých už je. Bohužel, většina jich využívá špičkové zázemí rodičů k sycení své lenosti, místo aby to využili efektivně pro sebe sama a svůj růst a postavení. Ale to je každého věc, sem to rozhodně nepatří rozebírat.

Auta mají a v nejbližší budoucnosti budou mít na co jezdit. Ropy je dost, jen je špatně a draze vytěžitelná. Lehledě na to, že uhlí je na staletí, a z toho jde benzín také.
Navíc, většina lidí zde dojíždí do zaměstnání do cca 20 Km jedna cesta. Tedy za den do 40-50 Km. Toto do 10 let v pohodě zvládne běžný elektromobil v ceně běžného vozu. Jasně, vyvstane problém, kam se ty auta vejdou. Vše je mnohem složitější, spojené s externalitami, participací atd. atd. Tady to rozebírat nelze, to by bylo na mnoho mnoho stran.
Biopaliva nehrozí. Hektarové výnosy biopaliva jsou velmi nízké. Lze nahradit při optimu cca do 30% paliva pro dopravu.
Jeden takový příklad. Abychom nahradili výkon jednoho Temelína, museli bychom osázet cca 2500 Km2 velmi úrodné černozemě v zemědělských oblastech (samozřejmě, nesouvisí to přímo s dopravou).

Ona čtyřproudová silnice Most-Litvínov. Projekt jsem neviděl. Nicméně, s kruháči se počítá, to bylo v médiích.
Ale, za sebe musím říct, že si nemyslím, že je to nutná investice do infrastruktury. Myslím, že je mnoho mnoho důležitějších úseků nejen v ČR, ale i v Ústeckém kraji.
Současné silnici by stačila optimalizace, případně proměnné značky, pár kruháčů atd. Další popisované stavby silniční infrastruktury, jak popisuješ Orlí spáre, jsou naprosto nereálné!!

Úbytek cestujících bude, ať čtyřpruh bude nebo nebude. Statisticky (ať na statistiku můžeme nahlížet různě) aut neustále přibývá. Jak vidíme, stále mají kde parkovat a nová parkoviště budou a staví se. Dalších 20% aut se vejde, nehledě na velký boom rodinných domů na okrajích měst.

Aby to tak nevyznělo, netvrdím, že nebude potřebná veřejná doprava mezi Litvínovem a Mostem! Je ale dost možné, že nebude tramvajová. Za deset let (a přiznejme si, to je tak cca doba, kdy se ještě přežije bez velkých investic) může být dost věcí jinak. Rok 1997 a 2007 se také dopravně nedá srovnat, ač to tak nevypadá!

Je nutné si přiznat, že na čtyřproudové kvalitní silnici nebude kloubový autobus každých 10 minut překážet a má také co nabídnout. Bez dalších investic odveze lidi na Liščí vrch, do okrajových čtvrtí, v Litvínově po Podkrušnohorské ke Stadionu, Koldůmu, Lomu atd. (Janov nepíšu, tam pracující v té době už nebudou!!)
V Mostě se vejde, může mít svůj pruh na Budovatelů atd. Musíme se na to koukat ekonomicky a reálně. Nemá smysl vozit v tramvaji (platit vysoké fixní náklady za infrastrukturu) takový počet cestujících, který zvládnou odvozit kloubové autobusy. Ale nic tím neříkám. Takové plány neexistují, nemluví se o tom, a ani jsem o tom nic neslyšel!!!
Když to vezmem na peníze. Cca 20 kloubových autobusů v dieselovém provedení stojí cca to, co cca 4,5 Aniter.

Pokud nějaký rozvoj přijde, je pravda, že bude určitě dle naprosto jiných projektů než těch historických. Nějaké možnosti jsou, ale čas na ně nyní určitě není. Vše může ovlivnit vývoj automobilismu, osídlení a dalších věcí (za sebe si nemyslím, že to bude pro rozvoj tramvajových dopravních systémů výhodné, ale třeba se pletu).
Je nutné se na to koukat z polohy financí! Kdo nasype nutné investice tramvajím pro rozvoj, zlepšení, zrychlení, nové vozy? Po městech to nemůže nikdo chtít, ty mají spoustu jiných starostí. Kraj určitě ne, stát musí šetřit. Unie také nemá fondy bezedné a žádat bude prakticky každý. A nebavíme se tady o milionech, ale o jejich stovkách a miliardách!! Tyto prostředky nejsou!

Samot: Ano, velmi brzy by se měla začít rozšiřovat silnice Komořany - Most,Souš. Mno, už bylo na čase!

Igbt: Můžeš mi prozradit, kde DP má na nové vozy vzít peníze? Nehledě na to, že ti je nikdo nikde nevyrobí za pár týdnů.

S tou posilou. No, co na to říct. Nevím o tom víc, tak k tomu nic nenapíšu. Zkus napsat stížnost, víc ti neporadím.

Návaznosti busy a tramvaje. Těžko se dají "seštelovat" přípoje, když není stejný interval. A stejný být nemůže, protože by některé linky měly více spojů, více Km, a to nikdo neschválí a nezaplatí (města).
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 22:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou ev.č.156 :
 
 
 
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 11:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass => nevím, proč sis vybral zrovna mne, abych Ti říkal, kde má DP vzít peníze na nové BUSy, ale odpovědět zkusím… …Tak například, kdyby DP neposílal prázdné posily (PHM, plat řidiče, údržba, …), hned by se nějaká ta kačka ušetřila. DP má peněz dost a i kdyby ne, tak je řada možností, jak to vyřešit.
Že by v dnešní době nebylo možné vyrobit pár nových autobusů v rozmezí pár týdnů??? No tak…
Na koho mám psát stížnost kvůli posile? Na někoho v DP? Haha… Na město? Tam na ní určitě netrpělivě čekají… Na kraj? No už vidím Šulce, jak ho trápí posila na pouť. Ještě by chtěl do Oseku postavit rychlodráhu.
No možná bych jí měl napsat na cestující! Pro ně byla určena a oni jí nevyužili!!! Ale komu jí poslat..?..
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jaký typ tramvaje se má kompletovat v DP Ostrava pro DPML? Má jít o čtyři vozy.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4101
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to mě nenapadá nic než Trio, ale to těžko. Pak nějaká ta Wana...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nin: uvažovalo se o nákupu Wan, ale neproběhla ani veřejná soutěž. Nespletl jsi si DPML s DPmML, tedy Liberec s Mostem?
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Moli: jde o čtyři wany pro Liberec a ne pro Most. Co udělá jedno písmenko..DPML a DPmML.
Uvažuje se o prodeji denní jízdenky na MHD?
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 15:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posilové spoje na linkách

Příliš tyto posilové spoje nesleduji, ale vím, že u příležitostí poutí v Oseku a Horním Jiřetíně jsou posilovány linky č. 13 a 14. Informovanost cestujících byla vždy nulová. Když už nechtějí dělat reklamní kampaň, stačilo by, kdyby jel posilový autobus spolu s pravidelným spojem a spoje dle JŘ by se pouze zkapacitnily. Takto to aspoň v minulých letech probíhalo (pokud se nemýlím).

Předmětem mého zájmu ale vždy byly posilové spoje na lince č. 16 před dušičkami a nad organizací těchto posil musím jen nevěřícně kroutit hlavou. Probíhá to následovně: asi od 8 hod. najede na linku č. 16 posilový bus, jezdí ve zkrácené trase PRIOR-Za krematoriem-PRIOR a to tak, že jede asi 4 min. před pravidelným spojem. A to je velká chyba. Většina cestujících nastupuje právě na zastávkách PRIOR a 1.náměstí, jde spíše o starší občany, kteří chodí na zastávky s dostatečným předstihem. Celá banda lidí se nahrne do piosilového busu a za ním jedoucí pravidelný spoj sveze jen pár lidí od nádraží (většina cestujících vystoupí ve městě) a dál jede prázdný.

Optimální organizace posil by byla následující
1. varianta: Oba spoje odjíždějí stejně, tj. posilový vůz najíždí do zastávky PRIOR těsně před příjezdem pravidelného spoje, jedou společně a cestující se rovnoměrně rozptýlí do obou autobusů. Je to asi nejjednodušší organizace provozu.
2. varianta: S dostatečným předsihem se udělá mediální kampaň v místním rozhlase a novinách, na zastávkách se vylepí informace a mimořádné JŘ s informací, že v období od..do.. je posílena linka č. 16 v určitém období a to tak, že je půlen interval na lince č. 16, tj. místo 30 minut jezdí linka č. 16 v úseku PRIOR-Za krematoriem-PRIOR v intervalu 15 minut.

Evidenční čísla vozidel

Bohužel musím konstatovat, že v systému ev.č. u DPmML panuje dlouhodobý chaos. Dobrý přístup měli např. v Teplicích, kde na začátku 90. let provedli přečíslování vozů a zavedli číselné řady pro jednotlivé typy vozidel (krátký trol. 1xx, dlouhý trol. 2xx, krátký bus 3xx, nízkopodl. bus 4xx, dlouhý bus 5xx a nyní linkové busy 6xx). V Mostě se ev.č. vozu bere pouze jako volací znak pro vysílačku, jinak ten systém žádnou logiku nemá. Prostě se zaplácné volné místo.

Cestující v tramvajích

I když dost cestujících ubylo, domnívám se, že se v poslední době počet cestujících docela stabilizoval. Důchodci a studenti s nimi budou jezdit pořád, ne každý chemik má auto. Bouhužel přibývá množství našich romských spoluobčanů, kteří mají to cestování tak nějak v krvi. A když jim zrovna jejich přibůzenstvo bydlí na opačném konci sítě MHD, tam chudáci musí využít MHD a dojet za nimi na návštěvu, že?

Nedávno jsem jel linkou č. 2 od nádraží (odj. 9.29). Těsně před odjezdem přijely autobusy z Obrnic (19) a Chanova (10). Tramvaj byla dost plná, více jak polovinu cestujících tvořili cigoši. A teď ten zážitek. Malá romská holčička (asi 3 roky) stála se svou matkou vedle nějaké cigánské ženy (věk mezi 50 a smrtí). Holka při brždění vozu omylem sáhla na ženskou a ta na ní spustila: "Co mi šaháš na kozy, ty malá buzerantko, to jsem nějaká lesba, na ty smí šahat jen muj starej, že jo." A máma té holky místo aby onu ženu okřikla, tak se tomu začala smát. Proto se ani nedivím, že řada lidí nechce s takovou verbeží přijít od styku a jezdí radši autem.

Vladass:
- zkapacitnění silnice Most-Litvínov určitě přijde, ale skutečně ji chtějí vystavět v jiné trase, což je dobře
- zábrany podél tram. tratě by možná pomohly. Je fakt, že nehod se mezi Hněvínem a Litvínovem stává docela dost. A zákon schválnosti říká, že k nim dochází převážně v době přepravních špiček. Ale pokud bychom podél trati dali zábrany (zábradlí, ocelová lana, apod.), tak bychom přišli mj. o zajímavá fotomísta (viz obr.)

 

Jinak na tomto místě nedoporučuji moc fotit, protože tam jde o život - ani bych se nedivil, kdyby mě na tomto silně frekventovaném silničním tahu srazilo nějaké auto. Ale náhoda tomu chtěla, že jsem v mezeře mezi dvěma auty po dlouhém čekání vyfotil tramvaj.

Na závěr přidám ještě několik fotek

- téměř 20 let starý autobus ev.č. 33. Kdo uhodne místo, kde byl vyfocen, dostane odměnu.

 

- od minulého týdne je další nová reklama na autobuse - tentokrát na Karose B931 ev.č. 114

 

- při úterní mimořádné výluce (21.8.) se podívala linka č. 4 na nádraží

 

- a takto to možná jednou dopadne s tramvajemi v Mostě a Litvínově - místo tramvají budou jezdit autobusy

 
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 17:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Igbt: S kritikou dopravy na Oseckou pouť nezbývá než souhlasit. Nicméně není pravdou, že ČD zvládly dopravu návštěvníků pouti lépe. Sám jsem (i s rodinou) využil služeb ČD a o posilách rozhodně nemůže být řeč (pokud pominu zvláštní jízdy historických vlaků za nekřesťanský peníz). Využili jsme pravidelné spoje a v obou případech (Most-Osek a Osek-Most) byly nasazeny tři vagóny typu 810 (resp. 2x motorák a jeden bezmotorový). Už cestou na pouť zůstaly v Litvínově na nádraží dvě maminky s kočárky a o cykloturistech ani nemluvím...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2391
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 22:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Víš toho o dopravě hodně hodně, tak jistě víš, kam a jak si stěžovat. Stačí naspsat na mail DP, stížnost se řešit bude, to slibuji!

Během pár týdnů ti nikdo autobusy nevyrobí. Musíš udělt zadání výběrka (soutěže apod.). To chvíli trvá, musíš zajistit financování. Pak, až se vybere výrobce, začne se teprve vyrábět a autobus rozhodně není osobní auto.
Úspory při posilách apod. jsou v řádech tisíců, max. desetitisíců. Čtyři nové autobusy už jsou v řádech desetimilionů, potřebné množství v řádech stamilionů. Takže asi tak. Ale nemá smysl to tady řešit!

Kritiku ode mě nečekejte, to se jaksi nehodí. Pokud je to tak, že o posilách nebylo info, je to špatně, napiš stížnost, prošetří se to, příště to snad bude lepší! Budem se snažit!!!

Evidenční čísla jsou jaké jsou. Teď je nemožné je předělávat. Když v tom trochu déle děláte, zas takový zmatek to není

Moli: Pěkný fotky.
S cestujícími nepřizpůsobivými jedinci to začíná být problém, to je bohužel fakt. Odradit slušné cestující to může, bohužel se tak i děje. Pro mnoho lidí je to problém. Ale řešení je těžké!

Zkapacitnění silnice. Asi si tady všichni úplně nerozumíme.
Snad už příští rok, se bude zečtyřpruhovat úsek Most-kruháč Souš - Komořany na silnici č.13.
Současná silnice Litvínov-Most č. 27 se bude rozšiřovat v současné trase.

Reklama na 114 je moc pěkná.

Jirka most: ČD to rozhodně nezvládly ani náhodou. Vlaky byly naprosto tragicky přeplněné. V železniční diskusi o tom píši.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2987
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 23:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad IGBT věř opravdu ti je nikdo nevyrobí.Ani Iveco,ani Sor,ani Mercedes nebo MAn.Tohle se sjednává dlouho dopředu.Navíc Iveco má do konce roku již nasmlouváno.Tudíž ani ČSAD Semily jakožto dobrý zákazník je nedostane.Natož málá zakázka pár vozů.Linka prostě nafouknout již nejde.
A to opomíjím co říká Vladass o VŘ atd.Tady jsou i peníze prd platné
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35566
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 03:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No už vidím Šulce, jak ho trápí posila na pouť.

Ono už neplatí, že dopravce je povinen na lince zahrnuté do ZDO zajistit odvezení všech cestujících? Anebo to byla městská doprava (pak by s tím ale nenáviděný Šulc neměl nic moc společného)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 14:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass a IGBT:

1. Silnice do Litvínova - nevím o rozšíření nic bližšího, ale mluvilo se dříve mj. o tom, že auta jedoucí z Mostu do Litvínova pojedou nejprve po čtyřproudé silnici směrem na Komořany a zde se oddělí zcela nová čtyřpruhová komunikace směrem na Litv., která by vedla za CHZ. Budu rád, když zde někdo dobře informovaný přiblíží současné reálné plány na zkapacitnění silničního tahu z MO do Litv.

2. Nové autobusy - je pravdou, že je poměrně složité narychlo nakoupit autobusy. Ale pokud se někdo (např. DP) vymlouvá na nedostatek autobusů na trhu, resp. na nemožnost jejich urychlené koupě, měl s tím skutečně počítat, když se podepisovali smlouvy na zajištění dopravy v tak rozsáhlém území. Přitom všichni zainteresovaní šli do toho s vědomím, že kraj má velmi přísné, možná až nereálné požadavky na stáří vozového parku

3. Posila na pouť do Oseka a event. stížnost - měli bychom se zaměřit na to, kdo vůbec posily nařídil, resp. objednal. Vždyť je to jakási mimořádná doprava, která přece nemůže být v režii ani kraje, ani města Litvínova. Požadavek na posílení spojů bych očekával od MÚ v Oseku. A teď je otázka, kdy s takovým požadavkem přišli na DP. Každopádně to neomlouvá nedostatečnou organizaci posil. Skutečně si myslím, že v danou chvíli nejvhodnější by bylo posílení konkrétních spojů l.č. 13, které jely do Oseka. A má smysl si v takovém případě stěžovat? Na koho?

4. Systém ev.č. - Vladassi, podívej se pořádně na evidenci jiných DP. "Náš systém" ev.č. je totálně chaotický a nepřehledný. A změnit lze okamžitě!!! Podle mého názoru by byl nejpřijatelnější systém seřazení vozidel podle stáří, přidělit jim nová ev.č. a každé nové vozidlo by získalo následující číslo v číselné řadě. Nutností by bylo ovšem oddělení vozů městských a "linkových".
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2393
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 22:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posila na pouť do Oseka určitě není v ZDO, přestože tam jinak úsek do Oseka linky 13 je.
Kdo to objedna nevím, jak to bylo také ne. Takže znovu opakuji, napsat stížnost. Opravdu se stížnosti řeší a prošetřují, do šuplíku je NIKDO nehází!!

Moli: 1. Tak s tou silnicí taky nevím. Já slyšel co jsem psal, ale jak to bude doopravdy nevím.
Bylo by opravdu fajn, kdyby to tu někdo objasnil nebo sehnal oficiální info.
Ale přes ty Komořany se mi to moc nezdá!

2. DP je akciovka. Kdo zná, jaké má orgány, a ty jaké mají pravomoci, ví kdo rozhoduje.
Problém jsou pochopitelně vždy i peníze, žádný DP, srovnatelné velikosti v moci měst, nemůže koupit hned desítky nových autobusů!
Ale opravdu takové množství busů nikdo není schopen vyrobit v tak krátkém čase!!

4. S evidenčními čísly jsem ve styku velmi často, někdy každý den. Nepřijde mi to u nás tak složité.
Ano, v jiných městech v tom mají určitý systém, ale co z toho?
Dnes je všechno v počítačích, tam stačí zadat číslo, on vyplivne co je potřeba.
V současnosti je přečíslování absolutně nereálné, a to vím, o čem mluvím. Do toho nikdo nepůjde, na to není čas a nic to neřeší. Ale představit bych si to uměl
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 18:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se kolem sebe rozhlédnu, vidím mraky nových autobusů… Jak je to možné? Dopravci si je vykouzlili? Vždyť náš DP už v roce 2005 kupoval první linkové vozy. Pak pro dočasné zajišťování dopravní krize další a další vozy. Už je to téměř rok, co má DP licence a zatím máme jeden jediný nový BUS. Copak máme ve vedení primitivy? Oni to nevěděli? Kdyby někdo kompetentní přemýšlel a dělal, co má, není problém. Kolik je českých výrobců autobusů? 2? 3? Více? A kolik je jich v EU? Neukecáte mě, že za 10 měsíců není možné pořídit pár (dejme tomu - 10 kusů…) nových vozů.
A kde se vlastně vzal ten Crossway? Je jeden, mají být 4. Proč jich nemá být 10? 15? …

Vladass => proč bychom to tady neřešili? Je to diskuse, tak řešit budeme… …nebo máš strach? Kdo tě v DP trestá za to, že sem píšeš? Jestli je ve vedení někdo, kdo sem chodí šmírovat a trestá něčí zájem a fandovství, tak je to chudák a blb! A Ty takovým skáčeš šipky do konečníku. Proč? Kryješ nuly a zrádce? Tak jsi stejný! Buď otevřený…
Pořád dokola píšeš, JÁ VÍM, ALE NEPOVÍM – jindy zase - TO MŮŽU ŘÍCT, TO BYLO V MÉDIÍCH – co to má znamenat? Je to provokace nebo v nás snad chceš vyvolat závist? Nechápu ta Tvá hesla.
Jinak k té stížnosti: Pořád jsi mi neřekl na koho si mám stěžovat..? Asi čtyřicet osmkrát jsi nám napsal, že máme poslat stížnost… …ale na koho? NA KOHO???
A téma finance – nezáleží na tom, kolik stojí prázdné posily apod., ale jde o to, že se zbytečně plýtvá! A nejen v tomto případě. Co je to za nesmysl, že si DP nemůže koupit tolik BUSů? Je snad úplně jedno jestli je to akciovka nebo něco jiného. Každá firma, když chce prosperovat a něco potřebuje ke své činnosti, tak si to prostě koupí.
Když půjdu a hodím do DP zápalnou láhev a shoří 10 autobusů, tak DP přestane fungovat? Já myslím, že ne. Narychlo se seženou náhradní vozy (např. pronájem) a pak se co? No neukradnou... ...ale koupí!

Tolik možností, jak by DP mohl vydělávat a nic. Žádná snaha, prostě nic. Proč DP fňuká, že nemá peníze, když je ani nechce? Čím dál víc jsem přesvědčen, že jsou v managementu lidé, kteří tam absolutně nepatří.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2663
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 18:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takze se misto VP na astre, pripadne opravy koleji nakoupi novy busy a vsichni budou spokojeni ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 23:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Linkovou dopravu začal DP jezdit od loňské srpnové autobusové krize. Smlouvy v té době byly vždy s platností jen do výběrka na danou oblast, takže jen blázen by bez jistoty kupoval nový busy nebo scháněl další.
Podpisy smluv a výběrovky probíhaly až letos, a to ne v jednom termínu! V říjnu a listopadu přijdou nové busy, kdy myslíš, že se objednávaly? Už je to pár měsíců. Takže DP v rámci možností (na co má) busy kupuje. Jak vidíš, opravdu ti je nikdo honem nevyrobí. Nehledě na to, že jen v Ústeckém kraji nakupují busy i jiní dopravci.
Ano, výrobců je víc, ale nikdo nepůjde do pestré kombinace nových vozů. Tím spíš ne, že cena za kus se většinou sjednává dle počtu objednaných vozů. A aniž bych se teď DP chtěl za každou cenu zastávat, čeká se hlavně na Crossway Low-entry, a ty jaksi dříve nebyly.

Ty staré busy, se sehnaly a koupily v době, kdy kraji teklo do bot, a DP ho z toho tahal. Přece je hned nevyhodíme. Po podpisu smluv v rámci ZDO, se autobusy schánějí tak, aby vyhovovaly.

Na objednání nových vozů, rozhodně nebylo 10 měsíců, smlouvy jsou na oněch 8 let podepsány pár měsíců.
Jak jsme všichni viděli, i deset Manů nebylo vyrobeno hned najednou, ale trvalo to prakticky půl roku, a to smlouva byla podepsána mnohem dřív.
Každý dopravce ti to potvrdí. Tuzemské busy slušné zánovní nejsou, nové se nestíhají vyrábět. Na zahraniční není, jsou dražší, politicky navíc těžko průchodné.

Jednou jsem zaměstnanec a musím dodržovat pravidla. Nemusí se mi líbit, ale nic neudělám. Je naprosto běžné, že se interní záležitosti nesmí uveřejňovat. To je i jinde.

Stěžuj si na přeplněnost spoje a špatnou informovanost o posile. Co je na tom těžkého pochopit?

Jestli žiješ v domnění, že VHD je špičkovej bussines, tak to tě zklamu. Není!
Každý takový podnik je závislý na dotacích. Pokud není, tak je křižně financován z jiných odvětvých majitele nebo provozovatele.
Dotace jsou ošidné téma. Města peníze nemají, mají také své výdaje a problémy. Doprava je stále dražší na nákladové stránce (stačí si zjistit, jak za poslední léta zdražil LPG). Pokud snížíme kilometry a objem, tak nakonec spadnou dolů i tržby a je hotovo úplně. Vždy se musí hledat kompromis.
Autobusy můžeš financovat různě. Od dotacích EU, finanční leasing, operativní leasing, úvěr atd. atd. Jenže také musíš udržovat nějakou strukturu kapitáku podniku, musíš být schopen splácet apod. Vše není tak jednoduché.
Navíc, dotace můžou být. Vše ale chce čas! Když máš dotaci, zase se ti rozhodí odpisy (výrazně sníží, protože odepisuješ jen nedotovanou část PC). Jestli se trochu vyznáš v ekonomice apod., tak víš, o čem mluvím.

Píšeš o managmentu. Myslíš, že strategická rozhodnutí dělá management? Už jsem to psal, DP je akciovka. Znáš orgány každé akciovky a jejich pravomoce? Pak víš, kdo rozhoduje. A kdo v městkém DP v těchto orgánech sedí je veřejné.

Peníze jsou vždy problém, v celé ČR v každém DP u nás. Jasně, něco by určitě šlo dělat jinak, ale takhle od diskuse těžko říct, zda by to bylo lepší.
Věř mi, já bych také raději spoustu věcí jinak, ale drtivá většina toho je mimo finanční možnosti a kapacity DP.

A když trochu odbočím jen do MHD. Za současnou výši jízdného není možné (a ve finančních možnostech měst) mít samá nová nízkopodlažní vozidla a už vůbec ne, nějaké špičkové rychlodráhy. Pak by jízdné nebylo 10-20, ale tak minimálně 20-50 Kč.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 23:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mladá Fronta Dnes 29.8.2007:

Dopravní podnik nakupuje autobusy

MOST

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova posiluje vozový park, postupně nakoupí 26 nových či starších autobusů. Podnik potřebuje vozy díky zakázce Ústeckého kraje, na základě koncesí platných do konce roku 2014 začal zajišťovat dopravu na autobusových linkách v regionech Mostecká pánev, Bílinsko a také Lounsko jih a východ. Za nové autobusy podnik vydá 37 milionů korun, využije i dotaci ministerstva dopravy na obnovu vozového parku. Dopravní podnik pořídil i 13 starších autobusů značky Karosa a šest vozidel SOR. Z Německa dovezl tři mírně ojeté autobusy MAN.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - severní Čech
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 18:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připojím se do vášnivé diskuse o nových autobusech. Souhlasím s tím, že výrobci autobusů v dnešní době nevyrábí do zásoby. Doba od objednání do dodání je tedy poměrně dlouhá. Navíc je v DP, který je a.s. a má své orgány, poměrně zdlouhavý proces schvalování. Také jsme tady měli malé zdržení - minulý rok v říjnu proběhly komunální volby, v Mostě se po dlouhém dohadování obměnila vládnoucí garnitura na radnici. Pak se volilo nové představenostvo. Další zdržení, které možná posunulo rozhodování o rozvoji firmy a nákupech dopravních prostředků.

V září 2006 začal DP dočasně provozovat linky ZDO v obl. Mostecká pánev a Litvínovsko. Sehnal busy, kde se dalo. Nejprve formou pronájmu od jiných DP, pak nákupem starých linkových busů, které ale vzhledem ke svému stáří nevypadaly a nevypadají zase tak hrozně. Koncem listopadu se vybrali noví dopravci v první vlně koncesních řízení. DP vyhrál na Lounsku (východní část) a Bílinsku. Provozování dopravy ale bylo odloženo z důvodu nedostatečného počtu řidičů a autobusů. Na Lounsku se zajistila od 1.1.07 doprava pouze na jediné lince v obl. Lounsko-jih (dříve dopravce Miroslav Ohem-SADO), zbylé linky zajišťuje DP až od červnové změny JŘ. Na Bílinsku byl také odklad, ale protože zde některé linky byly stále zajištěny v režimu příležitostné dopravy (dopravce přímo platil kraj, cestující jezdili zadara), byl zde provoz zahájen na několika linkách od února a na zbývajících linkách od března 07. V druhé vlně koncesních řízení DP obhájil obl. Mostecká pánev, Litvínovsko mu vyfouknul Kavka a ještě se DP ucházel o obl. Lounsko-západ. Záměrně jsem připomněl celý vývoj událostí okolo DP a veřejné linkové dopravy. Zástupce DP podepisoval již v prosinci smlouvy s krajem na zajištění dopravy v nových oblastech. Součástí smlouvy byly kvalitativní požadavky a požadavky na stáří vozového parku.

Já bych tady tu diskusi posunul do jiné roviny. Souhlasím s tím, že nelze rychle schválit objednání autobusů, nelze požadovat jejich urychlené vyrobení a dodání. To vše chápu. Ale řídící pracovníci DP nejspíše předpokládali, že i když kraj má přísné požadavky na stáří vozového parku, tak to zpočátku bude z vděčnosti za pomoc v září 06 tolerovat. A ono nic, od začátku roku se kupovaly pouze starší vozy, najali se nespolehliví dopravci na několik linek na Bílinsku a když přišly pokuty od kraje, tak se každý divil. To ty podmínky ve smlouvách nikdo nečetl?

Já DP nevyčítám, že nemá prachy na nové autobusy, ale nemusel mít také třeba velké oči. Vždyť do tohoto "businessu" nemusel jít. Jak píše Vladass, on to zase takový kšeft není. V současnosti jezdí pro DP na Bílinsku na několika linkách dopravce ZDAR. Když mu DP zaplatí nasmlouvanou částku, kolik mu asi zbyde....ani se neptejte, ta částka se limitně blíží k nule. Starostí přibylo a peněz z toho asi taky moc nebude. Vždyť z mosteckých garáží vyjíždí asi jen 6 kurzů, které skutečně začínají v Mostě, zbytek jsou kurzy začínající v Lounech, Žatci, různých vesničkách. Tam má sice DP své místní řidiče, ale stále je pár kurzů, které vyjíždějí ráno z MO do Loun a večer zase z Loun zatahují. Kraj si třeba dal požadavek na nové spoje k prům. zóně Triangl. Zaplatí ale jen km z provozu na lince, ale že kvůli tomu musí jet režijně bus z MO do Žatce a pak zase zpět, to už jde jen v režii DP. Tak kolik potom zbyde.

Kladu si otázku: Stálo to DP za to? Určitě je škoda, že DP přišel o Litvínovsko, kde měl minimum prázdných km. Ale co takové Lounsko? Určuitě to není "zakázka století", zcela tratit na tom ale DP určitě nebude - zisk nic moc, plno starostí. Ale možná je i brzo něco takového hodnotit. Za 8 let bude situace jiná. Budeme jen vzpomínat na to, jak se nám tady proháněly 20 let staré prorezlé šroty.

Orlí spár sem dal příspěvek - článek z MF Dnes. Dobrá zpráva je, že DP koupí 26 autobusů. Špatná nebo lépe řečeno rozpačitá zpráva je, že je tam uvedeno "26 nových i starších autobusů". Zajímala by mě spíš konkrétní čísla nebo podíly. Aby z této oslnivé zprávy nevyplynulo časem, že se koupilo např. 6 nových busů a 20 starých, které třeba za 2 roky nebudou splňovat podmínky kraje.

Jinak z těch podmínek od Ústeckého kraje jsem také mírně na rozpacích. Nevím, proč od roku 09 požadují max. stáří vozu 8 let, když dnešní výrobci autobusů dávají mnohem delší garance. Třeba kraj časem tuto lhůtu posune. Některé dopravce to ale možná i zničí. Pravděpodobně je to ze strany kraje dobrý počin a budeme zírat, že nám tady, v severozápadních Čechách, jezdí samé moderní vozy na úrovni s veškerým standardem.

A abychom tady pořád dokola neprobírali to, co stejně nemůžeme ovlivnit, přináším jednu zprávu. Velmi smutnou zprávu. Minulý týden se zcela rozložila dřevěná autobusová bouda na Křížatkách. Musela tady stát snad půl století. V poslední době stejně nesloužila svému účelu, byla celá nakřivo a jen sebevrah by do ní vlezl. Čest její památce! .
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 19:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navrhuji dát sraz někdy přes poslední prázdninový víkend... Kdo je pro, může se sem hlásit ve tvaru "JO". Pište kdy se Vám to hodí a pak to zprůměrujem...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2395
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 22:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady už to opravdu asi nemá smysl řešit.

Ale zobecním to. Jste manager nějaké akciovky. Vypracujete podklady, plán atd. Jenže v takové společnosti nerozhoduje ten manager (rozhodně ne v DP vlastněných městem-a nemyslím to jako kritiku, jako konstatování faktu), ale ty orgány té akciovky. Takže jako manager nezmůžete nic, jste vykonavatel rozhodnutí z vyšších míst! Akciovka není žádný managerský podnik. To si spousta lidí neuvědomuje.
Tak, jak si to tady představujeme, by všechno šlo dělat pouze tehdy, pokud někdo jako jednotlivec budeme majoritním vlastníkem akcií, nebo přímo vlastník podniku.

Víc k tomu napíšu tohle. Příští rok jsou volby do krajského zastupitelstva!

Moli: Máš pravdu, volby do obecního zastupitelstva také mnohé změnily. Například ale valná hromada, kde se ustanovili nový členové představenstva DP, se konala až letos 14.května.
Různé procesy se těžko urychlují, vedení a orgány spol. chtějí své informace a podklady. Je to logické a nelze se divit. Každé rozhodnutí v takto velké společnosti je v řádech desítek milionů! Vše opravdu není tak jednoduché jak se zdá a DP je opravdu velký podnik, tak poučky a obecná pravidla na malé podniky prostě nefungují.
A když to odtáhnu i jinam. DP Teplice nové vozy má, ale proč? Kdopak ho vlastní?

Jinak nutné ještě uvést, že příměstské úseky linek MHD mají také podmínky (prakticky stejně přísné) jako linková doprava!
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 10:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem tu skoro po týdnu a diskuze se pěkně rozjela

Moli nezbývá mi nic, než s tebou jen souhlasit. Mám velmi podobný názor na věc ohledně busů, proto se tu nebudu moc rozepisovat. Stejně nemám tolik informací a neměl bych sem už co doplnit.

Opravdu jsem ze začátku nemohl pochopit, proč se DP cpal do vzdálenějších oblastí. Mostecko a litvínovsko by bohatě stačili. Škoda potom litvínovska, že jej nevyhrál. Ostatní DP provozujou VHD jen v okolí svých měst (Teplice, Děčín, Chomutov) a tak by to mělo být. Jenže tohle asi víme všichni a už se to nezmění.

Ohledně vozového parku. DP se snažil sehnat bus, kde se dá a jeho postup naprosto chápu. A na to, že opravdu nebylo tak v krátkém časovém rozmezí z čeho vybírat, pořídil nakonec celkem dobře. Já jen doufám, že už bude ty nejstarší busy obněňovat samými novými Crossy, LE apod. Jenže aby se nezapomínalo na obnovu parku MHD!

CVR na 114 je pěkná, ale původní CVR na tuto firmu byla na 130 stejně hezčí.

Minulý týden jsem se poprvé svezl kloubovým Manem a opravdu pěkné svezení! Akorát sem tam zarachtal Camel, jinak v interieru ticho tichoučko, nikde nic nevrže, pěkná pohodlná jízda.

IGBT: Dnes v pátek už mám sraz po několika letech se základkou, v sobotu odpoledne až do večera mám nějaký povinnosti, ale jestli by nevadil o kousek pozdější příchod, rád bych se zúčastnil.
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mi dnes dostal nový zpravodaj MHD do rukou a píšou tam integraci dopravy ohledně čipových karet s jiným dopravcem, nevíte s kým to DP zamyšlí v pilotním projektu od 1.1.2008, požehná-li jim to kraj??
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 19:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z Deníku Mostecka: Lomští obyvatelé občas stojí na autobusové zastávce zbytečně – autobus prostě nepřijede. Případně jede autobus například o deset minut dříve – všechny stížnosti si vedení města v pondělí vyslechlo na dopravce Autobusy Kavka. http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/lom_kavka20070905.html
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3029
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 20:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Jak přiznal, odebrání licence se nebojí. „Jsme jedni z mála dopravců, kteří splňují podmínky kraje i ohledně stavu vozů,“ dodal Kavka."
Ha ha ha ha hakoukám Kavka je srandista
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2050
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 21:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkej, ono srandista to možná je, ale tohle bych řek, že bude brát vážně (dojem z osobního setkání). Jinak, v informaci o tom, kdo z dopravců dostal pokutu jméno této firmy nefiguruje.

Druhá věc je, že občasnému nedodržování JŘ bych se nedivil, stejně tak nekoordinaci s jinými dopravci. Ale myslím si, že i tohle pan Kavka vychytá.
rok 2007 - dvě autobusová výročí na Chomutovsku
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3032
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 00:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Tzv jo možná to bere vážně,ale myslím že si vzal na svá záda víc než zvládne.A rozhodně není sám.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Překvapení od září 2007 u ČSAD Semily
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 14:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naše firma dotuje zaměstnancům autobusy Kavka do Komořan jezdí ráno, odpoledne a večer několik směnových spojů a není novinkou, že když ráno řidič zaspí, tak prostě BUS nejede, jak Mostu tak i Litvínova, jede až následovný, tak že se mi kolikrát stalo po noční,že přijelo pozdě střídání a u nepřetržitého provozu to prostě nejde odejít domů. A už je to zaběhnuté, oni si lidé zanadávají a nic víc se neděje. Stane se ne
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 17:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za nefundovaný dotaz. Hrozí mosteckým tramvajím v dohledné době nějaké výraznější omezení provozu trvalého charakteru?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2398
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 22:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: Ne, oficiálně se o zrušení tramvají nebo části tratí nemluví a ani neuvažuje!

Že to tady občas přetřásám, to jsou jen moje osobní úvahy!

Vše ale může ovlivnit nedostatek peněz (jako dnes vše nejen v ČR), změna financování, přístupu měst, kraje atd. atd.
Domnívám se ale, že minimálně dalších deset let nic nehrozí.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 08:16:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čistě hypotheticky: Pokud dojde k prolomení tzv. "územních ekologických limitů" těžby uhlí, pak někdy za 50 let (po zbourání Černic a Horního Jiřetína) by mohla těžba dorazit až k silnici a tramvajové trati Most - Litvínov. Následně (někdy za 50-100 let) by se uhlí mohlo těžit i tam, kde nyní stojí Chemopetrol.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 19:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár obrázků z citybus:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
editor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.24.19
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 19:57:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňáku, to jsi fotil ty? Nevidím totiž před autobusy žádné stromy...
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 20:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

editor:To jsem nefotil já, to je z www.citybus.cz
editor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.24.19
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 20:25:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák -> A nechceš pro ně dělat? Třeba by tě naučili fotit
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 20:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

editor: nechci pro ně dělat
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 23:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Samot: Stane se, i u jiných společností. Co vím, tak byla snaha eliminovat tento krok, tím, že se řidič musel ráno hlásit při nástupu do práce. Ale druhý detail je tak, že při počtu X řidičů nejde všechno uhlídat. Pravdou zůstává,ž e by se to prosě stávat nemělo.

ad Ares1: Nevím, já zase Kavkovi věřím. Přebytečné busy (převážně staré karosy) konečně postupně likviduje a vypadá to, že situaci pomalu, ale jistě stabilizuje, takže mu držím palce.
rok 2007 - dvě autobusová výročí na Chomutovsku
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 13:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
Také se zde píše že DP zakoupil šest vozů značky SOR, mohu poprosit o ev.č. toho šestého. Já mám v mém seznam jen pět - 156,157,158,160,162.
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: ev.č. 159, jezdí s ním jeden pan řidič z Lovosic - pořád stejný kurz od po do pá.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jaký vůz má ev.č. 161 že bylo vynecháno?
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 18:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ev.č. 161 nese litvínovská městská Karosa B 731.
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 21:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si všiml, že DP Teplice zavádí (montuje) na autobusy, zatím jsem viděl u řady Karosa 9xx světlomety pro denní svícení, sice to z dálky to vypadá jak mlhovky a to díky umístění pod nárazníkem,ale svůj účel to asi plní,autobus jinde nesvítí.Výhody:únava žárovek, zachovalé paraboly předních světlometů (navypálené) a v neposlední řadě zatížení aletrnátoru a tím i lehce klesne spotřeba PHM.
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 23:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostalo se mi do ruky pár zajimavých fotek. Snad se budou líbit .
Překvapilo mě, že všechny mostecké kačeny nemají na rozdíl od košických charakteristické budníky.

 
 
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)

http://foto.prazsketramvaje.cz - fotky z českých, slovenských i zahraničních tramvajových provozů
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 17:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins: Velmi zajímavé fotky!J ak by se tyto fotky nemohli líbit. Díky za jejich zveřejnění zde v diskuzi
Nevím co přesně myslíš pod pojmem ¨budníky¨, ale jestli to jsou ty kostky nad kabinami pro čísla linek, tak narozdíl od tvých fotek z Miskolce, je u nás v Mostě měli a dokonce se používali.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 22:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, ty kostky s čísly tam byly. Je možné, že je sudaly při přepravě. Tuším, že to bylo dost těsné na těch vagonech kvůli průjezdnému profilu. Ale fakt si to už moc nepamatuju.

Jinak Astra 201 nějaký čas je mimo provoz. Závada na brzdách, je to větší oprava, dodá výrobce.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1777
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 23:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozdrav z Barcelony:
 
www.fotodoprava.com
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 11:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele, sourozenec...
rok 2007 - konec provozu autobusů Š11, 80 let autobusů na Chomutovsku
MHD v Klášterci nad Ohří
mim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.66.141
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 13:41:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tramvaji 205 nová CV reklama, 257 bo GO.
Jirka93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 17:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zeptám se, proč mají mosteckáé MANy ,,normální´´ stěrače a na fotce z barcelony je má jak tramvaj typu T3??????
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 17:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka93: Protože ten španěl na fotce má přední okno dělené, na které by nešli stěrače v klasický poloze. A proč dávat tyto stěrače na jednodílné okno?

Gromit: Pěkné, líbí se mi černý prostor nad okny a kolem oken. Vypadá hned skoro jako německej Man Mimochodem i v Madridu se můžem setkat s Many Castrosua a mám za to, že dokonce i ve vysokopodlažní verzi.

mim: Díky za info
Pergli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 22:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné fotky těch ktéček . škoda že jsou pryč
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 22:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Si ještě pamatuji, jak na konečné u Citadely, přetáčeli řidiči číselníky na střeše přes kabel, kdy vylezl řidič ven, připojil ovládání vedle dveří a roloval čísla :-) jj bejvávalo
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 13:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,

včera jsem si udělal výlet (z Ostravy) na vaše tramvaje a hodnotil bych je jako nejatypičtější český tramvajový provoz: Jediný, kde nekoupím klasickou jídenku někde v trafice, kterou bych si ve voze jen označil (ale v T3 jsou nápisy ,,Neoznačená jízdenka neplatí" :-D) a navíc neexistuje žádná celodenní jízdenka, dále jsem pořád instinktivně šmátral po tlačítku na otevírání dveří :-D a pak by mě zajímalo, k čemu jsou označené np spoje v jř, když tam ten vůz není zaručený :-O.
Jinak máte krásné rychlodrážní úseky, ale kolejový svršek je podle mě v dost hrozném stavu a jako sůl by potřeboval návštěvu podbíječky, brusky a svářečky :-D. Překvapilo mě třeba, že s T3 nebyl v lepších úsecích problém okolo 70 km/h a s Astrou se nešlo přes 50 km/h, ikdyž jak jsem ten svršek viděl, ještě než jsem přes něj poprvé jel, tak bych si asi taky více, než těch 50 km/h nedovolil.
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 14:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K vozíčkáři. Nejedná se o garanci nízkopodlažního spoje, nýbrž o spoj, na něž je přednostně vypravován nízkopodlažní vůz. Obdobně je to řešeno i v Chomutově. V případě výpadku některého z Trollin jezdí klasický kloubák. V případě výluky sítě, je pak daná linka komplet obsazena NP autobusy.
rok 2007 - konec provozu autobusů Š11, 80 let autobusů na Chomutovsku
MHD v Klášterci nad Ohří

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace