K-report
 

Archiv do 22.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 22.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 07:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: já se tím nijak moc netrápím a chování jedince nezobecňuju ze se tak chovají všichni, možná tak max. u revizorů, protože pod dojmem vyjádření Hocka jsou k takovému chování cvičeni.
A nevím, že by mě to někdy donutilo přestat využívat určité služby, na poštu nechodím protože nevím co bych tam hledal, vlakem jsem nejel už několik let, protože nevím kam bych tím jel, MHD jezdím každý den atd. atd.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 09:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Řidiči tramvaje je úplně jedno, zda pojedeš druhý den tramvají
Jeho chyba. Já jsem slušný a platím. Dokud si ten řidič neuvědomí, že se ke mně přidají další a nakonec bude vozit jen ty bezdomovce, bude to hlavně jeho chyba.

Radek 31:
Já snad píšu, že jsou všichni řidiči tramvají stejní? Já jen píšu, že mi v posledních letech těch neslušných připadá v ulicích víc.

pokud se řidič chová jako dobytek, je to chyba jeho zaměstnavatele
Ježíši Kriste? Pokud se chová někdo jako dobytek, je to především hulvát. Snad nechceš, abychom tu padesátiletým vysvětlovali, že slušnost má být samozřejmá. Kde to sme?

u DPP to funguje tak, že plat řidiče debila a plat vzorného řidiče je téměř stejný
To je samozřejmě chyba, souhlasím. Já taky nesouhlasím, že je třeba jen trestat, ale je třeba i odměňovat.

to je teda nářez, řidič tramvaje je placený za obrovskou zodpovědnost, kterou nepochybně
Řidič tramvaje je zřejmě nejzodpovědnější, nejhorší a také nejhůře placená práce na světě.

jak to můžeš porovnávat s nějakou prodavačkou
Kdo vás porovnává s prodavačkou? Víš za kolik třeba dělá MUDr na sále s dlouholetou praxí?

za chybu (takže neúmyslné zavinění) při řízení drážního vozidla, kdy vznikne větší škoda nebo dojde k zranění/zabití může řidič tramvaje dostat až 10 let natvrdo plus pokutu až do výše 1 000 000Kč
Když postavíš/navrhneš/naprojektuješ blbě barák, kterej někomu spadne na hlavu, nepůjdeš za to snad sedět? Když půjdeš dělat svářeče a přeřízneš plnyovou trubku, někoho tím zabiješ, nepůjdeš snad sedět? Děláš jako kdyby jedině tramvajáci měli zodpovědnost a všichni kolem ne.

Á propo, mohu se zeptat, proč tu prácei těch 1500 tramvajáků v Praze vykonává, když je to nejhorší job pod sluncem? Bavíme se o Praze, nikoliv o Ostravě. www.prace.cz Nemyslíš, že má tak torochu řidič tramvaje i své výhody, a proto velká část lidí do DP pracovat jde?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2611
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 09:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mpenc: nemáš z pozice své , tušímže nové, funkce výhrady k "módě" zkracování termínů, že ne? :-)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3538
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 09:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Ačkoliv tady jsem pro Tebe tramvajácjká svině
Nic takového jsem nenapsal.

tak na sever od nás tohle nikoho nezajímá
To by ses divil

Věz,že ceny většiny komodit jsou už stejné
Ceny zboží možná. Služeb rozhodně ne. Řidičák ve Vídni 37 000,-. Holič tisícovka. Pečovatelka v domově důchodců stojí asi patnáct tisíc měsíčně na osobu.

Takže životní úroveň podstatně vyšší
Kterého regionu jak v Evropě tak v ČR? V Praze snad? Sundej si růžový brýle o západní Evropě. Takovej ráj to rozhodně není.

ale tohle je zbytečná šikana,díky které uvažuju o odchodu
Tak proč už jsi to dávno neudělal? Něco o šikaně si popovídej s řidiči tokijského metra, kteří musí nosit bílé rukavice nebo s řidiči autobusů v NYC, kteří musí zase nosit čepice. Jestli tě zajímá plat řidiče autobusu v New Yorku, tak ten se pohybuje někde v polovině průměrného platu Newyorčana. Do toho kroutí volantem v daleko zapcpanějších ulicích, ještě k tomu kontroluje jízdenky a mnohdy dostane linky do Bronxu, kde opravdu není výjmečné dostat kulku do hlavy.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 09:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ale to mi nepiš, před smyčkou Vozovna Kobylisy? To je jen zoufalý pokus, vím, jak to myslíš.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 09:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Doktor na sále má kolem 50 tisíc Kč za měsíc.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 10:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A opět MfD; začala rekonstrukce Budějovické ulice, i při této rekonstrukci bude zachován střední pás pro tramvajové koleje, které se navrátí.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3539
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 10:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to tě ujišťuju, že nemá. I kdyby měl, je to stejně málo k jeho vzdělání a k práci, kterou vykonává.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ročenka ČSÚ o průměrných platech v nemocnicích.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2615
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plus stejnou částku na úplatcích. Plus stejnou částku na soukromé praxi.
pramen: Agentura JPP.
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Off topic:Upravoval se nějak nedávno režim zastavování busů v zastávkách na znamení,nebo zůstalo jenom u úvah? Zajímalo by mě jestli má řidič busu povinnost zastavit vždycky, když na zast.na znamení vidí čekat hlouček lidí,nebo se na něj stejně musí mávnout...?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Snižoval se jejich počet (po jarním navýšení)
2) Musí se mávnout - "dát znamení" - čekající člověk není žádné znamení. To ale bylo dycky.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 14:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3) Interní nařízení "čekající člověk JE znamení" platí i nadále...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 14:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: A nakolik se o tohle interní nařízení můžu opřít? Dá se na základě toho, že řidič nezastavil v zastávce ačkoliv tam stálo asi 5 lidí, napsat třeba stížnost?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 16:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozhodně ne, proto je interní...
Slouží jen proto, aby bylo co nejméně stížností, když řidič přehlédne mávnutí (nebo aby měl řidič proti případné stížnosti cestujícího, že přes mávnutí nezastavil, méně šancí na obhajobu...).
Takže tobě napíšou, že jsi nemávl jak jsi měl a řidič dostane pojeb že nezastavil, přestože v zastávce stálo 5 lidí.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine,ta práce mě baví,to Ty asi nechápeš.Ale pokud si myslel,že jsem úplně blbej (to je pravda) a jinou práci bych si nenašel,tak to se pleteš.Práce je zatím dost.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3541
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 19:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Pokud tě ta práce baví, tak proč si na ní stěžuješ? Jenom objetuješ jiné příležitosti. Moc dobře vím kolik je v Praze práce, a proto se divím, proč ti, co je tramvajařina nebaví, ještě dávno neodešli. Snažím se za tím vidět i ta pozitiva. Máma dělá 35 let zdravotní sestru. Má tabulkový plat 19 000 hrubého, žádné léky zadarmo, zdravotní pojištění si platí také, přesčasy dělá taktéž a noční práci taky. Do toho utírá lidem zadky a nestěžuje si. A to se nezmiňuji o těch, co pracují na záchytkách. Tramvaják tabulkový plat nemá a k tomu dostane jízdné zadarmo pro celou rodinu. To jest 8300 Kč pro dva dospělé a pokud má dvě děti (studenty), tak dalších 5040 Kč.

A aby tedy bylo jasno. Považuju tramvajačinu za málo placenou dřinu. Vážím si těch, co vidí v cestujících stále ještě klienty a patřičně se k nim tak chovají. Automobily v centru Prahy bytostně nesnáším a MHD stále jezdím ještě rád. Přesto mě mrzí, když vidím za knyplem tramvaje hulváta. Kazí pověst celému DP i jeho kolegům. I tak se ale nemohu zbavit dojmu, že těchto lidí bohužel přibývá. I kdyby tito zaměstnanci měli nadřízené blbce a pracovali ve špatné atmosféře, stále to část z nich neospravedlňuje k tomu, chovat se k cestujícm hrubě a vulgárně. Proto mě ještě víc mrzí, když obhajubu těchto lidí čtu tady na k-reportu. Stále si totiž myslím, že nabídka práce v Praze převyšuje poptávku. A pokud začnu nadávat mamince s kočárkem do krávy, na tu práci prostě nemám a měl bych jít vod toho. Chci jediné, a to je slušnost. Pokud mi tu někdo obhajuje vulgaritu na základě: "nasral mě vedoucí, vibiju se na cestujících", je to pro mě nepochopitelné a nepřijatelné. Chci snad od řidičů MHD nesplnitelný sen? Pokud jsem se tady těch slušných tramvajáků dotkl, tak se omlouvám. Kéž by vás bylo víc.
Admirak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 19:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska probíhala zkouška SSZ na Palačáku. Také byla zprovozněna signalizace výhybky ve směru od Výtoně.
 
 
Ještě není všem dnům konec!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 20:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin-naprostý souhlas.Je to v lidech a za nadávání cestujícím by právě ve Švédsku dotyční okamžitě letěli.Na hodinu.
Ono je to taky o tram. škole.Už tam by do adeptů měli hustit,že cestující není verbež.Jenže instruktoři jsou až na vyjímky pivní sebranka:-(
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3543
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 21:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Problém je právě v tom, že ve Švédksu by řidiče ani nenapadlo nějakému cestujícímu nadávat. A není to o tom, že se má lépe, než ten pražský. Prostě byl od malička vychovávaný tak, že slušnost je úplně normální a zároveň samozřejmá věc. Oní maj u nás lidi mnohdy problém i pozdravit souseda. Skrývat vulgaritu a lajdátsví za peníze, je u nás bohužel pravidlem. Peníze nejsou prostředek, kterým se lidi vychovávají. I kdyby idiot bral 100 tis. měsíčně, slušňák se z něj nestane.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 21:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo. Právě jsem večeřel s jedním místostarostou nejmenované MČ. Známe se od vejšky, slušňák na entou. Vykládal mi, jak má problém zvládnout personál radnice ... "a to chcete ještě dneská?" ... Iťáci nejsou schopni spravit mu poštu, aby nekončila u kolegy se stejným jménem ... atd., atd.

Až se jednou politikové dožerou a fakt si na podobné ouředníčky došlápnou, tak se ouředníčci nebudou stačit divit. DP dtto - jediné štěstí tamějších buranů je, že je to velký podnik a Dvořák do toho nevidí ... až se tam jednou dostane nahoru někdo zvenčí, kdo do toho vidí a není na úřednících závislý ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 22:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"I kdyby idiot bral 100 tis. měsíčně, slušňák se z něj nestane."
to ne, ale kdyby věděl, že pokud se zachová nedostatečně zdvořile k cestujícímu, tak místo 100 000 uvidí na pásce 10 000, tak ho možná něco neslušného napadne, ale z pusy to nevypustí
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 00:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: S výše diskutovaným nelze než souhlasit. Vulgarita a neslušné chování je v Čechách vesměs tolerována. A to i u osob, které jsou denodenně na očích lidem všech věkových kategorií - poslanců, politiků, umělců. Nad hrubým vyjadřováním, opilectvím, či podváděním partnerů se málokdo pozastaví.

A mám takový pocit, že i tebe, pokud se tě přímo netýká nebo máš možnost se zařídit jinak, nechává chladným. Diskutujeme o šlendriánu v DPP, (který nikdo soudný nemůže popřít) ale i v jiných oblastech každodenního života, přičemž na mé poukázání na známé nešvary obchodních řetězců jsi reagoval, že nakupuješ v malých obchodech a u Vietnamců. Chápu to tak, že veřejná doprava je tvůj koníček. Pak bych si ale také přál, aby i ostatní oblasti života měly podobné vášnivé kritiky. Já samozřejmě také kritizuji, zejména DPP, protože tam denodenně pracuji a setkávám se s do očí bijícími nelogičnostmi. Jaká je ale obecná vůle, i na kompetentních místech, posunout spokojenost lidí u nás alespoň o malý kousíček, vídí řada mých kolegů, včetně Káema, z ochoty odpovědět na stížnosti nebo konkrétní připomínky a dotazy. Primátor, radní pro dopravu, ale i GŘ často již na dopisy ani neodpoví. A pikantní je, že Ing. Dvořák zřídil celé oddělení pro komunikaci v čele s Mgr. Svobodou.

P.S.: Jen se ještě vrátím k nedávno diskutovanému pragocentrizmu malou poznámkou: Brno, při komplikacích s realizací vítězného návrhu Národní knihovny arch. Kaplického v Praze, nabídlo vyčlenit vhodné pozemky pro tuto stavbu. Ředitel Národní knihovny ji ale chce v Praze. To nesvědčí o vstřícnosti k mimopražským regionům.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 00:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 37, co jsem dneska viděl na Strossu, potvrďte mi někdo, že to byla jenom halucinace! Kdo tohle vymyslel? Koho by měli pověsit za .... do průvanu?

A to, že 8 a 26 jedou ze Strossu až na Kulaťák celý den buď stejně nebo minutu po sobě (kromě večera), tak to radši nechávám úplně bez komentáře. Kdyby to byl výlukovej JŘ, tak to snad ještě pochopím, ale není...

Tak příště z Holešovic do Dejvic radši zase metrem, ušetřím si duševní utrpení
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 08:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad vypravení 37: Žádná halucinace. To jsem tak seděl na malé pracovní schůzce v jedné restauraci v Kobylisích a mezi 14.25-14.50 projely čtyři 37, které nabíraly směr Barrandov. Taky jsem se musel štípnout. Tyhle jalové kilometry zřejmě nikomu stále nevadí. (Další tři pořadí jedou z Pankráce aneb taky dobrý, z "místního" Motola šest.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3544
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 12:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky a knihovna:
1) Praha nabízí také jiné pozemky.
2) Nelze přesunout Kaplického knihovnu, protože byla vybrána pro Letnou. Musela by být vyhlášena nová soutěž a dé té Kaplický vylučuje, že se přihlásí. Proto nevím, kde bere Brno tu jistotu, že by se knihovna mohla postavit u nich.
3) Ne všechny knihy budou přesunuty z Klementina. To vylučuje, aby národní knihovna byla rozdělena do dvou měst - logistika.
4) Národní knihovna by měla zůstat v Praze, protože tu funguje od roku 1622.
5) Stěhovat 20 milionů knih do Brna by stálo možná tolik, co samotná chobotnice.
6) Jak souvisí vyjádření jednoho člověka se vstřícností Pražáků?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 13:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - Brno jen prostřednictvím primátora nabídlo svůj pozemek ke stavbě národní knihovny, nešlo o jistotu, pouze o vstřícné gesto.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 14:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otazka do plena.
Tipnete si, ktera vozovna bude docela hojne zastoupena na linkach 7 a 24?
Asi jsem z jiného světa.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 16:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty Vokovice snad platí jen a pouze pro 26.10. Ale i tak...zátahy z ÚD, resp. Radošovické do Vokovic jsou absurdní dost...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2619
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 22:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218,Tracy: Ano, to jsou přesně případy, které by měl jejich tvůrce dostat prostě k úhradě. Výmluva že jinak to nejde neplatí. Nechápu, proč Motol vyjíždí na 15 a Kobylisy na 37. Nejvyšší čas zbavit vozovny sebemenších pravomocí, protože tuším, že právě jich se tvůrci grafikonu bojí a tvoří tak jak tvoří. Bohužel, toto ještě Dvořák neprokoukl.
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 00:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) 26.12. je výluka Karláku a pravděpodobně bude opět zákaz zrychlovačů u Národního divadla, takže je logické, že se VO, SA a ŽI půjdou na linky, které tudy nejezdí a naopak třeba HL bude jezdit hodně l. 9
2) MO linku 15 nemá už mnoho měsíců, takže nevím jak KM přišel na to, že "Motol vyjíždí na 15"

díval jsem se na rozjezdy v bezvýlukovém stavu a MO má hodně 7,9,10,12,14,20, asi 3x 21, možná nějakou 6 a nepamatuju si, jestli máme 4 nebo 16 - takže nic vzdáleného od vozovny

zajímavé jsou přestávky na l. 9, už chodí první brigádníci a píší si požadavek "žádná l. 9" - je tam například směna, na které řidič 4x vystřídá tramvaj během 8 hodinové šichty (takže 4x musí kontrolovat a převzít soupravu, nastavit si sedačku, zrcátka atd. - z toho 2x jde o žižkovský zrychlovač) - to vše se samozřejmě nebude stíhat, protože na projetí Spojovací bude 6 minut (přijede o 3 pozdě, pak bude 5 minut kontrolovat a přebírat, 2 minuty na průjezd smyčky a vyjede o 4 pozdě - nebo zavolá, že nemohl zkontrolovat a jakékoliv poškození vlaku bude znamenat nekonečné hádky kdo to způsobil)
taky jsem tam viděl 2 ranní směny, kdy motolský řidič bude celý den jezdit pouze žižkovské zrychlovače
prostě nic moc
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2621
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 08:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Kritériem by mělo být, kolik ve vozovně zůstává vozíků. To nevím - pokud ani kolo (bez správkových tramvají, nějaké zálohy a pod.), pak OK. Obávám se, že kritéria budou jiná - viz vypravení u nočních linek.
Napíše-li si brigádník něco takového,jako o l.č.9, měl by přestat být brigádníkem. Střídání tramvají je dobrý tréning - všechno je někdy poprvé a jednou to bude běžné. Využijte toho k připomínkám, aby až to bude běžné, vám to šlo jako po másle.
Nechápu, jaxe za jízdy může vyměnit vlaková četa desetivozového mezinárodního rychlíku.
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 12:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu, jaxe za jízdy může vyměnit vlaková četa desetivozového mezinárodního rychlíku. ... a jak to dělají fírové v metru při grafikonu s přesností 5s a ještě stačí pokecat? Že by to bylo kouzlo, které se pro zbytek podniku tají?
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 13:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak by se ti KM zamlouvalo každých 45 minut měnit kancelář. V jedné 45 stupnů, v druhé 20, v další vrzající židle , v další nepohodlná, jeden PC s anglickou klávesnicí druhý s českou, v jednom kanclu pískající zářivka v dalším tma jak v tanku. Musel by sis tahat veškeré vybavení i hajzlpapír,ručník a mýdlo. A ještě se při tom všem soustředit na svou práci, kde chyba znemená obrovský průšvih.
Asi jsem z jiného světa.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 14:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Drak - v metru vleze do kabiny a jede - výhled řešit nemusí, kontrolovat taky ne
v tramvaji musí nastavit zrcátka, sedačku (obojí je opravdu hodně důležité, protože musí mít perfektní výhled kolem vlaku, aby někoho nepřejel - někdo sedí úplně dole, jiný zase nahoře, takže střídající nedosáhne na pedály), zkontrolovat oba vozy jestli nejsou nabourané, jestli je tam lékárnička, jestli tam jsou plomby

nezávidím žižkovským zrychlovačům (některé) motolské řidiče v podzimním počasí :-)
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 14:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim, ale na středu mi vyšla devítka a rozhodně mi nepřijde jako inteligentní nápad střídat během směny 3 soupravy... A k tomu se střídat na vápence... To je úchylný... Ráno si připravím vúz (ta čárka nad u není chyba, sem v SK) pak si budu během dne všechno x-krát znova nastavovat? A nevěřim, že by přidali jedinou vteřinku do jízdní doby...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 16:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: no, hned tak nejede, ale budiž. Výhled v zrcátku řešit musí, povinosti sledovat nástupiště v něm ho nikdo nezbavil. Když mu objemnější kolega nechá sedačku daleko, musí si jí minimálně pošoupnout aby dosáhl rukama a nohama na všechny ovladače, není zrovna lehká. Nikdy jsem neviděl na Palmovce že by střídající řidič obíhal tramvaj jestli je nabouraná, jestli má plomby a lékárničku. Pokud to dělat musí, tak není střídání na trati možné. Neporušenost plomb a provozní inventář strojvedoucí mimo jiné kontroluje taky, ale jen při přejímce soupravy na odstavném místě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2622
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 16:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín: A jak by se ti zamlouvalo sedět 8-12 hodin v místnosti s klimatizací (v létě zima, v zimě horko), stále na stejné prdeli, čumět do 3 monitorů a sledovat věci, potažmo je i vymýšlet a nejméně 3x denně psát generálnímu řediteli elaborát o délce 2-3 stran strojopisu (3xdenně být pod přímou kontolou nejvyššího, ne jenom nějakýho vedoucího s nimž si tykám) a nemůžu mu říct - tohle vám nepošlu v devět ale až v jedenáct.
Každá práce má něco a je jistě i příslušně ohodnocena. Sorry, ale znovu opakuji, MHD není zdroj potěšení, ale způsob přepravy a práce není zábava, nýbrž zdroj obživy. Spokojenost má pramenit z dobře odvedené práce, tedy i z dobře provedeného střídání. Čím více střídání, tím větší spokojenost.
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 17:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31-tak proč,teď už jako výpravčí,takovýmto brigádníkům vůbec dáváte šichty? Je jasné,že pokud jim to výpravna umožňuje,tak to budou dělat.Až jím řeknete,že je volný to a to a jinak nic,tak měsíc budou brblat a pak to vezmou jak to je,protože s těmi penězi počítají.
Proč nechodí do záloh?Jim 3-4 hodiny stačí.Já pak vím,že za odměnu krátké zálohy budu muset nadělávat.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 18:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Drak - musí to udělat na nejbližší konečné (ale tam je obratový čas 6 minut), neseděl jsem v kabině v metru, ale viděl jsem střídání - posadil se a bez nastavování čehokoliv okamžitě odjížděl - což jde v tramvaji jen někdy (pokud měl předchozí řidič nastavenou sedačku, abych na ní mohl sedět a pokud v zrcátkách vidím aspoň trochu)

2 Akribius - nejsem výpravčí
údajně by se bez brigádníků nevypravilo, takže se jim dělá pomyšlení - já si myslím, že by se vypravilo, jen by podnik musel platit přesčasy
nevím jak je to se zálohama, ale někde jsem slyšel, že brigádník do zálohy nemůže - studuju tu asi 350 stran předpisů a zatím jsem neprošel ani půlku, takže nevím jestli to je někde napsané

2 KM - "Čím více střídání, tím větší spokojenost." pobavils :-)
nemám nic proti 1 vystřídání (pokud to pomůže provozu), ale střídat 4x během 8 hodin je imho dementní
pokud jsem dobře počítal, tak se ušetří 4 pořadí a bude potřeba cca 10 řidičů navíc každý den - takže můj odhad je cca 5 000 000 ročně navíc na personálních nákladech (pokud bych počítal cenu 14T/15T, tak se to vyplatí, ale pokud počítám KT8D5.RN2P nebo horší=levnější tramvaje, tak se to teda moc nevyplatí)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2623
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 18:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se bude střídat na konečný s přechodem na jinou soupravu, bude tam čumět ten samej počet řidičů co dnes, ale bez souprav. Tramvaj odpočívat nemusí.
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 18:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: V kabině tramvaje jsem seděl, ale nic nenastavoval tak nemůžu posoudit jak je to složité. Je fakt že většina fírů si dřepne a raději se všelijak naklání, jde přeci jenom o pohled ve stanici a při rozjíždění tak se tím nezabývají nijak zvlášť pečlivě. U reko a M1 je myslím seřízení zrcátek dálkové, tak nemusí vstávat a ťukat do nich jako u 8171. U dalších věcí je otázka nakolik jsou zbytné.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 18:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - nemáš pravdu, řidič má ze zákona nárok na přestávky a protože se zkrátil obratový čas na naprosté minimum, tak prostě potřebuješ nějaké řidiče navíc
mám dojem, že Motol má místo dřívějších 12 pořadí na které bylo potřeba cca 22-23 řidičů (nevím jestli tam byl šejdr 1x nebo 2x) nyní 33 "směn" na které potřebuje tak 30-31 řidičů (asi tam zase bude nějaký šejdr)
nevím jak je na tom Žižkov, takže jsem zůstal u konzervativní hodnoty - o 10 lidí víc každý den
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 19:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31-já myslím,že 1-2 měsíce,kdy by brigoši jakoby "stávkovali" by každý řidič měl 20-30hod. navíc,takže roční limit by prošel.A oni by za 1-2 měsíce přišli s prosíkem o práci.
U kolegů z bus trakce by to byl větší problém.Tem lidi chybí více než u nás.

Mimochodem až mi budeš dělat šichty,tak mysli na to,že manželka mě naučila nějaké kopy z kickboxu:-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2624
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 19:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: ale prd, dyť tam ty přestávky mají stejně. Jen s nima čeká i tramvaj.
Na druhou stranu, buďte rádi, že to vymysleli tak, že je vás potřeba víc. Jejich chyba. Buďte rádi, že je práce a využijte toho k prosazení nejrůznějších odborovejch výhod. Až bude nezaměstnanost ne 6, ale 10% tak už to nepůjde.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 19:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akri - pochybuju, že budu někdy v dohledné době dělat šichty - ani po tom netoužím - každý by mi chtěl dát na budku :-)
díval jsem se na ty přesčasy a každý z nás má obrovskou rezervu (budeme rádi za 150 hodin za rok) - takže je to pouze o tom, že brigádník je pro ně levnější (ale neřeší se, že nespokojený kmenový řidič poté odejde a to stojí podnik statisíce a milióny - protože nový řidič přijde asi na 150 000)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 20:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už mám rozpitvanou tu víkendovou 3 tak Káemovým způsobem střídání na jedné konečné by bylo potřeba o 1 řidiče méně a o 2 soupravy méně. Dnešní pobyt na konečných 25 min by se zkrátil na 10 min. Tak to vychází podle grafikonu, pokud bude jiný, nemusí to být tak ideální a těžko se budou jízdní řády přizpůsobovat směnám řidičů. Do těch 10 min se vejde obratový čas a čas na vystřídání, klidně i kontrolu plomb. Je otázka komu by se jaký podíl z tohoto času započítal, já ho rozdělil rovnoměrně mezi oba řidiče. Linka má jízdní dobu 65min, čili by to vycházelo 2x65min řízení 10min na jedné konečné + 5min na druhé. Celkový pobyt ve vozidle by byl 145min, poté 20min pauza, nebo při stejném počtu řidičů jako dnes 35min, což po odečtení docházkových časů by mohlo dát zákoných 30min v kuse, jenže většinou někde v totální řiti. Záleží jak to vychází rozepsané do směn na celý provozní den. Když jsem si to rozepisoval u střídání na trati, tak některé vycházely šíleně dlouhé že bych na výkon celé směny musel místo dvou lidí použít tři, a na tom jsem se zatím zadrhnul.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2626
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 20:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: No vida. Tak to máme řekněme tisíc korun úsporu jen na jedné víkendové lince na mzdách. kdyby to bylo na každé stejně, máme 26 tisíc za den (a to je minimální verze úspora 1 řidič) Kdyby to bylo všechny dny stejné, tak máme 780 tisíc měsíčně. A tyhle peníze by se rozdělily mezi řidiče. Mě jako podniku by stačila úspora z nevyjeté techniky. Je řidičů asi 1500? Chtěli byste za to že budete odpočívat na konečný v unimobuňce nebo v místnosti vedle sociálního zařízení, v teple, cca 650 Kč,-? Hned máte navýšení bez odborového boje o cca 2,5%. Já bych to bral. Pokud vy řidiči ne, pak nechtějte ale přidat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 21:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak:
Jen malá připomínka: Jestliže máš jízdní dobu v jednom směru větší než 60minut, tak potřebuješ přestávku 10 minut + 3 minuty na vyrovnání zpoždění + 3 minuty obratový čas. Tedy celkem 16 minut místo Tebou uvažovaných deseti.
Když nevíš, logaritmuj!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2627
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 21:52:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulihrášek: Argument pro to, aby dlouhé linky nebyly. Přesně. Jak vidno, šetřit se dá. To se bude Dvořák divit, jaký má v podniku rezervy. :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 22:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín A jak by se ti KM zamlouvalo každých 45 minut měnit kancelář. V jedné 45 stupnů, v druhé 20, v další vrzající židle , v další nepohodlná, jeden PC s anglickou klávesnicí druhý s českou, v jednom kanclu pískající zářivka v dalším tma jak v tanku. Musel by sis tahat veškeré vybavení i hajzlpapír,ručník a mýdlo. A ještě se při tom všem soustředit na svou práci, kde chyba znamená obrovský průšvih.

Nevím, jak by to řešil KM, ale kdybych moje volba byla mezi tímhle a celý den ve 45 stupních, při pískající zářivce a vrzající sesli, tak bych určitě raději střídal. Takže na seznam výhod bych připsal: spravedlivější systém. ;)
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 23:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jestli to zde padlo, predem se omlouvam, ale kdyz se zde zminily stridane pauzy na lince 9 neodpustim si poznamku, ze ve stylu, jaky byl navrhnut, bude brzy asi velike halo.

Dle mych skromnych informaci se celou transakci usetrily 4 soupravy - tj.8 vozu eqvivalentu T. Cernou teckou je vsak narust poctu ridicu, kteri musi ten den linku 9 jezdit o uctyhodnych cca !20!. Zaroven si nikdo nedelal vrasky se 14T,takze jsou na ni posilani i zizkovaci, kteri samozrejme nemaji papiry, tudiz musi tato poradi suplovat ridici vozovny Motol - proto ty narusty apod. Fakt lahudka!
Fotožurnál, toť mé dítko
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 07:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj, je to sranda. Už se těšim, jak bude Žižkovský depo řvát kvuli těm napálenejm zrychlovačum...
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 08:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hnidopich
To jsou vstupní hodnoty, jenž řidič musí být schopen odstranit v průběhu jízdy. stejně jako KM aby byl vůbec schopen pracovat. Přičemž po "vychytání" všeho zjistí, že do další kanceláře přechází za 20 minut, a nebo má povinný oběd.
Asi jsem z jiného světa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2629
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 09:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: To je bohužel ale ukázka neschopnosti příslušných. Možná že akce byla vyvolána proto, aby se odkopali.
Berryml: Oni řidiči nemusí umět jezdit správně se všemi typy, na které mají papíry????
Brejšín: Inu kdo umí, umí. Ono se totiž trénuje i toto, proto to vím.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 10:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káemíčku, je pondělí dopoledne, nečum po diskusích a koukej číst denní tisk! Ať Tě neplatím na daních zbytečně!!!
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 11:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Asi by měli, jenže takový motolský řidiči (včetně mě) nemaj moc šancí si na zrychlovačích běžne zajezdit... Ale tos přece věděl...
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 11:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně si myslím, že střídaná 9 měla být již dávno. Je otázkou, zda takto se to řeší dobře. Co se týká střídání na trati, mám dojem, že již teď se 4x vyměňuje personál ve voze. Taková 10 či 24 mají přece BP na Palmovce a snad každá tam má 2 BP, tj. 4x seřídit zrcátka, sedačku, atp.
Osobně si myslím, že na zrychlovačích se učili všichni, tak by měli vědět, jaká rizika to přináší. Podle mého 9 měla být střídaná na Vápence (žižkovské vozy Žižkováky) a v zastávce Vozovna Motol (motolské vozy Motoláky)
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 12:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 9 by měla být střídaná v Řepích a bejvalej bufet upravenej na útulnu.
Berryml: Jak je to u autobusáků? Tak přece nejezdí jen kloubus nebo nízkopodlažky, ale občas dostane karosu s řazenim a nemůže říct - já na spojku už zapomněl....
Budoucnost patří bagrům!
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 12:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všímám si, že se u Podolské vodárny nepřestavuje výhybka. Řidič musí zastavit a přehodit ručně, čehož využívají někteří cestující, a vystupují ještě před zastávkou. Je ta výhybka vůbec ovládaná elektricky? Světelná šipka tam není.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace