K-report
 

Archiv do 03.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 03.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 13:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inekon :
Dříve, když ještě existoval železniční přejezd na Jeremenkové ulici (hned za budovou Hutnické zaměstnanecké pojišťovny je viditelná proluka) a spojení s Energetikou Vítkovice a Vysokými pecemi (už si to jen mlhavě pamatuji, budu rád, když mě někdo z větších pamětníku případně doplní či opraví), býval jednokolejný přejezd dosti frekventovaný, ale v dnešní době už prakticky ztratil svůj význam. Dvojkolejný přejezd o pár set metrů dál je pro Vítkovice životně důležitý, je to jediné spojení ocelárny, válcovny trub a dalších závodů s okolním světem.

Dopoledne měla menší ťukanec souprava T3SUCS 999+987 někde u Domova sester. Skončilo to odřenou pravou čelní plentou.

Jinak po středních prohlídkách mají T3R.P 967 (souprava T3R.P 983+967 na d-9), T3SUCS 959 (souprava T3SUCS 959+951 na d-7), velkou prohlídku má za sebou souprava T3R.P 995+991 (zaregistroval jsem jí poprvé, ale zřejmě jezdí už nějaký ten týden).
Na zkušebních jízdách dopoledne brouzdala T3G 1041. Ta prošla VP v létě, takže zřejmě po nějakém technickém problému.


(Příspěvek byl editován uživatelem Martins.)
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)

http://foto.prazsketramvaje.cz - fotky z českých, slovenských i zahraničních tramvajových provozů
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2341
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 14:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxichtyl: To byla asi ironie...:-O
Jako popravdě jen tak tápu v paměti, jak to bylo...lepši vysvětlení mě (po ránu) nenapadlo. U těch dvou lišt si myslím, že to funguje tak, že vždy jedna je na troleji a jelikož jsou obě ve stejné výšce (nečekaně), zabraňuje svou polohou druhé, aby zapadla do žlábku pro trolejbus. U jedné lišty to tak asi nefunguje (další, co mě napadlo jako důvod stahování je "prostý" strach o poškození hist. vozů). Funguje-li to jinak, uvítám opravu (klidně i po mailu).
Tolik můj názor

PS: Ty hlášky....:-O :-O jo, to byly časy
ŽRSUASSVM...jestlipak si vzpomeneš, co to znamená? :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Inekon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 14:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, co se dneska stalo v Mariánkách? Prý větší autonehoda, a následek byl omezení tramvají. Ví někdo o tomhle více?!
Muchachos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 15:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ráno na d-6 1121
Dances
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 16:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo tou 1121 jsem dneska jel na d-6.
http://dancesovy-stranecky.xf.cz
Thunderman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 16:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ tou 1121 jsem ráno jel a odpoledne jsem ji potkal.Když jsem ji potkal tak jsem zrovna byl v řádně přeplněné 808 také na d-6
Kde naši soudruzi neudělali chybu aneb
S VARIEM NA VĚČNÉ ČASY
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 17:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelo Vás ještě hodně???

Ještě se připomenu s dotazem proč včera jezdili d-4 na Hlučínskou? Na koho ten dotaz asi bude ...není, chybí, nepřispíva, nečte.... tak možná Denny by ještě mohl odpovědět
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750,770,749
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Thunderman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 17:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg
Tak já chtěl napsat,že na d-6 byla 808 a že byla pořádně přeplněná,když jsem si přečetl diskusi tak jsem k tomu přidal,že jsem s 1121 taky jel
Kde naši soudruzi neudělali chybu aneb
S VARIEM NA VĚČNÉ ČASY
Petr_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 19:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer,

náhodou jsem se odpoledne "přichomýtl" k setkání zde zmiňovaných 808 a 1121, takže přikládám foto
 
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 19:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: synku to nebyla ironie. Myslel sem to tak, že tys to napsal fajně, kdežto já jsem to myslel stejně (jako to s těma lištama), ale neuměl sem se vykoktat :D

P.S. ať přemýšlím jak přemýšlím tak to nemůžu dát dohromady (ŽRSUASSVM)
Když rajče tak rajské,když dě*ku tak z prajzské (ghetto týpek)
Z vás budou jednou konstruktéři pánové, vy ty tramvajky budete navrhovat ... (ing. Turay)
Hoši vy nemůžete spěchat, zvířata taky nespěchají.. a co gepart pane učiteli? .. jo gepart,ten spěchá (ing. Bednář)
Bacha p**o parník... a přijel Ares (zastávka Muglinovská)
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 20:55:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Causa jednokolejka na Ruské.Není na tom nic moc zajímavého,prostě trať,která ztratila svůj význam,navíc údajně a.s. Vítkovice chystají nějakou investici,které trať zavaza.Martinsi,pokud pamatuješ přejezd s podchodem za Vítkovickým kostelem,tak jak to tady sleduju,jsi těžký pamětník I když vlastně šlo o hodně zajímavou trať,bývalou tzv.Horkou kolej.Vozili po ní surové železo ve Veronikách z Vysokých pecí (Ostravské Hradčany) přes Osobní nádraží do Nové Ocelárny.Byla to atmosféra starých Vítkovic,když Sergej s dvěma Veronikama burácel v úzkém prostoru mezi obytnými domy,a ohně z hrdel vytvářely pocit že vlak hoří.Měli jsme kdysi návštěvu z Prahí,a ti z toho byli dost paf. Pak se začala plánovat nová Místecké ulice,tam už by se most nevešel,tak se začala jako Horká kolej používat trať která vede po mostě za Jeremenkem společně s tratí ČD.Aby nedošlo k problémům tak se zdvojkolejnila včetně toho dnes dvojkolejného přejezdu na Ruské.Pak se postavila Místecká,úsek na Osobní nádraží se zrušil,pak VZD zrušilo osobní dopravu do Svinova,pak zrušili Vysoké pece,pak sklady u osobního nádraží,takže význam té trati se teď blíží nule.A Sergeje jsou v Pánu a Vítkovické Veroniky kdoví kde.O těch párou vytápěných Rybácích tažených 740 ani nemluvě.
Luk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 21:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt.Hejl: já si ji taky pamatuju, takže taky jsem těžkej pamětník?
Velké "L", velké "U", velké "K" - LUK (systém to tak neumí)
blue
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.205.22
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 21:32:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lokajka 4 na hlučínskou? třeba proto že se na vozovně křivé pokazilo trolejové vedení
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 21:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě byla na d-6 rano 1211

Silesia: jak už to vysvětlili kolegové Trollino 15 a Xxichtyl (tedy Xxichtyl to moc nevysvětlil, ale nebudu mu kazit radost z teho, že tu něco napsal :-O) trolejbus má křížení s tram. sítí pod napětím, tram. trolej je izolovaná.Tramvaj ma na sběrači 2 lišty, ktere bez problemu přejedou přes, jak napsal Trollino 15, takové žlabky nad trolejemi trolbusu, aniž by tram stahla sběrač...

(to je jen takove shrnuti :-) )
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.
SOLARIS-club
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 22:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji všem, tož jsem se poučil a to i s exkurzí do minulosti.
Co ta d-4 na Hlučínské? si chtěla zavzpomínat či co?
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2343
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 22:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxichtyl: Žák radí svému učiteli, aby sežral svoji vlastní manželku :-O :-O

Pardon, ale když už jde ta diskuze do kdytek (koho tady zajímá, čím dneska jel???)

Kdo nezažil, nepochopí...
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Honzulda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.98.40
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 23:05:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pro všechny co to zajímá.Dneska na zastávce Krajský úřad srazila tramvaj č.4 chodce (proto byla poté odstavená na hlučínské). Chodec při převozu do nemocnice zemřel....
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 23:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1513 nemá na čele znak DPO.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Inekon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 06:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzulda:
T2681
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 06:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký transparent s číslem linky na přední části vozu měly T6 v době mezi dodáním vozů (to měly takové ty "krabice" s číslem nad kabinou řidiče) a pak už byly BUSE? Nějak si na to nemohu vzpomenout. Nebo nic mezi tím už nebylo? Dobře si pamatuju na fotku T6 (pravděpodobně 1101+1102) na svinovských mostech a tam měla "krabici" s linkou.
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 07:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollin: hele "maličký" já to myslel dobře
Když rajče tak rajské,když dě*ku tak z prajzské (ghetto týpek)
Z vás budou jednou konstruktéři pánové, vy ty tramvajky budete navrhovat ... (ing. Turay)
Hoši vy nemůžete spěchat, zvířata taky nespěchají.. a co gepart pane učiteli? .. jo gepart,ten spěchá (ing. Bednář)
Bacha p**o parník... a přijel Ares (zastávka Muglinovská)
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 07:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpočátku jsem si myslel, že Porubáci dávají K2 na d-6, protože (jak jsem zaslechl) neví, co s něma, ale když jsou od středy 2 ťuknuté a včera byla/y zase na d-6 a na d-3 zase nějaká souprava T6 ...
Klasické T3 = nejlepší současné vozy.
Wex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 10:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T2681: První dodávka T6A5 z roku 1994 (1101-1110) byla vybavena "holubníky" na střeše, podobně jako KT8, bočními držáky cedulí a čelními převinovacími transparenty. Dvě z nich dvě měly zkušebně čelní terčíkové panely AEG. Druhá dodávka 1995 (1111-1120) už byla osazena terčíkovými panely BUSE.
V červenci 1996 byly holubníky sundány a namontovány panely BUSE i na vozy první dodávky.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 10:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt.Hejl: Sergej s dvěma Veronikama burácel v úzkém prostoru mezi obytnými domy
To je nějaký nesmysl, ne? Kde by se ve Vítkovicích vzaly sergeje.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2346
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 11:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommas: No to se podle mě obecně neví...a éplatí to pro K2/Astry/Tria/LF2...

PS: To, že jezdí Astry na 12 ještě neznamenák, že jsou na tuto linku vhodné :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:03:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200:VZD mělo minimálně dva,ale myslím že spíše tři. Ještě před pár lety stály dva odstavené ve Vítkovickém depu,pak byly spolu s několika 720 a pár vraky úzkorochodných lokomotiv poslány na šrot,bo je nikdo nechtěl koupit.Článek o tom,včetně fotky a výrobních čísel najdeš v některém starším čísle Dráhy.(Sorry,ale nechce se mi to hledat.)
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:08:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S 200: a všichni ostatní: Hluboce se vám omlouvám,měl jsem samozřejmě na mysli Čmeláky,to ta nastupující pamětnická demence a skleroza.Sergeje samozřejmě VZD nikdy nemělo.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 12:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt.Hejl: Tušil jsem, že jste mě na mysli čmeláky. Omluva není nutná, chybička se občas vloudí.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200:a já si myslel že se někdy Sergej do Ovy podíval.
škoda
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Silesia: Určitě se Sergej do OV podíval, taťka je pamatuje (dělal v ostravském depu) a s oblibou vzpomíná na první kusy které ještě neměly tlumiče výfuku. Když ho na hale nastartovali tak to málem shodilo střechu...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4737
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wex: Dvě z nich dvě měly zkušebně čelní terčíkové panely AEG.
Nemáš fotku? Nebo někdo jiný? Tohle je pro mě novinka.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silesia: Sergeje samozřejmě v Ostravě byly a nebylo jich málo, ale výhradně u ČSD. Takže se mohl objevit i na vlečce Vítkovic, ale pouze na předávkových kolejích, nikoli na výkonech v rámci vlečky, které si železárny zajišťovaly samy.
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:34:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych si dovolil dotat k příspěvku kpt.Hejla, že ř.740 vytápět rybáky mohla jen těžko,jelikož nemá a ani nikdy neměla zařízení pro vytápění vlakových souprav.
A většina vítkovických veronik stále slouží, byť pod jiným majitelem...
Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve 14.10 začala stávkovat na zast. Stodolní tram 1510 ( ta cyklo,nevím zda si to pamatuju správně) na l.č. 1 směr hlavák.Vytvořila se během chvilky pěkná kolona,která končila jedenáctou soupravou před Elektrou a aby toho nebylo málo tak celý centrum je luxusně ucpaný a Českobratrská to vede...
 
 
www.sympatickydeviant.rajce.net
Dada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 15:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsd honzig - (Cyk)lotramvaj je 1015,jen oprava.
Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 16:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dada : díky za opravu,v tramvajích se až tak nevyznám
www.sympatickydeviant.rajce.net
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 18:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mala vzpominka i pro Ostravske kolegy:
 
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 18:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty podvozky fuj!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4522
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 18:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty podvozky jsou bez motorů? Jsou nějaké průhledné...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Sirius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 18:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem - nemá být správně čisticí vůz?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4738
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 18:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, má, ale možná to tak na tom voze bylo.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 18:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boris: hele nemuzu pod kazdy vuz zavazovat a kreslit spesl podvozky je to tak nejak zhruba pro vsechno - navic to je to nejmensi co me trapi Jinak mam dotaz k T2 - uprava na PX tzn. vzhledove hlavne sdruzene svitilny na celech byla soubezne s vymenou oken za posuvna?
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 19:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně už jsem porušil slib, že nebudu psát.
Okna s PX neměly co dělat. Úprava na PX byla součástí rekonstrukce na T2R, což zahrnovalo i okna T3. 615/8207 dostala okna T3 při druhé GO v roce 1982, protože spouštěcí okna už byla těžko opravitelná.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 19:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo tedy mozne spatrit T2R pripadne T2 s posuvnymi okny v cervenokremovem nateru?
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 19:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechápu... T2R se dělaly v letech 85 a 86, takže jaký by tehdy měly nátěr?
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 19:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen jestli se po Ostrave prohanely vozy T2 v cervenokremovem nateru s posuvnymi okny (at uz dosazene pri vyse popisovane GO z duvodu neopravitelnosti puvodnich oken ci pri reko na T2R)...dekuji za vysvetleni
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 19:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxem se dneska lekl, když jsem viděl jet po 28.října 751+771 jako služební jízdu na Porubu (jistě, mohla na vodárně odbočit směrem na Dubinu, ale nad tím jsem v tu chvíli nepřemýšlel), že jede na svoji poslední cestu do Martinova - nějak jsem si to spojil s dnešníma dušičkama a pro jistotu zdokumentoval... Snad nejela pod autogen - podle Martinsových výpočtů bez záruky by mezi námi mohla ještě 3/4 roku pobýt..
 
Hranolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 20:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den
Po dnešní jízdě do centra d-10 která jela cca 15:07 ze zastávky Dubina Interspar jsem byl docela znechucen tim že před náma jela z 5min spožděním D-1 takže to byl takový ploužák. Ale také se překonala vozovna poruba z 2x červeným variem na D-10.
Dále jsem ještě viděl nějakou kachnu cca v 15:10 na Josefa Kotase směr Interspar na D-12 jako slžební jízda. Omlouvám se za kvalitu je to foceno přes Mobil.
 
 
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 21:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jéje, čítam, čítam a čo nevidím: Dobří holubi se vracejí! č.p.1401-1403...
Bude sa mi lepšie zaspávať.
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 21:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prouza :
Neměj strachy, při čekání na tramvaj na frydlantských mostech, jsem jí kolem šesté zahledl jak má namířeno směr centrum.
Hrubý odhad bez záruky je pro oba vozy stejný - období červenec až říjen příštího roku.

kpt. Hejl.
Vzhledem průměrnému věku přispivatelů v ostravské diskuzi, i mladý člověk, který má brzké dětské vzpomínky na atmosféru hokejového stadionu Josefa Kotase nebo dvojnápravové vozy na d-5, zde (ač nerad) kazí věkový průměr osazenstva . Nepamatuješ si, kdy došlo ke zrušení toho přejezdu ? Z kočárku jsem tehda vyrostl, do puberty ještě daleko, mohl by to být rok 1988, 1989 ?

Po celý týden se vyrojila spousta cvičných jízd, v úterý v noci T6A5 1111+1115 (???), dnes odpoledne třeba T3 793+797 nebo T6A5 1136+1132.

Dovoluji si přidat ještě jednu vzpomínku na éru čistících vozů (bohužel neznám autora fotky)

 
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)

http://foto.prazsketramvaje.cz - fotky z českých, slovenských i zahraničních tramvajových provozů
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 21:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

751+771 zahlídnuta i u Elektry -> Nám. R. a myšlenka ,,poslední cesty" mě napadla taky, ale pak byla na d-1 (asi se jela otočit na Hulváky). Na d-1 byla taky souprava Křiváckých wan, které jsem pak viděl jako služebku od Kolonie Jer. -> Důl Jer.

 
Klasické T3 = nejlepší současné vozy.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 23:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart, příspěvek no. 4508 - Janatak: dotaz: jaká je povolená maximální rychlost pro drážní vozidla (elektrická železnice) na křížení? Díky za odpověď.

Omlouvám se, ale netuším...ptáš se ale na rychlost průjezdem křížení v jakém státě?. U nás je zřejmě jasno (pokud normy takovou situaci nedovolují), jinde ve světě netuším. Ale zkusím rozhodit sítě v práci.

Ostatním pardon za již mírné OT.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4536
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 23:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT
Bylo myšleno křížení, jehož fotky jsi umístil do příspěvku číslo 1131. Měl jsem na mysli to jedno křížení a né rychlost všeobecně. Ď.
/OT
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 00:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha. No jelikož se jednalo křížení, za nímž ihned následovaly železniční zastávky (v obou případech), tak se tu jezdilo pomalu. V případě La Chaux vlak navíc asi 1 km projíždí po ulici, která pak kříží jinou právě s onou trolejbusovou tratí tak se tudy jezdí velmi pomalu, odhadem 25-30 km/h. Stejně tak v případě křížení v Curychu.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
T2681
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 07:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přestavba prostředního článku u KT8 na nízkopodlažní se dělá jen v Ostravě? Anebo je to u nás věc rozšířenější? Už jsem viděl na netu pár kombinací (nízkopodlažní střed a obousměrná souprava apod.) Zajímalo by mě, zdali má na to ostravský dopravní podnik "modernizační monopol" a dělá i na zakázky nebo jsou toho schopni i jinde?

http://bmhd.goo.cz/foto/2005/20050703/1706nadr.jpg (zdroj: Veřejná doprava v Brně a na jižní Moravě)
anonymní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.206.252
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 10:34:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T2681: Některé KT8 oznařčené jako KT8D5N jsou již od výroby z ČKD, pak si Praha a Plzeň nechaly dělat u Pragoimexu a Brno (a dokonce i Ostrava) si nechávají kastle posílat do KOS Krnov na znízkopodlažnění a když se vrátí, tak si je kompletují sami. Tak by to nějak mělo být, kdyby tam byla chyba, tak mě prosím někdo opravte.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 10:52:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli to teda nikomu nevadí,je to OT diskuse,Tak k Horké koleji:přesně si zrušení nevybavuji,ale muselo to být někdy v druhé polovině 80´s,a co se týče těch 740 a Rybáků.Netvrdil jsem,že 740 měly kotlík,na Osobním nádraží byl vytápěcí stojan,snad to fungovalo jenom tak,že tam vagony prostě nahřáli a hotovo.Osobní vozy VZD tam byly vždy odstavené.A ještě k Sergejům.Ono za plánovaného hospodářství nesměla být ohrožena výroba,a tak se operativně využívalo co se dalo.Pamatuju,že si jednou Vítkovičtí posunovači u čaje s rumem pochvalovali,že dneska jezdili se Sergejem a jakou to má sílu,nemuseli ze Svinova dělit vlak.Ale to byly mimořádnosti,ve stavu je VZD určitě nemělo a s veronikama nejezdili.Stejně tak stávaly odstavené na Os.n. Žabotlamy,tehdy jsem nechápal proč,dneska si myslím,že chodily do Vítkovického depa na podúrovňový sostruh. Jo a ty Rybáky měly původně klasický zelený nátěr,ale pak je přestříkli na modrobílo,takového předchůdce dnešního nátěru ostravských lokalek-to aby jsme se vrátili k zdejší diskusi.
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 13:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,beru to,jenom to tak vyznělo.
Ke zrušení Horké koleje-osobní vlaky dojezdily 28.6.1991,koleje v úseku hor.n-Svinov byly vytrhány někdy před r.1995,v úseku os.n-dol.n. to bylo určitě nedlouho po zastavení os.dopravy.Snad někdo znalejší doplní.
V současnosti se zbylá část Horké koleje využívá k obsluze kovárny,která je kolejově napojena do býv.osobního nádraží.Podle mého názoru, chtějí Vítkovice investovat do napojení kovárny do záp.nádraží, které leží coby kamenem dohodil,avšak přímé kolejové napojení zde zatím chybí. A pak už nic nebude bránit zrušení posledního úseku býv.Horké koleje a s ním i výše diskutovaného přejezdu
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 13:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem zapoměl dodat,že v úseku os.n-dol.n. dojezdily osobní vlaky o nějaký ten rok dříve.
3503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.70.170
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 13:54:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Ostravským modernizacím KT8D5:
Oba krajní články se posílají ke zjednosměrnění do KOSu a ne ke znízkopodlažnění jak píše anonym a dále se v KOSu vyrábí nový nízkopodlažní střední článek.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace