K-report
 

Archiv do 01.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 01.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 10:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozidla SNB a jejích předchůdců.
Je to trochu složitější, pro kvalitní popis budu muset ještě podrobněji nastudovat historii SNB, policie a četnictva. Případné nepřesnosti doufám opraví Quex. Vezmu to proti proudu času:

Vozidla sboru národní bezpečnosti používala na všech vozidlech, kromě „tajných“, poznávací značky s písmenem B a pětimístným číslem. Vojska Ministerstva vnitra měla šestimístná čísla začínající „1“. Nějak si matně vybavuju, že koncem osmdesátých let jsem viděl na Slovensku na vozidlech VB šestimístná čísla začínající trojkou, někdy oddělenou od zbylých pěti čísel mezerou. Co na to slovenští kolegové?
Číslice na páté pozici zprava, tj. u pětimístných čísel první číslice, označovala druh vozidla:
1 – motocykl
2 – služební vůz
3 – autobus (nebo podobné vozidlo)
4 – hlídkový vůz
5 – ostatní
Mám ale pocit, že toto dělení možná nebylo od začátku. Mám nejasný pocit, že na nějakém vozidle z přelomu čtyřicátých a padesátých let jsem viděl i čtyřmístné číslo.
Poznávací značky s písmenem B byly zavedeny v prosinci 1945 se zavedením nového – prvního poválečného – systému. Předtím se pro vozidla SNB používalo protektorátní PS. (SNB vznikl sloučením četnictva a policejních složek o něco dříve než byl zaveden nový systém)

PS bylo zavedeno pro vozidla bezpečnostních orgánů, ne však hned se začátkem nového systému, ale až někdy na podzim 1940. V první fázi se pokračovalo v předválečné praxi používání civilních značek. Jedním z důvodů pro zavedení zvláštních značek pro bezpečnostní složky Protektorátu bylo asi i to, že od října 1939 byl povolen provoz civilních vozidel (v celé Říši) jen na povolení a vozidla s povolením musela být na příslušně označena (červené V na tabulce PZ). Vozidla s vyhrazenými rozeznávacími značkami (viz tabulka dole) povolení měla automaticky a proto byly zavedena podobná praxe i v Protektorátu. PS měla vozidla četnictva a vládních (= protektorátních) policejních složek. Na území Protektorátu ještě operovala říšská policie, která měla značky „Pol“.

(pokračování příště)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 10:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozidla SNB a jejích předchůdců.

(pokračování)
K popisu předválečného označování vozidel bezpečnostních orgánů je asi trochu třeba osvětlit funkce četnictva a policie.
Četnictvo vzniklo (zjednodušeně řečeno) jako ozbrojená složka státu pro zajišťování veřejného pořádku.
Policie byly původně pořádkové složky jednotlivých měst. Později byly policejní složky v jednotlivých městech postátňovány a přebíraly i některé funkce státní správy (ve velkých městech i evidenci vozidel ).
Policie proto měla na svých vozidlech vždy poznávací značky příslušného města, ve druhé polovině třicátých let byly zřizovány i policejní služebny v menších městech v německy mluvících oblastech (asi nebyl spoleh na německou obecní policii) – ty pak měly PZ příslušného okresu. Policejní vozy měly dost často hezká čísla (Č-80.000, 70.700-Č a pod)
Naopak četnictvo bylo organizováno zemsky, všechna vozidla byla evidována v místě zemského velitelství. Proto třeba vozidla četnictva v celých Čechách měla pražské PZ začínající na „P“, většinou v ucelených číselných skupinách.
Tato praxe fungovala nejen v předválečném Československu, ale samozřejmě byla převzata už od Rakouska.
V době zavádění prvních PZ nemohlo nikoho napadnout zavádět nějaké zvláštní série pro četnictvo už jen proto, že v roce 1906 téměř žádné automobily ani motocykly nevlastnilo (chodilo se pěšky nebo jezdilo na koních). První motorová vozidla se asi objevila přímo u zemských velitelství.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 11:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: VÁMOS(1457):

Ač nejsem slovenský kolega, potvrzuji tvar B 3 xxxxx používaný v uvedených letech na Slovensku. Vysvětloval jsem si to tak, že to mohla být jakási napodobenina poválečného zemského dělení (Čechy, Morava, Slovensko). Mohu se samozřejmě mýlit a budu rád, pokud nám to slovenští kolegové objasní.
Čtyřmístná čísla se opravdu používala, lze to vidět ve filmech z přelomu 40. a 50. let. Otázkou je, do které doby.
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 13:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenom tak .. hokejové zpravodajství z litvínova:
#21 Robert Reichel - 2U1 2001 typ 101, BMW, ORP Litvínov :-)
#26 Martin Ručinský - 3A7 2626 typ 101, Mercedes
#71 Jiří Šlégr - 1U4 5504 typ 106, Mercedes
na víc si ted z hlavy nevzpomenu
P: [PM] U: [MO]
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4007
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 13:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Já jen doplním - Sbor národní bezpečnosti vzniká k 1. 7. 1945 sloučením policie, četnictva a finanční stráže.
Písmeno B používala také Pohraniční stráž (nebyla součástí SNB, ale byla to samostatná ozbrojená složka, podřízená nejprve MNB, potom MV, v letech 1966 - 1972 podřízená resortu obrany, poté opět resortu vnitra) od svého vzniku až do konce (1951 - 1991) a Vnitřní stráž (až do zrušení v roce 1966). Vojska ministerstva vnitra (VMV) vznikají v roce 1975 a používají písmeno B až do zrušení k 1. 7. 1993. Kromě toho písmeno B používala i Hradní stráž, která byla do roku 1990 součástí VMV, kdy z nich byla vyčleněna a začleněna do Čs. armády.
Jinak zajímavou praktickou otázkou pro historiky by mohlo být, jaké značky měla Pohraniční stráž v letech 1966 - 72, kdy podléhala FMNO? Skutečně se měnily značky s B za vojenské?
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8300
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 18:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen doplním - Sbor národní bezpečnosti vzniká k 1. 7. 1945

Já též doplním - při kafi a cigaretách...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 20:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda : 5A6 8449 vyrobeno 21.10.05
Dík
Jestlipak víš, že je čímsi vyjímečná?
Z celkového počtu 44 RZ, od kterých máme do dnešního dne k dispozici data výroby, jsou pouze tři RZ vyrobeny jindy, než desátý až patnáctý den v měsíci...a tohle je jedna z těch tří.
Zajímavé je taky to, že všechny tyto tři RZ jsou pražské (2x typ 101 a 1x typ 105), ale to může být taky jenom tím, že těch pražských je z celkového počtu 44 plných 17.


Vámos :
Dnes jsem poprvé viděl policejní vozidlo se středočeskou RZ mimo policejní bloky:
Octavia combi 5S5 6054
To je ze začátku kolínského bloku?

Ano. (Podle aktuálního stavu mých poznatků - 5S5 5916 - 7391, typ 101 Kolín)

Už v první kolínské "euroobjednávce" (4S3 8775 - 4S4 3499/101) se docela hojně objevily policejní RZ, porůznu náhodně "vmíchané" mezi normální "civilní", nejvíce jich je v intervalu 4S4 02xx - 06xx, ale taky už jsem viděl
4S4 17xx.

Kdy vlastně skončily specielní policejní bloky? Nebylo to současně se začátkem objednávání na ORP místo na okresy?

Vypadá to, že tehdy to nebylo.
Aspoň na příkladu středočeského kraje - tady se až do předposlední bezproužkové objednávky policejní RZ vyskytují vždy v intervalu mezi Rakovníkem a Benešovem, posléze mezi Voticemi a Benešovem. Tedy vždy jen na konci (začátku) objednávky. Aspoň podle mých poznatků.
Příkladem jsou obě poslední doložené policejní bezproužkové RZ - 3S4 0924 (dával jsi jí onehdy jako hádanku )
a 4S0 1476, obě právě mezi Voticemi a Benešovem.
Z toho (aspoň pro mě) vyplývá, že na nový systém přidělování se u naší policie najelo asi až se zavedením RZ s Europruhem.

Zdá se, že se teď policie vrátila k praxi před zavedením RZ, kdy vozidla dostávala SPZ podle sídla příslušné služebny - okresní, krajské SPZ krajského města a celostátní pražské SPZ.

Taky bych řekl.
Akorát mě mate, že jsme ze středočeských proužkových policejních RZ oba viděli prozatím jenom ty, patřící okresnímu oddělení v Kolíně...je to náhoda, nebo zase nějaké předem určené, nám neznámé pravidlo?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 20:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:
že jsme oba viděli prozatím jenom ty, patřící okresnímu oddělení v Kolíně...
To vypadá podezřele Asi to tedy bude fungovat jinak. Že by všechny viděné policejní vozy patřily okresnímu oddělení v Kolíně se mi nezdá (pokud si je ovšem neviděl všechny na území okresu Kolín - já tu svoji ale viděl v Praze)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 20:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naskenoval jsem nějaké Dědkovy pohlednice, tak jich sem postupně pár hodím i s detailními výřezy.
Zatím tuhle ze Sokolova (odeslána 5.IX.1961)
 
 

PS: Vypůjčené pohlednice tudíž mohu Dědkovi vrátit - viz mail
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4010
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 21:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain:
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 22:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :
Dík za technický servis

...pokud si je ovšem neviděl všechny na území okresu Kolín

No,...drtivou většinu jsem viděl právě přímo v Kolíně.
Z celkových asi dvaceti policejních 4S4 xxxx jsem viděl určitě tak dvě-tři na Kladně a po jedné v Praze (to je ta "mimostředná" 4S4 17xx) a v Čáslavi (tam by ale okresní oddělení být nemělo, "policejně" patřej pod KH, že yo?).
Napadá mě jenom taková blbost, že si středočeská policie zřídila právě v Kolíně jedno centrální výdejní místo pro všechny svoje okresní oddělení.
Krajská správa středočeské policie sídlí, tuším, v Praze. Co ta? Nakoupená auta přihlašuje v Kolíně nebo v Praze?
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3281
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 01:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera proběhla v Prostějově schůze týkající se SPZ. Bylo to fajn.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2200
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 08:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se připojím k Bartovi a ještě jednou poděkuji Tomcatovi za účast a spoustu cenných informací.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 12:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jednání včerejší konference v Prostějově zejména pro FREELANDERA:

Řada JEB 48-32 až JEB 49-50 byla v Prostějově vydávána jako náhradní již po vyčerpání zásob čn/žl PVI ještě před zahájením výdeje nových RZ, nikoliv až po vyčerpání řady 1M0; jako náhradní byla také vydávána malá část řady PRMČíselný rozsah zatím nezjištěn, začnu pátrat.
Děkuji Bobykovi za tyto nové informace !
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8307
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 15:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos - Tím to asi zas tak moc nebude, protože RZ z těch policejních bloků stejně měla jen vozidla v policejních barvách nebo jinak "nenápadná".

Mezi tato "nenápadná" vozidla patří i bílá Octavia Kombi?

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8309
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 15:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem zde o ní mluvil, a dnes jsem jí znova potkal, tentokrát na Vinohradské u Olšanských hřbitovů:

 
 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1275
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 15:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak si matně vybavuju, že koncem osmdesátých let jsem viděl na Slovensku na vozidlech VB šestimístná čísla začínající trojkou, někdy oddělenou od zbylých pěti čísel mezerou

Možná je to ptákovina, ale v jedné Bondovce s Timothy Daltonem z roku 1987 odehrávající se z části v Československu (Bratislavě?) jsou vidět filmařské napodobeniny hlídkových VAZů se značkami B3 xxxxx.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 20:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:
Krajská správa středočeské policie sídlí, tuším, v Praze
To určitě sídlí. Otázka je, na koho jsou ta vozidla vlastně registrována. Na okresní oddělení? Na příslušnou krajsou správu? Nebo na policii jako takovou? Zajímavé by bylo vědět, kdo je uveden jako vlastník v registru vozidel. Tam bude asi jen "policie" bez dalšího rozlišení.
Ale něco mi říká, že středočeská policie bude mít S.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 20:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin L:
V té bondovce z Blavy byly československé SPZ napodobeny velice kvalitně (na rozdíl od našich filmů). Jako důkaz hrané filmy ale zásadně nebrat
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2723
Registrován: 8-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 22:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vámos:
Pro konspirační účely používala policie pořád náhodně vytažená čísla z běžných skupin.

to mě docela zaujalo, už jsem se lekal, že je i vedení policie tak hloupý, jaxe běžně soudí o řadových policajtech

btw jaxe pozná konspirační služební vozidlo PČR s RZ z normální řady? jde to vůbec? nemůže přece mít např. nějakou okatou radiostanici, maják a nemůžou do takovýho auta lézt cajti v uniformách :-)
co je tedy tím rozlišovacím znakem?

a pokud mě paměť neklame, při velice medializovaným zátahu na Starku byly v novinách i TV vidět jen auta s profláklýma policejníma RZ. jak to tedy je?
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5677
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 10:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat: Není zač, taky zkusím zapátrat
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 11:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos : Ale něco mi říká, že středočeská policie bude mít S

Co se týče vozidel na okresní úrovni, tak tam o tom esku, zdá se, není pochyb. Ale protože středočeský kraj je ohledně RZ často vyjímka všech vyjímek (je to taky tím, že vlastně nemá svoje "ryze" hlavní město), tak mě napadlo, jestli si tenhle trend neponechal i při registraci svých policejních vozidel.
Mám na mysli možnost, že vozidla, patřící středočeské krajské správě, sídlící v Praze, by mohla mít na rozdíl od svých podřízených okresních oddělení poněkud nelogicky pražskou registraci, nikoli středočeskou.
Ale je to jen taková úvaha.
Daleko zajímavější se mi jeví fakt, že prozatím spatřené, "novodobě" registrované policejní vozy, patří sice do dvou různých intervalů stojedniček, ale prozatím vždy té samé ORP.
Uvidíme, třeba je to jenom tím, že okresní oddělení v Kolíně je nejvíc "rozpínavé"...

PS : Kdeže se to podle té nové vyhlášky ve středočeském kraji centrálně registrují veteránská a sportovní auta?
Není to právě v Kolíně?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 17:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to právě v Kolíně?

Myslím, že v Kladně (nebo na Kladně?). Toto město je bráno jako neoficiální krajské město středních Čech. Když se před rokem vysílaly předvolební Otázky Václava Moravce ze všech čtrnácti krajů, tak byly ty středočeské umístěny právě do Kladna.
Ostatně, už mě napadlo, že by možná bylo lepší mít místo jednoho obřího Středočeského kraje dva menší - Kladenský (s písmenem N) a Mladoboleslavský (s kódem D). Ale to byl jen takový nápad
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 10:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:

Je to tady. Nová série O.K.:
2M9 2962 tm.zelený Golf Variant

Jen nevím odkud. Spatřeno v pátek 26.1.07 na E442 v Olmouci

Jeden drobek:
2E3 7885 DAF XF modrý, NIKA Chrudim
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 10:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má někdo zpracovaný nějaký přehled toho, jak se vyvíjely značky řady 400?
Ve sbírce mám značky X YY-YYY, X Y-YYYY až ke dnešním X YYYYYY
Někdy na nich bývá hologram, někdy ne. Dřív kvůli IDV platily i 3 měsíce a pak se zkracovaly nebo ev. prodlužovaly podle toho, jak bylo potřeba při schvalování technické způsobilosti.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 13:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: STUDY

Nic si z toho nedělej, měl jsem prostě štěstí.
Hezké doplnění autobusů - snad si na něco ještě vzpomenu.
PRM 38-66, typ 101, viděno dnes na Svatoplukově PV, Š 120, tm. červená; domnívám se,
že by to mohla být náhradní prostějovská!
Uvidíš-li něco okolo ní, ozvi se.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 13:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podivam se jestli ji potkam. Jinak taky moc diky za ty znacky ze schuze . V sobotu mi volal pan R. ohledne tech fotek, je to na dobre ceste.
Nový web o prostějovských autobusech

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: FREELANDER (233)

Dnes jsem viděl v Prostějově další z nižších 2M9 :
2M9 2859 typ 101; Škoda Fabia, stříbrná
2M9 2874 typ 101; Volkswagen, modrá metalíza
V obou případech se určitě nejedná o ORP Prostějov.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2804
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 08:19:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Dnes jsem viděl v Prostějově další z nižších 2M9 :
2M9 2859 typ 101; Škoda Fabia, stříbrná
2M9 2874 typ 101; Volkswagen, modrá metalíza
V obou případech se určitě nejedná o ORP Prostějov.


Nemělo by to být ve vedlejší komoře?

Už delší dobu sleduji kam až došli JM trvale manipulační vzoru 94 a kde začli RZ bez pomlčky. Konec mám někde na B 36-xx a začátek na B 506x (předpokládám, že bezpomlčkové mohly začít na B 5000) Jak je to v jiných navazujících krajích? (jestli nějaké takové jsou...)
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.12.2006
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat (42):

Co takhle nová OL?
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 12:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: 3260
B 38-55 Škoda Octavia; stále používáno na předváděcím vozidle firmy Automechanika Prostějov
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2810
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 13:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat: díky

Jinak v Jm-kraji jsou naprosto běžné dvouřádkové B 23-xx - 24-xx

Můj otec jezdil služebně pro furgony do Žiliny a míval B 00-07 (cca 1993)
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.12.2006
Housenka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.92.7
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 18:40:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by někdo ze zúčastněných odborníků přehledným a vyčerpávajícím způsobem začínajícímu sběrateli vysvětlit, jak je to s používanými vzory SPZ a RZ včetně jejich tvarů a základních rozměrů? Uvádíte zde v diskuzích např. vzor 60, vzor 87, nebo vzor 94 atd. A potom ještě od kdy do kdy (tedy zřejmě jaké vzory) měly SPZ formáty textů, jako např. OH-xx-xx, AB-xx-xx, ADX-xx-xx, AHD xx-xx, nebo ALB:xx-xx, což znamená s pomlčkami a bez pomlčky a od kdy byly v mezeře na SPZ „kroužky” na známky? Myslím si, že by to obecné shrnutí formátů a textů zajímalo i ostatní laickou veřejnost, která navštěvuje Vaše nádherné diskuzní stránky ...
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 20:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SPZ:
vz. 60: staré velké značky, pomlčka za písmeny
vz. 87: menší velokost tabulek i fontu, mezera za písmeny
vz. 94: reflexní tabulky, formát DIN, vyražené prohlubně na STK a ME.
od vz. 94 se značky vyrábějí v ČR (Hicon) místo dřívější výroby na Slovensku (Bardejov)
RZ: nový krajský tvar, postupně s europroužkem

Typy značek vycházejí z "kultovního PDF"
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 20:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Když jezdil tvůj otec do Žiliny pro furgony, jak to měl se značkama a s dokladama k nim po rozpadu Československa?
Znám trvale manipulační pro potřebu prodejce ev. servisu v ČR, kdy se vypisuje stránka v bločku.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Jetam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 05:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vamos 1457: Pripajam niekolko pozorovani zo Slovenska:
B 3 57087 s napisom Policia
B 41875 auto vyzeralo vojensky, videne v juni 2001
B 60186 videne v januari 2001
B 57204
B 3/41461 dvojriadkove z leta 2002
v Muzeu dopravy v Blave som videl:
B 3 19706 s napisom 'VB'
17 973 B motorku VB
Pouzivanie tychto znaciek sa mi spaja aj s Uradom civilnej ochrany (http://www.uco.sk), presnejsie informacie vsak nemam.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jetam:
Díky. Zdá se, že se na Slovensku používala - aspoň částečně - jiná čísla na v české části. Systém číslování se tam asi měnil; vypadá to, že možná i vícekrát.
Každopádně se potvrzují ty trojky, číslo B 60186 bude asi taky čistě slovenské.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Housenka:
S těmi vzory je to trochu složitější, protože v této diskuzi byla zavedena terminologie poněkud nepřesná a zavádějící
Fakticky totiž žádný vzor '60 neexistuje, protože v tom roce žádný nový tvar tabulek nebyl zaveden a používaly se pořád stejné tabulky jako od roku 1953. Vzor'60 se zde vzásadě používá pro tabulky vzoru '53 vydané podle systému 1960. Problém může ovšem nastat, když není zřejmé, podle jakého systému byla tabulka vydaná.
Vzor'87 ja taky zavádějící, protože se určitě vydával už v roce 1986.
Navíc u motocyklových, traktorových a i trvale manipulačních existuje něco jako vzor'63. V té době se totiž kvůli přidání páté číslice na motocyklových zmenšilo zkosení rohů a to i u tabulek jen se čtyřmi číslicemi (motocyklové a traktorové). U trvale manipulačních (s jedním písmenem) zůstalo zkosení rohů 45°, ale tabulky se nepatrně zvětšily.
Já bych zde sice rád zavedl správnou terminologii, ale většina je nějak proti....
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Máš na 100% pravdu, ale nesnaž se měnit to zažité. Bude v tom jen zmatek. Buďme rádi, že se na něčem dokážeme domluvit.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Jetam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 18:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vamos 1466: Preco myslis, ze B 60186 je slovenske?
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 19:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: VÁMOS(1467)

Naprostý souhlas; pro zájemce uvádím rozměry:
motocyklové a zadní traktorové základní rozměr: 200 x 120 mm, po zkosení: boční hrany 75 mm, horní hrana 110 mm
manipulační základní rozměr: 245 x 140 mm, po zkosení: boční hrany 85 mm, horní hrana 110 mm
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 07:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych zde sice rád zavedl správnou terminologii, ale většina je nějak proti...

Já proti nejsem...

Co kdybychom tedy pro začátek začali říkat Vzor 86 (pracovně třeba V86) a Systém 1960 (pracovně třeba S60-V53)
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.1.2007
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2827
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 08:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze života analytika:
Včera cestou se psem pro ženu do práce jsem spatřil projíždět dva veterány Kuřimí. První bylo klasické Porsche se SPZ AE xx-xx (černý podklad, bílé písmo), druhé nevím co bylo, ale SPZ stejného druhu: AM 20-46. Za okny měl typickou rallye samolepku: The winter trail.
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.1.2007
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 09:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jetam:
Preco myslis, ze B 60186 je slovenske?
V Česku byla podle mě první číslice u pětimístných čísel pouze z rozsahu 1-5, aspoň o jiné nevím.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 10:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: AE a AM - to vypadá na veteránské holandské
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 10:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kontrolní otázka soudruzi:
Co udělá naše dobře známá tabulka SPZ vzor '53 když ji ponecháme na větru a dešti?


Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 11:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: pokud nebude na autě, skončí v nějaké sbírce

Dovolil bych si navrhnout následující úpravy označení.
vz. 60Al - tzv. Alík - hliníková tabulka (bez označení by šlo o plech železný)
vz. 60 M1 - motoformát jinak ukousnutý
vz. 87/86 - označení na přechodnou dobu, abychom si zvykli na to že to bude jinak

Další návrhy budou následovat. Teda pokud mě neukamenujete
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2828
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 11:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vz. 60Al - tzv. Alík - hliníková tabulka (bez označení by šlo o plech železný)

Ne všechny vzoru 60 nerezavějí...

vz. 87/86 - označení na přechodnou dobu, abychom si zvykli na to že to bude jinak

Myslím, že každý pochopí vzor 86...
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.1.2007
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 11:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: Kamenovali se akorát proroci ... žes byl ještě před čtyřiadvaceti hodinami proti ...
P.S.
Přikláním se k Vámosovi a byl bych také pro zpřesnění a sjednocení pro dnešek i generace budoucí. Vytvořme nový kultovní dokument nebo instruktážní příručku (formátovou, tvarovou i materiální) ...

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byl pokus o žert. Jsem člověk konzervativní a líný. Každou změnu nesu těžce a dlouho se s ní vyrovnávám.

Feudal: včera jsem si procházel tvoje stránky a museli jsme se už někdy vidět.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:07:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako pozorovatel a občasný narušitel těchto stránek chválím názor na zpřesnění názvosloví jednotlivých epoch SPZ/RZ.
A pokud Feudal použil slovo vytvořme, tak to je pozitivní obzvlášť, neb počítá se svou účastí.
Nový kultovní dokument jistě bude zveřejněn v .jpg nebo v .pdf a v tom případě se nerozpadnou obrázky RZ/SPZ s Feudalovými fonty SPZ. Takže bude kultovní dokument velmi kvalitní a věrohodný. Jen tak dále!
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebráním se (tedy trochu ano) novému názvosloví, které lépe určí SPZ. Jen musím konstatovat že do své verze low-endu si vždy doplňuju, co který typ značky vlastně je. Tedy co je 115 atd.
Proto se děsím další terminologie.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: Občas někde vidět jsem a když, tak jsem nepřehlédnutelnej ...

Měl jsem na mysli učesání a precizování espézetkové éry, oficiálně vydávané na lisovaných tabulkách až do zavedení RZ, které svůj kultovní dokument mají ...
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FEudál:
asi budeme muset udělat valnou hromadu SPZ šotoušů.

A na okraj: jak to bude s plánovanou burzou v Pardubicích?
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 13:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Konzultoval jsem ty viděné značky a jsou to NL veteránské, barva podkladu je prý dunkelblue, takže ne černá. Nemusí platit silniční daň.
Jde o auta do roku 1973.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 13:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RUL:

Krásná bruntálská 105ka na
odkaz

1T0 1231, černé Infinity
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 13:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posloucháte Evropu 2?
Já občas jo, tak vám dneska ve Vybersi na maxximum něco nechám zahrát. Třeba Kabáty. Poslouchejte od 18hod. 99,3 FM


SEE YOU!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 14:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: děkuji. bylo to večer za tmy a tak je možné, že to opravdu nebyla černá.
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.1.2007
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 16:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frl: Tu 1T0 1231 jsem viděl na vlastní oči v prosinci na silnici mezi Dětřichovem a Lomnicí u Bruntálu. Svět je malý.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 18:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Foceno dnes v Třinci...:
 
 
 
...a v Českém Těšíně:
 
 
 
 

Závěrem: Český Těšín a Třinec, ráj modrožlutých SPZ.

A propó: Nevíte kolik okresů se dostalo u motorek až ke trojce? viz. obrázek čezety nahoře.

(Příspěvek byl editován uživatelem rul.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace