K-report
 

Archiv do 19.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 19.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 15:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám záludnou otázku: jak se řeší značkama skládací nosič na kola, kterej se montuje pod zadní nárazník? V pracovním stavu s koly není vidět na značku, tudíž je na něm (další) tabulka (+ světla). Včera jsem takový auto potkal na Kladský (u ML) a mělo celkem právě 3 cedule...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 16:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k : ... jak se řeší značkama skládací nosič na kola ...

Přesně tak, jak si to popsal ...
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 17:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mcbainův typ 136
Já se teda spokojím s vysvětlením Weleka, že se jedná o jakousi vzácnou anomálii a v tabulce to nechám . (všimněme si opět recipročního vztahu: Mcbain <=> anomálie )
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2190
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 17:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je mi jasný, že tak, jak jsem to popsal... Ale mě jde o to, JAK se to děje - duplikáty značek se snad vydávat nesmí (u novýho auta je to logický - hned se žádá o 3 značky), protože to auto, co jsem viděl, nevypadalo jako úplně nejnovější, narozdíl od nosiče... Protože jestli jo, tak si JAKO koupim nosič a oživím druhou mazdu, co se mi válí pod oknama na dvorku na duplíkát "ztracených" papírů té první...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 17:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k, Feudal: Ale minimálně jedna z těch tří tabulek bude neoriginální/nelegální produkt.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 19:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: Díky za krásný souborný materiál o SPZ z Ukrajiny!

Dovolil bych si jen malé upřesnění té posloupnosti typů - zdálo se mi, že je to maličko jinak, tak jsem si znalosti ověřil a doplnil na olavsplates.com:

1. "Sovětská éra", bílé na černém - to sedí, původně to bylo ve formátu 12-34 AB, až pak 12-34 ABC. Vzadu vždy dvouřádek.

2.-3. "Ukrajinské začátky I.-II." bych opravil na "Závěr sovětské éry" - oba ty formáty se vydávaly už za SSSR v 80. letech, počátkem let 90. pouze dobíhaly. Většina nově vzniklých států si pak do SPZ nějakým způsobem hned od začátku zakomponovala svůj kód. Podle Olava byl tenhle typ od roku 1980 (u Ruska ale všude píše 1981, tak si vyberte) do 1993 a formát 1234 ABC (bez malého písmenka) má znamenat náklaďáky nebo vozy vlastněné státem.

4. "Přidání vlajky a symbolu UA na levou stranu" pak znamenalo začátek vydávání vlastních ukrajinských SPZ (podle Olava 1993), které zpočátku převzaly sovětský formát. Už od roku 1991 ale prý obsahovaly písmeno "I" - dovoluji si spekulovat, že z toho důvodu, že ruská verze azbuky na rozdíl od ukrajinské takové písmeno nezná...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Ad Mcbainův typ 136
Sice nelze vyloiučit nic, ale podle mě pravděpodobnější, že je to domácí výroba a původně to mohl být klidně jednořádek

PS: Po Rulově návštěvě Ukrajiny by se ta "zahraniční komora" určitě vyplatila
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Máš pravdu, ověřil jsem si to i na www.worldlicenseplates.com, stále mi ale vrtají hlavou červenobílé, popř. červenočerné značky, které by měly být dočasné, ale jdou vidět poměrně často a na všech typech aut, i na nákladních. Rád bych sem hodil jejich fotky, ale bohužel mi vypršel limit pro vložení obrázků. Hodně moc jsem chtěl vyfotit armádní SPZ, ale nějak jsem neměl odvahu, protože vždycky, když jsem potkal armádní vozidlo, pohybovali se kolem něj drsně vypadající vojáci s koltem u pasu. Můžu jen říct, že mají bílé písmena na černém pozadí, nalevo nemají ani vlaječku, ani UA a užívají ještě azbuku (formát 0000 A, popř. 0000 AB)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: České značky na Ukrajině
Ono je otázka, jestli by se pár z těch značek nenašlo v databázi odcizených vozidel
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Prachaticích jsem potkal tohoto Moskviče kombi.
Dávám i detailní pohled na tu tabulku SPZ. Pokud správně vyhodnocuji, to co vidím, tak je to (aspoň pro mě) docela překvapivý objev. Kdo uhodne, co tím myslím?
 
 
 
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PT-82-98 a stará láska nerezaví?
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Starý Moskvič 408/412 má dveře z nového typu 2138/2140
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8873
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 21:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice nelze vyloiučit nic, ale podle mě pravděpodobnější, že je to domácí výroba a původně to mohl být klidně jednořádek

Nechci tady vypadat jako nějakej kazirekord...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 21:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bohužel mi vypršel limit pro vložení obrázků.


To vypadá jako pravý čas na založení "alternativního" nicku... ale nechci poňoukat. Jinak s "dočasnými" značkami by to mohlo být tak, že to nikdo moc neřeší, ne? Věřím, že i s těma českýma tam mnozí jezdí trvale...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 21:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad PT-82-98:

Nerezavějící 2písmenná je dobrá, to bych nečekal, ale fakt je, že Prachatice byly jedny z nejpomalejších... ze kdy ta značka vlastně může být, 1972-3?

Podobný Moskvič kombi stojí v Praze na jižáku s pěknou dobovou plzeňskou "protekční":

 
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 21:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: když tady vídám auta s měsíc a déle propadlýma německýma vývozníma značkama, proč by na Ukrajině měly být lepší. Navíc naše značení není tak výrazné jako to německé.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 21:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef & Pajda: Samozřejmě, Ukrajinci nějak značky neřeší, důležité je, že auto značku má a už je jedno, jestli je čitelná nebo z jiného státu. Navíc na ukrajině neexistují žádné kontroly STK a na žádné značce samozřejmě ani neuvidíte nálepky, což mluví za vše.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 22:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: JEF (1021)

Nejsem sice znalec českých rekordů SPZ, ale domnívám, se že Prachatice dosáhly maximálně PTE. Porovnám to s lehce podprůměrným Prostějovem, který do dotáhl pouze ke PVI - v roce 1975 (duben) jsem koupil auto se "železnou" PVA-57-37, v červenci 1977 jsem měnil SPZ na PVA-97-17; už byla "hliníková". Živě si pamatuji, že dvojice tabulek v PVC obalu byla vyrobena z jakéhosi lehkého šmejdu, tabulky byly podélně úhlopříčně lehce zkrouceny (neumím to lépe popsat); spravilo se to až pevným přišroubováním. Tuším, že to byl produkt "Made in Bardejov".
První "hliníkové" PVA začaly začátkem 1977; stejně tak tomu bylo pravděpodobně i u PT. To, co sděluji, jsou samozřejmě jen fakta z jednoho okresu. Majitelé nebo pamětníci starých registrací to možná doplní a upřesní.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 07:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Objev hliníkového PT je podle mě významný zejména pro zkvalitnění našich poznatků o nástupu systému
1960 - 2002 u tohoto typu značek (nejen) v Prachaticích.
PT-82-98 vychází výdejem na první polovinu roku 1974, první PTA se objevilo na podzim 1976. Společně s Tachovem to tehdy byly v této souvislosti dva "nejpomalejší" české okresy. Podle stavu současných poznatků lze předpokládat, že se první hliníkové značky objevily v roce 1973 (Praha , Brno ).

Pokud je tedy PT-82-98 hliníkové, vylučuje to podle mě možnost, že byla po výměně značek v Ostravském kraji Prachaticím vyrobena celá, kompletní "železná" řada PT-00-01 až PT-99-99 (nebo její použité části).
Má to význam i pro posouzení chronologie výdeje v Prachaticích - od jisté hranice se už nemusíme bát nějakého přeskakování. (Bylo vůbec?)
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 07:48:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Moskviče....
Neumím posoudit stáří vozu PT-82-98, ale dovolím si podotknout, že i kombíky se zapuštěnýma klikama měly stále z výroby prastaré zadní lampy a pár kousků se k nám dovezlo ještě minimálně v polovině 80. let.
Ovšem předek je opravdu starší (typ 412?). Takže buď nemá originál čumák po havárce nebo originál dveře po korozi. Určitě se podle součástek na této kastli rok výroby určit nedá.
No, není to škodovka, tam bych se orientoval lépe.
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 07:54:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se jako předvážně pozorovatel smím vyjádřit, tak se také přimlouvám za samostatnou slovenskou a ostatní cizozemskou komoru. Možná se to časem ještě může rozmnožit na
a) SK
b) ostatní okolní státy (PL, D, A + H)
c) zbytek vesmíru

A ještě z jiné mísy - když půjdu někdy zrovna "náhodou" okolo místa, kde bude probíhat nějaká SPZ sešlost, najde se volná židle pro nezaregistrovaného žebyho?
:-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32326
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 09:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Židle se jistě najde pro každého. :-) I pro aktivní nepřispěvatele této diskuse. (Ověřeno, mám důkaz místo slipů. :-))
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32327
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 09:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To vypadá jako pravý čas na založení "alternativního" nicku... ale nechci poňoukat

To by vůbec nepomohlo.


Rul:
Již by to mělo jít. (Ale stejnak si myslím, že by bylo lepší těch „pár fotek” :-) a textík bylo lepší zaslat na redakční adresu. :-))
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 10:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:
Významnost objevu jsi popsal skoro přesně.
Ten druhý odstavec bych ale formuloval jinak:
Pokud je tedy PT-82-98 hliníkové, je jasné, že nepochází ze starých zásob vyrobených původně pro Olomoucký kraj a tabulka je nově vyrobena v 70.letech. Z toho vyplývají dvě možnosti:
1. PT těchto čísel byly vydány ve starém systému a pro nový systém znovu vyrobeny (RA se taky rozdávalo od obou konců)
2. PT těchto čísel pro starý systém nebyly vůbec vyrobeny, ale až pro nový. Tato možnost je podle výrazně pravděpodobnější.
Tak nějak předpokládám, že ve starém systému bylo PT vydáváno minimálně (stejně jako třeba PV) a tudíž pro Prachatice zbyl skoro celý vyrobený balík.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 10:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: Souhlasím s MZ. Asi by stálo za to, napsat tvé zážitky z Ukrajiny jako regulérní článek. Bude to všechno pohromadě a obrázky zůstanou "natrvalo".
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 12:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad že by?: To s těma zadníma lampama je pravda, starší typy taky měly ještě dělené zadní dveře. Když ten Moskvič ale má značku z roku 1974, tak to zřejmě bude spíš 427 (tedy kombi verze odvozená od typu 412) s novýma dveřma, novější kombi se starým předkem a starou značkou bych viděl jako málo pravděpodobné.

Jinak se volná židle podle mě určitě najde, zdejší diskutující netvoří (zatím) žádnou uzavřenou elitní skupinku nedůvěřivou vůči vetřelcům...
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 14:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Colleagues ... abych to nemusel hledat, prozraďte mi, potažmo polskému tazateli, co je toto za značku, kterou vyfotografoval v Lodži ... Díky
 
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 14:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je "provisional" SPZ ze Španělska:
http://www.olavsplates.com/spain.html
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 15:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v karlíně jeden dovoz z Eisenachu (kupodivu ne Wartburg) Značka platí ještě zítra.
 
 

Otázka na Volkera:
Jak je to s přidělováním těch krátkých kombinací. Myslel jsem, že jsou určena jen pro vozidla, kam se nevejde klasická velikost. Nebo to u vývozních neplatí.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8880
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 15:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je "provisional" SPZ ze Španělska:

Když už jsme v tomto regionu, tak jsem před chvílí u Bílé Labutě viděl starší P-406 se značkou z Andorry. Formát byl "A" a čtyři číslice (nebo tak nějak ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 17:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volker : To je "provisional" SPZ ze Španělska:

Díky i za Poláka ...
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 17:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :
Jo, jasně, ta tvoje naprosto přesná formulace mého nepřesného druhého odstavce mě napadla jako vždy až
v metru po cestě do práce... (Originální věci objevuji vždy až ve chvíli, kdy už jsou dávno objeveny...)
Jako výmluvu bych mohl použít leda tak tohle : "Psáno ve fofru mezi "kartáčkem na zuby a obouváním"



Všem všem všem :
Líbí se mi, jak někteří z nás svědomitě probublávají a...(ten druhý termín radši psát nebudu ) téma návrhu jistých kosmetických úprav v dělení diskuze.
Nová "Mezinárodní komora" je podle prozatímních ohlasů asi už jasná, jenom ještě připomenu :

Co kdo říkáte na členění :

1) vše o starších českých systémech
(SPZ a všechny starší vzory značek zpětně až po rok 1906, jinak zváno třeba "Historie českých PZ")

2) vše o aktuálním systému
( RZ a regioanalýza )

V podstatě to znamená současnou "jedničku" v dobrém slova smyslu zcela "vyčistit" od RZ.
Považoval bych to za docela praktické rozdělení (a hlavně jednodušší a srozumitelnější, nejen pro toho, kdo sem přispívá jen občas, ale nakonec i pro rozhodování těch nejpilnějších - "kam s čím".)
Tak probublávejme dál...

(Příspěvek byl editován uživatelem Dědek.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8885
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 18:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je tohle za značku, klasická pionýrová? Dnes na Palackého náměstí.

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 18:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda, Vámos a další, co vás to zajímá :

Na Spartakovcích máme rodokmen třech "nových" vozidel.

Pokud to tady někdo od nich čte - děkujeme!
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 19:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin L:
BC-53-16, typ N53, podivné nákladní vozidlo Československého státního filmu (ČFT č.620 /1957/)
Tak jsem se podíval, co v tom týdeníku bylo.
To "podivné nákladní vozidlo" je bývalý britský vojenský náklaďák Chevrolet Canada (stejně vypadal i Ford Canada). A ta SPZ je trochu jiná
 
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 20:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Přidělování krátkých kombinací jen podle potřeby je směrnicí, kterou stále více okresů (naštěstí) ignorují.
A zvlášt' u vývozních/přěvozních značek to určitě neberou tak vážně. Vydavají svou řádu 1A - 999Z a potom zacinají znovu s 1A. Pro tyhle 2-3 případy, že formát nevyhovuje, snad berou příští jedničkou. Ale v podstatě pasuje i 999Z do druhou řádu malého dvouřádku US-formátu.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 21:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volker: Před měsícem jsem byl v Německu pro auto a tak se razily vývozní značky. Chtěl jsem obě dvouřádkové (razička - žena měla jen veliké) a bylo mi řečeno, že dvouřádková může být jen jedna. Je to opravdu tak?
A je veliký prohřešek, když nálepku mám vlevo vedle města?
US formát na vývozní nebyl k dispozici vůbec.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 21:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Než se nové údaje od Spartakovců objeví tady, tak prozradím, že například :

OD-95-21 byla vydaná 4. 2. 1956 ve Vlašimi

GT-43-21...20. 2. 1964 v Gottwaldově

a BOA-00-91...20. 10. 1969 v "Brně-venkov"
Tento údaj mě usvědčuje z omylu, když jsem onehdy spočítal, že série BOA se začala vydávat v roce 1970.
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 22:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: Neznám paragraf, který by to zakázal - jen není obyklý, pravdepodobně ta žena se to nemohl představit a dělá jen, co je zvyklá...
Byl jsi na venkově, kde je vývozní značka malou sensací. Zkus to např. v Düsseldorfu, kde je velmí rozumný úrad...
Malý formát 13x24 cm (US resp. malé motocykly) jsem dosud viděl jen jednou jako "vnitrostátní převozní". Určitě se většina razičů tyhle plechy vůbec neobjednává.
A nálepky na dvouřádek najdeš skoro všude, tak to je jen vzácnější verze.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 22:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GT-43-21...20. 2. 1964 v Gottwaldově

Je to už teda hotová věc, že bílé GV vůbec nebylo? Takže se v Gottwaldově prostě jen v 70. letech zrychlil proti šedesátým výdej?
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 02:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: McBAIN (8885)
Je to opravdu "pionýrová", i když na Simsonu a není tak úplně klasická. Simsony bývaly od výrobce opatřeny tabulkou bez zkosených horních rohů a evidenční číslo si malíř vylepšil nadbytečnou pomlčkou.

Ad: JEF (1023)
Čn/bí GV opravdu nebylo nebo spíš takto: GT bylo používáno jen na SPZ, odpovídajících současnému typu 101. V tehdejším Gottwaldově jsem studoval v letech 1962-66, můžeš mi věřit.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 10:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mne tedy opravdu zajímalo, kde je ten Tomcatův příspěvek z 9:36 když já to píšu v 10:20

 
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6058
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 10:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si jej do 30 minut smažeš, tak zmizí, ale v tom přehledu zůstane
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32365
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 10:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi ho po odeslání smazal...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6059
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 10:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cheche, to už je za poslední dva dny potřetí, co někoho předběhnu o pár vteřin s odpovědí :-O
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 10:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem hodím ty spartaky komplet:
Škoda 450
datum výroby 20.1.1959
PF 75-19 v Gotwaldově 24.1.1959
GT 43-21 přečíslováno v Gotwaldově 20.2.1964
NJ 61-59 v Novém Jičíně 25.7.1966
BOA 00-91 v Bně-vekově 20.10.1969
BKC 66-33 v Blansku 18.12.1991 - dosud

Velorex 16/350
datum výroby 2.6.1969
BK1-02-05 v Blansku 4.6.1969
BK1-41-07 v Blansku 1.12.1993

Škoda 440
4.2.1956 Vlašim - OD 95-21 první přihlášení
8.7.1964 Vlašim - BN 20-96 administrativní změna

Cenná je PF přímo z Gottwaldova. Původně se přímo v Gottwaldově dávaly PE + nízká čísla. Po vyčerpání se skočilo i na sérii PF a ne jen na jiná čísla téže série, jak je obvyklé.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 13:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: FEUDAL (144)

Oba chlapci - Bobyk (6058) a Martin Zlivský (32365) mají pravdu - udělal jsem tam jakousi chybu a příspěvek jsem zrušil v limitu 30 minut.
To se může stát každému, v mém případě (nepracující důchodce) možná častěji, ale dám si příště POZOR
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 20:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos : Dík za přenos dat.
Udělal bych to sám, ale jsem neregistován a lín.

PS : Na jakém stupni poznání se nacházíš ohledně výdeje osobákových sérií SPZ v systému 1953 - 1964, těch, které kolidují s některými kódy systému 1960 - 2002?
Troufl by sis už (v souvislosti s tímto stupněm poznání) dotyčné kódy "nového" systému roztřídit do tří skupin -
1) skoro stoprocentní chronologický výdej
2) prozatím nelze určit
3) stoprocentní výdej "na přeskáčku"

Do "jedničky" a "trojky" už se nám jich přecejenom pár rýsuje ne?


Jef : Jo jo, taky jsem to vůbec nepředpokládal - z "vesnických přírůstků" let šedesátých se Zlínwaldov na začátku let sedmdesátých dostal skokově mezi československých "TOP-10"...
Něco jako Česká Lípa konce sedmdesátých let (v menším měřítku) a některé slovenské okresy. Kdo jste to tehdy pitvali, jistě víte.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 20:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento traktor SL-08-49 stojí na zahrádce pod plavečskou zříceninou (okr. Stará Ľubovňa). Jeden z nejslabších slovenských okresů a jak to dotáhnul v traktorech daleko :
 
Traktor hlídal zlý ovčák, takže nevím, zda přední tabulka byla jednořádek.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 20:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: nevím, zda přední tabulka byla jednořádek
Určitě byla. Je to tabulka vzoru 1963.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 21:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dojem, že se Pražáci nějak zmáhají. Dnes jsem ulovil 7A4 0181, vedle v diskuzi jsou další dvě ze série 7A4 a samé Mercedesy :-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 10:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na těch Mercedesech něco je - to jim ty RZ zařizují prodejci?

Jednu dobu se mi při pohledu kolem (hlavně v centru Prahy) zdálo, že skoro žádný novější Mercedes nemá "normální" značku, vídal jsem skoro pořád různé 7777, 0330, postupky apod. Jasně že se občas vidí i "dobře do fronty postavený" majitel jiné značky, zejména většího teréňáku (nebo pseudoteréňáku "pro kikiny"), ale u Mercedesu je toho nějak nejvíc, s tím se nemůže srovnávat ani BMW, ani jiná konkurence (Audi, Lexus, Volvo, Jaguar...).
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6062
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 10:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že ano, je to obvyklé u mnoha prodejců, že registraci vyřídí za zákazníka.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3107
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 13:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna protekční:
 

Šlapanická ZMP:
 

Pro Západočechy: odkud je tato pravidelně stojící v Kuřimi?
 

Trvale manipulační:
 

Bagříková dvouřádková:
 

Klágenfurťák v Betéšce:
 
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 5.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2988
Registrován: 8-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 16:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3P0 7243 jsou zánovní Klatovy
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 18:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef & Bobyk: Vzhledem k tomu, že majitelé těchto typů aut se rekrutují z lidí postižených dilexí, autismem, začínajícím kreténismem a pod., vyřídí jim prodejci nebo přímo úřednice na ORP takovou kombinaci čísel, kterou by si tito řidiči se svým postižením byli schopni zapamatovat, příp. i asociovat: většinou jsou to "0000" (čtyři vejce) nebo "8888" (čtyři sněhuláci...) atp....
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 19:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...skoro no comment :
 
...
 
...
 
...
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 20:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ta přední RZ je síla.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 20:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: takový důchodce na té fotce, tak k tomu to auto vyloženě sedí
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 20:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tu přední jsem fakt nepochopil teda...
P: [PM] U: [MO]

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace