K-report
 

Archiv do 23.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Dopravní stavby ve městech » Archiv do 23.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 20:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.mapy.cz jsem náhodou našel zajímavé momentky. Například na cestě z Kelče do Všechovic, když si mapu přibližte na maximum, uvidíte kousek nad silnicí přelétat práškovací letadlo. Nebo na hlavním tahu z Lipníka nad Bečvou na Hranice lze krásně vidět dopravní nehodu kamionu a odklon dopravy přes Drahotuše. Takových momentek tam bude více, akorát je těžké je najít.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 19:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo, kdy to fotili
Více než 550 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 20:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuším, že to byl rok 2003, 2004, hodně fotografií tam je totiž dělených a dodatečně updatovaných.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Rul: Např. V ostravě na zastávce "Nádraží Vítkovice" stojí autobusy náhradní dopravy a vrchní stavba opravuje kolejiště. V Praze se zrovna staví Barrandovská trať.
A ještě jsem našel v programu GOOGLE EARTH Nuselák, který se jim nějak nepodařilo spojit. Další foto pokračuje v půli mostu cca o 30 metrů vedle. Auta padají do propasti.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30380
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 14:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Založil jsem nové téma o silniční/dálniční síti, tak jsem tohle mírně přejmenoval - přijde mi, že nový název je vhodnější. Doufám, že přejmenování nevadí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevadí. Snad se to pak více ujme.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.modernibrno.cz/tema/Tunely/clanek.htm?clanek=381

Stavba tunelů Dobrovského v Brně nabírá další zpoždění, bohužel díky neschopnosti investora/města vést dialog s lidmi, které stavba zasáhla/zasáhne.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 00:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sranda na tom je, že tunely jsou kompletně v jílech, tzn. pokud se nebude rychle stavět dál, tak ony nevyztužené štoly (které bez stavebního povolení nikdo nezajistí) budou dále klesat a baráky nad nimi na tom za pár let můžou být ještě hůř, než kdyby jejich majitelé "drželi hubu a krok".
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 23:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V MF Dnes v regionu Jihomoravského kraje se dnes probíralo téma okružních křižovatek...

Dobrý kruhový objezd? Neoblíbený

OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKY Řidiči a odborníci k nim mají odlišný přístup: šoféři považují za dobrý takový kruhový objezd, jímž mohou rychle projet, experti naopak ten, který každé auto zbrzdí. Rychlá jízda nákladních vozidel totiž dokáže i novou kruhovou křižovatku velmi zničit.

Jižní Morava - Už čtyři měsíce musejí řidiči jedoucí po hlavním tahu z Brna na Svitavy u Černé Hory zpomalit. Rychlý průjezd zde omezuje kruhový objezd, který nahradil nebezpečnou křižovatku. Část motoristů se nejspíš s tímto dopravním řešením odmítá smířit a okraje objezdu jsou od kol těžkých návěsů úplně zdemolované.

Je to chyba okružní křižovatky? Podle řidičů ano, podle dopravních expertů ne. „Černá Hora patří k těm povedeným,“ říká dopravní inženýr z brněnského Centra dopravního výzkumu Jaroslav Heinrich. Za zdemolované obrubníky křižovatky podle něho mohou řidiči těžkých kamionů. „Někteří z nich se očividně nemohou smířit s tím, že na okružní křižovatce musejí zpomalit. Když jedou rychle, koly někdy vjedou na obrubník,“ vysvětluje Heinrich.

Pohled řidičů a odborníků na bezpečnost dopravy na kruhové objezdy se zásadně liší ve více ohledech. Křižovatky, které řidiči považují za povedené a dobře průjezdné, odborníci kritizují a označují je jako nebezpečné.

Co je úzké, to je bezpečné

Jako příklad může sloužit kruhový objezd u brněnského hypermarketu Globus. Zbytečně široký jízdní pás, na který by se vešly dva pruhy, je zpackaný, přestože většina šoférů jej považuje za komfortní. „Zejména rameno křižovatky směrem na Ivanovice je doslova přeplácané asfaltem,“ popisuje Pavel Skládaný, který se problematikou okružních křižovatek v Centru dopravního výzkumu v Brně zabývá. „Co metr, to několik tisícikorun vyhozených oknem, nemluvě o tom, že chybí dělící ostrůvky, které pomohou zejména chodcům,“ doplnil.

Naopak kritizovaný černohorský okruh stejně jako „utažená“ křižovatka v Tišnově to vše mají. Právě proto, že je nelze projet rychle, je však řidiči nemají rádi.

„S návěsem nebo autobusem se tak člověk nevytočí,“ stěžuje si například jeden z řidičů tišnovské ČSAD. Jméno si nepřeje zveřejnit. „Tu křižovatku jsme sledovali a za několik hodin se nenašlo žádné vozidlo, které by nebylo schopné křižovatkou bez problémů projet,“ tvrdí ovšem Jaroslav Heinrich.

Bezpečné kruhové objezdy nemají řidiči v lásce

Řidiči se s odborníky rozcházejí takřka se stoprocentní spolehlivostí. Když dopravní inženýři označí větší ze dvou blanenských kruhových objezdů za nepovedený a naopak ten menší za zdařilý, řidiči je vnímají přesně naopak.

Špatné kruhové objezdy se totiž dají z pohledu řidiče mnohem jednodušeji projet. Při najíždění na ně nemusejí takřka pohnout volantem. Přes středovou vyvýšeninu bez problémů vidí to, co se děje na druhé straně objezdu, a nemají tak jediný důvod zpomalit. „Právě to je ale účel kruhového objezdu. Řidič musí mít pocit, že přijíždí do křižovatky. Když při vjezdu na objezd nemusí řidič točit volantem doprava, má větší tendenci nedat například přednost v jízdě autům jedoucím po okruhu,“ vysvětluje Pavel Skládaný. Při celkovém hodnocení přínosu kruhových křižovatek se už však řidiči s odborníky shodují. A například ti černohorští si nemohou kruhový objezd vynachválit. „Odbočit ráno na silnici I/43 od Černé Hory směrem na Boskovice bylo skoro nemožné a pořád tam čekala dlouhá kolona. Dnes nečeká nikdo, člověk přijede ke křižovatce a za pár vteřin je už na ní,“ pochvaluje si černohorský starosta Bohumil Hlavička.

O bývalé křižovatce smrti nyní policisté skoro nevědí

Podobně mluví i policisté. Zatímco v době, kdy v údolíčku u Černé Hory byla jen obyčejná křižovatka, tam vyjížděla nehodovka často k závažným haváriím, při kterých umírali lidé včetně chodců, dnes o problematickém místě vůbec neví.

„Od listopadu tam určitě nebyla žádná vážná nehoda a je dost možné, že tam nedošlo k vůbec žádné nehodě,“ pochvaluje si kruhový objezd mluvčí blanenských policistů Miroslav Kovařík.

Podobnou zkušenost mají policisté ze všech okružních křižovatek. „Pokud tam jsou nějaké nehody, jsou to šťouchance bez zranění a se škodou do patnácti tisíc korun,“ říká Kovařík.

Za poslední rok přibylo v Jihomoravském kraji hned několik kruhových objezdů na menších silnicích i na hlavních tazích. Na silnici I/43 například vznikl kromě černohorské křižovatky kruhový objezd i v Letovicích. Zmiňované Blansko chce počet svých kruhových křižovatek v nejbližší době zdvojnásobit.

Do kvalit západoevropských zemí však České republice ještě pěkná řádka okruhů chybí. „Je jich tu výrazně méně. Ve Francii je rondelem řešeno několikanásobně víc křižovatek. Je to ale otázka vývoje, Česká republika Evropu rychle dohání,“ uvedl na podzimní konferenci bezpečnosti v dopravě Jean-Paul Chapellon z francouzského ministerstva dopravy.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava
Autor: JIŘÍ SMETANA
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 23:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A další...

Dobrý objezd nelze projet rovně

Na jižní Moravě je víc křižovatek nepovedených než těch zdařilých

Jižní Morava - Fungující kruhový objezd je pořádná věda. Experti o něm tvrdí, že jde rovnou o záslužný čin. Na rozdíl od jiných dopravních staveb je však velmi jednoduché ji zpackat. A často se to skutečně stává.

Jmenovat nepovedené kruhové objezdy v kraji je rozhodně jednodušší než si vzpomenout na ty povedené. „Okružních křižovatek, které by bez výtky prošly auditem, je jen minimum,“ připouští odborník z brněnského Centra dopravního výzkumu Pavel Skládaný.

Jaké jsou nejčastější omyly projektantů? Například to, že některé kruhové objezdy se dají projet skoro rovně. Do ideálního objezdu by přitom měla silnice ústit kolmo tak, aby řidiči museli zpomalit, otáčet volantem, a tím si i lépe uvědomit, že mají dát autům na okruhu přednost. Jako případ zpackané křižovatky uvádějí dopravní projektanti například bystrcký kruhový objezd na Odbojářské ulici.

Častým neduhem je i nedostatečný dlážděný prstenec uprostřed. Ten má vypadat tak, aby řidiče osobních aut odradil, aby na něj najeli. Naopak šoférům kamionů s dlouhými návěsy má posloužit k tomu, aby díky němu mohli „prosmýknout“ přes křižovatku. „Měl by být z hrubší dlažby a dostatečně široký,“ upřesňuje Skládaný a kritizuje jinak povedenou křižovatku v Blansku.

Ve výčtu neduhů jihomoravských kruhových objezdů se dá ještě dlouze pokračovat. Často chybí například středové dělící pásy, které chrání při přecházení chodce. I asfalt je často zbytečně široký. „Nejjednodušší je podívat se po zimě, kde jsou zbytky posypu. Kde zůstane, tudy auta nejezdí,“ vysvětluje dopravní odborník. A doplňuje další častý nedostatek. Travnatý pás uprostřed kruhového objezdu je nevýrazný. Může se potom stát, že jej řidiči přehlédnou a křižovatku projedou rovně. V zahraničí se do něj proto dávají lehčí sochy nebo pestrá květinová výzdoba. „U nás by projektantům občas trocha vynalézavosti neuškodila,“ vysvětluje problém Pavel Skládaný.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava
Autor: JIŘÍ SMETANA
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 23:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslední...

Uprostřed stojí třeba koloseum

Jižní Morava - Kdo někdy cestoval po Francii, ví, jak vypadá silnice plná kruhových objezdů. Ručkování volantem na řidiče čeká takřka na každé křižovatce. A je jedno, zda je velká, nebo malá.

Podobné je to například i v ulicích německých měst. Právě ve Francii, zemích Beneluxu a v Německu mají kruhové objezdy největší tradici v Evropě. Vznikly ovšem ve Spojených státech a ve Velké Británii.

Kruhový objezd neboli okružní křižovatka podle některých dopravních odborníků aspiruje na titul „dopravního vynálezu“ minulého století. A zatímco v Česku jsou jich jen stovky, západní země je počítají minimálně na tisíce.

Velmi jednoduše lze sestavit i žebříček nejznámějších kruhových objezdů na světě. Málokdo nezná z francouzských „belmondovek“ proslulou Place d'Etoile (dnes Place Charles-de-Gaulle) v Paříži, ze které vybíhá hned jedenáct ulic a uprostřed se tyčí Vítězný oblouk. Ve středu obřího kruhového objezdu stojí například i římské koloseum.

Monstrózní pařížské a římské křižovatky však nejsou kruhovými objezdy v pravémslova smyslu. „Je třeba rozlišovat mezi malými a velkými okružními křižovatkami. Velké mají víc pruhů a jsou několikanásobně nebezpečnější než malé s jedním jízdním pruhem,“ zdůrazňuje Pavel Skládaný z Centra dopravního výzkumu.

Zatímco čeští řidiči na kruhové objezdy ještě stále nadávají a často je považují za zdržení, v západní Evropě si na ně už dávno zvykli. „Nejde to ze dne na den stejně jako například s příčnými prahy a retardéry, ale řidiči se dokáží přizpůsobit a časem ocení výhody,“ nešetří optimismem Jean-Paul Chappellon z francouzského ministerstva dopravy.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 23:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímaly by mě vaše názory na tuto tématiku, zkušenosti s okružními křižovatkami. Já vím, že se to tu již řešilo, ale posléze slibná diskuze poněkud usnula...



(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 22:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kruháky jsou dobrá věc, ale jak kde a záleží taky jak jsou postavený. Občas jsou totiž kruháče ve městech tak malé, že s náklaďákem je problematické je projet.
A ještě jeden případ, kruhový objezd v Jenišově u Karlových Varů. Než se postavil průtah přes Vary tak byl maximálně vytížen, jenže soudruzi stavitelé asi někde udělali chybu (možná byli z NDR :-) ) a kruháč udělali moc "vyklopenej" směrem v vnějšímu okraji a pro tohoto místa neznalé řidiče kamionu byl dobrá past s velkým rizikem převrácení při průjezdu vyšší rychlostí. Sám vím, že jsem na něm musel jezdit hoodně pomalu.
Magnum - život je otázkou priorit
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31738
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 16:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha zaplatí za tři kilometry stezky 86 milionů korun
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 19:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad kruhové objezdy: Já myslím, že je to obecně velmi dobrá věc - když je malý provoz, jde je projet naprosto plynule, když je velký provoz, tak ho ve většině případů samy regulují. Hlavně pro bezpečný nájezd z vedlejších, chodce apod. je výborná věc to, že všichni musí zpomalit - kruháče se hodně zavádějí třeba na sídlištích, kde vedou všelijaké poloprázdné, ale "velkolepě" projektované čtyřproudovky svádějící k jízdě stovkou, tam je pak objezd a zúžení úplně ideálním řešením.

Ale je fakt, že třeba v Anglii nebo Francii je to s kruháčema fakt až extrémní - dávají se i tam, kde se sbíhají jen tři směry, nebo třeba dva využívané příjezdy a jeden/dva spíš do počtu... nebo v britských městech občas do křižovatky mezi baráky zapíchnou takovou víceméně tyčku, která se pak objíždí... Ale je fascinující, s jakým přehledem tam řidiči zvládají jízdu i na vícepruhových objezdech. Prostě přijedou v levém/pravém/prostředním pruhu, tak se do něj zařadí i na objezdu a za ním, kdežto u nás musí furt tabulku nehodových křižovatek vést pražské Vítězné náměstí...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u nás musí furt tabulku nehodových křižovatek vést pražské Vítězné náměstí ... přitom z pohledu "mezinárodních" statistik je to daleko nejbezpečnější velká křižovatka v Praze. Jediný smrťák za dlouhá léta tam byl podnapilý umělec, přelézající zábradlí a následně (u)padlý pod zadní nápravu busu.

Ale jinak přikládám jednu z mých nejoblíbenějších okružních křižovatek, Montyho náměstí v Bruselu. Intenzity provozu v řádu 40 tisíc jednotek v každém směru na obou hlavních ulicích v tunelech, kolem 30 tisíc i příjezd po každé příjezdové větvi na okruh.
K tomu ve směru Z-náměstí jezdí povrchová tramvaj, ve směru V-náměstí podzemní tramvaj, mezi oběma tratěmi je povrchová spojka. Pod zemí je kromě silničních tunelů Z-V a S-J ještě podzemní tramvaj S-J a klasické metro Z-V.

 
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 21:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na téhle fotce uzlu Montgomery není zrovna moc hustá doprava, ale jinak mě u víceproudových objezdů fascinuje, kolik vozidel v cizině používá i ty hodně vnitřní pruhy (kdy většinou musí překřížit hodně vozidel). V Paříži na Etoile jsem po podlezení podchodem fascinovaně pozoroval cyklistu, který bravurně obkroužil polokruh téměř u středu a pak se bez věštích problémů prodral přes těch asi osum pruhů aut do ulice, kam směřoval...

Jediný smrťák za dlouhá léta tam byl podnapilý umělec, přelézající zábradlí

No, to je taky myslím argument pro kruháky! V 80. letech přitom v celé Praze byly snad jen tři - kromě "Vítězáku" ještě Litochlebské náměstí a kolem tramvajové smyčky Nový Hloubětín, který kolem roku 86 přestavěli na normální (mimochodem dost nebezpečnou) křižovatku a smyčku zrušili... nebo jsem na nějaký zapomněl?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8797
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 13:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebo jsem na nějaký zapomněl?

Mě napadlo, že svým způsobem kruhák je dlouhá léta i na Náměstí Míru.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 09:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s KMem takřka do puntíku. Btw, zajímavé, že z tohoto webu se ty výluky dotknou asi nejvíc právě jeho a mne - denně jezdím z Prahy 8 na Hradčany a zpět, autem či MHD.

Btw, Borovičko, a jak bys to tedy řešil jinak? Doufám že ne tak, že se žádný tunel stavět nebude? Už před 10 lety na něj bylo pozdě.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 09:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach tak, ale mam svagra, ktery bydli na Letné, ulice Nad Štolou, tak kdyz sem tam ,tak na ni cucim porad a neprijde mi, ze je malo videt a nebo, ze se z letny na ni stejne nikdo nediva.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 10:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten tunel neřeší vlastně nic. Protože k omezení negativní automobilové dopravy jeho výstavbou nedojde, ta vzroste. K vylepšení životního prostředí v dotčeném území také nedojde - ty zplodiny budou muset někde z tunelů větrat ven. V tomto případě snad dokonce do Stromovky.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 11:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudce: A to jistě. Já z kachlíkového gymplu ze 4 patra také Víta viděl asi o 10cm více než z plochy pláně. Ten výhled co popisuješ má 5-10-20? partají v té ulici?
Borovička: Zplodiny už dneska nejsou to hlavní. Dneska je hlavní prach a hluk. Pronajmi si na týden byt ve veletržní a budeš mluvit jinak.
Budoucnost patří bagrům!
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 11:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jiste, max. 20 bytu. Ale jinak je videt z cely Letny ne?

To, ze neni jedna z hlavnich negativnich slozek dopravy - zplodiny - nemyslis vazne, ne?? Dle vlivu na lidske zdravi: 1/ Exhalace 2/ hluk 3/ prach. A jak bude mluvit? Ve Veletrzni lidem nevadi smrad a popilek letajicich z aut? Ty bydlis asi nekde bokem, ze takle pises, ne?.-))
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 12:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, Káem je jen natvrdlý.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 12:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oooooo, vítej mezi nás Absolute, jaká pocta!!! Ukápneš ještě něco ze svého moudra?
Soudce: nikoliv, natvrdlý jsi ty. Borovička psal, že tunel ničemu nepomůže a já mu psal aby pobyl týden na veletržní aby zjistil, že i pouhé snížení hluku a prachu bude výhra, když tedy připustíme, že zplodiny z tunelu půjdou komínem ven stejně (že ale komínem vysokým a že se tedy rozptýlí a že se nebudou držet v ulicích je věc jiná, do té jsem se zatím vzhledem k úrovní argumentů nepouštěl).
Ano z celý Letný je vidět kousek špičky jedný věže. Prostě žádný historický panoráma.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 13:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovičko, prosím Tě, ušetři mne Zelených žvástů a klišé o tom, že tunel nic nevyřeší. Prostě lidi jezděj autama, chtějí to, a musel bys jim to zakázat a tvrdě to trestat, aby nejezdili. A na to bys musel být absolutní diktátor a i tak by tě někdo velmi rychle "umravnil".

Opiš tisíckrát: Auta jsou. Auta jsou. Auta jsou ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 13:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S.: Trať na Barrandov pokazila výhled na Terasy a z Prokopského údolí, Řepy byly taky mnohem hezčí bez sídliště a bez tramvaje ... mám pokračovat? Nebo vystřílíme každého druhého, abychom se sem nějak vešli? - beztak je veřejné ekonomické tajemství, že HDP se dá udělat s desetinou lidí, zbytek se veze, aby byli nějak zaměstnaní ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 13:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se týče knihovny, to je věc vkusu. Taky se mi nelíbila, ale začínám tomu přicházet na chuť. A pro stavbu, připomínající svým tvarem mraveniště, se hodí právě Letná.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2860
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 13:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
Borovičko, prosím Tě, ušetři mne Zelených žvástů a klišé o tom, že tunel nic nevyřeší. Prostě lidi jezděj autama, chtějí to, a musel bys jim to zakázat a tvrdě to trestat, aby nejezdili. A na to bys musel být absolutní diktátor a i tak by tě někdo velmi rychle "umravnil".

Opiš tisíckrát: Auta jsou. Auta jsou. Auta jsou ...

Naprostý souhlas.
Lorde, prostě lidi jezděj do zahraničí, chtějí to, a musel bys jim to zakázat a tvrdě to trestat, aby nejezdili. A na to bys musel být absolutní diktátor a i tak by tě někdo velmi rychle "umravnil".

Opiš tisíckrát: Turisté jsou. Turisté jsou. Turisté jsou ... A ještě by se to dalo použít u těch letadel

Jinak s tebou, ale samozřejmě souhlasím. A knihovna? Ta je věcí vkusu. Já jsem za ní strašně rád - už konec skleněných krychlí plné kanceláří, které v šest večer opustí tisíce ouředníků.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 13:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Auta jsou, auta jsou, auta jsou. A někudy jezdit budou, budou a budou. Ať bude tunelů jeden nebo padesát. Zakazovat se nic nemusí, ale nedělal bych akce, které intenzitu provozu zvýší.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 13:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: 1:0 pro tebe. Zas na druhou stranu, být absolutní diktátor má i svá pozitiva a sociální jistoty ... a o tom by zrovna lord Vetinari měl něco vědět, byť to je velmi skromný a snesitelný absolutní diktátor :-)

Borovička: A jak ji zvýší?
A proč se mají tisíce aut proplétat obytnými čtvrtěmi, když je mohou objet či ještě lépe podjet. Byly doby, kdy tunely byly mana z nebes, teď už začínají vadit i ony?

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 14:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jo tak to jsme blbe pochopil. Osobne nic proti stavbe knihovny nemam, ba naopak, a ten tunel je prinos jako brno, jen jsem se zarazil nad opomijenim zplodin....za což soráč.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 14:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Kolik aut projede nyní třeba úsekem Malovanka - Špejchar a kolik po výstavbě "okruhu"? Pokud více, tak se intenzita zvýší nebo sníží?
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 14:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě není normální, aby lidé z Prahy 5 a 6 museli směrem na D8 jezdit přes hustě obydlené Holešovice, Letnou atd., kromě toho je to určitě bezpečnější pro chodce mít auta v tunelu (zrovna Praha 6 má s tím celkem problémy). Ano, asi se počet aut zvýší (částečně však i auty, který by jinek jeli jinudy. ale taky přes obydlenou část).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2862
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 15:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když už jsme se tedy dostali na téma MO. Na k-reportu by pro všechny mělo platit: "nikdy nezastávej IAD"! Je to web o veřejné dopravě a každý kdo tu byť jedinkrát napíše o IAD něco pozitivního, je strestán.

MO neměl nikdy vzniknout, to je fakt. Ale zakonzervovat současný stav, kdy mi MO končí v Břevnově, je větší zlo, než ten okruh dostavět. Auta tu byla a jsou. To je druhý fakt. Pokud jim postavíme další dálnice, parkoviště a tedy zvýšíme nabídku, bude jich jezdit ještě víc. To je třetí fakt. Ale lidi, vykládejte to těm, co bydlí v Korunovační nebo Veletržní. To je jedna z nejkatastrofálnějších oblastí Prahy. MO je v současné chvíli to nejmenší zlo. A pokud chceme hledat viníky současného stavu, začněme v 60. letech, kdy začala totální destrukce celé koncepce pražské silniční sítě stavbou magistrály a Nuselského mostu. MO je ve své podstatě šílenost, ale v současném stavu také jediné východisko. A řvouny, který tvrděj, že se situace dá řešit pouhým mostem v Suchdole, musel někdo pustit z blázince. Přes současnou Letnou musej jezdit i ti, co automobilu nezneužívaj a prostě ho v danou chvíli potřebujou. Pokud jede sanitka od výstaviště k ruský ambasádě kolem čtvrt hodiny, asi je někde chyba.

Předem žádám všechny šotofily, aby mě nekamenovali.
Přeji všem nezaujatým pěkný den.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 16:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak mi nesedí ten počátek destrukce silniční sítě v 60. letech. Nebylo co destruovat. Kudy tehdy vedl tzv. modrý a červený okruh? V době počátku výstavby Nuseláku byla IAD úplně jinde. Když jel někdo přes Prahu tak klidně přes Václavák nebo alespoň Italskou. Takže magistrála, plánovaná už z dob první republiky jako tranzitní dálnice Vídeň - Berlín, se tehdy jevila jako všespásný lék na dopravu v Praze.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 16:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: A i když se intenzita zvýší, tak ty navrhuješ nechat je ve Veletržní? No dík ... pro mne za mne, ať se intenzita klidně zvýší, do toho tunelu se to vejde. A donekonečna se jistě zvyšovat nebude, protože počet lidí je konečný a přírůstek tady nijak ohromující není, spíš naopak.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 16:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

"A když už jsme se tedy dostali na téma MO. Na k-reportu by pro všechny mělo platit: "nikdy nezastávej IAD"! Je to web o veřejné dopravě a každý kdo tu byť jedinkrát napíše o IAD něco pozitivního, je strestán."

Kdyby to mělo platit, pak by K-Report přestal být seriózní web a klesl by na úroveň Strážní věže.

A smím mít vůbec auto?

P.S.: "ztrestán".

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari .)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace