K-report
 

Archiv do 30.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 30.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos : tipoval bych toho Favorita...?


Nestle :

Nemůžu si pomoct.
Připadá mi naprosto logické, že výdej značek by měl za každých okolností kopírovat platné administrativní rozdělení republiky na některém z jeho stupňů.
To se taky po 1. 1. 2003 stalo (byť přesně k tomuto datu zdaleka ne všude ).
Takže pokud máme rozdělení takové, jaké máme a státem byla v 99% případů vytvořena síť výdejen na úrovni ORP, pak by podle mě i kódování mělo zcela logicky kopírovat tuto státem vytvořenou síť.
Aneb - podle mě by mělo platit - co výdejní místo, to svůj vlastní "podpis" na značce, neboť RZ nevydává žádná "krajská ústřední výdejna", nýbrž v naprosté většině případů konkrétní obec s rozšířenou pravomocí.

V tomhle základním hledisku bych se já osobně rozhodně na nějakou cizinu neohlížel - a už vůbec bych neporovnával, kolik kódů chceme my a kolik kódů maj' Eskymáci, když jich je v porovnání s námi padesátkrát míň.
Vycházel bych z reality - takhle jsme si to tady vyboxovali a teď z toho musíme holt na nějaký čas vycházet.

Takže kdybych já byl pan ministr (), tak ti těch tvých lehce kousavě míněných "stodvacetpět kódů pro Prahu" seškrtám na pět, maximááálně šest...

(Příspěvek byl editován uživatelem Dědek.)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3194
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 12:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:

proč by jsi rozděloval kódy mezi Prahu? Praha má oprávněné výsadní postavení v rámci administrativního uspořádání země. V minulém systému měla své Áčko a má ho i dnes. V Praze se až tak velká změna v roce 2001 neodehrála. Áčko se posunulo doprava a dvě písmena se nahradila číslicemi. Proto chápu Tvůj postoj a i postoj Mcbaina, kterému současný systém přijde vyhovující.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 13:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:
A chceš teda kódovat obvod ORP nebo výdejní místo?
Skoro všude je to sice totéž, ale ne v Praze a Brandýse. Majitel musí registrovat vozidlo v obvodu "své" ORP; pokud ovšem má tato více výdejních míst, tak si může vybrat na kterém.
Podle většiny příspěvku 1847 to vypadá že chceš kódovat ORP, podle jeho závěru ale výdejní místo
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 13:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :
Proto tam taky píšu o "99% případů výdejen na úrovni ORP".
Praha a Brandýs je to moje chybějící 1%.
Aby platilo, že "co výdejní místo, to podpis na značce", musely by se tyto dvě vyjímečné lokality vyřešit individuálně. V případě Brandýsa bych to řešil "škrtem" jedné jeho výdejny, v případě Prahy bych uvažoval o vyjímce, kdy by si stávající výdejny i nadále vždy "rozhodily" mezi sebou tabulky s jednotným pražským aktuálně vydávaným kódem.
Nicméně - nebránil bych se ani v historii Prahy šílenému "revolučnímu kroku" - co výdejna, to svůj kód...
možná by to pomohlo zvýšení kapacity systému? ...i když mi to celé teď přijde spíš takové legrační.
Ale třeba je to jenom tím, že "nééésu Pražááák" a neberu tuhle problematiku správně od srdce.

PS : Tak byl to ten Favorit nebo ne?
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty pražské kódy měly bý samozřejmě yronije a narážka na "jedinečnost a neopakovatelnost Kuřimi". Ale v tom až tak problém nevidím.

Samozřejmě - pokud operujeme se slovem "výdej" a "výdejna", tak pak by měla každá taková výdejna zanechat svou "pečeť" ve formě kódu ORP.

Pořád se ale v této diskusi nevzdávám myšlenky, že jednou i u nás zažiju podobný obrázek, jak nedávno ve Francii - v malém nákupním centru v menším městě (asi 70.000 obyv.) byl takový ten obchod-dílna, kde si můžeš nechat udělat klíče, spravit boty, nabrousit nože a vyrazit tabulky s SPZ!. Bohužel, francouzsky neumím a oni zase ne anglicky, tak jsem se nedozvěděl, jak ten proces přesně funguje.

Stát by tudíž nevydával značky, pouze přiděloval registrace - a to může být přece jeden centrální počítač, na který má on-line napojení každá obec resp. každý autosalon.

Představ si, žee by se registrace nevydávvaly postupně (vzestupně), ale náhodně podle jiných kritérií - např. by kvůli lepší zapamatovatelnosti nemohly podobná auta (velikost, tvar karoserie, barva) dostat v jedné lokalitě podobné kódy. Zní to jako šílenost - pokud by to měla kombinovat úřednice na ORP, ale počítač přece může dělat miliardy takových iterací za vteřinu a de facto optimalizovat každou jednu on-line registraci.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:
Ne, je to ta modrá felicia
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 14:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
Francie, Británie a Irsko jsou v evropských poměrech netypické země, kde se na úřadě vydávají pouze potvrzení o registraci a tabulky si každý nechá vyrobit sám. Tím se to liší od Německa, kde si je sice necháš taky sám vyrobit, ale úřad Ti jí musí "olepit".
Pokud vím, tak jsou to v podstatě výjimky. Všede jinde v Evropě se tabulky fasují na úřadě.
Ale nějak si nejsem jist, jestli by to bylo pro nás vhodné (i když to tak bylo do roku 1953). Navíc pokud vím, tak vývoj byl vždy od "domácí výroby" k úřednímu výdeji. Obráceně to podle mě nikde nebylo.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 18:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom taková poznámka, kterou si nemůžu odpustit: Od roku 2001/2(?) nemáme Státní poznávací značky, ale Registrační značky - to tady sice všichni víme, ale co z toho plyne: účelem registrační značky není vozidlo poznat (jako u SPZ), ale zaregistrovat-prostě mu přidělit číslo, zařadit si ho do evidence. Takže z tohohle pohledu současný systém ideálně vyhovuje zadání, právě díky minimu písmen.

A teď vážně: Systém je podle mě špatný v tom, že kódování neodpovídá výdejním (registračním) místům; jak tady ostatně psal i Dědek. Chyba podle mě nenastala zavedením systému 2001, ale dříve, kdy byla evidence vozidel převedena z policie na okresní úřady (už tehdy se snad vědělo, že se budou rušit, ne?). Kdyby to nenastalo, mohlo se dál vesele pokračovat ve funkčním systému 1960. Pokud by se vyčerpal, dalo by se to řešit dvěma způsoby:
a) nahradit jedno z dvoučísel písmeny, (po AZZ 99-99 by následovalo třeba ABA 00-AA)
b) využít uvolněné slovenské kódy (po MOZ 99-99 by přišlo MTA 00-01).
Každopádně na toto řešení už je asi dneska pozdě, i když já osobně bych se nebránil návratu výdeje na okresní úroveň (když na okresní úrovni funguje policie, soudy [to je nápad, proč by nemohly značky vydávat soudy?...v rámci zvláštního řízení o přidělení registrační značky], správa soc. zab., proč by na okresní úrovni nemohl fungovat výdej značek?). Pokud by tedy návrat k okresům nevyšel, zůstal bych u kódování na krajské úrovni a pokusil se o "mírné zlidštění":
a) písmeno označující kraj ponechat natrvalo na druhé pozici,
b) za "kolečkama pro STK" oddělit mezerou písmena a číslice - vždy alespoň 1 písmeno/ 1 číslice (možné varianty A 111, AA 11, AAA 1, po vyčerpání otočit 111 A, 11 AA, 1 AAA, to by mělo zajistit dostatečnou kapacitu, vzlášť při recyklaci)
c) na výdejních místech v ORP vždy přidělit nejbližší volnou RZ, tu by si pak řidič dal vyrazit sám; pokud by chtěl jinou z právě vydávaného bloku, zaplatil by mírný poplatek; databáze bloku by mohla být i přístupná na internetu

Můžete pokračovat v debatě
Don`t worry, be wary!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6290
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 19:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajdo, je to neuvěřitelné, ale ten vrak na Plzeňské, co jsem ti o něm včera říkal, zmizel. U Klokočníka mě snad slyšel majitel :-)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 21:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by - systémy značek ušitých na míru:
Prosím, můžete mi objasnit, čím jsou systémy v D a A tak "ušité na mítu"? Pokud si za těmi slovy představujete několikaletý vývoj směřující k obecné funkčnosti - tak s Vámi plně souhlasím. Pokud tím výrokem myslíte, že si to udělali jen tak, aby to vyhovovalo pouze v německy mluvících zemích a jinde systém neefungoval, tak jsem asi málo chápavý. Ale možná je to ještě jinak, proto moc prosím o objasnění.

1) Každý stát si vytváří evidenční systém pro svoji vlastní potřebu a neřeší otázku, zda by jeho systém měl být/nebýt funkční někde jinde. Jediné co řeší, aby nebyl se systémem bezprostředních sousedů zaměnitelný a to jak z praktických tak i etických důvodů.

2) Každý evidenční systém je nutné zkoumat KOMPLEXNĚ, tedy CELOU jeho emisní strukturu od tříkolek až po traktorové návěsy, dále pak praktické využití atd., což v této diskusi zatím postrádám. To vše zpravidla koresponduje se specifickými potřebami každé konkrétní země. SR Německo získalo uvolněním okupačního statutu a členstvím v NATO a dalších evropských strukturách koncem r. 1954 šanci, vytvořit celostátní systém respektující mj. federalistické struktury (platí od r. 1955). Ve snaze sjednotit, nediskriminovat a usnadnit se jim podařil také nechtěný úspěch, který je v jiných zemích v nedohlednu - jednotná podkladová barva bez vyjímek, základ neproblematické čitelnosti, dnes hlavně elektronické. Zbytečná barevnost znaků některých emisí ho sice trochu snížuje ale immerhin! Dále pak jednoduchým, přehledným a inteligentním kódováním nestandardních sérií vozidel ve veřejném sektoru, diplomatické a související série a mazanou evidencí mopedů. Trvalou slabinou jsou diakritická znaménka, která německou evidenci zařazuje do enklávy exotů (Dánsko, Srbsko). Shrnuto, je to systém, který si ušili na míru, nikde se neinspirovali, pokud - tak ve vlastní historii, protože to neměli zapotřebí. Rakušané naproti tomu měli problém vyvinout jiný systém. Hodně rozhodovaly emoce a vizuální identifikace obyvatel s vlastní značkou na autě. A nakonec zvítězil rozumný kompromis - jejich čísla jsou, alespoň vizuálně, nezaměnitelná. Další, převážně německy mluvící Švýcarsko, se nehlo od spuštění svého systému v r. 1902 téměř o píď - a zřejmě to nemá za potřebí. Napodobovat ho nikoho nenapadlo, protože to je pořadový systém jak z Bilderbuchu a do toho se s vyjímkou Česka, nikdo nehrne. Mimochodem - Disciplína jeho obyvatel jde tak daleko, že když švýcarský řidič spatří závažný dopravní přestupek svého kolegy (např. předjíždění na plné čáře) a udá ho následně na policii, tak má delikvent potíže. V našem kulturním okruhu naprosto nepochopitelné, ale tam to prostě vidí jinak a funguje je jim to...
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 21:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle/Vámos

Francie, Británie a Irsko jsou v evropských poměrech netypické země, kde se na úřadě vydávají pouze potvrzení o registraci a tabulky si každý nechá vyrobit sám. Tím se to liší od Německa, kde si je sice necháš taky sám vyrobit, ale úřad Ti jí musí "olepit".
Pokud vím, tak jsou to v podstatě výjimky. Všede jinde v Evropě se tabulky fasují na úřadě.
Ale nějak si nejsem jist, jestli by to bylo pro nás vhodné (i když to tak bylo do roku 1953). Navíc pokud vím, tak vývoj byl vždy od "domácí výroby" k úřednímu výdeji. Obráceně to podle mě nikde nebylo.

Odhlédnuto od faktu, že výrobu tabulek si PŘEVÁŽNÝ POČET Evropanů (D,F,GB,IRL) zajišťuje sám, nechápu, proč by to bylo "nevhodné" u nás, když jak správně uvedeno to fungovalo za nejtužší komunistické totality 1948 - 1953?? Postup od úředního vydávání k "domácí výrobě" proběhl právě v Německu a měl jasný politický kontext (JÁ občan)...
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 21:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by ...česká cesta...

Popisovaná událost patří, bohužel k mnoha, z naší dávné (Peter Parler aus Bayern, "český" Plzeňský Prazdroj), blízké ("čsl. vůz" ŠKODA 1000MB) i současné (náklaďáky TATRA)historie. Zřejmě se nevyjadřuji dostatečně jasně - nejsem v žádném případě zastáncem oné "české cesty" co nás vždy spolehlivě dovede do něčí . Mám v případě PZ na mysli jasně evropskou, vizuelně ČESKOU PZ, s co nejsrozumitelnějším alfanumerickým kódováním v celém spektru silničních vozidel vč. koní a koňských potahů.
Zde se pustili kolegové do žonglování s ORP, kraji, výdejnami atp. Chápu, pracují s tím CO JE DNES, bude to tak i zítra? Musím se opět vrátit k Maďarsku. Hrdý, patrioticky smýšlející panský (v dobrém slova smyslu!) národ. A bez mrknutí oka vzal "anonymní" registrační systém. Jsou na něj dokonce náramně hrdí! Nějaké 2AT 2UT3 budou asi "analyticky" zajímavé, korektní vůčí administrativnímu dělení země atd. atd....ale bude to zase jiná varianta současného shitu. Když už, připomínám dědkovo toužení po oprášení r. 1960 a dalších....!
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 22:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále je mi vytýkána překombinovanost a jiné neduhy jako "složitost" MMX+.
Chci jen připomenout, že budoucnost české PZ je v její sofistikovanosti, t.j. v CO NEVÍCE vlastnostech, které napohled i skrytě něco vypovídají o vozidle ke kterému patří. To držitele vozidla neobtěžuje, nezbavuje nějakých práv, přesně naopak. Je to tu, stejně jako ve všech postkomunistických zemích, těžko prodejné, ale až budeme zakrátko díky "volné ruce gaunera" spát s pistolí v ruce, tak nám to snad dojde.

Chtěl jsem říct následující. Širší alfanumerický výběr jednoho uceleného systému (např. AA-11-11, AA-11-AA, 11-AA-AA atp.) umožňuje jeden dobrý trik, jak uhlídat pravost alfanumerického kódu při jeho běžném používání, čtení a archivování. Nejsem matematik, ale je to prostě kontrolní "dělení". Jako takřka u všech rodních čísel občanů z rokem narození 1954 a vyšším platí za kontrolu pravosti RČ jeho dělitelnost číslem 11, tak i u PZ lze, provádět podobnou kontrolu pravosti. Jde to i u alfanumerických kódů a jak jsem se dnes dozvěděl od jednoho Brita. Údajně britské kódy určíté kategorie (level 1-2) budou nabízeny tak, aby byly takto ověřitelné. Slyším okamžitě námitku PROČ!? ZASE ÚBYTEK KAPACITY! a že tím padá moje představa kódování pod 7 znaků - nevím, je to chytrý trik a kdyby se tak postavily i nové české PZ, tak bych skousl i 7 znaků - pak by to mělo skutečně smysl! Krást značky by se o to víc ztížilo a ve spojení s dalšími chytrými prvky by to silně odrazovalo.

P.S. Viz dálková verifikace reg. kódů software
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 17:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen tak..
 
 
P: [PM] U: [MO]
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6313
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 17:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi to nepatří přímo sem, ale ve dnech 8.6.-9.6.2007 by se na letišti v Mostkovicích (Stichovicích) měla konat 5. Experttuning Párty Prostějov. Ovšem na www.experttuning.cz o ní není ani zmínky... Ale z fotografií ze stránek je zřejmé, že vyznavači domorobo značek by si mohli přijít na své.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3202
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 19:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takový žlutý nás před chvíli předjelo na D1. Žeby si majitel pořídil nový?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 9-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 21:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsme byli v Pardubicích na projížďce trolejbusem 353 a Sanos a viděl jsem na vozidle obecní policie z Opatovic nad Labem ?? Falešnou (z folie) přední SPZ. Zadní byla dvouřádek, auto nějaká malá amerika. Mám i fotku přes sklo trbusu.
Když strážník viděl, že ho vystartoval a rychle nás předjel.
Kdyby mě zastavilo podobné auto, tak ihned volám PČR a nebudu se s podvodníkama bavit.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 21:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study pokud se nepletu tak je to ta nehoda na severu čech a tam ten majitel i se spolujezdkyní skapal tak si asi už nic nepořizuje
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3212
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 22:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja tak. Jak je to dlouho?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 23:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uff tak půl roku?
Bylo to v TV a ty fotky oblítly svět internetu v několika vlnách...i tady v autech bys to někde našel.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 26. května 2007 - 23:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už to bude víc jak půl roku, bude to rok někdy o prázdninách
a jj, je to ze severu, na silnici z Chomutova do Mostu.. ale tak..určitě se to už řešilo ;-)
P: [PM] U: [MO]
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9276
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 15:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před chvílí jsem viděl jakousi Toyotu Land Cruiser, která měla zadní značku úplně překrytou rezervou. V týhle zemi je opravdu možný asi všechno.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 22:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi rekordní cadillac
 
 

Rebelie proti EUproužku. Má to na svědomí jeden místní,K reportní diskutér (není SPZšotouš).
 
 
 
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 00:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Tak "RVHP proužek" vážně stojí za to. Pořídil bych si ho, ale nemám (svoje) vozidlo, na které bych ho umístil.
Don`t worry, be wary!
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 13:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100 Rebelie proti EU proužku

Dost mě zamrazí, při pohledu na tuhle zdařilou recesi. Mohla to být tvrdá realita a unikli jsme jen zásluhou snažení jiných. Ty, kteří za komunistů tahali kačera na provázku lze chápat že jim EU proužek nevoní (co takhle růži nebo modrého ptáka? podle orientace)ostatní už by se mohli konečně rozhodnout, Bělorusko nebo Brusel, třetí cesta není...
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 16:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RVHP proužek

když se podíváš na "close up", tak se jedná o nějakou rezavou bazárovou popelnici přivezenou z nějakého vrakoviště v bavorsku. Navíc, soudě podle "náhodné" kombinace 5888, se jedná o člověka, který byl nejspíš zvyklý na takové ty malé službičky na lokální úrovni (mám známého na ouřadě).

Takže ve své vísce si sice hraje na bossa, ale jakmile dojde ke srovnání se západem, tak na něj zůstanou jen ty vraky.

Takovému člověku přinese dušševní klid pouze zavřetí se do nějakého skanzenu, kde se nebude muset srovnávat s těmi zazobanými bavory a užívat si takové ty svoje malé protekce, které s místními ouřady má. Toť typický obrázek z ČSSR z malého města na západě Čech.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten proužen sem nedělal já ale Zdenda zde na foru má (pokud se nepletu) nick 9Tr.
Je to recese a nerad bych sem tahal politiku.
Ta "orezlá popelnice z bavordka" je Avia neretva čili český výrobek, kterých se mnoho nedochovalo a majitel ani netuší že jsme si jeho vůz "vypůjčili" k focení, jelikož to bylo nejbližší vozidlo s novou RZ.

BTW ta neretva je Plzeňská a pochybuju že si v tutý naší vísce může hrát na bosse
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Ajzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Nestává ta neretva v ulici 17. listopadu? Občas kolem ní chodím a má myslim vepředu vedle normální RZ ještě nalepenou domorobo RZ. A jinak CS proužek je hezká recese.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo ta neretva normálně jezdí vepředu s německym fontem.


BTW mam v přihlašovacim formuláři na trabíka napsáno "Vydána atypická zadní RZ".
Tak mi napadlo že bych si taky nechal vyrazit "německou a na STK bych měl teoreticky projít páč ta atypičnost neni blíže specifikována.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 6-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 23:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RVHP proužek: No jo, to se dalo čekat od naší "levicové buňky". Ale je to povedené, to uznávám.

Ty, kteří za komunistů tahali kačera na provázku lze chápat že jim EU proužek nevoní...
Jo, jo, máte pravdu, pane kolego
Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 01:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem dořešil další geniální systém kódování, který by šel aplikovat na Českou republiku (jednotlivé kódy jsou přiděleny dle počtu obyvatel v dané ORP):
AAA Praha
1AA Brno
2AA České Budějovice
3AA Hradec Králové
4AA Liberec
5AA Olomouc
6AA Ostrava
7AA Pardubice
8AA Plzeň
9AA Ústí nad Labem
01A Benešov
02A Beroun
03A Blansko
04A Bohumín
05A Brandýs nad Labem – Stará Boleslav
06A Bruntál
07A Břeclav
08A Černošice
09A Česká Lípa
10A Česká Třebová
11A Český Krumlov
12A Český Těšín
13A Děčín
14A Domažlice
15A Dvůr Králové nad Labem
16A Frýdek-Místek
17A Frýdlant nad Ostravicí
18A Havířov
19A Havlíčkův Brod
20A Hodonín
21A Hranice
22A Humpolec
23A Cheb
24A Chomutov
25A Chrudim
26A Jablonec nad Nisou
27A Jaroměř
28A Jeseník
29A Jičín
30A Jihlava
31A Jindřichův Hradec
32A Kadaň
33A Karlovy Vary
34A Karviná
35A Kladno
36A Klatovy
37A Kolín
38A Kopřivnice
39A Kralupy nad Vltavou
40A Krnov
41A Kroměříž
42A Kutná Hora
43A Kyjov
44A Litoměřice
45A Litomyšl
46A Litvínov
47A Louny
48A Mariánské Lázně
49A Mělník
50A Mladá Boleslav
51A Moravská Třebová
52A Most
53A Náchod
54A Neratovice
55A Nové Město na Moravě
56A Nové Město nad Metují
57A Nový Jičín
58A Nymburk
59A Opava
60A Orlová
61A Otrokovice
62A Pelhřimov
63A Písek
64A Prachatice
65A Prostějov
66A Přerov
67A Příbram
68A Rakovník
69A Rokycany
70A Roudnice nad Labem
71A Rychnov nad Kněžnou
72A Říčany
73A Semily
74A Sokolov
75A Strakonice
76A Svitavy
77A Šumperk
78A Tábor
79A Tachov
80A Teplice
81A Trutnov
82A Třebíč
83A Třinec
84A Turnov
85A Uherské Hradiště
86A Uherský Brod
87A Uničov
88A Ústí nad Orlicí
89A Valašské Meziříčí
90A Velké Meziříčí
91A Veselí nad Moravou
92A Vlašim
93A Vrchlabí
94A Vsetín
95A Vyškov
96A Zlín
97A Znojmo
98A Žatec
99A Žďár nad Sázavou
100
101 Bílina
102 Bílovec
103 Blatná
104 Blovice
105 Boskovice
106 Broumov
107 Bučovice
108 Bystřice nad Pernštejnem
109 Bystřice pod Hostýnem
110 Čáslav
111 Český Brod
112 Dačice
113 Dobruška
114 Dobříš
115 Frenštát pod Radhoštěm
116 Frýdlant
117 Hlinsko
118 Hlučín
119 Holešov
120 Holice
121 Horažďovice
122 Horšovský Týn
123 Hořice
124 Hořovice
125 Hustopeče
126 Chotěboř
127 Ivančice
128 Jablunkov
129 Jilemnice
130 Kaplice
131 Konice
132 Kostelec nad Orlicí
133 Králíky
134 Kralovice
135 Kraslice
136 Kravaře
137 Kuřim
138 Lanškroun
139 Lipník nad Bečvou
140 Litovel
141 Lovosice
142 Luhačovice
143 Lysá nad Labem
144 Mikulov
145 Milevsko
146 Mnichovo Hradiště
147 Mohelnice
148 Moravské Budějovice
149 Moravský Krumlov
150 Náměšť nad Oslavou
151 Nepomuk
152 Nová Paka
153 Nový Bor
154 Nový Bydžov
155 Nýřany
156 Odry
157 Ostrov
158 Pacov
159 Podbořany
160 Poděbrady
161 Pohořelice
162 Polička
163 Přelouč
164 Přeštice
165 Rosice
166 Rožnov pod Radhoštěm
167 Rumburk
168 Rýmařov
169 Sedlčany
170 Slaný
171 Slavkov u Brna
172 Soběslav
173 Stod
174 Stříbro
175 Sušice
176 Světlá nad Sázavou
177 Šlapanice
178 Šternberk
179 Tanvald
180 Telč
181 Tišnov
182 Trhové Sviny
183 Třeboň
184 Týn nad Vltavou
185 Valašské Klobouky
186 Vimperk
187 Vítkov
188 Vizovice
189 Vodňany
190 Votice
191 Vysoké Mýto
192 Zábřeh
193 Žamberk
194 Železný Brod
195 Židlochovice
196 Armáda a civilní obrana ČR
197 Ostatní státní vozidla
198 Státní složky ČR (Policie, hasiči, zdravotní služba)
199 Vláda ČR
CDA Diplomaté a konzulové
HCA Honorární konzulové
XSA Diplomatická a konzulární mise
XXA Administrativně techničtí pracovníci diplomatické nebo konzulární mise

Vzory RZ (první a poslední vydané):
Praha: AAA 0001 – AAZ 9999, AFA 0001 – AGZ 9999, AHZ 0001 – AJZ 9999, ALD 0001 – ANZ 9999, APA 0001 – AZZ 9999
Brno: 1AA 0001 – 1ZZ 9999
Benešov: 01A 0001 – 01Z 9999
Aš: 100 0001 – 900 9999
Židlochovice: 195 0001 - 995 9999

Vozy Českých drah: AAA 001D, 1AA 001D, 01A 001D, 100 001D
Exportní vozidla: AAA 001E, 1AA 001E, 01A 001E, 100 001E
Vozidla půjčoven: AAA 001J, 1AA 001J, 01A 001J, 100 001J
Přívěsy a návěsy: AAA 001P, 1AA 001P, 01A 001P, 100 001P
Sportovní (závodní) vozy: AAA 001R, 1AA 001R, 01A 001R, 100 001R
Trvale manipulační tabulky: AAA 001T, 1AA 001T, 01A 001T, 100 001T
Historická vozidla: AAA 001V, 1AA 001V, 01A 001V, 100 001V
Vozy ve vlastnictví měst: AAA 001X, 1AA 001X, 01A 001X, 100 001X
Pracovní a zemědělské stroje: AAA 001Z, 1AA 001Z, 01A 001Z, 100 001Z
Motocykly: AAA 001, 1AA 001, 01A 001, 100 001
Mopedy: AAA 01, 1AA 01, 01A 01, 100 01

Aby nedošlo k záměně čísla 0 s písmenem O, tak písmeno O se nebude používat a nahradí jej písmeno Q, fonty zůstanou stejné jako ty současné.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 02:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesmělý dotaz. Úplně náhodou jsem si všimnul, že na čerstvé 2E7 6145 mám hologram ve formě jakésí dvojité vlnovky přes celou značku a nikoliv "takové jakoby čtvrečky" co mám na starší RZ na druhém autě. Víte proč a od kdy se to změnilo?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 02:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Proč se to změnilo nevím, ale co vím, tak že se vlnovky zavedly shruba před rokem.
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 09:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze jsou vlnovky tuším od série 6A0, takže to je tak zhruba rok a něco (2 měsíce?), co byly zavedeny.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul ...geniální systém kódování

Pokud by mělo zůstat u kódování ORP, měly by mít všechny jednotný formát kódu, např. buď A1 - Z1, nebo AA - ZZ, případně 100-999. Hierarchické členění podle velikosti ORP se mi jeví, myslím, zbytečné. Taky tam vidím spoustu zaměnitelných prvků s jinými emisemi - ale proč ne, každopádně úctyhodná práce k diskusi.

Kdosi se tu ohrazoval, že nebude schpen žít s kódy např. ORP Kroměříž KM, KR, KZ apod. že jsou "cizí". Nevím jak přijmou tvůj 41A apod.
Ale uvidíme
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul:

myslím, že je to velmi dobré řeššení s ohledem na počet a rozdílnou velikost ORP (Praha - velká města - malé ORP).

Osobně bych se spíše přikláněl právě k tomuto číselnému kódování, jaxi popsal (A = Praha, 1 = Brno, 2 = Čebud....01 = Benešov a Bílina, 02 = Beroun a Bílovec, 52 = Most a Nová Paka atd. Lidé by si asi rychleji zvykli na tyto jedno- až dvoučíselné kódy, než XJ, NF, EG, CY a pod. (BTW, Welek, KR by stejně asi nakonec připadlo Kralovicím a ne Kroměříži...)

Zůstává ještě nevyužita velká kapacita BAA-0001 až ZZZ-9999, ale tím jsi se pravděpodobně chtěl vyhnout duplicitám se systémem 1960.

Velmi povedené!
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 18:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle (80):
OT: ten Most si zmínil čistě náhodou nebo je v tom nějaký hlubší podtext?
P: [PM] U: [MO]
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 19:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek (137):
Hierarchické členění podle velikosti ORP se mi jeví, myslím, zbytečné

Kdosi se tu ohrazoval, že nebude schpen žít s kódy např. ORP Kroměříž KM, KR, KZ apod.

Třebas já jsem patriot své ORP a znám hodně lidí, kteří říkají, že staré okresy byly lepší, ORP jsou však ještě lepší, jen jsou bohužel spojené jedním písmenem a z toho plyne, že když si zvykli lidé na současné kódování, jistě by si zvykli i na to mé.

Nestle (80):
Zůstává ještě nevyužita velká kapacita BAA-0001 až ZZZ-9999, ale tím jsi se pravděpodobně chtěl vyhnout duplicitám se systémem 1960

Přesně tak

+
Kdyby se náhodou stalo, že by Praha došla k AZZ 9999, mohlo by se využít série XAA 0001 - XZZ 9999, akorát nevím, jak by pražáci přenesli přes srdce ztrátu písmene A

+
A aby došlo k rozlišení od 18B 0001 a 188 0001, byly by kódy ORP barevně rozlišené: 18B 0001, 188 0001
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 20:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: já mám pocit, že čtverečky zůstaly, ale jsou míň vidět.
353 a Sanos v sobotu super.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 21:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ross95:

Ten Most mi vyšel náhodně - prostě jsem vzal kód mezi 01 a 99, taxem si řekl, že třeba 52.

Most má 52A, 52B, 52C, 52D, 52E, 52F atd. a Nová Paka má 152, 252, 352, 452, 552 atd.

Vzniknou jakési ORP dvojčata
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 21:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se náhodou stalo, že by Praha došla k AZZ 9999, mohlo by se využít série XAA 0001 - XZZ 9999, akorát nevím, jak by pražáci přenesli přes srdce ztrátu písmene A

Konečně bychom si my pražáci mohli namlouvat, že jsme něco X-tra.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 23:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda - moc jsem to nezkoumal - ještě čtverečky očenichám, ale měl jsem pocit, že tam nejsou. A Sanos - nojo, já se seberealizoval na lince 7 s něčím úplně jiným...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 09:37:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je to tady! Česká cesta.
Nezlobte se pánové, teoreticky to je dobré - značky se nebudou plést ani se systémem 1960 ani MMI. Z tohoto pohledu dobré, zase je svět bohatější o jeden nápad.
Bohužel (můj osobní názor, možná VELMI menšinový) tím nedojde k evidentnímu naplnění smadné intuitivní zapamatovatelnosti, jak zde psal Volker nebo lokálpatriotizmu (tedy k přijetí širší veřejností - KUR jsem přece z Kuřimi nebo Kuřimska a každý to vidí).
Proč si myslíte, že zrovna 52A 9137 bude lépe zapamatovatelná než nějaká současná 2U7 3849?

Pořád mám na paměti jistou obecnou nechuť proti stávajícímu systému, který je pro všechny mimo regionální analytiky anonymní a nezapamatovatelný. A nyní v rámci "české cesty" přejdete k systému, kde si budu moci v autoatlase přečíst, že Most je 52A, ale tím to končí. Kolik ORP si průměrný člověk zapamatuje (5, 10, 20? - podle schopností a ochoty si ty blbiny pamatovat) a kolik odvodí intuitivně? Prahu s "áčkem"? A jaký je pro normálního smrtelníka rozdíl mezi 7A5 3260 a 75A 3260? Pro strejdu Kropáčka to jsou fšichni pražáci.
Možná je zbytečné, abych brzdil diskuzi a odváděl ji jinam, než jdou ostatní, ale pořád odzačátku mám na mysli zapamatovatelnost, identifikovatelnost a jistou intuitivnost, která pomáhá prvním dvěma parametrům.

V opačném případě se domnívám, že je zbytečné systém měnit. Proč vyhazovat peníze a blbnout lidi, když očividnou změnu nepřinese.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 10:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul:
Můj názor na Tvůj návrh je podobný že by?-mu.
Dobrý nápad je to rozlišení podle velikosti, aby kapacita byla přizpůsobena velikosti ORP. Že je potřeba mít formát nezaměnitelný se starými systémy je taky jasné.
Největší problém je ale se zapamatovatelnstí - je tam prostě moc číslic. To telefonní číslo u registrace nějaké menší ORP si skoro nikdo nezapamatuje - maximálně pozná, že viděné auto mělo "cizí předvolbu".
Ale jinak je to originální nápad
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žeby a Vámos: musím se zastat Rula:

představte si třeba Tanvald - v tomto městě a jeho blízkém okolí se budou vyskytovat (např. na parkovišti před lídlem) tyto značky:

179 5572 = 5572. registrace
179 0419 = 419. registrace
179 8342 = 8342. registrace
179 6693 = 6693. registrace
279 0043 = 10043. registrace
26A 6732 = (Jablonec 6732. registrace)
179 8287 = 8287. registrace
179 1940 = 1940. registrace
26D 1173 = (Jablonec 31173. registrace)
279 0148 = 10148. registrace
129 5728 = (Jilemnice 5728. registrace)
129 5323 = (Jilemnice 5323 registrace)
4AK 6271 = (Liberec 106271. registrace)
179 3298 = 3298. registrace
279 0244 = 10244. registrace
4AE 5158 = (Liberec, 45158. registrace)
24B 7743 = (Chomutov, 17443. registrace)
------
v nedalekém Jablonci by to vypadalo takto
26C 7172
26B 3984
26B 9994
26A 6190
26D 0873
26C 7758
4AH 1575
26C 4983
26D 1892
4AJ 9328
26C 2008
179 5731


atd.

Většinou si budeš všímat poslední čtyřčíslí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nestle.)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 11:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
To je sice pravda, ale když bude cizí, tak maximálně pozná, že viděné auto mělo "cizí předvolbu"
Číslice a písmena by měla být v nějaké rovnováze, aby registrace byla zamanmenatelná a zapamatovatelná. Zkus si představit, že uvidíš takové 179 8287 ujíždět z místa nehody. Tak průměrný člověk postřehne, že číslo začínalo 1 a byly tam nějaké 7 a 8
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 12:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nj., kdyby mi ujíždělo něco jako CG-XR-74, tak z toho taky nebudu nadšen.... ono ani německé LEV-DJ 5782 nebo polské DWR 2E49 či vídeňské W-74382 R nebí bůhvíjak zapamatovatelné.

Regsitrační značky jsou pro registraci, ne pro poznávání. Jinak bychom tam museli nosit cosi jako "PEPA Z JILEMNICE" a když koukneš na auto, tak "ten pepa z jilemnice, co má to žluté trojkové bávo s podložkami z vrakoviště v Obervierteldonauburgu"
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3202
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, já bych také smetl návrh pana poslance Rula ze stolu jako nečitelný a nezapamatovatelný. Prosím operujme raději se systémem kde bude převaha písmen než číslic. A takovým systémem je mnou již dávno navrhovaný Systém 3260 nedávno modifikovaný o recyklaci a rozdělení dvou a tří písmenných kódů podle průměrné potřeby jednotlivých ORP. Pracovně Vám mohu předložit koncepční analýzu a zpracování s pracovním názvem: Systém přidělení kódů a výdej registračních značek v České republice, verze 3260.1.02
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 13:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
Registrační značky jsou pro registraci a jinde ve světě i pro poznávání
Bohužel to nechápou ani příslušní úředníci na MD
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 15:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Registrační značky jsou pro registraci a jinde ve světě i pro poznávání

Podle toho, co chceš (roz)poznat
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 15:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No řekněte, nezvykli by jste si?
 
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli vám do toho tady a teď můžu "šlápnout" , tak bych "za celého mě" vypích' tyto dvě žebyho věty :

"V opačném případě se domnívám, že je zbytečné systém měnit. Proč vyhazovat peníze a blbnout lidi, když očividnou změnu nepřinese."

S tímto bych se s dovolením v souvislosti se všemi navrhovanými "číselnými systémy regionálního kódování" zcela ztotožnil. Představa, že budeme mít naše krásné malé mikroregionky ocejchované pořadovými čísly jako nějaké gubernie v Tramtárii mi přijde až děsivá.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 16:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek & Co.: No jo, ale co se týká kapacity, tak bych řekl, že to je jediné řešení, jak si vystarat na dlouhou dobu. Jinak pokud chcete používat kódy KUR apod., musely by mít tabulky 8 znaků, jinak skončíme jako Polsko! Kdyžtak předveďte jiné druhy kódování, rád se nechám překvapit.

A tak jako si lidé zvykli, že PR je přerov a né Praha nebo že 2P je Plzeň a né Pardubice, tak věřím tomu, že po 5 letech provozu mého systému by si lidé na Ústecku zvykli i na to, že 52 je Most a né nějaké U, které může být pro 99.99% smrtelníků (to 0.01% jsme my, šotoušové) pouze nějaká ORP v Ústeckém kraji.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 17:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul :
To teda nevím, jak to myslíš, s tou kapacitou ...asi jsem nepochopil, kolik kombinací máš pro jednotlivé velikostní kategorie přichystáno.

Prozatím tam sice jenom zběžným pohledem, ale zato jasně vidím, že nejméně 5 ORP, zařazených do formátu "ČČP" by bylo při své současné spotřebě tabulek typu 101 až 116 s abecedou "hotovo" do dvaceti - pětadvaceti let...dalších nejmíň dvacet ORP z této kategorie by vyčerpalo kombinace do třiceti - pětatřiceti let (zdůrazňuju - při současné spotřebě! Právě proto si myslím, že i padesát let je z dnešního pohledu zoufale málo.)
Co jim pak dáme? 10AA...11AA...takže pokorně svěsíme uši a uprostřed systému vznikne PZ s osmi znaky?

Já bych nečekal, až to bude potřeba a zavedl bych osm znaků rovnou s novým systémem...

Třeba něco na tenhle způsob :
 

Tato PZ mimojiné nabízí :

1) Čitelnost a alespoň částečný návrat k tradici :
tři písmena , "sněhulák" , tři čísla , pomlčka , dvě písmena...bez míchání pozic, na věčné časy a nikdy jinak !

2) Nejmenší zjištěná kapacita při použití jednoho(!) stálého dvoupísmenného identifikačního kódu a při současné spotřebě pro typ 101 až 116: Brno...BM / 355 let...(Praha by jako jediná používala i nadále svůj jednopísmenný kód A / kapacita podle dnešní spotřeby 1.562 let

3 ) Tím pádem není nutno recyklovat

Je mi předem jasný, že 8 znaků na české značce je utopie.
Nicméně ať počítám, jak počítám, tak aby taková česká "značka budoucnosti" splňovala všechny moje hlavní "srdeční" kritéria, tak těch 8 znaků prostě mít musí.

Vymlouvejte mi to jak chcete, protestujte, nadávejte, klepejte si na chello, ale to je taky to jediné, co proti tomu můžete dělat...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 17:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, snad po své 10 reinkarnaci se dožiju konce Dědkovy série OVZ 999ZZ.

Mě připadá 50 let pro jednu sérii až až, změna je přeci život a kdyby se vydávalo dodnes staré kódování, myslím, že by to byla nuda, co říkáte?

Stejně si myslím, že v budoucnosti budou poznávací značky něco ve stylu čárového kódu a nebo taky úplně ztratí smysl.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1867
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 18:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máš to špatně : OVZ 999-ZZ

Navíc jsi mi nevysvětlil, co uděláš třeba s Kladnem?
1AA až 9AA máš obsazeno a natrvalo usazená ve formátu 35A až 35Z ti tahle ORP nahlodá systém né za tebou avizovaných 50 let, ale za pouhých dvacet...to je zase nějak moc brzo na změnu, ne?

A to se nezmiňuju o takových štikách, jako jsou Černošice, Děčín, Frýdek-Místek, Mladá Boleslav, Zlín, Brandýs, Jihlava, Vary, Kolín, Most, Příbram, Říčany, Tábor, Teplice , Třebíč,...to jen namátkově ORP, které ti už z dnešního pohledu zlikvidují připravené kombinace ČČA 0001 až ČČZ 9999 DO čtyřiceti, padesáti let.

Nemluvě o těch mrňousech. Pokud nepočítáš s recyklací nebo rotováním pozic (to už by byl ale úplnej gulage),
tak například pro takové Votice se tvým stálým regionálním kódem 190 je zaplnění řady 0001 až 9999 záležitost maximálně 18 let.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 18:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jako nějaké gubernie v Tramtárii mi přijde až děsivá.

No to mi trochu zavání zaprděností a já začínám už skutečně mít syndróm pražáka ohrnujícího nos nad venkovany:

Číselné kódování výdejen čehokoliv je něco tak naprosto běžné, že se nad tou argumentací ani nebudu pozastavovat.

Kromě toho - Francie si fpohodě už celé dekády drží číselné kódování départementů a Paříž byla a bude 75...stejně jako Bouches du Rhône (Marseille) bude 13. Tomu já říkám tradice.

----abychom to shrnuli-----
Némecko má cosi kolem 400 kódovaných územních jednotek. Kombinace P×P = 24×24 = 576, což znamená, že by muselo přistoupit k využívání nesmyslných kombinací YC, XH a pod. - takže zvolili cest jedno, dvě nebo tři písmena

Polsko má cca 350 územních jednotek (powiatów), ale k tomu ještě 16 vyšších jednotek (wojewódstw). Proto dali každému vojvodství prefix a pak jedno až dvě písmena. Když už netuším, odkud je DB (Wałbrzych), tak aspoň vím, že D je Dolnośłąskie a dotyčný není z Mazur. Přesto ale jsou ty kombinace někdy bizardní: EL Łódż, DW Wrocław, TK Kielce, ZS Szczecin a pod.

Británie: má tuším 52 counties (hrabství), takže jednopísmenná řada nanic, dvoučíselná zase zbytečně nevyužitá. Taxi ta hrabství spojili do regions: A Anglia, B West Midlands / Birmingham, C Cymru / Wales, S Scotland, G Garden of England / Kent, Y Yorkshire, W West of England a pod. a pak už jen přidělovali druhé písmeno podle očekávané kapacity celkem 42(pouze!) výdejním místům. Takže EK nebo EO je Chelmsford, FJ je Nottingham, GR je Brighton, KM je Northampton, VU je Worcester a pod. Ale snad si zvykli a není to asi ani obtížné nastudovat.

Francie: ideálně cca. 90 départementů + néjaké zámořské kolonie, takýe využili řadu 01 až 97. Dál není co dodat.

Slovensko: 76 okresních měst (BA a KE mají více okresů), v podstatě nevyužito 4/5 z 576 možných kombinací dvou písmen. Ale to je tak, když potřebuje člověk pojmenovat každou díru: SV Snina(proč proboha?) SN Spišská Nová Ves, SP Stropkov... a to ještě nedali kódy "maďarským" lokalitám, které by tu řadu Sx úplně vyčerpali (Sereď, Šamorín, Šurany, Šahy, Štúrovo, Sečovce). Takže tady by se taky spíše hodilo číselné kódování.

Česko má 14 krajů (jedno písmeno ideálně), 77 okresů (dvě písmena s dostatečnou rezervou pro další řady nebo dvě čísla 01-99) a 207 ORP.

Tak co s nima udělat? Jak by uvažovali západoněmečtí, britští či francouzští soudruzi?
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 18:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestlé :
Neboj, dočkáš se.
Vypadá to, že to konečně začíná "nezaprděně" zapalovat i osvíceným mozkům na našem Ministerstvu dopravy.

Jak jinak si vysvětlit nové veteránské a "sportovní" značky...
Cesta ke kódu 459, což znamená jak jinak, než Postoloprty, zdá se býti jasně vytýčena.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3259
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký font se používá na RZ, nebo který se nejvíce podobá?
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 30. května 2007 - 19:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
Je to trochu složitější. Např. ta francouzská čísla nejsou samoúčelná pro RZ, ale jsou shodná s PSČ - Francouzi mají na RZ začázek PSČ. Takže k tomu regionu tak nějak všeobecně patří.
Ale stejně to na RZ hodlají zrušit a budou mít RZ bez kódování a to první dvojčíslí s PSČ bude nepovinně na pravém proužku.
Jinak tím zrušením kódování ušetří jeden znak, což je i jeden z důvodů zrušení kódování - stejně jako ve Španělsku nebo Itálii.

Británie vlastně žádné územní kódovaní nemá, jsou to jen kódy výdejních míst, která jsou roztroušena po zemi na základě potřeby bez jakékoliv vazby na územní členění. Pokud chceš najít místní značky na základě místního pozorování, tak je to docela fuška, protože zas tak moc velkou převahu nad cizími namají. Běžný angličan o významu těch písmen nemá moc ponětí.

Spíš bych si položil otázku, když už něco chceme kódavat, tak proč? Z toho bych pak odvodil, jak by to kódy měly vypadat

Ale hlavní nevýhoda Rulova systému není kódování ORP, ale příliš mnoho číslic. Třeba pokud by kód ORP 456 byl obsažen ve značce ER 456 DF, tak by to podle mě vůbec nevadilo
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace