K-report
 

Letiště Ruzyně Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Letiště Ruzyně « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 05.ledna 2007Quex 05-1-07  20:13
Archiv do 12.dubna 2007Arj60  12-4-07  16:34
Archiv do 19.května 2007Venca60  19-5-07  21:55
Archiv do 10.srpna 2007Lishak60  10-8-07  21:04
Archiv do 02.listopadu 2007Arj60  02-11-07  15:51
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3676
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 17:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, že ty ne. Mimochodem, kam to mělo být? Il 62 jsi vyzkoušel?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 11:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svezení s klasickým túčkem mělo být na trase PRG-SXF(a dále -HEL, už "bez nás"), čili ani ne T04, ale T24.

Jinak jsem zažil Avia 14, IL62 různých verzí (OK,SU), T54 B i M (OK,SU), IL86 (SU) a IL18 (OK,IF,HU), YK42 (OK), T34 (OK,SU,HU). Ze "západních" mašin té doby jsem cestoval B27 a DC9, obojí JAT.
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 00:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem cestoval B27 a DC9, obojí JAT

Jo B27, muj nejmilejsi eroplan. Naposledy jsem si ho uzil loni, z toho dve hodiny v kokpitu. Splneni klukovskeho snu. Pri pohledu na plochu letiste La Aurora to ale vypada, ze i v Latinske Americe se tito krasni ptaci odebiraji/odebrali do vysluzby. Hold v dnesni dobe uz je moc hladovej.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 10:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: na začátku devadesátých let létalo ČSA do Kuwait City Tu-154, linka PRG-Blava-KWI a zpět... Mezipřistání v opuštěné Blavě, nikde nikdo, prázdná tranzitka... Jooo to byly časy... Ale nejlepší bylo letem zpět z KWI, když jsem se dostal do kabiny a tu Blavu jsem si mohl vychutnat z kabiny... Včetně přistání stylem letová hladina 300, motory na volnoběh a hrc dolů na přistání...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 11:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po vcerejsim odletu z Ruzyne mam pocit, ze se sprava letiste ridi heslem "Ceske drahy - nas vzor". Uz pri minulem letu jsem si sel sednout do klidnejsi casti v patre, ale rozvalovali se tam bezdomovci. Vcera jsem sedel v "schengenske" hale a zase tam prisel jeden somrovat a pak se s dalsim kolegou utaborili na sedackach. Bylo to dost neprijemne.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3736
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
Problém je v legislativě. Neexistuje zákon, který by dovolil letišti tyto cestující vyhodit. Letiště Praha si tohoto problému vědomo je, leč řešení neexistuje. Jedině povolit vstup do haly těm, co mají platnou letenku. Co ale potom doprovod? Přivírat oči a dělat, že doprovod letenky má a kontrolovat jen zapáchající lidi s kartonama a spacákama?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 22:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neexistuje zákon, který by dovolil letišti

A pro železniční nádraží takový zákon existuje?

povolit vstup do haly těm, co mají platnou letenku

Něco na ten způsob měli v US v posledním čtvrtletí roku 2001. Pak to už dávno mají taky v Turecku (aspoň na hlavním letišti v Istanbulu), kde sice nekontrolují letenky, ale první proti-teroristická kontrola je už při přechodu z chodníku do haly.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3739
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 08:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
A pro železniční nádraží takový zákon existuje
Právě že neexistuje. Ten problém platí o všech veřejných budovách. Když se ti nakvartíruje bezdomovec do školní budovy, neexistují páky, jak ho vyhodit. Zákon je nadřazený vyhláškám i vnitřním předpisům. A do veřejných budov má právo vstoupit každý.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 11:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: tady s Vami nesouhlasim. Za prve je mozno zakazat pobyt osobam, ktere "svym chovanim, zapachem nebo vzezrenim obtezuji ostatni" nebo jak se to obvykle pise. Ceska posta neni o nic min statni nez letiste nebo CD, presto se tam bezdomovci nevyskytuji. V hale hlavni posty v Jindrisske (tam je kvuli listeckovemu odbavovacimu systemu mnoho lavicek) jsem jednou videl, jak tam vesel bezdomovec. Jakmile ho chlap z ochranky objevil a udelal asi dva kroky smerem k nemu, tak se bezdomovec klidil. A pokud by to nestacilo, tak je mozne tyhle zivly otravovat treba kontrolami dokladu kazdou pulhodinu - na to je ale potreba policie. A nakonec je mozne treba stanovit, ze lidi bez letenky se mohou v hale zdrzovat treba jen ctyri hodiny. Pro doprovod to bohate staci, navic se toto opatreni nemusi vztahovat na vsechny, muze se aplikovat vyberove: Přivírat oči a dělat, že doprovod letenky má a kontrolovat jen zapáchající lidi s kartonama a spacákama? To je ono, nikdo si totiz nemuze stezovat, ze "jaktoze me vyhazujete, ale tuhle pan cekajici na cestujici ze zpozdeneho letu tu stoji uz pul dne." Toto neni problem.
Je to zbytecna skvrna na tomto letisti, ktere ja povazuji za jedno z nejlepsich vubec.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4600
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 12:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se ti nakvartíruje bezdomovec do školní budovy, neexistují páky, jak ho vyhodit.

To je samozřejmě nesmysl. Minimálně se školní budova v určitou dobu zavírá a dotyčného odsud prostě fyzicky vyhodíte.

Jedině povolit vstup do haly těm, co mají platnou letenku. Co ale potom doprovod?

Stejné řešení jako na železnici. Návštěvním nebo přepravním řádem zavést "vstupenky na letiště".
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37336
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 14:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letiště a nádraží bych s poštou a jinými budovami moc nesrovnával. Jednak kvůli počtu možností vniku do areálu a i kvůli charakteru provozu, nádražím projde lidí mnohem víc a obvykle (když si vezmu kupř. Wáguson) mnoha vchody, zatímco do pošty/banky/atd. se leze jen jedněma dveřma, které se dají uhlídat, takže při vniku nežádoucí osoby lze ihned zakročit.
Na železnici se vcelku úspěšně daří tyto jevy eliminovat jednak těmi vstupenkami na nástupiště (resp. dokladem o samostatném využití přepravních prostor, či jak se to teď jmenuje), jde pak už jen o to, dotyčným ukázat, že když to poruší, tak budou vyhnáni. Ono je to časem bavit přestane.
Problém možná je s neuzavřenými veřejnými prostory (tedy např. Wáguson „dole”), tam už bych si s tou možností vyhoštění nebyl až tak moc jistý, nejspíš tam můžou smrdět stejně jako třeba v Šervůdu. I když v menších stanicích se obvykle tito vyhazují i z takových prostor.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3740
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 14:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
Minimálně se školní budova v určitou dobu zavírá a dotyčného odsud prostě fyzicky vyhodíte
No právě. Pouze pokud se uzavírá. Když se tam nakvartíruje od osmi do čtyř, vyhodit ho nemůžeš.

Stejné řešení jako na železnici. Návštěvním nebo přepravním řádem zavést "vstupenky na letiště
Pokud vím, tak existuje pouze vstupenka na nástupiště, nikoliv do haly. A do haly může taky každý. Nebavíme se o prostoru za pasovkou, ale před pasovkou. Bavíme se o veřejné hale letiště, kde mají mnohdy cestující nejen doprovod v podobě rodinným příbuzných, ale i v podobě hotelových poslíčků apod. I ti si mají zakoupit vstupenku?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3741
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 14:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
Za prve je mozno zakazat pobyt osobam, ktere "svym chovanim, zapachem nebo vzezrenim obtezuji ostatni"
Není!

Ceska posta neni o nic min statni nez letiste nebo CD, presto se tam bezdomovci nevyskytuji
Ale mohou a nikdo je vykázat nemůže.

A pokud by to nestacilo, tak je mozne tyhle zivly otravovat treba kontrolami dokladu kazdou pulhodinu - na to je ale potreba policie
No právě. Děje se tak i na hlavním nádraží a v Šervůdu a bezdumovců je tam rok od roku více.

To je ono, nikdo si totiz nemuze stezovat, ze "jaktoze me vyhazujete, ale tuhle pan cekajici na cestujici ze zpozdeneho letu tu stoji uz pul dne
Právě že si stěžovat může. A ono se tak bohužel děje. Párkrát s tím mělo letiště problémy, že někoho vyhodilo před halu.

Je to zbytecna skvrna na tomto letisti, ktere ja povazuji za jedno z nejlepsich vubec
Souhlasím.

Martin Zlivský:
Na železnici se vcelku úspěšně daří tyto jevy eliminovat jednak těmi vstupenkami na nástupiště
Na hlaváku rozhodně ne. Je to asi 14 dní, co jsem na nástupišti 6 přeskakoval ležícího spícího ..... s krabicovým vínem.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37341
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 15:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beru to v celkovém měřítku. Samozřejmě tam proniknou, ale oproti spodku je jich tam naštěstí výrazně méně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3742
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 16:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský:
Spíše bych řekl, že jich je v hale více, protože je tam teplo. Kontroly "vstupenek" na nástupiště jsem v životě neviděl.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 16:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není! Tuhle veticku ma v navstevnim radu kdekdo, vcetne drah. Pravidla pobytu cestujicich na letisti jsem bohuzel na webu nenasel, ale tipnu si, ze to tam bude taky. (Mimochodem, ceska internetova prezentace letiste obsahuje dost gramatickych chyb.)
Ale mohou a nikdo je vykázat nemůže. Kdyby mohli, tak by tam byli (je to par kroku od hlavniho nadrazi a od Vaclavaku). Vyhazuje je nekompromisni ochranka. Martin zlivsky: na hlavni postu se leze dvema dvermi, na letiste asi deseti, to je mezi nimi jediny rozdil. Na nadrazi je moznosti vniku vic, takze musi mit vic ledi na ochranu. Ale jak jsem slysel, v Beroune dva lidi stacili na ochranu nadrazi taky.
Dale lze bezdomovce otravovat zakazem spanku (lezeni na lavicich) v hale a konzumace alkoholickych napoju. Vstupenky na nastupiste jsem taky nikdy nevidel, ale muze to byt takovy bic: kdyz tam nekdo bude delat bordel, tak se na nej vytahne: "a kde mate peronku?", ostatnim se da pokoj.
Hlavni nadrazi bych sem netahal, tam je vsem vsecko jedno.
Ale je pravda, ze vykazovani z takovych prostor musi byt dobre pravne osetrene.
S tou skolou je to uz uplne spatny argument, protoze skola neni verejne pristupne misto. Tam nesmi byt nikdo krome personalu a deti (a rodicu pri SRPS).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37345
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Žes´ je neviděl, za to Ti nemůžu. Když se ale občas policajti rozhoupou, tak platnou jízdenku (anebo peronku) požadujou, bez ní vykazujou ven. I na Wágusonu jsem už dostkrát zažil, nicméně jen v horní části nad (již asi definitivně nefukčními) ekalátory za pokladnami, a to se na tom nádražáí snažím trávit co nejméně času.
V dolní části nikdy, i když i tam by snad šlo uplatnit, že tam je pobyt povolen jen po dobu nezbytnou ke zakoupení příslušného dokladu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3744
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr:
Tuhle veticku ma v navstevnim radu kdekdo, vcetne drah
Znovu opkauju, že zákon je nadřazený vyhlášce a vnitřním předpisům. Nikde není v zákonu napsáno, že bezdomovci nesmí do haly. Pokud si letiště halu zpoplatní, může pak kontrolovat a vyhazovat (pokud mu tedy zpoplatnění na ministerstvu povolí). Předpisy typu "smrdíš - vypadní" nemají moc velkou váhu. Nehledě na to, že pod pojmem smrad si každý představuje něco jiného. Pokud to nebude mít pevné mantinely (jízdné/vstupné), budou letiště/policie/ČD/pošta aj. bezmocní. Myslím si, že tady hlavně pomůže prevence. Vyhodit je z místa A, znamená, že se přesunou do místa B a tak dále. Nakonec bychom je mohli převážet raketama na měsíc. Problém je v tom, že pokud Praha postaví "loď pro bezdomovce", rozkřikne se to v Ostravě a máme jich tu ještě víc. Měl by vzniknout zákon, který každému krajskému městu stanoví určitý počet lůžek pro lidi bez domova poměrný k počtu obyvatel. Myslet si, že když zavřu vestibul Můstek nebo, že uřežu lavičky na Národní a tím se zbavím bezdomovců, je hovadina. Místo na Můstku lezou do vestibulu NR a místo na Národce teď sedí Na Příkopě. Celý problém je ten, že Praha "neubytovává" jen pražské bezdomovce, ale také bezdomovce z celé ČR. Pokud se ostatní regiony nezapojí do řešení problémů s bezdomovci a nepřestanou jim "platit" jízdenky na vlak do Prahy, nikdy jich tu v Praze nebude méně.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3745
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
V dolní části nikdy, i když i tam by snad šlo uplatnit, že tam je pobyt povolen jen po dobu nezbytnou ke zakoupení příslušného dokladu
To chci vidět, jak by se to kontrolovalo? A to neberu v potaz, že nám z Wágusonu udělají obchodní centrum. Najmeme soukromý security s IQ 70 a necháme je dohadovat se s tou sebrankou, že už tam dřepěj 5 minut a kdy si tedy hodlaj koupit tu jízdenku.

Já slyšel taky historku, jak jeden bezdomovec v mínus desíti hodil dlažební kostku skrz vitrínu banky a čekal až přijedou benga s domněním, že ho zavřou, že dostane v lochu najíst a postel. Kdepak, represe nikam nevede. Represí možná donutíš někoho nekrást, ale střechu nad hlavou tím nikomu nezajistíš.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37356
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak by se to kontrolovalo? Prostě by se dotyční (samozřejmě dle „zcela náhodného” výběru) vyzvali, ať si jdou koupit doklad anebo opustí prostor.
Mám dokonce pocit, že cosi takového je na nádraží v ČB, ale přesné znění Ti z hlavy nepovím.

Samozřejmě to dokonalé řešení není (a už vůbec ne řešení problému, pouze to řeší problém správce nádraží), ale aspoň něco.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3746
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 21:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a už vůbec ne řešení problému, pouze to řeší problém správce nádraží, který se tak přesune na správce parku (radnice Prahy 1)
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 07:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letiště Praha získá nový vlastník na jaře 2009
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 10:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: v tom se neshodneme. Sice nelze stanovit, ze clovek musi mit bydliste, kdyz chce do haly, ale zavazna pravidla chovani je mozno nastavit tak, aby je co nejvic odrazovala. To s tim obtezovanim je mozne, navic lze zakazat spani v hale, pobyt "nad nezbytne nutnou dobu", konzumaci alkoholu mimo restauraci... V ostrejsi verzi i pouhe lezeni na lavickach a konzumaci cehokoliv. Klidne i ty vstupenky, ktere se budou kontrolovat tak, jak pise Martin zlivsky - revizorum v metru taky nikdo nevycita, ze si ke kontrole vybiraji jen ty cestujici, kteri jim pripadaji nejvic podezreli.
Znovu opakuju, ze to hlavni posta vyresila, a to i presto, ze je v tak exponovane lokalite. Nebo (pravdepodobneji) si uvedomili, ze bez dusledne represe to nepujde.
Kdepak, represe nikam nevede Represe povede k tomu, ze chvili pred odletem budu moct vyuzit ke klidnemu rozlouceni s pribuznymi, aniz bych se musel drzet batohu s penezenkou a notebookem jako kliste, jak se mi to stalo v pondeli. Praha X at si to resi treba tim, ze zaridi nejaky utulek (nebo zatlaci na zakonodarce). Mne postaci vyreseni problemu letiste.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lze zakazat spani v hale, pobyt "nad nezbytne nutnou dobu", konzumaci alkoholu mimo restauraci

Jenže jak všechno výše uvedené definovat? Spícího bezdomovce si sice dovede představit každý, ale jak odlišit cestujícího, který dorazil na letiště třeba ze středního Slovenska? Vzhledem k povinnosti být na odbavení včas, k tomu objektivní nejistota možného spojení vlaku či busu, tak jeho "nezbytně nutná doba" může být klidně 5-6 hodin předem (při ranním odletu ještě více). Tento člověk bude taky nepříliš oholený a umytý, oděv zválený z cesty - snad jediný rozdíl bude, že ten oděv nebude potrhaný a léta nečištěný/nepraný. Jenže do "zákona" nemůžu napsat, že osoba se nesmí na daném místě zdržovat déle než 3:59 hod. kromě případu, kdy jeho cesta z místa předchozího pobytu na toto místo trvá více než 5:59 hod. nebo v případě spadu sněhu vyššího než 12 cm v průběhu uplynulých 12 hodin nebo vyššího než 20 cm za uplynulých 6 hodin.

No, a zákaz požívání jiného alkoholu (resp. dokonce čehokoliv) než restauračního, tak to už je snad úplně mimo. Zejména třeba při zpoždění 1:59 hod., kdy cestující nemá nárok na občerstvení. Většina charterovek si toto zpoždění umí přesně takhle spočítat, takže pak chudáci rodiče s dětmi.
Podotýkám, že to nemluvím za sebe. Chartery necestuji, alkohol na letišti obvykle požívám na účet svých oblíbených dopravců.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, ale ani clovek ze stredniho Slovenska nebude vypadat jak houmlesak. ten oděv nebude potrhaný a léta nečištěný/nepraný Treba, konecne, je to presne to, co vadi. Navic, rec byla o prostoru pred pasovkou - pokud chce nerusene spat, tak at projde skrz kontroly, tam uz opatreni proti bezdomovcum potreba nejsou, tak tam neni potreba ani tohle omezeni. (Doufam, ze nenamitnete, ze si houmlesak muze koupit letenku s nejakou lowcostovkou a s ni se pak dostat do tranzitniho prostoru.)
chudáci rodiče s dětmi Rodice s detma letici na dovolenou neni mozne odlisit od bezdomovcu? Krom toho, zakaz alkoholu by tem detem vadit az tak moc nemel. I kdyz by byl zakaz plosny, neni nikde psano, ze musi byt plosne jeho vyzadovani. Houmlesaka snad pozna i securitak s IQ bublajiciho bahna.
Znova: poradili si s timhle jevem jinde i se stavajicimi zakony, takze to jde. Prave s podobnymi "gumovymi" formulacemi + rozlisovanim, na koho restrikce uplatnit.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3773
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je síla odkaz
Nemohu si pomoct, ale tohle mě uráží.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fakt pakárna, netušil jsem, kam až jsme schopni dojít v zájmu pochybné politické korektnosti
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10500
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kroužkem byly zakryté kříže na věžích katedrály, vyretušované jsou kříže v rukou soch a z Karlova mostu zmizely i ženy, které nebyly dostatečně zahalené.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejdriv jsem si pri cteni te zpravy myslel, ze to je vtip.
Bude posadka Travelservisu letat do Dziddy? Neni to uzemi nemuslimum nepristupne?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3774
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 16:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komentáře pod obrázkem:
Prijde mi to az smesny, mozna jeste vice jak zprava, ze britska ucitelka vzata do vazby, kdyz svoji ucebni pomucku nazvala Mohamed :-) Je to vice nez prehnane...
Naprostý souhlas

Pražský hrad je jeden ze symbolů ČR a tohle je jeho prznění. Jsou to prostě paka (a to se snažím krotit).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10504
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 08:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to je čí iniciativa, nájemce nebo pronajímatele?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3776
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 09:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se asi nikdo nedozví. Já bych řekl půl napůl. Arabům se kříže nelíbili, a tak jim TS leze hezky do , aby z toho něco káplo. Každopádně je to hnus, ať už týhle nebo z tamtý strany.
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 14:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím:

nemáte, prosím, někdo fotky aut SOOL, který jezdily na Ruzyni? Vím o Škodách 1203 a Volhách kombi.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3788
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 19:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3819
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace