K-report
 

Letiště Brno Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Letiště Brno « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2729
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 15:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Cirrus v Brně končí. Koukám, že očekávaný boom regionálních letišť ne a ne nastat. V Ostravě je situace snad ještě horší.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 7-2003


Odesláno Úterý, 10. dubna 2007 - 13:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem byl svědkem úsměvné scénky. Stojím u Vláry, letiště kousek za zády, čekám na toto
 
když tu po cestě naproti přivalí teréňák, vyběhne chlapík s anténkou a začne ho zběsile obíhat. Po chvíli jede dál, přejede přejezd a totéž se opakuje...po chvíli otočka, mizí, když tu najednou slyším motor, a on stojí přímo proti mě za tratí, akorát že já jsem byl za keřem, takže mě neviděl. Opět výstup, opět anténka...říkám si, že by krotitel duchů? Ale prdlajs, on to byl brněnský letištní sokolník, hledajíce pravděpodobně nějakého svého svěřence
 

Jinak včera se nám sešly na letiště dvě čtyřistadesítky, jinak jen samý plašmušky...
 
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 13:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stíhačka ležela 63 let v zemi
Brno - Po poli nedaleko Slatiny chodila v uplynulých dnech zvláštní skupinka. Nejdřív s pomocí pětasedmdesátileté pamětnice koukali do země. Pak si přinesli detektor kovu a nakonec přivezli bagr. A našli, co hledali - část americké stíhačky P-51 Mustang.

11. října 1944 v ní byl sestřelen jednadvacetiletý americký poručík William L. Kiggins. Je to jediný Američan, který za druhé světové války zahynul při bojové akci ve městě. Větší část jeho stroje přezdívaného Miss Betty byla zlikvidována hned po sestřelu. Asi dva metry pod zemí se nyní po 63 letech podařilo nalézt další fragmenty stroje.

„Ruiny byly na poli, kde brzy vyroste logistické centrum s hotely. Pokud bychom se do výzkumu nepustili nyní, je možné, že by cenné historické předměty byly vyvezeny někam na skládku,“ řekl amatérský vojenský historik Ivo Koukola.

Kiggins byl členem 308. perutě 31. stíhací skupiny amerického letectva. Na poslední let se vydal 11. října 1944, kdy s kolegy odstartoval z italského San Severa bombardovat německá letadla na letišti v Prostějově. Po úspěšném útoku se Kiggins objevil u letiště v Brně-Slatině, kde měla Luftwaffe další stroje.

Poručík zamířil na nedaleké nádraží, kde zničil čtyři vagonové cisterny plné pohonných látek pro německá letadla. Když se od nádraží vzdaloval, zasáhla jej německá protiletecká obrana.

Stroj se vzňal a záhy se jako hořící pochodeň zapíchl do pole. Trosky byly odklizeny a pilot pochován. Jeho ostatky byly po válce převezeny do Toleda v Ohiu.

Nadšenci se na poli u Slatiny snažili v uplynulých letech najít další fragmenty stroje. Podařilo se to až díky pamětníkům. V hloubce okolo 1,7 metru našli přední části Miss Betty. Z nich je největší 70 kilogramů těžký reduktor, který přenášel pohyb na vrtuli. Objevili i střep z čelního plexiskla, různé krytky a spínače.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Brno

Neví někdo,nebylo to v místě u současného letiště Bo-Tuřany, za vlečkou směrem na Slatinu?
Filnorm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 11:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesnější by bylo "postřeloval" než "bombardoval", stíhačky v tomto případě bomby nenesly. Fotky viz odkaz
*** Blog o hloubkařích: http://hloubkari.bloguje.cz
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 08:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, tak je to tam, jak jsem myslel.
Máte v současnosti nějaké další zajímavé objevy v okolí Brna?
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Monumentka ze sobotního rána :
 
Chvíli na to byl na stejném místě stroj SmartWings pro Travel, v Brně to prostě žije
Kryzolet na laminátku !!!
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 20:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdroj: Planes.cz
Ryanair dnes oficiálně potvrdil svoji expanzi na letišti v Brně. Od
29.10. nabídne ke stávajícímu spojení do Londýna (Stansted), v provozu
od 24.03.2005, také letiště Gerona 85 km od Barcelony. Linka FR 5132/3
bude létat 4x týdně (pondělí, středa, pátek a neděle), odlety z Gerony
jsou v 07:00, z Brna v 10:00 a udávaná doba cesty dle letového řádu je
2 hodiny 35 minut. V rámci probíhající akce je momentálně v nabídce
dostatek zpátečních letenek za cenu 600,- Kč, standardní ceny pak
začínají na 1143,- Kč. K částce se připlácí 0 - 170,- Kč v závislosti
na tom, kterou platební kartou platíte a 175,- Kč za úsek pokud si
chcete odbavit zavazadlo do nákladového prostoru letadla.
Filnorm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 12:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad jen dodam k tomuto nalezu, ze 13. rijna bude odhalena ve Slatine pametni deska. Fotky budou zverejneny v blogu (adresa nize).
*** Blog o hloubkařích: http://hloubkari.bloguje.cz
Filnorm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 09:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq: vlastni praci delaji lidi z Moravskeho muzea atd. Podle publikace vydane pri teto prilezitosti skutecne v oblouku vlecky. Na http://hloubkari.bloguje.cz jsou nejake fotky z teto akce.
*** Blog o hloubkařích: http://hloubkari.bloguje.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace