K-report
 

Letiště České Budějovice Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Letiště České Budějovice « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 10:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vůbec se nevyznám v dopravních letadlech, co je to rozpětí do 24m, můžete někdo uvést příkladný typ letadla?
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 11:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Felix: třeba L 410, Embraer, ATR 42.

Veřejné letiště si v ČB opravdu neumím představit, když to nefunguje pořádně ani v Brně a Ostravě.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 22:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Českobudějovický deník - 15.3.2007

Planá u Č. Budějovic ľ Letiště v Plané je zase o krok blíž k zařazení do sítě veřejných mezinárodních letišť, což by se dle společného projektu Jihočeského kraje a Statutárního města České Budějovice mělo uskutečnit v roce 2009. Společnost Jihočeské letiště České Budějovice, která letiště v Plané provozuje, zakládá vlastní profesionální hasičský sbor.
Jak uvedl ředitel společnosti Ladislav Ondřich, v těchto dnech bylo ukončeno výběrové řízení na členy záchranného sboru. äVybrali jsme šest zkušených hasičů s dlouholetou praxí. Dva z nich nastoupí od 1. dubna, ostatní nejpozději k 1. červnu,ô řekl včera Ondřich.
Sbor se postupně rozšíří minimálně na 13 profesionálních hasičů, kteří budou vyškoleni pro speciální práci na letišti. Ta mimo jiné od záchranářů vyžaduje i určitý stupeň znalostí o konstrukci jednotlivých typů letadel, s nimiž se budou při své práci setkávat.
äTento sbor vzniká proto, že každé letiště musí být dostatečně zajištěno po stránce požární bezpečnosti. Specifika letištního hasičského záchranného sboru spočívají v tom, že musí být nasazen tak, aby v případě každého vzletu i přistání letadla byl do tří minut k dispozici v každé části letiště. Z toho vyplývá, že pro tyto účely nelze použít požární sbor ve městě, protože dojezdové časy by neumožňovaly provozovat letiště v souladu s licencí,ô vysvětlil Ondřich.
Noví hasiči budou bdít nad provozem letiště, kde už dnes přistávají letadla. äProvoz činil za leden a únor 370 pohybů, tj. přistání a vzletů,ô doplnil Ondřich. Rozhodně ale nebudou letištní hasiči izolovanou jednotkou, již nyní je dohodnuta na spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje.
äSoučástí této dohody je případná asistence krajských hasičů na vyžádání u příletu většího letadla v době, kdy by letiště na tuto situaci nebylo ještě dostatečně vybaveno vlastními prostředky. Naši hasiči budou naopak zasahovat na výzvu krajské centrály v nejbližším okolí letiště, například u dopravních nehod na silnici E 55 či u požárů a dalších událostí,ô zdůraznil Ondřich.

Daniela Bicková
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2674
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 23:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix, Kubrt: Do 24 metrů rozpětí se vejdou jen ty úplně nejmenší dopravní letadla, třeba Saab 340, či Bombardier CRJ700, ale už i zmíněné ATR 42 má rozpětí 24,57 m. :-( Zato do 36 m se vejdou A320 i B737. Celé mi to přijde trochu legrační, když budějovické letiště má patrně nejširší runway v ČR (80 m), patrně vadí pojížděčky, které byly stavěné spíš na stíhačky. Veřejné letiště si představit dovedu, možná v létě i nějaký charter (pokud bude Ruzyně v létě přeplněná než postaví paralelní dráhu). Pravidelnou dopravu si ale představit nedovedu, na tu jsou jižní Čechy příliš malé.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 19:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Asi fakt bude problém v pojížděčkách. Jinak původní široká ranvej je prý v současnosti uměle zúžena. Že by kvůli údržbě, zejména pak ZÚL?
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 19:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letiště v Plané má za sebou rok provozu
čro čb 30.03.2007 11:04
Už je tomu jeden rok, kdy byl na letišti v Plané u Českých Budějovic zahájen civilní letecký provoz. Společnost Jihočeské letiště České Budějovice vlastní Jihočeský kraj a město. Českobudějovičtí zastupitelé na svém posledním čtvrtečním zasedání odsouhlasili pro letošní rok provozní a investiční dotaci letišti ve výši téměř 29 milionů korun.

Jak uvedl ředitel společnosti Jihočeské letiště České Budějovice Ladislav Ondřich, v současné době zde panuje už docela čilý provoz: "Od ledna letošního roku do současnosti máme na letišti přes 500 vzletů a přistání. Naši zaměstnanci připravují areál na navýšení licence na neveřejné mezinárodní letiště, o které bylo požádáno v listopadu loňského roku. Podle informací z ministerstva vnitra bychom povolení mohli obdržet přibližně v květnu letošního roku."
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33273
Registrován: 4-2002


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 12:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budějovicím chybí dopravní dostupnost:

Velvyslance Nizozemského království v ČR J.E.Jana Lucase Inayata van Hoorna přijal primátor Juraj Thoma společně s náměstkyní Ivanou Popelovou. „Pan velvyslanec je na oficiální návštěvě v jihočeské metropoli vůbec poprvé, a tak jsem považoval za slušné, seznámit jej alespoň stručně nejen s bohatou historií, ale samozřejmě i s dalším vývojem. Velké naděje vkládáme například do úspěšnosti při získávání peněz z fondů Evropské unie. Seznam projektů ucházejících se o finanční podporu v letech 2007 - 2013, který schválili radní, představuje částku přes tři miliardy korun, ale to je samozřejmě výčet našich přání, která zřejmě nebudou plně akceptována,“odhaduje primátor. Podle velvyslance by mělo město mít kvalitní dopravní dostupnost. „To je samozřejmě důležitý aspekt nejen z turistického hlediska,“poznamenal Jan Lucas van Hoorn. „A to je právě to, co Českým Budějovicích úplně chybí. Modernizace IV. železničního koridoru sice už začala, ale s výstavbou dálnice D3 se otálí a zdá se, že nejrychleji se vyvíjí situace pouze v letecké přepravě v Plané,“popsala situaci náměstkyně Ivana Popelová. Její slova podpořil primátor: „Naším cílem je, aby letiště postupně přešlo na veřejný mezinárodní provoz. 16. května 2007 by měla vláda rozhodnout o bezúplatném převodu bývalého vojenského areálu v Plané o výměře 300 hektarů do vlastnictví Jihočeského kraje, což by byl samozřejmě další posun,“dodal primátor s tím, že už nyní je velký zájem o realizaci charterových letů.

Naposledy upravil: Jitka Welzlová
Publikováno 11. května 2007
Publikováno do 11. listopadu 2007

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 23:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

českobudejovický denik 12.6.2007
Přibližně rok poté, co bylo letiště v Plané otevřeno pro civilní vnitrostátní provoz, získalo licenci kategorie 4C, jež umožňuje odbavení mezinárodních letadel. Licenci včera slavnostně předal zástupcům města a kraje generální ředitel Úřadu pro civilní letectví Jindřich Ploch, který se do Plané z Prahy dopravil stylově letadlem. A jak sám uvedl, cesta trvala dvacet pět minut.
„Z hlediska posunutí Jihočeského kraje a města České Budějovice mezi opravdové metropole a mezi významné regionální celky je to obrovský skok. Do budoucna se nám tak otevírají ekonomické, turistické a dalších efekty důležité pro region,“ řekl včera primátor města Juraj Thoma.
„V současné době máme evidováno přes 1 800 pohybů na letišti od začátku letošního roku, což mě velice mile překvapilo. Byla zde i velká letadla, jedno desetitunové a jedno zhruba devatenáctitunové a obě byla ze zahraničí,“ řekl ředitel letiště Ladislav Ondřich.
Licence kategorie 4C umožňuje přijímat a odbavovat letadla do rozpětí křídel 36 metrů a letiště může zároveň používat celou přistávací dráhu dlouhou 2,5 kilometru. Pro provoz velkých dopravních letadel je nutné ještě vybudovat patřičné zázemí.
Do roku 2009 by zde měl vyrůst nový terminál, zázemí pro posádky a letový provoz či nová řídící věž. Upraví se také naváděcí zařízení a technická infrastruktura. Stavba potřebného zázemí si vyžádá více než půl miliardy korun.
„Velmi teď spoléháme na to, že přibližně 500 milionů korun získá město České Budějovice a Jihočeský kraj na investice z regionálního operačního programu z opatření na podporu regionálních letišť,“ uvedl Thoma s tím, že šance na získání dotace je maximální.
Letiště v Plané má nyní tedy neveřejný mezinárodní statut. To znamená, že zde mohou přistávat letadla ze zahraničí, musejí se ale 24 hodin předem ohlásit. Na letiště pak přijedou celníci a cizinecká policie kvůli pasovému a celnímu odbavení letadla. Když letiště získá veřejný mezinárodní statut, budou celníci a cizinecká policie sídlit přímo v areálu letiště.
V nedávné době vláda také schválila převod bývalé bojové části areálu vojenského letiště za 134 milionů korun na Jihočeský kraj. „Zatím jsme ještě nepodepsali smlouvu o převzetí, ale tomu již nic nebude bránit,“ řekl jihočeský hejtman Jan Zahradník.
}
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 01:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědavej, jestli (až se tedy někdy otevře i pro veřejný provoz) povede na letiště i nějaká linka MHD... Anebo - když tam vedou koleje - že by se toho ujaly ČD, a.s.?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 22:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízdní doba autobusů z letiště do ČB by byla (zatím) podstatně kratší, než případná jízda vlakem.
By musela být alespoň srovnatelná jízdní doba. Jinak je to o ničem.
Pokud by v ČB ještě více zhoustla doprava a nastavály časté kolapsy, pak by alternativa osobní železniční dopravy z letiště měla své opodstatnění.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34387
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 23:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď ještě, jestli bude postavena tramvajová trať přes Vltavu na Šumavu (samozřejmě mimo Máj) - pak by to bylo na letiště přes kopec. :-):-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 18:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tedy drobná citace z Projektu rozvoje kolejové dopravy a elektrické trakce v Jihočeském kraji.


Nové kolejové úseky zkoumané, ale nedoporučované:

Letiště Planá
Využití dnešní vlečky Boršov n/V – letiště Planá pro pravidelný „vlakotramvajový“ provoz Krumlovské předměstí – Rožnov – Boršov n/V – letiště Planá se nedoporučuje s ohledem jednak na nedostatečnou kapacitu (nutnost zdvoukolejnění minimálně do Boršova n/V) a jednak na delší přepravní dobu než umožňují dnešní spoje MHD

Rudolfov
Využití dnešní vlečky do průmyslových závodů pro osobní dopravu a její prodloužení do Rudolfova nedoporučujeme, neboť téměř celá trať je vedena mimo hlavní urbanizační osu území – Rudolfovskou ulici. Spojení Rudolfova s českými Budějovicemi je třeba realizovat obnovenou trolejbusovou tratí.

Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 14:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na letiště bych viděl nejlepší využití linky číslo 6, která by zajížděla před budovu terminálu, tam rozhodně tolik lidí jezdit nebude a nehledě na to že některé lety mají vlastní dopravu na letiště, jako je to třeba např. v Praze. Kdysi jsem sledoval využití linek MHD na letiště právě v Praze a také to nebylo moc valný takže taky by to stačila mnou zmiňovaná šestka.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3019
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 16:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek:
U letiště Ruzyně bydlím přes 20 let a na tom, jak jsou vytížený spoje MHD má vliv několik faktorů. Někdy jezděj spoje prázdný, jindy je problém se do nich nacpat. Záleží na frekvenci letů, které se vždy projeví na obsazenosti autobusů. Mohls vidět stav, kdy přistálo během hodiny jedno až dvě letadla, přičemž další hodinu jich mohlo přistát i 30. Nehledě na to, že se spoje MHD do Ruzyně rok co rok posilují, právě proto že kapacitně nestačí. Ale srovnávat Ruzyň s Budějovicema opravdu nejde. Tam bohatě ta 6 stačí.
Kdysi jsem sledoval využití linek
Co je to kdysi? Před několika lety? Od té doby vzrostl počet cestujících několikanásobně.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 23:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozvoj českobudějovického letiště podpoří evropské finance
čro čb 25.06.2007 10:35
Českobudějovické letiště, které polovinou patří Jihočeskému kraji a polovinou městu, potřebuje ke svému dalšímu rozvoji finanční investice. Vlastníci letiště spoléhají na možnost získat 500 miliónů korun z regionálního operačního programu. Ten je směrovaný přímo na podporu regionálních letišť.
Jak konstatoval českobudějovický primátor Juraj Thoma, finanční prostředky budou směřovány dílem do technické infrastruktury, jako jsou naváděcí systémy a technika potřebná pro standardní provoz a další část pak bude určena na stavební investice.
"Očekáváme, že právě v rámci programovacího období 2007 - 2013 se povede prostředky vyčerpat a letiště se dostane na úroveň ostatních regionálních letišť v Ostravě, v Karlových Varech a v Brně. Doufáme, že zájem cestovních kanceláří a leteckých společností bude do budoucna narůstat," dodal primátor Thoma.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 18:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: já nejsem přesvědčenej o tom, že ta studie není zpracovaná pro určitý zájmy...
Naopak si myslím, že vlečka na letiště je přímo ideální proto, aby byla po ní provozována osobní doprava, a to nejen na letiště. Před Boršovem (v podstatě je to u Včelný) vyrůstá docela velký sídliště, myslím, že okolo je naplánovaná velká bytová zástavba. Kdyby se dráha patřičně starala o to jak přitáhnout lidi do vlaků, mohl by tady vyrůst takovej mini S-Bahn...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 12:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je nesmysl jak samotný letiště, tak ta vlečka pro osobní přepravu.
Kolem vlečky samotný se pokud vím, žádně domy nestaví, mohla by tedy snad jedině v létě vozit trhače jahod . Navíc jestli se nepletu, tak se na vlečku z Boršova jezdí úvratí z oblasti vjezdového návěstidla směr Křemže. Maximálně by se dala zřídit zastávka na této trati v oblasti tohoto návěstidla, kde se v nedávné době mnoho domů postavilo. Domy které asi má na mysli Zdeněk jsou v docházkové vzdálenosti žst.Včelná, ale ať se to někomu líbí nebo ne, linka 7 tuto oblast obslouží k větší spokojenosti cestujících.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 22:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo - je fakt, že z Boršova směr letiště je pusto... Úvratí se nejezdí, dokonce je odbočka na vlečku už několik let součástí žst. Boršov n/V. Jo - to je fakt, u odboč. výh. na vlečku by možná zastávka taky nějakej smysl měla, ale pokud se domy na Včelné budou dále rozrůstat ještě blíž ke kolejím, tak bych tam zastávku postavil. Mmch si maně vzpomínám, že v oblasti Rožnova se nějak taky počítalo s vybudováním zastávky v areálu nové výstavby...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 23:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: Je to tak. S výstavbou pod Včelnou se počítá až téměř dolů ke kolejím, potom by zastávka na "Kájovské" nebyla od věci. V Rožnově se s ní též počítá.
Troufnu si odhadnout, že v tomto případě by byla jízda vlakem rychlejší, než MHD (k nádraží). Zvláště ve špičkách.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 07:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychlejší by to bylo, navíc bez přestupu. Ale to by musel být taky nějaký pravidelný takt, dnešní noty na buben moc lidí asi neosloví. A pak je otázka kolik lidí by s tím vlastně jezdilo. V každém případě by se to muselo začlenit do IDS, protože kdo dojíždí do ČB "někam" mimo oblast nádraží a jižní zastávky bude stejně majitelem předplatného kupónu na MHD a tak by asi neměl zájem ještě platit za vlak.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 11:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jasný - jinak to nemá smysl. Ale snad v ČB a okolí vyroste taky smysluplná IDS, včetně koordinátora. Nebo ne? Protože to co je tu teď a vydává se za IDS je jen velkohubá politika! To nemá s IDS nic společnýho. Jen si dopravní podnik pěkně zavedl využívanou linku na Hlubokou přes Hosín a tim to padlo... Ale to už jsem OT...
Podle mně by stačilo zdvoukolejnit ČB - jižní zastávka - bývalá odb. Rožnov. Na kájovskej není takovej provoz, aby se tam nedal takt do Boršova (a dál na letiště) vytvořit. Ale nejdřív by se muselo vědět kolik lidí vlastně na/z letiště bude jezdit.
No - nechám se překvapit.
Tohle jsou spíš sny - protože dráha jako taková zřejmě nemá vůbec zájem o takovýhle aktivity...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 16:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolik lidí vlastně na/z letiště bude jezdit. To je přesně to hlavní. Tipuju, že akce letiště bude probíhat tak, že se do něj nasype xxx miliónů, dalších x miliónů bude stát zabezpečení provozu, nevyužité pozemky kolem něj se blíže neurčeným způsobem rozprodají a použijí jako průmyslová zóna, která letiště, nejspíše ani vlečku nijak používat nebude, jistá skupinka lidí si namastí kapsu a nadšený aviatik p.Jelen (podle mně skrytý iniciátor celého projektu) si bude mnout ruce.
A pro nějaké ty komerční lety žádná hromadná doprava protřeba nebude. A jestli jo, tak tam p. Thoma určitě přes Stromovku prodlouží tu koňskou dráhu.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 21:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sobotní Mladá fronta DNES - jižní Čechy:

České Budějovice - Za pár let by mohla část mezinárodního letiště u Českých Budějovic říkat pane soukromému investorovi.
„Za tři, čtyři, šest let, by to mohlo být tak, že v akciové společnosti letiště kraj a město budou mít jen kontrolních 51 procent a zbytek bude mít nějaký podnikatel,“ řekl primátor Českých Budějovic Juraj Thoma ve velkém rozhovoru pro MF DNES.
Letiště, které v červnu dostalo licenci na mezinárodní provoz, zatím musí majitelé dotovat. Jihočeský kraj a budějovickou radnici stojí každý rok padesát milionů korun. Tuto částku spolkne provoz, nezbytná údržba a platy zaměstnanců.
Kdy začne bývalá vojenská základna vydělávat? „Jednoznačně na tuto otázku odpovědět neumím. Obecně platí, že všechna regionální letiště, která jsou v Česku, procházela obdobím, kdy jejich hospodaření bylo výrazně dotováno, buď rozpočtem státu, nebo nějakého samosprávného celku, ve většině případů krajů,“ říká primátor Thoma.
Letiště přitom potřebuje obrovskou finanční injekci: 500 milionů korun. Primátor tvrdí, že peníze jsou připraveny v rámci regionálního operačního programu. Letiště by se díky nim mělo postavit na nohy tak, aby se dostalo z červených čísel. „Řekl bych, že budu-li hodně optimistický, tak ta situace se bude lámat někdy kolem roku 2009 a 2010. Samozřejmě je v tom spousta neznámých, protože nikdo neví, co trh s leteckou dopravou udělá,“ říká Juraj Thoma.
Podle odborníků je důležitá ještě jedna věc: aby letiště „přežilo“, musí „vyrůst“. V okolí se totiž plánují komerční aktivity, které mají vylepšit hospodaření. Situace kolem pozemků však zůstává nejasná.

Ve stejném deníku je i obsáhlý jednostránkový rozhovor s budějovickým primátorem J. Thomou, kde odpovídá na otázky z různých oblastí.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 23:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provoz na letišti v Plané narůstá
čro čb 10.07.2007 09:01
Za první pololetí letošního roku už zaznamenalo českobudějovické letiště více než 2 tisíce startů a přistání letadel. To je o bezmála 1300 více než ve stejném období loňského roku.
Jak řekl ředitel společnosti Jihočeské letiště české Budějovice Ladislav Ondřich, zájem o využití služeb letiště je výsledkem záměru, na jehož konci by měla být v roce 2009 licence pro veřejný mezinárodní provoz: "Od získání licence pro mezinárodní provoz jsme zajistili 19 přímých mezinárodních letů. Nejvíce letů směřovalo do Německa, Rakouska a Švýcarska."
Neroste přitom jen počet letů, ale i velikost a tonáž letadel, která přistávají na českobudějovickém letišti. "Od ultralehkých letounů, které byly nosným typem v loňském roce, se postupně posouváme k mnohem větším letadlům. Díky vlastnictví mezinárodní licence k nám létají letadla o tonáži až 16 tun, největším byl 22 tunový Challenger, který pojme až 19 cestujících," doplnil ředitel Ondřich.

Společnost Jihočeské letiště České Budějovice patří rovným dílem Jihočeskému kraji a městu České Budějovice.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34629
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 17:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlečka sice nevde pro osobní dopravu ideálně, ale pokud by se někdy zavedla linka ze Zámostí do Budějc (až tudy nepovede hlavní trať), tak druhý konec by se sem docela hodil, zástavby je tam docela dost a jako doplněk linky 7 by to smysl snad mělo. S výstavbou (a poté hned integrací) rožnovské zastávky na obou tratích se počítá už delší dobu, nicméně kdy k tomu dojde, to asi nikdo neví.
A pro přepravu lidí z letiště není snad už nyní problém zavést občas nějaký ten mimořádný vlak, kdyby se chtělo. Ale to už snad budou dřív vlaky jezdit na Ruzyň. (A já nebudu trnout hrůzou, kdy zase na Kčku vypukne válka 100 vs. 119. )
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 19:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo sem bude lítat? Slyšel sem takovou teorii, že pod Lineckym letištěm je špatný podloží a PRÝ se sem mají přesunout nějaké nákladní lety
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 16:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera a dnes před chvílí přistál na budějckým letišti po dlouhé době opět armádní speciál. Pěknej kousek... Že by se vraceli naši vojáci z mise?
Sem myslel, že je už armádní navigace a navádění vojenských letadel v Budějcích v Neví někdo, jak je to? Dík.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to bylo zač? Airbus nebo Tu-154. Airbus měl být podle programu premiérově tento víkend na CIAFu v Brně, ale nebyl ani na zemi ani při zahajovacím průletu (letěla právě jen Tu-154).
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Airbus to bohužel nebyl. Bylo to zmíněné Tu-154.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 17:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vezlo nějakou partu z Bruselu, která se chtěla podívat do Boletic.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 22:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.budnews.cz/clanek.php?id_clanku=15890
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 21:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.rozhlas.cz/cb/zpravodajstvi/_zprava/390161
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37477
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 14:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letiště spolkne půl miliardy, modernizace právě startuje
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2259
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 15:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

možná je to to samý, ale z jiných stránek:
Českobudějovické letiště získalo stavební povolení na první etapu modernizace
Edite bibite post mortem nulla voluptas

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace