K-report
 

Archiv do 17. září 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 17. září 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Čiky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 141.35.9.206
Odesláno Středa, 03. září 2008 - 19:14:45    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: "Žádným zákonem nelze totiž nikoho donutit, aby jednal proti svým zájmům. To není nic nového - učil jsem se to už téměř před 40 lety na české vysoké škole"

Tak teď jsem konečně pochopil, proč tady píšete tolik nesmyslů. Já studuji na vysoké škole nyní a světe div se, učíme se, že zákony a jejich (ne-)vymáhání mohou ekonomickou aktivitu podpořit nebo dokonale umrtvit - čili donutí lidi (vaším jazykem) jednat proti svým zájmům.
A když by vám tohle nebylo jasné, tak si vzpomeňte na světové války, kdy muži museli jít umírat (nebo se nechat mrzačit) právě na základě zákonů - to snad jednali v souladu se svými zájmy?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 20:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf, č.příspěvku 577: Vida, i tady se u obecných formulací shodneme. Tak mě prosím vysvětlete, že když chci objednat vlaky po trati 132, tak to nejde, protože "někdo" rozhodl a nebo když chci místo autobusů, které si lidé nepřejí, objednat vlak, tak to taky nejde, protože "my jsme rozhodli a my názor nezměníme, i když víme, že lidé autobusy nechtějí, tak oni si zvyknou". Takže v mnou uvedeném případě 2 jezdí prázdné busy nadirigované krajem a prakticky souběžně slušně obsazené vlaky placené z obecních rozpočtů. Kde udělali soudruzi z NDR chybu?
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13046
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 20:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádným zákonem nelze totiž nikoho donutit, aby jednal proti svým zájmům

Tak tohle je perla století, Rudolfe. Od zítřka tedy přestávám dodržovat při jízdě padesátku v obci, přestávám stavět na červených, o dávání přednosti chodcům na přechodech nemluvě. Není to přece v mém zájmu - zdržuje mě to, zbytečně pálím drahé palivo při rozjezdech...

Myslím, že kolega Čiky to napsal víc než jasně .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 09:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T-m 1598: Základní problém vidím ve formulaci: lidé si autobusy nepřejí, chtšjí vlak. Jistě, takového člověka, ba i skupinu lidí lze nalézt. Jenomže lze najít i názory zcela opačné. A protože oběma skupinám současně zpravidla vyhověti nelze, tak se vždy najde někdo, kdo bude křičet. Ale protože peníze jsou vždy až v první řadě, tak záleřitost skončí porovnáním nákladů na vyhovění těm, či oněm.

Mcbain: Jak budete Vy jezdit, nechám na Vás. No a pokud věříte, že více než 50 % řidičů jede onou magickou a zákonnou padesátkou, devadesátkou, stotřicítkou či že ji překračují jen občas, tak jste toho asi najezdil málo.
Zkušenost mi dokonce říká, že možná az 5-10% z těch, co řídí, vůbec nemá řidičák. Občas někoho chytí, ale to je asi tak vše. Zloději nekradou proto, že by to bylo povoleno, ale proto, že věří, že je nikdo nechytne. A různé úvahy o latentní kriminalitě naznačují, že asi mají pravdu. A otázka trestní sazby je v takovém případě zcela bezvýznamná - bere se jako riziko podnikání.

Čiky: drobná chyba v úvaze. Zákony mohou legální podnikání umrtvit (alespoň to "navenek" provozované). Což ovšem neznamená, že se přestane podnikat. Jenom se to přesune do méně viditelných sfér. Vymýtila např. devizová regulace obchod s devizami a valutami? Já legální přístup k devizám neměl, ale tuzexové bony bylo možno nakoupit před každým Tuzexem. Ba i ty mařeny či doláče.
V teorii práva snad na tuhle situaci existuje termín (že by malost práva - už nevím), ale co je jisté, že pokud někdo žije v představě, že pomocí zákonů "ureguluje" život společnosti, tak se šeredně mýlí. Současná přebujelá normotvorba je toho důkazem. Ale to už nepatří do K-rep.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13048
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 14:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a pokud věříte, že více než 50 % řidičů jede onou magickou a zákonnou padesátkou, devadesátkou, stotřicítkou či že ji překračují jen občas, tak jste toho asi najezdil málo.
Zkušenost mi dokonce říká, že možná az 5-10% z těch, co řídí, vůbec nemá řidičák.

Zákony mohou legální podnikání umrtvit (alespoň to "navenek" provozované). Což ovšem neznamená, že se přestane podnikat. Jenom se to přesune do méně viditelných sfér. Vymýtila např. devizová regulace obchod s devizami a valutami? Já legální přístup k devizám neměl, ale tuzexové bony bylo možno nakoupit před každým Tuzexem. Ba i ty mařeny či doláče.


No a? Pořád je to protizákonné. Zrovna tak jako postup správce infrastruktury v případě tratě 132.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 15:10:02    Odkaz na tento příspěvek  

Vychází z toho tedy, že nejlevnější doprava je automobilová, v kradených autech, bez řidičského průkazu. Spousta obyvatel Ústeckého kraje už to ví a tento druh dopravy využívá. Jaký předpokládáte v této oblasti další vývoj?
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 15:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Zapomněl jste na ukradené palivo...
MHD Liberec
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 15:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Stejný jako v ostatních krajích, a to po celé Evropě. Nežijte v představách, že nějaký kraj (NUTS1) je v Evropě nějakou supervýjimkou.

Mcbain: "No a? Pořád je to protizákonné". Jo, ale bývalí prezidenti tohoto státu Husák a Havel taky seděli v base na základě téhož ustanovení zákona. Nemáte s těmi zákony nějaký problém? Dodal bych třeba "norimberské".
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 18:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechce se mi do toho, vím, že to sem příliš nepatří a že to, co bych měl tady vysvětlit na pár řádcích, je obsahem knih o mnoha set stránkách. Ale budiž, mnozí zde zákony argumentují a mnohdy bez jakékoli znalosti věci.

Tedy:
1)zákon není jakýmsi zjevením pravdy, návodem ke správnému a čestnému jednání. Zákon je jen text, který prošel příslušným formálním hlasováním v orgánu, k tvorbě zákonů vytvořeném. Zákon může být i zločinný a lze prokázat, že mnoho zákonů zločinných bylo, je a bude.

2)Pouhé odvolání se na zákon tedy neznamená, že jednám čestně, věcně správně a že nejsem zločinec (takhle se hájili nacionálně socialističtí soudci, zpravidla nikoli úspěšně).

3) Nic nebrání jakémukoli parlamentu odhlasovat, že 1+1=3. Takový zákon bude nepochybně platný a obecenstvo by mělo podle něj jednat. Historičtí parlamentní borci to shrnuli do věty, že nikdo si není jist životem a majetkem, pokud parlament zasedá.
4) Nic se shora uvedeného nelze vykládat tak, že by parlamentní demokracie nebyla to nejlepší, co lidstvo v daném oboru vymyslelo. Všechny naznačené chyby dokáže mnohem snadněji provést "osvícený diktátor", tím spíše. že u něj chybí jakákoli, byť i jen teoretická kontrola.

5) Žádný zákon proto nelze provádět tak, že z něj vezmu jednu větu a na ní bezvýhradně postavím nejakou argumentaci. Základem je vždy obyčejný zdravý (selský) rozum, který je nutno především použít k posouzení, zda se mi nepraví ono 1+1=3. Teprve pak je nutno sledovat vztahy tohoto ustanovení k zákonům ostatním, ono se totiž ono 1+1=3 může objevit i zde. Například mám pracovat maximálně ekonomicky efektivně na straně jedné, na straně druhé mám udržovat provozuschopnou nepoužívanou trať (že).Pak musím zkoumat, co z toho zákonodárce stanovil za prioritu, jedině tak se onomu matematickému nesmyslu vyhnu.

6) Samozřejmě zde může vzniknout spor. Někdo může přecenit jednu nebo druhou stranu věci. A zde vzniká problém, který staří Římané řešili volbou diktátora (to slovo pochází od dicto = řekl,rozhodl jsem), dnes se řeší formálně možná jinak, ale v podstatě stejně. Nikdy nelze uspokojit vždy všechny. Je to stejná situace, jako když dva chlapi běhají za jednou ženskou.

7)Doufat, že zákon něco takového vyřeší bych ,společně s jedním literárním hrdinou, označil za opovážlivé spoléhání na milost boží (hrdina to právem bral za těžký hřích). Zákonem střet zájmů prostě vyřešit nelze. Vždy konkrétní sitaci musí řešit konkrétní osoba a nejlepší je, pokud je to osoba na věci ekonomicky zainteresovaná. Jestli totiž rozhodne špatně, právě ona ponese následky. Právě opomenutí této závislosti vede k závěru, že stát je nejhorší hospodář- státní úředník totiž nemůže zkrachovat.

Ale už snad dost.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 18:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádným zákonem nelze totiž nikoho donutit, aby jednal proti svým zájmům....No a pokud věříte, že více než 50 % řidičů jede onou magickou a zákonnou padesátkou, devadesátkou, stotřicítkou či že ji překračují jen občas, tak jste toho asi najezdil málo.
To je zajímavé, že když jsem 300m před obcí vytáhl stativ s foťákem, tak jelo 99,99% řidičů místo obvyklých 70-90km\h, ale plazilo se 40-55km\h. Co je donutilo tak přibrzdil. Zákon nebo má šotovýbava?
Mmch těch 50% máte nějak exaktně zjištěných? Nebo jsou to jen Vaše dojmy?
Prográmky pro BAHN
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 18:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vikijous:
Sám jste si odpověděl: 99,99% řidičů by z obvyklé situace jelo 70-90 km/h.A protože zákon platí i bez Vaší šotovýbavy, tak je jasné, že je k snížení rychlosti nepřiměl zákon, ale Vaše podezřelé jednání.

No a k druhé otázce: Zkuste jet padesátkou po Evropské. Předjede Vás i tramvaj..
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13054
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 19:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf:

Nemáte s těmi zákony nějaký problém?

Ne.

Dodal bych třeba "norimberské".

Takže jsem snad pro to, že chci dodržovat základní zákony, nějaký neonacista? To jste trochu přehnal .

Pouhé odvolání se na zákon tedy neznamená, že jednám čestně, věcně správně a že nejsem zločinec (takhle se hájili nacionálně socialističtí soudci, zpravidla nikoli úspěšně).

To je naprosto v pořádku. Ale určitě neplatí obrácená věta, že jednat proti zákonu znamená čestně jednat. Což se přesně děje v tomto případě.

Například mám pracovat maximálně ekonomicky efektivně na straně jedné, na straně druhé mám udržovat provozuschopnou nepoužívanou trať (že).Pak musím zkoumat, co z toho zákonodárce stanovil za prioritu, jedině tak se onomu matematickému nesmyslu vyhnu.

A jsme u toho:

1. kdyby to byla skutečně nepoužívaná trať, tak jistě nevznikne celá tato "kauza".
2. existuje zákonný postup, jak mohl správce infrastruktury trať zrušit. I na to zákon samozřejmě pamatuje. A pokud by správci infrastruktury připadalo, že zrovna v tomto "naléhavém" případě je zákon příliš těžkopádný, tak mohl jistě užít jiného postupu, než takového, který zvolil.

Místo toho byla zvolena nesmyslná cesta podivné konfrontace s místní samosprávou, licencovanými dopravci a zákazníky železnice. A tuto situaci se zde Rudolfe snažíte svými nesmyslnými právními rozbory obhajovat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 19:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste jet padesátkou po Evropské. Předjede Vás i tramvaj...

Nevím jak dnes, ale ještě před pár lety byla na Evropské třídě (předpokládám, že je myšlena ta v Praze 6) tak naprogramovaná "zelená vlna" na semaforech, že fungovala právě při dodržování povolené rychlosti. Kdo ji překročil, stál na dalších semaforech...

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 19:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: No jo. Jenže zákon jim tam umožňuje 90, ale jsou připo....ný ze zákona a jedou radši 50.
Zkuste jet padesátkou po Evropské. Předjede Vás i tramvaj..
Jsem nevěděl, že 50% řidičů jezdí po Evropské.
Prográmky pro BAHN
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 19:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:" Ale určitě neplatí obrácená věta, že jednat proti zákonu znamená čestně jednat"

Jak kdy, jak kde. Někdo řekl, že vražda na tyranu není zločinem. Na zbytek se optejte třeba Havla, Uhla, Husáka, nebo vyzpovídejte mrtvé Horákovou,Clementise, Slánského atd,atd. Gabčík a spol. byli dle Vás jistě nečestní vrazi - ostatně odsoudila je statisícová demonstrace va Václaváku.
Zdá se. že to 1+1=3, stanoví-li to zákon, je hlouběji zakořeněno, než jsem myslel..

A nezlobte se - o jaké konfrontaci s místní samosprávou mluvíte? Senátor Doubrava, kterému končí volební období a potřebuje se zviditelnit pro znovuzvolení snad samosprávou není. Děčínské zastupitelstvo (proti návrhu rady a napříč stranami!)jakoukoli spoluůčast na trati odmítlo. V teplicích se o tom, pokud vím, ani nejednalo. A ostatní obce zaujaly postoj, řekl bych, velmi ambivatelní.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 20:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proboha, snad tady nebudeme srovnávat zákony schválané parlamentem v demokratické zemi se "zákony" schválenými totalitním či jinak nedemokratickým režimem! Podle nich by Hitlerovy a Stalinovy činy, jakož činy dalších vrahounů, byly naprosto "zákonné"... Ale to už se tady pouštíme na velmi, velmi tenký led, který je velice vzdálen od tratí v Ústeckém kraji!
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 21:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý R33,tak jsi nám tu pověděl, že zákony je dobré dodržovat pouze tehdy, je li to pro mne nebo mou smečku výhodné.
Prostě cikánská klasika v upravenější formě.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13057
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 23:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak kdy, jak kde. Někdo řekl, že vražda na tyranu není zločinem. Na zbytek se optejte třeba Havla, Uhla, Husáka, nebo vyzpovídejte mrtvé Horákovou,Clementise, Slánského atd,atd. Gabčík a spol. byli dle Vás jistě nečestní vrazi - ostatně odsoudila je statisícová demonstrace va Václaváku.

Rudolfe, mám dojem, že jste se do toho nějak zamotal. Tohle myslíte myslíte v souvislosti se současným děním kolem trati 132 vážně? Doufám, že ne...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4265
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 10:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že tady to žije i beze mě. Sem měl takový výčitky že rozpoutávám flamewary...
Mekbajne, když se tu tolik oháníš nezákonností v případě trati 132, napiš v několika bodech, jaké jsou potřebné zákonné kroky ke zrušení trati? Na základě čeho se třeba vytrhají koleje na staré trati pod Vítkovem? Na základě čeho byly vytrhány koleje na vlečce Tochovice-Orlík? přeci taky mají nějakého "správce, který je povinen se o ně starat" jak tu furt omíláš.
Pls. stručně a jasně, víš-li to. Nechci odkazy na 50 paragrafů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13064
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 12:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KMe, ty jako placený odborník na média jistě zvládneš dohledat toto sám . Jen tě můžu ujistit, že v případech, které uvádíš, skutečně zákon porušen nebyl .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13065
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 13:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

§ 5
Stavba dráhy a stavba na dráze

(1) Stavbou dráhy je stavba cesty určené k pohybu drážních vozidel a stavba, která rozšiřuje, doplňuje, mění nebo zabezpečuje dráhu bez ohledu, zda je v obvodu dráhy či nikoliv.
(2) Stavbou na dráze jsou všechny stavby a zařízení1d) v obvodu dráhy, které nejsou stavbou dráhy, bez ohledu na účel, jemuž slouží.
(3) Stavba dráhy a stavba na dráze musí splňovat technické podmínky2) a požadavky bezpečnosti provozování dráhy a drážní dopravy. Technické podmínky a požadavky jednotlivých druhů drah stanoví prováděcí předpis.
(4) Dráhu jako cestu určenou k pohybu drážních vozidel lze zrušit jen na návrh vlastníka. O zrušení dráhy rozhoduje drážní správní úřad.


Formulář žádosti je ke stažení tady.

Naprosto jednoduchý a transparentní postup .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 13:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až p.Rudolf 33 bude opět vykřikovat o vynikající autobusové dopravě,nechť mi najde spojení na zítra v relaci Žatec-Podbořany-Vroutek. JŘ vykazuje docela legrační aprílové žertíky např. že spojení není...a nebo když už nějaké je,tak následující: bus ze Žtc už!!! v 11.22h a další hned "za ním" v 18.47h. A co ten Vroutek???
Nebo,že bych si vzal taxíka na Váš účet?
Takže p.Rudolf 33 čekám na Vaše vyjádření o adekvátní náhradě vlaků.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.196
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 16:48:08    Odkaz na tento příspěvek  

750371:Vy chcete jet v sobotu autobusem?Vždyť ty už léta v sobotu takřka nejezdí a to je také jeden z důvodů proč je ta busová doprava levnější...čím méně,tím méně.Bohužel se to přenáší i do dopravy kolejové.Onehdá mistr Šulc prohlásil,že pro něho bude levnější zaplatit taxíka...zaplatil jej někomu?Takové chudoby!!!Vlaky tam jezdily tolik let,vždy nato bylo ale díky některým "mamožroutům" se tak v době dnešní dít nemůže.Není na nic a veškeré ušetřené prachy za dráhu se budou cpát do silnic a jejich rozšiřování...škoda,že také pneumatiky nerozšiřují užití po jejich dojetí!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 17:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu,že nejezdí Os vlaky Žtc-Podbořany a mě bylo sděleno ať využiji autobus tak se pana nejchytřejšího Rudolfa 33 ptám,jak mám zítra cestovat? Na co teda dali ty ušetřené peníze za vlaky.Jsou to peníze daňových poplatníků!
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2213
Registrován: 7-2004

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 18:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Perlička z konečného návrhu....že by pokračování akce kozina....

Rumburk,vlak 2602 z Děčína příj. 7:39,vlak 16030 do Šluknova odjezd 7:35.Ujíždí o 4 minuty aby čekal 10 minut ve Šluknově a pokračoval dál v trase do Poustevny (připomínám že v Šluknově s ničím nekřižuje)
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou...Změna nad Davidem se radujte u Kuberovců....
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 18:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006:
Podle časové polohy to vypadá na spojení do školy, ne? Pokud teda jo, pak je otázkou, jestli by třeba ta škola nemohla začínat o nějakých těch 5 - 10 minut později...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 19:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: Pokud čerpáte z gvd.kvalitne.cz tak tam je na 081 konečný návrh, zatímco na 083 stále první. To ale neznamená, že se to změní.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 7-2004

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 21:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Orky,čerpal jsem ze seznamu stanic,aktualizovaného každý den.Tzn dnes.
ad David:Ano,ofígo je to tak zdůvodněno,kvůli lesnické škole.Jenže do lesnické školy před zavedení tohoto nepřípoje jezdilo pár studentů z N.Boru,Č.Lípy,Rybniště,od Dc,K.Lípy,takže v Rbk přestupovalo tak 10-15 lidí.nyní jsem zkoumal včera kolik jede lesníků letos a jeli celkem ve vlaku 4 lidi....takže sme zavedli spoj pro 4 a ukradli ho 15 ti....
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou...Změna nad Davidem se radujte u Kuberovců....
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.196
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 23:19:33    Odkaz na tento příspěvek  

753006:Těch 15 tedy začne jezdit gumokolně...a "dráhy" o nějaký týden později budou moci zrušit nevyužitý vlak.Je to ukázkový případ,jak připravit vlak na zrušení.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 11:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: To jste opravdu tak chudý duchem, že žijete v přesvědčení, že "dráhy" dělají vše pro zrušení vlaků? A nebo jste v přesvědčení, že nějaký šotonázor je lepší, než stanoviska těch, kteří se k jízdnímu řádu vyjadřují s rizikem, že když prosadí nějaký (dle názoru šotoušů) nesmysl, nebudou zvoleni? Kolik šotoušů chodí k volbám a jaké názory prosazují? Mají podporu koho? A kdo bude, v případě prosazení Vašeho názoru, celou záležitost platit? Šotouši ani náhodou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 11:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf33: dovolím si odpovědět na vámi položené otázky, ač byly primárně určeny hostovi 262:

"dráhy" dělají vše pro zrušení vlaků?
"Dráhy" jedou tak, jak určil kraj. Pak vzniká otázka, jestli kraj dělá vše pro zrušení vlaků, ta se zde již mohutně probírala.

A nebo jste v přesvědčení, že nějaký šotonázor je lepší, než stanoviska těch, kteří se k jízdnímu řádu vyjadřují s rizikem, že když prosadí nějaký (dle názoru šotoušů) nesmysl, nebudou zvoleni?
Ale zvoleni budou, však ty předvolební kampaně a sliby lidem namažou med kolem úst a pak třeba v případě krajských voleb i kdyby celý Šluknovský výběžek nechtěl třeba volit jednu určitou stranu, tak v rámci celého Ústeckého kraje by to byla zanedbatelná menšina a prakticky by to nic neovlivnilo.

Kolik šotoušů chodí k volbám?...
Na volebních lístcích není kolonka, do které by se zaškrtávala příslušnost k "šotoušům", takže toto prokazatelně zjistit nelze, různé rádoby průzkumy veřejného mínění toto také nesledují. Nelze proto jednoznačně odpovědět.
Pokud se mám považovat za jakž takž šotouše, tak já volit chodím.

...a jaké názory prosazují?
Ústava ČR zaručuje mj. TAJNÉ volební právo, nelze věrohodně zjistit.

A kdo bude, v případě prosazení Vašeho názoru, celou záležitost platit?
Jelikož případné prosazení názoru šotoušů by bylo možné jedině přes zodpovědný orgán veřejné správy, tak by to platil asi právě tento orgán. Šotouši ani náhodou.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 12:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: ten časový posun vlaku z Rbk určitě nemá nasvědomí dráha (to samé ten poslední JŘ tratě 132 nebo spíš brak co vyplodili jistý lidi)
Co se týká voleb,tak bych do toho nějaké šotouše vůbec netahal,ona totiž dochází trpělivost i jiným lidem co nemají s ČD nic společného.
A ohledně placení "oné záležitosti" cena 1 vlaku je snad furt stejná! nehledě na to jestli jede o 10min.později nebo dřív.
Je vidět,že Šluknovský výběžek ještě současný vedení kraje nezku...takže se to musí napravit.Tak jako v případě lokálek a žatecké tratě. A když už jsme u té žatecké,stále čekám na tu radu jak cestovat nebo komu,že mám zaslat účet za taxi.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 12:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak cestovat...
Ať se kaštan zařídí sám. Asi IGK.

nebo komu,že mám zaslat účet za taxi.
No komu, každý si to zaplatí sám. Že to ten hauptmann o tom proplácení taxíků jednou řekl? No a? Politici už toho nakecali...
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 12:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Účet za taxíka posílejte na
Městský úřad Podbořany
k rukám starosty
Mgr. Radka Reindla (ODS)
Mírová 615
441 17 Podbořany
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 14:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Co takhle IDOS, nebo jiní informovatelé o jízdních řádech. Trváte-li na vlaku, tak čtyřikrát denně (R). Vyhazovat peníze daňových poplatníků za vaši jednu cestu by byla blbost.

David:"Dráhy" jedou tak, jak určil kraj."
Budete se možná divit, ale není tomu tak - viz "Prohlášení o dráze" , vyhotovované SŽDC, které se řídí výhradně technickýmu podmínkami provozu, které nemůže veřejná správa jakkoli změnit. Tam prostě platí, že 1+1=2. Zbytek Vašich úvah bych snad mohl hodnotit jako rezignaci nad tím, že žádná politická strana na to 1+1=2 nemůže. Pokud jde o to, že "kaštan" se zařídí sám, máte naprostou pravdu. Proč by měl být někdo "Davidovým kaštanem", když může být vlastním pánem? Šotouš, "pán nad kaštany" není tím, o čem by občané toužili. Oni totiž chtějí jezdit z A do B, potřebují-li to, zájmy šotoušstva a osmsetdesítek jsou bezvýznamné, ledaže - by něco dopravně a ekonomicky zajímavého nabízeli.

Kdy a co nabídnete, Davide a osmsetdesítko? Třeba uspějete!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 14:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: o R (4 spojích) se nebavím! Ty staví jen v Podbořanech. Mě zajímá Vaše opěvovaná náhrada Os vlaků autobusy,resp.kam jdou peníze daňových poplatníků,když místo Os vlaků cca po 2hodinách jezdí bus v 11.22h a další v 18.47h. To lidi z kraje Podbořanska nemají právo o víkendu cestovat? Ten paskvilní JŘ v X dny už raději pomíjím,ale ty víkendy jsou opravdu síla!
Proto se Vás asi ptám kde,že mám hledat adekvátní spojení??? "Vyhazovat peníze daňových poplatníků za moji jednu cestu by byla blbost" To myslíte vážně? nebo si z lidí děláte legraci?
Ještě bych se rád zmínil o tom Šluknovském výběžku a odkaz na SŽDC. Vzhledem k protustnosti tratě SŽDC nemá ani jednu námitku k provozu Os vlaků. Takže jedna časová poloha jednoho Os vlaku je v tomto případě SŽDC úplně volná. To je věc kraje jestli vlak budou chtít v 7.30h nebo v 7.45h. Kapacita této tratě má hodně velké rezervy.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 14:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33:
"Můj kaštan"? To je docela nefér!
Aby byl nějaký "kaštan" v područí "šotoušů", to snad nemyslíte vážně! Copak jsou šotouši nějaká vlivná (směrem k institucím veřejné správy) skupina? Rozhodně ne!

Když se tady ale bavíme o tom "područí", nemysleme si, že s autem v žádném "područí" nejsme. Pořád je tady ta věc, že bychom museli jezdit za každého počasí, za každé své nálady, za každé hladiny alkoholu v krvi, a to pořízení auta i jeho provoz taky něco (nemálo) stojí.
A pokud jde o "prohlášení o dráze", tak to je předpokládám v tom směru, že vlaky se musejí někde křižovat, to jim nějakou dobu trvá atd.

Ale to není případ ranního spoje do Šluknova, protože jak autor tohoto příspěvku zdůrazňoval, tento vlak se ve Šluknově z žádným jiným nekřižuje a ani nemá žádné další dopravní důvody k čekání. Ale to zmínil už uživatel 750371.

A je neuvěřitelné, jak se diskuse o časové poloze jednoho vlaku, a to ještě jen v části jeho trasy, dokáže zvhnout v to, co dokážu nabídnout, a ať nabízím. Nejsem dopravce, ten má nabízet.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 15:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davide, s "kaštanama" jste tu začal Vy. Takže napříště pozor, než začnete psát. Oni totíž ti "kaštani" jsou ti, co platí. A K-rep čtou i takoví lidé a mohou si pak vytvořit názor o jeho přispěvatelích. Hladina alkoholu v krvi pak určitě není důvoden k provozu vlaků. A co stojí provoz auta, není zjevně jakkoli spojeno s provozem železnice, neboť ta levnější není (nediskutujte zde o ceně za kilometr s připočtením odpisů - auto totiž odpisujete i když stojí v garáži a Vy v té době jedete vlakem).

Dílčí spoj kdesi s Vámi nemá cenu diskutovat - to se zeptejte spíše na místních zastupitelstvech, on totiž nikdo nedělá nic, když nemusí. To platí i o úřednících.

Princip ekonomicky myslící společnosti je ten, že když najdu mezeru na trhu a využiji ji, tak mám šanci na výdělek. Jenomže Vy pouze žádáte - ale to není důvod k tomu, aby se právě Vám mělo vyhovět.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 15:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: O čem se nebavíte, se nebudu bavit ani já. Buďte tak laskav, a nakreslete vhodný jízdní řád mezi Žatcem a Podbořanami, s vědomím, že většina nácestných i cílových cestujících to má k vlaku trochu daleko a přes nevýznamnější nácestné obce vlak nejede vůbec. Máte šanci, pracujte.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 15:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se tedy omlouvám všem "obyčejným občanům", kteří třeba čtou tuto diskusi, že jsem je nazval "kaštany". Bohužel se nemohu omlouvat za další uživatele, kteří využívají dalšího zajímavého pojmu "substrát".

Rudolf33:
Princip ekonomicky myslící společnosti je ten, že když najdu mezeru na trhu a využiji ji, tak mám šanci na výdělek. Jenomže Vy pouze žádáte - ale to není důvod k tomu, aby se právě Vám mělo vyhovět.
V jaké takto "ekonomicky myslící společnosti", respektive zemi, tomu tak je? To bychom zase mohli sklouznout např. k nepřizpůsobivým občanům. Ti taky jenom žádají a o svůj výdělek nestojí, ne?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 15:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak za prvé,na to abych něco někomu předhazoval, na to jsou snad placeni jiní,ne? Před X lety jsem takhle myslím slušně udělal JŘ tratě 132.Ovšem postupnou redukcí a hlavně zásahem p.Šulce a spol. z toho po pár letech vzniknul dobrý paskvil!
Co se týká oblasti Podbořan: Nemyslíte,že 2!! autobusové spoje o víkendu jsou trochu málo? po zrušení Os vlaků. Myslím,že udělat autobus v relaci Žtc-Podbořany s návazností na Os vlaky snad takový problém není. V prac.dny doplněné ještě o další spoje až do Blatna. Nikoliv však jak je tomu nyní,kdy jede z Podbořan směr Kryry bus a zároveň vlak.Není to náhodou mrhání penězy? a neříkal někdo,že souběhy bus/vlak jsou v rámci EU nepřípustné? Myslím,že vlak má dobré využití v trase Žtc-Pdbořany-Vroutek-Kryry-Petrohrad-Blatno s návazností na lokálku 161. Bus lze využít v trase Žtc-Radičeves-Blšany-Strojetice. (Kr.Dvůr,Buškovice) Ono by se jenom muselo chtít...Jsou kraje kde to funguje bez problému,jak taktová doprava tak IDS a s tím spojené návaznosti bus/vlaky.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.196
Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 08:04:55    Odkaz na tento příspěvek  

750371:To nemá cenu,nechápe..asi jezdí lodí.
Karell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 15:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bad Schandau-Praha, sobota 9.8.2008.Počasí bohůžel nevyšlo takže jsem musel docela brutálně zesvětlovat...
http://www.youtube.com/watch?v=gmKouP60gSU
http://www.youtube.com/watch?v=Ggxm1JmHSd4
http://www.youtube.com/watch?v=K-yxAQHaKqg
http://www.youtube.com/watch?v=bRH7-2Bii00
http://www.youtube.com/watch?v=J8oRhFq2hv4
http://www.youtube.com/watch?v=i0H0HbzW3eQ
http://www.youtube.com/watch?v=c4l7PDhv5O0
http://www.youtube.com/watch?v=hGtGDJf771k
http://www.youtube.com/watch?v=TaHHeoOeHfU
http://www.youtube.com/watch?v=27V7NsuhkfA
http://www.youtube.com/watch?v=eaBg5Rcx-Bc
http://www.youtube.com/watch?v=VPN5GDat2Cw
http://www.youtube.com/watch?v=yg8GHVz-sDY
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 16:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 750371: Jé, spojení dvakrát za sobotu - to by se nám v Plz. kraji taky líbilo... Do většiny obcí a městeček je o víkendu fakticky nulovej jízdní řád (což bylo i za bolševika).
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.196
Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 16:15:49    Odkaz na tento příspěvek  

Opět:Kam nejede vlak,tam chcípl pes.Kam vlak přijel dovezl pokrok.Kam vlak nikdy nedorazil...tam dávaj lišky doubrou noc.Kam vlak díky situaci převedení vlaků do kompetence krajů přestává jezdit,tam se místa stávají o víkendech "nedobytnými".To právě díky neexistujícímu alespoň busovému spojení...otázkou je:Proč rušit fungující dopravu po železnici a zavádět na okreskách těžké autobusy ničící silničky a překážející domorodcům v předjížděníUpozorňuji,S focením vlaků a šotouši to nemá zhola nic společné.Jedná se o dopravu do vesniček i o víkendech.Turisticky by mohli ožít právě díky vlaku.Také autobusy...jezdí si jak chtějí,jak zde bylo psáno...záleží zda jede Tonda nebo Franta a moje osobní zkušenost je taková,že jsem čekal na bus.Ten sice přijel ale také ani nezastavil.Nezbylo nežli šlapat pěšky.V jiném případě přijel,zastavil ale byl vyprodán takže opět...běžte pěšky.Takto si představujete moderní dopravu?U vlaku se nikdy nic podobného z mé zkušenosti nestalo.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 16:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 262: Vlak možná před sto lety pokrok (i v cestovním ruchu) byl, ovšem dnes to univerzálně rozhodně neplatí. Jsou místa v Plz. kraji, kam vlak nejezdí a přesto se tam tur. ruch velice dobře rozvíjí - Srní, Modrava, Prášily. Jsou místa, kde ani docela dobré železniční spojení díru do světa v turistickém ruchu nedělá - Český les.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 16:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou místa v Plz. kraji, kam vlak nejezdí a přesto se tam tur. ruch velice dobře rozvíjí - Srní, Modrava, Prášily.
Ovšem troufám si říct, že to je díky IGK a ne díky autobusům (když máme mluvit o veřejné dopravě).

262: no hlavně si pokládám otázku, že když loni jezdilo z Žatce do Podbořan o víkendu 4 - 5 Os vlaků, proč tyto nenahradil ve stejné relaci minimálně stejný počet autobusů, když ty jsou přece levnější, tak by se ušetřilo i tak.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 16:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: ptáš se zbytečně,stejně se odpověďi od p. Rudolfa 33 nedočkáme. Holt,podle něj je systém dobrý. Systém,který odradil cestující.... A já si dokonce troufám říct,že jsou to zloději peněz daňových poplatníků!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4763
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 17:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k, č.1125:
Souhlas.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 17:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad David: Ale je to právě důkazem, že podstatnější než vlakové (či bus) spojení VHD je důležitější pro rozvoj turistického ruchu právě vlastní atraktivita lokality a její vybavenost turistickou infrastrukturou. 80% našich spoluobčanů totiž neřeší při výletu problém jak se tam dostat (páč jim před barákem stojí gumokolo), ale co zajímavého tam vlastně uvidí a zažijí.

Význam samotného žel. spojení pro rozvoj tur. ruchu v regionu tedy nelze dnes nějak extra přeceňovat, jak to mají někteří kolegové ve zvyku. Samozřejmě až na některé extrémní případy typu JHMD.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4576
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 17:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem troufám si říct, že to je díky IGK a ne díky autobusům

Což je ale zcela irelevantní. Vždyť taky je rok 2008 a ne 1908.
Your Disco Needs You!
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.196
Odesláno Středa, 17. září 2008 - 06:41:30    Odkaz na tento příspěvek  

M k:Ano je to o tom co v dané lokalitě je.Proč by tam něco mělo být,když se tam nikdo nedostane?A taky-kdo má gumokolo zpravidla jezdí na stejné místo.Ještě jsem neslyšel,že by někdo jel autem,kde to nezná...ale takovej třebas Karlštejn,Křivoklát...tam se hrne lidu.Zatím u nás snad jenom důchodci obdivují krásy krajiny.Ti ale jak je vídám zpravidla dávají přednost vlaku.Do autobusů je moc nastupovat nevidím.Leda tak když jedou kamarádům...městskou na hřbitov.

750 371:Co dobrý...nejlepší!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 08:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 262: Tak to asi žiju v jiném světě....


S těmi důchodci - nebude to především proto, že penzisti mají dráhu většinou skoro zadarmo, kdežto autobusová doprava většinou po nich chce peníze....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 17. září 2008 - 08:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_k: penzisti a skoro zadarmo? Ve vlaku snad za polovic! Ledaže by jim bylo 70 a víc a měli In-senior...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 08:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad David: A u bus dopravců většinou za plné.....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 08:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: já tedy na motoristické výlety jezdím prakticky jen tam, kde to neznám. Proč bych mel, prosím vás, jezdit na jedno, dvě místa? A proč nejezdím vlakem? Víte, já nerad ve dnech volna vstávám v 6.. Proto si VHD užívám do sytosti v pracovních dnech a ve volnu si rád přispím a zařídím.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.196
Odesláno Středa, 17. září 2008 - 08:41:32    Odkaz na tento příspěvek  

Mk:Autobusy nemají slevy,autobusy nemají (rádi to tvrdí páni řidiči) ůložný prostor pro zavazadla,autobusy občas nepřijedou na zastávku,nejezdí o víkendech,no a co si vzpomínám tak perličkou bylo v nedávné době když jedna paní chtěla jet autobusem...a on nepřijel.Další den opět šla na stejný spoj a pan řidič ji na dotaz proč nejel včera odpověděl:Včera jsem měl dovču.Už se vám to někdy stalo u vlaku?Autobusy-to je jeden velkej bordel.Občas je zkuste použít...třebas k rodinému výletu někam do přírody.Pokud se jej dočkáte před cestou domů tak budete spokojeni ale pokud půjdete po svých,tak víckráte s nimi nepojedete.Pojedete autem páč vlak už nebude.

Jinak zdravím do Bezdružic.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.196
Odesláno Středa, 17. září 2008 - 08:42:22    Odkaz na tento příspěvek  

Mk:Autobusy nemají slevy,autobusy nemají (rádi to tvrdí páni řidiči) úložný prostor pro zavazadla,autobusy občas nepřijedou na zastávku,nejezdí o víkendech,no a co si vzpomínám tak perličkou bylo v nedávné době když jedna paní chtěla jet autobusem...a on nepřijel.Další den opět šla na stejný spoj a pan řidič ji na dotaz proč nejel včera odpověděl:Včera jsem měl dovču.Už se vám to někdy stalo u vlaku?Autobusy-to je jeden velkej bordel.Občas je zkuste použít...třebas k rodinému výletu někam do přírody.Pokud se jej dočkáte před cestou domů tak budete spokojeni ale pokud půjdete po svých,tak víckráte s nimi nepojedete.Pojedete autem páč vlak už nebude.

Jinak zdravím do Bezdružic.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 17. září 2008 - 08:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: já používám autobusy v PID a podobné zkušenosti nemám. Víte proč? Ony ty nešvary nejsou vlastností autobusu, ale těch, co je provozují a těch, co je (ne)kontrolují, jak plní své úkoly. Proto to chce si stěžovat u objednatele. Pak už "jen" závisí na tom, jestli tam sedí člověk, který má zájem to s dopravcem řešit. U nás takhle jezdil jeden řidič, jezdil blbě a předčasně, pár lidí napráskalo a dojezdil. Po půl roce se teda vrátil, protože nejsou řidiči, ale to je zase jiná pohádka a snad se trochu poučil. Teď mi někdo napíše, že práskačství je hnusné, ale věřte, že hlášky "pane řidiči, jedete předčasně, to byste neměl", nepomohly.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 17. září 2008 - 08:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubrt: jaké práskačství? Tohle se hlásit musí, vždyť je to služba lidem. Když přijede o 5 minut později, tak lidi třeba počkají, ale když jede o 5 minut dřív...
Určitě výše uvedené věci nejsou nešvary autobusů. Ony samy nemůžou za to, že (leckde) o víkendu nejezdí.