K-report
 

Archiv do 17. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 17. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 07:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero 93:
Já myslím, že železnici bysme neměli zakazovat konkurovat silnici, ale donutit jí, aby se postavila konečně na vlastní nohy...
Obávám se, že si to myslíte špatně: železnice se nemá důvod postavit na vlastní nohy, když přece pevně stojí na státních nohou. Třeba takový nedotovaný autobusák (jezdící za své) nemá šanci proti dotovanému vlaku (jezdícímu za státní), pokud má vlak v tom směru alespoň trochu použitelnou trať. Takovou "konkurenci" chcete?

i za cenu redukce železniční sítě na perspektivní tratě.
O redukci nemá smysl se dohadovat, ta už měla být dávno.

A k tomu dodatku: je třeba si uvědomit, že v obratu takové firmy není miliarda nijak závratná suma.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 15:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: Vy jste mě asi nepochopil. Nechci žádnou jinou konkurenci než: železnice (za vlastní) vs. silnice (za vlastní). To znamená, že oproti stávajícímu stavu je nutné, aby se železnice postavila na vlastní nohy, jak jsem uvedl. A může se začít tak, že se nebude o miliardě mluvit jako o rohlíku. ČD můžou být firma jak velká chtějí, ale vzhledem ke svému diskutabilnímu postavení mezi širokou veřejností a současné finanční základně = 0 + co se vyžebrá na státu a krajích (daních), nemůžou mít sebemenší drzost o penězích takhle mluvit. ČD jsou bohužel stále jen jedna obrovská česká "nula".

A stále nechápu, proč by podle vás neměla železnice konkurovat silnici? A proč by železnice měla zůstat na státních nohou? Silnice není dotovaná stejně jako železnice. Infrastruktura se dotuje na obou, ale provoz jen na železnici. Je třeba na začátek rozdat stejné karty, provést razantní optimalizaci a šéfovat. Pak to bude košér konkurence. Jenže lidé, pro které není třeba se nad +-miliardou zamýšlet, vedou dráhu přesně opačnou cestou...

Vezměte si, že to čte zarputilý motorista, který jel naposledy vlakem v 60.letech. Zjistí, že to jezdí převážně za jeho peníze a žvýkačku, kterou jako školák nalepil pod sedačku najde dodnes na stejném místě. Prostě katastrofa. A že jenom ve vlastní rodině vynaložím hodně úsilí objahovat potřebnost železnice v českém měřítku...
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 19:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Volební lídři v Ústeckém kraji mají o dopravě ve svém regionu jasno
2.10.2008 Moderní obec str. 30


Své specifické problémy má snad každý kraj. Všechny regiony však rozhodně spojuje také nutnost řešit řádné fungování dopravy na svém území a postarat se tam i o kvalitní dopravní infrastrukturu. Před nadcházejícími volbami do zastupitelstev krajů jsme proto oslovili volební lídry krajských kandidátek parlamentních politických stran v Ústeckém kraji.

Položili jsme jim dvě jednoduché otázky:
1. V čem vidíte největší problémy fungování dopravy a její infrastruktury v kraji?
2. Pokud uspějete v krajských volbách, co budete v zastupitelstvu kraje prosazovat ve vztahu k dopravě?
Volební lídři odpovídali v pořadí, které jejich stranám pro letošní říjnové volby do zastupitelstev krajů přidělila Státní volební komise na základě výsledků losování.

KSČM: NA SILNICE NIŽŠÍCH TŘÍD BY MĚLO BÝT VÍC PENĚZ

* Oldřich Bubeníček, krajský zpravodaj deníku Haló noviny, člen zastupitelstva kraje, předseda kontrolního výboru zastupitelstva a předseda bytové komise rady města Bílina, předseda Ústecké krajské rady KSČM a OV KSČM Teplice:
1. Preferujeme osobní i nákladní železniční dopravu a nesouhlasíme s omezování osobní dopravy na vedlejších tratích. Podobně nás znepokojuje situace u nákladní automobilové dopravy. Přes kraj totiž vede hlavní tah do severní Evropy a Skandinávie. Silnice jsou přetížené a akutně chybí nedostavěný úsek dálnice D8 přes České středohoří, který se navzdory zahájení stavby stále snaží blokovat ekologičtí aktivisté. Kdo zde nebydlí, si asi jen těžko představí, jaké problémy kraji a životu lidí v něm přináší právě tento chybějící úsek dálnice v délce ?pouze? 16,4 km. Jiný problém představuje nedostatek vody ve velké vodní tepně - Labi, která tak nemůže v dopravě plnit úlohu, která by jí právem náležela. Nové jezy proto asi budou jediným řešením, budeme-li chtít Labe intenzivněji využívat. KSČM vede zásadní spor s vedením kraje ohledně situace během mediálně všeobecně známé autobusové krize v roce 2006. My tvrdíme, že kraj ji nezvládl a neměl ani vůli jednat s dopravcem, s nímž se nepohodl. Tento spor však nyní může na úrovni Evropské unie vést až k půldruhamiliardové náhradě škody.
2. Kraj nutně potřebuje více peněz nejen na opravy a rekonstrukce komunikací, které má ve správě, ale také na opravy a rekonstrukce mostů a mostků. Ty jsou v mnoha případech v havarijním stavu a opravy již nesnesou dalších odkladů. U silnic II. a III. třídy se ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) má na opravy a rekonstrukce komunikací a mostů dostat 2,7 mld. Kč, polovina má být kryta evropskými fondy. Přesto si myslím, že to bude málo. Hlavní díl peněz z SFDI i z Bruselu totiž půjde na jinak samozřejmě velmi potřebné dokončení dálnice D8, budování významných obchvatů a napojení pro rychlostní komunikaci R7.

KDU - ČSL: DO KONCEPTU DOPRAVY MAJÍ MÍT ŠANCI MLUVIT I OBCE

* Ing. Zdeněk Vokatý, starosta obce Křimov, člen rady Sdružení místních samospráv (SMS) ČR, předseda SMS Ústeckého kraje (KDU-ČSL v kraji kandiduje společně s politickým hnutím Severočeši.cz):
1. Jako největší problém dopravy v našem kraji vidím v její funkčnosti a vlivu na životní prostředí. Ústecký kraj v nedávné minulosti cíleně tlumil železniční dopravu na celém svém území. Přitom tento druh dopravy je zcela určitě nejvíce šetrný k životnímu prostředí. Vlakové spoje byly nahrazovány autobusovými, které jsou sice v mnoha případech rychlejší, ale taky s negativnějším dopadem na životní prostředí. Autobusové spoje samozřejmě patří do rejstříku dopravní obslužnosti v kraji, ale některé vlakové spoje měly své opodstatnění, a měly být proto zachovány. Nejen kvůli romantickému koloritu (víte, jak příjemný je pohled na vláček jedoucí třeba krušnohorským terénem?), ale zejména kvůli zajištění dopravní obslužnosti. Jsou obce, kde dříve zastavoval pouze vlak a kam autobus předtím, ale ani nyní nezajíždí. Mnohde to teď občané mají k nejbližší zastávce i více než kilometr pěší chůze. Například v obci Suchdol dříve zastavovaly čtyři vlakové spoje denně, dnes pouze jeden, a to ještě pouze v sobotu a v neděli. Dalším případem nepříliš důkladně promyšleného rozhodnutí kraje je jistě i zamýšlené rušení tratě Děčín-Oldřichov. Zabývá se tím už i ombudsman, který zachování této tratě podporuje. Netvrdím, že kraji chybí vůle problémy v dopravní infrastruktuře řešit. Ale měl by se daleko více zabývat tím, zda občané z menších odlehlejších obcí mají možnost dostat se veřejnou dopravou do spádové obce či města. Zkrátka, stávající pojetí základní dopravní obslužnosti v některých případech zejména směrem k malým obcím není dostatečné a obce a města by měly mít v budoucnu daleko větší pravomoc při vytváření konceptu veřejné dopravy v kraji.
2. Uspějeme-li v krajských volbách, pak určitě budeme podporovat zachování zejména některých již zrušených (nebo těch těsně před zrušením) vlakových (i autobusových) spojů do oblastí, kde některý z těchto způsobů dopravy zůstává jedinou možností, jak se dostat za lékařem, do obchodu, k dalšímu spoji do zaměstnání apod. A tvrdíme-li dnes, že chceme Krušné hory znovu otevřít turistům, tak některé spoje, zejména ony populární vláčky, by byly oblíbeným dopravním prostředkem nejenom pro pěší turisty, ale pomohly by zejména provozovatelům v poslední době rozvíjející se cykloturistiky. Potenciál těchto regionálních tratí je zkrátka pro rozvoj turistiky nezastupitelný. Dlouhodobější úkol v oblasti regionální dopravy nemůže být jiný než ten, že se dokončí a zkapacitní, a tím pádem budou daleko bezpečnější, hlavní silniční trasy, protínající kraj. Ať už to je D 8, R 7 či R 13, větší pozornost by si zasloužila i silnice Děčín-Liberec.

STRANA ZELENÝCH: PRIORITOU JE INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM

* MUDr. Petr Klepiš, neurolog, 2. místopředseda krajské organizace a člen Republikové rady Strany zelených:
1. Postrádám koncepci udržitelnosti v dopravní politice kraje. Zatím se u nás tradičně klade důraz jen na individuální silníční dopravu na úkor dopravy hromadné včetně té kolejové. Chybějí integrované systémy s navazujícími spoji. Silniční síť je přetížena nákladní dopravou, zvyšuje se množství exhalací, zhoršuje se zdraví obyvatel ve městech, kde se nedostává obchvatů atd. Zhoršuje se bezpečnost na silnicích a cyklista se tam stává ohroženým druhem. Nabývám dojmu, že dopravní politika regionu je spíše určována dopravci a betonovou a asfaltovou lobby. V našem kraji je celá řada příkladů, kde řešení nepřichází buď vůbec, nebo až s velkým zpožděním. Například paralelně s výstavbou obrovské průmyslové zóny Triangel na Žatecku měla být už dávno vystavěna odpovídající dopravní infrastruktura. SZ prosazuje výstavbu kolejové rychlotratě mezi mosteckým a žateckým regionem se zastávkou v průmyslových zónách Joseph a Triangel. Chybí obchvat Chabařovic i dalších obcí. Již před lety měla být vystavěna logistická překladiště u větších nádraží v regionu.
Na Regionálním operačním programu nám obecně vadí, jak je v něm koncipováno přidělování peněz. Zejména v problematice dopravy a udržitelného cestovního ruchu by podporované projekty měly vytvářet jakási společenství měst (například v rámci pánevních okresů apod.). Jednotlivé projekty by se také měly opírat o nově vytvářený Územní plán velkého územního celku Ústeckého kraje. Dosavadní počínání kraje i jednotlivých komunálních vlád mně přijde nesystémové a někdy až chaotické.
2. Prioritou je pro nás vybudování dopravního integrovaného systému v kraji. Preferujeme výstavbu obchvatů měst. Odmítáme rušení kolejové dopravy. Naším cílem (i heslem) je živý venkov a bez kvalitní dopravní obslužnosti toho nelze dosáhnout. V nastávajícím volebním období se více zaměříme na využití jedinečných regionálních podmínek a podporu místní produkce. Budeme prosazovat údržbu a zkvalitňování existující infrastruktury namísto výstavby nové, podporovat budeme dopravní propojení uvnitř regionů a výstavbu environmentálních dopravních staveb. Při přípravě jakékoli nové dopravní cesty budeme brát vážně připomínky všech dotčených skupin obyvatel.

ODS: VYUŽÍVÁME I NETRADIČNÍ FINANCOVÁNÍ INFRASTRUKTURY

* Ing. Jiří Šulc, hejtman Ústeckého kraje, předseda Regionálního sdružení ODS Ústeckého kraje:
1. Dopravní infrastruktura v našem kraji se neřešila celá desetiletí. Stát na kraj v prvním volebním období převedl silnice II. a III. tříd s vnitřním dluhem blížícím se pěti miliardám korun, tedy silnice zanedbané doslova na každém kilometru. Dosud kvůli obstrukcím tzv. ochránců přírody není hotová pro Ústecký kraj životně důležitá dálnice D8, dlouho se odkládala modernizace páteřní rychlostní silnice R7. Hlavní říční spojnice se světem, řeka Labe, je kvůli chybějícím jezům po většinu roku nesplavná, železniční síť svou kapacitou současným přepravním nárokům také přestává dostačovat. Přitom železnice a především vodní doprava by mohly významně ulevit přetíženým silnicím. Stále čekáme na jasné stanovení páteřní železniční sítě, na které bude zaručena nákladní a osobní přeprava, a regionálních tratí, kde je či bude zastavena nákladní přeprava a uvažuje se zde pouze s přepravou turistickou. Vůle řešit tyto problémy a hlavně potřeba je obrovská, ovšem možnosti za stávajícího rozpočtového určení daní poněkud omezené. Hledáme tedy jiné cesty: Vzali jsme si na rekonstrukce silnic a mostů 700milionový úvěr a máme možnost dohodnout předfinancování významných rekonstrukcí se Státním fondem dopravní infrastruktury. A pak jsou tu finance z Regionálního operačního programu regionu NUTS II Severozápad a k tomu také příslib vlády investovat v našem kraji do roku 2012 přes 50 miliard korun do dopravní infrastruktury. Je to obrovský úspěch. Po tom, co na stav komunikací v našem kraji minulé vlády doslova ?kašlaly?, je až vláda Mirka Topolánka tou první, která naše potřeby vyslyšela a je ochotna jim vyjít vstříc.
2. Rozhodně bychom dál tlačili na dostavbu důležitých dopravních tepen v našem kraji - tedy dálnice D8, komunikace R7, I/13 a mnoha dalších. Pokračovali bychom v předkládání projektů dopravních staveb do Regionálního operačního programu. Pokud jde o základní dopravní obslužnost, chtěli bychom i v železniční dopravě nastolit podobné podmínky a mechanismy, jaké v našem kraji už fungují v dopravě autobusové. To znamená smluvně zavázat dopravce k dodržování čistoty vozů, dodržování jízdních řádů a podobně. Také bych se rád zasadil o odpuštění poplatků železničních dopravců za užívání dopravní cesty. Mohly by se tak odstranit překážky v konkurenceschopnosti vlaků vůči autobusové přepravě.

ČSSD: PŘÍZRAK VYSOKÉ NÁHRADY ŠKODY JE NUTNO ZAŽEHNAT

* Jaroslav Foldyna, poradce ředitele, člen zastupitelstva města Děčín:
1. Po odeznění autobusové krize je naším největším ?dopravním? problémem roztříštěnost dopravního trhu daná velkým množstvím přepravců, neboť nynější vedení kraje rezignovalo na tvorbu integrované dopravy. Páteří dopravní obslužnosti přitom musí být železniční doprava a od ní odvozená struktura autobusových spojů. Naší prioritou číslo 1 je dokončení dálnice D8 v úseku LovosiceŘehlovice. Musí také dojít k masívním investicím do rekonstrukcí silnic II. a III. třídy s využitím peněz z fondů EU a je třeba dokončit i obchvat Roudnice nad Labem. Stejně důležité je vybudování mostu přes Labe v Litoměřicích a další investice do silniční dopravní sítě. Prioritou je i splavnění dolního úseku meLabe mezi Ústím nad Labem-Střekovem a státní hranicí Hřensko. Domnívám se, že kraje nyní už mají dostatečné nástroje k řešení dopravní obslužnosti. Pokud jde o dopravní infrastrukturu, u ní je to však vždy otázka peněz - a těch není nikdy dost. Je nutné si uvědomit, že kraje převzaly silnice II. a III. třídy kraje se značným vnitřním dluhem. U Regionálního operačního programu však pociťuji některé problémy s nastavením správných priorit. Myslím si, že by se v něm mělo více počítat s penězi pro samosprávy měst a obcí, a to i na řešení jejich místních potřeb v oblasti dopravy.
2. Musím se opět vrátit k ke zmíněné autobusové krizi. Po ní se totiž doprava v našem kraji nejen zdražila, ale také zhoršila. Navíc se nad námi vznáší přízrak možné soudní dohry a hlavně z ní vyplývajících případných, pro kraj nepříznivých finančních následků. Zvládnout tuto situaci by tedy byl první úkol. K dalším by určitě patřilo přednostně řešit dopravní obslužnost za spolupráce s příslušnými samosprávami a v souladu s jejich potřebami i vrátit dopravní obslužnosti standardy kvality. Dopravní obslužnost je záležitost, která má charakter sociální služby. V oblasti dopravní infrastruktury bychom se určitě zaměřili na maximální využití evropských fondů ke kvalitním rekonstrukcím silnic ve správě kraje. A v neposlední řadě bychom odvedli maximum k zahájení prací na splavnění Labe.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 07:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romanero: Nechci žádnou jinou konkurenci než: železnice (za vlastní) vs. silnice (za vlastní).
Tady v Evropě??? Vznešená myšlenka, ale realita je taková, že socialismus zhoubně bují na všech stranách... :-(
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 11:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: Asi máte pravdu...
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 07:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj názor na veřejnou dopravu v ÚK je,železnici provozovat na hlavních tratích spojující významná centra v kraji,autobusy aby navazovaly na vlaky a opačně, jeden tarif pro celý kraj s možností přestupu mezi jednotlivými druhy doprav a to včetně přívozů na Labi.Jenže u nás je to utopie,protože je moc dopravních firem a nedokážou se dohodnout.A kdo ze zodpovědných neví jak to funguje,ať se zajede podívat kousek za hranice do bývalé NDR, ale autobusem nebo vlakem.Ze služebního auta nic neuvidí.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 09:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek2: Jenže u nás je to utopie,protože je moc dopravních firem a nedokážou se dohodnout.
Těmto všem firmám poskytuje kraj finanční úhradu za provoz, tak si snad může diktovat i tarifní podmínky. Takže míč je v tomto směru podle mě na straně kraje.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.26
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 17:59:39    Odkaz na tento příspěvek  

Mirek2,David:Rozříštěnost busových dopravců v praxi.Jinak dnes jsem opět měl možnost využít kvalitního spojení z Podbořan.Na místo vlaku busem do Žatce...byl skoro plný,mládež ze škol pingly na sesadlech,úzká ulička...pohodlné,opravdu pohodlné zejména pro starší lidi...nástup jak za císaře klacka...tedy do dostavníku podobající se výškou schodů a jízda rovněž jak dostavníkem..to myslím o rychlosti,protože stačil jeden traktor...a úprk městem na vlak,který samosebou ujel.Takže takovou dopravu si pánové strčte...Přišel jsem domů o 3 hodiny později!!!Výhodou u mne byla znalost Žatce.Kdo by to ve městě neznal,tak pojede snad ještě teď!!!Z daní si člověk platí dopravu a ne klus městem!!!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 18:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262: však to, co píšeš, neznační kvalitní veřejnou dopravu. Autobusy a vlaky by na sebe měly navazovat, což samozřejmě znamená, že by autobusy měly jezdit až k železničním zastávkám/stanicím.
Pokud by kraj koordinoval návaznosti jednotlivých dopravců a pokud možno i jednotné jízdné, hned by to bylo o něčem jiném. Píšu to s vědomím několika svých cest po Jihomoravském kraji, kde to tak (byť určitě ne stoprocentně) funguje, tam je leckde návaznost vlaků na autobus garantována i při zpoždění jednoho z těchto prostředků (z různých příčin je to většinou vlak), a také jízdné je jednotné.
Ale i při neexistenci integrovaného systému snad lze zařídit, aby na sebe autobusy v určených místech čekaly, byť jde o různé dopravce. Kraj platí, kraj může diktovat, kde má kdo čekat. Z různých vyjádření v této a jiné diskusi usuzuji, že Ústecký kraj v tomto není nečinný, ale asi v tom není "na konci cesty".
P. S.: ani mi nemluv o cestě z žateckého hlavního náměstí na "hlavní" nádraží. Značení snad žádné, bylo potřeba se párkrát zeptat domorodců, jinak bych na to asi nepřišel...
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.26
Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 13:00:54    Odkaz na tento příspěvek  

David:Tak jsem to také myslel,tak by to mělo být,leč je to přesně obráceně a tak jsem ukázal na názorný případ funkčnosti dopravy v praxi.

(jó,ti se maj,co obývají ousteckej kraj)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 10. října 2008 - 08:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z hlubin archivů....Pan Šulc před krajskými volbami před 4 lety.

Jiří Šulc,
hejtman Ústeckého kraje

1. Jak často jezdíte veřejnou dopravou ve vašem kraji? Kdy jste použil jejích služeb naposledy?
Veřejnou dopravu, zejména autobusovou, využívám především ve svém volném čase, když s rodinou vyrážíme na výlety a chceme si odpočinout od řízení automobilu. Frekvence není častá, řekl bych že je to několikrát v měsíci. Můj diář je denně naplněn schůzkami nejen v regionu, ale i na jiných místech České republiky, časté jsou například služební cesty do hlavního města. Abych se všude dopravil včas, nemohu využívat veřejnou dopravu a jezdím služebním vozem.

2. Pokud jste měl příležitost, jakým konkrétním způsobem jste v minulosti napomohl rozvoji veřejné dopravy v kraji?
Veřejnou dopravou jsem se zabýval nejen jako hejtman Ústeckého kraje, ale i jako starosta a později i primátor města Mostu. Tam v současné době působím v zastupitelstvu a problematika veřejné dopravy je velmi častým námětem k jednání. Například detailně projednáváme a snažíme se vyjít vstříc požadavkům našemu dopravnímu podniku, který město žádá o dotace na obnovu vozového parku. Z hejtmanského působení bych uvedl jiné dva příklady. Ten první se týká základní dopravní obslužnosti. Už druhým rokem "uklízíme" po okresních úřadech v systému základní dopravní obslužnosti - ta byla v regionu nastavena tak, že mnohé obce doplácely v autobusové dopravě nemalými částkami na druhé a my hledáme systém, který by tento nespravedlivý systém napravil. Nebo jiný příklad, Ústecký kraj zadal a částečně i hradil studii proveditelnosti projektu EURO-CESTY, což je záměr výstavby kolejové dopravy tramvajového typu propojující saské příhraničí, mostecko s budovanou strategickou průmyslovou zónou Triangle na Žatecku.

3. Jaké nedostatky má podle Vás integrovaný dopravní systém, který již ve vašem kraji funguje?
V tuto chvíli se o nedostatcích integrovaného dopravního systému hovořit nedá - je teprve vytvářen. Na Teplicku je v současné době prověřován systém odbavování cestujících pomocí jednoho typu elektronických čipových karet. Cestující vlastnící čipovou kartu Dopravního podniku Teplice nebo společnosti ČSAD BUS Ústí nad Labem, a.s., ji mohou použít i k úhradě jízdenky na Českých drahách a.s., mezi stanicemi Bohosudov - Želenice nad Bílinou.

4. Můžete blíže představit hlavní body rozvoje veřejné dopravy v kraji, s nimiž jdete do voleb?
K hlavním bodům počítám právě postupné vytváření Integrovaného dopravního systému. Teplický projekt bych už v příštím roce rád viděl postupně rozšiřován a zdokonalován v území hlavní páteřní železniční trati Chomutov - Most - Teplice - Ústí nad Labem - Děčín. Současně chceme postupně nastolovat takový systém zajištění základní dopravní obslužnosti, který by umožňoval rovnoměrné rozložení dopravy do všech koutů kraje. Současně chceme s obcemi dosáhnout takového řešení příspěvků na tzv. ostatní dopravní obslužnost - tedy spoje jejichž ztráty hradí obce ze svých rozpočtů tak, aby obce platily spravedlivě, podle dopravních výkonů které skutečně požadují. Současný systém totiž nutí více než stovku obcí platit veřejnou dopravu druhým - to chceme odstranit. Významnou prioritou je také rostoucí podíl na investicích do dopravní infrastruktury, máme zájem a budeme bojovat za zahájení nebo dokončení strategických dopravních staveb, jimiž jsou nepochybně dálnice D8 nebo silnice I/7 která poslouží k propojení průmyslové zóny Triangle s hraničním přechodem Hora Svatého Šebestiána.

5. Jaké vidíte důvody podpory rozvoje veřejné dopravy?
Chceme mít v kraji takovou síť veřejné osobní dopravy, která občanům poskytne atraktivní nabídku jízdních řádů a tarifů a také dostatek potřebných dopravních spojení pro každou obec. Usilujeme o širší používání veřejné hromadné dopravy, chceme aby byla schopna plnit funkce pro trvale udržitelný rozvoj obcí a byla alternativou vůči dopravě automobilové.

6. Jakou budoucnost mají podle Vás lokální železniční trati v kraji? Co hodláte učinit pro jejich ozdravění?
Jestliže hovoříme o veřejné dopravě, provoz na lokálních tratích je z našeho pohledu významným a mnohdy nenahraditelným dopravním spojením. V rámci základní dopravní obslužnosti vyčleňujeme určitou sumu na zajištění spojů v drážní dopravě, ovšem České Dráhy, a.s., jsou samostatně hospodařícím podnikem, který si pravidla určuje sám. Osobně bych rád na "lokálkách" viděl větší provoz, ovšem chápu že musí při stanovování počtu spojů přihlížet k mnoha ekonomickým hlediskům. Možný posun k rozšíření krajské podpory bych viděl ve chvíli, kdy nám bude odsouhlasen jiný systém rozpočtového určení daní, takový, který nám umožní hospodaření s většími finančními objemy. Zatím ale bohužel vlastní volné finanční prostředky pro možné posílení ztrát vznikající v osobní přepravě na lokálních tratích nemáme.

7. Které investice do silniční sítě v kraji jsou podle Vás prioritní?
Zde je to jednoznačné. Významné opravy potřebuje v celé délce I/13, silnice spojující Děčín, Ústí nad Labem, Teplice, Bílinu, Most, Chomutov a Klášterec nad Ohří a pokračující do Karlových Varů. Další strategickou investicí je urychlené zkapacitnění I/7 na čtyřpruhovou komunikaci, dostavba dálnice D8 a také opravy na silnicích v odlehlejších částech regionu. Výrazné dopravní investice jsou spojeny s budováním průmyslové zóny Triangle, finančních prostředků se nedostává na dostatečné opravy komunikací ve Šluknovském výběžku. Jestliže nebude dostavěna dálnice v alespoň do dvou let, zesílená tranzitní kamionová doprava úplně rozbije silnici I/8 v úseku od Lovosic po hraniční přechod Cínovec - Altenberg.

Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 01:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Armáda požaduje obnovení vlakového provozu na Kozí dráze

11.10.2008 20:25

Jílové u Děčína 11. října (ČTK) - Na trať z Děčína do Oldřichova u Duchcova dnes znovu vyjel vlak. Motorovou soupravu jedoucí po Kozí dráze do Jílového u Děčína zaplatili starostové obcí ležících u trati, kteří protestují proti tomu, že Ústecký kraj už zde železniční dopravu neobjednává. Informovala o tom Česká televize (ČT). Na stranu starostů se postavila také armáda, která zdejší trať potřebuje kvůli přepravě do vojenského výcvikového prostoru Tisá.

"Důvodem je stanice Libouchec, která je nejbližší železniční stanicí od vojenského výcvikového prostoru Tisá. Aby bylo možné přepravovat osoby a materiál do vojenského prostoru, musí být funkční i železniční trať," řekl ČT Jan Pejšek z tiskového odboru ministerstva obrany. Ústecký kraj však nechce železniční dopravu na této trati platit, a proto zde od počátku platnosti letošního jízdního řádu nejezdí pravidelné vlaky. Tomu, aby kraj dráhu kvůli dálničnímu přivaděči zcela zrušil, zabránilo ministerstvo životního prostředí.

Stanovisko kraje nezměnily ani požadavky armády. "Rada Ústeckého kraje schválila dlouhodobou koncepci rozvoje železniční dopravy a v této koncepci nepočítáme s objednáním dopravy na této trati," uvedl krajský radní pro dopravu Milan Franc.

Kozí dráha už je ve špatném stavu. Pokud by nyní vojáci chtěli vypravit železniční transport do Libouchce, musela by nejdříve Správa železniční dopravní cesty opravit úsek za Jílovým u Děčína. Navíc už leckde chybějí kolejnice, které odnesli zloději kovů.
ČTK (dul)
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13436
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 13:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 14:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já nevím, kdy naposled došlo k takové přepravě osob nebo materiálu do vojenského prostoru? Úsek mj. mezi Jílovým a Libouchcem je nesjízdný už pár měsíců a armádě to došlo až teď?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 14:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: moje odpověď je stejná, jako u Mc Baina
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 14:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m: aha, nonverbální komunikace. Stejně jako se "náhle zhoršil technický stav trati" ve chvíli, kdy se začalo hodně mluvit o možném vedení silnice na drážním tělese, tak stejně tak naopak... No jo!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 06:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_m: " Tomu, aby kraj dráhu kvůli dálničnímu přivaděči zcela zrušil, zabránilo ministerstvo životního prostředí."

Doufám, že jen citujete toho "experta" z ministerstva. Pokud si však na ministerstvu - tentokrát obrany - skutečně myslí, že kraj může rušit dráhy, pak je nutno generálům nakopat zadky. Neznalost=neschopnost.

Pokud jde o Ministerstvo život. prostředí, tak skutečně ukázalo, že největším škůdcem životního prostředí je ono samo. Prostě silnice I/13 povede centrem obcí, lidé budou trpět a bursíkoidi si budou libovat, že zachránili strom.

No a jestli Ministerstvo obrany potřebuje něco přepravit právě do Libouchce, pak bych se zeptal, kdy tak naposled učinilo a nemělo -li by výcvikový prostor v CHKO radši opustit. Zajímavé je, že silnice tam být nesmí, ale armáda řádit může.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13446
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 08:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a jestli Ministerstvo obrany potřebuje něco přepravit právě do Libouchce, pak bych se zeptal, kdy tak naposled učinilo

Na podzim 2006, víceméně v posledním období normálního fungování tratě. 2007 už se nesl ve znamení různých tlaků na zastavení provozu.

a nemělo -li by výcvikový prostor v CHKO radši opustit. Zajímavé je, že silnice tam být nesmí, ale armáda řádit může.

Tak na to můžete Rudolfe myslím v klidu zapomenout. Tisá je cvičištěm chemiků a zájmy zde má i NATO. Což se vám může nebo nemusí líbit, ale těžko s tím něco naděláte.

Upřímně řečen nějak nechápu, co se nám tu svou argumentací snažíte sdělit? Že porušování zákonů je v zájmu "dobré věci" přijatelné?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 09:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Je-li cvičiště chemiků v CHKO tím zdravým přístupem k ochraně krajiny, tak své námitky beru zpět. Jde-li o cvičiště chemiků, kam dva roky nedorazil ani vagon od r. 2006, je zajímavé trvání na osobním provozu na této trati, právě proto aby se tam jednou za rok mohl vagon přivézt. Mmch., kolik těch "chemiků" tam vlakem přijíždí na výcvik? Celá armáda má asi 40 tis. lidí. Všichni tito jezdí do výcvikového prostoru Tisá každý den vlakem? Kolik procent osazenstva vlaků vlastně ti armádní cestující udělají/udělali? A pokud je to celé pro armádu tak "nezbytné" - proč neuvažuje o vlečkovém provozu na své náklady? A výcvikový prostor "chemiků" armády v CHKO není porušováním zákonů? Oni si nemohou, vč. NATO, dělat své pokusy na Libavé, na Hradišti či v Boleticích?

Nevím, ptám se. Odpovězte.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 09:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: bez ohledu na výše zmíněnou diskusi bych zdůraznil, že VVP Boletice je přibližně z poloviny též na území CHKO Šumava, takže pojmy "vojenský prostor" a "chráněné území" se nevylučují.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13447
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 10:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, ptám se. Odpovězte.

Nevím na co mám odpovědět. Přiznám se, že netuším, kam svými úvahami směřujete.

Snad jedině na tohle:

je zajímavé trvání na osobním provozu na této trati

Já rozhodně na osobním provozu netrvám.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 10:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davide, prostudoval jste si vyhlášku 422/2001 sb. a zejména její přílohu s vyznačením rozsahu CHKO Šumava? O Boleticích tam není ani zmínka. Možná se mýlím, (upozorněte) - tím nemyslím, že by se v CHKO nemohl nacházet nějaký les ve správě armádních institucí, což jest ovšem něco úplně jiného.

Mcbain: já upřímně řečeno zase netuším, kam směřuje Vaše poznámka 13446.Do poloviny roku 2008 byla trať 132 bez omezení sjízdná i do Libouchce. A Vy sám tvrdíte, že poslední zásilka armády do Libouchce byla v r. 2006. Takže více než rok: 0.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 10:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: "nějaký les ve správě armádních institucí", nacházející se na území CHKO Šumava, má v tom případě rozlohu přibližně 7 x 13 km, je ohraničen přibližně obcemi Křišťanov, Arnoštov, Želnava, Horní Planá a Květušín.
Pokud není ve vyhlášce o CHKO Šumava žádná zmínka o Boleticích - tomu bych se divil, protože podle této mapy celé území tohoto VVP patří katastrálně právě obci Boletice.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13448
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do poloviny roku 2008 byla trať 132 bez omezení sjízdná i do Libouchce. A Vy sám tvrdíte, že poslední zásilka armády do Libouchce byla v r. 2006. Takže více než rok: 0.

No a co? Ony se třeba významný cvičení v Tisé nepořádají každý den...
Prostě loni to potřeba nebylo, letos je .
I kdyby tam bylo potřeba dostat vojenský vagon jednou za deset let, tak co? Trať ještě pořád nikdo nezrušil.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13449
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do poloviny roku 2008 byla trať 132 bez omezení sjízdná i do Libouchce.

Jo, jenže jakmile "se ukázalo", že tam stále funguje příležitostná nákladní doprava, tak se někdo postaral o nesjízdnost i tady.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Majetky ve správě Vojenských lesů a statků, či jak se to dnes jmenuje, nejsou totožné s VVP. Rozsah CHKO Šumava je pak určen předpisem, v daném případě vyhláškou Ministerstva živ. prostředí č. 422/2001 Sb. a ta se majetkovými poměry vůbec nezabývá (že důsledky mohou být event. v rozporu s ústavou je zde zjevně O.T.) Takže o čem diskutujeme?

Jo a rozsah CHKO Labské pískovce je dán výnosem ministerstva kultury sp. zn. 4946/72-II/2 z roku 1972. Že právní řešení nebude rovněž košer je opět O.T. Tisá tam patří, ledaže by popis, ve výnosu uvedený byl zcela nepřezkoumatelný.

Katastry jsou pro oba předpisy bezvýznamné.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain 13449: To s jako myslíte, že úředníci krajského úřadu tam běželi krást šrouby?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: Takže o čem diskutujeme?
O tom, co jsem napsal již dříve. Pojmy "vojenský prostor" a "chráněné území" se nevylučují, a to jak na Šumavě, tak, jak vidno, i na Děčínsku.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: "chráněné území" není nic. Mluvíme o chráněné krajinné oblasti, což jest něco jiného. Definici toho, co se v CHKO smí a nesmí obsahují zmíněné předpisy. Vztahují se na každého.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 12:30:21    Odkaz na tento příspěvek  

Mně se například líbí, když se v CHKO těží vápenec a odváží se z lomů po železniční vlečce.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13453
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 14:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To s jako myslíte, že úředníci krajského úřadu tam běželi krást šrouby?

Rudolfe, moc dobře víte, že v okamžiku zastavení provozu byl úsek Teplice LB - Libouchec v pořádku. Ale i kdyby nebyl, tak bylo zákonnou povinností provozovatele dráhy trať do provozuschopného stavu uvést, a ne na ní vyhlásit časově neomezenou výluku.

Jestli už je teď rozkradená tak je to blbé. O to víc bude její zprovoznění daňové poplatníky stát .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 14:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: vyserte se ně něj, jenom mu děláte dobře. Začínám tušit o koho jde. Na jednu stranu leze do prdele někomu z vedení Ústeckého kraje, na druhou si zde asi hájí své dopravěpodnikatelské zájmy. Proč ale exhibuje an k-reportu, tak to netuším, asi to čte někdo pro něj důležitej
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 14:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Když máte na to, abyste majitele státem uznaného ložiska vyplatil, tak můžete s dolováním skončit třeba zítra. Armádě stačí dát rozkaz.

Mcbain: Obávám se, že daňoví poplatníci na vražení pár desítek milionů do něčeho, co je v podstatě nezajímá, nebudou slyšet. Jsou potřebnější věci, než bohem i lidmi zapomenutá trať.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13454
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 15:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obávám se, že daňoví poplatníci na vražení pár desítek milionů do něčeho, co je v podstatě nezajímá, nebudou slyšet.

To je mi jasný, že s tím daňový poplatníci budou mít vnitřní problém. To si ale měli příslušní činitelé uvědomit dřív, než tuhle partii rozehráli.

než bohem i lidmi zapomenutá trať.

Nevím jak bohem, ale lidmi rozhodně zapomenutá není. Kdyby to tak bylo, tak je vše trochu jinak.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 18:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když už musí poplatníci zkousnout Šulcovo extempóre s býv. dpr.podnikem UL kraje,tak nějaká trať....co to je pár korun. Že se p.Šulc nepochlubí,kolik stála jeho akce "autobusy" Podotýkám,už nemínim rozebírat jeho paskvil v podobě rádoby IDS nebo jak se tomu v jeho království říká.
Kolečko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2008
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 08:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://dopravni.net/view.php?cisloclanku=2008101501
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 08:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Kolečko: Anonymní "nezaujatá" redakce Dopravního webu vytváří anonymní spekulace o anonymních zaujatých likvidátorech tratí. No né že by nemuselo být na tom šprochu pravdy trochu, ale všeho s odstupem.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.51
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 13:45:56    Odkaz na tento příspěvek  

Zajímací, celou dobu tu kozina nikoho nezajímala a jaxe o ní začala znovu zajímat armáda, hned se roztrh pytel. Jen trochu nechápu, proč najednou tolixíry? To si snad odpůrci tratě myslí, že armádu tímhle zastraší? Ano, mají své zkušenošti se zastrašováním obcí, tam jim to procházelo, ale nejsem si jist, jestli by trestné výpravy, jaký pořádal kraj například na obce kolem doupovské dráhy, by zaúčinkovaly na vojáky. Tím méně budou účinkovat jedovaté sliny tady. Přiznám se, že mám s vojákama dačo společného a jako jsem zařídil znovuobnovení vojenských přeprav do Kad. Rohozce, stejným způsobem jsem potrápil Hodače, France a Rašku s Kozinou a dobře se bavím :-))))))))))))))
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 13:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Lemrouch: Anonymní jedovatá síra na Ústecký kraj na DW nevadí, ale tady na rýpnutí do DW vadí?? Jen si myslím, že kdyby se DW věnoval více práci na dráze a ne tvorbě jednostranných článků, bylo by to asi rozumnější.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.51
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 14:14:01    Odkaz na tento příspěvek  

Jo a komu se nelíbí jako důvod to, že armáda kozinu potřebuje, mám pro něj jiný: Naši vojáci jezdí do Afghánistánu hájit lidská práva. Když už je armáda jednou v roli obránce demokracie, proč by jí nehájila ve své domovině? Zvěrstva na demokracii, dějící se v ústeckým kraji, zkrátka nešlo přehlídnout a tak jen armáda přispěchala demokracii na pomoc.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.51
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 14:17:40    Odkaz na tento příspěvek  

M_k to jste špatně pochopil, já reagoval hlavně na Rudolfa 33 a spol, ale to vztažení na sebe taky leccos prozrazuje: potrefená husa ... :-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 14:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Lemrouch: Tak holt "potrefená" husa zareagovala na "chaotickou" husu.

P.S. Má cenu na Rudolfa 33 opakovaně reagovat? To je jak debata mezi odpůrci kouření a kuřáky. Ty dvě skupiny se nikdy nemohou dohodnout, nakonec to stejně rozetne befel seshora.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Filda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.44.180
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 17:59:44    Odkaz na tento příspěvek  

Tak všichni k volbám, protože kdo nepůjde volit, nemá pak právo nic kritizovat a k ničemu se vyjadřovat! Stop rušení tratí (nejen) v Ústeckém kraji!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4642
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 10:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se už nezprovozní. Projděte si volební programy na Ústecku.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13486
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 10:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se už nezprovozní. Projděte si volební programy na Ústecku.

Co s tím mají "volební programy" společnýho?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 11:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:"Co s tím mají "volební programy" společnýho?"

Asi tolik: ruce pryč od toho "šotosnu" dávají všichni, kteří si přejí být zvoleni. Prázdným vlakem se voličům nezavděčí. A šotoušů mezi voliči zase tolik není.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 11:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Tím hůř, jestli to není ani ve volebních programech, kam různé strany píšou různé, ze svého pohledu i nesplnítelné sliby, tak to už není pomoci.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 11:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Filda: Tak všichni k volbám...

A koho byste poradil volit mně, když si myslím, že už je potřeba kousnout do kyselého jablka, odhodit sentiment a lokálkám namísto agónie dopřát euthanasii?
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 11:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A koho byste poradil volit mně, když si myslím, že už je potřeba kousnout do kyselého jablka, odhodit sentiment a lokálkám namísto agónie dopřát euthanasii?
Úřad práce
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Jsem ultrazzz - snažím se o to, aby veřejná doprava fungovala bez ohledu na představy hobbystů a lobbystů
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 11:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sants: pokud to tak chcete, tak zřejmě ODS, ale uvědomme si, že na eutanázii (tj. předpokládám úřední zrušení tratě a následnou fyzickou likvidaci) kraj vliv (oficiálně) nemá, takže krajské volby to asi nevyřeší.
Lemrouch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.124.6
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 12:05:28    Odkaz na tento příspěvek  

Otázka: ona se v naší novodobé historii nějaká politická strana po zvolení řídila svým vlastním volebním programem?
Tady to není otázka volebních programů, ale zákonů ČR a ona snad nějaká strana v ÚK má ve volebním programu porušování zákonů dle své nebo rádoby voličské libovůle?
Stát respektive SŽDC dle zákona MUSÍ držet provozní každou trať, o kterou má armáda zájem. To neovlivní žádná politická strana a už vůbec ne volební program. Pokud by chtěla nějaká strana toto legálně ovlivnit, musela by nejdřív prosadit změnu příslušnýho zákona.
Důvod, proč si žádná ústecká strana nedala zprovoznění koziny do svého volebního programu vidím v tom, že to je lokální záležitost. Oslovovat každou skupinu voličů v tom či onom regionu nějakým konkrétním slibem je tak trochu nesmysl.
Zájem armády ovšem ještě pořád není zárukou záchrany koziny. Vůle jistýho mocenskýho uskupení zlikvidovat kozinu je natolik silná, že jim není cizí porušení jakýhokoliv zákona. Zřejmě půjde jen o to, jak moc bude armáda o kozinu stát a jak moc velká bude její vůle, zabránit porušení zákona v její neprospěch. V současný době na MD probíhá usilovný přemýšlení, jak poslat armádu do příslušných míst a zkoumání, co jim armáda bude moct provést, pokud zákon v její neprospěch poruší.
A otázka na všechytrýho Rudolfa 33: proč podle vás nikdo nechce zrušit ostatní lokálky, na kterých se zastavil osobní provoz, proč je tímto postižena jen kozina? Jen mi tu prosím neargumentujte přivaděčem, 5.variantu už lze prosadit pouze porušením zákona.
Citatelprogramu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.221.228
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 12:16:35    Odkaz na tento příspěvek  

KM : Prectete si program Severocechu.cz
libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.95.200
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 12:28:52    Odkaz na tento příspěvek  

Tak třeba šotouši mohou volit Masarykovu-SŽDC stranu, tam je půlka drážních kandidátů a nebo grupu severočeši s Doubravou. Ten jejich vydanej plátek, to je taky síla. Mě však ani jedna strana nijak nenadchla.
Co se týče volebního programu ohledně dopravy, tak se mi nejvíc libí u SZ. Bohužel díky Bursíkově a spol. u mě mají smůlu. Takže zvolím malou stranu, kde je nejméně zla.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13489
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 12:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33 - ruce pryč od toho "šotosnu" dávají všichni, kteří si přejí být zvoleni. Prázdným vlakem se voličům nezavděčí. A šotoušů mezi voliči zase tolik není.

Co mají s uvedením tratě do stavu v souladu s platnými zákony nějaké šotosny?

David - Tím hůř, jestli to není ani ve volebních programech, kam různé strany píšou různé, ze svého pohledu i nesplnítelné sliby, tak to už není pomoci.

Příliš se soustředíte na osobní dopravu.

Lemrouch - Stát respektive SŽDC dle zákona MUSÍ držet provozní každou trať, o kterou má armáda zájem. To neovlivní žádná politická strana a už vůbec ne volební program. Pokud by chtěla nějaká strana toto legálně ovlivnit, musela by nejdřív prosadit změnu příslušnýho zákona.

Asi tak. Navíc musí udržovat provozní každou trať, kterou DÚ nezrušil. Což jsem si jaxi stále nevšiml.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 13:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Příliš se soustředíte na osobní dopravu.
Asi ano, ale přece jenom by jakákoliv strana těžko uspěla s hesly "zajistíme, aby na trati XYZ byla alespoň nákladní doprava" nebo "zajistíme, aby nedošlo k likvidaci tratě XYZ", to už by ty lidi bydlící okolo tratě tolik nezajímalo.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13492
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 14:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi ano, ale přece jenom by jakákoliv strana těžko uspěla s hesly "zajistíme, aby na trati XYZ byla alespoň nákladní doprava" nebo "zajistíme, aby nedošlo k likvidaci tratě XYZ", to už by ty lidi bydlící okolo tratě tolik nezajímalo.

Samozřejmě, že nezajímalo .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4649
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 14:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Navíc musí udržovat provozní každou trať, kterou DÚ nezrušil
Ty jseš idealista, mekbajne. takhle (blbě) trvat na zákonech. ty žiješ asi v nějakém virtuálním světě. už to nehul.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13496
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 14:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty jseš idealista, mekbajne. takhle (blbě) trvat na zákonech. ty žiješ asi v nějakém virtuálním světě. už to nehul.

Vykašli se tady na takovejhle styl diskuze. Fakt se nemusíš vyjadřovat ke všemu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13497
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 14:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro zajímavost pro ostatní:

zhruba před rokem nabídla SŽDC provozování dráhy jiným licencovaným subjektům (tenkrát ještě bylo zřejmě nutno vytvářet alespoň zdání zákonnosti). Zřejmě pro SŽDC nečekaně se oficiálními dopisy přihlásilo hned několik zájemců, mezi nimi například JHMD. S tím zřejmě nebylo počítáno, a tak na tyto reakce nebylo již nijak odpovězeno a byl zvolen partyzánský způsob konfrontace se samosprávou a hlavně s dopravci a jejich zákazníky, který vedl až k současné situaci.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.63
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 21:40:36    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud budeme zpochybňovat zákony a relativizovat je z ekonomického hlediska, jak zde činil Rudolf33 (myslím) a činí Káem, pak je možné relativizovat i zákony jiné z jakéhokoli hlediska. Proč ne, když to nějaké skupině bude vyhovovat.
Možná, že bych mohl zrelativizovat také já nějaký právní předpis. Třeba trestní zákoník (urážka na cti dotyčným).
Lemrouch: souhlas. Je na čase podat podnět Drážnímu úřadu k zahájení správního řízení pro porušení zákona o drahách (on se však zas najde někdo, kdo bude z vrchu "tlačit" a vyhrožovat jako za Římana v roce 1997 Tošovský).