K-report
 

Letiště České Budějovice  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Automobily, lodě a letadla » Letiště České Budějovice « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 15. dubna 2008 - 22:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na letišti v Plané začal letní provoz
čro čb 15.04.2008 13:53

Letiště České Budějovice dnes vstoupilo do třetího roku svého provozu. Provoz na letišti v Plané letos v prvním čtvrtletí dvojnásobně zhoustl. Od ledna do konce března zaznamenali dispečeři přes 1200 startů a dosednutí, což je meziročně dvakrát více.
Navíc letiště odbavilo 20 mezinárodních letů. Loni to v prvním čtvrtletí nebyl žádný, protože licenci pro mezinárodní provoz letiště dostalo až v červnu.
Dnešním dnem také začal letní provoz, což znamená, že letadla mohou přistávat a vzlétat od sedmi ráno do půl hodiny po západu slunce.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. července 2008 - 12:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Letišti schází půl miliardy

Kritici bývalého armádního areálu v Plané u Budějovic tvrdí, že jeho koncepce je na dně

Planá - Bývalému vojenskému letišti v Plané u Českých Budějovic chybějí peníze. Jihočeský kraj, který areál převzal vloni od armády, potřebuje především postavit novou odbavovací halu, aby letiště mohlo sloužit jako veřejné. Zatím zde mohou přistávat jen letadla na předchozí objednání. „Máme hotový projekt a peníze slíbené z Evropské unie,“ uvedl předseda představenstva společnosti Jihočeské letiště České Budějovice Ladislav Ondřich.

Jenomže něco jsou sliby a něco jiného nákladný podnik, ke kterému se zavázalo město České Budějovice spolu s krajem, když vytvořily společnou firmu. Jen na rozjezd bude třeba minimálně 20 milionů eur, což je zhruba půl miliardy korun. Ondřich tvrdí, že je má letiště zamluvené. Projekt ale ještě nepředstavili a o peníze nepožádali.

Město a kraj posílají ročně injekci 50 milionů Oponenti letiště proto nyní říkají, že jeho koncepce, založená na financích z Unie, je na dně. Město a kraj každoročně letišti posílají injekce ve výši padesáti milionů korun. Kromě peněz na personál a hasiče je spolykají náklady na zabezpečení více než třistahektarového areálu, kam se příští jaro slétnou ministři zahraničí z Evropy k summitu na Hluboké. Protože na letišti ještě nebude odbavovací hala, hrozí, že vrcholní politici tento proces podstoupí na zelené louce nebo v betonovém přístřešku po vojácích.

„Něco jiného je zbožné přání radnice a kraje a něco jiného realita. V současné době se trendy regionálních letišť vyvíjejí úplně jinak, navíc ve vedení společnosti sedí lidé, kteří možná v životě ani neletěli na dovolenou,“ kritizuje situaci českobudějovický zastupitel Ivan Tekel, který jako bývalý vojenský pilot vlastní společnost Letiště České Budějovice. Letiště plánuje požádat Unii o peníze na přelomu let 2008 a 2009, o stavební povolení na odbavovací halu koncem letošního roku. „Taková stavba je otázkou jednoho roku. Ze slíbených peněz chceme v první řadě koupit moderní hasičskou cisternu a postavit terminál. Už posuzujeme projektovou dokumentaci před žádostí o stavební povolení,“ řekl Ondřich.

Podle jihočeského hejtmana Jana Zahradníka ale zatím ještě nelze hovořit o tom, že by nějaké peníze z Unie byly. Na podporu regionálních letišť je v ní ovšem připraveno zhruba čtyři sta až pět set milionů korun pro region Jihozápad.

Pokračování na str. C2

Letišti schází půl miliardy korun

Pokračování ze str. C1

„Protože víme, že žádné podobné letiště provozované veřejnou správou tady není, je velká šance, že se tyto peníze dostanou do jihočeského letiště,“ míní jihočeský hejtman Jan Zahradník, který je zároveň předsedou dozorčí rady společnosti.

Podle Rady soudružnosti regionálního sdružení Jihozápad, která zajišťuje žádosti o podporu Unie na projekty v Jihočeském a Západočeském kraji, projekt v takové hodnotě ještě nikdo nepředstavil. Objevila se jen žádost o podporu na rozvoj regionálních letišť, která nabízí pro všechny zájemce jen částku 16,5 milionu korun. Třetí kolo pro žadatele o tuto podporu končí 31. července.

Může začít stavět silnici Jihočeské letiště má nově schválené územní rozhodnutí ke stavbě silnice ve svém areálu k začátku ranveje. Zatím musí používat provizorní vstup, protože hlavní bránu stále drží vojsko, které zde hlídá radiolokátor Věra. Přístup k rozjezdovým a přistávacím drahám je i proto složitý. Podle Ondřicha se silnicí ještě počkají a budou se snažit dohodnout s armádou, aby jim alespoň pronajala hlavní bránu.

Zatím mohou odbavovat i mezinárodní lety strojů typu boeing nebo airbus se čtyřiadvacetihodinovou objednávkou. Letos už evidují na šest tisíc vzletů letadel, což je o sto procent víc než vloni.

***

* Jihočeské letiště České Budějovice Až do roku 2005 sloužilo armádě. Před rokem získal areál Jihočeský kraj bezúplatným převodem. Účetní hodnota letiště byla 134 milionů korun. V areálu sídlí aeroklub a dvě vojenská střediska.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Autor: ANTONÍN PELÍŠEK
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1877
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 12:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Z Budějovic na Tahiti nebo Havaj
6. října 2008 0:00

Kraj potřebuje sehnat na provoz letiště půl miliardy. Ekologové jsou proti. Obyvatelé z okolních obcí mají obavy z hluku

Volby 2008

Planá - Ačkoli na letišti v Plané u Českých Budějovic zatím přistávají jen sportovní a středně velká letadla, krajští politici mají mnohem větší ambice. Doufají, že se jim ve spolupráci s městem České Budějovice podaří sehnat peníze na vybudování mezinárodního letiště.

„Naší vizí je, aby letiště bylo bránou z domova do celého světa, odkud budou moci Jihočeši létat na dovolenou i za prací pohodlně a bez dlouhého prodlení,“ uvedl hejtman Jan Zahradník z ODS.

A vicehejtman Vladimír Pavelka z KDU-ČSL má ještě konkrétnější představu. „Z Budějovic na Tahiti nebo na Havaj…,“ zasnil se. A pro lidi s menší fantazií dodal: „Komu to připadá legrační, může si představit něco méně romantického.“

Kraj potřebuje sehnat na rozjezd letiště, na němž by mohla přistávat velká dopravní letadla, minimálně půl miliardy korun.

Peníze půjdou na nové zabezpečení areálu, moderní terminál pro odbavení cestujících, provozní budovy, servis. Politici doufají, že se jim podaří získat hlavní část potřebných finančních prostředků z fondů Evropské unie.

Ambiciózní projekt vlastního regionálního letiště podporují jak koaliční krajští politici z ODS, KDU-ČSL a sdružení nezávislých, tak i opoziční z řad ČSSD a KSČM. Ti však mají na rozdíl od koalice, která líčí budoucnost bývalého vojenského areálu jenom optimisticky, k nákladnému záměru řadu výhrad.

Podle lídra komunistů Petra Braného dosud krajská vláda neodpověděla obyvatelům kraje na časté dotazy, jak se díky letišti zlepší podmínky života v kraji, jaký přínos to bude mít pro lidi a kolik to bude stát.

„Mám obavy, abychom neměli v našem kraji nejdražší letiště na světě. Sehnat peníze na modernizaci a oživení areálu je jedna věc, ale to, jak se uživí, je ještě důležitější,“ podotkl Braný.

Letiště vzdálené jen šest a půl kilometru od centra Českých Budějovic s ranvejí dlouhou dva a půl tisíce metrů má přitom hodně odpůrců i u obyvatelů přilehlých obcí Homole, Planá a Litvínovice. Obávají se především hluku. Projekt totiž předpokládá, že zde bude přistávat až sto tisíc cestujících ročně.

A jak na to reagují politici? Zatímco podle Lumíra Mračka ze SNK-ED pokrok nejde zastavit a velká dopravní letadla budou lidi žijící v okolí letiště rušit méně než bývalé sovětské stíhačky, sociální demokrat Jiří Zimola chce být k obcím vstřícnější.

„S přilehlými obcemi je třeba komunikovat, protože jejich obyvatelé budou nést hlukovou zátěž. Musíme proto respektovat rozumné návrhy a maximálně jim vyjít vstříc,“ slibuje.

Kdyby ale o budoucím osudu letiště mohli rozhodovat zelení, lidé by se velkých boeningů nad svými hlavami vůbec nemuseli obávat.

„Veřejné mezinárodní letiště v kraji není potřeba. Když už potřebujeme někam letět, můžeme použít letiště v Praze, Linci nebo ve Vídni,“ tvrdí Jiří Guth, který vede do krajských voleb Stranu zelených.

(Viz Co... str. D3)

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Autor:

* LUDMILA MLSOVÁ
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 12:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Co pro vás znamená letiště v Plané?
6. října 2008 0:00

KRAJSKÉ VOLBY 2008 MF DNES pokračuje v pravidelném předvolebním seriálu, kde lídrům nejsilnějších stran ukazuje fotografii zobrazující jeden z nejdůležitějších současných problémů na jihu Čech. Jejich úkolem je situaci okomentovat, případně navrhnout řešení.

Jihočeské letiště v Plané u Českých Budějovic založil v roce 1935 aeroklub. O dva roky později, v červnu 1937, se tam konal první letecký den. Za druhé světové války sloužilo německé armádě a po osvobození jej využívala československá armáda. Od července 1947 se z něj začalo létat do Prahy. Pravidelná linka však po roce skončila. Armádní stíhačky naposledy odstartovaly z Plané v roce 1995. Pak už tam zůstali jen mechanici v leteckých opravnách. V roce 2005 ho armáda zcela opustila a začal tam vznikat projekt civilního letiště. Vloni na jaře vláda schválila bezúplatný převod areálu s účetní hodnotou 134 milionů korun na Jihočeský kraj. Kraj založil společně s městem České Budějovice akciovou společnost s cílem vybudovat civilní mezinárodní letiště.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 12:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Lumír Mraček (SNK-ED): Hluk se snížil

6. října 2008 0:00

Přistávající letadlo nás přivádí do současnosti, té moderní.

Kolik generací našich předků chtělo vzlétnout a vidět naši Zemi z ptačí perspektivy. Jen díky snad náhodě, snad politickému zakolísání sovětských elit bylo českobudějovické letiště vyjmuto a opuštěno vojskem a uvolněno právě našim občanům. Na této přeměně se významně podílela politická garnitura jak města, tak krajské samosprávy. A výsledkem je fungující letiště, jehož aktivita stoupá den ode dne.

Zpočátku hostilo ultralighty, následně malá letadla a nyní již letadla střední třídy. Brzy se nad námi objeví i ti největší vzdušní obři, a tak bude naše krajina v režimu regionálního veřejného letiště spojena s celým světem. Samozřejmě existuje celá skupina obyvatel okolí letiště, jež se bojí hluku a zhoršení životního prostředí. Mají na to právo, ale pokrok nelze zastavit a mně se zdá, že i hluk v režimu civilního letiště se výrazně snížil oproti vojenským letům. Co dodat na závěr? Snad jen společně s básníkem si tiše opakovat slova: Kdo chvíli stál, už stojí opodál.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 13:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Jan Zahradník (ODS): Brána z domova do světa
6. října 2008 0:00

Když armáda opouštěla v roce 2005 vojenské letiště v Plané, bylo evidentní, jak velkou výzvou je tento areál pro jižní Čechy. Společně s městem České Budějovice proto kraj založil akciovou společnost Jihočeské letiště České Budějovice s cílem vybudovat funkční a pro region přiměřeně velké civilní mezinárodní letiště. Kraji se vloni podařilo získat od armády bývalý vojenský majetek a akciové společnosti licenci na provozování neveřejného mezinárodního letiště, které otevírá jihočeský vzdušný prostor celému světu. Zatím nad Budějovicemi létají spíše sportovní či středně velká letadla. Aby tu mohla pravidelně přistávat i velká letadla, připravuje se rekonstrukce a modernizace areálu i navigačních zařízení. Reálně se nyní rýsuje možnost získat značnou část potřebných finančních prostředků z fondů Evropské unie. Naší vizí je, aby letiště bylo bránou z domova do celého světa, odkud budou moci Jihočeši létat na dovolenou i za prací pohodlně a bez dlouhého prodlení. Zatím vše nasvědčuje tomu, že pro naplnění této vize je možným časovým horizontem rok 2010.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 13:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Petr Braný (KSČM): Nebude nejdražší na světě?
6. října 2008 0:00

V blízkosti krajského města jsou letiště v Plané a na Hosíně.

Hosín funguje spíše pro sportovní letectví, využívá ho i policie. Kraj upřel hlavní pozornost na bývalé vojenské letiště v Plané, které převzal do majetku. Vznikla společnost podporovaná společně městem České Budějovice a vedením kraje, uzavřelo se memorandum o financování jeho obnovy a provozu. Toto řešení zastupitelé za KSČM ve městě i na kraji podpořili. Z letiště je možné od dubna létat do celého světa, což umožnila získaná licence pro neveřejná mezinárodní letiště s vnější hranicí. Je však nutné pravdivě občanům odpovědět na časté dotazy: Jak se zlepší podmínky života v kraji? Jaký přínos bude mít pro občana? Kolik to všechno bude stát? Na tyto otázky zatím nikdo neodpověděl.

Mám obavy, abychom neměli v našem kraji nejdražší letiště na světě. Historie převzetí letiště České Budějovice ukazuje, že jihočeská politická reprezentace nedokáže tak účinně prosazovat své zájmy, jako třeba Moravskoslezský kraj, kde stačilo na převzetí letiště Mošnov do vlastnictví kraje třicetiminutové jednání.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 13:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Jiří Zimola (ČSSD): Přivede zahraniční turisty
6. října 2008 0:00

Letiště v jižních Čechách není nadstandard.

Letecká doprava zažívá obrovský rozmach a doprava na dovolenou letadlem už není jen výsadou těch nejbohatších. Chceme-li uvažovat o dalším rozvoji cestovního ruchu v našem kraji a jeho aktivní podpoře, chceme-li usilovat o další návštěvníky, pak také musíme říct, jak je k nám chceme co nejrychleji a nejpohodlněji dostat. Dálnice zatím neexistuje, silnice jsou přecpané, o železnici nemluvě, po vodě to také nejde. Projekt regionálního letiště je rozumný, je ale třeba dohlédnout na několik podstatných věcí. Především je třeba komunikovat s přilehlými obcemi, protože jejich obyvatelé budou nést hlukovou zátěž. Musíme proto respektovat rozumné návrhy a maximálně jim vyjít vstříc. Podstatné jsou také peníze. Proto chceme dohlédnout na využití všech možností, jak získat dotace z Evropské unie, a hospodárně je čerpat. Usilujme společně o to, aby se jižní Čechy zařadily k mnoha evropským regionům, které díky regionálním letištím zaznamenaly významný rozvoj celého svého území.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 13:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Vlad. Pavelka (KDU-ČSL): Oživujeme sny o dálkách
6. října 2008 0:00

Položíte-li několika odborníkům otázku po smyslu či účelu nějaké věci, můžete se vsadit, že obdržíte minimálně dvě naprosto protichůdné odpovědi.

Naštěstí nejsem odborníkem přes letiště a letadla a mohu své pocity vyjádřit naprosto volně. Pro mne a mnoho dalších je od dětství letadlo spojeno především s vidinou dálek a skvělé budoucnosti. První let letadlem je určitě pro všechny, kdo netrpí fóbií či kinetózou, naplněním touhy po volném pohybu vzduchem.

Představa, že nestrávím před odletem několik hodin na přecpaných silnicích, je příjemná. Z Budějovic na Tahiti nebo na Havaj… Komu to připadá legrační, může si představit něco méně romantického. Zeptáte-li se mě tedy, zda potřebujeme v Budějovicích letiště, odpovím, že ano. Zúčastnil jsem se předání letiště od ministryně obrany kraji. Bylo to sice poněkud úřední, bez ohňostroje a bouchání šampaňského, nicméně slavný okamžik to byl. Nejde však o hmotnou stránku věci. Svobodu bychom měli poměřovat rozsahem možností či příležitostí. A zde se nám právě otevírá nová možnost: Můžeme létat.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 13:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES Jihočeský (Jižní Čechy)
Jiří Guth (Strana zelených): Létat můžeme z Lince
6. října 2008 0:00

Letiště v Plané leží tak blízko lidských sídel, že zvýšený provoz a případné lety velkých dopravních letadel budou škodit mnoha lidem. Letecká doprava obecně má před sebou problematickou budoucnost. Ze všech druhů dopravy je energeticky nejnáročnější a velmi škodí klimatu a ozonové vrstvě. Veřejné mezinárodní letiště v kraji není potřeba. Když už potřebujeme někam letět, můžeme použít letiště v Praze, v Linci nebo ve Vídni a tam se nejlépe dostaneme vlakem. Po modernizaci IV. železničního koridoru budeme moci jezdit do Prahy za méně než půldruhé hodiny a později dokonce jen za 58 minut.

To by letadlo včetně odbavení a všech kontrol nedokázalo a pro cesty dál je to zanedbatelné. Krajské dotace na provoz letiště, letos skoro 13 milionů, jsou plýtvání a nezodpovědnost. Na plánovanou rekonstrukci to mají být dokonce stamiliony z krajských i evropských peněz. Ty ale potřebujeme jinde v kraji mnohem víc. Například na budování nutných obchvatů a na zlepšení frekvence i pohodlí veřejné dopravy zejména pro denní dojíždění do škol a zaměstnání.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Čechy
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 11-2004

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 06:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guth jako jedinej politickej subjekt je proti. Což mi je sympatický. I když je to zelňák, který zásadně nesnáším.

Jenže, jak je u zelňáků obvyklé, vypustí ze své huby spoustu polopravd, nepravd a demagogií...
Pane Guthe, jako vysokoškolsky vzdělaný člověk mi povězte, zda se je možné dostat na pražské letiště za za půldruhé hodiny.
Vlakem trvá cesta 3 hodiny, další 1 hodinu cesta MHD a skoro bych i připočítal 0,5 hodiny na jistotu (zpoždění vlaku - i 60minut na MHD v sobě rezervu nemá).
Na letadlo, které z Ruzyně erajv et 10:00 prostě pojedu vlakem v 5:02 a fakt moc rezervu nemám.

A v budoucnu? Jak vím, do dvou let by se po koridoru nemělo dostat rychlejc, než za 2,5 hodiny.
58 minut to bude až v době vysokorychlostní tratě, tedy za nějakých 30 a víc let ;)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 45436
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 12:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by pověstná hrubá záplata? V řečech o splavnění Vltavy nebo budějcké letišti je taky takových zajímavých „hyperbol“.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13522
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 08:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po modernizaci IV. železničního koridoru budeme moci jezdit do Prahy za méně než půldruhé hodiny a později dokonce jen za 58 minut.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Peťula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 18:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky se už těšíte na GYMNICH 2009 ?? já hrozně =D
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 46533
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 19:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to je za akci? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Peťula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 19:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no to se na Budějckým letišti sedjou ministři zemí EU. Očekává se přílet letadel do 20 tun.
Budějcký letiště má zajistit bezpečnost. Akce se bude konat někdy v březnu.
Více informací na mém blogu -
c-budejovice.blog.cz někde tam dolejc =D