K-report
 

Archiv do 18. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Tramvaje a metro » Zahraniční provozy » Archiv do 18. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2693
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 08:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Straßenbahnfahrer: Dobrý tip!
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Fabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 11:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netušíte náhodou někdo, jak je to s provozem PCC vozů v Antverpách a Gentu? Chystám se do Holanska a rád bych se podíval i do jednoho z těchto měst, hlavně kvůli tamním PCC. Bohužel se mi nepodařilo zjistit, jestli ještě jezdí.
Vážení cestující, z důvodu pokračující výstavby městského okruhu byla zasypána stanice metra Hradčanská. Děkujeme za pochopení.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 11:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PCC vozů v Antverpách a Gentu

Jezdí. V Antverpách převažují origínální (vč. dvojčat), v Gentu reko. Do Gentu nejezdit o víkendu, protože to na většinu vypravení stačí nové Siemensy - jednak kvůli nižšímu vypravení, jednak kvůli výluce centra.
Antverpy:

Gent:
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2393
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 12:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem si také před lety v Antverpách měl možnost prohlédnout tyto krásné tramvajky. Jen těm lehce oděným děvčatům na konečné, co posedávaly v okolních výlohách, se můj zájem o tramvaje vůbec ale vůbec nezdál .-)
Fabi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 12:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj: díky moc. Tak to vidím spíš na Antverpy; Gent už je pro mě celkem z ruky a když zbude čas, dám asi přednost Bruselu.
Vážení cestující, z důvodu pokračující výstavby městského okruhu byla zasypána stanice metra Hradčanská. Děkujeme za pochopení.
Lukáš24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 12:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek z Německa. Snad se budou líbit.






Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 16:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na design chemnitzkých modernizací si asi nikdy nezvyknu...
tramvajakovy webové stránky
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 19:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč? Vždyť je to krásné a typické DDR vozidlo s blinkry a reflektory vod trabantu či wartburgu :-) Tak se tam v DDR reka vždycky dělala i u dvounápravových tramvajek a zřejmě mají domorodci takový design zažraný pod kůží.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 08. července 2009 - 20:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem ta skoropůvodní polouzavřená magdeburská kabina v T4D je .
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 08. července 2009 - 21:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Displeje na chemnitzkych T3 su ledkove?
Straßenbahnfahrer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 00:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolut: Díky :-) Takových tipů bych měl víc, neboť jsem tam strávil 3 měsíce. Nejvíc by mě však zajímalo, jak se vám všem líbí (případně nelíbí) berlínská MHD. Já si jí nemůžu vynachválit. Například S-Bahn je perfektní věc, která by se myslím hodila i v Praze.

Tramvajak: Mě se ten design líbí a nadchl mě. Skoro vůbec totiž ta tramvaj nepřipomíná ten ve všech městech stejný, hnusný, okoukaný, čtyřicet let starý typ vozů ze socialistického Československa.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5439
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 01:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejvíc by mě však zajímalo, jak se vám všem líbí (případně nelíbí) berlínská MHD.
V září tam nejspíš několik dní strávím, tak se tu kdyžtak ozvu. Některé tipy od Vás, jak odsud, tak z Vašich stránek, určitě využiji. Donedávna jsem například ani nevěděl, že berlínský S-Bahn je segregovaný systém a ne normální železnice. Mimochodem, nebylo by doporučení na nějaké další ubytování s podobně výhodnou polohou, ale trochu "současnějším" zařízením?

Souhlasým s okoukaným vzhledem T3, i tak mi však přijde, že v Chemnitzu mají v tomto ohledu docela zvláštní vkus. I když to pořád vypadá lépe, než některé zánovní typy tramvají v jiných německých městech.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2695
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 08:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Straßenbahnfahrer: Berlínská MHD se mi líbí, ale zatím jsem tam strávil dohromady jen asi 3 dny... Perfektně vychytané přestupy mezi S-bahnem a ostatními druhy dopravy na krajích města mě uchvátily asi nejvíc, člověk v klidu dojde na tramvaj nebo autobus, které mají náhodou stejný interval jako S-Bahn a náhodou jedou pár minut po příjezdu S-Bahnu od centra.... A ve směru do centra to náhodou funguje taky... V Praze je takováhle věc řekl bych skoro nemožná a myslím, že ještě dlouho budeme mít prostě příměstské vlaky v nepravidelném intervalu 10-30 minut, kterým sice budeme říkat Esko, ale bude to stále jen klišé, protože nemáme dobrý základ v síti železnic po městě. Přestože snílci si malují osobní dopravu přes Malešice a podobně (a jednou tam bude, já tomu věřím), tak systematicky protaženou síť železnice centrem (což je v Berlíně Ring + povrchová sečna ve směru východ-zíápad + podpovrchová sečna ve směru sever-jih) prostě mít nebudeme ještě dlouho. Taky na tom v Berlíně makali od 20. let. Praha je teď na bodě 0, ve fázi projektů podzemního spojení ve směru Sever - Jih se stanicí Praha-Opera. Pokud se tohle jednou podaří, můžeme mít trošku S-Bahn, ale furt budeme biti na tom, že jsou železniční tratě trasované mimo zástavbu, respektive, že se několik desítek let stavěly nové sídelní celky radši od vlaku dál a propojení MHD se moc nedělalo... A když se něco náhodou osvědčilo, třeba povodňová a-701 z Kyjí na Černý most, tak se to radši rychle utlumilo. Já bych si uměl představit třeba prodloužení tramvaje z Lehovce na Rajskou zahradu do sídliště Černý most II, zastávku železnice Rajská zahrada s přímým přestupem na metro, tramvaj a autobus s tím, že po příjezdu každého vlaku z centra by zde navazoval na vlak autobus vymetající Sídliště Lehovec a druhá linka směrem na Kyje. V sedlech a o víkendech a večer by samozřejmě navazovaly i tramvaje... A hned by byklo metpo prázdnější, ono mimochodem právě projekty Nového spojení II značně dublují Metpo trasy B. Akorát by to chtělo, aby ten vlak z Vysočanské větve někam jel, ne jen na Masaryčku. A jsme zase na začátku.

Jejda. My jsme v Zahraničních provozech. Sorry za OT
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2701
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 09:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z jiného soudku - nemá někdo tip na lepší fotku tohoto ďábelského stroje? Strašně by mě zajímal interier kloubóvého spojení...

Timis V2 Articulat vizualizace 1981

Timis V2 Articulat prototyp 1982
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 10:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chemnitz: na fotkách se mi to vždycky zdálo dost příšerný, ale musím říct, že v reálu je to celkem fajn, hlavně teda v té žluto-modré variantě (klasický nátěr je jen reklama na tram muzeum nebo tak něco..). za dva dny jsem si na to zvyknul rychleji než na pražskou wanu, kterou vidím denně už snad rok, dva.

berlín: znám dobře, loni měsíc o prázdninách plus vícero kratších návštěv a přístí rok tam strávím komplet:-) U-bahn sem tam moc nemusím, hlavně v létě (vedro), ale líbí se mi jeho zajímavosti - historie, řešení stanic, odbočky, hochbahn a vůbec různý vychytávky (třeba 4-kolejná stanice mehringdamm s přestupem hrana-hrana U6-U7). tramvaje fajn, ale nemám to až tak proježděný, hlavně tratě na úplném jiho- (köpenick) a severovýchodě (marzahn) neznám. každopádně 2xKT4D šinoucí se přes alexanderplatz rulez:-)) no a S-bahn - to je to nejlepší na konec. ringbahn je bezkonkurenční, díky ní to je všude relativně blízko i z odlehlejších částí města.

celkově se mi líbí organizace provozu, provázanost systémů, přívětivost k cyklistům, víkendový 24-hodinový provoz U, S a celotýdenní nonstop provoz některých M.

jedna z mála věcí, co mi vadí (ale dá se s tím žít:-)), je označování některých stanic tram či bus systémem "ulice/ulice", tj. podle křižovatek. osobně mi to připadá matoucí, zejména když se jedna z ulic vyskytuje častěji a následně ještě jako S/U/S+U-Bahnhof - např. borhholmer str., greifswalder str. Dále nechápu berlínský systém pojmenovávání ulic - mnohé existují v berlíně vícekrát (s identickým názvem), proto je vždycky nutno v adrese uvést psč nebo aspoň název čtvrti. pravděpodobně se tedy při rozšiřování města nepřejmenovávalo - a k tomu ještě je třeba připočítat rozdělení města.

suma sumarum, historie na vás dýchne téměř na každém kroku, ale je spojená s téměř perfektně fungujícím systémem - !
Lukáš24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 09. července 2009 - 15:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nodes:
ikarusy.net
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.83.101
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 11:49:19    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nemáte někdo, prosím, odkaz na schéma tramvajového provozu v Katowicích a Lodži? díky moc.
Lukáš24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2009
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 11:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ikarusy.net. Ahoj! Pošli mě email a ty Katowice a okolí mám. A Lodz je na oficiálních stránkách dopravního podniku. Lukáš
Lukáš24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2009
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 12:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady máš Lodz: http://www.mpk.lodz.pl/files/tramwaje.pdf
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2712
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 12:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ikarusy.net: Pošli mi mail. V obou provozech jsem byl před dvěma týdny a mám tedy i přehled o aktuálních výlukách. sotek80 zavináč seznam tečka cz
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5446
Registrován: 10-2004

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 12:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl bych taky poprosit o plán tramvají v GOPu? Od té doby, co ho sundali ze stránek TŚ, nemohu žádný najít. :-( Díky.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2713
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 12:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sergei: Máš mail.
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2714
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 12:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš24: Ta Lodž je dobrá, jen bych dodal, že v úseku Chocianowice - Pabianice je výluka a linka 46 končí v Chocianowicích, kde je taky staveniště a tramvaje se otáčí ve vozovně s nástupní zastávkou improvizovaně z panelů v areálu vozovny jen pár metrůn odn opravovaného kolejiště.
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
ikarusy.net
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.83.101
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 13:25:09    Odkaz na tento příspěvek  

Absolut, Lukáš24: díky moc za info, poslal jsem e-mail. Oba provozy znám, Katowice pojedu 4.rok a bez plánku už se mi nechtělo :-). díky!
Majo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 13:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolut: Mohol by som aj ja ten GOP poprosiť na mail? Vopred veľmi pekne ďakujem!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 13:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja chci taky GOP :-) a nebylo by jednodušší ho sem umístit než posílat maily? Ď
Ostrava: 2009 Tento rok je ve znamení vymírání sedmistovek
Slova jsou jen schránky pro významy, jednou je bílá černá, a jindy ani černá černou není
Fotky nejen dopravní
Lukáš24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2009
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 15:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kluci máte ten GOP v emailu. Lukáš
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2715
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 15:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem ten GOP dát sem, ale má to 880 kB a to mi nešlo přiložit k příspěvku. A zmenšením přestanou být čitelné popisky. Prosím, ke komu se plánek nedostane, napište mi výše na mail, mám teď nějaké pobíhání po městě, ale večer budu na netu a přepošlu ...
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50255
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 15:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když mi to někdo pošlete, můžu to sem vložit...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50262
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 17:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady to je:
application/x-zip-compressedMapa GOP
Katowice_+_Tramwaje_Slaskie_---__sit.zip (274.5 k)

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 17:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plánek GOPu je supr,ale koukám že neni úplně aktuální. Linka 12 dojezdila na začátku roku, a při mojí poslední návštěvě GOPu na podzim jsem pochytil, že např.19 byla prodloužená z Bytomi až do Katowic a 41 zrušená.
Nad tratí do Gliwic taky visí otazník, ale snad se tam ještě jezdí...?
Lukáš24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2009
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 17:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No aktualní není ale údajně nic novějšího není. Lukáš
Lukáš24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2009
Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 17:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Gliwic se jezdí. Dokonce je tam o víkendu kratší interval než na většině linek. Lukáš
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 16:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem přidal nějaké obrázky z letošní Rigy, někdy časem ještě bude Liepaja: odkaz
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2716
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 11. července 2009 - 16:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novější plánek z 6/2009 s linkou 10, bez linek 12 a 41 jsem již rozesílal mailem, akorát jen těm, co byli tak laskavi a napsali mi na výše uvedený mail.

Teď jsem jej poslal i MZ, třeba Vám ho sem dá.

Oproti plánku z jara 2009 probíhají následující výluky navíc:
Od půlky června je navíc výluka linky 11 v úseku mezi Chorzowem a Chebzie, protože se stavební práce na
rekonstrukci přesunuly na odbočku Lipiny Targowisko a její okolí i na trať d-11. Ta končí od Katowic v zastávce
Chorzow Metalowcow couváním na trianglu u zkušební treti fabriky Konstal.
---
V Katowicích probíhá v úseku Graniczna - Zawodzie Osrodek Sportowy rekonstrukce, jezdí se jednokolejně po koleji
směřující do Katowic a druhá kolej je rekonstruována, stanice Zawodzie Akademia Ekonomiczna je již celá dvoukolejně
hotová a slouží jako výhybna mezi úseky s probíhajícími pracemi. Z důvodu téhle rekonstrukce za provozu je
linka 7 ve směru od Zaleze z Rynku odkloněna do Welnowiece na Plac Alfreda a linka č. 14 ve směru od
Zawodzie jede z Rynku na Plac Wolnosci, kde je ukončena. Cílem téhle šarády je to, aby v úseku mezi Rynkem a Zawodzie
jezdily jen linky 14,15,20.
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50275
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 12. července 2009 - 15:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Absolut plánek:
application/octet-streamKatowice
Katowice.zip (832.0 k)

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50288
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 12. července 2009 - 21:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tématu:
Byl jsem na skok v Pešti. Na jedné z linek (od Francjosefova mostu Muzejní ulicí) trvá výluka šalin, takže tam jezdí kloubový Ikarusy, a to ve velmi smypatickém intervalu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 12. července 2009 - 21:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Francjosefův most je kterej?
Jinak já byl v Budě a Pešti nedávno,a zaujala mě tam výluka na lince 2, která je kvůli stavbě roztržená na dvě části. A vzhled stavby nasvědčoval tomu, že ke znovuzcelení trati snad ani nedojde...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50297
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 12. července 2009 - 22:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten starej od Citadelly k velkému tržnímu baráku: :-)
mapa
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 00:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_Z: po novém způsobu tomu říkají snad Most Svobody
Kapitalismus nás zadluží u přírody, socialismus u lidí, s enviromentalismem se vrátíme zpátky na stromy a teď babo raď!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2719
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 08:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jiří_T: No ona d-2 měla na předmostí mostu výškově dost natěsno zřízenou a pěkně škaredou podzemní zastávku. Jaký tam má být nový stav nevím, ale chápu přerušení provozu tramvaje po celou dobu opravy mostu. Byl jsem na místě naposledy 9/2007, když to bylo čerstvě zavřené a byla tam na předmostí jen ohrada, za kterou se začínalo bourat, jaký je stav dnes? Nemáš foto?
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 17:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Jo,tak to je ten co jsem myslel, a co je u něj přerušená i ta dvojka. V maďarštině Szabadság híd, je to tak?
Absolut: Foto nemam, páč tam panoval trochu chaos. Nicméně opěrná zeď na předmostí vypadala hotově, ovšem opodál se ještě dost kutalo.
A když už jsme u toho, tak mě v BP zaujalo množství rekonstruovanejch tratí (třeba zrovna ta přes zmíněnej most plus navazující úsek), všechno pěkně v asfaltu, žádný BKV.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3670
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 20:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím přátelé, protože mě pravděpodobně bude koncem tohoto týdne čekat týdenní pracovně-rekreační cesta do Chorvatska, zajímalo by mě, jakožto dopravně postiženého jedince, která dopravně zajímavá místa a provozy v Chorvarsku navštívit, a když to už budete vymýšlet, zajímají mě i ty věci kolem - vozový park, linkové vedení, jak je to s tarifem, jaké jsou místní zvyklosti (prodej piva ), čím cestovat na delší vzdálenosti (bus, vlak), jak se tam člověk dorozumí česky a anglicky a další takové věci.

Díky.

P.S.: Něco jsem našel tu v archivech, ale přeci jen jsou to už dva tři roky staré informace, a od té doby se mohlo leccos změnit.
SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 50331
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 22:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jiří_t:
Ano, myslíme asi ten samý. Za ním pak kříží koleje linka, na níž jezdí krátké Ikarusy.


Mauricio:
MHD tam bývá poměrně drahá. Víc nevím. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2725
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 08:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Letos jsem byl v Osijeku. Fantastický zážitek, provoz o rozchodu 1000 mm, dvě linky, tratě dvoukolejné vesměs s kolejemi po stranách ulice jako na Slovanské třídě v Plzni, jezdí to často i o víkendu, jednotlivá jízdenka (myslím že přestupní na 45 min) stála 12 Kn = asi 45 Kč, v centru jedna z linek jezdí po systému jednosměrně pojížděných jednokolejek. Staví se tam nová trať, jednokolejka s výhabnama, model "trať do Hanychova v Liberci před přestavbou" - moc zajímavé a letos v létě by už měli jezdit, na začátku července chybělo dodělat kousek troleje. Mám i nějaký plánky, jednak místní MHD dle DP (těžce nepřehledný) a pak svůj vlastní, co jsem si zakreslil do uliční sítě, pošlu mailem, ale nemám na Tebe mail, ozvi se mi na sotek80 zavináč seznam tečka cz.

Dál mají tramvaje v Zagrebu, tam jsem nebyl, mám info jen z fotek od známých a z internetu.

Budeš-li autem, doporučuji zajet si do Bosny do Sarajeva, tam jsem na jaře strávil dva dny a je to úchvatný provoz.
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2726
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 08:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vozový park v tom Osijeku: 17x T3R.PV "Bulwa" obdobná Ostravské 1301, 3x T3, 1x B3, 2x Duewag GT6. Stav byl takový, že o víkendu jezdí jen Bulwy, připravené k provozu byly dvě sólo T3 (v pracovní den jistě ještě vyjíždějí) a ty dva Duewagy. Jedna souprava T3+B3 byla sice provozuschopná, ale odstavená a dle vyjádření lidí z vozovny s vlekem již jezdit nebudou. Dále v areálu vozovny vraky dalších dvou B3 a dvou GT6.

Pivo... No místní "Osiječko" bylo docela pitelné a když člověk nehleděl na cenu, tak se s tím docela i dalo ožrat.
Čekání na kosu v lihu chcem trávit ...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3674
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 15:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dál mají tramvaje v Zagrebu
Jsou tam ještě stále KT4YU a T4YU s vleky, a je šance na ně narazit o víkendu?

Jinak jsem se díval, že celodenní jízdenka se tam dá koupit pro první pásmo, ale nikde jsem už nenašel, kde první pásmo začíná a končí - pokud to někdo víte, napište. :-)
SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5462
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 18:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z toho, co slýchám, by se dalo říci, že by ses v Záhřebu měl připravit na nejkvalitnější systém MHD v širokém regionu.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
PV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.133.31.125
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 13:32:11    Odkaz na tento příspěvek  

Pozdrav z Rostocku, kde se stale jeste prohaneji T6A2+Beiwagen NB4 :-)

Snad se aktualni fotky z uterka a stredy budou libit.

Pekny den!


Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 15:25:24    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče Gliwic (viz výše), odkaz na oficiální oznam na stránkách města: http://um.gliwice.pl/index.php?id=20795/1
Tomas25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 16:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám tu něco z Portugalska:



Chci se zeptat, jaký je rozchod kolejí u prvního obrázku, druhy tramvají na ostatních a konkrétní město, kde se tyhle tramvaje ještě vyskytují. Díky.
Provozuji VDP: Přerov (+ pobočky)
Již brzy proběhne otevření 3 poboček vDP Přerov.

PRA 24-91. Nejlepší autobus, co jezdil v MHD Přerov.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 18:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Ad Glivice
Na druhou stranu je pravda, že pár nízkopodlažních busů poskytne komfortnější a lacinější dopravu než tramvaje, který jsou tam v žalostnym stavu. Bohužel. Ale rozhodnutí je to krátkozraký a časem se určitě ozvou hlasy, jaká to byla hloupost tramvaje ve městě zrušit. Jenomže to už bude pozdě.
Ovšem udivuje mě, že Gliwice, jako poměrně velký město nemaji na to, aby zrekonstruovaly pár km kolejí. Zatimco ostatní, i menší města v Polsku si svoje tramvaje udržujou a v rámci možností i modernizujou....
Zxs91
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 19:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomas25: je to Lisabon. Rozchod je 900mm. Ta fotka je pravděpodobně splítka... někdo znalejší doplní?
Jerry Butr..... již brzy ve vašich počítačích
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5473
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 20:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konec v Gliwicích už 1. srpna? To nám ovšem udělali čáru přes rozpočet.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.55
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2009 - 20:56:10    Odkaz na tento příspěvek  

Zxs91: to je splítka dvou kolejí rozchodu 900 mm + "díry" pro lano lanovky "Elevador do Lavra" (v současnosti mimo provoz pro havarijní stav okolních domů, což popisuje ta cedule na sloupu v pravém horním rohu :-) ).
Pátá fotka je "Elevador de Glória" v horní stanici.
No a tramvaj na druhé a čtvrté je takzvané "remodelado" (kromě nich tam dnes jezdí "pra-combina" od Siemensu).
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 13:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, doufám, že se nebudete zlobit za dvě nepříliš kvalitní fotky tramvají KT4 z Oradey v Rumunsku, je to focené za jízdy přes čelní sklo autobusu...
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2178
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 20:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozdrav z Bostonu:Trolley

Metro

RIPTA - Rhode Island Public Transit Autorithy
...dopravca, ktorý zmrazí cestujúceho...
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 17. července 2009 - 21:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až vyfotiš PCC na Ashmont - Mattapan "high speed line" , tak něco pošli.
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 18. července 2009 - 17:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ak sa bude dat, prečo nie?...viem už kde maju vozovnu, a este sa tam chystam ist niekedy pozriet, tak mozno nieco este odfotím....
RIPTA - Rhode Island Public Transit Autorithy
...dopravca, ktorý zmrazí cestujúceho...
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 6-2002

Odesláno Sobota, 18. července 2009 - 18:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vozy trvale přebývají na ashmontském konci tratě, kde je malý přístřešek pro lehkou údržbu a opravy. Jinak stojí vozy venku. Když jsem tam byl, tak mi pochopitelně nebylo dovoleno fotit a to tam zrovna měli na kanále PCC bez deklů na skříních. Později jsem se dozvěděl, že dekle vyhodili už před několika desítkama let, protože sundávat a nasazovat je dá moc práce. To, že jim do výzbroje stříká voda, sněží a práší se, je vůbec neštve.