K-report
 

Archiv do 18. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv do 18. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lovosičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.143.129.49
Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 17:08:52    Odkaz na tento příspěvek  

Tak už jsme objevili, kde budou podrobeny rekonstrukci a novému nátěru jančurovy Peršingy z Itálie. V Krnově v OLPAS Moravia u Foltýna. Včera byl jeden spatřen s Hektorem na trati 310 směr Krnov.
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 17:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lovosičák: To máte od agentury Wild duck?
Nátěr ano, reko . Ale jinak pokračujte v pátrání, člověk se aspoň pobaví.

Drn: To je pěkná "navštívenka". Přeji její, co nejmenší použití v práci.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 18:10:16    Odkaz na tento příspěvek  

Od Zlé DB Energie přišel dopravcůnm dopis
No hezký, ale tady to funguje i bez dopisu. Za případný zdražení ceny (cca o desetník za kWh) můžou zlé fotovoltaické panely, ale z běžně dostupných zdrojů je možno zjistit, že běžný roční zisk ČEZ (cca 70 miliard Kč) činí kupodivu prakticky stejnou částku, jako celková roční spotřeba elektřiny v ČR (cca 70 miliard kWh). Podíl nutného a oprávněného zisku této bohulibé firmy z ceny každé kWh lze zjistit jednoduchým dělením. No nekupte to, když je akcie za 760 Kč.

A to tu máme ještě různé nezávislé výrobce a na distribuci PRE a EON ...
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 20:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: netahej tady politiku. Nevíš kdo je hlavní akcionář a do které kasy plyne nejvíc dividend? Dále raději No comment ať se člověk zbytečně nerozčiluje a tady to nepatří.
Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10723
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 21:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lovosičák:
To si tady z nás děláš prdelky nebo co?
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=VR1bpz_BhX4 :-)
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 22:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova:
Nátěr ano, reko

Na druhou stranu o řízení vpravo tu už jakási zmínka byla...
Nenapadlo někoho nakouknout do mašiny?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 23:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proto tedy stojí žlutá potvora v nejmenované firmě na opravu lokomotiv? Rozsah prací se taky domlouval ne až tak dávno.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 18:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další článek odkaz. Kromě nějakých chyb/zastaralých věcí tam nic, o čem by se tu už nemluvilo. Jen "Společnost má zájem například i o trať Znojmo Havlíčkův Brod, to však připadá v úvahu až o rok později."
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 19:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, 1.jejich vůz měl být vyroben už 15.prosince, tak nevím, jak to chtějí stihnout. S velkou úctou pro Honzu Paroubka a Radima Jančuru si myslím, že RegioJet v roce 2011 možná ani nevyjede.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3328
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 19:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výroba vagónky Astra Vagoane, kterou IRS také vlastní, sice stále běží, také ona ale již požádala o ochranu před věřiteli. Termín nejbližšího slyšení před soudem byl stanoven na 26. ledna roku 2011. Ještě na konci dubna přitom společnost podepsala smlouvu s německým Siemensem, na jejímž základě měla v rumunském Aradu vzniknout továrna na výrobu tramvají.

Astra v září údajně vyhrála tendr na dodávku 50 vlakových souprav do Česka, odmítla ale uvést, které společnosti je bude dodávat. „Brzy podepíšeme smlouvu s českou železniční společností. Na koci roku plánujeme vyrobit 50 luxusních osobních vlaků,“ citoval rumunský deník Ziarul Financiar výrobce. Spekuluje se o tom, že by se mohlo jednat o výběrové řízení firmy RegioJet podnikatele Radima Jančury.


Rumunské vagónky čelí konkurzu
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 22:28:46    Odkaz na tento příspěvek  

Žmz : jestliže u silničního vozidla, které najezdí v režimu ZDO alespoň 80 % ročního kilometrického proběhu je poplatek za použití dopravní cesty (silniční daň) nulový, pak i jediný haléř za vlakový kilometr dopravci vykonávající tutéž činnost na "dráze celostátní nebo regionální" diskriminace železniční dopravy, bez ohledu na to, o jakého dopravce se jedná.
Takzvaná harmonizace podmínek pro podnikání znamená, že výchozí podmínky budou stejné. Tak jako stát / kraj nese náklady spojené s provozem pozemní komunikace a "objednaný" uživatel za ošoupání silnice neplatí, tak by měl stát nést náklady i "na dráze" a objednaný uživatel by neměl nic platit.
Konec konců nejde jen o objednanou dopravu. Pokud zákon o dani silniční osvobozuje od placení silniční daně elektrická vozidla, pak by mělo být stejné pravidlo uplatněno i na drážního dopravce - i v nákladní dopravě ...

Dohodne-li ministr dopravy se zástupci Česmadu, že směšné zvýšení mýtného (přeneseného na přepravce) bude kompenzováno 300 miliony a co čert nechtěl - České dráhy (a zjevně i další dopravci) budou muset zaplatit za použití dopravní cesty více (u ČD by mělo jít asi o 270 milionů [podobnost s částkou kompenzace silničním dopravcům je jistě jen náhodná] - aniž by jim toto bylo nějak kompenzováno, tak se nemohu ubránít dojmu, že ministr dopravy není pouze na jedné výplatní listině ...
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 22:44:59    Odkaz na tento příspěvek  

Tak toho Peršinga RJ jsem taky viděl na vlastní bulvy s Lovosičákem na trati 310. Žádná kachna to není, jelo to do Krnova. Škoda bylo šero a už jsem při mých šototoulkách foťák uložil ke spánku.

Honza par: Vážím si Vás, že zde zavítáte diskutovat mezi normální smrtelníky a několik prudičů a přitom píšete slušnou formou a vaše příspěvky mají hlavně odborně hlavu a patu. V mnoha věcech souhlasím. Měl bych několik dotazů k tomu vztahu k SŽDC: Požadovali jste od SŽDC nějaké finanční vyrovnání za zanedbaný stav Koziny a i kvůli němuž jste tam měly problémy? Jak se koukáte na můj názor zavést na SŽDC jako nástroj kontroly Bonus Malus systém?

Na druhou stranu ČD měly za vaší éry fungovat lépe. Taurusy se povedly to je velké +plus, ale nepovedly se Desira a nakupovaly se tragické Regionovy a to je zase mínus z mého pohledu. Nevím jestli je dobrý tah Ondrůj, páč to je jen kecka a vy spíše potřebujete k sobě schopného odborníka abyste na vše nebyl sám.

Dá se vypsat, které rychlíkové linky by se neobešly bez dotací?

Ty německý sedačky pokud to budou třeba ty s tím červeným potahem tak budou lepší než ten Bocard, mě se hodně líbí.
Jinak nevím kdo vyrábí/vyráběl sedačky v Bmz OBB, ale to jsou nejlepší gauče ve kterých jsem kdy jel. A přísloví rakouská dvojka lepší jak česká jednička bude platit ještě hodně dlouho.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 22:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Nevím, proč je to reakce na mne, jakkoli textu rozumím. Já psal o poplatku za dopravní cestu přece: "Myslím ale, že vzhledem k jinému systému u linkových autobusů (zejména nedálničních) by klidně mohl být ten nizozemský
EDIT: Pardon, možná je to mnou, páč jak ve Prase známo, mám nízké komunikační schopnosti Tak tedy, nizozemský = holandský = nula

Libochovičák: Není to sice na mne, ale představa, že to "za nich" mělo na ČD fungovat lépe je lichá. Když to neřídíte 2-3 roky, tak nic zásadního nehrozí, ať jste jakej jste. Stačí nastudovat pravidla veřejných obchodních soutěží a zjistíte, že než soutěž vypíšete, vyhodnotíte a vyřešíte případná odvolání, už tam nejste. To jen pro doplnění

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10739
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 23:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák:
Nikdo z nás tu netvrdí, že to do Krnova nejelo...co ste to za dvojku??:-)Jen nás tu prosím nekrmte něčím co není pravda...v Krnově u Foltýna se loko pouze a jen lakují, nic víc jasné?:-)
Tak už jsme objevili, kde budou podrobeny rekonstrukci a novému nátěru jančurovy Peršingy z Itálie
Nehledě na to, že ste objevili opravdu kus kontinentuA ještě k tomu jako jedni z posledních, to je to co nás tu trochu pobavilo:-)

Tommasel:
Jistěže napadlo:-)
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=VR1bpz_BhX4 :-)
Vydoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 09:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle jsem tu od nikoho neviděl! Petra to přestalo u IDOLu bavit?? No snad se mu tam bude líbit!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2231
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vydoň: On už tam nějakou chvíli nebyl. Je ale zajímavé, jak k RJ přicházejí lidi s praxí v dopravě, zatímco tradiční dopravní firmy volí mnohdy personální politiku opačnou.
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 10:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: jak k RJ přicházejí lidi s praxí v dopravě
ovšem ne všech praxe může být pro RJ prospěšná! i když Petr tam bude určitě silný článek
zatímco tradiční dopravní firmy volí mnohdy personální politiku opačnou
třeba mají stranický úkol poslat to ke dnu...
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tradiční dopravní firmy sice občas naberou někoho z venčí, ale pořád tam mají lidi, kteří tu problematiku znají. A nové vedení pak tak trochu boří některé zaběhané věci, které už jsou přežité. Ale odbornou stránku mají nějak pořád zmáknutou na jiných úrovních.
My budujeme úplně nový tým lidí, pod náma není nikdo, kdo by tam byl dřív a už to znal. Do nedávna jsme dělali s Jirkou Sch. úplně všechno. Teď se logicky rozrůstáme. Ale bereme si lidi s praxí a hlavně s hlavou, která přemýšlí a je schopná vnést do toho vlastní novou myšlenku.
Budujeme si celý systém vlastní a nový. Ale účelem není všechno zbořit a vymýšlet všechno nové. Nevím, jaký dát příklad. Třeba stewardi / průvodčí určitě budou mít nastavenou náplň práce a priority úplně jinak, než je zvykem nyní. Dispečery taky asi budu brát jinde. Nechci tam mít bývalého výpravčího, dispečera, strojmistra,..., který bude znát zmatek na dráze a přijde mu to tak normální. Ale náš vedoucí provozu musí být pro změnu člověk, který naprosto přesně ví, co život na dráze obnáší, přináší a tak... Bu musí být zase někdo s praxí.
To se blbě popisuje, určitě to to někdo bude chtít pitvat, ale rozumný člověk myslím pochopí, co mám na mysli...
Jinak Petr Prokeš byl dříve zástupce objednatele a věděl, co chce od dopravců získat. Teď bude mít na starosti to, co budeme nabízet lidem a bude souviset s kvalitou služeb.
Peter Bosáček, který přišel předtím, tak měl vlastní železniční firmu. Umí si mašinu opravit sám, když na to přijde a zároveň si uvědomuje, jak je pro soukromníka těžké vyjít s pěnězi a přitom jak je důležité, aby to co provozuje bylo spolehlivé.... Ještě máme Markétu Hrmovou, která dobře poznala, jaký je život stewardky a bude mít na starosti právě nové stewardy... A to je už všechno. Nic dalšího už ve vedení nebude. Navíc Petr Bosáček a Markéta už nejsou vyloženě "manažerské" pozice. Ty jsou tam jen 3 a vůbec to neznamená, že např. já nepůjdu občas jezdit nebo když to bude nutné, tak pomoct s vývazem a výměnou trakčáku...
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák:
1) Dík :-)
2) SŽDC a Kozina - ta trať byla ve skvělém stavu. Problémy byly s telekomunikačními zařízeními a s klíčem v Jílovém. Nepožadovali jsme náhradu. Na naší straně byly taky nějaké problémy, takže jsme nechtěli licitovat kdo za co může a házet na sebe špínu. Naopak jsme byli velice spokojeni s přístupem SŽDC při prezentačních jízdách obecně. Spokojeni zanmená, že se SŽDC chovala naprosto korektně a profesionálně, jako ve vztahu k jakémukoli zákazníkovi.
3) Systém Bonus Malus - můžete mi to blíž popsat? Třeba do mailu. Kouknu na to a pak se vyjádřím
4) Mohly fungovat lépe. Jenže na to nebylo moc času. Na dráze má všechno docela velkou setrvačnost. Než se prosadí systémová změna, tak trvá dlouho příprava i aplikace a pak trvá nějakou dobu, než se projeví. Co se týká vozidel.... O tom se nedá psát. Desira být měla. Mělo to začít těmi R Pha - Písek - ČB (nyní "Zamračení Desira...") a Pha - Rakovník. Bylo to rozběhlé hodně daleko a pak se to najednou nepovedlo.... O zbytku - omlouvám se - mluvit fakt nemůžu a nechci.
5) Aleš - na PR je dost dobrý a Aleš není u RJ, ale u SA.
6) Ty tratě se teď nedají vypsat. Máme nějaké výpočty a vlastní studie, zkoumají se tam celkové přepravní proudy mezi jednotlivými městy a to nejen železniční. Vyhodnocují se případné možné změny v celém systému při případné změně systému železniční dopravy. My jsme našli 2, které by asi měly fungovat samouživitelně a další 2 s otazníky. Ale jsou tam všude velká rizika. Je spíš otázka, jak to udělá MD, které rozdělí dálkovku na několik provozně i logicky souvisejících "balíčků" a bude se soutěžit celý balíček.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10749
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza par:
To by mne teda zajímalo v čem se bude lišit pracovní náplň průvodčího či stewarda...ale věřím, že to budou mít jednodušší..."a hlavně se neustále usmívat slečny":-)
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=VR1bpz_BhX4 :-)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 15:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vydoň:

U idolu vznikl nějaký politický přetlak... Ale jak je vidět, schopný člověk uplatnění najde.

Honza_par

Nechci tam mít bývalého výpravčího, dispečera, strojmistra,...,

Myslím, že by spíše mělo záležet na schopnostech člověka. Naopak to, že se někdo z těchto pozic dokázal kvalitně pohybovat v prostředí, které na ČD existuje, by mělo být pro tyto lidi plus než mínus. Nemůžete všechny výpravčí, strojmistry apod. házet do jednoho pytle. Jak sám sleduji okolí, jsou kvalitní výpravčí, strojmistři, dispečeři atd., a naopak. Je mi jasné, že u vás bude úplně jiný systém dispečerského aparátu (jestli se tomu tak dá říci), ale takhle odbouchnout někoho předem... No, do teď se mi Vaše příspěvky líbily :-)

Luboš_ct:

Předpokládám, že nebudou mít dopravní povinnosti, maximálně nějaké minimum. Nechápu, proč na ČD tato profese funguje tak jak funguje. Průvodčí na ČD je neskutečně drahá položka. Je jasné, že to mají na svědomí odbory, ale pro průvodčí je to kontraproduktivní. Třeba ČD také postupně začnou se stewardy.
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 15:20:53    Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par: Děkuji za odpovědi a mail ohledně Bonus Malus systému pošlu později.
Tím dalším odborníkem jsem měl na mysli člověka typu Petr Prokeš, to si myslím, že byla výborná volba.

ZMŽ: Ano souhlasím s tím vysvětlením.

Luboš_ct: Kromě toho, že Lovosičák je spolužák z VŠ, tak já, Lovosičák a další naši kamarádi jsme pívošotouši, kteří jezdí spolu na šoto. Projíždíme různé lokálky a přitom hojně ochutnáváme místní pivo. Při sobotní akci na Vidnavu Holba tekla proudem v průměru 8 kousků na osobu za den. V průběhu cesty pak diskutuje nad osudem tratí a většinou dojdeme závěru: je to pěkná trat, nerušit bylo by jí škoda. Klucí jsou zkušení cestovatelé a něco vydrží, takže že se nám tratě líbí, není způsobeno nestřízlivým stavem osob...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10759
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 15:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libochovičák:
Jo to nepopírám, taky si nějakej ten rok projíždím tratě a už mi jich v republice moc nezbývá (už jen 16lokálek:-)) a k tomu též konzumujem to pivečko, jen nechápu jakou to má souvislost s těma peršanama, které ste "objevili":-)

Inkonginto:
Jo to minimum jim bude zřejmě stačit...zřejmě něco jako funguje na úzkokolejce u Jindřichova Hradce..
!!! Nej track z letošní Transmission v O2 Aréně - http://www.youtube.com/watch?v=VR1bpz_BhX4 :-)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 16:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct:

Spíš jako je u Vogtlandbahn z Zittau do Görlitz. Tam průvodčí pomalu ani neleze ven, odbaví cestující a věnuje se servisu.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 17:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: To nejde brát doslova. Neříkám, že nebudu nakonec mít nějakého strojmistra jako dispečera u nás. Jde přesně o ten jiný sysytém. Pokud bude někdo ochotný změnit svůj pohled na věc a dělat něco jinak, proč ne.... Stejně tak si myslím, že přeci jen pár stewardů budou bývalé průvodčí. Vím, že nejde globalizovat a rozhodně takhle neodmáznu jednu skupinu lidí, že jsou nevhodní. To bylo hodně špatně pochopeno.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 17:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct: Steward je něco jako číšník v jídelním voze. Stará se, aby všichni měli zaplaceno, a do dopravy je mu úplné prd.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4638
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 17:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: Jak se pak vylučuje např. cestující bez jízdenky? To průvodčí oznámí fýrovi třeba rozhlasem, že tentokrát se bez jeho výpravy (až dojde k vyloučení cestujícího) nejede? Já nevím, ptám se.
Předpokládám, že u 810 s vozem, by ta výprava už nemusela být ani dnes, ale třeba už u třívozového ešusu je to v obloucích problém. Pokud se vozidla nevybaví kamerami, tak se zatím asi hned tak něco nezmění.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4639
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 17:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: do dopravy je mu úplné prd
Do dopravy by mi být mohlo, každopádně vždy jsem rád, že můžu z vlaku vykouknout, kdo mi do vlaku nastupuje a věřte, že v mnoha případech je to dobré. Nemyslím teď nástup revizora.
A když už tedy vykouknu, tak to i odbavím.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Neregistrovaný host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.106.252.91
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 18:24:49    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Inkognito: Jak se pak vylučuje např. cestující bez jízdenky?

Jednoduše se vyselektuje ještě před vstupem do vozidla stejně jako u busu SA.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 19:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Nebo se kamerami vybaví zastávka jako v metru.

můžu z vlaku vykouknout, kdo mi do vlaku nastupuje
To patří pod přepravu, ne? :-)

Jeďte se někdy podívat ze Sokolova do Kraslic, jak to jde i bez panáčkování. A nebo dál do Zwickau, jak to jde bez průvodčího.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 19:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz, je provozovatelem dráhy na trati Sokolov - Kraslice Viamont?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3740
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 20:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nápověda: Samovraty, opravená trať, zvýšená traťová rychlost, na každé (!) zastávce už několik let vysoké perony. :-)
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 20:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par:

To nejde brát doslova

Pardon, doslova mi to přišlo. :-) Co kdybych chtěl u RJ jednou pracovat. To bych byl tou větou rovnou po selekci jako v Oswiecimi... Rovnou na odstřel... :-)

Zapa:

Jak se pak vylučuje např. cestující bez jízdenky?

U průchozích jednotek se spojením na strojvedoucího oznámením strojvůdci. Když je fíra na mašině, v dnešní době se komunikace vždycky najde.

Pokud se vozidla nevybaví kamerami, tak se zatím asi hned tak něco nezmění

Jak jsem psal, osobně předpokládám nějaké dopravní minimum na výpravu vlaku. Odborně způsobilý pro souhlas k odjezdu, dle mého názoru, stačí strojvedoucí (při výpravě výpravčím). To by mělo být věcí dopravce, jak si vlak vypraví. Třeba RJ bude mít dveře ovládané strojvedoucím.
Co si budeme nalhávat, budoucnost si žádá, aby průvodčí (steward) byl hotov za 2 týdny a ne za 3 měsíce (a to musí udělat na 1. pokus zkoušky).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4642
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 21:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: Jeďte se někdy podívat ze Sokolova do Kraslic, jak to jde i bez panáčkování. A nebo dál do Zwickau, jak to jde bez průvodčího.

Já netvrdím, že to nejde, ale třeba u pětivozového žabotlamu v Černošicích ve směru na Beroun, je to o držku už takhle. Takže srovnávejme srovnatelné. Je mi jasné, že budoucnost je někde jinde, jen to ještě nějaký ten pátek asi potrvá.

neregistrovaný host: Jednoduše se vyselektuje ještě před vstupem do vozidla stejně jako u busu SA.

A nastupovat se bude pouze předními dveřmi jako v autobuse, nebo těmi zadními.
Ano, slyšel jsem, že RJ plánuje do každého vozu jednoho stwarda/stewardku, takže by si to ohlídat mohli, jen si nějak nedokážu představit, že se to finančně vyplatí. I když, když se to zaplatí v autobuse, tak to asi půjde i ve vlaku.
A také to asi bude o režijních nákladech...
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 21:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito: Ach jo. Jde o princip. Ne o diskriminaci.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7670
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 21:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já netvrdím, že to nejde, ale třeba u pětivozového žabotlamu v Černošicích ve směru na Beroun
No, taky se už na 23. těším
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 21:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě k Sokolov - Kraslice.... Takhle to může vypadat, když prachy ze SFDI použijete opravdu tam, kam jsou určeny.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3052
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 21:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. A když ještě nebylo SFDI, tak se muselo MD vyúčtovat vše do posledního šroubu, zda byla státní dotace na údržbu využita správně. A že byla je myslím na kraslické vidět.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 22:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

třeba u pětivozového žabotlamu v Černošicích ve směru na Beroun
je to stejné jako u 143 a pěti patráků v Schöně směr Dresden.

Inkonginto: Co chcete stewarda 2 týdny učit? Jeden den školení Op16, druhý den tarif + zácvik a třetí den už frčí sám.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 00:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co chcete stewarda 2 týdny učit? Jeden den školení Op16, druhý den tarif + zácvik a třetí den už frčí sám.
Zbláznil jste se? Takhle se to přece nikdy nedělalo!
Na životě je nejkrásnější jeho rozmanitost. Každý den tě nasere někdo jiný.
http://www.nahouby.estranky.cz
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 00:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Paroubku, jak to vypadá se stížnosti k EK? Kdy očekáváte, že by se mohlo začít něco dít? Díky za odpovědi zde na fóru! Vážím si toho!
Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci.
Michael Jackson
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 00:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EK? To fakt nevím a ani si netroufám moc odhadnout. 1. to není moje parketa, ale Jirky Schmidta, 2. tam to bývá na dlouho. Můj soukromý tip je tak na 2 roky....
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 08:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par:

Tam byl smajlík, pochopil jsem.

Mikulda:

Co chcete stewarda 2 týdny učit? Jeden den školení Op16, druhý den tarif + zácvik a třetí den už frčí sám.

Tak ono to není zase tak jednoduché. Myslím si, že 14 dní je tak akorát. Ale možná jsem zkažený z ČD, třeba to jde rychleji (u ČD opravdu necelé 3 měsíce). Záleží na tom, jaké povinnosti steward bude mít. Ono se totiž také řekne, že průvodčího u ČD není co učit. Jeden den tarif, druhý den Op16 a třetí den sám. Takhle to nefunguje.
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 08:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U stewardů počítáme se školením cca 1 měsíc. Budou 2 úrovně stewardů. Jedni budou mít i dopravní školení, aby se mohli podílet na výpravě vlaků, posunu a také na mimořádnostech na trati. Druzí budou mít nezbytné drážní minimum (Op16) a budou mít na starosti jen a pouze cestující. V tom měsící školení ale budou mít taky právě věci, které souvisí s jejich povinostmi ve vlaku a dále zdravotní školení + něco jako "krizové" situace. Prostě jak se chovat při různých situacích (třeba výtržnosti, evakuace, .... prostě všechno možné)
pepakkk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.81.225
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 09:17:56    Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par: Mohl bych vědět, od koho byly ty 2 nabídky na nové vozy? Pokud se nepletu, tak jednou z nich byla nabídka rumunské Astry, která je ale dle odkazu výše ve finančních potížích. Není tak riziko, pokud dostane zakázku, že padne a příjdete o peníze (nebo o ně na velmi dlouhou dobu příjdete?)
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 11:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Druhá byla od Talga.
Ve smlouvách se většinou váže platba na určité fáze výroby nebo nakonec předání vozu. Tak to máme v návrhu smlouvy i my. Ať to bude dělat kdokoli, tak nepředpokládáme, že bychom o peníze přišli. V zásadě budu skoro pořád ve fabrice a budu je hlídat co a jak dělají :-)
pepakkk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.81.225
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 12:04:20    Odkaz na tento příspěvek  

A co když sice budou dostávat platby jak píšete postupně a najednou podnik padne? Vezmete si rozpracované vozy a necháte si je dodělat u někoho jiného? Co když ten "někdo jiný" bude za to chtít daleko víc peněz? Co když vám vozy dodají a pak padnou? Co pak se servisem? (Ať už záruční či pozáruční.) Mimochodem nechcete se víc rozepsat o těxch nabídkách?
Honza_par
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 12:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci. Zatím ne. Pak se něco nepovede a hned se bude psát, jak jsme říkali tohle a tohle a teď zase jinak.... Dokud nebude něco stát na kolejích, tak raději nic.
A ty otázky....? Spousta věcí ve smlouvě, spousta zkoumání. Existuje dost příznaků, že firma jede z kopce. Ani jeden z uchazečů tyhle příznaky nemá. To riziko je v tuhle chvíli minimální. Dá se o tom polemizovat asi různě, bude na to spousta názorů. Navíc já mám na starosti tu techniku a té si budu hledět. Na rizika máme jiné... :-)
pepakkk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.81.225
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 12:32:08    Odkaz na tento příspěvek  

OK. Děkuji alespoň za částečnou odpověď. Btw kdy by se tedy mohl podle současné situace nejspíše objevit na kolejích první hotový vůz?
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 12:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_par: Pak se něco nepovede a hned se bude psát, jak jsme říkali tohle a tohle a teď zase jinak

Hm, k takové opatrnosti je jistě důvod. Nicméně dost záleží na tom jak se to řekne nebo napíše. Třeba "ne ne ne pane Žaludo, budeme jezdit tak a tak" (ale byla to jen úvaha o možnosti) je něco jiného než "jedna možnost je takováto", popř. i "jiná možnost je maková".

Ani jeden z uchazečů tyhle příznaky nemá.
Mohu si to už teď spojit s medializovanou informací, že zmíněná rumunská firma padá, a udělat logický závěr, že nejen že nebyla vybrána (jak řekl do tisku Jančura), ale že ona v té dvojici uchazečů ani nebyla? Nebo skutečnost je trochu košatější a netřeba to zatím roztahovat atd.? (Je to je fuk, jen zvědavost.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 13:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkonginto: Tak ono to není zase tak jednoduché. Myslím si, že 14 dní je tak akorát.

To by mě zajímalo, co na tom není tak jednoduché. I když u ČD s jejich šíleným tarifem ...
Jinak můj zácvik na stevarda v roce 2005 trval přesně tři dny, přičemž ten třetí den už jsem v podstatě jezdil sám. Ale důvody, proč "to nejde" mě zajímají :-)
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 14:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když může mít Jančura strojvedoucí za tři měsíce, na vlakušky a vlakušáky mu musí stačit tři hodiny
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4645
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 14:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: Stevarda čeho?
Předpokládám, že RJ nebude mít zase tak složitý tarif, jako moje mateřská společnost + znalost tarifu PID (v mém případě), takže by se to dalo zvládnout asi rychleji, nicméně jak už zde bylo uvedeno, tak tam budou dva typy stewardů a u těch, kteří se budou zabývat i provozem, bych rozhodně zbytečně nepospíchal.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4646
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 14:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv pvr: Pokud to bude člověk od dráhy, tak ano.
Člověk z ulice bude potřebovat trochu víc (4 hodiny? ).
Nám to může být vlastně jedno, záleží na výsledku.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 2-2004

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 15:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardon, možná je to mnou, páč jak ve Prase známo, mám nízké komunikační schopnosti Tak tedy, nizozemský = holandský = nula

Nizozemský není holandský a můžu vás ujistit, že za DC se ve Waterstaatu platí. Takže to nebude o komunikačních schopnostech.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.45
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 16:44:38    Odkaz na tento příspěvek  

RJ nebude mít zase tak složitý tarif, jako moje mateřská společnost + znalost tarifu PID (v mém případě), takže by se to dalo zvládnout asi rychleji
VGB bude mít v Liberci znalost minimálně tří tarifů (IDOL, ZVON a DPT), asi si nebude dělat pakárnu s odpočtem KMB u důchodce se psem půlku cesty v první třídě, ale zas má Handyticket, dvě měny (tudíž dva odpočty a dvoje účtování), sto verzí "Schönes Wochenende"... a mají na to čtyři neděle. Asi to jde, když se chce.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4654
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 17:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Ale jo, proč ne. Já to taky nepsal proto abych se předváděl jak to máme "složité". Ale třeba u vstřebání PIDky je hlavně důležité jí pravidelně jezdit a ne jako kolegové z Bohumína, kteří mají svůj IDS a jednou do měsíce si hodí 4 vlaky kolem Prahy. To se prostě při složitosti PIDu s jeho tisíci vyjímkama a přívěškama, nedá zvládnout.


asi si nebude dělat pakárnu s odpočtem KMB u důchodce se psem půlku cesty v první třídě

Na podobných příkladech stojí bohužel každý test u ČD.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 17:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stevarda čeho?
Vlaku osobní dopravy. Dva tarify (vlastní a IDS), dvě měny (CZK a EUR), v jednom tarifu trhačky, v druhém jednoduchá POPka a spousta předplatních jízdenek.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7672
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 19:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.
Jó, když hlavní ekonom zavelí, že nejsou many, tak jde úplně všecko a tryskem, viďte ;-)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. listopadu 2010 - 19:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to tak čtu, tak chraň bůh, aby měl nějaký cestující ZDRAVOTNÍ problémy. Všichni řešej jen tarif, ale umět alespoň základy první pomoci, to nikoho netrápí. Jen jsem si tak bezděčně vzpomněl na jednu těhotnou paní, která jela kdysi pendolinem do Ovy. Pendolino muselo mimořádně zastavit v Hranicích n. M., kde už čekala záchranka. Takže všechno dobře dopadlo (i díky četě) a miminko se narodilo bez problémů. Jsem zvědavej, jak si s takovouto situací poradí stewardi ve žlutovlaku...