K-report
 

Archiv do 25. dubna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv do 25. dubna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 23:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte o čem mluvíte. Skutečně a s veškerou úctou.Rakousko je ve finančním průseru taky, jen se o tom zatím nemluví, euru zvoní umíráček a dluh OBB/RCA je tak gigantickej, že to naše pozvolný modernizování se jeví jako protřelá strategie!
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 23:10:20    Odkaz na tento příspěvek  

sice nevím, o co jde, ale beztak něco na úrovni spekulací
Sice nevím, o co jde, ale stejně lžu. Tak to se těžko diskutuje, když neznáte základní události na ČD, ale přesto dokážete dělat dalekosáhlé závěry...

http://ekonomika.idnes.cz/poslanci-potvrdili-12-miliard-ceskym-dr aham-na-nove-vozy-pjj-/eko-doprava.asp?c=A080514_141045_eko-dopra va_pin

Vidíte kolem sebe nové vozy za 12 miliard?
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2582
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 23:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tomto se v roce 2008 sice psalo (ještě si pamatuju, jak jsem tu na K-čku komusi oponoval s tou "neoprávněnou podporou státu" - přitom nevím co je neoprávněného na tom, když majitel nasype do vlastní firmy nějaké finanční prostředky), ale jak to celé dopadlo to nevím, pravdu máte v tom, že vozidla za 12 miliard se tu evidentně neprohání

Asi někde udělali páni ministři chybu...
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2654
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 23:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych se vrátil k jízdním dobám vlaků na kozině.
Porovnal jsem je s jízdním řádem 2006/2007.
RJ v obou směrech jede za 55 minut, ČD nahoru za 61, dolů za 60. Předpokládám, že tento jízdní řád se stíhal a že všechny přejezdy tenkrát ještě fungovaly. RJ projíždí Chlumec a Unčín, tedy 2´dolů. Máme 59 a 58.
RJ zpoždění nabíral pěkně plynule. V úseku Dě - Jí to vidím na frekvenční problém + jeden přejezd desítkou, dále to vidím na nedostatečné pobyty pro ohlašovací povinnosti a vypnuté přejezdy. Z Telnice do Krupky jsou 3.
Jízdní řády určuje provozovatel dráhy, nikoliv dopravce.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2655
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 23:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani nemusí, dle D3 odpovídá za vyzvednutí si správné sady ten, kdo si je vyzvedává, nebo to už neplatí?

Ano, strojvedoucí je povinnen si to přepočítat. V žádném případě však není schopen poznat bezzávadovost či lépe funkčnost klíče.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 24. dubna 2010 - 23:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ: Jízdní řády určuje provozovatel dráhy, nikoliv dopravce.

Tím chceš říct, že ten dvouhodinový takt vymyslel provozovatel dráhy? Já bych řekl, že tentokrát bije jiná. Jeden nejmenovaný "expert" z RJ prostě "vymyslel" pěkně vypadající, akurát obtížně splnitelný JŘ. Nic jiného v tom podle mě není.
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 00:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Ty blbečku nastydlej
Tak si nech ty hemzy o tom, kdo co dokáže, nebo nedokáže, když adresáta osobně neznáš.

Člověče tak nevim kterej z nás je větší debil, když ty kážeš víno a piješ vodu. Mě taky neznáš osobně a hned mi nadáváš. To je tvůj normální styl diskuze? No to potěš .Takže blbečku.

Mě nezajímá kde jste kdy dělali nějaké historické jízdy. Věřím že to je fuška, ale tady se bavíme o denním provozu a ne o dvoudenních jízdach za rok! To je trochu rozdíl. A taky nevěřím, že vám vše vyšlo na 100%, protože to nikdy nejde.

Jsem rád, že jsem tě (zdravě) naštval, protože pro mě to je signál, že jsem uhodil hřebíčkem na hlavičku. Že neumíš v tomhle případě myslet (psát) objektivně, ale vidíš jančuru jako hajzla, kterej ať udělá cokoliv, všechno je špatně. Já vlakem jezdím, ale narozdíl od tebe si ho musím platit. Takže za své peníze chci určitou kvalitu, která se mi mnohdy nedostává. Neříkám že u Jančury to bude lepší, ale bude možnost výběru. Monopol nesnáším a ČD ho prakticky mají. Proto jsem rád za každou konkurenci ČD. Ale to ty nikdy nepochopíš, protože nejsi obyčejný cestující ČD.

Hlavně nevim co tě štve, možná to, že ten strojvedoucí z desira co jezdí Krupku má 2x tak větší plat co ty nebo že tvému zaměstnavateli někdo leze do zelí? Ona to bude celková averze proti žluté, že?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2656
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 01:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Atmák: To je jeho veličenstvo takt a to mě neuráží. já bych to bral jako vyjezditelné. A jezdil jsem v provozu, kde jsem měl na obrat jednu minutu. A šlo to za 42 vteřin.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 01:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím proč tu pořád dokola řešíte zpoždění jančurových vlaků.Někde se stala chyba a každé zpoždění se musí zdůvodnit.A věřte, že v pondělí ráno začne cvrkot,páni nejvyšší to začnou vyšetřovat.A nedej bože že najdou viníka, pokud ano tak bude po zásluze" ODMĚNĚN ".Myslím že výpravčímu v Dc západě je jedno čí vlak na trať vyjede.Důležité je dodržet ustanovení předpisů a prováděcího nařízení.
Urpín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 03:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem fascinován. Když mají u ČD zpoždění 10, 20 minut, je oheň na střeše a proč to neudělali takhle, a proč to neudělali takhle, a proč ... Soukromý dopravce by si tohle nedovolil.

Najednou vyjede Žluťák na trať kde ho nic neomezuje, žádné křižování by nebylo nutné, se soupravou moderních "bezporuchových" vozidel a ejhle ... hodina sem, hodina tam, nikdo se neomluví a vše je v pořádku. A ti samí najednou toto obhajují anebo se to snaží zamést, že se vlastně nic nestalo.
Poličská lokálka
www.policska-lokalka.estranky.cz
Web o místní dráze Svitavy - Polička - Žďárec u Skutče, o lidech a kraji kolem ní a o cestování vlakem, který tvoříme pro Vás
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 07:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Atmák:Ještě by mne zajímalo, kde na tu parádu Jančura bere??

Kde na to bere??Jeho udajně roční zisk ze SA je 25 milionů.Návíc není tady nějaké provázanost s Paroubkem???Nějakou kačku dají sponzoři ČSSD a zbytek doplatí ze svého.Jako vždy přiškrtí výplaty zaměstnanců své firmy a penízky pujdou zpět.Jako to dělá pořád.

Quenya:Přesně tak.OBB a DB a nenjen oni jsou dlouhodobě v problémech.Finanční stráty, dost vysoké.Je to sice hezké že mají 75% vozového parku nového.Ale ty dluhy jsou extrémě vysoké.Ale co, časem to dańový plátci smáznou (možná):-).

Sipi:Jestli někdy bude Regiojet jezdit pravidelně.Už těd lituju strojvedoucí co k nim pujdou a myslej na větší prachy.Jen to zkuste a uvidítě co je peklo, jaké pracovní podmínky budete mít a práva žádná.Jo zlatá dráha.A co se týče peněz, mozná první nebo druhá vyplata pro namlsání a pak vás vemou u huby co proto.Budete si chtít stežovat??Jen vám řeknou nazdar vas nepotřebujem přijde další.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 07:21:02    Odkaz na tento příspěvek  

Návíc není tady nějaké provázanost s Paroubkem???Nějakou kačku dají sponzoři ČSSD
Tak to si zaslouží vyhlásit jako fór měsíce, ne-li roku
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 07:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: Fákt? Mně taky?
Každému podle jeho zásluh.

Dispečer_o11: Návíc není tady nějaké provázanost s Paroubkem???Nějakou kačku dají sponzoři ČSSD
Není Paroubek jako Paroubek.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 07:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pánové.To co se tady dozvídám za věci.Mě teda hlava nebere.Vozidla nemají být vubec rozpojena podle zaváděcí dps a jiných př.To že se včera rozdělila, bylo rozhodnutí disp.Križování nebude na D3, jen v případě poruchy HV.Že včera vlaky měly zpoždění a v regiojetu hlasili že to je vina výpravčího z Oldřichova(Dir.Dispečera), to bych dal někomu pár facek.To že měl fira špatně napsané rozkazy na celý den a výpravčí mu je musel znova nadiktovat v Krupce o tom se nikdo nezminil.Taky že když už je jednou zpraven nejde, aby si potom řekl,že budem křižovat tady a tady, to prostě nejde.A další věči o kterých tady psat nebudu.Jeden rozkaz trvá 15 min.Dneska tomu bude zrovna tak, budem diktovat v Krupce, ale snad to pujde rychleji.Zatím jsou zpraveny dva vlaky ostatní necháme podle situace.Jedna vec.Fira co to vozi má zmocnění na D3??je tam pilot ten má zmocnění, ale neřídí.??Není to s něčím v rozporu, nevim???To se ptám??.A jestli dneska budou nějaké tlaky ze strany Regijetu a jinnych individuí na to aby se jezdilo a honem honem.Tak to asi pěkně okořeníme.Výpravčí v Oldě je sám, do toho má výluku,dost prace myslím.A já chci aby nebyl pod tlakem, je to jednou nohou do půseru.ŠKODA ŽE JSEM VČERA NEBYL V PRACI.

Oprava:Jednotka bude jezdit vždy jen jedna, křižování v DC západ.Není to na D3.Teď dojednáno s Regiojet, aby nebylo takové zpoždení:-).Spojenené pojedou až večer do Litvínova.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 07:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vikijous:
Já vím že jde o dva Paroubky.Ale myslim toho známějšího.:-)S jedním sem před chvilkou mluvil.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 08:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale pokud je mi známo Jančura je ODSák.Ale co ať je to jak je to.Je mi to uplně u .Chci aby to jezdilo bez problému a klidně zpožděné (to bude víme těd na 100%).A výpravčí v Oldě šel domu s čistou hlavou, né jak včera.Pokuď budete mít nějaké nemístné nazory, že by jste to udělali někdo lépe a chytřeji.Přijde klidně na RCP Ustí 2 patro dveře naproti výtahu (dispečer západ).Rád vás k tomu pustím a můžete se předvést.A nebo vám to výpravčí v Oldě rád přenechá, řízení D3:-)
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 08:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to tu čtu,jak žluťáci jezdí po D3,asi bych do směny nenastoupil.A když jo,tak bez předložení dokladů,bych tam fíru nepustil.Dělal jsem to tak,když jsem byl dir.disp. a dělal jsem to jak matce,tak cargu,tak jakémukoli dopravci.A propo,o těch klíčích.Já měl na D3 tak vycvičené a zkušené fíry,že poznal,kde a jaký chybí klíč,když chyběl.Pán bůh s cestujícími,s výpravčími,tohle brzo skončí hromadou.Neříká se tomu snad OBECNÉ OHROŽENÍ?
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 08:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dělám něco špatně,že se žluťáci nezobrazí na babitronu?A nebo nechtějí,abych viděl rudě?
Dotaz šotouše
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.4.96
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 08:40:49    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, asi otázka na dispečera O11, včra jsem zaslechl odpoledne ve žlutém vlaku diskusi, že by chtěli křižovat na trase, a že by se dnes mohlo křižovat v Jílovém, aby stíhali jízdní doby. Z předchozích příspěvků vidím, že se bude křižovat na děčín - západ. Proč se nesmí míjet na D3 v Jílovém? Jízdnímu řádu by to mohlo pomoci a když jsem tam včera fotil, tak terče na koleji pro křižování nejsou. Ostatně, prý se večer míjeli v Telnici. Moc tomu nerozumím
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 08:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výp:D3 pro mně byla obrovská zkušenost.Když to jezdilo jak mělo, byla to pohoda.Byl problém a hodně jsem se kontroloval a dělal vše z rozvahou aby se něco nestalo.Prostě D3 respekt.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 08:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz šotouše:
Maj vydanej jízdní řad.Jsou zrušené ohlašovačky v Libouchci, M.Chvojně a Chlumci.Jsou podle toho diktované rozkazy.Pokud si někdo behem jizdy usmyslí že se bude křižovat tam a tam tak to prostě nejde.Víš co to je na D3 předělat všechny rozkazy.Výpravčí na tohle némá čas.Prostě není to zakázané, ale je tak sestaven jízdní řad a ty ohlašovačky tak se to bude dodržovat.Pokud se stane mimořádnost tak to vše padá a bude se nějak postupovat.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 08:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestliže dobře čtu, tak je jisté, že žlutomor bude dnes opět jezdit se zpožděním. V tom případě bude zajisté zajímavá reakce obecenstva .
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 08:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud chtějí jezdit jinak než je JŘ.Tak at to řeknou předem a výpravčí dá dohromady nové rozkazy a a pak se tak bude jezdit.Ale né že si to někdo usmyslí za provozu.O to jde.Když chce jezdit na čas
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 08:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus:
Ano, ale pokuď se nebude opakovat situace ze včera, tak v řádu desítek minut.Ten jízdní řád nejde dodržet.
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer o11: čekám,že Jančura požene výpravčí z Oldřichova do Bruselu a žalovat je o náhradu škody.Ještě by mu někdo mohl skočit do cesty,po pár km auto na přejezdu a po pár žalobách má na tuhle akci vyděláno
Dotaz šotouše
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.4.96
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:10:56    Odkaz na tento příspěvek  

Moc Vám děkuji za odpověď. Rozumím, že za jízdy to už nejde měnit. Když se včera ale ukázalo, že to nezvládnou ujet včas, proč se na dnešek už vše nepřipravilo i s tím křižováním. Tomuhle moc nerozumím. Chápu, že se asi nemohu rozhodnout,že z ničeho nic budu někde křižovat, ale kdyby se to v noci připravilo. Ale to jsou asi spíš šotosny. Myslel jsem,že když to šlo včera v Telnici, že by mohly být dnes hezké fotky z Jílového.
mirekdlouhy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.22.80
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:14:07    Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem jel prvním vlakem v 9.00 z Děčína.Vystupoval jsem v Krupce. Vlak měl na příjezdu asi 15 minut zpoždění.Dle místních znalců jízdní doba 55minut byla nereálná. Díval jsem se do starších jízdních řádů kdy zde byl ještě stálý jízdní řád, jízdní doba byla 1h 5minut. To asi jř musel dělat nějaký odborník? Protože jezdily ještě s pilotem a na této trati desiro asi nemůže jezdit rychleji než 810. Strojvůdci byly prý nějaké rychlokvašky. Mirek.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výp:
Po tom co se dělo včera ze strany RJ a kolik tam bylo lidí z vedení ČD.Se výpravčí v Oldě bojí že to bude mít dohru.Ale já doufám že tomu tak nebude.Nevim.S tím autem na přejezdu nestraš to je druhé nejhorší po nějakém vyšinutí, co se muže stát.To by bylo peklo.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz šotouše:¨
Ano dá se to vše připravit přes noc, ale musí se to taky říct včas výpravčím aby to mohli připravit.Ráno jsme se dohodli že bude jezdit jen s jednou soupravou a křižování na DC západ.To že je tam šílená frekvence tomu nikdo nezabrání a v Krupce se ten rozkaz dát musí.Bez toho nejedem.Trvá to, ale je lepší jet s par minutama něž nejet vůbec ne?Nechme se překvapit.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5911
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz šotouše:

Jízdní řád musí někdo upravit a schválit. To nelze zvládnout za jednu víkendovou noc.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5913
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer011:

Kdo to podle tebe schválí a orazí? Výpravčí nebo dispečer?
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale co se týče celkového upravení JŘ, to nejde přes noc.Souhlas s DRNem.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja ho špatně pochopil:-)))
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer 011: čest památce výpravčím z Oldřichova,po tomto zážitku RJ zavládne v řadách výpravčích asi morová nákazaMě kupříkladu začínají bolet záda
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5914
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

možná to, že ten strojvedoucí z desira co jezdí Krupku má 2x tak větší plat co ty

Skutečně? Za 350 hodin měsíčně? A kde bude vydělávat ten dvojnásobnej plat až skončí ten žlutý šaškec? V Brně na trenažéru?

Hele, toho blbečka jsem přepísk, to máš pravdu, takže sorry, ale dělals tu apriori z lidí blbce. Nejsem tu sám, kdo má zkušenosti z podstatně většími akcemi, než co předvádí za prej 10 mega Žlučura. Proto mne to nadzdvihlo.

Vážně si myslíš, že toužím jezdit u toho pána jen proto, že mi slíbí holuba na střeše? Je vidět, že fakt málo znáte modré gumy. My máme svého menežmentu taky občas mezi sebou plnou hubu a plné zuby, ale navenek držíme za jeden provaz a ve většině nejsme prodejné kurvy. Já osobně jsem přežil už cca 12 generálních ředitelů a pořád věřím, že jednou ČD bude prosperující firma. Navzdory vám všem. Gebíry na to má, lidi v provozu taky, teď ještě to vedení, které tomu dá drift. Nějaké tvé skazky o platech fíry u Jančury mne skutečně nerozhází. Já tuhle práce sice taky dělám pro peníze, ale taky hodně proto, že mne baví. A podmínky k mé práci mi Jančura nedá takové, jako ČD. Potřebuju práci různorodou. A taky je pro mne podstatné, že tam fakt nemá profíky. Tolik chyb najednou. Chápu, že to Honza Paroubek všechno nestihne obskákat, ale přeci jen, po té mediální masáži na úkor ČD jsem čekal řádově jiné představení. Měli se jít podívat na to, jak takové akce organizuje RTT. Od těch by se mohli učit. Ti totiž o železnici skutečně něco vědí a umí problémům předcházet. Ať si kdo chce co chce říká, minelu v organizaci vlakové doprvay skutečně vyšší rychlostí na dálnici nenapravíš. Busník zůstane busníkem.

Kdo mne zná, ví, že předchozí věta o RTT není v mém případě žádný jánabráchismus. Ale tak to prostě je.

A opakuji po sté. Ani bych si Žloutenkářů nevšiml, stejně jako mne nechávají v klidu Viamonti v Sokolově, Trutnově, nebo JMHD, kdyby se ten Žlutý plivanec nenavážel programově a dlouhodobě nejen do mé práce. To nikoho nepotěší. Ten pán je mediální umělec, ale i kaskadér a lhář a dojede na to. Za pár měsíců si proti sobě poštval takovou spoustu lidí, že bych se fakt nedivil, že mu budou při jeho představeních na Dráze házet pod nohy ty pověstné klacky. Diplomat on skutečně není a slušně se tímto taky neprezentoval.

Takže, u mne se jedná o ryze podmíněný reflex. Dokud se nezačal profilovat a vymezovat vůči ČD, nezajímal mne víc, než jakýkoli jiný busní dopravce. tedy vůbec. Busem nejezdím. Není to pohodlné, není to bezpečné, autobusy řídí kaskadérské rychlokvašky s minimem zkušeností, jediná výhoda proti vlaku je, že jsou levnější.

A taky nevěřím, že vám vše vyšlo na 100%, protože to nikdy nejde.
Tak to kecáš bez důkazu. Vyšly o tom články v novinách. Řada lidí si poslední zářijovou akci z roku 2003 ještě pamatuje.

Prostě, ač to nejsi schopen pochopit, VYŠLO TO NA 100%. Žádný zádrhel.

Apropos. On Jančura předvádí momentálně nějaký pravidelný provoz? Ty vlaky nesou označení MIMOŘÁDNÉ.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drn.)
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5915
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem fascinován. Když mají u ČD zpoždění 10, 20 minut, je oheň na střeše a proč to neudělali takhle, a proč to neudělali takhle, a proč ... Soukromý dopravce by si tohle nedovolil.

Najednou vyjede Žluťák na trať kde ho nic neomezuje, žádné křižování by nebylo nutné, se soupravou moderních "bezporuchových" vozidel a ejhle ... hodina sem, hodina tam, nikdo se neomluví a vše je v pořádku. A ti samí najednou toto obhajují anebo se to snaží zamést, že se vlastně nic nestalo.


Ba, ba. Co je dovoleno Bohovi, není dovoleno volovi. Jančura je Bůh, který sestoupil na koleje, takže se mu vše promine.

Nakonec, vykoupil se přeci šampáněm, pišingry a spoře oblečenými kikinami, ne? Tak co nějaké zpoždění na uzavřeném okruhu, kde překáží jen sám sobě?
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 09:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:
Lip to ani vystihnout nešlo:-)

Jinak RJ má ted na Telnici na odjezdu 12min.Počítám že obrat v Krupce bude mít tak 20-25min.No zatím dobré.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5916
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer011:

Hele, nevíš, za jakouže to odbornost berou ti fírové od Žloutenek ten dvojnásobek mého příjmu? Jak tě tak čtu, je to spíš na sundání. Chybné sepsání rozkazu z mí strany bylo za mých D3 časů poukázkou k zamezení přístupu na D3 do přezkoušky. A že si ty rozkazy jezdíval Míra Kučera (býv. dozorčí Čížkovice) osobně na trasu číst. Pak to porovnal s tím, co měla na stole dirigující disp. a bylo vše jasno.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn - naprostý souhlas

Ač nejsem zaměstnancem ČD, ty články a rozhovory v médiích, kde kuřátečko pomlouvalo slepici bez ohledu na realitu mně taky nadzvedly.

A ač rozhodně uznávám, že rozumná míra konkurence by ČD neuškodila, RJ si mé antipatie svou nekorektností a parazitismem vydobyl velmi rychle.
A vesele v tom pokračuje - přestože si u mne malinko "šplhl" tím, že nakonec přeci jen nějaké žluté vlaky vyjely, hned první den provozu popřit jeden ze svých stěžejních výroků (a evidentně nejmylnější) že "my budeme jezdit bez zpoždění", za to ode mně dostává ...
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čekej mail.:-)
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn:naprosto s tebou souhlasím,u ČD je na sundání cokoli,to co zde popisuje je rovnou na vyhazov bez odstupného.Jestli je pravda,co se tu píše,což samozřejmě nevím,ptám se,kde je DI,aby to dala do pořádku.Nebo se bojí jít do soukromé firmy po tom co zažila s AŽD?
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jeden dotaz:je pravda,že měli pilota?To snad na D3 nejde.Každý snad musí mít zmocnění na trať,které obsahuje jak přezkoušení z předpisi D3,tak prováděčku,což je dle mého názoru poznání trati.Takže se tam asi jezdí v naprostém rozporu s předpisem D3.Ale mohu se plést,už jsem z toho trochu vypadl
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: On Jančura předvádí momentálně nějaký pravidelný provoz? Ty vlaky nesou označení MIMOŘÁDNÉ.

Drne když tedy odstoupím od toho, že Jančura nyní má pravidelný provoz a přitoupím na ideu mimořádného provozu (chtělo by se možná říct zkušebního provozu), tak proč se tu sakra bavíme o zpoždění. U mimořádek je zpoždění běžné, ať je to jakýkoliv dopravce. Zkušební provoz je od toho, že se to zkouší, zdokonaluje. Proč pár dní nepočkáte a děláte závěry po prvním dnu? To nechápu. Třeba až bude jezdit pravidelný provoz, bude jezdit bez zpoždění.
Je to o tom, že teď se vám zpoždění hodí, tak ho používáte jako argument, toť vše co si o tom myslím.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výp:
To jsem se taky už ptal.Ohlědně toho pilota.Já už si to taky nepamatuji.
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi:není to tak dávno ,co začaly jezdit pendolina.Taky nic moc,mouchy,dětské nemoci,plné noviny,dokonce písničkaTak se nediv,že jim to teď vracíme
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.119.77
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:43:39    Odkaz na tento příspěvek  

Ano souhlas s Drnem, že Regiojet jet to totálně nezvládl a dnes bude mít zase kolaps. Prostě si předem, měli překontrolovat stav dopraven atd.

Za funkčnost zařízení by měl bejt snad odpovědnej jejich vlastník. Jako říkejte si co chcete ale SŽDC je neschopná organizace a zarostlé tratě vegetací, nezajištění rozhledových poměrů přes přejezdy, za to může jen SŽDC jako to vymetání sněhu přes zimu. A ty rozflákaný zpětný zrcádka kvůli vegetaci musí Drnovi snad vadit taky.

Ale mě teda včera RJ zklamali, ale jak tu čtu ty modrogumní kydy, tak snad příští tejden pojedu s nima zas. Když vemu sport tak můj klub Slávka taky hraje prd, ale přesto fandím jí ikdyž se nedaří. Světe div se fandím všem žel. dopravcům i ČD. U mě neplatí, že když někoho kritizuju,že ho nemohu vystát. ČD tu kritiku potřebují, ale ještě více potřebují konkurenci, protože to je ekonomická soutěž toho, kdo poskytne lepší služby.

Mě je úplně jedno jakej dopravce jede, jestli je vlak rudý, zelený, modrý nebo žlutý. Ale není mi jedno, když ČD vyhazuje prachy do tragických 814 místo nákupu třeba těch Desir byť by jich bylo 3x méně než 814. Já prostě protestuju vůči REGIONOVAM.

Těm jejich zaměstnancům fírové mi přišli jako kvalifikovaní co však bylo slabší tak jsou ty stevardky,páč ty tam jsou pro parádu.

Jinak ještě cestou jsme popíjeli pivčo, a hned co nás viděla stevardka, tak první bylo hlavně to nevylejte jinak to budete uklízet,takže jim jde o to jak to vypadá.

Ty OBB no ano, jenže oni teď třeba 20 let nemusí investovat, ty prostředky kdyby měli investovat ČD tak by byly zadlužený taky,nehledě na to, že ČD nakupují za draho. Jenže ČD nejsou zadlužený jen díky dosypem bokem od státu viz 12 mld za tratovky a příští rok to bude dalších 12 za nádraží atd. Jako nedopadne to jinak než že rakouskej občan to zaplatí z daní, no aspoň budou nadávat na dráhu a Temelín nechaj v klidu bejt...
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5918
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 10:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlaté časy, které nám zaměstnancům ČD, hlavně fírům, slibuje Radímek, mohou vypadat asi takto.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5919
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U mimořádek je zpoždění běžné, ať je to jakýkoliv dopravce

I u dopravce, který chce zlým ČD dokázat, že se dá jet v 99% přesně? V kolika procentech jel zatím přesně v tom Děčíně? Nedělej ze sebe hlupáka, vždyť to musíš vidět, jaká to je blamáž. A je fakt, že mne to svinsky těší. po tom, co jsem od něj všechno četl, si labužnicky vychutnávám, jak jim to na uzavřeném polygonu jde.

Mám tu několik zpráv od osob řídících drážní dopravu s konkrétními popisy skutečnosti, jak probíhá domluva s fírama Žloutenkářů na D3. Řeknu ti, to je na hlášení DI. Bez prdele. Za takové bejkárny, co tam na dirig. disp. zkouší, by nás vyrazili snad i na prgrf 53. To nepřeháním. Ti jejich chlapci snad nikdy na D3 nic neodjeli. Nevědí, která bije. Jak říkám, měli si tam vzít Šimralovce. Dali by tomu punc pofesionality. Takhle vypadají jako břídilové. A dobře jim tak.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5920
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ty rozflákaný zpětný zrcádka kvůli vegetaci musí Drnovi snad vadit taky.

Vadily, ale už nevadí. D3 mám již 6. rok propadlou. Zaplaťbůh. Nicméně si myslím, že bych to ty žluté mouly mohl vyučovat. Štempl na papíře ti ještě kvalifikaci nedodá.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1672
Registrován: 2-2004

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťo, v porovnání tebe s Quenyou se pozná, kdo je fachman a kdo ne. Ty prostě o problematice nic nevíš a přesto máš neotřesitelný názor, co je špatně a co ne. Takže krátce: U soukromníků by se dalo za současné výše dotací pořídit mnohem více moderních vozidel, nežli u ČD. S argumentací se nebudu zatěžovat, ty to neděláš taky.

Quenya: V Rakousku je v osobce i cargu situace zabetonovaná, je to kartel, třeba zahraniční subjekt téměř nemá šanci získat rakouský bezpečnostní certifikát. Když se to celý rozpadne, rozhodně to nebude na škodu.
RegioJet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.61.81
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:13:44    Odkaz na tento příspěvek  

Test wifi.
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drne,dobrej odkaz,rozesílám kolegům
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5921
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Regiojet:
test wifi

Hlavně, aby nebyl tvým testem posledním, až fíra zase špatně sepíše diktovaný PVD3 příkaz.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pro šotouše: Vlaky 36633/36634 po 13 hodině budou křižovat v Jilovem u DC.
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pro šotouše: V okolí Jílového u DC hrozí srážka vlaků 36633/36634
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měli se jít podívat na to, jak takové akce organizuje RTT. Od těch by se mohli učit. Ti totiž o železnici skutečně něco vědí a umí problémům předcházet.

Teda Jarouši, takovou pochvalu jsem nečekal. A je ti jasné, že chválíš hlavně T.H?

Jinak pro mě je D3 koníčkem, já si jí užívám a většinu výkonů na D3 se snažím ve firmě odjezdit sám. Dokonce jsem svého času (před 12ti lety) napsal i vlastní předpis D3. Bohužel, neprosadil jsem ho.
Výp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drn: myslíš že u Děčína neplatí D17?
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5928
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.Š.:
Je mi to naprosto jasné. Kdo umí, ten umí. S tím nemám problém. Jinde píšu, že vím, že hochštaplery nezaměstnáváš. To není má úlitba RTT ve snaze si zajistit volný lupen na nejbližší jízdy, ale konstatování faktu.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výp::není to tak dávno ,co začaly jezdit pendolina.Taky nic moc,mouchy,dětské nemoci,plné noviny,dokonce písničkaTak se nediv,že jim to teď vracíme

jenže pendolina se musely tvrdě zaplatit, jančura jezdí za pětikačku, takže člověk to zpoždění hodí za hlavu. Hlavně tam tenhle víkend stejně jezdí jen šotouši a vejletníci. Až takový zpoždění bude s lidma jedoucíma do práce, bude to teprve průser. To aby nakoupili dostatek zpožděnek

Drn:I u dopravce, který chce zlým ČD dokázat, že se dá jet v 99% přesně? V kolika procentech jel zatím přesně v tom Děčíně?

ČD taky neprůměrují zpoždění za jeden den. To by taky někdy dopadlo....Blamáž? To je silné slovo. Já z toho mám rozporuplné reakce. Velký úspěch je že vůbec vyjel, ale blbě to dopadlo.
Navíc Drne co říkáš na to, že tvůj zaměstnavatel stále řadí na vlaky EC 40 let staré koženkové béčka, zatímco jančura jezdí regionálku pár let starým vozdilem, první třídou a připojením k wifi? Když si odmyslíš zpoždění, tak není to posun pro cestující. Zkus to objektivně zhodnotit a nehledat v tom stále hnidy..
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5929
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 25. dubna 2010 - 11:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výp:

Nevím, jaké další dimenze dokáže ten žlutý pán změnit.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam.