K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 07. 08. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 07. 08. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.30.111
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 16:44:31    Odkaz na tento příspěvek  

druhá fotka Krysy: cestové návěstidlo zmizelo, naopak ze světelné stahovačky se stala trvalá? To je dočasně nebo to lze chápat jako stav po modernizaci, tedy zhoršení stávajícího stavu?
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 19:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petře zcela hypoteticky. Nikdy se to nedělalo. Jsi v ČR. To že šlo za cenu rozumějšího zpřeházení Libně udělat narovnání na 120 a víc, holt by se přišlo odhadem o pár metrů odstavného nádraží, je věc jiná. Takto jsme na 50-100 let zakonzervovali jen tady další cca 2-3 minuty ztráty Cargo vůči silnici. Jak opravdu vypadá nákladní Nex a jak má jet rychle a to že díky tomu vypadne z rychlosti a pod Vám asi poví jiní (viz soukr dopravci). Taky to považuji za plýtvání veřejnými prostředky, neb zadání mělo zník 4 koleje vjezd od centra, 3 od Holešovic, 4 k Běchovicům (stejně se s tou 4 počítá), rychlé křížení a co nejméně komplikací koridoru/odbočení na Hostivař. Kdyby si to Ti moulové, kteří sestavovali model udělali na pískovišti a ne jen z kolejového sortimentu TT Bahn socialismus, došli by na to taky. Kolik miliard je v pr? 1? 2?. Ale zasi mi za to vynadáte, tak co. A že kdyby u toho seděli lidi jako před 150 lety, tak začali s čistým stolem a nakreslí něco, za co se nebudeme dalších 50 let stydět. Promarněná příležitost stejně jako v Brně. Vídeň prostě stejně jako Praha vytrhala původní stav, ale pak začali přemýšlet a bagrovali víc, než jak my 1 m svršku. Výsledek uvidíme za rok dva, ale asi budeme jen tiěe či nahlas závidět.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19576
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 23:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes u Botiče.
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4780
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 24. července 2011 - 23:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele, Arakain, to žes měl fotra na výzkumáku Tě ještě nekvalifikuje nadávat někomu do moulů.
Aspoň bys mohl věděl, že na rozdíl od Tebou vyfantazírovaného průstřelu kopce pod Mezitraťovou (co na tom, že by na druhý straně zařvalo iks baráků, lidi jsou přece povinni se sbalit a táhnout ke všem čertům, když šotouš zavelí "Tady bude trať!") je na mimoúrovňový přesmyk do Malešic ta Libeň připravena.
Takový ty divný obloučky na východním zhlaví u prvního perónu totiž neznamenají, že projektant neměl roupama co dělat, ale jsou jakésí "zárodky" (jedna z větví) budoucích výhybek směřujících na dvojkolejku vedoucí do té mezery mezi tratí a výtažnou.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 09:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě jako největší kokotina přijde, že se nepostavily 4 koleje do Běchovic. Stejně se s nějakou VRT počítá, že bude odbočovat v Běchovicích. A rozplet ze 3 kolejí na 4 se mohl udělat na té rovince k Blatovu, a ne v oblouku u Libně.

To Arakain: Nevím, s jakými soukromníky jste hovořil, ale těm, co se s nima znám já, víc vadí postávání, poskakování od klacku ke klacku nebo z nádraží do nádraží, mnoho stahovaček a na komplikovaných místech, apod. Přibrždění z 80 na 60, nebo na 40, to je drobný detail, když se furt jede.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4784
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 09:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: na postavení 4 kolejí by byly potřeba mosty navíc a to by byl docela drsný nárůst tintili. Drobné detaily jako pozemky raději nepřipomínám...

Jinak včera večer jsem si vyzkoušel vítkovskou cyklostezku a je to paráda. Od tunelu to mírně klesá, chodci takhle večer žádní, takže bylo možno v pohodě dosahovat 60% bývalé traťové rychlosti...
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 11-2002

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 20:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Bursa: Záleží na tom, kam byste toho štíhlého angličana chtěl vecpat. Každopádně použití výhybkových konstrukcí s poměrem 1:14 by zhlaví prodloužilo. Z toho plyne zkrácení užitné délky staničních kolejí a snížení počtu kombinací z/na TK/SK. Navíc vždy budete limitován obloukem na zhlaví/záhlaví.
host: Cesťák je minulost (snad moc chybět nebude ), stahovačka je podmíněná.
Arakain:
Vzhledem k tomu, že v Libni stejně většina vlaků zastavuje a traťové rychlosti před/za stanicí jsou takové jaké jsou, mi přijde hon za co nejvyšší rychlostí zbytečný. Libeň potřebuje jako sůl přesmyk do Malešic. A Cargu by pomohlo, kdyby nemělo staré šroty s odporovou regulací, ale moderní výkonné lokomotivy schopné rychle se zařadit do sledu vlaků osobky. A ETCS level 3 by místy také nebyl k zahození. Ale co se týče čtyřkolejky od Libně dál, tak to souhlasím. Už teď její absence působí problémy dodržet např. takt 15 min na linkách S1/S7 (viz. připravovaný GVD). Ovšem jak píše Hajnej, kdyby se to mělo dělat hned jako čtyřkolejka, tak tu máme ještě hóódně dlouho rozpadající se dvoukolejku, páč problémy na všech stranách.

(Příspěvek byl editován uživatelem Krysa.)
http://eldar.cz/kank
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.222.175
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 20:58:51    Odkaz na tento příspěvek  

Cargu...moderní výkonné lokomotivy, přesmyk do Malešic, ETCS level 3, tyřkolejky od Libně

Tady je to dnes jak ve hvězdných válkách.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 21:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Udělejme si tu kritiku jinak. Konstruktivně. Řekněme tady máte miliardu, tady je konec NS I a Holešovické spojky, tady jsou Běchovice, popř víc peněz a konec je za Úvalama, pokud možno nechtějte vykoupit nějaké šílené pozemky a udělejte to nejlepší z hlediska budoucnosti. Myslím že většina z Vás tímto momentem přestane obhajovat současné stavby a nakreslí to jinak. A určitě radikáně líp. Mě jen tak v rychlosti napadá změna stoupání z Holešovické spojky a udělat přesmyk už na začátku nádraží (tj od Hl.n.), osobku klidně poštelovat s O2 arenou, metrem Českomoravská v jeden celek a já ještě nevím co. Ale prostě obnovit to v prakticky současném stavu, ve kterém je za poslední desetiletí určitě x přílepků, to je opravdu plýtvání penězi, protože zase jsme si koupili Š Favorit, i když je o 8 let mladší. Že má konkurence nebo i vlastní stáj za skoro stejné peníze Oktávku či třeba minivan, nebo teréňák... Prostě za pecí, klídek, smrádek a teploučko. Názory že to nešlo za stejné prachy podstatně líp neberu. Z celkové ceny, kdyby to bylo jinak je cena práce, materiálu=kolejiva, zabezpečovačky stejná, jen to nejlevnější = projekt, někdo totálně zazdil.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4791
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 21:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: jóóó, na zelený louce, to by se to stavělo skoro jako prstem na mapě. Ale zachovat přitom provoz, to už je jiný kafe...

Krysa: angličan na 80 by pravděpodobně neměl 1:14, ale musel by být mnohem štíhlejší - ona totiž výhybka 1:14-760 točí až kousek za srdcovku, ale ne zas tak daleko, aby z toho šel udělat jazyk (a to navíc za cenu trojité srdcovky).
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 10-2010
Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 21:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže zachovat či nezachovat provoz, to je dilema na několik měsíců, maximálně let. Postavit to tak, aby to bylo výrazně lepší, než současný stav, i za cenu přerušení provozu, je přínos na desetiletí dopředu.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 25. července 2011 - 22:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teoreticky nuda, jen musí být nádobí (pomocnéí koleje, nová vexle, nářadí, podbíječka, dráty,...) připraveno. A nesmí to jít pomalu.
1. vyházet okolní nepotřebné a zavazivé koleje
2. během krátkodobé výluky (noční, nedělní) vložit výhybky pro oba směry na oba konce pracovího prostoru
3. vyloučit a upravit jednu kolej (vybráno podle přístupu) - udělat do ní šikanu, aby se v prostoru budoucí vexle dalo hrabat
4. přehodit vyloučení kolejí
5. vykopat to podle potřeby a osadit nový spodek a svršek s novým anglánem
6. opět přehodit provoz
7. dodělat první kolej
8. krátkodobá totální výluka na vyškubání pomocných vexlí (pokud je tam nechce někdo zanechat).
Čas totální výluky: 24h max celkem.
Čas omezení: 1 měsíc celkem.
Nevidím problém, jen formule "Nikdy se to tak nedělalo." a "A kdo bude překreslovat GVD?". To druhé je ostatně pouze věc přemrštěných požadavků na omezenou trať a neschopnost tahat vlaky "na střídačku" a "na autoblok".
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 00:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Přesmyk na pražském konci? Byls vůbec někdy v Libni. Propojení s Českomoravskou? Víš jak je to daleko?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4795
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 11:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: jo, taky mi přišlo, že chce ty přesmyky štrikovat jak na dálnici, sklon nesklon. Na mapě ty vejšky asi vidět nejsou...

Kalanis: a stihne se v těch krátkodobých totálních výlukách upravit a přezkoušet ZZ, když mu těma šikanama (jestli jsem to správně pochopil)?
Další otázka je, jestli mi vůbec vyházením těch "nepotřebných a zavazivých kolejí" vznikne dostatek místa.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 7-2002

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 12:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej 4784: Jo, stálo by to víc, ale vyhozený prachy by to nebyly. Takhle, až se ta čtvrtá kolej bude přidávat, půjde do kopru protihlukovka, brány TV a návěstní lávky, prostě skoro všechno. I postup prací by mohl být jiný - možná by nebyly potřeba provozorní vyhybny, omezení provozu, kdyby se těleso rozšiřovalo.

Teď se s tou 4. kolejí bude čekat, až všechno, co tam teď je nové, shnije.
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.80.216.197
Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 13:14:59    Odkaz na tento příspěvek  

V oblasti Českomoravské jsem bydlel, a vzdálenost M-B Českomoravská - budova Nádraží Libeň je cca 12 minut ostrou chůzí.

Případný podchod by musel mít cca kilometr, a byl by to ráj pro bezdomovce a sprejery; adekvátně voňavý.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 14:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádraží Libeň na metro napojit trasou D. Vysočanská - Depo Písnice
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 11-2002

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 14:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík:
Takové metro nikdy nebude - dnes už si neříkáme "soudruhu" a do práce nejezdíme do Kolbenky .
2koridor.websnadno.cz
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4797
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 18:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: Takhle, až se ta čtvrtá kolej bude přidávat, půjde do kopru protihlukovka, brány TV a návěstní lávky, prostě skoro všechno.
To snad jen leda ten protihluk (resp. jeho slouky, výplně by si šly použít znovu), protože tu čtvrtou kolej lze vést celkem úspěšně vně bran TV i návěstních lávek (a bude to korespondovat i s trochu větším odskokem nově přistavovaných mostů, než je jedna osovka)...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 18:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výplně by možná šly použít znovu a kolej by mohla být mimo lávky, ale to by nebyl dostatečný vývar pro provádějící společnost...
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7438
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 21:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain:
osobku klidně poštelovat s O2 arenou, metrem Českomoravská v jeden celek
Jednak metro Českomoravská je beztak dost daleko a jednak Vám jaksi utíkají páteřní autobusové linky od Skalky a Malešic na Prosek.

K potřebě vyšší rychlosti se snad nemá cenu vyjadřovat, v tomto úseku je potřeba především kapacita a ta má mouchy jak chybějící 4. kolejí do Běchovic, tak chybějícím přesmykem. Stavět téměř VRT v místě, kde naprostá většina vlaků zastavuje je opravdu nesmysl. To není o Favoritu vs. Octavii, ale o selském rozumu a nevyhazování peněz na nepravém místě. Je mnoho jiných míst, kde se dají případně utratit smysluplněji (musím-li je už tedy nutně utrácet).

for all:
Dnes kolem páté si to ve Vysočanech po 5. koleji posunoval bagr.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 22:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, dá, protože se kolej v překopání chová jako přímá a případné navěšené "vexle" angličana jsou uzamčené (v ZZ tedy minimální změny). A jedinné, co je třeba zajistit, je, aby se souprava projíždějící jednokolejkou vrátila na svou kolej (8x čítač náprav; btw obdobně pácháno při napojování NS z Libně) a nacvakat podmínku, že pro volno musí být úsek prázdný a vexle nastaveny. To snad není takový problém.
Ed: Nebo se to dá řešit tím, že se zabzař sdělí, že místo anglána má (dočasně) pouze dvojitou křížovou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kalanis.)
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 7-2002

Odesláno Úterý, 26. července 2011 - 23:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Jenže, jak už to tak bývá, ono se těžko povede tu kolej přidat v celé délce na jednu stranu, nebo někde by se třeba hodilo šoupnout to o polovinu osové vzdálenosti. Nehledě na to, že větší osovka mimo mosty znamená zbytečně vykoupený pozemek navíc. Další věc jsou kabelové trasy, které mohou být pod budoucí kolejí, a bude se muset dělat přeložka.

Nástupiště se udělaly, v Kyjích příchod od Broumarské (od silničního mostu) - to vše přijde vniveč.

(Příspěvek byl editován uživatelem slídil.)
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 27. července 2011 - 21:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Iii byl jsem tam nedávno, jde tu Balabenku předělat. I když krkolomně. Ale to chtělo řešit při plánování, ne když se to postavilo. Koleje nejsou silnice, kde se nové silnice často po pár měsících zase přeloží jinam.
Ad ostatní, Lukfi potvrzuje to co říkám, krátkodobě to bude divočina, dlouhodobě to má smysl. Viz Vídeň, Berlín hbf. a další. Ale naopak už teď pozorujeme, že současný a nově obnovený současný stav nám GVD pěkně komplikuje. 4 či rovnou 6 kolejkou se mohla dlouhodobě segregovat dálkovina od Regio.
A jen technická, ne vše v Libni zastavuje, viz EC a SC občas je to i zbytečné.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 09:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: V těch Kyjích je novostaveb víc - například most přes kyjský rybník - upravoval se na trojkolejku, pak taky podchod pod stanicí. Tu čtvrtou gleise tam jaxi není kde dát.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14646
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 14:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražský deník: Stanice vlaku ve Strašnicích za tři roky zmizí z mapy
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3932
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 15:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pkiii:
Z odkazované textu plyne, že bylo vydáno ÚR na modernizaci P. hlavní - P. Hostivař. Může to někdo potvrdit či vyvrátit?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 16:05:54    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl
Obě ÚR (I. část žst. Praha Hostivař, II. část zbytek) jsou vydaná a nabyla právní moci. Teď se soutěží projekt.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3933
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 16:20:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky.

Jaké jsou náklady obou částí? A jak je na tom schválení IZ ze strany MD?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 16:29:19    Odkaz na tento příspěvek  

MD při schvalování IZ stanovilo náklady I.+II. části na 6,25 mld., z toho I. část je za cca 1,5 mld.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3934
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 16:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A je těch 6,25 mld. celkem reálných? Zdá se mi to v porovnání s jinými stavbami relativně málo.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 16:56:06    Odkaz na tento příspěvek  

Žádali jsme o schválení vyšší částky. Projekt bude muset být proti PD poněkud redukovaný.
Nabídky ve stavbách soutěžených v posledním roce šly dolů, běžně o čtvrtinu, někdy ale i výrazně níže. Otázkou je, zda takové ceny vydrží - zejména pokud by se vypsalo více větších staveb s blížícím se koncem OPD.
Pac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2011
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 18:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle toho článku má být nová trať dvoukolejná? Neni to málo?
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 19:16:21    Odkaz na tento příspěvek  

Hostivař - Zahradní Město dvoukolejka, Zahradní Město - Vršovice - hl. n. souběh dvou dvoukolejek.

Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5899
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 19:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ruku na srdce, opravdu tam v nejbližších .. letech budou opravdu ty dvě dvoukolejky potřeba? Jedna by nestačila? Vím, prostor je snad na čtyři dvoukolejky, ale i tak...
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14655
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 19:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: a co se asi furt řeší ve 4.koridoru nebo v GVD? že není možné zrychlit rychlíky od Benešova, dokud nebude tahle čtyřkolejka.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 20:00:16    Odkaz na tento příspěvek  

No pokud se tam ty čtyři koleje nezachovaj teď, tak by se tam jednou musel pro rozšíření nejspíš razit tunel .. počítám že volnej prostor v těhle částech města hodně rychle zmizí. Kor když politika vlády škrtů donutí SŽDC chovat se "tržně".
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5900
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 20:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já vím, ale i tak...
Ne že by to nebyla pěkná stavba, ale stojí to zkrácení JD za ty miliardy navíc?
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14656
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 20:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: nechápu, dyť dvojkolejka tam už stejně jedna vede, z Malešic do Vršovic, teď se k ní přeloží dvě koleje od Benešova a budou tam v součtu čtyři, přičemž vlaky od Benešova budou moci využít i ty malešické koleje. Další dvě koleje, pátá a šestá, se budou stavět až v souvislosti s VRT, na ně tam má být vynecháno místo.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5902
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 20:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já jen že jsou mnohem vytíženější tratě než tato a musejí si vystačit se dvěma kolejema.
Na Benešov jezdí ve špičce pouhých až šest párů vlaků za hodinu (čtyři zastávkové, rychlíky jednou možná dva, nákladní jen vyjímečně) a trať Malešice - Vršovice rozhodně není ve stavu, kdy vyžaduje nějakou zásadnější rekonstrukci (už jen vzhledem k tomu, kolik a jakých vlaků tam jezdí).
Nemám v zásadě nic proti čtyřem kolejím na Zahradní město, ale dovedu si představit mnohem palčivější místa k řešení a tedy i lepší využití těch peněz, které na to půjdou.
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7446
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 21:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp:
Já si zase myslím, že je lepší to vyřešit pořádně s tím, že by to mělo dostačovat desítky let, než to dělat tak nějak napůl - de facto tak, že to nevyhovuje - a (nejspíš marně) doufat, že se postaví něco ještě důležitějšího. Já se obávám, že by ty "uspořené" prostředky skončily naopak v nějaké ptákovině typu přesun hl.n. v Brně, nějaké jiným způsobem polovičaté akci nebo prostě v "černé díře".
Samozřejmě, že čtyřkolejka Praha-Kolín by asi prospěla více lidem, holt někdo před těma 20-ti lety myslel podobně. Ale nedokážu si představit, že se dnes dělá, když "ta trať je skoro nová". A nemusíme opakovat stejnou chybu i nyní.
Prostě lepší méně a pořádně než více jen "napůl".

Jinak dopravní potřebu vysvětlil Poborskiii: Praha hl.n. a Strančice jsou příliš časově vzdáleny než aby se mezi dvě trasy Os po 15-ti minutách vešel bezkolizně rychlý vlak. Proto má dnes S9 kulhavý takt 10-20.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3936
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 29. července 2011 - 09:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp:
Taky si myslím, že ty miliardy "navíc" za čtyřkolejku za to stojí a osobně přikládám čtyřkolejce na Zahradní Město větší význam než stavbám Nemanice - Dynín či Veselí - Doubí, abychom zůstali u směru do Budějc.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.89.8
Odesláno Pátek, 29. července 2011 - 11:54:58    Odkaz na tento příspěvek  

A nepočítá se místo 4.koleje Libeň-Běchovice-... výhledově s novou VRT "někudy úplně jinudy"?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3937
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 29. července 2011 - 12:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mot:
Ne, zapojení VRT východ se uvažuje v Běchovicích s tím, že Bě-Li se v té době zečtyřkolejní.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 29. července 2011 - 16:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ještě existuje návrh využití VRT přeložky k Benešovu k napojení i východního směru na Brno

napojení v Běchovicích je v územní rezervě, otázkou ale je, jestli pak budou 4 koleje stačit

jak to nakonec dopadne nikdo neví
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3461
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 10:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na K.A.F.: Z jakého důvodu nebude při výstavbě křemíkovky v P. Vysočanech zřízen i ohřev výhybek? Dá se nějak dokopat SŽDC k tomu, aby ten ohřev zřídila dodatečně?

Mibl: Předpokládám, že východní zhlaví Libně bude pro směr do Běchovic plně úrovňové, tudíž že kapacita 4kolejky dostane řádně na prdel od nákladních vlaků.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 10:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslel jsme, že VRT na Brno přes Benešov je už definitivní.
Křížení Libně bylo vždy. U mezinárodních EC vlaků se to vyřešilo NS1 + kompletním zajížděním na hl.n.
Neboli neexistuje nějaká podobná varianta, aby jsme alespoň větší částí nákladů toto objeli přirozenou cestou? Nechci tahat náklady přes hl.n ani stavět obrovské přesmyky, jako jsou v České Třebové z obou stran. Prostě si řekněme, nemáme prachy, musí se to nějak vyjezdit a ne nákladem 4 minuty blokovat zhlaví = odhadem 3 zablokované vlaky. Rychlý nápad je pomalou z Ústí přes Kolín, otočit loko a hurá do Běchovic a podjet. Jenže totálně přetížená trať, otáčení loko, prostě blbost.
Nějaké jiné nápady ale musí existovat. Pointa Když nabídneme dopravci jinou, skoro stejně rychlou trasu a když bude delší tak jen úměrně zkrátíme poplatky za její využití, nemusíme prozatím žádný přesmyk stavět. Stejně když jsem naposled rovnal výjezd z Libně kolem kopečků, tak jsme mě házeli do sudu s kyselinou. Jak tam nyní přicpeme další 2 koleje (počítám s 4 kolejkou do Běchovic). To zlevnění dopravní cesty používá i silnice v místech, kde chybí obchvat a nahrazuje ho dálnice (Beroun, Brno...)
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 13:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ona je u nás nějaká VRT definitivní?
dokud se nezačne něco opravdu stavět, tak bych byl opravdu opatrný, naši politici umí pěkné kotrmelce.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4807
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 13:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: nápad na nekřížení nákladů v Libni samozřejme existuje a je to právě ten přesmyk. Ve schémaťáku je už kreslen jako výhled a je patrný už dnes v podobě mezer v číslování výhybek.
Z pohledu změny územního plánu a nutnosti něco bourat je na tom přitom o dost líp než to Tvoje rovnání výjezdu z Libně, přesto to ještě pořád není definitivní.
Takže já mám raději existující výjezd z Libně kilem než nejistý šotosen stošedesátkou prstem na mapě.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 14:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hajnej To chápu, že je nějaký projekt. Ale holt jsme nezrušili reko nějakého uzlu, aby jsme na něj měli zdroje stejně jako neuskutečněním reko Brna ve prospěch NS1. A NS1 vyřešilo křižování EC každou hodinu přes zhlaví. Tak chci najít návrh o 4 řády levnější než přesmyk nebo ježdění přes hlavák a přitom byli dopravci spokojeni.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 14:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: To zlevnění dopravní cesty používá i silnice v místech, kde chybí obchvat a nahrazuje ho dálnice (Beroun, Brno...)

Není pravda, ty úseky jsou (už) zpoplatněné stejně jako jiné.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10810
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 10:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oživení přichází...
zaslechnuto v rádiu:
Developerská společnost Orco prodala část svých pozemků v Praze-Bubnech firmě, kterou společně vytvořila s dalším developerem Unibail-Rodamco. Obě společnosti chtějí na těchto pozemcích spolu postavit obchodní centrum. Dotčený pozemek má rozlohu 3,7 hektaru. Uzavření celé transakce firmy očekávají na začátek roku 2012. Samotné obchodní centrum má otevřít brány v roce 2017.
Výstavba na místě bývalého nádraží a přilehlých pozemků v Bubnech patří mezi hlavní projekty Orka. Firma tam plánuje rozsáhlou výstavbu bytů, kanceláří a obchodů. Celkově Orco v lokalitě kontroluje přibližně 25 hektarů pozemků.
NIC NEBUDE
Wels
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 09:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem : Ty víš, jak člověka po dovolený naštvat. Ať ORCO i s Uni něčím táhnou třeba do ... . Kdy se zastavíš v Bubech, než to tu zbouraj i s náma?
Dlouhá_trakce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 05. srpna 2011 - 10:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak je to s těmi nástupišti v HOPO? zatím se tam nic velkého neděje. skoro vůbec nic.
MHD a vlaky fotoweb: http://doprava-cr.webnode.cz/
Chodec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 05. srpna 2011 - 14:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dlouhá_trakce: počkej do příštího týdne.. to by měli kopnout do země
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10844
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 15:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

38 % lidí by rádo vidělo místo Masny lesopark. Zdroj - sobotní MfD-Praha

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
NIC NEBUDE
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3857
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 19:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme: Ty věříš MfD, tedy že 38% lidí tu chce mít opavdový Sherwood II. Ale samozřejmě pokud se ptali těch spravnejch v tom parku před hlavním nádražím, tak to 38% být mohlo.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 866
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 22:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tka to by bylo děsný. I ty Vrchlického sady jsou divoké.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 22:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No mně teda zaujal pisálkův názor, že se Masna skoro nevyužívá. S1, S22, S do Kralup a S4 jsou asi nic. Často se stává, že není ani jedna volná glajza, poštovní bývají obsazeny odstavenými slony, postává se i na 1. n. 2. koleji. Možná by ta 8. a 9. kolej nebyla od věci.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 07. srpna 2011 - 23:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem měl dojem, že se tam píše o nevyužívaných plochách - tj. ne rušení nástupišť a nádraží jako takového, ale bývalý spěšninový dvůr, okolí Na Florenci atd.