K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 01. 03. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 01. 03. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 12:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Montas žádné výmluvy to že o něm nevěděli je fakt odřekli vlak a když jsem se ptal proč se nepoužil pohotovstní PTG tak jen jé on tam je? Tak po delším domlouvání se použil.Holt novinka a chvíli trvá než se zaběhne dnes už všichni ví a používají.
http://www.pestraspolecnost.cz/
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 12:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpnk: Ono v prosinci i lednu nebyla taková potřeba jejího nasazení jako nastala v únoru. Kdy nejdřív hasila průsery regionálky a pak když v Čechách začlo být hezky a sníh se vysypal na moravsko-slovenském pomezí, nastal čas jejího běsnění na expresních vlacích

Montas: Ale nebude. Ostatně by to ani nebylo ideální umístění. Jen je potřeba aby si to víc pořešili s tou četou.
Dispečeři O16, to je taky složitý. Co si budeme povídat, při těch problémech co nastaly na začátku února, kdy se jim v jeden den povedlo ráno vyrobit v ranní špičce třikrát díru 40 min. Radotín - Praha a zároveň jako bonus dávno po skončení průšvihu v Klánovicích směr Praha interval 90 min. na konci ranní špičky (7:30 - 9:10 nejelo nic), tak hněv dopadl i na ně. A ukázalo se pár systémových problémů (např. jejich střídání v 7 ráno = v čase největší špičky). Mezi ně mimo jiné patřilo i zjištění, že prý nevěděli, že něco takového mají vlastně dělat. Nezbývalo než začít tvořit přesnější pokyny.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 13:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Líbí se mi jak v každém příspěvku neopemenete jakkoliv naznačit, že výpravčí na trati 171 jsou vlastně negramotní a neschopní
Bavíme se tady opravdu o ničem. Jak říkám, realita ukáže.
21.12.2012 - Konec světa jako tragédie všeobecně sdílená, není zase až takovou osobní katastrofou.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4926
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 13:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mýlím se hodně když si myslím že Dobřichovice - Radotín jednokolejně se protáhnou za hodinu dva páry vlaků a možná 1 další prá "na blok"? Tedy jeden "zezastávkovatělej" R a jeden dvouechál?

Průser pak je když místo dvojice navíc pojede sólo protože někde chcíp nebo se po stošedesátýsedmý nepovedlo skuplovat...
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 13:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: dostal jsem email, pracuju na odpovědi. Beru to jako možnost, kdy poprvé výpravčí mohou vznést připomínky, návrh, řešení...
Naopak, Vás beru jako odvážněho člověka. Teď a tady toho moc nevyřešíme, bylo by lepší si k tomu opravdu sednout někde třeba nad vychlazenou plzňou.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 14:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpnk: tak v tom případe sedí na Křižíkovce banda d....
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 14:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a mimochodem... nese někdo odpovědnost za to, že je plošina pro invalidní spoluobčany na ešusech nepoužitelná!? To jen tak na okraj, když už... ZaPa jistě potvrdí.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 14:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: při výjezdu z depa by se měla zkoušet jeji funkčnost, ale mám takovy dojem, že pokud by se toto udělalo, tak je v tu ránu půlka jednotek neschopných.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 15:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu se zeptat: Něco se proslýchá, že bude výrazná změna dopravního modelu na 231 a 074 a to kladným směrem: 231 15 minut a 074 30 minut?? Co je na tom pravdy??

Speciélně u 074 se mi to zdá jako nesmysl, když nám chybí ta Toušeň, ale nevím čeho jsou schopní pánové z Ropidu.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3369
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 15:48:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: Nedělám z nich negramoty, dělají je ze sebe sami. Popravdě řečeno, kdyby zkušenosti nebyly takové jaké jsou, tak se rozhodně nikdo nenamáhá s nějakými manuály. Zkrátka provoz si měl dřív rozmyslet, zda používat výmluvy typu "nikde není napsáno co se má dělat". Nyní to napsáno je, a protože věřím, že výpravčí na trati 171 opravdu gramotní jsou, budeme to moci brzo posoudit v praxi (protože na dlouhé období bez mimořádné jednokolejky Dobřichovice - Radotín něvěřím).

Jezisek: Nejsem proti, pokud se bude hovořit konstruktivně (a myslím že ten co si s Vámi dopisuje by taky nebyl). Ale ne teď, protože teď bych hovořil hlasem připomínajícím podchlazeného havrana a po akci bych definitivně na několik dní lehnul.
Na druhou stranu jsem taky zvědav, co se na tom vymyšleném dá vylepšit Z mého hlediska je cílem snažit se v nepostižených úsecích jezdit co nejvíc a pokud možno včas, na postiženém úseku protáhnout co jde. Protože není nioc horšího, než když člověk umí u Babitronu a sleduje jak s osmi náležitostí (nebo kolik jich je) pro trať 171 tři stojí před jednokolejkou v Radotíně a tři v Dobřichovicích (a sedmá je v Běchovicích +20...).

Montas 470: No comment. Ale když si vzpomenu co jsem u tohoto počítače křičel ten den ráno co na hodinu lehly Úvaly a pak jsem sledoval kterak závodí tři osobáky z Prahy do Kolína těsně za sebou a všechny až do cílové stanice, zatímco zpět nejelo 90 minut nic.... (pak jsem se od dispečinku dozvěděl, že ani jeden nešlo otočit dřív, protože i do Kolína jezdí ráno lidi, co na tom, že ve směru opačném jich v tu dobu jezdí X-krát víc....) ... řval jsem tehdy ... no, radši no comment.

Jezisek: Ten co je objednal. Asi nějací experti z O12. Ona je otázka, jak vůbec ty invalidy řešit. Prostě jediná rozumná šance je jednoduchá mechanická plošina (která dosáhne všude až na zem - viz Regionovy na trati 120 - plošina jednoduchá, pěkná, primitivní ... leč kde není žádný perón ... nedosáhne). Ono totiž i kdyby ty elektrické plošiny krásně a bezchybně fungovaly, tak přeprava jednoho invalidy = 15 min. zpoždění dotčeného vlaku. Zkrátka celá koncepce je tam úplně špatně.

Montas 471: Stylové číslo příspěvku k diskutovanému problému Nicméně závidím Vám ten optimismus. Prý půlka Jestli by vyjela aspoň nějaká, byl by to úspěch. Obzvlášť kdyby se zkoušely před výjezdem všechny plošiny na jednotce.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 16:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Jeidné kde se to může proslýchat je Dopravní plán co vydal ROPID. Temn proslech je správný, leč upozorňuji, že tam je to zařazeno v rubrice 2013 - 2016 výhled (GVD 12/13 = rok 2012!). A tam je zařazeno opravdu lecos zbožného.
Čili výhledově samozřejmě 231 po 15 min., avšak není infrastruktura. Ta bude (možná! - pokud bude zvolena velkorysejší varianta a neopraví se jen dvoukolejka) nejdřív zahájena po roce 2016. Takže dřív než v roce 2020 se té 15-ky asi na 231 nedočkáme. Jediné co by šlo pořešit je prodloužit stávající Počernice z S9 někam (do Čelákovic či Lysé). To by technicky asi šlo. Ovšem je otázka jak to bude s nutností odklonů z akce Běchovice - Úvaly, především v roce cca 2015, kdy by se měl dělat Vidrholec. Je tam mnoho nejasných. Zaprvé jestli se to nepodaří dělat tak, aby zůstala vždy dvoukolejka (pak by bylo odklonů nemnoho). Pokud se to bude muset dělat s částečnými jednokolejkami, pak se odklánět bude muset ve velkém. Další otázka je kdy stavba začne (a zda vůbec - vždycky to může napadnout nějaké pseudoekologické sdružení, v té oblasti jsou velmi činní) - osobně se mi zdá začátek březen 2013 poměrně nereálný na to, že se před měsícem začala dělat aktualizace přípravné dokumentace pro územní rozhodnutí. Takže pokud stavba začne později, pak se to celé posouvá.
A na to je navázán vývoj na 231. Druhá rovina jsou finance. Ty Středočeský kraj dlouhodobě hlásá že nemá. A pokud obecenstvo na podzim zvolí Ratha, pak se lze domnívat, že je na železnici ani nebude mít. Leda snad do měst, kde ČSSD vládne. Snad mě za to kamarád nezabije, ale prozradím (ne)veselou historku z komunálních voleb. Kamarád byl coby nestraník lídrem oranžové strany v jednom městě. Přijel tam k nim pan hýtman na mítink. Nejdřív tam nechtěl jít, ale pak jsme ho ukecali, aby to využil a zeptal se ho. Tak se hýtmanovi svěřil s problémem, který ve městě má. Že půlka osobáků končí o stanici vedle a lidi chtějí, aby to jezdilo až k nim. A hýtmanova odpověď? "Když tu vyhrajete volby, tak to prodloužíme". Výsledek? kamarád skončil v opozici, vlaky končí o stanici vedle dál.... Čili nárůsty dopravy na železnici lze očekávat jen v případě, že zvítězí někdo příčetný, kdo bude chtít do železniční dopravy kolem Prahy investovat a kdo tak bude činit nikoli politicky, ale odborně.

A co se týká trati 074. Tam by se samozřejmě musela obnovit Toušeň. A o tom nezačal ještě nikdo ani jednat. Takže horizont 2020+.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 16:33:11    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- se před měsícem začala dělat aktualizace přípravné dokumentace pro územní rozhodnutí.
Ta se dělala loni, teď se aktualizuje projekt (pro stavební povolení).

v té oblasti jsou velmi činní
Jojo. ÚMČ Praha 21 vydal před nedávnem územní rozhodnutí na novou železniční zastávku Praha Běchovice střed. Pokud hádáš, že přišlo odvolání, hádáš správně.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 17:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: Dík za upřesnění. Tak to je přece jen nadějnější. A ono už je územko?

No právě, na to narážím.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 17:39:07    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Kdepak. Vydané by snad mohlo být během jara, ale bylo by s podivem, kdyby se nikdo neodvolal.

Ještě k 3370: připomínám, že Lysá - Praha se dá 15 min. na S2 vyjezdit i na dvoukolejce, byť za cenu širší skupiny v Nymburce. Ale chce to krátká následná mezidobí a perony v Kostomlatech, Čelákovicích (a Mstěticích, musí-li se tam stavět). Na třetí nebo čtvrtou traťovou kolej bych, být Tebou, zapomněl.

V klánovickém lese nějaké jednokolejky budou určitě, i sanační stroj by pracoval při výluce jedné sousední koleje (obsluha, vkládání geotextilií). Viadukt v Úvalech bude taky dělený 2+1.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6006
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 18:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: nese někdo odpovědnost za to, že je plošina pro invalidní spoluobčany na ešusech nepoužitelná!?

Ona neschopná možná nebyla, jen tomu asi fíra moc nevěřil. Asi má špatnou zkušenost....
Já osobně bych s ní vyjel (v předtuše toho kolik elektrický vozík váží), ale tohle si určuje strojvedoucí. Cca před měsícem, jsme tam pána normálně vyvezli.
Taky jsem si celkem naběhnul s tím, že jsem to domluvil na 1. dveře, aniž by mě v tu chvíli trklo, že u novějších čísel jsou plošiny jen na jednom konci.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3372
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 19:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: Asi se shodneme, že začátek březen 2013 by byl zázrak... V této souvislosti mě štve, že OJŘ chce navatovat jízdní doby Praha - Kolín pro celý GVD. Myslím že by jim SSZ měla taktně naznačit, že ten březen, s kterým oni počítají, je spíš zbožné přání.

231 - hodně s odřenýma ušima. Ale máš pravdu, asi by to šlo. Kdyby za rychlík na odhlášku najely Milovice, pak by to druhý Nymburk stíhal těsně na odhlášku do Vysočan před dalším rychlíkem. Z Nymburka by se jelo +10. Jen obrat v Milovicích mi vychází cca 2 minuty, to asi nebude úplně ono.

Proč by sanační stroj musel na 0. pracovat při výluce sousední koleje? Jak pracoval u Červenky? Z jedné strany pojížděná kolej, z druhé strany chráněná bažina?
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 24. února 2012 - 20:29:56    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- 011 je asi zralá na kreslení variantního GVD začne/nezačne.

Z druhé strany jsou oranžoví mužíci :-) Takhle to vypadalo u té Červenky:

Výhoda sanačního stroje by byla v délce výluky, nevýhoda v nutnosti udělat celý les naráz (kvůli třetině lesa sem AHM nikdo z Rakous tahat nebude). Takže (doby výluk pálím od boku):
- po kolejích mosty ve výlukách třeba 3 x 45N, jezdí se vždy dvoukolejně
- po kolejích svršek+spodek sanačním strojem, při pracech v krajních kolejích dvoukolejný provoz, při práci v nulté jednokolejný, třeba 3 x 15 N
Zůstaly by jednokolejné provozy ve zhlavích (Blatov a Úvaly), ale to jsou krátké úseky.
Nicméně možnost mít totálně rozvrácenou dopravu "jenom" dva týdny a po zbytek výluky jezdit víceméně dvoukolejně mi nepřijde nezajímavá.
(v reálu pak přervou dálkový kabel nejdéle týden po předání staveniště a nebude se jezdit taky...)

Další aspekt, který budeme muset zvážit, je vhodnost sanačního stroje ve vztahu k podloží - jednak aby to dokázal zpracovat (jsou tam štěty), jednak aby se hotová trať nehoupala.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3373
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 06:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: Jsem přesvědčen, že tak se to na jednání i říkalo, leč pak asi pod dojmem nepotřeby odklonů pro rok 2013 se konstruktéři přiklonili k jedné variantě, která bude do začátku prací zbytečně navatovaná. Ale zase se to třeba změnilo. Cožpak variantu si dovedu představit. Osobáky asi můžeme navatovat, výchozí/končící dálková v Praze holt během prací odjede dřív/přijede později, akorát tak nějak nevím co s EC taktem, který už tak bude mít problém, protože hranice jsou daný, jízdu oproti letošku zpomalí ještě Ústí a o jízdě pouze přes Holešovice objednatel nechce ani slyšet.

Tak pokud by se jednokolejka zkrátila na 15N (byť v celém úseku) + kratší akce v podobě jednokolejek na zhlaví (přičemž na Blatově to lze s provizorní spojkou ještě docela slušně optimalizovat), samozřejmě ještě vhodnější by bylo, kdyby se to povedlo nacpat do nějakého vhodného termínu (který bude třeba vyvěštit, osobně bych tipoval asi střed letních prázdnin, nějaká druhá půlka července, ať je rezerva), pak by to i tak bylo hodně zajímavý. Takže 0. kolej sanačním strojem druhá polovina července 2016?
Zda to jde, je nutno zvážit, tomu já nerozumím. Zásadní je, aby se opravdu hledaly všechny možnosti, jak do toho jít (ten úsek si to zaslouží). I kdyby to třeba mělo trvat 21N. A po tuhle dobu by holt dopravní opatření byla "drastická" (kdyby se aspoň v těch Běchovicích daly rozumně točit autobusy, protože v takové celojednokolejce asi nelze považovat za rozumné zastavování v Klánovicích - byť tím rozhodně nijak nechci předjímat postoj objednatele).
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 64473
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 10:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vhodnost sanačního stroje ve vztahu k podloží - jednak aby to dokázal zpracovat (jsou tam štěty)

Zvýšení nivelity nepomůže?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4080
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 10:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
akorát tak nějak nevím co s EC taktem, který už tak bude mít problém

Coby? Zlomí se v Praze. Buď celkově a napořád (ostatně uvidíme, co s tím udělá otevření nové Vídně a jiné spojení ramen ve Vídni) nebo jen na těch 15 dnů nepřetržitých výluk.

K.A.F.:
v reálu pak přervou dálkový kabel nejdéle týden po předání staveniště a nebude se jezdit taky...

Osobně se spíše děsím, že začnou padat dráty poté, co se jich část převěsí na nové vedení.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3374
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 14:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Ono to není jenom o těch 15 dnech, ono pokud tam bude nějaké prodloužení jízdních dob kvůli Ústí a zároveň kvůli Vidrholci ... uvidíme, sám jsem zvědav co si ČD dohodly na mezinárodních poradách.
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 14:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: jak to bude při výluce s 15 minutou do Úval, vložené Berouny se tam nemohou vejít.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6008
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 16:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Montas: Jestli vůbec nějaké vložené Berouny tou dobou budou, protože i na 171 budeme nejspíš rádi za 30 min. Jenže tam to nebude o dnech, ale o měsících.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.184.79
Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 17:05:14    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- 0. kolej sanačním strojem druhá polovina července 2016?
Zatím je to stále v OPD, takže o 24 měsíců dřive ;-)

MZ
Se zvýšením nivelety se při sanačním stroji počítá, akorát v Klánovicích pod nadjezdem se koleje zdvihat nedají.

Mibl
Jo, obávám se téhož :-(
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 18:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: tak otázkou je, kdy se začne na 171 kopat...
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 25. února 2012 - 18:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Montas: to by mě taky zajímalo, když před rozkopáním 171 se měla dát jakžtakž dohromady 173 kvůli odklonům. Jenže podle některých informací JPP se tam toho letos pro zvýšení kapacity mnoho udělat nemá - k tomu by mělo dojít až někdy v 2013, a to kdoví jestli, protože peníze...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3375
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 08:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Montas: Když bude dvoukolejka a rovnoběžný GVD, který všichni tři osobní dopravci předběžně odsouhlasili, a bude v Úvalech kde otáčet, pak se vejdou.

Zapa: Vy jste optimista s tou přestavbou. Pokud budou Běchovice - Úvaly do roku 2015, pak na 171 čistě teoreticky do roku 2015 hrozí pouze úsek Smíchov - hranice Prahy (maskovaný pod Smíchov - Černošice) a žst. Beroun (maskovaná pod krycí název Karlštejn - Beroun). A na úseku Smíchov - Černošice se připravuje stavba tak, že by měly být provizorní odbočka Barrandov (někde u Strakonické, ne už u hradla), pak trvalé spojky do nákladních kolejí v Chuchli a na druhou stranu odbočka Kosoř. Čili by se měla dát projezdit 15-timinuta. 10-timinuta už ne.
Jiná otázka je, kdy a zda vůbec stavba vypukne, zde je to ještě mlhavější než u Běchovice - Úvaly, tady teprve probíhá výroba přípravné dokumentace a v dubnu se má žádat o územní rozhodnutí. A pokud se pak aktivuje mistr z Edelstadtu a Černošic (nebo jemu podobní)....

K.A.F.: Snad o 12 měsíců, ne? Vidrholec tam máte na 2015.

Suri: 173 je v zásadě připravená, otázkou jsou samozřejmě peníze. Ovšem pokud vše půjde bez obtíží, tak na rok 2012 to už celkem nadějně vypadá na rekonstrukci Rudné (i nová nástupiště) a vložení výhybek v Hlubočepech (a nevím zda neproběhnou ještě nějaké další menší akce na trati). Otázka je, zda tam veksle nebudou hnít navždy, protože vedlejší kolej a zabezpečovací zařízení (dálkovina z Berouna) po celé trati by se měly dělat až 2013 a jestli na to budou peníze, to je samozřejmě ve hvězdách.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7936
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 11:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Zrovna nástupiště v Rudné zatím moc nadějně nevypadají.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3378
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 15:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Už zase ne? Vždyť ještě nedávno bylo info, že ano (na druhou stranu, zrovna bez nich bych se i obešel).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7939
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 17:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Zrovna o víkendu 25.-26.2. ne. Ale co bude zítra? Pozítří? Za týden? Co já vím?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3381
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 26. února 2012 - 18:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Klasika. Možná by nám to přesněji řekl děčínský vševěd (jestli sem náhodou vleze, tak se máme na co těšit!)
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 64481
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 27. února 2012 - 04:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF:
Díky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


no_comment
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2012
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 15:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Popularita jízdenek PID v pražských vlacích stoupá
Železničář | 9.2.2012 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: FILIP DRÁPAL | Téma: Doprava

Na podzim 2011 provedla organizace ROPID ve spolupráci s Českými drahami a Fakultou dopravní ČVUT v Praze každoroční průzkum skladby jízdních dokladů, v němž bylo zjišťováno, na jaké jízdenky jezdí cestující ve vlacích Pražské integrované dopravy. Při průzkumu ve vlacích bylo osloveno celkem 88 tisíc cestujících na území Prahy a 8 tisíc ve vnějších tarifních pásmech. Pravidelný průzkum se prováděl také pro stanovení výše úhrady, kterou ROPID odvádí Českým drahám za uznávání jízdenek PID. Výsledky se použijí i jako podklad k dělbě tržeb z jízdného. Celkový podíl jízdních dokladů PID ze všech jízdenek ve vlacích ve všední den činí 70,29 procenta. V předchozím roce činil tento podíl 68,66 procenta. Například v roce 2001 to bylo pouhých 43 procent.
O víkendu vzrostl podíl jízdenek PID z 53 procent na 54,41 procenta. Průzkum zjišťoval i jednotlivé druhy jízdenek. Z celkového počtu cestujících je 64,90 procenta uživatelů předplatních jízdenek PID a 5,39 procenta uživatelů jízdenek PID pro jednotlivou jízdu. Zbylých 29,71 procenta cestujících jezdí na jízdní doklady ČD. Tento podíl platí pro území Prahy ve všední den.

Roste význam předplatného
Vlakové linky s nejvyšším podílem používání jízdenek PID jsou následující: S41 Praha-Libeň - Roztoky u Prahy (82,4 procenta), S6 Praha-Smíchov - Nučice (81,4 procenta), S65 Praha-Smíchov Na Knížecí - Praha-Zličín - Hostivice (79,5 procenta). Největší podíl jízdenek PID pro jednotlivou jízdu na území Prahy byl zjištěn u linky S7 do Berouna (7,2 procenta) a dále u linek S1 na Český Brod, S2 na Lysou nad Labem a S9 do Strančic. Oproti průzkumu v roce 2010 se jedná o další nárůst u celkového podílu jízdních dokladů PID ve všední den (o více než 2 procenta). Naopak klesl podíl jednotlivých jízdenek ve prospěch jízdenek předplatních (zřejmě kvůli změnám ceny v červenci 2011). Nejvíce vzrostlo využívání integrovaných jízdenek na linkách S3 (z 47,2 na 59,1 procenta) a S4 (z 47,6 na 52,5 procenta). Na lince S3 se viditelně zvýšilo používání vlaků Pražany z oblasti Čakovic, Kbel a Satalic.
V letošním roce ROPID předpokládá pokračování vzrůstajícího trendu, neboť železnice nabízí stále více možností, jak se pohybovat po Praze rychleji a pohodlněji než s klasickou MHD. Ještě vyšší podíl jízdenek PID umožní novinky z aktuálního jízdního řádu. Jsou to například prodloužení vlakové linky S9 do Horních Počernic, více návazných autobusů na vlaky S1 v Klánovicích z oblasti Újezdu nad Lesy i Klánovic a více nízkopodlažních Regionov na linkách S8 a S80 do Dobříše a na Posázavském pacifiku.

Standardy kvality za rok 2011
ROPID také ukončil hodnocení standardů kvality za celý rok 2011. Z hodnocení například vyplývá, že nebyl splněn standard bezbariérovosti stanic a zastávek, jehož plnění lze zvýšit prakticky pouze modernizací stávající infrastruktury a je tedy v kompetenci SŽDC. Průběžně přetrvávají problémy v informování ve vlacích. Naopak došlo ke zlepšení v informování ve stanicích a zastávkách. Čistota stanic i vozidel se držela po celý rok s mírnými sezonními výkyvy na dobré úrovni, během roku se však, především v letních měsících, zvýšil podíl vandalismu na vozidlech. Oproti roku 2010 byl bez problémů splněn standard stáří vozidel.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9312
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 16:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobré zjištění,že zastávky nemají bezbariérový přístup. To bych si fakt nevšiml!!!
Naštěstí čistota stanic,vozidel - záchodků byla v normě. Uffff. Ale kontrolovat bych to nechtěl.

Co na to člověk musí mít za vzdělání,aby tohle poznal???

PS: ještě bych to doplnil jednou zásadní informací, dráha na Kladno o které se hovoří už asi 20 let stále není, dokonce nebylo ještě ani kopnuto. Aby si někdo po těch letech nemyslel,že se něco změnilo, nedej bože, že už se jezdí!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 17:57:11    Odkaz na tento příspěvek  

jinak, neuveritelna vec - v radotine pribyl pragotron! sice jen na nastupisti smer praha, ale i tak me to prekvapilo zhruba stejne, jako kdyby tam umistili original mona lisy.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6012
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 28. února 2012 - 18:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: Taky jsem tomu včera nemohl uvěřit, ale místo bych vybral lepší.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4940
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 11:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ještě by někdo moh někde ukrást pár fošen když není na železný šíny a v tom Radotíně (a na Smíchově...) udělat nájezdy pro kočárky.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6014
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 29. února 2012 - 13:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Tohle jsem taky nepochopil. V kde jaké po trati to problém nebyl, ale Smíchov a Radotín (možná ještě Chuchle, ale tam je to asi fakt zbytečný), tomu stále odolávají. Když už Ropid tak krásně vyčísluje v tabulkách bezbariérovost stanic v PIDu, tak by mohl trochu zatlačit tam kde je to potřeba. Stanice s nejvyššími obraty lidí v Praze, ale je problém sehnat pár plechů.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 13:49:01    Odkaz na tento příspěvek  

jo, to je v radotine dycky komedie, kdyz rozhlas hrde mrmla o tom, ze "ve vlaku je zrazen vuz pro prepravu kocarku a cestujicich na voziku". predstava, jak se takovy vozickar dostava byt jen z 1. nastupiste (nejlepe jeste z jeho casti "za semaforem"), zavani hodne cernou komedii.
z druheho nastupiste by to mohl vzit maximalne tak mezi kolejemi k zavoram (ja to tak delaval s kocarkem), ovsem to zase riskuje, ze tam budou stat budizknicemove a loudit pokuticku.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4942
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 14:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No právěže v Chrchli ty šíny bůhvíproč jsou.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6016
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 29. února 2012 - 15:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Já to v Chuchli zatím neměl možnost zkoumat. V tom případě si někdo někde "sedí na vedení". Hlavní je, že se tímto zvýšily standardy bezbariérovosti PIDu. To že to využije asi tak 0,000001% cestujících nikoho netrápí.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Podbabák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.202.85
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 15:31:27    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/stavebnictvi/zpravy/vy stavba-rychlodrahy-do-kladna-by-mohla-zacit-do-peti-let/761540

něco pro radost páně Káem-a :-(

-aa-/K.A.F./někdo další: nevíte něco více o tom, jak si to představují? Zda mají v úmyslu udělat nadzemní Veleslavín (rozdíl proti projektu, kde je to jen zastávka a koleje k ní z obou stran vedou lehce pod zemí) a v něm zaříznout koleje? Či nechají koleje dál a rychlíky budou moci jezdit až do centra?

všem: V případě, že to první (zaříznout koleje), tak by to pomalu stálo za to, začít upozorňovat lidi z Kladna, Hostivice a Jenče, že přijdou o přímé spojení bez přestupu až na Masnu.

Nebavíme se už o nějaké zařízlé lokálce ve vylidněné oblasti, ale o likvidaci jedné z potencionálně nejideálnějších příměských tratí.

Což je úplná hovadina. Minimálně ty rychlíky by zůstat mohly, tím by lidem z okolí Hradčanské a Ořechovky i ubylo těch nenáviděných vlaků.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 16:21:24    Odkaz na tento příspěvek  

Podbabák: a kterých pěti let ?

Já jen že když jsem se v roce 1997 nastěhoval na Kladno, tak už tehdy se o rychlodráze hovořilo jako o hotové věci. No a uplynulo bratru 15 let, a furt nic... Takže jsem poněkud skeptický.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4945
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 16:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo Kladno a P6 - v Dejvicích vystupuje z vlaku tak 10% lidí a to ne vždy. Tudíž useknutí v prdeli světa Velekravín by bylo totál na přesdržku a celá rychlodráha asi k ničemu páč by stejně bylo rychlejší jet busem.
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 5-2010
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 16:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tady zmiňujete Chuchli, víte o tom, že na tamních nástupištích a na schodech k nim se již několikrát za běžného provozu (ještě staré panťáky) ve dne točilo tvrdé porno? Jakožto příznivce trati 171 mě na to upozornil kamarád (pro změnu nadšenec do porna) a poslal mi i pár (kdysi) funkčních odkazů. Dávat je sem ovšem nebudu.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 16:57:38    Odkaz na tento příspěvek  

dan1977: jojo, me to posilal kamarad se zajmem o zeleznici i porno :-) aspon to ma nejake vyuziti, kdyz uz ne pro dopravu... :-)


petr vlcek: co vim, tak ve smyslu "konecna veleslavin" uz si zanotovali dobes s nasim stredoceskym protektorem.

aneb "Na Veleslavíně by podle Dobeše měl v budoucnosti vzniknout dopravní uzel. Cestující by tam přestoupili na nově vzniklou stanici metra, takže nebude nutné rychlodráhu dovést do centra Prahy."

takze abyste vedel, je to velke vitezstvi, protoze nebude nutne budovat trat az do centra :-). nicmene ve svetle nevyvratitelneho faktu, ze kladenaci potrebuji na prahu 6 (stejne jako prumerny berounak potrebuje jen a pouze a zlicin) je to rozhodne spravne reseni. dokazete si predstav it cenu parcel jen v katastru nadrazi dejvice? prece byste nebyl k tem prazskkejm odeesackum takle neprejici!!!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 17:05:12    Odkaz na tento příspěvek  

jinak me hodne bavi castka 27 miliard za 10 kilaku z veleslavina na masnu.

nemel nahodou nak zhruba stejne stat 25 kilometrovej tunel do berouna?
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 17:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z.... : To víte, tunel jako tunel.....
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 17:44:30    Odkaz na tento příspěvek  

treba to misto sterku bude zasypany kokainem, co ja vim...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 17:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: To by to lože nemělo moc velkou životnost a zřejmě by docházelo ke každodenním střetům vlakové soupravy s absolutně zfetovaným člověkem.....\clipart{lol}. Mimochodem kokain nemá požadovanou pevnost, já bych to viděl na štěrk obhacený tu a tam diamantem....\clipart{biggrin} (Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
Dan1977
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 5-2010
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 17:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z... No pokud by náspy na Praze 6 byly z kokainu, tak bychom Pavla Béma už od nich zřejmě nikdy neodtrhli
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 18:24:39    Odkaz na tento příspěvek  

dan: a mozna by tu stavbu i podporil, ze?


074: koho zajima nejaka pevnost, clovece? de voto, aby to bylo poradne drahy, neasi? :-)
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 19:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z... : Co nejdražší, ale za průměrný materiál.... .

http://kijfilm.blog.cz/1106/trat-074-neratovice-celakovice Tak tady něco zajímavého z Brandejský.

Mmch.: Je na 074 sepsaná výluka, to se bude i opravovat 3.kolej v žst.Brandýs nad Labem?? Díky za odpověď, jinak se zeptám, co se bude při výluce dít??
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 19:56:39    Odkaz na tento příspěvek  

Takže se nakonec zjistí, že se ty auta klidně mohly na Letnou přitáhnout ve stopě Buštěhradky, jak to bylo celkem za levno naplánovaný za bolševika .. no těbůh. Za ty miliardy zakopaný pod Vltavou, to by teda bylo koksu
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7951
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 29. února 2012 - 20:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podbabák:
Já bych řekl, že zatím ještě není třeba svlékat kalhoty. Brod je ještě hoooodně daleko.
(Mmch se tam píše o zkracování časů z Kladna na Masarykovo nádraží. )
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 29. února 2012 - 21:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já se teda budu snažit posílat pravidelně Ořechovkou jetku na letiště a zpět, schválně, co se bude dít
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3385
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2012 - 07:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Řekl bych, že situace s tratí Praha - Kladno je stále stejně nejasná, jako byla předtím. Ostatně není to tak dávno, co jsme četli po jednání Dobeš - Rath, že se rychlodráha začne stavět ... kdy to bylo? Tuším za rok nebo za dva? Teď už začínáme do pěti let. Obávám se, že páni politici zase nevědí co by vymysleli. Krajské volby se blíží, Rath je krajský politik, tam je to jasný, VV zase chtějí nahonit nějaké body kdekoli, protože to s jejich působením ve vládě do budoucna vypadá hodně bledě, takže by se nějaký krajský post taky hodil. Holt začíná zase bitva o to, co volič sežere. S realitou to zas asi bude mít pramálo společného.

A mimochodem pro kolegu Z F J, pak přijde rok 2013 a v něm zase budeme v kraji rušit vlaky/tratě. Rok po každých krajských volbách se to zkusilo - ať za Bendla v roce 2005 nebo za Ratha v roce 2009 ... takže je na řadě za XXXX v roce 2013?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4247
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2012 - 15:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle všeho se úsek Veleslavín - Ruzyně přece jen zmodernizuje, zdvojkolejní a elektrifikuje. Cestující z Kladna si po projetí regionovou přesedne v Ruzyni do moderního patrového elefanta, kterým popojede do stanice Veleslavín. Odtud bude do Dejvic pokračovat novým metrem.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2012 - 16:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: O větším paskvilu jsem zatím neslyšel..... Z Ruzyně do Dejvic Elefant a pak metro, super návod jak zaříznout vlakovou dopravu....
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4248
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2012 - 16:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale za to letiště splní a dostane 2 hvězdičky. A o to jde především.