K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 06. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 06. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 15:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Německu by s největší pravděpodobností byla trať Hostivice-Rudná zaústěna jak triangelem mimo Rudnou, tak mimo Jeneček přímo do Unhoště. Tedy za předpokladu, že by už dávno nebyla snesena v souvisostí s napojením do Hostivice.
Jakákoliv osobní doprava Rudná - Hostivice je zbytečná. Zrovna tak se dá pochybovat o rentabilnosti osobních vlaků Nučice-zastávka - Beroun. Pořád dokola...
Předpokládám, že do roka dojde k výstavbě DOZ Praha-Nučice-Beroun. Po skončení odklonové vozby bych se nebál zrušit jak Vráž, tak Lodenice (stačí zachovat dvě výhybky na vlečku).
Při tak velké stavbě, jako se děje teď, je škoda, že se trať od Hostivice nezaústí trianglem mimo Rudnou a zároveň (v budoucnu, snad) napojit trať v Unhošti přímo, tím pádem zrušit Jeneček a napojení do Hostivice.
To by byla reálná podoba přežití celé trati 173 a 122. Všechno je o penězích...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5609
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 15:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S obnovou trianglu souhlas. Se zaústěním do Unhoště taky. Se zrušením Jenečku absolutně ne.

Důvod je snad jasnej - nevalný a přetížený silnice se silnou IAD ze šmoulovů odkud VHD není vůbec nebo je na prd. Přičemž kolejová doprava umožňuje získat část lidí pro cestu přímo do centra a to i za cenu přestupu v Hostivici. Zatímco busy nabízej akorát návoz na metro který je pomalejší a méně pohodlný než IAD na těchže silnicích. Tudíž s nulovou přidanou hodnotou oproti IAD.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 16:59:48    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: oni budou ze šmoulovů chodit pěšky na vlak? Zkušenosti z Černošic a okolí praví, že dojedou autem k nádraží (což u ženských s dětmi naprosto chápu, nebudou vláčet nákup 1 km do kopce kvůli nějaké nablblé ekologii a jsou dřív doma).

Cestu "přímo do centra" z Rudný? Těžko. Z Hostivic na Masaryčku ano, ale trvá to slušně řečeno dlouho.
Už jsem zapomněl jaká bude konfigurace metro x dráha na Červeňáku (někde ten odkaz mám....). To by mohlo trochu fungovat. To metro je totiž "jistota desetinásobku"! Např. když padá sníh nebo stromy větrem. Já když jedu za vnoučaty na Kladno v zimě, tak jedu taky metrem a busem. Je to rychlejší a jelikož jezdím "proti směru hlavního úderu" tak i celkem pohodlné. A od busu to mám blíž než z nádraží....
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3474
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 17:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soupravy hl.n. - Smíchov sice z hlediska frekvence téměř zbytečné jsou, nicméně odvézt je někam potřeba je. A pokud se nevejdou na ONJ a Vršovice již zabírají jiné soupravy, na hl.n. zůstat nemůžou a na Smíchově je jakési takési byť bídné zázemí, tak prostě holt je Smíchov logická volba. Ať se to nám z regionálky líbí nebo ne. Ostatně i Regiojet zamířil na Smíchov, byť už na něj zbyl jen zastrčený obvod společného nádraží. Uvidíme kam bude směřovat Leo. I když ten bude vratný, tak třeba bude obracet rychle na hl.n.

Co se týče výhledu Rudenky. Orky má pravdu, je tu v téhle republice dost lokálek, kterým moc šancí na přežití nedávám. Některé už to za těch pár let nepřežily, jiné jsou na pokraji, mnohé další drží politika. Ovšem dovolil bych si tvrdit, že tento "šlus" se zrovna tratí kolem Rudné netýká. Lidí stále přibývá, poptávky po dopravě taky, a to i v té Chýni. Nikdo z nás v tomto okamžiku netuší, jaká bude reakce na existenci vlaku v Chýni. Může nastat, že si jej všimne pár zoufalců. Ale taky se může stát, že budeme shánět za 14 dní Regionovu nebo něco podobného. Těžko předjímat reakci obyvatel. Zatím jsou reakce lidí na železnici v Praze a okolí stále kladnější a mění se i postoje regionálních politiků, zejména ve městech a obcích. Čím blíže Praze, tím větší zájem o železnici. Jsou i obce, kde litují, že k nim železnice nevede a jsou odkázáni na autobusy. A závidí svým sousedům, že vlak mají.
A ještě malá poznámka k Rudence. Budeme-li historicky věrní, pak jistě víme, že trať Praha - Rudná - Hostivice lokálkou není! Vznikla poněkud dříve, před vznikem lokálkových zákonů, v době největšího železničního boomu (byť již na jeho konci) jako uhelná dráha Pražsko - duchcovská. Výhodou z toho plynoucí je, že je postavena v parametrech hlavní trati, jen dnešní doba to zatím neuměla využít (teď už to snad bude lepší). Rejpalům zase předem odpovím: Ano, byla postavena jako uhelná dráha, nikoli s určením pro osobní dopravu, pro níž byla naprosto nevhodná a poslední zbytky její vhodnosti se odstranily na začátku první republiky po dokončení spojky Zvoleněves - Podlešín (a definitivu znamenal konec 2. světové války a triangl na Jenečku). Leč vývoj se dynamicky obrátil na přelomu tisíciletí, kdy najedou trať začala čím dál více procházet nikoli pustými poli se sem tam skomírající vesničkou za hranicemi velkoměsta, nýbrž stále se rozvíjející bytovou zástavbou s tisíci obyvatel, na jejíž rozvoj tak nějak naprosto nestačí reagovat silniční síť, a tak se vysloveně nabízí využití kolejové dopravy pro rychlou obsluhu nově osídlených území. Populisticky řečeno: "Nová doba staví před tuto železniční trať nové výzvy a úkoly v oblasti zvýšení kvality života obyvatel regionu a zajištění trvale udržitelného rozvoje" (jak vystřiženo z propagandy EU)
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 19:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.praha5.cz/cs/uredni-deska-priloha/4305

případně

http://www.praha13.cz/zdroj.aspx?typ=4&Id=16879&sh=1231481813

nebo

http://mesta.obce.cz/mool-vol/VismoOnline_ActionScripts/File.aspx ?id_org=14331&id_dokumenty=194179&n=zaver%2Dzjistovaciho%2Drizeni
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 11-2002

Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 19:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Nová doba staví před tuto železniční trať nové výzvy a úkoly v oblasti zvýšení kvality života obyvatel regionu a zajištění trvale udržitelného rozvoje" (jak vystřiženo z propagandy EU)
Taktak, "...náš svět je plný změn, silikonový čip ... utváří život, kvalita života nás zajímá, životní prostředí, ochrana, znečištění, ..., hmmm, budoucnost našich dětí a dětí našich dětí, ... A jsou tu městské farmy!..."

2koridor.websnadno.cz
Podbabák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.89.143
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 20:01:12    Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar:
Já mám pocit, že hlavní důvod, proč dnes nejezdí S6 na Hlavák není ani tak 3. kolej, ale spíš nutnost křížit kolejiště na Smíchově. Tohle by měla vyřešit optimalizace, ne?

3. kolej zatím moc nehrozí, ale tím pádem nehrozí ani Výtoň, takže samotnou optimalizací Smíchov-Hlavák, by kapacita toho úseku měla stoupnout, nikoli klesnout. A čistě teoreticky... směr na Vršovice tu 3. kolej máme, ne?

Ono to chce 2 věci:
1) jak napsal Suri... jezdit na rozumnější nástupiště na Smíchově (snad vyřeší přestavba Smíchova)

2) není potřeba procpat až na Hlavák všechny vlaky... řekněme jen ty, co pokračují z Nučic do Berouna, pro posílení zájmu lidí jet vlakem a ne autem k metru


Tunel Smícháč-Hlavák beru jako budoucnost, kterou asi nemá smysl řešit dřív, než vyřešíme povrchové tratě v Praze. Rozhodně mu fandím, ale má to svůj čas. Byl by to obří skok pro železnici v Praze, ale zároveň by to odčerpalo šílené množství peněz na investice do železnice ve zbytku ČR.

K němu se dle mě dospěje postupně... dílčím zlepšováním železnice v Praze a růstem jejího významu a při potřebě plánovat "co budeme stavět dál", se bude tunel Smíchov-Hlavák stávat realizovatelněším a realizovatelnějším.


"Na Knížecí" mi přijde jako takové pseudo řešení. 1) poškodím/zabiju tím S65; 2) kdoví, jak dlouho bude smět zastávka Na Knížecí existovat - develotři; 3) nebude i pouhé pravidelné odbočování ze 171 na kolej směr "Na Knížecí" vyžadovat nějakou investici?; 4) vylepším cestujícím sice některá spojení (k dálkovým busům, mhd busům, tram, více pěších cílů) a jiná zhorším (jiné dálkové a mhd busy, tram, rychlíky, pár pěších cílů je i na Smíchově)... je otázka, čeho by bylo víc.

Ono by mě k tomu napadlo takové hezké řešení - stavět jak Smíchov, tak pak pokračovat Na Knížecí (a předělat Na Knížecí na takovou 1 peronovou hlavovou zastávku, kde z jedné strany zaparkuje S65 a z druhé S6). Jenže to i v minimalistické verzi znamená prodloužit na Smíchově podchod, postavit tam další nástupiště, byť krátké a boční, a asi i nějakou tu vyhybku a též upravit kolejiště Severního nádraží, aby se nekřížila S65 a S6. Vlaky ze 170 by tohle řešení netrápilo, ale ty úpravy budou minimálně za 100 mega.

Není to drastická částka (jsme v Praze) a vyřešíme tím dilema bodu 1) a 4). Ale co s bodem 2)? A s bodem 3)? K čemu do toho investovat balík, když stejně bude cíl S6 v budoucnu poslat na Hlavák?

S65 bych přál udržení Na Knížecí - navzdory develotrům. Ale pro S6 to moc budoucnost nemá. Respektive, je to horší řešení, z možných budoucích řešení.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 20:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u těch souprav z východu na Smíchov stejně není žádný systém, letos to vyšlo na Vsetíny a pomalíky Brno via Česká Třebová, jinej rok tam končily Hradce Králové, jindy Cheby via Ústí nad Labem, jindy zas Brna přes Havl. Brod atd., prostě koncepce žádná. Víc lidem by pomohlo zastavovat s S6 u schodů do podchodu na 3. nástupišti, ty soupravy od rychlíků se vejdou na koleje mimo nástupiště. Stejně jsou tyhle rychlíky na prd, když při zpoždění nebo jiné mimořádnosti na S7 je normální PID cestující např. ten, který chce přestoupit z/na S6, ty rychlíky stejně nesmí použít pokud si nekoupí standardní ČD jízdenku.

Co je nutno pochválit je návrh jízdního řádu pro hrbatou - poprvé téměř dokonalý takt ve stěžejním úseku Smíchov-Nučice, příjezdy a odjezdy na Smíchově po celý den ve stejnou minutu, ideální čtyřminutové přestupy na/z S7 po celý den. Navíc úplně vše v "moderním" částečně nízkopodlažním vozidle - ve spojení s lepším kolejovým svrškem a větším podílem bezstykové koleje půjde kultura cestování opravdu dost nahoru. Má to ale i svá "ale" - budou opravdu fungovat přestupy hlavně směr hlavák, když ono "moderní" vozidlo není zrovna nejživějši a nemá problém cestou nasbírat nějakou tu minutu? To je pak při přestupu každý metr dobrý a z 3.A přestup na 2. tak dvě minuty zabere, osobám s pohybovým omezením i víc. Neměl by se Ropid více snažit a tlačit na to, aby přestup byl co nejvíce user friendly, když už nelze S6 procpat na hlavák?
Podbabák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.89.143
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 20:09:21    Odkaz na tento příspěvek  

doplnění
Jinak ještě můžem také uvažovat nad Vršovicemi. Případně nad možná šíleností, ale teoreticky by šlo i Smíchov-Vršovice-Hlavák... Úvrať a +8minut, ale zároveň možnost dostat se bez přestupování na hlavák k metru C a dálkovým vlakům. Řešení pro lidi co nespěchají, ale oželí přestup. Či pro "náhodné cestující", kteří jedou 5x za rok a řídí se IDOSem.

Jet z Hlavasu na Smíchov 15min sice nebude žádné terno, ale bavíme se o centru města, kde parkování není žádná sláva a proto najdeme i lidi, kteří ocení spíš absenci přestupu a budou si číst knihu, koukat na seriál, spát, než ušetření 8 minut přestoupením už na Smíchově do S7. Zvláště, pokud mířím třeba až do Vráže.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8279
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 20:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri:
Má-li ROPID v úmyslu dále posilovat S7 a současně má-li být zavedeno více dálkových vlaků směr Plzeň (a pokud ne, k čemu III.koridor), pak bude s vysokou pravděpodobností nutné na Smíchově střídat hrany pro zkrácení následného mezidobí na 171. V takovém případě to s rychlými přestupy hrana-hrana nevidím moc dobře. (Beztak budou vždy jen v jednom směru, v druhém bude třeba fárat do podchodu.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 20:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: ale je rozdíl, jestli mi to zastaví u podchodu, do kterýho vlezu rovnou z vlaku a nebo jestli musím nejdřív uběhnout cca 120 metrů než se k podchodu dostanu
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 21:03:54    Odkaz na tento příspěvek  

ad -aa- : soupravy HLN - Smíchov a naopak celkem zbytečné nejsou. Pokud jimi jezdí "málo" lidí, tak je to především z toho důvodu, že tyhle vlaky nejsou uvedeny v kursbuchu na trati 171, takže mnoho lidí se moc diví, že vlak jede ze Smíchova, kde by mohli v poklidu přestoupit buď od rychlíku od Plzně nebo od osobáku (argumentace, že vlaky jsou uvedeny v kursbuchu na trati 010/011 je hloupá výmluva). Takže potenciální cestující na Smíchov musí vystoupit, zkouknout jak prázdná souprava s doprovodem odjede na Smíchov a přesunout se na jiný peron a za nějakých 15 - 20 minut pokračovat (v kladívka se stíhat osobák 27/57) ... V opačném směru jet ze Smíchova osobákem na HLN a přestupovat na soupravu jedoucí ze Smíchova - poněkud padlé na hlavu ...
Druhým důvodem je skutečnost, že vlaky z/do Brna "přes Vysočinu" jezdí jako Sv do odstavných kolejí 8,10,12 ačkoli v době jejich odjezdu / příjezdu by v klidu mohli jezdit na koleje 6, 7, 9 k peronům ... Jenže to by znamenalo drobátko, ale jen opravdu drobátko větší nároky na posun ...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3169
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 21:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Jsem rád, že přiznáváš, že s Chýní to může být i jinak, než si představuješ a chceš. Čili jsem rád, že varianta pár zoufalců už má místo i v Tvé hlavě.

Jen zopakuji: Trať do Rudné čeká v osobní dopravě větší využití pouze v případě výstavby zastávky v Rudné u přejezdu. Budu strašně rád, když tam konečně bude ve špičce opodstatněné vozidlo o kapacitě třívozové regionovy.... A tím je asi tak potenciál trati prozatím vyčerpán......

Ale lokálka žít bude i nadále, i když od zastávky v Nučicích dál do Berouna jen víkendovou osobní dopravou...... Tady asi vlak těžko někdy bude schopný převzít část cestujících z autobusů.

Jinak co si budeme povídat - trať do Rudné a dále do Duchcova sice byla postavena před rokem 1880 a tedy před érou lokálek. Leč nicméně se svými parametry jim dost blíží. A hrát si na to, že to kdysi byla hlavní trať? Proboha proč, žijeme snad minulostí?

Jo chápu, leckteří zde diskutující by si zastávku v Chýni přáli, ale místním přijde daleko víc lepší posílení autobusového spojení. Kecat tu cosi o zahlcenosti silnic nemá smysl, nejedná se o údolí Berounky (Černošice - Zadní Třebáň), které má opravdu nevyhovující nízkokapcitní a hlavně jediné rozumně použitelné silniční spojení s Prahou.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 21:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad obraty krychlíků na Smíchově: Jasně, takže budeme stavět ze Smíchova tunel, protože stará trať bude zašpérovaná soupravovejma vlakama. Ať si, kurwa, ČD dostavěj ONJ, např. záběhlickou část.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 21:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejsou uvedeny v kursbuchu ... mnoho lidí se moc diví, že vlak jede ze Smíchova
Prdlajs. Všechny vlaky na všech tratích mají uvedenou výchozí a cílovou stanici. Navíc dneska kupuje kursbuch už jenom ten, kdo se v něm vyzná.
potenciální cestující na Smíchov musí vystoupit
Jasně. Na odjezdové tabuli je Smíchov, v hlášení je Smíchov, na cedulích ve vlaku je Smíchov. Pokud takový cestující vystoupí na hlaváku a přestupuje na osobák, pak to není chyba systému.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 21:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám na poslední návrh a 122 stále prázdná. Kdy to má tedy vyjet?
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 21:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně bych všecky Sv Hl.n.-SMI nechal jezdit jen jako SV, bez lidí. Resp ty, které se přes Vyšehrad motají, když je na 171 špička. Na Smíchově by to mohlo jezdit rovnou na koleje bez perónu. A potom se najde prostor k ježdění na 8.kolej (3.nást.) na Smíchově i pro Rudenku...

No jo, ale ono už je pryč čas, kdy byla v Litovicích stanice obsazená výpravčím a v Chýni hláska... Ale Os vlaky Rudná-Hostivice jsou podle mě k ničemu. V Hostivici není pořádné nádraží a v Rudné zastaví mimo centrum.
Jak říkám, to radši položit triangl, resp. zrušit ten kousek do Rudné a rovnou jezdit do Nučic.
Při položení spojek v Unhošti jak pro směr Hostivice-Středokluky, tak Rudná-Kladno, može se Jeneček zrušit úplně.

Suri: konečně...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6345
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 21:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: Koukám na poslední návrh a 122 stále prázdná. Kdy to má tedy vyjet?

Pravděpodobně až se najdou peníze na výstavbu těch nových zastávek. Bez nich to nemá smysl už vůbec žádný, tedy pokud to má vůbec smysl. Ale zase když se v Rudný dělá ten "terminál"...
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 21:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Jezisek 8 kolej na smíchově je bez peronu. U třetího jsou koleje 2,4 (3A) a 6.
http://www.pestraspolecnost.cz/
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3170
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2012 - 21:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Hodně by se ušetřilo, kdyby v Rudné zůstaly pouze dvě, maximálně tři dopravní koleje, žádná manipulační (v Rudné nikdy nákladní doprava už asi nebude) a obnovil se triangl. Monstrózní nástupiště v Rudné je také kapitola sama pro sebe.....
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 00:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já furt nechápu, kde chcete dělat v Unhošti jaké spojky? Přes Unhošť se nejezdí ani na Rudnou, ani na Středokluky.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3171
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 06:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeneč: Oni myslí asi Jeneč. Ne každý je holt silný v zeměpisu.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 06:36:34    Odkaz na tento příspěvek  

Podbabák - kolik těch lidí bude? 10?
Usuzuji z toho, že nás ráno od 8805 na páté nástupiště (směr Benešov) chodí až 5 ks. Pravda, pro dnešní mladé to je nelidská doba, ale proto jsem napsal těch 10 v lidské době.
Něco jiného by bylo, kdyby u nádraží Vršovice už existovala projektovaná stanice linky D metra. Pak i ta úvrať měla smysl a našla by si cestující.
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 10:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší obrázkový report z Rudné:

uplně vlevo asi bude kusá manipulační, pak 3 koleje k nástupištím, kolej uplně vpravo (mimo nástupiště)je položená v delé délce a pro potřeby stavby sjízdná

staré koleje odpojene a o kousek výš než nové kolejiště

pohled z prostřed stanice na obě strany:
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 10:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě nástupiště, proč ho vlastně narvali mezi Nučické zhlaví a budovu, když je stanice dlouhá? Lidem z bytevek za Nádražím to moc neulehčili.



v osm večer mizelo světlo až překvapivě rychle. Připadal jsem si jak podle hesla "Hoši pijte rychle, smívá se!"

(Příspěvek byl editován uživatelem giba.)
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 12:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Má, ale nevěřím že to tak dopadne
Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 15:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba, Mezi budovou a zhlavím je nástupiště kvůli úrovňovému přístupu od budovy. A jelikož lidi z bytovek nemají co chodit na vlak v kolejích je celkem jedno jestli je to od budovy směr Nučice a nebo od budovy směr Chrášťany, stejně bude přístup tak nebo tak od budovy.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 18:11:08    Odkaz na tento příspěvek  

Ziki: extrakt nádražáctví.... "A jelikož lidi z bytovek nemají co chodit na vlak v kolejích ". Když jim to někdo zašpéruje, tak se vyprdnou buď na zákaz nebo za železniční dopravu, majíce vesměs bémovo šalinkarty. Asi jako lidi ze stavěných sociálních bytů v píseckých kasárnách budou jistě obcházt po nadjezdu, jdouce na Písek - zastávka. Už je vidím.....
Když chci přilákat cestující, tak se k nim musím chovat jako k lidem a ne jako k samonásypnému/výsypnému substrátu. Já to tak dělám i když nejsem v žoldu ČD, SŽDC a ani ČD CARGO. Z jednoduchého důvodu - když ubydou baběnky a dědkové, tak se ty spoje BEZ NÁHRADY ZARUŠÍ i mně....
Modrá armáda by měla opustit myšlení zelené ČSLA a začít myslet tím, co jim v mozkovnách zbylo. Ale to by meseli rozhovat lidi z praxe a ne univerální odkláněcí managoři!
Doufám, že jsem nikoho neurazil. Po 12 hodinách služební cesty na dráze i silnici jsem nasranej těsně pod otevření pojistného ventilu.
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 19:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzo nic proti, ale jednak srovnávat Písek s Rudnou je trochu nesrovnatelné, jelikož v Rudné jde silnice téměř podél kolejí (zacházka cca 50 metru), takže zde by spíš měli Chraštany a následně Rudná dořešit chodníky podél silnice. Druhá věc, že to že někde není přístupová cesta mě přeci neopravnuje chodit v kolejišti. I ty když chceš vstupovat do kolejiště máš od AŽD potažmo od SŽDC oprávnění ke vstupu a bez něho nemáš v kolejišti co dělat.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 19:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tady se přece neřeší to, že někdo nemá právo ke vstupu do kolejiště, ale to, že ČD ani SŽDC nejeví zájem na tom, aby měli lidi pohodlný, krátký a legální přístup na nádraží. To tady ajznboňákům může člověk vysvětlovat donekonečna a dozvídá se pořád to samé - "nemáš v kolejišti co dělat".
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 20:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak samozřejmě toto nutno řešit případ od případu a hlavně myslet na to, že dnes jsou politické zájmy na prvním místě a pak také peníze. Ale to je věc jiná.

Jak jsem psal, zrovna v Rudné pokud bych chtěl udělat kratší přístup pro lidi z bytovek, tak bych zde musel udělat buď podchod na druhou stranu kolejiště (scifi) nebo jak jsem již psal stačí stávající přístup po silnici, s tím, že by neškodilo zde udělat chodník, který by byl ale v režii dvou obcí, takže také scifi. Každopádně tak nebo tak to nemá žádný vliv na to kterým směrem jde nástupiště.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 21:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, po koleji 4, nebo 6a na kolej 6... ke třetím nástupišti.

Je to případ Rudné, Radotína, Řevnic, Přerova, Lipníka n.B. a dalšího nepočitetlného množství stanic... proto koleje nesmí tvořit bariéru v pohybu.
Na druhou stranu, jestli se jedná o sprosté kracování, jako v Dobřichovicích, Radotíně, neváhal bych sázet pokuty v maximální sazbě...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Ziki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 21:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No zrovna Rudná tu barieru netvoří, jelikož bytovky jsou u přejezdu, stejně tak např. v Lipníku, kde za kolejemi je jen pár zahrádek a u těch 9 domů u silnice by to vyřešili schody na nadjezd. Některé stanice jsou dost těžko řešitelné, viz např. ty Řevnice, Některé by vyřešilo např. prodloužení podchodu (Praha hl.n.) atd. atd.
k-fíra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2012
Odesláno Úterý, 04. září 2012 - 23:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chlapi nemáte někdo nějaké informace o odernizace Úvaly Praha Běchovice, předběžně je plánovaný star příští rok, do GVD mají být napsány odklony přes Nymburk atd, díky
http://doprava-info.webnode.cz/
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 07:15:58    Odkaz na tento příspěvek  

Malý příklad z jiného oboru - kdesi ve Skandinávii (Finsko?, je to už dlouho) postavili sídliště z paneláků (jen 4 nadzemní podlaží, zasazeno do stávající zeleně) a neudělali záměrně cesty. Zato fotili stopy ve sněhu, protože v té Skandinávii bývalo sněhu neurekom, statisticky je vyhodnotili a na jaře udělali cesty podle těchto podkladů. Přes trávníky jim pak nikdo nešlapal....
K železné dráe. Radotín - proč proboha nemohu od Alberta dojít na 3. nástupiště kolejištěm, když tam PROKAZATELNĚ nestojí a nepřijíždí žádný vlak? To mám čekat až se zvednou šraňky a běžet normalizovanou cestou jako debil, abych to stihnul? Nespravila by to nějaká blikačka, rozsvěcovaná od vjezdů na ty koleje? Ekvivalent světelných tabulí v Řevnicích, které informují že šraňky na dobřichovickém zhlaví jsou dole a osobáky mohou podjet? Vsadím se, že by se nějaký rezervní pár v kabelu k výstražníkům našel....
Těším se na řešení plánované zastávky Radotín - sídliště.....
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6351
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 08:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Zrovna v Radotíně si nemají opravdu nač stěžovat. Podchod na obě strany a zase taková zacházka to opravdu není.

Nespravila by to nějaká blikačka, rozsvěcovaná od vjezdů na ty koleje?
Technicky by to třeba problém nebyl, jen by se tam asi musela udělat oficiální přístupová cesta s nějakými parametry, ne to bahno a prach mezi kolejemi.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5624
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 09:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Zrovna v Radotíně si nemají opravdu nač stěžovat"

No nevím. S kočárkem bych tam jezdit vlakem nechtěl.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 09:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak třeba... od vlaku 8800 se trousí pár lidí, mezi nimi i jeden mladík, vracející se po návštěvě třískotékového klubu. Je pod vlivem alkoholu a marihuany. Jelikož mu teplo ve vlaku neudělalo zcela dobře, usedne na peróně na lavičku. Světe div se, je tam sám. Nasazuje si sluchátka a v mobilu pouští skvělou hudbu, kterou vychutnával před tím v klubu.
V ten okamžik na Tunelu projíždí vlak. Mladík se dává do pohybu, stezkou mezi 2. a 4. kolejí. Při přecházení výhybky zavrávorá, upadne do kolejiště, šraňky se zavírají. Strojvedoucí reaguje na "volno" a odbržďuje. Na rychloměru má sto, když v tom okamžiku ale již nejde nic dělat.
Asi tak, jako se nedostnete do Temelína, do Explosie, na Ministerstvo obrany, na přistávací dráhu v Ruzyni, tak nikdo nemá co dělat v kolejišti. I když máte křišťálově čistou ideu zkrátit si cestu o pár kroků...
Tento problém je obecný a kloním se k co nejdrsnějíšímu řešení.

Ziki: schodiště od nádraží na nadchod tam bylo. Dnes už není udržován, protože po schodech od nádraží nikdo nechodil. Domů na horecku je asi patnáct, tj. cca. 50 přechazečů kolejí. Do toho nepočítám ještě cca. 2km vzdálenou Trnávku.

(Příspěvek byl editován uživatelem jezisek.)

(Příspěvek byl editován uživatelem jezisek.)
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6352
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 09:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: S kočárkem bych tam jezdit vlakem nechtěl.

...vyjma kočárku, s tím souhlasím.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 10:41:56    Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mě zajímala statistika, kolik že lidí zemřelo při chůzi v kolejišti v Radotíně od staniční budovy a kolik při používání cesty v kolejišti od šraňků. Od té budovy mám já sám asi 7 zachráněných....
Já na té cestě zas tak netrvám, použiju ji max. 2x za rok a to musí být světlo.
Mapy.cz jsou JEDNOZNAČNĚ na straně SŽDC :-)! Nelze změřit vzálenost od šraňků k vyústění podchodu na nástupišti kolejištěm. Cesta "na kole" (k budově a podchodem) dá 1 km, cesta "od sokolovny" dá 600 m. Můj odhad délky pěší trasy mezi kolejemi je cca 220 metrů.... Vzdálenost sousedních kolejí (opět kvalifikovaný odhad) 6,5 metru. Za výhybkami (od námezníků), je to de facto šířka nástupiště.
Za světla pro PŘEMÝŠLEJÍCÍHO člověka BEZ HLUCHÁTEK bez problémů použitelné. Nicméně předpis je předpis. Jako na silnici, čím pomaleji budeme jezdit, o to větší bude pocit svěžesti a bezpečí. Včera debilní geront (tak mého věku) furt 40 km/h od šraňků směr Černošice. Když jsem ho předjel (na přerušované!), tak staříček Holuša TELEFONOVAL a jeho baba mu do toho ještě kafrala!!!! Bezpečnost jak vidle.... Já jako zatím přemýšlející geront na telefonování zastavím.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 11:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady dráha lidem žádné překážky neklade

Já jsem si to na mapách normálně naklikal/naměřil a rozdíl z přejezdu na perón přímo a z přejezdu na na perón okolo dělá 50 metrů + schody dolů a nahoru.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6354
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 12:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: To už je lepší tohle video.
Ještě mě tak napadlo, jaké pak tam mají asi toalety... . Je libo banán s hovnem?
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.92
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 12:10:07    Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk - kouknu doma. Dotaz obě cesty mají stejný cílový bod, tedy výstup z podchodu směr Beroun? Mně to připadá na metrů 100, ale mohu se mýlit.
Mašinfíra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 12:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, už se něco děje mezi Bubenčí a Holešovicemi?
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 12:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna v tom Radotíně bych to opravdu viděl jako problém, protože i do odbočky se tam na břichovickém zhlaví jezdí 80/100 a to přeci jen je trochu moment překvapení.
Ad omladina: s těmi sluchátky, no hloupost opravdu kvete, protože toho přibývá. Ovšem na(ne)štěstí přibývá i nadhlouposti v podobě hlasitě reprodukované hudby z mobilu či podobného zařízení, za kteréžto bych střílel na místě, ale alespoň je tam možnost něco slyšet na rozdíl od sluchátek.
21.12.2012 - Konec světa jako tragédie všeobecně sdílená, není zase až takovou osobní katastrofou.
honzaklo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.92
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 13:03:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ghost 80/100 do odbočky? Možná se při problémech blbě koukám, ale můj odhad říká max. 60. Nicméně se mohu mýlit.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6355
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 13:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: Já si taky myslím, že je tam 60 bokem.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 13:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při vjezdu od Dobřichovic do Radotína na 3.SK je wexle 26 na kilo do odbočky, přičemž s ohledem na traťovou rychlost se to návěstí bez spodní žluté.

Odjezd ze 4.SK do Dobři je na 80, a na 80 jsou i jednoduché kolejové spojky, po kterých se jezdí na pražském zhlaví z 1.SK na odjezdovou tunelovou (wexle 2 - 4) a vjezd z vjezdové tunelové na 2.SK (wexle 3 - 5).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3172
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 13:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: Přesně tak, v Radotíně se jezdí od Berouna do odbočky na 3.SK traťovou rychlostí.

Už jsem tam před lety viděl cosi nechutného, zrovna když jsem při chůzi jedl smažený sýr..... U přejezdu se válelo cosi v trenýrkách a košili, pak jsem uviděl utrhané ruce a nohy okolo rozházené.... Fujtajxl to byl.

Hlava údajně zůstala na vlaku, co jsem se později doslechl, ale to už byla taková JPP.
Ondra_S
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.78.240
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 14:05:09    Odkaz na tento příspěvek  

Za posledni roky jsem cetl spostu clanku o sestrelenych nadrazacich v kolejisti. Pro zacatek bych jim zakazal se tam pohybovat, pak by se mozna oficialni cesty rychle nasli. Ale jinak skutecne nechapu, proc potrebuji vypravci ruzne skracovaci cesticky pres koleje a nemohou jit podchodem jako ostatni lidi.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 15:30:31    Odkaz na tento příspěvek  

Věřím těm, kteří píší že na 3 SK se jede traťovou rychlostí. Nicméně zkušenost praví, že jsem to za 32 let dojíždění neviděl. Obvyklá praxe je ta, že na 3.SK zastaví pomalík od Dobřichovic / Smíchova a po traťové (1. nebo 2. dle aktuálního stavu průseru) ho předjede rychlík. Navíc je takové situace hlášená a ti, co nemají hluchátka vědí do čeho jdou.
Ono za komančů bylo nádraží plné nákladů, teď je tam spíše ticho po pěšině..... Navíc na 3. SK stojí často elefanti Radotín - Praha.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6356
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 15:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: Při vjezdu od Dobřichovic do Radotína na 3.SK je wexle 26 na kilo do odbočky

No na to, že tam jezdím takovou dobu jsem si toho fakt ještě nevšiml. Vždy jsme před odbočením dobržďovali a já žil v přesvědčení, že na 60 (ono taky asi s osobákem tam vlítnou 100 je kravina). Ale jo, věřím.


honzaklonfar: Obvyklá praxe je ta, že na 3.SK zastaví pomalík od Dobřichovic / Smíchova a po traťové (1. nebo 2. dle aktuálního stavu průseru) ho předjede rychlík.

Od Dobřichovic to už musí být ale fakt vyjímka, protože normálně se v Radotíně ve směru na Prahu Os předjíždět R nesmí.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 15:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, předjíždění v Rado zakazuje prováděčka GVD. Stejně tak v Karlštejně směr Beroun.
Nevidět za 32 let vjezd ve 100 km/h na 3SK je jen veliká náhoda. Já sám jsem to zažil na odklonových R směr HL.N přes Krč několikrát v mnohem kratším horizontu.
21.12.2012 - Konec světa jako tragédie všeobecně sdílená, není zase až takovou osobní katastrofou.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6357
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 15:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: Jestli to nebude tím, že R nevozím a když jsem tím náhodou jel, tak nás cpali do protisměru.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 11651
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 15:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

. Navíc úplně vše v "moderním" částečně nízkopodlažním vozidle - ve spojení s lepším kolejovým svrškem a větším podílem bezstykové koleje půjde kultura cestování opravdu dost nahoru
Se suprovými 3 minutovými obraty pro personál na Smíchově a Nučicích s trakčně úžasným vozidlem...

Bude teda po výluce na rudenské jezdit avizovaná druhá žlutá pomsta?
lokomotivy.net
FZF
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6358
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 16:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Všichni tvrdí že jo, ale Rakovník teď snad něco půjčil do Prahy, takže záleží jestli se to vrátí. Hlavně se začne jezdit v tom nejblbějším období, kdy začne padat listí a to se teprv ukáže jak se to vyjezdí. Snad tomu pomůže odstranění těch různých zbytků odboček a vleček a zvýšení rychlosti.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8282
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 05. září 2012 - 20:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad přechody přes koleje Radotín apod.:
V momentě, kdy tam "nějaký" oficiální bude a na koleji pak bude postávat nákladní vlak nebo jen odstavené vozy, tak začnou chodit stížnosti. O nějakém nezabezpečeném polooficiálním přechodu snad ani nemůže být řeč.

ad Rudná:
Přechod-přístup na nástupiště v Rudné je situován tak, aby umožnil ostré křižování směr Nučice a volné směr Řeporyje, což vychází z jízdní doby do Řeporyj a z plánovaného GVD.

Mašinfíra:
Jezdí tam vlaky.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 21:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k-fíra: Přes Nymburk by měly v noci jezdit Metropol a Excelsior od Prahy i na Prahu.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 05. září 2012 - 21:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V noci? Já myslel, že tam vždycky jedna volná kolej zůstane a ta bude primárně pro osobáky. Nebo tam plánují v noci pracovat, tak aby jim do toho nejezdily vlaky?
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.92
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2012 - 06:52:00    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa, Ghost: za dvoukolejného provozu se předjíždí jen ve směru Beroun (desítky osobních zážitků za ta leta, osobák na 3 SK). Při jednokolejném provozu Radotín - Dobřichovice se pak dějí všelijaké věci, ale jezdívalo se s osobákem na 4 SK.
Znova se musím ptát nejvyššího pana železničáře proč že se za 65 let po válce nepodařilo vložit 2 kolejové spojky v Mokropsech? Aby se rozpůlil cca 15 km mezistaniční úsek Radotín - Dobřichovice, který v jednokolejném provozu vyrábí neuvěřitelný špunt pro celou trať.