K-report
 

GVD obecně  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » GVD obecně « Předcházející Další »

Diskuse o modelech GVD a vizích pro delší časový horizont.

Pro diskusi o konkrétních návrzích následujících jízdních řádů je určena diskuse GVD platný a připravovaný.

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv diskuse GVD obecně do 23. 01. 2012Ignác60 23-01-12  10:43
Archiv diskuse GVD obecně do 17. 03. 2012Orky60 17-03-12  09:40
Archiv diskuse GVD obecně do 28. 03. 2012Orky60 28-03-12  14:45
Archiv diskuse GVD obecně do 28. 04. 2012Ignác60 28-04-12  11:21
Archiv diskuse GVD obecně do 17. 05. 2012Šmajchl60 17-05-12  16:29
Archiv diskuse GVD obecně do 24. 05. 2012Mibl60 24-05-12  14:33
Archiv diskuse GVD obecně do 01. 09. 2012Hroch60 01-09-12  20:36
Archiv diskuse GVD obecně do 09. 10. 2012Lukáš 12360 09-10-12  20:08
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2012 - 23:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, jsou někde na netu dostupné nové oběhy a VOD od prosince t.r.?
díky
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 10:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milanm: Na Portálu provozování dráhy. Samozřejmě jen pro ty, co mají přístup. A pozor, moderátoři jsou na toto téma velmi citliví, takže pro všechny, žádné vylomeniny.
Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2012-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 02:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin, odpověď na tento příspěvek

Zkuste vydefinovat co je snesitelná doba pro dojíždění? Pro někoho je 30 minut moc, jiný k výhodnému korýtku dojíždí denně třeba i dvě hodiny nebo ještě déle.

Co si pamatuju, tak přes 4 hodiny denně nestráví cestováním téměř nikdo, okolo 4 hodin je skok, pak to lineárně roste k 1 hodině, která je přijatelná pro valnou většinu lidí, a mezi 1 a 0 je ten graf (% lidí dojíždějících danou nebo delší dobu) zhruba vodorovný ke 100 %. Podobná nejzazší hranice pro jednodenní cesty (např. služebky) je mezi 8-9 hodinami na cestách, pokud by cesta zabrala déle, volí se mezi noclehem a jiným řešením.

Konkrétně v případě Bystřice je to nějakých 15 minut ode dveří na vlak (navazujícím autobusem), 1:20 - 1:30 do Brna (KP vs. Hlavní) a dejme tomu půl hodina po Brně, celkem 2:05-2:15. Když se z toho srazí těch 25 minut diskutovaných výše, dostaneme se na 1:40-1:50, tedy čas, kdy bude podstatně víc lidí ochotných dojíždět - a mimochodem asi o 10 min. rychlejší, než dnešní papírová JD autobusu.

Pokud vyjede autobus z centra BnP, kam téměř všichni dojdou pěšky, vlak není konkurenceschopný, protože stejně zde zbývá přestup z autobusu na vlak, zatímco linkový autobus do Brna uhání bez této časové ztráty,

Autobus se může zdržet mezi Kuřimí a konečnou v Brně, kde bývají často kolony. Jak to řeší Zdar, zda zpožděními nebo vatou, to netuším.

a je levnější

Možná proti zlodějskému jízdnému ČD. Počítejme v měsíčních číslech: autobus stojí 66-76 Kč (podle brněnské zastávky), cestující s čipovkou má 15% slevu a měsíc má ± 20 dní: tedy cestující za prací měsíčně utratí 2244-2516 Kč + MHD. Integrovaný vlak vyjde na 2000 nebo 2220 podle toho, jestli by Bystřice byla za Nedvědicí jednu, nebo dvě zóny, a MHD je v ceně...

Ještě drobná poznámka ke konkurenceschopnosti: autobusy ráno jedou tři, s "intervaly" 1:25 a 1:50. Odpoledne od dvou jsou je to lepší, je to celých pět spojů (vyhledáno idosem pro max. 1 přestup dlouhý max. 20 min), z toho dva s ostrým přestupem v Tišnově mezi dvěma dopravci...

Elektrizace není jednoduchá a levná záležitost. Pokud by tomu tak bylo, tak do Nedvědice a Nového Města by již (včetně potřebných PEÚ) dávno byla.

To se dá říct o spoustě dalších tratí. Tahle je poměrně unikátní v tom, že by měla smysl elektrizace tratě v ose (narozdíl třeba od takové 240, kde by drát bez přeložek neřešil vůbec nic).

V současné době pokud jde o samovraty, pak nejsou potřeba vůbec. Nedvědici lze uřídit z Tišnova, Rožná a Bystřice při dvouhodinovém taktu nemusí mít výpravčího vůbec, Nové Město nově bude řídit výhybnu Veselíčko. Dálkově jednou bude řízena celá trať, Bystřici nevyjímaje.

Ono záleží, kam budou vycházet průjezdy, křižování a pravidelné manipulace. Ono i to plné dálkové řízení může být na takovou trať zbytečně drahé. (Vozí se z Rožné nebo Bystřice vůbec něco?)

Poslední a předposlední spoj - zajímavá myšlenka na zprůměrování, to předpokládám ani snad nemyslíte vážně? ... když vezmu příklad z té samé tratě, kde se zrušil vlak z odpolední směny ze Žďáru do Nového Města, tak to nikoho nezajímalo

Ano, za těch podmínek je to nepatřičné. Nicméně na ty zpětné vazby v celém systému by se mělo myslet před každým škrtem prázdného spoje, který nemá alternativu - zda celkový úbytek příjmů nebude větší, než co se ušetří samotným škrtem.

Doporučuji sčítnout si ten předposlední vlak sám, abyste měl jistotu vidění na vlastní oči, protože se s tím pak lépe pracuje - není totiž nad vlastní zkušenost, protože to umožní korigovat myšlení. Stejný problém je zrušení večerního vlaku mezi Jihlavou a Havl. Brodem anebo pouhé zajištění přípoje Humpolec - Jihlava, kde je znemožněno dojíždět do práce do Jihlavy.

Je rozdíl mezi potenciálně silným (nebo alespoň životaschopným) spojením/relací, která jedou pod svůj potenciál kvůli "drobnostem" jako nepřípoje nebo chybějící spoje v exponovaných časech nebo snadno narovnatelné pomalosti; a slabou relací z kategorie "z hovna bič neupleteš". Osobně si myslím, že spojení Bystřice - Brno je z těch prvních, z důvodů uvedených výš.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 23:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono i to plné dálkové řízení může být na takovou trať zbytečně drahé. Existujú systémy, ktoré majú technologickú časť tak lacnú, že sa nad ničím iným než plnohodnotnou diaľkovinou ani nemusí uvažovať.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 17:04:43    Odkaz na tento příspěvek  

David jaša:

první část:

Lineární sestup ukazuje, že Bystřice se tam vejde stejně jako všechny obce v okruhu okolo Brna. Ovšem tak to zjednodušeně říci to nestačí. Důležité jsou demografické prvky – zejména cíl dojíždění za prací. V obci, která slouží jako zdroj pracovní síly pro okolní šachty a návazná pracoviště v okolí, je generování další dojíždějící síly omezeno kvůli kvalifikaci obyvatel. Jinak řečeno, není z čeho brát pro železnici. A pokud ti ostatní nejsou ochotni dojíždět za prací ani půl hodiny, pak až do Brna ho nikdo nedostane.

Snížení času o 20 minut, které nelze dosáhnout (protože na tento experiment peníze stejně nikdo nedá), je utopií, neboť musí být k dispozici, jak vyplývá z výše uvedeného, zdroj frekvence, který by dojížděl. Počet obyvatel Bystřice soustavně dle údajů ČSÚ klesá a nalít peníze do traťového úseku Nedvědice – Bystřice jen proto, že se provede pokus zda dojde k větší ochotě obyvatel Bystřice dojíždět do Brna, je nejen předem odsouzeno k zániku, ale i krajně ekonomicky nezodpovědné. Kdo chce skutečně pracovat – dojíždí, i když nyní jede o něco pomaleji (zhruba 90 minut), kdo pracovat nechce, ani půlhodina nepomůže.

Postavit úpravy trati a elektrizaci (pouze? výhradně? do Bystřice) kvůli úspoře 10 minut oproti autobusu, nebo tvrdit, že autobus může za Kuřimí zpomalit, je totéž jako by někdo tvrdil, že vlak je nevýhodný, protože může být výluka a jednokolejný provoz nebo u Os vlaků dokonce NAD i na 2kolejné trati. Bystřice není hlavním městem Moravy nebo městem podobné důležitosti, aby kvůli 10 minutám rozdílu mezi vlakem a autobusem tam někdo nalil do úseku trati kde jezdí do 10 osob takové peníze. Význam Bystřice je v regionu prakticky nulový, to je prostě fakt a z hlediska frekvence je někde na úrovni 4-5 násobku nižším než je Nedvědice.

Počet autobusů je úměrný poptávce, už toto dokládá, že poptávka je příliš malá na to, aby to minimum cestujících, kteří v Bystřici vlak využívají mohlo být motivem pro úpravu tratě mezi Rožnou a Bystřicí + elektrizace. To potvrzuje argumenty řady odborníků, které zde zazněly, že zlom frekvence z Nedvědice se nepřesune, neb nejsou lidi. Rovněž ukončení úprav tratě + elektrizace v Bystřici jako na nejméně vhodném místě je ekonomickou sebevraždou. A autobusy zůstanou i po případné integraci do IDS JMK, minimálně jak jsou, takže cestujícímu bude jedno čím jede, jen bude volit zda popojet MHD k vlaku, nebo odjet autobusem z centra přímo do Brna bez přesedání.

Dálkové řízení vždy ušetří, největší ekonomickou položkou jsou mzdy. Nákladní doprava není rozhodující, i neobsazenou stanici v režimu „NZ“ si umí vlaková četa obsloužit sama, viz dosud Veselíčko.

pokračování v další části níže
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 17:07:14    Odkaz na tento příspěvek  

druhá část:

Úbytek příjmů z vlaku ve kterém jede okolo 5 osob je nesrovnatelně menší než zrušení vlaku.

Spojení Bystřice – Brno není potenciálně silným úsekem a ani životaschopným, viz nedostatek lidí, kteří pro svoji kvalifikaci by jezdili do Brna (v Brně nejsou doly a návazná pracoviště okolo Dolní Rožínky). Ostatně názory i jak řešit nevyužití vlaků ve středním úseku tratě 251 zde zazněly od ostatních zcela jasně. Spojů v exponovaných časech je mezi Bystřicí a Nedvědicí dostatek – každou hodinu, nabídka není využita. Řešení pomalosti by přišlo v úvahu jen zvýšením rychlosti o 10 km/h, takže to ten úsek stejně nezatraktivní, navíc stejně však vždy narazíme na to, že nejsou lidi, takže se motáme v bludném kruhu.

Resumé: Pokud by se měla zvyšovat rychlost na staré Tišnovce, pak jen tam, kde je trať využita. Podle pořadí tedy mezi Žďárem a Novým městem a mezi Tišnovem a Nedvědicí. V případě úvah o propojení střední – nevyužívané části tratě, která by ani po zvýšení rychlosti na 60 km/h nepřitáhla další cestující, protože ten potenciál tam není, viz. rozložení dojíždějících do práce na Bystřicku, pak jedině za předpokladu opuštění dosavadní trasy v úseku cca Rodkov – cca Rozsochy zast. se vznikem nové zastávky Rozsochy obec. V tomto úseku novostavby rychlost podstatně vyšší a menší sklon. Jak již zde zaznělo od ostatních autobusové spojení Bystřice s nádražím pak přeložit do nové zastávky Rodkov, jak se původně uvažovalo ohledně přestavby tratě. Druhou variantou je ponechání současného stavu s vedením spojů do práce z práce a jinak nic. Třetí variantou je zastavení osobní železniční dopravy mezi Novým městem a Nedvědicí a plná náhrada autobusovou dopravou. Takže nic nového, jak je vidět už nikdo nevymyslí. Myslím si, že toto téma jsme již zcela vyčerpali.
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 30. listopadu 2012 - 19:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Too Radekedar:žádné vylomeniny, vše již dostupno, kdo hledá najde, letos to je fakt dobře vše zpracováno.Ty tajnosti fakt nechápu.
Vlakomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 30. listopadu 2012 - 21:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Madusan: Kde se to dá sehnat?
http://www.lokomotiva.nafotil.cz/uvodni-stranka/-fotografie lokomotiv,modelů,přezdívky lokomotiv
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 08:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi redakce to nemá ráda jak bylo výše uvedeno,tak tu nebudu provokovat odkazem jak malý Jarda.Dneska kdy už děti školou povinné umí cracknout cokoliv tak do pár minut to na netu najdete.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 01. prosince 2012 - 13:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska bylo spuštěno řazení vlaků na ŽelPage, zatím jich je jen zlomek (budou přibývat). Ale tak pro ilustraci...
Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2012-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 11-2009
Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 11:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak je toto?

http://www.zelpage.cz/razeni/13/vlaky/cd-805

To je (zatím) takový nedostatek sysel-kompatibilních 362, že se v Břeclavi bude dál přepřahat? Když jsem prvě slyšel že tu budou mět jezdit řídící vozy, tak jsem myslel že to bude hlavně na eliminaci přepřahu v Břeclavi...
http://www.youtube.com/paul2no
Valdav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 12:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paul2no: Taky jsem nevěřil svým očím. Zatím je nedostatek 362-WTB schopných komunikovat se syslem, takže se to vyřešilo tímto způsobem. Má to trvat cca do února/března, viz Osobní vozy.
Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů v TS 441 PJ Bohumín
Klimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 08:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu je ten sedmiminutový pobyt v Břeclavi taková tragédie?
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2090
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 10:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klimi: ale těch 7 minut tam zůstane ať se bude přepřahat, nebo ne...
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 11:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
byl bych rád za odkaz, kde najdu nové pomůcky GVD 2012/13, popř. aspoň oběhy a řazení DKV Plzeň.
Kdyžtak na maila pod nickem.
Moc děkuji!
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 11:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milanm: uloz.to
http://www.youtube.com/paul2no
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2012 - 17:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tam jsem to zkoušel, pomůcky tam jsou, ale nové oběhy jsem nenašel.
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 14. prosince 2012 - 17:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokusil jsem se udělat taktový jízdní řád pro Karlovarský kraj.

Udělal jsem si následující konstrukční body (vyšlo mi to takhle na základě okolních krajů a Německa):

uzel Karlovy Vary v S:00 (jen Os)
uzel Sokolov v X:30 (jen Os)
uzel Cheb v X:30 (vždy R-Os)
uzel Mariánské Lázně v S:00 (jen Os)
uzel Bečov nad Teplou v L:00
uzel Blatno u Jesenice v L:00

---

Předběžný návrh linek Os:

Páteřní linky:

K1 (Most - Chomutov -) Boč - Ostrov u Karlových Varů - Karlovy Vary hor. n. - Chodov - Sokolov - Cheb - (interval 120 min. Most - Karlovy Vary hor. n., interval 60 min. Karlovy Vary hor.n. - Cheb)
K2 Cheb - Mariánské Lázně (- Planá u Mariánských Lázní - Svojšín - Stříbro - Pňovany - Plzeň hl.n.) - (interval 120 min., v prokladu s R)
K3 Karlovy Vary - Bečov nad Teplou - Mariánské Lázně - (interval 120 min.)
K4 Bečov nad Teplou - Žlutice - Chyše (- Blatno u Jesenice - Rakovník) - (interval 120 min.)

Ostatní linky:

K5 Cheb - Marktredwitz - (interval 120 min., v prokladu s Sp)
K6 Cheb - Aš - Hranice v Čechách - (interval 60/120 min. Cheb - Aš, interval 240 min. Aš - Hranice v Čechách)
K7 Cheb - Vojtanov - (interval 120 min.)
K8 Cheb - Luby u Chebu - (interval 120 min.)
K9 Sokolov - Kraslice - (interval 60/120 min.)
K10 Loket - Nové Sedlo u Lokte - Chodov - (interval 60/120 min.)
K11 Chodov - Nová Role - (interval 240 min.)
K12 Karlovy Vary hor.n. - Nová Role - Nejdek - Potůčky - Johanngeorgenstadt - (interval 60/120 min. Karlovy Vary hor.n. - Nejdek, interval 120 min. Nejdek - Johanngeorgenstadt)
K13 Karlovy Vary hor.n. - Merklín - (interval 120/240 min.)

---

Zatím jsem nevyřešil všechny přípoje, snažil jsem se je většinou řešit způsobem „ať jede aspoň něco tím směrem“.

Také jsem byl ovlivněn tím, že v Chebu je nutno z R z Prahy udělat přestupy na Nürnberg. Řešil jsem i dojezd rychlíků Praha-Ústí-Cheb do chebského uzlu v X:30. Potřebné minuty jsem nahonil jednak projížděním stanic Kynšperk nad Ohří a Duchcov a jednak v oblasti Chomutov-Jirkov zastavováním pouze v Chomutově. Nicméně ve směru do Ústí se mi nepodařilo nahonit vše.

Řešením by bylo rozdělení R Praha-Ústí-Cheb do dvou vlaků - Praha-Ústí a Ústí-Cheb. Aby ale nebylo nutné jenom zhoršovat, mohl by se zavést následující model:

EC/IC Praha-Ústí-Děčín(-Dresden) každých 60 minut
R Ústí-Cheb každých 120 minut

Ale nastal ještě jeden problém - protože Os Karlovy Vary-Mariánské Lázně jsou závislé na Os Bečov-Rakovník, které jsou zase závislé na R Plzeň-Most (v Blatně u Jesenice nově vytvořeny přípoje), Os Karlovy Vary-Mariánské Lázně přijíždějí v jinou hodinu narozdíl od R do Plzně. Je sice vytvořen přípoj na Os, ale myslím si, že kdyby byl na R, tak by to bylo mnohem lepší.

Také jsem zkoušel u Os Plzeň-Cheb nahonit uzel Cheb v X:30. Šlo to, ale jen s časovou úpravou těchto vlaků. Zároveň s tím by se ale musely upravit polohy vlaků Tachov - Planá u Mariánských Lázní, aby to stíhaly. Nicméně aby se zachovaly návaznosti na Os do a z Chebu, je nutno překopat celou trať 184 (což za intervalu 120 min. jde) a vystavět výhybnu v Lomu u Tachova.
Vlast tě volá!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7851
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 14. prosince 2012 - 18:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: L:00 má jeden problém, a to nutnost kříže rychlíků v Žihli.
Přesun kříže do Blatné by měl zejména tyto důsledky:
- nestíhání uzlu S:00 v Plzni
- nárůst počtu jednotek do oběhu
- nutnost křižování v Třemošné (s pobytem cca 5 minut => prodloužení jízdní doby)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 14. prosince 2012 - 19:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádný kříž v Blatně.

Křižování bych nechal v Žihli, akorát by bylo nutné udělat delší prostoj Os Bečov - Rakovník. Aby se zkrátil, bylo by dobré provést zrychlení úseku Žihle - Blatno u Jesenice (jestli je to možné).

Jinak povedlo se mi udělat v Domažlicích přípoj od Os na 184 na Ex do Německa a opačně. Dle mého návrhu by zde byl uzel v S:00.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nostalgia.)
Vlast tě volá!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2977
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 18:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejedná se přímo o GVD, ale v roce 2015 má být MS v hokeji v Praze a Ostravě. Schválně, budou hokejisti mezi Prahou a Ovou převáženi vlaky?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 11:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Existuje už nějaká vize, v jakých časech pojede ta plánovaná RJ linka Prag - Štýrský Hradec, teda vlastně Praha - Graz? Odhadoval bych, že Rakušané budou chtít jezdit z Vídně do Grazu v celou (a naopak symetricky), tomu by odpovídalo Brno cca v celou, Praha před půl odjezd, po půl příjezd. Může mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit? Díky

(Příspěvek byl editován uživatelem Racek.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4433
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 11:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek:
Moje představa o jejich vizi je taková, že s eurotaktem se oproti stávajícímu stavu mezi Prahou a Břeclaví hýbe jen v řádu jednotek minut. Fakticky chápejme (s přesností do 2-3 minut) jako fixovanou Břeclav na příjezdu z Brna / na odjezdu do Brna. Jízdní doba Břeclav - Vídeň se pak vrátí na představebních cca 60 minut a jsme ve Vídni těsně před celou, což sedí na 6 až 8 minut pobytu a šupajdí se do Grazu. Čili zásah do regionálky kolem Brna by měl být minimální.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 21:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:
Tipoval bych tak na 99,9% že ano ;-)
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 18. prosince 2012 - 23:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám tu něco pro dlouhé zimní večery Až se budete příště nudit, najděte si na téhle stránce datum 8.11.2012
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!