K-report
 

Archiv diskuse Doprava v jižních Čechách do 22. 08. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v jižních Čechách » Archiv diskuse Doprava v jižních Čechách do 22. 08. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 9-2009

Odesláno Pátek, 19. července 2013 - 11:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_b: Kauflandexpres už tu přece byl,pak ho zrušili protože s tim skoro nikdo nejezdil (mimochodem byl bych rád,jestli někdo nemá nějaké fotky z téhle zvláštní linky, kde zastavovala u kauflandu atd)

Nevím teda, kdo dotyčná paní je, ale svou tvrdohlavostí mi připomíná některé důchodce...navíc přestup z 60/61 na něco k poliklinice je otázkou pár minut, jede tam kde co.

Asi si taky začnu psát petice že chci přímou linku do Planý po E55 a uvidíme co s tim udělají

Princezny by měly zůstat zazděný.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3236
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. července 2013 - 12:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi si taky začnu psát petice že chci přímou linku do Planý po E55 a uvidíme co s tim udělají

To je to co jsem měl na mysli. Když bude každý prosazovat jen to svoje, tak to bude organizovaný bordel, ve kterém se nikdo nezasvěcený stejně nevyzná a tudíž to ani nebude využívat. Je sice pravda, že doprava má sloužit potřebám cestujících, ale taky je třeba si na druhou stranu uvědomit, že systém musí mít nějakou logiku. Běžný kaštan nebude hodinu studovat jízdní řád, kudy co kam proč a jak jede...
Tady je problém, že chybí zastávka na tř. 9 května, která tam měla být už od samého začátku, přesněji řečeno měla být vybudována už při rekonstrukci před pár lety. Teď ta linka tam (bohužel) nikomu chybět nebude a jsem zvědavý, jestli to nakonec nebude znamenat i definitivní pohřbení zastávky před zemědělkou, která byl přislíbena... Pokud by tam zastávka byla, možná by se našla i druhá strana, která by sepsala petici za zachování obsluhy centra

Neúspěch "Kauflandlinky" byl zapříčiněm asi hlavně tím, že měla naprosto nevhodnou trasu z konečné 10/15 ke Kauflandu a zpět. Kdo jel z Tábora, těžko čekat, že pojede až na konečnou, tam přestoupí do jiného autobusu a pojede zase zpátky. To je rychlejší tam dojít pěšky ze Sídliště nad Lužnicí. To samé platí pro spodní část sídliště - než čekat půl hodiny na autobus, to je rychlejší dojít pěšky zkratkou přes pole.
Fotku bohužel žádnou nemám, ale jezdila na tom bílá Karosa, snad TA 87-88. Místo označení linky měla logo Kaflandu. Kde měla u Kaflandu zastávku už si nepamatuju, ale nejspíš vzadu v tom zálivu, kde parkují kamiony, otáčení buď přímo tam, nebo ve dvoře za Kaufladem.
Mmartasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 19. července 2013 - 19:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu ježdění po Budějovické:
Osobně si také myslím, že vnitrolinka by měla jezdit po 9.května. Pokud byl původní záměr jezdit co nejvíce centerm je toto velký krok zpátky. Jinak i samotné zajíždění "Nad řeku" je, alespoň myslím, pouze vedlejší produkt. K té paní, piodle toho co vím se jedná opravdu o důchodkyni.

Ke kaufland lince:
Co já pamatuji, tak to bylo jak psal R_B. Tedy autobus jezdil dozadu do zálivu pro kamiony a myslím, že se i přímo tam točil.

K těm požadavků§m:
Vzhledem k tomu, že se město snaží šetřit na MHD jak se jen dá, tak si myslím , že by se hned nemělo každému vyhovět. Už teď máme vysvětlivek až až. Jak píše R_b nelze si představit, že každý bude studovat 1000 vyjímek.

A na konec jen tak mimo jedna z 6.7.:
K čemu to kdo potřeboval?

mhdtab.cz MHD v Táboře
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 11-2011
Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 05:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomuto opravdu nerozumím, třeba mi to někdo vysvětlí:

Všechny autobusy MHD Písek mají klimu v saloně pro cestující - Conecta i Citelisy. Venku je horko, kdy by každý normální jedinec využil této vymoženost, která jistě nebyla zadarmo a přesto dnes měly oba Citelisy a jedno (ze dvou viděných) Conect otevřená okna.
(klimatizace slyšet nebyla a i tak by byla neúčinná)

Příběhu o cestujících otevírajících střešní poklopy a okna nevěřím. To už by museli být hodní velcí blázní, aby otevřeli několik oken ve voze, kde je navzdory venkovním teplotám příjemně.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2833
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 09:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych viděl problém ten, že města i kraje, které si objednají dopravu i s klimou, následně nevyžadují a nekontrolují její používání.
Často jim dopravce namaže med kolem huby právě tím, že new bus je s celovozovou klimou ale přitom nutí řidiče kvůli spotřebě klimu nepoužívat.

Ale třeba se blýská na lepší časy, např. v Ustí už by mělo být používání kli. ošetřeno ve smlouvě s dopravcem.
I v Jmk už to asi nebude tak jednoduchý vozit si klimu na střeše nezapnutou i v těch nejhorších vedrech, tak , jak to dělali někteří řidiči Čadu Blansko.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 20. července 2013 - 11:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak i samotné zajíždění "Nad řeku" je, alespoň myslím, pouze vedlejší produkt.

Taky to tak vidím. Na počátku byla myšlenka více zpřístupnit centrum/staré město a začalo se uvažovat a lince obsluhované malými autobusy. Řešit v té době konkrétní trasu bylo brzo, ale když centrum, tak asi jako první logiská úvaha nějaký okruh nádraží - centrum - staré město a zpět. Zároveň s tím tu byly další tři věci - 1) Maredův vrch takřka (kromě "X"ka) bez obsluhy MHD + vznikající nové sídliště Nad řekou, odkud je na MHD rovněž daleko. 2) Čelkovice dávají najevo, že těch spojů k nim jezdí poněkud málo (31 jezdila jen pár spojů, většinou ve špičkách, mimo špičku tam jen občas projela 30) a rádi by více. 3) Lužnická je jeden z nejslabších směrů a hnát tam pro pár lidí velký autobus je přeci jenom trochu luxus. No a jak tak šel vývoj, tak se tohle všechno dalo dohromady a zabilo se tím několik much jednou ranou - proč by vnitroměstská linka měla končit na nádraží, když může dojet na ten Mareďák (nakonec jakou jinou tam poslat, že). To samé na opačném konci - ze Starého města to může sjet dolů do Čelkovic, máme vyřešenou obsluhu téhle čvrti a to co ušetříme na velkém autobusu, můžeme použít k navýšení spojů. A když už to jede dolů k řece, tak proč by to nemohlo zajet i do Lužnické (uděláme z toho dvě linky a hotovo), je to minibus a tam to bohatě stačí.

Paní je důchodkyně, ale to je nepodstatné. Proti důchodcům nic, ona píše do novin často a většinou se s ní dá souhlasit. Ale co se týče MHD, tak mám pocit je trochu mimo, a moc neumí uvažovat v souvislostech v rámci MHD jako celku.

A ještě mi včera došla jedna věc. Jestli bude 60/61 jezdit po Budějovické, tak cestující směr Čelkovice/Lužnická přijdou o možnost nastupovat na Křižíkově náměstí nebo jeho blízkém okolí. Kvůli otočení směru v Palackého teď linka vynechává zastávku Na parkánech, přes 9. května nepojede, takže cestující budou muset pěkně cupitat k Poliklinice nebo ke Střelnici. Takže se lidi z Mareďáku sice dostanou bez přestupu k doktorovy, ale nejspíš jim "poděkují" ti Čelkovičtí. Aha...

K čemu to někdo potřeboval?
No k čemu asi? Podle mě chtěl někdo ušetřit. Až na to, že na tom vzoru jsou ty jízdenky poněkud menší, což se dá i od oka poznat, natož, když na to koukne trénované oko revizora/ky

Ad. klimatizace
U nás se v tom "švédském" Solarisu používá a tím pádem je to teď v letních vedrech pro cestování nejpříjemnější autobus, i když nemá jedinou větračku

(Příspěvek byl editován uživatelem R B.)
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Neděle, 21. července 2013 - 20:15:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ad klima: problém je hlavně v tom, že se hraje na spotřebu a řidič používající klimu je následně krácen na prémiích za větší spotřebu. Není výjimkou, že normy jsou stejné (záleží na dopravci).
Ad zastávka v 9.května: není tam, neboť při projektování se s linkou MHD nepočítalo (stejně jako s cyklisty) - nebylo zadání. Ovšem udělat ji v jízdním pruhu by neměl být takový problém - zdržení do půl minuty každý přežije.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3239
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 21. července 2013 - 22:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

není tam, neboť při projektování se s linkou MHD nepočítalo (stejně jako s cyklisty) - nebylo zadání.
A to právě považuju za chybu, protože se s linkou počítat mělo (myslím, že v té době už první úvahy o ní byly na stole, ale nechci se hádat). I kdyby zálivy v zadání byly a linka tam nakonec nejezdila, mohly sloužit jako stání pro zásobování, což je právě taky kritizováno, že zkrátka není kde... O cyklostezce se pokud si vzpomínám tvrdilo, že se tam nevejde.

Ovšem udělat ji v jízdním pruhu by neměl být takový problém - zdržení do půl minuty každý přežije.
Kromě policajta, který ji právě v tom jízdním pruhu nepovolil... Jinak by byla už od počátku u lékárny, tam co odjakživa bývala.
Ale taky si myslím, že v jízdním pruhu by klidně mohla být. Jaký je rozdíl minibusem stojícím chvilku v zastávce a mezi autem zastavujícím a následně couvajícím na parkovací místo? Podle mě žádný. Jenže náš "úřední šiml" je vždy "papežštější než papež" a pokud je na něco norma, tak se důsledně trvá na jejím dodržení, byť by to stokrát odporovalo selskému rozumu...
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 11-2011
Odesláno Pondělí, 22. července 2013 - 02:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za vysvětlení ohledně klimy. Koupí se klimatizace, aby se pak nezapínala a šetřilo se palivo.
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 9-2009

Odesláno Pondělí, 22. července 2013 - 02:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, konkrétně v tom našem Stockholmu ani jiná možnost není, nemá ani jednu větračku, bez zapnuté klimatizace by to tam teď v létě stálo fakt za to...

Princezny by měly zůstat zazděný.
Xdas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2008

Odesláno Pondělí, 22. července 2013 - 08:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po Táboře se prohání Stratos na baterky.
Mmartasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 22. července 2013 - 09:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stratos na baterky potvrzuji. Včera s nm jezdil tušm řidič 4C7 7892

mhdtab.cz MHD v Táboře
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 9-2009

Odesláno Pondělí, 22. července 2013 - 17:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ho rychle někdo ulovte, 1.8. už má být v provozu v Brně...

Princezny by měly zůstat zazděný.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4359
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 22. července 2013 - 19:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bombos3: Příběhu o cestujících otevírajících střešní poklopy a okna nevěřím.
Klidně věřte. To není příběh, to je život.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Pondělí, 22. července 2013 - 22:29:32    Odkaz na tento příspěvek  

klima: osobně jezdím jako cestující denně s ICOMem busem připraveným na klimu, ovšem bez klimy (někdo nakonec rozhodl že se ušetří...) - a stojí to za to.
s tou zastávkou na 9.května je to smutný, umístění v jízdním pruhu je běžné, musí splňovat počty aut a počty busů, ale s tím tady nemůže být problém.
Pesimista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 23. července 2013 - 00:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad all (KLIMA): Cestující jež otevře střešní větračku - v pohodě věřte,zažil jsem když odklepl
i střešní nouzový východ.
-Dopravce pořídí vozidla s klimou , dle zadání
objednavatele služby ale zařízení se téměř nepoužívá neb je nutno šetřit PHM , toje běžná realita.
V Ústeckém kraji jak píše "Zzz" ,tomu tak vlastně již je.Zadavatel -tedy kraj- zavazuje smluvně dopravce u vozidel vybavených klimou jí také používat a také to kontroluje. JENŽE- protože jme v Česku,praxe je stejně trochu jinde.
Třeba u jednoho dopravce jež je součástí velkého koncernu,to chodí zhruba takto: Díky extrémní finanční motivaci řidičů k úsporám paliva , klimu většina řidičů nezapíná protože je to stojí peníze.Když ho načape kontrola z kraje ,prostě se do hlášení dá že zrovna došlo k poruše či že řidič byl důrazně napomenut.
Podobně to tam je i s topením v zimě, jsou tam piloti co jezdí ráno i 2 hodiny s ledovým salonem , neb topení je stojí prachy. Šoféři to tam mají tak,že v podstatě jsou na minimální mzdě a až když ušetří XY paliva,přidají mu několik tisíc a pak ještě prémie z a každý litr. Funguje to a šetří se,jenže přímou úměrou k tomu klesá jízdní komfort pro cestující. Řidiči jež jezdí pro cestující v pohodě k času a teplotám,tam většinou dlouho nevydrží,buď se přizpůsobí a nebo odejdou a to je častější volba.
Kraj to moc dobře ví ale cena za službu myslým rozhodne i v budoucnu.
Tak to tedy je s klimatizací na linkách v tomto státě a myslým,že ve většině.

Pesimista
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 9-2009

Odesláno Úterý, 23. července 2013 - 20:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Planá nad Lužnicí Strkov, Nad Hejtmanem Lipová alej

Foto jen dokumentačně mobilem

Princezny by měly zůstat zazděný.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3243
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 24. července 2013 - 22:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové SORky CNG10,5 už jsou venku. Jedna se jmenuje 6C2 1737, viděna na 390060 + 390080. Druhá asi 6C2 1727, ale bez záruky, tu jsem viděl jen zdálky.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 15:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jihotrans má zapůjčeného Crosswaye LE E6, dneska jezdí ČB - Třebon s řidičem, který má toho LE v polepech ROP :-)

♥ 159 ♥
Být debilem je těžké, konkurence je totiž příliš veliká.
Multivan = nejlepší parťák do nepohody
Od 15.2.2013 se druhý nejlepší parťák jmenuje 6C1 6184
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 20:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tam bude jezdit do konce příštího týdne

Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3244
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 26. července 2013 - 00:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po Táboře se prohání Stratos na baterky.
Tak ho rychle někdo ulovte, 1.8. už má být v provozu v Brně...

Ale jistě, ozvalo se z kouzelného sluchátka

Foceno 24.7. ráno. Včera už nejezdil, alespoň tedy odpoledne ne, a dnes nevím, ale za tu chvilku, co jsem by ve městě jsem ho taky neviděl.

A jeden z těch nových včera v podvečer. Odjížděl na 390060 do Psárova.
Kubar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 11-2011

Odesláno Pátek, 26. července 2013 - 11:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopolední COOPka na 16.
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 9-2009

Odesláno Pátek, 26. července 2013 - 18:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_b: Díky za fotky, dneska jezdí místo 4C7 7890.
Ty nové jsem dneska potkal oba, jeden jel do Deštné, ten druhý nevím...

Princezny by měly zůstat zazděný.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3247
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 26. července 2013 - 23:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě z dneška


Ano, jezdí oba, tady je ten druhý, nebo spíš první
6C2 1727

Tenhle jel včera i dnes na 390030/17 do Chýnova, kde plynule přechází na
390140/18 a vrací se přes Dobronice zpět do Tábora.
Druhý jezdí směr Tučapy/Dírná/Budislav/Psárov/Deštná, prostě tam do těch končin.

Jedna provozní zajímavost.

Ten "švéďák" to má obráceně, plnící koncovka není vzadu, ale u předních dveří, takže k plničce musí zajíždět obráceně, čímž navíc musí porušit dopravní značku "zákaz vjezdu do jednosměrné ulice"

V Comettu taky stál nějaký bílý Crossway/Arway s "brněnskó značkó", kterou si už samozřejmě nepamatuju. Na boku to mělo nějaké logo jakoby ze třech písmen, možná (ale to už fakt hádám) TBS Telnice. Takže možná další předváděčka/zápůjčka. A nebo ne a jen tak tam stál
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 13:43:50    Odkaz na tento příspěvek  

v sobotu v ČB na střeše MC po 11 hodině tlačenice na linkách do Krumlova :-) zpožděný H.F.Tour, Bosák Bus/ARRIVA a SA s posilou. Výprava 20ti Korejců se natlačila do Veolie těsně před příjezdem SA ;-)


a ještě jeden odpočívající vetřelec z východních Čech:
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 11-2011
Odesláno Středa, 31. července 2013 - 06:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novinka? (alespoň já to viděl poprvé)
-MS-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.255.168.6
Odesláno Čtvrtek, 01. srpna 2013 - 16:06:34    Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí vůbec někdo HF Tour? Pokud se člověk podívá na vozidla dalších dopravců, tak vidí velmi propastný rozdíl... jaké mají řidiče? Zážitky z jeho předchůdců dříve na ČK jsou nesmazatelné... biggrin
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 68510
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 02:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V sobotu 10. srpna se bude konat další sraz, tentokráte ve Zlivi na zahrádce U Máriny.
Všichni jsou vítáni.

Více zde: https://www.k-report.net/discus/messages/28/603.html

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 68523
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 23:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz:
Co za bus je 2C1 1155 s polepy letušky? LC735/935? jidlo

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 9-2009

Odesláno Pondělí, 05. srpna 2013 - 23:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani jedno, ani druhý
seznam-autobusu

Princezny by měly zůstat zazděný.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 68527
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 06. srpna 2013 - 01:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky! To je pak ale docela luxusní C734. ok Blíž má spíš k LC936XE...

Jen náprava podivně klepe. uhoh

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Davča_xxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 06. srpna 2013 - 23:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, jsem u vás v Táboře na návštěvě, jak je to s Ikary 412? Lze je v pracovní den potkat na lince? Dnes jsem nezahlíd ani jeden.
A mohu někde potkat Karosy? Dnes jsem jich taky moc neviděl, lépe řečeno jen 2, Karosu B 961 z 2002 a jednu Karosu B 952E...

Na mě se nemusí křičet, mě to stačí říct desetkrát!
Čím víc pruhů, tím víc Adidas.


R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3251
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 00:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ikarusy se teď objevují nepravidelně. TAL 30-39 byl jediný v turnusu, ale zhruba od začátku prázdnin místo něj většinou jezdí jeho řidič se SORkou. Největší šance narazit na Ikarus je na lince 40/21(spoje k čekanickému "pečováku") jako náhrada za dodávku, nebo potom na lince 10.

Z Karos by měla jezdit pravidelně 2C1 4116 - linka 30, ale jen dopoledne (poslední spoj v 13:38 z a.n. do Měšic, pak zatahuje), prostě vše co na lince 30 není garant, tak je tahle Karosa.
Dále 2C1 7344 na lince 10/15 (odpoledne přejíždí na zvláštní spoj k Elektroisole a pak dělá jedno kolo na 11).
A potom jezdí 1C5 5762 na "nočce", a to je skoro tutovka, něco jiného tam je opravdu výjimečně. Začíná v 18:20 na a.n. jako 50, později se převleče na 13 a 11.
1C5 5762 je záložák.
Kloubové jak kdy, někdy jezdí obě , někdy jen jedna, někdy žádná. Pravidlo v tom není. Ale z pátka na sobotu obvykle jedna z nich bývá místo sóla právě na "nočce".

Tohle je obvyklý stav, ale nemůžu ručit, že zrovna ten který den nebude na těhle kurzech něco jiného, kor teď o prázdninách...

Edit: Jo a ještě jsem zapomněl na TAL 28-61. No není divu, to je taky záložák a neviděl jsem jí "venku" už pěkně dlouho wink

(Příspěvek byl editován uživatelem R B.)
Mmartasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 09:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K Ikarusům a Karosám:
TAL 30-39 jsem dnes viděl na lince 10 s jeho řidičem, ale včera měl ten samý řidič citelis, takže je to náhoda
2C1 4116 tento týden ještě venku nebyla, je to za ní sor 4C7 7894

mhdtab.cz MHD v Táboře
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 10:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_b: Když jsi tu zmínil, že jsi dlouho neviděl TAL 28-61, tak jsem si vzpomněl:

Neví někdo, co je s Citybusem 2C1 7275?
Jeho řidiči mají teď přiděleného Švéda a bus jako takový jsem neviděl snad od půlky června...

A jinak 5C9 5421 včera trochu překvapivě na lince 20.

Princezny by měly zůstat zazděný.
Mmartasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 10:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rutak11:
2C1 7275 je normálně v provozu. Viz. foto z 5.8.2013

mhdtab.cz MHD v Táboře
Davča_xxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 10:57:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za informace. Tak snad budu mít štěstí.

Na mě se nemusí křičet, mě to stačí říct desetkrát!
Čím víc pruhů, tím víc Adidas.


Mmartasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 19:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kompletní uzavírka Křižíkova náměstí již od soboty do pondělí:
odkaz

mhdtab.cz MHD v Táboře
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5614
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 19:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do prdele, v nedělu tamtudy jedu. angry

Uzavírka na Chýnovské už aspoň není?

(Příspěvek byl editován uživatelem robert_08022.)

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 21:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmartasek: Info visí v autobusech už od pondělka, klasika 30/60 Údolní, zbytek přes Čekanice. Já tu nejsem, tak někdo vyražte fotit fotic

Robert: Ne, není.

Princezny by měly zůstat zazděný.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5626
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 13:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aspoň to, děkuji. Chápu tedy dobře, že z nádraží mám jet zpátky na Chýnovskou a pak Zavadilskou a Stránského (...) na I/19 a dále na Písek? Nebo se dá jet Budovcovou a Průběžnou? Aspopň v opačném směru, směrem na Písek to moc reálně nevypadá.

(Příspěvek byl editován uživatelem robert_08022.)

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 9-2009

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 13:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžeš jet přes tu Budovcovu a Průběžnou, jezdí tam normálně MHD, takže pokud nepojedeš tankem, tak to půjde biggrin
A pak už valíš normálně po I/19 na Písek happy

Princezny by měly zůstat zazděný.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5627
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 13:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A na Budovcovu se z nádraží dostanu kudy? Přes Jeronýmovu nebo objetím Husova náměstí? Nebo se dá vyjet přímo jakoby z výstupní hrany?

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 9-2009

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 13:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je plánek nádraží. Takže vyjedeš z nástupiště 9 doleva, objedeš park, dáš se znovu doleva, před vlakovým nádražím znovu doleva a už jedeš pořád rovně na most přes koleje a jsi na Budovcově.

Určitě ne přes Jeronýmovu, to je jednosměrka.
Snad jsem pomohl..

EDIT: Popřípadě by to šlo ještě projet okolo výstupních zastávek a za nimi doleva (na plánku je šipka jen jedním směrem, ale jezdí se oběma), ale záleží na tom, s čím jedeš, patnáctimetr už by byl na vytáčení se asi horší...
Náhled na streetview je kdyžtak tady



(Příspěvek byl editován uživatelem rutak11.)

Princezny by měly zůstat zazděný.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5628
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 13:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, to mi stačí. Čím pojedu, netuším ještě ani já.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3255
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 10. srpna 2013 - 22:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tu nejsem, tak někdo vyražte fotit

foticwink

Tak tedy kloubáky tam, kde je normálně nepotkáte:









No dobře, i nějaký ten krátký autobus tam jezdil happy


"David" a "Goliáš" táborské MHD happy


A ještě dvakrát z toho mála, co se tu o víkendu na PAD pohybuje
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5654
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 19:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rutak: Tak nakonec mi byla celá příprava k h...u, když jsem dojel jen za Čížkov...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Pondělí, 12. srpna 2013 - 20:40:57    Odkaz na tento příspěvek  

tak jestli je to stejnej střep jako jezdí linku Brno - ČB, tak se ani nedivim....
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5657
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 13. srpna 2013 - 03:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není, toto je víceméně bezproblémové auto. Ale čtyřcesťáku do hlavy nevidíš, že...

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Davča_xxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 1-2011
Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 12:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, napadlo mě, co to máte za převodovky v těch Sorech NBG 12 v Táboře? Voith 4kvalt, nebo 6kvalt?

Na mě se nemusí křičet, mě to stačí říct desetkrát!
Čím víc pruhů, tím víc Adidas.


Rova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 9-2008

Odesláno Středa, 14. srpna 2013 - 21:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna momentka z Tábora - Záluží.


Citybus.cz

Facebook - Citybus.cz
Rutak11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 9-2009

Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 17:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davča: 4-kvalt
R_b: Díky za fotky,mimochodem Goliáš je bez reklamy

Princezny by měly zůstat zazděný.
Davča_xxx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 15. srpna 2013 - 17:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rutak11: Jsem si myslel...ale řadí při hrozně nízkých otáčkách, jsem až nechápal, že to nechcípne...

Na mě se nemusí křičet, mě to stačí říct desetkrát!
Čím víc pruhů, tím víc Adidas.


-MS-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.255.168.6
Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 19:57:30    Odkaz na tento příspěvek  

Znáte muzeum v Trhových Svinech? http://www.autodepojih.cz/
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3264
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 16. srpna 2013 - 23:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magelys v nezvyklé roli linkového autobusu. Dnes večer 390700 Tábor - Mladá Vožice.


A návštěva z Prahy, t.č. LDT Dopraváček Nuzice u Bechyně.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Neděle, 18. srpna 2013 - 20:32:41    Odkaz na tento příspěvek  

jedna jihočeská hádanka - kdepak máme takovou krásnou zastávku?
Jiklpo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 22:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3279
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 00:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tomuhle se říká být ve správný čas na správném místě happy Člověk takhle zastaví na křižovatce na stopce a nestačí se divit, co zrovna v tom samém okamžiku jede kolem. A takovéhle štěstí už jsem měl podruhé, někde výše bude obdobná fotka červeného kloubáku v Čekanicích

6C2 1194. S největší pravděpodobností Arriva Praha, po GO na cestě z Czech Kamion Servis Milevsko do Comettu a následně do Vršovic.

A ještě dvě fotky dám jako hádanku:

Kde zastavilo jindřichohradecké Intouro a co je na tom zvláštního?


Kdeže se to nesmí parkovat, protože se tam otáčí autobus? (viz. informační tabulka vpravo)
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 20:32:52    Odkaz na tento příspěvek  

R_b: no podle reklamy na ČSPH je to snad jasný, takže kousek za Táborem, ale co tam dělá ICOM netuším... Druhé někde na Šumavě?
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 21:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_B: Vida ho. OSC 28-12 v nových barvách [happy].