K-report
 

Archiv diskuse Pražské autobusy do 21. 04. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 21. 04. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 15:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu kvalitní názor, můžeme být rádi, že vlastně neco jezdí, že jo :-) Copak mi to jen připomíná?
Ano, skutečně mám problém s vysokou podlahou takhle třeba o víkendu, kdy polovina NP vozidel stojí v garážích a v ulicích jezdí "vysoké podlahy". Situace se od zářijových změn dost zlepšila, ale stále jsou linky, kde o víkendu není garance a při půlhodinovém intervalu čekat hodinu na NP spoj asi není ideální.
Jsem rád, že trend jde přesně opačně proti vašemu názoru a my se brzy dočkáme alespoň u autobusů 100% bezbariérovosti.

EDIT:
S tou garancí mám na mysli například to, že pokud je na 195 jedno z 9 pořadí negarantované, budiž. Navíc je tam interval 15 minut. Ale pokud mám linku s půlhodinovým intervalem a o víkendu tam je několik pořadí "vysokých podlah", pak je něco špatně, např. 163.

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5338
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 16:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je bohužel problém, že na lince kde je třeba 10 pořadí jsou garantovaná jen jedno, nebo dvě. Na druhé straně na jiné lince je z 20-ti pořadí třeba garantováno 16. To je něco špatně, rozumnější by bylo zajišťovat na každé lince určitý počet NP garantů, resp. to prokládat aby nevznikalo období, že jedou 4 vysoké podlahy za sebou, a pak třeba dva nízký za sebou, jde všechno a i jízdní řády by takhle šly určitě udělat. Takže souhlas.

Ale, s těmi víkendy a svátky, zase bych se nepřikláněl k tomu, aby jezdily jen NP vozy na všem a všude. I ty vysoké podlahy se musí na něčem uživit, ale když už, tak zachovat několik pořadí pro vysokou podlahu, proložit to garanty (samozřejmně víc kurzů) ale nedopstit, aby ještě dneska existovaly linky, kde člověk o NP vůz nezavadí, to je další chyba.

Nevím, jak tohle plánování funguje, kdo o tom rozhoduje, ale DP si to asi úplně sám rozhodovat nemůže, jaké spoje a kam budou či nebudou garantované.

Linka 161 nebo 163 mě taky zaráží, že prakticky nenabízí žádný garant

Plzeňští strojvůdci
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4044
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 16:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letňany -> a-OCL -> 4E7 2256


World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou

Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 17:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I ty vysoké podlahy se musí na něčem uživit

Opravdu nechápu, proč nová vozidla jsou o víkendu odstavená v garážích a v ulicích člověk potkává vraky. Například nejmladší "vysoká podlaha" u KB vozů je z roku 2003, tj. 10 let staré vozidlo. Když se podívám na JŘ linky 177 nebo 197 o víkendu, tak je tam garantována tak polovina pořadí a jsou tam i 45 minutové díry mezi NP.
Ale jak už jsem psal - situace se zlepšuje, nicméně pomaleji, než bych očekával.

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 17:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nerad se zapojuji do této diskuze, která si myslím, že nikomu znás nepomůže, B732 to do ulic nevrátí a nový NP ze za to nepořídí, nic méně, souhlasím Houmrem, že tahle hyperhisterie ohledně vyřazení ,,hranatých Karos,, je předčasná, B741, B731, a dokonce B732 tu budou ještě nějaký pátek, jenže holt nebudou celohranatý s motorem Liaz současně, vyjma kloubáků. Konec autobusů s klackem u DPP se také nekoná, a vůz 7096 na mysli ale nemám.7096 vydrží ještě a pak se zřejmě bude DPP definitivně loučit se zájezdovýma Karosama
Je také zajímavé, jak někteří mění zběsile své názory, před lety, kdy se mělo něco na linkách PID projet s logem Libchavského výrobce, tak všichni šíleli jak je nejlepší 20 let stará totálně zrezlá B732, zatím co dnes, pokud nemáš na vyraženo magické dvojpísmí ,,NB,, tak stím radši ani nelez na linku. NB nejsou tak špatné, jak se na ně nadávalo, ale víc mi přeci spadne čelist před Manem Lions City, který je dle řidičů, kvalitní, držák a ještě pěkně vypadá. Nevím jak ostatní, já si vážím jak vozů B732, které se ještě neloučí, beru je jako spolehlivé a v revíru ,,vysokopodlah,, jako velmi zdařilé a 20 let v provozu, u některých i více slouží jako důkaz kvality a poctivé české práce, stejně tak ani nezavrhuju nové značky, než je dobře poznám, před lety jsem se naopak SORu zastal, i když má své více a méně zdařilé typy, či facelifty, tak je tomu u každé automobilky, i Karosa má typ, který si moc za rámeček asi nedá.
Strašení vozů beru jako relativní, myslím si, že i vůz 5885 vizuelně vypadá pěkně, ale srovnáme-li např. ne moc oblíbenou vysokopodlahu s číslem 41XX a vůz 1363, či lahůdkový speciál 1369 s logem dnes opěvované, včera nenáviděné značky, tak nevím tedy, čeho se více leknu, jestli moderního nízkopodlažního, či tedy LE vozu, nebo Karosy s vysokou podlahou. Nešilme jak kindermafianští šotouši, budme rádi za to co je, jsou místa, kde by se i o 5885 poprali a zbavme se čecháčkovské vlastnosti za kažkou cenu nadávat, nadávat na to co je, či co bude, a ,,já jsem vždy nejvíc ošizen a určitě jsem dostal to nejhorší,,a jiných výlevů. Snažme se být objektivní. Chápu, že fotka, nějaká poznámka, či tip neuškodí, ba naopak, ale tohle je přeci jen lehce už trochu přifouklé.
Linky, kde je většina nízkopodlažních pořadí a jen 3 vysokopodlažní, jsou obvykle linky s přejezdama, bud z 300 a nebo z nočních/ na noční linky, to druhé je příklad linky 125, původně měla být celonízká a se SORama, neb mají rychlejší diferák a netočí se tolik jako Citybusy, či B741,B941,B961, naopak odstavení některých nových vozů v garáži může mít na svědomí turnusové přidělení, či přidělení řidiči, který v tu dobu nejezdí, stejně tak mi příjde i logický dojet nejstarší vozy, než budou mít 20 let a do té doby je maximálně využít a pak místo nich na jejich turnus nasadit nové, např. ještě před chvílí byl těžké narazit na SORku na nočních linkách, na 300 se možná objeví, nejsou tam z toho důvodu, že mají podélné sedačky, proto také nejezdí třeba BN12 u VT třístovky, i když NB u DPP snad mají vyjímku, nevím, do tohodle nevidím, znalejší snad doplní.

www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5339
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 17:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: protože přidělenost, kilometry, nějaký ten odpis, prostě ty vozy DP v majetku má, tak je musí nějak využívat, až bude ve stavu 50 vysokých vozů na celou Prahu, pak je logické, že už se o víkendu ven asi nepodívají....
Já se třeba zastávám modelu B951E z roku 2006. Podle mě je to to nejlepší z vysokých Karos, co Praha má, jsou to slušné vozy a protože je má, tak se používají a hold ještě chvíli jezdit budou muset.

K Sorkám se vyjadřovat nebudu, byl bych sprostý, jedna věc je jasná, to co nalítaly ciťáky prvních čísel, tohle nikdy Sorka nevydrží a nebojim se to říct už teď z kraje, když je těm vozům tři - čtyři roky....

Plzeňští strojvůdci
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 4-2004

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 18:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103:
S B951E souhlas, to jsou vozidla z roku 2006. Ale já o víkendu potkávám i B741. Nezlobte se na mne, ale argumenty o přidělenosti neberu, MHD je služba pro veřejnost a mne jako platícího opravdu nezajímá, jak si to v DP zařídí. Kilometry mohou vraky nalítat i v PD, ovšem pokud chci cestovat 177 a 45 minut mi nejede NP, protože přidělenost, tak opravdu

Já jsem si s ROPIDem dopisoval ohledně garancí na lince 120 před změnami, protože tam byly v PD obě túrová pořadí NP, ale o víkendu jen jedno. Nicméně Kačerov vypravoval obě vozidla NP. Ovšem pak při nějaké změně dostaly druhé pořadí Řepy a ty tam posílaly to nejhorší co měly. Oceňovali to hlavně návštěvnící Prokopského údolí, kdy o víkendech se do Hlubočep valí davy s kočáry, vždycky mě jich bylo líto. No ale co, dyť přeci můžou jet , protože přidělenost je důležitější

Žluté autobusy vyjedou i z Prahy do Chomutova a Mostu
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5340
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 18:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: pravda je ještě jedno, když to tak vemu. NP vozů je v Praze tolik, že by pokryly vekerou výpravu o víkendu i svátcích včetně zálohy, to je bez debaty. Snad i včetně všech těch Sorů "ležáků" co čeká na opravy.
Druhá věc je právě asi i požadavek na zajištění spojů na linkách MHD různými typy vozidel, to, že DP na spoustu pořadí dává místo vysokých nízké je fajn, ale je to asi jen jeho dobrá vůle, další věc pak v tom bude asi i financování. V poslední řadě i nějaké hospodaření s těmi vozidly, ono i ty nízký podlahy mají proběh v PD jako kráva, třeba se to lehce kompenzuje tim, že se to o víkendu nevypravuje a majitelům z turnusových vysokých karos se jim nechává jejich vůz.
Další věc je, že třeba ty Sorky jsou v garancích a měly by najezdit určitý počet km, takže by teoreticky měly být venku neustále..

K těm pořadím, jak jsem řekl, pokud je to zatím nutné, aby Karosy jezdily i o víkendu, chtělo by se zaměřit při tvorbě jízdních řádů na to, aby ta nabídka garantů byla nějak přiměřená, neříkám, že támhle na nějaké 3XX s kasou z Horní do Dolní je nutný garant, ale nějaké linky zajíždějící víc do centra bych asi zgarantoval přednostně kompletně a nebo tak, aby se nestaly případy, žě člověk čeká na NP vůz půl a více hodiny.

Je fakt, že tohle se nejen v Praze hodně zlepšilo.

Plzeňští strojvůdci
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7047
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 18:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady druhý obrat směr Jižák ...
Fotek mam více,ale až časem .. hospoda nečeká ...

intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 18:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, dneska to bylo s Karoskama skvělé
Nejlepší byla první mačkací jízda.

http://www.malycestovatel.bloger.cz/

850.030-8, 810.663-5 (Kačenka), 810.191-7, 810.271-7, 814.190+191, 842.033-3, 754.009-9, 705.914-0, 113.001-2
Vlak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 18:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

intelpetr: A hlavně epidemie smíchu na každé zastávce, kde chtěl někdo s udiveným výrazem nastoupit
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5341
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 18:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

další etapa je ukonce (červené, hranaté B732) ale protože spousta lidí žádný rozdíl nepozná, jestli jede B731 nebo B732, prostě jede hranatá piksla, tak se asi budou zejtra, nebo v pondělí divit, až vyrazí do ulic 7232, 7227, 7252 a podobně....budou kroutit hlavou a říkat, že v TV a na netu zase lhali, že psali, že tyhle starý skončily...

Plzeňští strojvůdci
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4047
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 19:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: anebo 7215

World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou

Hydrista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 11-2010

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 19:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak: Nebo jak za náma jelo to auto IDnes jak dojížděli a na každé zastávce vytahoval tu kameru s tý fabie i v tý křižovatce u barvy laky a málem mu ta kamera vypadla. No byl trochu očouděn. :-D(Stál sem vzadu) Ale mačkačka byla supr :-D Taky to hromadné přebíhání na konečných a vlna šotoušu na DH po výjezdu z obratiště a rychlém přesunu do busu. Na Depu Hostivař se dokonce na chvíli objevila ŠM11 7135 a 5857 nás pak dojížděla.
Taky dobrej byl řidič 5897 jak nám ukazoval že naproti jede 7096 a nikdo ho nechápal.Dokonce sem byl i ve zprávách (Interwiev) a kámoše natočili jak sedí za 5885.. Nebo ten skoro ušlapaný a skoro na každé zastávce vypadávajíci děda byl dobrej skoro nešel vidět.

Toť příbeh asi nejpřeplněnější ve švech praskající 122 XD



(Příspěvek byl editován uživatelem hydrista.)

Je škoda každé hydry či hektora ve šrotu. Každý šotouš od přírody se vlaků nebojí. Ať žije T435.003! 7096 4ever! Co má nejkrásnější zvuk? Beztlumičová 6 S 310 DR! Co je nejhezčí? T435.003! www-t435-003.freepage.cz
Krtek11
Moderátor

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 8-2008

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 19:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se také připojím s několika snímky z dnešní akce. Chválím DPP za organizaci a zejména překvapení v podobě 5897 potěšilo určitě nejednoho příznivce. Snad jen výběr linky mě trochu zklamal, 122 opravdu ničím moc zajímavá není, navíc neustále zácpy rozhodně radost nedělaly. Třeba taková 202 by určitě byla větší zábava :-) Také hlasitý projev některých šotoušů mohl být trochu tišší, ale to už je asi na jinou diskuzi. Na závěr si dovolím připojit několik snímků :



Kontakt: krtek11@k-report.net/ICQ 438187387/Skype CZkrtek11
When life gives you lemons, make lemonade! (Cave Johnson)
Ptakopysk_Perry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 10-2012

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 19:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, i VP vozy se musí vyjezdit, ale konstrukce GVD by měla zajistit, aby nebyl interval mezi NP spoji delší než 30 min o víkendu. Čili kde je int 30 a více 100% garancí.
Třeba 256 :]
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 20:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemohl jsem se k tomu nevyjádřit po svém...

viz zde článek, který vyjde v pondělí.

Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 20:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: Pěkný článek, ve výsledku o nic zásadního nejde. Třeba bude za rok opěvována i 1048, která by v té době mohla slavit úctyhodných 27 let...

(Pravda, jakmile to je neDPP, tak o to nemá 75% místních dopravních nadšenců zájem.)

Dopravní server
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8921
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 21:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šotoservis: majitel 5885 byl spatřen zabydlujíc se v 7252, takže rozdíl na 256/10 bude jen v převodovce

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 21:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 21:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


vavriska
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2013
Odesláno Pátek, 19. dubna 2013 - 21:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k :A ještě v motoru :-(
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 00:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se žije a dýchá pro DPP :]
Mě jsou taky vrakosy jiných dopravců putna...
Zrovna dnes jsem měl po dlouhé době zrychlovač, tak že kdypak bude rozlouční s T3SU a pak s T3RP a pak s T3RPLF :]
Když jsem v Brně jezdil s T2 její poslední den, tak lidi říkaly: Tak že už nebudou jezdit ty s laminátovýma sedačkama, 1470 zrovna měla lamino, 1462 koženku...
No a oni lamináty jezděj dodnes :]

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 00:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se mi v Událostech líbila ta řeč toho mladého chlapce: Je to pořádný autobus a ne ta plastová krabice

http://www.malycestovatel.bloger.cz/

850.030-8, 810.663-5 (Kačenka), 810.191-7, 810.271-7, 814.190+191, 842.033-3, 754.009-9, 705.914-0, 113.001-2
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 03:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Citytrans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2011
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 09:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k včerejší akci B732. Dal jsem pár fotek do galerie, zejména těch, které jsem zde, ani na jiných stránkách neviděl. Pokud to ještě někoho zajímá, může mrknout...

web: www.citytrans.info
fotogalerie: www.citytrans.info/foto
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7915
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 09:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na jak dlouho vidíte ještě provoz B741? Mají šanci přežít rok 2014? Pokud dorazí ještě další KB Sorky, myslím si, že nemají.
B731SO ze série 7204-7253 bych tu viděl ještě min do roku 2015.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4050
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 11:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7215...


World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou

Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5342
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 11:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mělo to svoje kouzlo...

Plzeňští strojvůdci
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3947
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 14:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vás nezajímají vrakosy jiných dopravců, i když leckdy jsou to vrakosy víc než dobré. Jestli bych si nějakou klackiádu opravdu užíval, tak rozhodně ne klackiádu s napůl staženým vstřikovacím čerpadlem, jako jsem zažil u většiny Karos v DPP s výjimkou 5646, 5801 a 5750. Poslední jmenovaný byl dělo! Ještě pak byl ve Vršovicích jeden, ale jeho číslo si teď nevzpomenu. Toho jsem si bohužel moc neužil, protože mi ho parťák přivezl nedobíjející. Aspoň jsem ale ještě stačil prohnat manipuláka s automatem, ten se divil, jak to pěkně jede. Protože LIAZka s klackem jak známo co? Funguje i bez elektrické energie!

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 15:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že by se 7096 vrátila do červenobílých barev, to asi nehrozí, co?
Thriller
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 2-2011
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 16:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaktože prosím mají některé karosy hranatý předek a kulatý ? Třeba ta modrá. Měl jsem za to, ža hranaté čelo a pr-del jsou znaky sedmistovky a kulaté čelo i záď devítistovky. Kam patří to něco mezi? Díky!

thriller.borec.cz
pár mých fotek hlavně tyrystorek
Cony
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 16:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa B 732.1658 (7096) má zadní čelo, které pak bylo použito u vozů řady 9xx (+ jsou tam další odlišnosti od B 732.1654 a dalších)...

U B 731.1669 je zadní čelo taky jako u 9xx (7145) + třeba kouřová skla... jinak to jsou B 731.1659, ač služebně mladší, tak dodány se starým zadní čelem...

A pokud v tom chceš mít uplně guláš, podívej se na vůz B731 (resp. od 2004 B732) 1006 dopravce Polkost (ex Bado)
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 17:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A některé B 932 a B 932E mají zadní čelo z řady 700.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7048
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 17:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady ještě včerejší fotoreport. Měl jsem v tom zezačátku trochu zmatek pač busy nesleduju ...
Jižák je mojí domovinou a když už to jelo kolem ... čekám tedy na hranatý bus ...
Který se objeví a fotím ..


Balím foták a přemýšlím kde ho chytnu cestou Z5. V dálce na Zahradáku vidím další hranatec a tak čekám ..
Ten však nestaví,což je zrada,každopádně osazenstvo uvnitř se evidentně docela baví))

Přesouvám se na druhý směr a čekám. Bus přijíždí ... fotím a koukám,že od Hostíku jede další.
Následuje běh,zooom a výsledek viz foto.

Nasedám na kolo a mířím na Opatov.

Pak pivko v hospodě,kde zjištuji,že první hranatej bus nebyl ten na který všichni čekaj
Při čekání na druhý obrat potěšila modrá.
Zjistil jsem ,že autobusoví šotouši to nemají vubec jednoduché,auta,lampy ,lidi ...



Na křižovatce jsem je ještě dojel a možná bych se měl omluvit pokud jsem někomu vjel do záběru,nebo řidiči když jsem se mezi oprskle nacpal ale foto musí být



Pokud někdo někde narazíte na videa a fota z toho useku Donovalská-Opatov nalinkujte to prosím sem ....
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 17:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Thriller - zkusím Ti to vysvětlit takhle,to kulaté zadní čelo bylo vyvinuto a používáno na vozy 700 od roku 94 z důvodu potřeby více místa,jelikož se začal do vozů dávat jiný motor a retardér.Jelikož se v té době zastavovalo několik typů motorů a převodovek,tak některým 700 stačila klasická záď,některé musely mít tu zvětšenou kulatou.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2945
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 18:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Člověk přijede z dovolené a na 186 (vcelku příjemná a užitečná) novinka - 2032, 2039.

Ilustračně:

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Svobodnik18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 7-2010

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 19:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad hranatá vs. kulatá
Vždycky jsem si myslel, že to bylo kvůli motoru i retardéru, pak mi ale kdosi rozmluvil, že kvůli retardéru to určitě nebylo, že ten se narval i do hranaté. Takže zůstává jen ten motor.

http://busweb.xf.cz - autobusy Karosa, Iveco Irisbus a SOR
vavriska
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2013
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 19:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ono taky záleží jestli je retardér integrovaný v převoovce...
1098
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 19:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen doplním že 1006 je po generálce viz proto má čelíčka alá 950.
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2692
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 19:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kulaté zadní čelo má technické opodstatnění u jediné kombinace: Renault+manuál+retardér. Jakákoliv jiná kombinace se vleze i do kratší zádě.



(Příspěvek byl editován uživatelem swe.)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 20:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není pravda. S Liazem se manuál a retardér do krátkýho zadku taky nevejde. Ležaté motory Renault a Liaz mají prakticky stejné zástavbové rozměry.

www.doz.estranky.cz - opravy pražských autobusů
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 21:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jnd: Proč jsou ty fotky tak přeostřený? Nevypadá to pěkně...
Reichenberger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7460
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 21:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale prd, parádní fotky to jsou :-) Zatím nejlepší, co se tu z obou dní objevily.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8924
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 21:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přeostřené? Ono to asi bude hlavně tím, že Jnd nefotí na šotostandardní digikrabičku nebo šotofotítko v mobilu... Třeba tohle

je dokonalost sama. Prostě si dýpí šotouši nutně museli udělat radost

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
Honza121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2011

Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 22:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky přidám fotky z posledních jízd na 175, 201, 230 a na 122

Autobusová galerie autobusy.g6.cz
David192
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.101.89
Odesláno Sobota, 20. dubna 2013 - 23:35:58    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes byla 1462 na 390(pro ty co by nevěděli,tak je to karosa C734)
Cony
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 00:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve focení se vážně nevyznám, tak nebudu posuzovat přeostřenost atp., ale řeknu, že fotky "Jnd" se mi moc líbí...hlavně ta první přidaná, kde vyjíždí 5885 a za ní 5897 z Litochlebáku...zřejmě foceno z té zídky?

No každopádně, za mě, super fotky!
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 02:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po fotkách pana Jnd by byla ostuda sem dávat něco dalšího. Ale i přesto dám pár postřehů.

Před vyjetím zlatého hřebu se objevil jiný stroj


Nechápavé pohledy, kde se najednou vzalo tolik lidí.


Řadíme


Pronásledováni druhým strojem





(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)

http://www.malycestovatel.bloger.cz/

850.030-8, 810.663-5 (Kačenka), 810.191-7, 810.271-7, 814.190+191, 842.033-3, 754.009-9, 705.914-0, 113.001-2
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7049
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 05:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fricoolinek

Jnd: Proč jsou ty fotky tak přeostřený? Nevypadá to pěkně...


Uznávávám,že jsem to asi trochu přestřelil ... Mam nainstalovaný pár dní nový PS a dost stím bojuju.
Někde mam zřejmě nastaveného něco jinak než dříve.

Každopádně dík za odezvu na fota. Pokusím to napříště nějak doladit.

(Příspěvek byl editován uživatelem jnd.)
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5128
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 08:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si takovou otázku - to byla 5885 narvaná natolik, že se zadní část musela obsazovat takto ?

» lc.rajce.idnes.czMHDfoto.cz «

KAROSA Žádné kompromisy.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 08:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo to mi připomíná obrázek autobus.rar
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2694
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 09:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr_proper: Ale vejde. Viz 734.1340
LáďaH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 11-2011

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 10:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LC: Nebyla. Jen se kindermafiáni museli předvést. A aby si jich lidé všimli pořádně, doprovodily to hlasitým projevem.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 11:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc_736__c_954: Ale jo, první spoj byl velký extrém, že bylo dobře, že tam vylezli. Jednou ani nedovřely dveře. Jenže až byl při další jízdě autobus volný, oni si tam vylezli znova.

http://www.malycestovatel.bloger.cz/

850.030-8, 810.663-5 (Kačenka), 810.191-7, 810.271-7, 814.190+191, 842.033-3, 754.009-9, 705.914-0, 113.001-2
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2817
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 12:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A výsledek práce médií ohledně konce provozu Karos B732 je tady - odkaz . Nic jiného se snad ani nedalo čekat...

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 12:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe: Olejovej se vejde, ale elektrický, co je v 732.1658, ne. Tam je tak krátký kardan, že kratší snad už ani nejde. Tam ten zadek musí být. Takže evidentně motor na to vliv nemá.

Práce médií - vysvětlete běžnýmu člověku, jaký, pro ně marginální, rodíl je mezi B732 a B731. To samý bylo kolem T3. Kdo z běžných nepostižených smrtelníků to rozezná.

(Příspěvek byl editován uživatelem mr proper.)

www.doz.estranky.cz - opravy pražských autobusů
Rova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 9-2008

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 12:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Starší info k vozům: B732.1658 a B732.1660 (není zapracován vůz č. 7096).


Citybus.cz

Facebook - Citybus.cz
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4537
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 12:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_j: Já jsem ten velkej mediální bugr včetně tiskové zprávy taky původně chápal tak, že v Praze končí "hranaté Karosy" Už z toho důvodu, že ve většině městech "automaty" šrotovali dřív než "klacky". Rozhodně neodsuzuju rozlučku a všechno další, ale to pořádné mediální zviditelnění mělo proběhnou ve chvíli, kdy přijde minimálně konec "neprdelatých" B730...

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3949
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. dubna 2013 - 12:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bych vás hnal z autobusu až by z vás peří lítalo, sedět mi takhle na sedačkách a tyči!
By mě zajímalo, za kým by šlo vytlačené sklo a 6 vypadlých zmrzačených šotoušů na asfaltu, kdyby k něčemu došlo a oni na to sklo hromadně nalehli. A ještě jim kromě kripelného platit škodu na foťácích.. Ájni nááhodou.

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell