K-report
 

Archiv diskuse Pražské autobusy do 04. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 04. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9370
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 11:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u řidičů je problém v tom, že po době řízení se vyžaduje doba odpočinku. A v případě nějakého zaměstnavatelem zřízeného kurzu se jeho návštěva legislativně nerovná odpočinku, ale jiné pracovní činnosti. A pak zkuste něco takového řidičům, kterých máte omezené naplánované množství (ještě okořeněné jejich nedostatkem) naplánovat, buď vám půjde po krku bezpečnost práce, nebo personální s ekonomickým odborem.

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
James7
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2013
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 11:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně bych byl rád za kurzy AJ, protože skloubit kurzy pro veřejnost s diagramem nelze, takže já jsem jen PRO! A klidně i částečně placené!
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 7-2003

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 13:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby měl někdo zájem, dneska 6067 na tůráku 188/5, končí až spojem ve 23.40 z Kavčích hor

Velká verze obrázku již prošla K-reportizací? Nevěš hlavu!
"pro tebe nejsem Plačko když už tak Martin Plačko nebo pan Plačko.. "
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 15:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden aktuální:[happy]

www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_zprava/pro-zmrazovani-platu-neni-p rostor-problem-je-ve-smlouvach-vzkazuji-odborari-z-prazskeho-dp-- 1263077

Zabloudil říká přesně to co já, nejdřív je třeba řešit smlouvy, pak je teprve možné se bavit dál.

Jinak, pamatujete když jezdilo kdysi na 232 předváděcí Volvo? Já ho nejdřív potkal v Říčanech, uhánělo manipulačně ven z Prahy, druhý den koukám, a ono jelo na 232[blush]. Pořadí jsem si nevšiml. Večer si říkám, mohlo by jet a přijela mi 1003, jel jsem s ní, a Volvo jsme potkali v Křeslicích. Rozmýšlel jsem se , jestli vystoupit a půl hodiny počkat, nakonec jsem nevystoupil, takže jsem se Volvem nesvezl. Když jsem jel 232 příště, už tam nebylo. Tady je aspoň fotka:

www.fotodoprava.com/images_mhdpraha3/pid_volvo_v2.jpg
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4410
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 16:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976: Od této chvíle s tebou přestávám komunikovat, protože si sedíš na vedení, opět do toho taháš politiku a je z toho poznat další závistivec.

Kdybych do toho chtěl tahat politiku já, teď bych ti za ten levicový ústřel mohl napsat "ty zk*rvenej pravičáku", ale neudělám to, protože odmítám dělit svoje politické preference na levici a pravici, nýbrž na prospěšné společnosti a neprospěšné. A co už VŮBEC odmítám, takto rozdělovat profese!!! To může dělat opravdu jenom hlupák.

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4248
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 18:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

které mají pevněji stanovený počet hodin týdně a za sebou odbory a jiné levičácké vymoženosti, by na tom s volným časem měly být mnohem líp než ty, kde se na od-do nehraje.

Opět skvostný nesmysl člověka který o té práci a poměrech neví nic ale bude kafrat a srovnávat s manažery, popřípadě se setrou na LDN [crazy]
"Vážený diskutére", kdyby jste viděl do autobusové a dopravní problematiky dál než z pohledu zašláplého kaštana, tak by jste věděl co jest například pojem "letmo" nebo "pod čarou" a nepsal tu nesmysly typu pevná pracovní doba od-do, a nesrovnával pracovníky z nepřetržitých provozů dopravních s nějakým managerem který pracuje převážně alespoň pravidelně v denní dobu a nechal si hloupé kecy o tom co je a není poslání.. Až budete mít nějaké alespoň základní znalosti o problematice autobusové dopravy, rádi si je tu vyslechnem, do té doby mají vaše příspěvky hodnotu hlenu na chodníku.

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 18:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636, 6120:[ok][ok][ok][ok][ok]
Mart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 18:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hele focus, víš houby, to 1976 je tvůj tatík?
jinak se omlouvám, psal jsem zde ty dva příspěvky jako orbital anonym předtím
Mart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 19:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale každopádně, veškerá školení, co se týče ke zdokolování ve prospěch zaměstnavatale, hradí on, pokud zaměstnanec kouká úplně jinam, jeho problém, což je převedeno k nám autobusákům, jezdi si kam chceš, ale už pro sebe tu řeč musíš umět, ale tady vpraze, ti ruština stačí
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 19:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady diskutují ne-řidiči s řidiči všude už x let. Nevím, co se najednou divíte. Moje znalosti dopravní problematiky zahrnují informace o jazykové vybavenosti v konkrétních profesích a to, do jaké míry jsou lidé schopní a ochotní je rozvíjet. Až budu příště dělat vyloženě svoji práci, za kterou jsem placený, třeba to skončí tím, že natočím nebo nahraji interakci neurvalého řidiče a poněkud zmateného cizice a řidič se pak uvidí v novinách podobně, jako to kdysi dělal Bém s taxikáři. Tak snad někdo, kdo na rozdíl ode mě rozumí rozepisování služeb, udělá něco s linkami na letiště, cizinci nebudou otrávení už na Ruzyni a tahle přestřelka byla k něčemu. Třeba. To, že svými názory naseru řidiče, se dalo čekat. Fórum není jen od toho, aby si tady lidi dávali palce nahoru.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 19:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemyslím si, že by nutně cizí jazyk patřil k práci řidiče MHD. U této práce mnohdy není čas pořádně na rodinu, na pohyb, na odpočinek, natož se ještě něco učit a ne každý má vlohy na pochopení cizího jazyka. Jezdím s tramvají a když přijdou cizinci, ptají se většinou na jízdenky a bohužel se většinou nespokojí s odpovědí v angličtině "nemám, musíte do metra" a jsem placen za řízení tramvaje, nikoliv za diskutování s turisty takže se snažím rychle slušně ukončit diskuze a pokračovat v jízdě dál.
A v cizině to s tou angličtinou také není tak jasné, s angličtinou jsem narazil ve Francii i v Itálii nebo ve Španělsku.

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Zxs91
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 20:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jahu: Pravda, 932 tam byla.

VareckaJ: Díky.

22.11.1962 - 19.12.2011
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 20:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Na AE je potřeba "finanční bezúhonnost", splněná pravidelnými odvody tržby v přiměřené výši. Pokud má člověk smůlu, že za směnu odvozí méně hotově platících klientů, je automaticky v podezření, že si přikrádá... Že je to zvrácené, neřešte, přesně takhle se lidi vybírají (od srpna už taky nejsem připuštěn). Jazyky fakt roli nehrají. A z toho, že teď v hlavní sezoně to jezdilo ve zkráceným intervalu dopoledne docela plný, se nedá usuzovat na nic.

Když jsem ještě občas zavítal na Mírov, tak tam měli ve výpravně seznam hříšníků s neodevzdanou tržbou. Tj. s tržbou za jízdenky z pokladen (linky 3xx, AE). A když jsem viděl ty částky, tak se vůbec nedivím, že současný vedoucí do toho šlápl. Bylo tam několik človíčků s dluhem přes 30 000 (čti třicettisíc) Kč.

U nás vedoucí trestá pozdní odevzdávání tržby (a to jsou částky jen kolem jednoho tisíce korun), při opakovaném pozdním odevzdání tržby bylo i několik takovýchto hříšníků přesunuto do jiného turnusu (bez pokladen).

On je problém i s papírovými jízdenkami doplňkového prodeje. Člověk se až diví kolik kolegů naši výpravčí při namátkové kontrole vychmátnou. Netvrdím, že řidič musí mít všechny vyfasované jízdenky, ale když nemá ani jízdenky ani tržbu, tak je něco špatně.

Pak ještě k tomu cizímu jazyku: ti dříve narození se učili jazyku ruskému. Jednak je to dávno co se mu učili (když ho běžně nepoužívají, tak větší část stejně zapomenou) a za druhé je přijíždivší cizinci obvykle tímto světovým jazykem nehovoří.

Jasně pár slovíček z cizích jazyků pochytí, ale slovo "jízdenka" není jen ticket. Zrovna teď v sobotu na mne cestující mluvili nějakou hatmatilkou a kdyby nedrželi v ruce peníze, tak vůbec netuším co chtějí.

Občas také člověk žasne, jak si někteří cizinci myslí, že zrovna ten jejich světový jazyk přeci musí znát každý. Všimněte si, že třeba pro Němce je velký problém pochopit co je Metro. Když jim však řeknete U-bahn, tak samozřejmě vědí... (tohle je zkušenost z mnoha pokusů poslat německy mluvícího cizince na naše Áčko, Béčko, Céčko).

Problém prodeje jízdenek na linkách jezdících na letiště tu už byl probírán mnohokrát. Tady bych vinu ani nedával řidičům. Minimálně na letišti by se měli prodávat jízdenky přímo na nástupišti (to info centrum kdesi v hale moc nepomáhá, učinnější by bylo u těch busů). Řidič opravdu na tohle čas nemá (je tlačen jízdním řádem) a také nemá dostatek drobných (cizinci sebou samozřejmě kovové mince příliš nevozí).
Mart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 20:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 19:40:07
ale tady to bylo o něčem jiném původně co jsi říkal, dám ti příklad, mám elektro, je fuk jakou školu, teda od toho se částečně žádá i určitý paragraf, ale pokud nebudu vyměnovat jen žárovku, tak to zaplacené dostaneš, i na tu žárovku ti 4h dají, ale jako řidič, dostaneš každou chvíli něco podepsat, ten čas v podstatě ohledně nějaké vnitropodnikové akci ti nikdo nezaplatí, pak když k něčemu dojde se divíš, smolík, ale i mistry,partaky, bylo peněz spousty, když se zavádělo iso 9xxx, pak nejméně 3 audity, přelepování skříní, víš je dobré to vidět z více stran [happy]
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 20:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mart a spol.: Já jim umím říct i německy a anglicky, že mám jízdenky za 40,- Kč, a cizinci koukají stejně jako Češi, jak je to drahé[lol]

Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 21:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě 2 vzpomínky na předváděcí hybridní Volvo 7700 na lince 232:[happy]

www.fotodoprava.com/images_mhdpraha3/pid_volvo_v.jpg

www.fotodoprava.com/images_mhdpraha3/pid_volvo_z.jpg

a ještě současná 1003:

www.fotodoprava.com/images_mhdpraha3/pid1003v.jpg

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 21:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ISO nedělá lepší firmu, to je jen o byrokratických procesech, ne o tom, jak (a zda vůbec) certifikovaná firma funguje, nebo dokonce, zda se ta byrokratická pravidla dodržují.

A audity jsou jen fraška.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2950
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 21:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Audit je jediný způsob zjistit jak na tom firma je. Fraška není audit jako takový ale způsob jeho provádění naší kotlině.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3772
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 21:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735: Já se zahraničními turisty mluvím velmi často a zkušenost mám takovou, že tak 70% automaticky zkouší angličtinu, 20% ruštinu (ruských turistů je tu čím dál tím víc, takže i tento jazyk opět začíná být "in", navíc většina z nich jiný jazyk skutečně neovládá), 5% němčinu (bez té se dá obejít, anglicky většinou umějí taky) a posledních 5% jiné jazyky (francouzština, španělština,...). Takže angličtina je na jednoznačném prvním místě, na druhém určitě ruština. Turistů, kteří se nedomluví ani jedním z těchto jazyků, je tak málo, že bych tím řidiče DP skutečně nezatěžoval...
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 6-2013

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 21:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peta303: Nejvíc mě bavily svého času ty samolepky ISO u Veolie na 165 [fotic]
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 21:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_z_hk: Já se zahraničními turisty mluvím velmi často a zkušenost mám takovou, že tak 70% automaticky zkouší angličtinu, 20% ruštinu (ruských turistů je tu čím dál tím víc, takže i tento jazyk opět začíná být "in", navíc většina z nich jiný jazyk skutečně neovládá)

Jendo, Tvá zkušenost je z autobusového nádraží. Při cestě z letiště to je jiné.

Navíc si mnoho cizinců myslí, že tady máme ke všemu ruskému odpor (tedy mají alespoň částečnou pravdu) a tak mnohdy ani tu ruštinu nezkusí.

To jsem zažil jednou na 112 do ZOO. Tam se stejně většina ptá na ZOO, botanickou zahradu či Trojský zámek. Pak stačí jen rukou ukázat, aby nastoupili a výstup na konečné to jistí (s výjimkou spojů do Podhoří). Co však s cizinkou jejíž otázka zní tak: Dú jú spík ingliš? Nic, pravdivá odpověď: Och, nou! Zkusila ještě francouštinu, němčinu a cosi dalšího. Z kroucení hlavou však pochopila, že ani tyto jazyky neovládám. Pak se začala bavit s kamarádkou a jazyk mi připadal nějaký povědomí. Tedy jsem to zkusil já: Gavarítě pa rúsky? No a konečně jsme se domluvili (i když z mé strany to zas až tak velký zázrak nebyl).
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4249
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 21:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady diskutují ne-řidiči s řidiči všude už x let. Nevím, co se najednou divíte.

NE! K-report bývalo odborné dopravní diskuzní forum, určené pro lidi i odborníky se zájmem o dopravu. Podle toho to tady taky dřív uroveň vypadala. Plebs a marast nerozumící ničemu s informační hodnotou sople na chodníku kterou tu předvádíte vy, se sem táhne jako smrad až posledních pár let. Ani jeden výblitek od vás zde, ani v jiném vláknu nemá žádný informační přínos pro fandy natož pro zaměstnance působící v tomto odvětví.

natočím nebo nahraji interakci neurvalého řidiče a poněkud zmateného cizice a řidič se pak uvidí v novinách podobně

Takže umíte akorát práskat a ještě vyhrožovat. Ale radím vám dobře aby jste řidiče předem upozornil že ho natáčíte.. Ne všichni jsou takový blbci jak si možná myslíte, a zveřejnění jejich osoby někde v mediích, bez jejich souhlasu by pro vás mohlo mít nepříjemné důsledky.

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2951
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 21:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: pane, jděte s touhle rétorikou na diskuzní fórum Blesku nebo Aha. Jen plácáte do vody a myslíte si, že si z toho někdo sedne na zadek.
Na internetu je mraky videí na podobnou tématiku a žádné důsledky jsem nezanamenal. Myslíte, že řidič slavné popojíždějící 191 na Strahově s něčím dával souhlas?
PS: neřídíte náhodou 6817? Ta halda plyšáků a napomínání cestujících to by k Vám sedělo.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3773
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 22:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735: Uznávám, že jiné to je, ale že by až tak? Na letišti teoreticky může být víc lidí "z opačné strany zeměkoule", ale ti se v mezinárodních autobusech vyskytují taky, protože když už do Evropy přiletí, tak chtějí procestovat více míst, a mezi těmi se přesunují právě vlakem nebo autobusem. A k té ruštině - pokud jde o Rusy samotné, tak mezi nimi je stále mnoho takových, kteří si myslí, že když jsme bývali součástí východního bloku, tak dodnes musíme rusky bez problémů hovořit. Světlé výjimky mluví i lámanou angličtinou. U jiných východních národů, které ruštinu taky ovládají, ale není to jejich mateřský jazyk, je to pochopitelně jiné - Rusy nemají rádi, tak radši mluví anglicky.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4250
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 22:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: Jo jistě, je to teď móda natáčet kde koho a následně z toho udělat senzaci. Chápu že se na tom kde jaký přiblblý parazit teď snaží zviditelnit. Právně to ovšem v pořádku neni. O plácání do vody nebo i jinam, si klidně můžeme popovídat i jinde pokuď máš zájem, a mohu přizvat i člověka kterého osobně znám a řídí 6817. Já to nejsem, ale jistě by si i on rád vyslechnul tvojí recenzi na jeho osobu přímo..

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4411
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 23:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych mu ten mobil po první neuposlechnuté výzvě vzal, rozdupal a vykopl ho z autobusu a odjel. A prošlo by mi to, tak jako mi to prošlo už jednou, protože moc dobře věděl, že by to projel, kdyby se to ještě někde mělo řešit. Takových provokací co už na mě lidi zkoušeli... Nechám si toho líbit hodně, ale kromě vesmíru má všechno svoje rozměry.
Můžete mi nadávat že jedu jako prase, můžete mi nadávat že jedu pomalu, ale nikdo mě nebude natáčet a fotit na mobil bez mého souhlasu a už vůbec ne po upozornění, aby s tím skoncoval. ...To samozřejmě neplatilo a neplatí pro skutečné zájemce o dokumentaci autobusů. S těma jsem vždycky vycházel. (Asi i tím, že jsem si je příliš nepustil k tělu, nechal vyfotit a nazdar.[biggrin])
Jsem na to strašně háklivý a jsem schopen "zkonfrontovat" na ulici úplně cizího člověka, který si začne fotit pokuřující hlídkující policajty v autě (zrovna dnes), případně nějakou jinou blbinu a myslí si, jak není upe nejvííc kůůl, když to potom vyvěsí na facebook, nebo pošle do Blesku apod. Je to nechutné, buranské, neslušné, prostě je to prasárna.
Bohužel ty foťáky jsou dneska úplně všude. Ten vyzývavý rádoby sebevědomý postoj s namířeným mobilem na nějakou nepříjemnou situaci na mě skutečně působí jako rudý prapor na býka.

Ostatně jako celá tahle diskuze![angry] Jestli odsud neodpálí ta banda naschvál buzerujících blbů, urážejících řidiče, vyhrožující natáčením, komentováním čehokoliv co sami nezkusili a budou rozdávat rozumy, tak je tu asi fakt něco špatně a já tady taky končím. Nebaví mě to číst, nebaví mě pořád dokola těm dubovým palicím vysvětlovat, a místo náznaku k otevřené a slušné diskuzi z jejich strany si tady vyčíst další hromadu kravin dovršených urážením, dehonestací profese, vymýšlením dalších nesmyslných obviňování a nějakých ublíženeckých teorií k strašně hnusným zlým řidičům, tak s tímhle jděte frajírci pěkně do prdelky na kamelky...
Jestli jsou řidiči autobusů vaše nejhorší noční můra na světě, že se pořád do nás musíte trefovat z 99% kvůli naprosto naprostým kravinám, tak do knedlíku s těma autobusama prostě nejezděte a hotovo. Přece se Vaše urozené Jasnosti nebudou vozit s takovými primitivy, jako jsou řidiči autobusů, co mají za okny plyšáky a vyžadují po cestujících dodržování přepravních podmínek! Ano, vaše oplackované a onálepkované školní brašny a polepená skla vašich mucinkymazlíčků aut, jsou o mnoho vkusnější že?

Znechucený, nasr*ný a vytočený primitivismem těch, co nám ostatním kážou jak se má správně sr*t aniž by viděli do problematiky - opouštím pro dnešek diskuzi. Následující dny ukážou, jestli má cenu se tady ještě někdy o další diskuzi pokoušet. Hnus!

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 7-2003

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 23:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to špatný nápad, troufl bych si říct, že zrovna takhle odporné ublíženecké příspěvky, jako ten nade mnou, tady určitě chybět nebudou. [ok]

Velká verze obrázku již prošla K-reportizací? Nevěš hlavu!
"pro tebe nejsem Plačko když už tak Martin Plačko nebo pan Plačko.. "
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4251
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 23:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Já nevím proč by jsi se měl stahovat z diskuze jen k vůli nějakému zamindrákovanému substrátu? Ať tady klidně napíšou čísla řidiču respektive "jejich" vozů se kterýma měli kdy nějaký problém a muže se to vyřešit mimo K-report. Většinu jich dobře znám i od jiných společností.
Ale vlastně máš pravdu..Na co se mazat s h*vnem? Ještě víc by smrdělo.
Taky mě mrzí že jde uroveň Ká reportu strmě dolu díky nýmandum kteří většině lidí sem ještě přispívajících nesahají znalostmi ani po kotníky s informační hodnotou v záporných číslech. [ko]

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9371
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 02:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735 - seznam dlužníků jsem už dlouho neviděl, většina si to už hlídá, ten zbytek byl již odejit. (Na pendolíno nesmím víceméně z trochu jiného důvodu, který tu rozebírat nebudu.)

Drobné na 119: nebývá problém se na Dejvické domluvit s námi z třístovek, směna funguje v prakticky libovolné hodnotě a k oboustranné spokojenosti.

Gab. - certifikace ISO i jeho audit je totální fraška všeobecně, znamená to jen byrokracii, pruzení a zbytečné náklady s totálně nulovým přínosem. Byl jsem u toho.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
Mart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 10-2009

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 04:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kejvačka
Odesláno Úterý, 01. října 2013 - 20:53:19
nj,forty a no chance je v poho,ale zase když jedu do nějaké zadele, radši taxík [happy] blbé bylo, jak to stálo asi 32,normálně tuším 26, na 133, na staroměstské jsem se jen otočil, na fakultě nastoupili a já to hnal na depo, no dával mi asi pětikilo, každopádně už před revoluční jsem věděl, že mám u něj asi 30kč blbě vrácených, ale i když seděli vepředu, neuměl bych říct, ale moje blbost, zase jsem mohl být rád, za slušné cestující :D
janoro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.199.91
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 08:35:23    Odkaz na tento příspěvek  

Člověče, dneska ráno jdu zezadu ke Kačerovu pěsky na metro a najednou koukám, že mě pomalu, ale skutečně velice pomalu, předjíždí 3331, aspoň myslím. Co s tím je, že musí jet rychlostí chůze?
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 09:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší dokumentační odchyt manipulační jízdy 3004.

Pozor! Pokud máš elektrotechnické vzdělání nabízím ti volné pracovní místo v oblasti servisu zab.zař. v Praze a Středních Čechách.
Stačí být kamarád s pájkou a taky trochu s počítačem a mít snahu příjít na to, jak některé věci fungují nebo proč nefungují. Praxe není nutná, vztah k železnici vítán! Napiš na mail pod nickem.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5548
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 09:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3004 toho už s lidmi na lince moc nenajezdí, nebo se ještě kromě služebáku vyskytuje na nějakém zatahováku?

Plzeňští strojvůdci
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 14:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžete mi nadávat že jedu jako prase, můžete mi nadávat že jedu pomalu, ale nikdo mě nebude natáčet a fotit na mobil bez mého souhlasu a už vůbec ne po upozornění, aby s tím skoncoval.

§12, odst. 3 ObčZ: Podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy se mohou bez svolení fyzické osoby pořídit nebo použít přiměřeným způsobem též pro vědecké a umělecké účely a pro tiskové, filmové, rozhlasové a televizní zpravodajství. Ani takové použití však nesmí být v rozporu s oprávněnými zájmy fyzické osoby.

Takže asi tak. Já jsem ti jen řekl, na co mám právo a co bych mohl udělat, když narazím na vola za volantem autobusu. Stejně tak jsem už fotil, točil a mluvil s řidiči, kteří třeba pomáhali u nehody a zachraňovali životy. Nějaká dehonestace profese je mi u zadku. Profesi dehonestují lidi, co dělají, co nemají. Ne ti, co pak o tom mluví a píšou do novin.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 14:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976 - nepřeháníte to už ?
Také se mi nelíbí, jak to tu komentujete. Co Vám kdo udělal, že si musíte zlost vylévat na řidičích MHD ?
Co se týče focení a natáčení, pravdu má Ml636. Je to prasárna.

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

(Příspěvek byl editován uživatelem FKam.)

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Články pana Sůry se mi líbí.
Hydrista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 15:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl bych se zaptat jak funguje pásmo 2,3? (myslím ceny jízdného ap)

Dřív se na nové autobusy chodilo za odměnu.
Dnes se na ně chodí za trest.
Můj youtube channel na kterém najdete videa nejen pražských autobusů
Hydrista1
Budu rád za každý like nebo odběr.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4414
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 16:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7036: Čím ublíženecký? Je v pořádku nechat na sebe flusat nesmysly, které se tu s železnou pravidelností 2 dny omílají pořád dokola?

Focus1976: Znám ten zákon... Proto bych ho vřele doporučil prostudovat celý a protože jsou v něm jako obvykle různé kličky, i se nad ním pečlivě zamyslet.
Pak bude čtenáři už naprosto zřejmé, že oprávněnost kdekoho filmovat a potom ukládat na Youtube nebo posílat do novin, může být na velmi tenkém ledě, resp. neoprávněná. Že tady máme rádoby "co není zakázáno, je dovoleno", neplatí vždy u všude. To je třeba si uvědomit a respektovat.

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4252
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 17:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten zákon je špatný a nepřesný, přesto doporučuju ho nastudovat pořádně pro blbečky kteří se živí udáváním a chybami druhých je tam i návod jak se z toho vylhat, když dojde na lamání chleba, před lámáním zůbu v nemvymáchané hubě. odkaz

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4254
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 17:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: 3004 je už trvale vyčleněna pro služebák a do běžného provozu již nezasáhne.

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 17:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

232/12-1001, bez majitele s RZ 2SY 2996, 232 3X-1002, včera byla na 37. ještě 1006.

www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 6-2011

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 18:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár stařečků:
150/10 6147
188/4 6070

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 18:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevyfotil, velkou náhodou, někdo Karosu B932 #1293 ráno na 428? Samozřejmě mypol a na tablech ještě staré data, takže na čele "(piktogram děti) 428 ŠKOLNÍ LINKA". Potkal jsem jí v protisměru v Dobřejovicích. [sad]
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3289
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 20:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák: Mám na Tebe dotaz, všiml jsem si, že se vyskytuješ často na Opatově... Kolika vozy disponuje Miroslav Ohem? Zdá se mi, že na Opatově vídám jednu a tu samou modrou Karosu, ale nejsem si 100% jist... A ještě jeden dotaz... Ta bílá sedmistovková Karosa, co jezdila z Opatova vždycky ráno, co s ní je?


fotit, a natáčet u dopravní nehody považuju za nehoráznou drzost, a hyenismus... Když už u nějaké nehody jsem, snažím se pomoct, a ne že budu natáčet, a koukat jak ostatní makaj, a já s klidem angličana to natáčím,a přiblble kometnuju (Osobně jsem zažil v HK, při nehodě v Pouchově)

A když už jsme u toho, tak dodám toto: Autobusy fotím už nějakou dobu, a VŽDY, když je to možný se řidiče nejdřív slušně zeptám, případně počkám, až dotyčný vystoupí, nebo zajdu do prostoru pro cestující... Jednou jsem sice měl incident s řidičem jednoho Řepského vozu, ale poté, co jsme si to vyříkali, se mi omluvil, uznal chybu, a bylo to v pohodě... Když vím, že řidič X to nesnáší, tak jej nebudu zbytečně provokovat....

Omlouvám se za OT, ale nedalo mi to.

AUTOBUS = KAROSA
( Aneb miluji vozy počínaje typem B 741 a konče Citelisy)

Nesnáším SORky, zejména ty maličký [kladivo]
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 6-2011

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 297 se prohání 1244 a 1478

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 6-2013

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: Abych se přiznal, netuším vůbec. Já tam bývám vždycky odpoledne, tak čtvrtá, pátá, na chvilku se tam vždycky zastavím a to jezdí jenom Sejtko, Růžek a Bílý. Myslíš tu bílou Karosu Jungwirthovu? To netuším, ale jeho exčerveňák šel do světa na Aukru za 66 000. Jinak jsem koukal, že na JŘ Aholdu je uvedený dopravce Růžek a syn, dříve ale pro Ahold jezdil Jungwirth, tak kdo ví, jak to je.

6117: Díky za zprávy, já dneska tudy jen v rychlosti profrčel, tak jsem vůbec 232 nesledoval, předpokládám, že 1627 už tedy dneska nebyla.

Jinak jsem koukal na Dopravním maglajzu, že od včerejška jezdí na lince ze Zličína do Globusu Probo Bus fungl novým bílým Sorem NB12 bez evidenčního čísla, dopravce na Avionu zůstává stejný. Zítra tam prý bude fotka.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3290
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 21:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák: Ta Ohemova Karosa jezdí nějak odpoledne, je to vždycky ta modrá XE, ale někdo říkal, že jsou dvě, přičemž já tam vídám jen jednu, a opravdu nevím, zda je to ta samá, nebo ne[blush]. Tahle bílá Karosa jezdila vždy po 6 ráno, a jezdil s ní kníratej řidič s brejlema Toho už taky nevídám, tak jestli neodešel i s autobusem..)

AUTOBUS = KAROSA
( Aneb miluji vozy počínaje typem B 741 a konče Citelisy)

Nesnáším SORky, zejména ty maličký [kladivo]
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 02. října 2013 - 22:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hydrista:
Pásmo "2,3" funguje tak, jak je to výhodnější pro cestujícího. Uvedu pár příkladů (jak já to chápu):
- Cesta z pásma B do 2,3 se počítá jako 3 pásma (B, 1, 2).
- Kdo jede z pásma 4 do zastávky v 2,3 a tam přestoupí na jinou linku např. do pásma 3, ten si vystačí s přestupní jízdenkou na 2 pásma (4 a 3).
- Před lety byl např. Sobín v pásmu 0, 1 (pásmo B ještě nebylo). Důvodem bylo to, aby při cestě z Chýně do Hostivic (nebo naopak), kdy bylo nutné v Sobíně (zast. Valtická nebo Blatnická, obě na území Prahy) přestupovat (přímá linka tenkrát nejezdila) stačil předplatní kupon pouze pro pásmo 1.
A podobných příkladů zastávek ležících současně ve dvou pásmech je víc (např. Mníšek pod Brdy je myslím 3,4 atd.). Snad jsem to popsal srozumitelně. V některých zahraničních IDS mají tzv. "hraniční" zastávky, kde platí jízdenky pro obě sousední zóny. Toto je vlastně obdoba.
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 6-2013

Odesláno Středa, 02. října 2013 - 22:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: Těžko říct, já tam na toho Ohema nikdy nenatrefil. Tady jsem našel pár odkazů na tu modrou Karosu, a je tam potom i jeho vozový park[happy]

http://galerie-autobusu.cz/Fotka~Karosa~LC936XE~4~/

www.ohem.cz/doprava/autobusova-doprava

Ten Jungwirth je pak tenhle:

Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3291
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 10:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tučňák: Nee, tohle byla celá bílá karosa, s dveřmi uprostřed (honem si nevzpomenu na typ vozu)

Ano, s tou modrou Karosou ses trefil, ta tam je skoro každej den [happy] A vždy poměrně slušně obsazená, jezdí z Opatova

AUTOBUS = KAROSA
( Aneb miluji vozy počínaje typem B 741 a konče Citelisy)

Nesnáším SORky, zejména ty maličký [kladivo]
Hydrista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 11:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7215:http://www.youtube.com/watch?v=W4zn9VDbsbY
2039:http://www.youtube.com/watch?v=1Lxe_rTEGnI
1589:http://www.youtube.com/watch?v=6ytm8CmSpZ8
+ Dnes ještě asi nahraju 7420 a možná buď Citybus nebo B951. Tak si je nenechte ujít!
Budu rád za každý like nebo odběr! [happy]

Dřív se na nové autobusy chodilo za odměnu.
Dnes se na ně chodí za trest.
Můj youtube channel na kterém najdete videa nejen pražských autobusů
Hydrista1
Budu rád za každý like nebo odběr.
MLilove
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 15:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak vyřešit problém se Suchdolem? Co tak takto? Více foto.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5552
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 15:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: díky za info.

Plzeňští strojvůdci
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 6-2011

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 16:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MLilove: to je autobus jak hrom [happy]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Tramvajak2255
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 3-2012
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 17:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zavírání dveří u B732 (J.Štěpánek) linka 110:
http://youtu.be/OKjLVQRlKm0
B731 (1049) (J.Štěpánek) úsek Čakovická-N.Hloubětín:
http://youtu.be/8rBpeqIaoIM
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 6-2013

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 19:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: Bílou pak znám už jenom tuhle, Růžek a syn, Světice, 2SH 9162


MLilove: Na 197 jezdí na Chodově a na Hájích taky dvouklouby, dokonce rozpojovací [biggrin], kloub a za ním hned standard, viděno téměř každý den.
LáďaH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 11-2011

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 20:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 265 se obejvil zákaz Solarisů. 2042 schytala ránu na retardéru na vjezdu do Lipan a po vzoru 2044, která se koncem minulého týdne vrátila do provozu, poputuje na opravu.
Tučňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 6-2013

Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 20:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LáďaH: Hezky pěkně, díky za zprávu, já dneska ani 265 neviděl, profrčel jsem to dneska jenom v 267. Pamatuju, když 267 protáhli tenkrát z Uhříněvse, přes Kolovraty, do Lipan, nesměly tam zase Citybusy, byl zřejmě problém v tom kopci před nájezdem od Lipan na Mírovou, muselo se počkat na rekonstrukci komunikace.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
MLilove
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332: má to teď jezdit do října v Drážďanech [happy]
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4415
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 21:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simvás, tahle housenkobusenka bude určena přednostně na linku 121. Lámat se to bude na vodárně o nárožní zeď a v Hodkovičkách o ploty.[lol]

ABRDbmseer
Záchodu se **smí po*žívat, pokud je vlak v* *tan*ci.
Rebel Yell
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 00:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976 (příspěvek 491): Nejde o to, abych já byl vybavený, ale když se nedomluvím s maďarem, tak přeci nebudu nadávat, jak by měl mluvit česky, protože se ho chci na něco zeptat ... A nebudu dávat hodiny českého jazyka jakémusi Tiborovi, který jezdí linku Tát - Esztergom. Navíc slovensko neberu jako nějaké zahraničí, kde bych musel znát jazyk. V německu a rakousku se nedomáhám česky nějakých informací.

-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů