K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Brně do 28. 09. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Brně » Archiv diskuse Trolejbusy v Brně do 28. 09. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7552
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 17:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022 - blbá reklama, porušovat pravidla a ještě to vytrubovat do médií. To těm ostatním říká rovnou, blbci, jezděte po chodníku, na silnici je to o hubu. Což je pravda, ale čemu to poslouží?

A le v každým případě bych věřil tomu, že kolo je po městě mnohem rychlejší. Když jsem jezdil z Černého v Bystrci do práce na ul. Vinohrady, tak jsem třeba byl v Pisárkách rychleji, než souběžně jedoucí šalina. To stejný třeba ze Slatiny do centra versus linka 33.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
n. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 17:30:54    Odkaz na tento příspěvek  

Janatak - ta koexistence tu už dávno byla. Než přišel aktivista a pak úředník a začal jednu výrazně menšinovou skupinu - kolo - prosazovat, protože vznikla někde domněnka, že kolo je super do práce a "friendly" a podobně. Tak ať je, ale proč to má tolik omezovat ostatní mnohem víc rozšířené druhy přepravy, ostatně jak kdo čím jezdí, viz přibližně ta anketa pod tím článkem v odkazu Roberta.
S trochou nadsázky bych řekl, že budovat v centru už tak zmatečnýho města cyklopruhy, jenom proto že tam jednou za deset minut (kdyby!) projede cyklista, je něco jako kupovat si do slaměné chýše postavené blízko rovníku sněhovou frézu, která pak bude čtvrtinu obytné plochy té chýše zabírat svými rozměry, protože jednou za rok tam sněží.

Robert - článek jsem shodou okolností dnes četl v novinách, které mi v ruce náhodou přistály. Hned mě to zaujalo. Hlavně proto, že se jedná o zcela tendenční zjištění. Zcela si dovedu představit, jakým stylem jízdy ten cyklista jel a "vyhrál". Ale i kdyby jel slušně; doufám že když do "tramvajového" času připočítávali 5 minut čekání na soupravu, připočítali tomu cyklistovi čas, po který se soukal do cyklodresu, po který si vytahoval z kůlny kolo a čas, po který se v práci převlíkal z propocených trenýrek do něčeho vábnějšího.
Automobilový čas neřeším, předpokládám v duchu Auto.matu, že trasa vedla tak, aby to auto ani vyhrát nemohlo, ostatně sami to tam říkají, že to předpokládali. A kromě toho, určitě zvolili špatný auto, asi neviděli:
http://www.youtube.com/watch?v=TeFAEKDadCc
n. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 17:56:40    Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, až teď si čtu reakce pod článkem. Předpokládám, že jelikož se jedná o regionální mutaci idnes, nebudou tam jenom samí "zlí" automobilisti. Výsledek - úplně všichni si všimli, že to je manipulace, která je typická jak pro Auto*mat, tak pro další podobná sdružení.
Doufám, že tyto skupiny, snažící se nám měnit životy (po malých drobných dávkách, ale neustále) si uvědomují, že těmi akcemi si dělají jenom a jenom negativní reklamu.

V Brně bych udělal něco podobnýho. "Náhodou" vybereme trasu např. Přívrat - Halasovo náměstí. Jé, ono už je deset večer... Jé, a ono to náhodou vede celý tunelem... no to je ale náhoda, že vyhrálo to Subaru WRC...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7553
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 18:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra - taky tu bylo mnohem míň aut. Chápu snahu cyklisty separovat do vlastních "koridorů", jsou tak víc vidět, čili do jisté (!) míry je to pro ně bezpečnější.

Ten článek je fakt hodně tendenční. Mimo jiné věci, ne každej kdo jede na kole, je trénovanej závoďák a ne každej má žiletku.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 7-2003

Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 18:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu akci z Prahy ukazovali kdesi v TV, závěrem po skončení divadýlka byl pohled na jednoho z maníků toho sdružení, jak profičel křižovatku na červenou...

Jinak mě stačí každé ráno absolovovat Krejčího - Šlapanická. Ze Šlapanic kolona aut, u křižovatky na Krejčího se povědomě tlačíš co nejvíc ke kraji, aby trolejbus, který zatáčí a jede do Šl., si mohl trochu najet a vytočil. No a pak se přiřítí nějaký p*čus na kole tak, že objede celou kolonu středem a stoupne si vedle tebe, i když já taky točím doleva, ale blinkr mi bliká asi jen na okrasu...
Jozsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 19:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo trochu zná cyklostezku vedoucí na chodníku na chodské a botanické... Já osobně v tamtom úseku jezdím radši po silnici, protože po tomto chodníku ze tříčtvrtky své šířky upraveném pro kolo je ohleduplnější kolo vést vzhledem k bezpečnosti chodců.

Jinak cyklista na silnici jako legální účastník silničního provozu s tím, že vlastně nemusí vlastnit řidičák - já třeba řidičák nemám a mám velký problém s pitomostí jako normálně odbočit na rušnějších komunikacích z levého pruhu do leva, proto raději občas volím pěší variantu po přechodu pro chodce.

Ve Slovinsku ve větších městech mají vytvořenou celkem kvalitní síť cyklostezek na chodníku tak, že do nich chodec nevstupuje, jsou dostatečně výrazně vyznačené a zároveň nezabírají většinu chodníku. Případné řešení pro kola, která jsou vlastně často zpomalením silničního provozu, bych viděl takto, ovšem ne způsobem Chodská-Botanická.
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 21. září 2013 - 01:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně to připadá, že nějací volové z magorstrátu byli na výletě v Pekingu, a teď se to tu snaží za každou cenu implementovat.
Ale i v Pekingu v poslední době přibývá aut geometrickou řadou, takže i tam to bude za pár let "zajímavé"...
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4384
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 21. září 2013 - 21:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3194 již dorazila do Lvova.....

http://transphoto.ru/vehicle/332615/

World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou

nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.149.78
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 10:07:01    Odkaz na tento příspěvek  

hmmmmmmmm, tak ne Rovno, škoda :-/
cracatit
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.58.132
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 12:32:01    Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, co kdo má proti Botanické, chodník je tam široký, že by po něm mohli jít vojáci ve čtyřstupu i s tou cyklostezkou a vážně s šířkou není problém, pravidelně tudychodím pěšky a s cyklisty tu není problém, málokdy jich jede tolik, že se nejde vyhnout chodcům, nebo že by měli málo místa, jel jsem tudy na tandemovém kole několikrát z Hrnčířské po Tábor a taky bez problémů, až na Slovaňák je ta stezka naprosto v pohodě, široká dost a pro chodce je vedle ní prostoru taky dost. Jinak, jak bych si ideálně představoval provedení cyklostezky, je na Hrnčířské mezi Kounicovou a Veveří kolem práv, kde je cyklostezka krásně široká jako půlka chodníku a je celá asfaltová, hned vedle je ze zámkovky chodník oddělený pásem zvýšených kostek, takže pouhým pošlapem boty i nevidomý člověk pozná, že jde po cyklopruhu a ne po chodníku, když chce třeba odbočit do parku naproti Právnické fakultě Mu.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7557
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 12:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cracatit - tebou zmiňovaný úsek cyklostezky problematický z hlediska šířky není, horší je to s křížením bočních ulic. Těch je tolik a z toho vyplývající přerušení stezky, že je jednoduše rychlejší jet po silnici vedle, nebo jinudy. Horší je to v úseku od Antonínské po Smetanovu, tam je to úzké, stejnej povrch jako plocha pro chodce, je to jenom nalajnované, takže chodci běžně chodí po cyklostezce, takže je to kolikrát slalom.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Jozsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 22. září 2013 - 23:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cracatit: Na Slovaňák, pokud vím, to nepokračuje, nebo to minimálně není vyznačené.

Janatak: Ano, přesně ten úsek od Antonínské po Smetanovu mám na mysli.

Ale celkově mi přijde, že ani tam, kde je to širší, se ta stezka nějak moc nerespektuje, takže ten slalom je vlastně skoro všude.
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 10:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Barvičkova [happy]
Jsou tam pěkné barvičky.
lukas67
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.115.73
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 14:07:09    Odkaz na tento příspěvek  

Co se plánuje s vozem 3012?
Jeden řidič mi říkal,že mu mechoši říkali:Že se vůz odstavuje a půjde do GO,a on 19.9. znovu vyjel.
Předem děkuji za odpověď.
n. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 17:22:07    Odkaz na tento příspěvek  

Vyhodnoceno bylo, že to zvládne prodloužení o jednu střední prohlídku, tudíž se to nějak celý zapatlalo a zase to jezdí, čímž se uvolnila kapacita dílen na něco jinýho, horšího [lol]
lukas67
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.115.73
Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 19:35:13    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se,zapomněl jsem se zeptat ještě na vůz 3271,který už 2 týdny nevyjel a pěkně to na něm už kvete,co s ním bude dál?
Předem děkuji za odpověď.
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 4-2007

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 19:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3271 je na SO v Husovicích a koroze na střeše byla
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 23. září 2013 - 20:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebyla 3271 poměrně nedávno na SO, kdy se jí měnilo zadní čelo včetně nových světel?
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 19:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SO vychází přibližně po roce a půl až dvěma lety, takže to bylo nejspíš při té předchozí.


Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej ..
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 24. září 2013 - 20:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zadní plech pod oknem s novými světly se dával při minulé SO.
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 5-2006

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 17:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a je to tady [happy]



Trolejbusy nafurt!
Fejsbůk
Rajče
JůTube
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 18:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkné! [ok]
GangstaBean
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2013

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 19:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty bílý disky jsou prostě boží! [ok]

Flickr • Hobiti jsou opravdu úžasná stvoření. Za měsíc víš o jejich zvycích první poslední, a přece tě po stu letech zase překvapí. Gandalf •
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Středa, 25. září 2013 - 20:00:40    Odkaz na tento příspěvek  

To až uvidí jihlaváci, tak nám ji pod rouškou tmy ukradnou z vozovny [lol]
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Středa, 25. září 2013 - 20:07:45    Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, jak to tak počítám, Šmoulinka je 49. generálka vozu 21Tr v Brně; trochu škoda že zrovna ona není ta jubilejní [lol] a že tato "sláva" vyjde asi na vůz 3003.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4527
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 21:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3194 nakonec ukončila své putování ve Lvově, zařazena bude pod číslem 600.

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/1016140_38114407 5346472_839589152_n.jpg
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3040
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 25. září 2013 - 21:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OndraS: Myslím, že byste si právě měli zkontrolovat vozovnu...[satan] Ne, fakt paráda, doufám, že na sebe nedostane reklamu. Je to pěkné oživení mezi vašimi trolejbusy! Škoda, že nepřibude karcoolka a pod.

::: jihlavskymhd.g6.cz ... MHD v Jihlavě
::: www.zhta.ic.cz ... stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
FANDA_DPMB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2013
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 08:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před všemi lidmi,kteří se podílejí na GO a jiných opravách trolejbusů smekám klobouk[ok]

Mimochodem,nechcete přejít k nám do Slatiny? [lol]
ReZ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 9-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 08:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že karcoolka a další barevné variace NEBUDOU.
Modrá 3045 je jedna jediná a jedinečná. Dalšími neunifiky by se její originalita ztrácela. Ještě by mohla dostat zpátky reklamu na Dětskou plavbu.
Když tak přemýšlím, jak je ošéfované jméno Šmoulinka. Nemá na ni náhodou Disney copyright?

Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7564
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 09:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ReZ - proč by ne, já myslím, že další barevné variace dejme tomu exhradeckých 21Tr by tu pěkně zapadly, zvlášť, pokud by byly provedeny stejně vkusně jako 3045.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4256
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 11:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra.S: Jak pod rouškou tmy, za bílého dne...[jidlo]

Makrelu neumeješ.
Ms222
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 11:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro Rádio Evropa 2: Šmoulinka je hotová, tak šups s reklamou.... [rofl]

http://www.veselykrokodyl.webnode.cz
music production
Doktortrolejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 15:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděl bych to na reklamu 65 LET TROLEJBUSOVÉ DOPRAVY V BRNĚ 1949-2014

A mimochodem né všem Jihlavákům se to líbí. Cituji z https://www.facebook.com/KominskeTrolejbusy

Martin Švec: Co to s ní chuděrou udělali?
Trolejbusy v Komíně: Něco je snad v nepořádku?
Martin Švec: ta bílá bedna s výzbrojí a ty z*urvený stříškyz Citelisů.... humus
Honza Šmíd: Ty tvoje z*urvený stříšky z Citelisů - nasvětlovače jsou pro řidiče docela dobrou pomůckou v špatně nasvětlenejch místech
V Ústí n/L tím máme vybeveno jen pár vozů, ale když mám, tak používám
Nejde jen o vzhled, na kterej 99% šotoušů hledí, ale hlavně o BEZPEČNOST cestujících
Martin Švec: Já už šotouš dávno nejsem
Honza Šmíd: vyjadřování tomu značně vypovídá
Martin Švec: Já v tomhle voze prakticky vyrůstal,takže je jasný,že k němu mám blíž než vy brňáci... na brněnskej styl generálek mám svůj názor a s tím nikdo nehne. Můžeš nesouhlasit a to je tak jediný co můžeš

Co dodat Martine Šveci.

TB foto
Trolejbusy v Komíně
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 15:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na brněnskej styl generálek mám svůj názor a s tím nikdo nehne.
Já taky a to: že generálky jsou hodně povedený! 3045 se fakt povedla.
Ještě by mě zajímalo, jakým stylem se nastavuje hlasitost hlášení zastávek, zrovna u většiny 21 Tr je skoro neslyšitelné, takže děkovačky před konečnou skoro nikdo neslyší, nejde to nastavit nějak jednotně - stejně hlasitě?

[masinka] Parková dráha Olympia Brno
[tramvaj] Model historické tramvaje 1:8
[tramvaj] Olomoucká tramvajová doprava ve hře Microsoft train simulator
Obbbbb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.161.17
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 15:40:51    Odkaz na tento příspěvek  

Jaka je situace aktualne s 25 Tr?
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 16:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Švec: Já v tomhle voze prakticky vyrůstal,takže je jasný,že k němu mám blíž než vy brňáci...
A to nevadilo, že brzdí jen jedno kolo?
To je tak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.112.8
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 16:23:05    Odkaz na tento příspěvek  

pan Švec má pouze komplexy z Brna,nic jinýho zatím nehledejte. [wink]
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 16:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, proč se Martin Švec ohání, že to má bílou bednu. Přeci Šmoulinka měla bílou čepici. [nene]

::: jihlavskymhd.g6.cz ... MHD v Jihlavě
::: www.zhta.ic.cz ... stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7566
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 18:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmoula 3045 dnes lítala na t-34, konkrétně kurz 03407:



Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
n. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 19:50:50    Odkaz na tento příspěvek  

Obbbbb - situace ja taková:

Jezdí 3610, 3614, 3615, 3616 a 3617. Poslední jmenovaný těsně před rozpadem, kdo nevěří, doporučuji svezení v zadním článku, "jak zní náprava kde je něco špatně".
Na 3609 by měla zítra, asi, možná, dorazit opravená (to je dost podstatný slovo od kterýho se bude odvíjet další životnost) náprava; na zbytek se bude muset koupit nový nebo já nevím co. Minimálně jedna z náprav je totálně rozšmelcovaná a čeká na odvoz do Remetu, to je taková sympatická firma na jihu Brna [happy]

Co se týče komentování generálky. Někomu se to nemusí líbit. Nástavba je bílá proto, protože. Osvětlovátka - bezpečnost, 21Tr na to měly vyjímku. Zadní světla - na Formana Pickupa už se nedělají, pouze čínské napodobeniny kvality odporné a polské, kvality rovnaké.
Zbytek - je to vyvařený, není to shnilý, nepropadá se tam sedátko podlahou, lidi nevidí podběhama na zem, ano dokonce to už i brzdí což se o žádném z koupených jihlavských vozů nedalo říct, mimochodem celkově nechápu, že v takovým stavu ty trolejbusy někdo povoloval do provozu a byl ochoten pod to dát svoje razítko.
lukas3257
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2013
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 20:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to dnes proběhlo s vozem 3002 a kursem 02514?
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3042
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 20:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

n. OndraS: Asi někdo nedělá na DÚ svou práci pořádně, když to schválil.. A jihlavská údržba je přeci vyhlášená, ale co chcem, za málo peněz málo muziky.

::: jihlavskymhd.g6.cz ... MHD v Jihlavě
::: www.zhta.ic.cz ... stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 21:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad šmoulinka: No máme před volbami a napadají mě minimálně dvě strany, kterým by mohla pózovat[lol] i s reklamou
Ad 25Tr: Vozem 3617 jsem opravdu jel a opravdu jsem čekal, kdy se ta náprava rozsype ( stará Rába hadra[crazy] ). Mimochodem, co v té nápravě odchází, nebylo by foto? Pokud je tatáž co v kloubovém Citelisu, je naivní si myslet, že vydrží vyšší moment od elektromotoru. Každá převodovka ( a tou diferenciál také je) je přece dimenzovaná na přenos konkrétního výkonu.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7569
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 21:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se ta kombinace modrá/bílá - komponenty na střeše, disky na 3045 hodně líbí, vypadá to, že nad tím někdo přemýšlel a nelakoval na modro všechno, co mu přišlo pod ruku (nic proti Jihlavákům). Zajímalo by mě, jak složitě ta modrá z té nástavby vůbec šla dolů...

Ondra - píšeš, že exjihlavy měly problém s brzdami, jsou v tomto duchu problémoví i exhradečáci?

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
n. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 22:06:44    Odkaz na tento příspěvek  

No, kdovíco to taky není, ty vozy jsou funkční o něco málo víc, všechny celkem i brzdí. Jinak jsou ale srovnatelný - je vidět že je to udržováno opravdu ze všech sil a za nula peněz. Upřímně jsem měl o údržbě v HK lepší mínění [kladivo]
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3043
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. září 2013 - 22:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

n.OndraS: No na druhou stranu, jsou to vyřazené vozy, které delší dobu stály a již se delší dobu vědělo, že je něco nahradí, tak se do nich necpaly peníze. Čili nemůže to mít taky trochu vliv.. (hradečáci)
Jihlavu neobhajuju, protože zrovna třeba Šmoulinka jeden den u nás dojezdila a druhej den už byla v Brně. Navíc nezkontrolované brzdy, to už je skoro na trestní oznámení.


(Příspěvek byl editován uživatelem Eugen.)

::: jihlavskymhd.g6.cz ... MHD v Jihlavě
::: www.zhta.ic.cz ... stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Obbbbb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.161.17
Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 05:52:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ondro: diky za report.
ReZ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 09:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádnou jinou reklamu na 3045 si nepřeji než buď NIC nebo Dětskou plavbu!
Já vím, že jsem poslední, kdo by o tom mohl rozhodovat...

Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.
Mkzb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 12:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra: K údržbě v Hradci:
Když věděli, že ty 21Tr budou vyřazovat, tak bych spíš řekl, že je spíše flikovali.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4257
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 18:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Izidor: mám-li správné info, tak trolejbusovou nápravu vyrábí jen Rába a ta se jak vidno nemontuje na 24Tr a dále.

Takže lze čekat podobné problémy jako na Sanosech, eventuelně jiný zásah, který z trolejbusu zase udělá línou lemru...

Makrelu neumeješ.
Slfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 27. září 2013 - 22:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_tr: i na Citelis by měla existovat trolejbusová náprava, jen ji Škodovka nepoužívá. Měla by být k vidění na trolejbusech Astra.
Beyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 10-2010

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 08:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Izidor: Největší problém s 25Tr je v tom, že mají náhon jen na zadní nápravu dvěma kardany. Elektromotor je silný a přenos na tu zadní nápravu je vysoký, a potom se sypou. Jedině typy 21Tr, 22Tr, 14Tr a 15Tr, neměli nikdy problém vyjet při sněhové kalamitě kopce. Jelikož je hnaná dvěma motory, ale hnaná náprava je prostřední (dle mého mínění, znalejší doplní nebo mě pošlou do [zadnice]). Co vidím stát v zimě v kopcu, tak jsou to jen 25Tr.

TREDOS s.r.o. 4ever
Mkzb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 5-2009

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 09:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Beyk:
Kromě jiného se 25Tr v kopci na klouzačce zlomí, protože jim smykem ustřelí prostředek do boku.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3955
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 13:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

15Tr má hnanou prostřední a zadní nápravu.
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 16:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Šmoulinka...fotilo ju dneska dost lidí, minimálně 5 fotografů jsem potkal.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5543
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 17:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je hezká, koukám, že má zase nastříkané disky [ok] to je přidělený turnusový vůz?

Plzeňští strojvůdci
Slfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 12-2010
Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 18:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmoulinka v Brně vyplňuje prázdné místo po 3194 jako objekt zájmu šotoušů? [proud]
morgul
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.36.248
Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 18:57:45    Odkaz na tento příspěvek  

jak to dopadlo s tou hradeckou 21tr tuším č. 36? bere se? co půjde do dílen místo 3045? čekající 22tr 3607? Díky za odpovědi.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7570
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 21:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

28.9.2013, linka H24:


Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3959
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 28. září 2013 - 22:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Tak a historičáky se zítra večer uklidí k zimnímu spánku, nicméně snad se s nimi zase začátkem června setkáme. Nechť se jim spinká sladce.