K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 6-2010
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 19:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letní linka Tanvald - Frýdlant snad dříve jezdila. ZDO je vyhovující přes Liberec a Jablonec, kam jak Tanvaldsko, tak i Frýdlantsko spáduje.

Něco takového navrhuji. V zimě nemusí jezdit.

Vlast tě volá!
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 21:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex: Mluvím o lokálkách, stačí lépe číst, a tam pokles je a značný, jak jsem již psal.

No a ty ostatní věci..prostě ignorujete, já vím.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 6-2008

Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 21:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Uzávěra silnice II/290 je zřizována z důvodu nebezpečí úniku PHM do vodní nádrže Souš. Obávám se, že autobusy jezdí rovněž na pohonné hmoty...

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz || www.atlasvozu.cz
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.171.177
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 22:03:21    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Mluvím o lokálkách, tam pokles je
To možná ano, ale:
1. více automobilů snad ani být nemůže
2. socky a školáci jsou na vlaku závislí
Proto se domnívám, že méně cestujících na lokálkách nebude. Sinusoida se nyní pro změnu může otočit nahoru

P.S. na některých tratích (jako 237) je počet cestujících optimální. Tam, kde není, tak zpravidla strhávají autobusy. Proto situaci nevidím tak dramatickou a vidím velký prostor k jejímu zlepšení.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8542
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 22:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7: 2. socky a školáci jsou na vlaku závislí
Slovo "vlaku" přelepte slovy "veřejné dopravě", pak to bude víceméně správně.
Proto se domnívám, že méně cestujících na lokálkách nebude. Sinusoida se nyní pro změnu může otočit nahoru
To se obávám, že na řadě lokálek je to dost nepravděpodobný scénář. Proč, bylo vysvětleno výše.
Portáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.162.192.99
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 23:02:11    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
...Píšu, cituji: Jasně, že přes Ostravu nikdo primárně nepojede tranzit až na Slovensko. Kde je v tom nějaké chvástání důležitosti tranzitu?...

Zřejmě tady došlo k nedorozumění, nereagoval jsem vůbec na výše uvedenou větu, oním "chvástáním" jsem myslel spíše úspěšný lobbing ostravských politiků - jak se jim daří si v Praze mnohé "vyřvat"(třeba i ten 2h takt do Žiliny aj.).Připomínám, toto je můj osobní postřeh.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3662
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. května 2013 - 23:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Pár nešťastníků není schopno pochopit, že některé lokálky to mají spočítané, ač se oni budou snažit hulákat do světa opak. Nemá cenu se s nimi bavit a reagovat na ně. Tohle si vždy řeknu, ale pak to stejně poruším.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 15:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7: Jak už jsem jednou řekl, tak vlak potřebují školáci. Opravdu mě děsí představa, že tu nebude existovat VD a školáci jezdí školními busy, nechci tu mít žádnou Ameriku!!!
Mě by se to náhodou líbilo, kraje a stát by ušetřili za veřejnou dopravu, minimálně za účelové školní spoje, a cestujícím, dojíždějícím na osmou do práce, by v autobusech a vlacích nezavazeli uřvaní školáci. Bohužel u nás by byl takový systém hůře aplikovatelný proto, že rodiče si mohou volit školu. V USA toto neexistuje a dítě dostane přidělenou školu podle místa bydliště a škola tak jezdí jen v rámci svého obvodu, a pokud se rodičům škola z nějakého důvodu nelíbí, mají v podstatě jen tři možnosti, dát dítě na soukromou školu, učit ho doma nebo se přestěhovat do jiného školního obvodu. Proto by u nás systém školních autobusů byl kapánek komplikovaný i u základních škol, o gymnáziích a středních školách ani nemluvím. Ale je to škoda, protože by to jistě přineslo pro VD své výhody a úspory.

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Budil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 17:21:00    Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: To myslíte skutečně vážně, že by v případě komplikací na 270 jezdilo třeba Pendolino nebo Leo či žlutý třeba z Červenky nebo Olomouceodklonem po 271,262(samozřejmě s přípřeží v motorové trakci)? To už by byla lepší ta 025....
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2816
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 18:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Popravdě bych jako důležitější než záložní trasy viděl nějaký postup tím směrem, aby se komplikace na tratích stávaly méně často (tj. častější prořezávání stromů, zabezpečování nebo náhrady notoricky problémových přejezdů atd.), a aby se doprava z případných problémů rychleji vzpamatovávala (tzn. aby zprůjezdnění trati po skoku sebevraha uprostřed města netrvalo typické 2 hodiny).

Tyhle dvě věci mají při menších nebo srovnatelných nákladech užitech pro podstatně více lidí (i věcí ve vlacích bez okýnek).
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 18:39:59    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: co jsem koukal ve vedlejších vláknech, tak zas jiných pár neštastníků není schopno pochopit, že některé linky autobusů v MHD to mají spočítané, ač se oni budou snažit hulákat do světa opak. A nahradí je (resp. nenahradí, ale dostanou jejich peníze)... .

Ale jinak s vámi souhlasím, že některým lokálkám opravdu pomůže jen výstavba nové trati. Která by často musela být v parametrech vlakotramvaje (protože přeložkovat lokálku, co pořád skončí na okraji města, je blbost... pokud máme do něčeho dát miliardu, musíme dostavit i ty 2km silnicí do centra).

Což ovšem dle mě není důvod rušit víkendový model na těch z lokálek, kde o to bude zájem. Pro vaši útěchu - jsou takové, kde ani turistický potenciál není. Třeba Alex7em zmíněná Pohořelička. Každopádně víkendový model není žádný český vynález. Neexistuje na Slovensku, ale všechny civilizované země ho pro některé tratě znají. Dokonce i Poláci. Takže vám doporučuju se s tím smířit.

A stejně tak není důvod vytrhávat trať typu Pohořelička a stavět cyklostezku jen proto, že 3/4 zaplatí EU. 1) jsme ty peníze nejdřív do EU nasypali, takže EU reálně dá 1/4; 2) nechat trať ležet ladem je vždy levnější než ji změnit na stezku; 3) je možné ji při pouhé konzervaci oživit někdy jako vlečku, pokud by byl zájem; 4) v případě že trať funguje jako vlečka, není důvod nevést občasné nostalgické a výroční jízdy... ty nedotují kraje a stát, takže je to věc lidí

=> Není žádný důvod k zanikání lokálek. Pokud chce někdo morálně obhájit vyhazování peněz za cyklostezky, tak na stejném principu mohu morálně obhájit vyhazování peněz za víkendové vlaky. :-)
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 6-2010
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 18:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To myslíte skutečně vážně, že by v případě komplikací na 270 jezdilo třeba Pendolino nebo Leo či žlutý třeba z Červenky nebo Olomouceodklonem po 271,262(samozřejmě s přípřeží v motorové trakci)? To už by byla lepší ta 025....

Tohle jsem opravdu nemyslel Ale představa je to úsměvná, to se musí nechat.

Marek000: Souhlas ve všem.

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8544
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 19:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek000: U některých lokálek je vznik potenciálu k jejímu obnovení tak nízká, že pravděpodobnost jejího obnovení se limitně blíží nule. Naproti tomu investice do cyklostezky může přispět ke zvýšení turistického ruchu a může sloužit ke sportovnímu vyžití občanů. Vyhazování peněz za cyklostezku je stejné vyhazování peněz, jako stavba čehokoliv jiného, co slouží ke trávení volného času občanů. Sice do takové cyklostezky po bývalé trati musíte vložit významné finanční prostředky, ale kdybyste chtěl stavět cyklostezku na zelené louce, tak byste tak musel učinit taky. A je pravděpodobné, že mnohem víc, než místo té trati. Jinak svezení na takové cyklostezce na drážním tělese doporučuji, pro rodiny z dětmi ideální - nenáročný terén a nemusíte se bát, že Vám děcka skončí pod autem.
Mně se třeba líbí projekt budoucnosti trati Česká Kamenice-Česká Lípa, kde na části vznikla cyklostezka, trať se má obnovit na Šenovské horní nádraží, odkud to je kousek k Varhanům, zajímavé spojení historického železničného provozu s jiními aktivitami a dalšími turistickými lákadly.
Co se týče turistického provozu na lokálkách, tak ten bude možný v lokalitách, kde jsou alespoň v sezóně trošku slušné poptávky. Hezkým příkladem je jižní větev JHMD, bystřická, kde je v zimě fakticky bez provozu a v létě tam jezdí slušné množství vlaků, včetně parních. Podobný potenciál vidím třeba na Moldavu, jen tam přidat ty parní vlaky, v Moldavě či Dubí by mohlo být nějaké železniční muzeum, možnost svezení na drzínách apod. Ale tady se obávám, že to Ústecký kraj dřív zruší a slušný potenciál zabije. Už zbyly 4 páry a kdo ví, co bude dál. Ale tohle u všech lokálek nepůjde, bude potřeba vybrat ty turisticky nejatraktivnější.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3773
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 19:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

investice do cyklostezky může přispět ke zvýšení turistického ruchu

No to jste si to tady teda polepil !!
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 3-2009
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 20:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: školní autobusy by ušetřily peníze - na to jste přišel jak? Autobus s mizerným proběhem a na většině míst vedle něj stejně autobus linkový. Co to je za úsporu, mít dva poloprázdné busy místo jednoho plného? Veřejná doprava bude nejefektivnější, pokud se z ní nebudou vyčleňovat žádné školní, pracovní apod. linky, které by byly výhradně pro danou skupinu lidí - do stejného cíle totiž zpravidla chce i jiná, byť méně početná skupina cestujících - třeba v menších městech lidé, co pracují od 8. Existenci dvou spojů by nikdo nezaplatil (nezapomínejte, že školní busy by se v důsledku taky platily ze státního rozpočtu).
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 21:17:45    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: vy jste prostě provokatér. K tomu se nedá víc říct. Na jedné straně obhajujete investice do cyklostezek, na druhé odsuzujete víkendové lokálky jako vyhazování peněz (resp. naznačujete, že je jich moc a peníze mají jít do smysluplnějších spojů). Přičemž váš příspěvek vyznívá, že tu snad někdo z nás navrhoval obnovovat nesjízdné tratě. Já se tu bavím o sjízdných. Typicky ta Moldava. To samé píšete provokativní příspěvky, kde se tváříte, že kaštan nerozlišuje mezi busem a vlakem, u busu zvýrazňujete, že veřejná doprava je vyšší zájem a u vlaku děláte, že důležitá je jen ekonomika. Přičemž ignorujete, že v praxi nastávají situace, kdy vlak veze 10 lidí a bus 5. A cíleně neodpovídáte, když vám někdo předhodí, že těch 10 cestujícíh v 810ce na 025 předtím přijelo jiným vlakem a nejspíš by bez té 810ky na 025 nejeli vlaky vůbec.

A korunujete to svým pesimismem, který se tu snažíte všem nutit (pesimistický příklad s Moldavou je absurdní...). Kecat vám do toho nebudu, ale jste fakt extrém. Vy se v tom pesimismu vyžíváte. Vás to prostě baví, odhadovat co se zruší. Já si lecos představit dovedu. Potřebu zabývat se nějakým rušením nemám.

Navíc jste mě teď naštval tím, že jste ode mě minule chtěl smířlivější reakci, a když jsem vám ji napsal (což stálo nějaký čas), tak jste to ignoroval a reagujete až na to, co jsem vůbec neadresoval vám. Takže vás budu podle chuti také ignorovat. Zrovna na provokativní příspěvek o cyklostezkách se mi více reagovat nechce. Ztráta času řešit s vámi nějaké pro/proti argumenty.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4136
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 21:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diskuze na téma školní autobusy už tu byla. Zjednodušeně řečeno to funguje na úplně jiných principech než jsme v Evropě zvyklí a přenést tento US model někam jinam je prakticky neproveditelné.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3776
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 21:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přičemž váš příspěvek vyznívá, že tu snad někdo z nás navrhoval obnovovat nesjízdné tratě.

Tak já mám asi vlčí mlhu ?
Nějaký Alex 7 tady psal před pár dny,EDIT: PŘEDEVČÍREM že by stát měl obnovit 20 zrušených tratí. Umíte rychle zapomínat,pane.

Ke školním busům :Samozřejmě hloupost,když jede jiná veřejná doprava (vlak, bus). Viz Rosťav.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
marekwcc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.183.64.26
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 21:56:11    Odkaz na tento příspěvek  

Neskutečný, jak může jeden užvaněnej troll zasvinit diskusi. Jako by nestačilo, že markoblitky zlikvidovali debatu v podrolických tratích...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8545
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 22:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov:
No to jste si to tady teda polepil !!
Jí vím. :-)

Marek000:
vy jste prostě provokatér.
Alespoň vidíte, že se dá provokovat slušně. :-) Jinak si za tím příspěvkem stojím.

Na jedné straně obhajujete investice do cyklostezek, na druhé odsuzujete víkendové lokálky jako vyhazování peněz
Tohle je třeba řešit případ od případu. Pokud cyklostezka může sloužit stovkám či tisícům lidí za den, tak proč do ní neinvestovat? Jde o to mít pro příslušnou funkci uživatele. A pokud potenciál cyklistů není, pak nemá cenu stavět cyklostezku. Stejně ale nemá smysl udržovat trať pro pár cestujících.

To samé píšete provokativní příspěvky, kde se tváříte, že kaštan nerozlišuje mezi busem a vlakem, u busu zvýrazňujete, že veřejná doprava je vyšší zájem a u vlaku děláte, že důležitá je jen ekonomika.
Samozřejmě že pozná. To pozná malé dítě, že vlak jezdí po kolejích a autobus po silnici. :-) Já jsem nikde nenapsal, že u busu je veřejná doprava vyšší zájem. Samozřejmě že není důležitá jen ekonomika, ale je na jodmo s prvních míst. Kdyby byla důležitá jen ekonomika, tak dneska jezdí pouze prá tratí kolem velkých měst a zbytek je už dávno zrušeno.

Přičemž ignorujete, že v praxi nastávají situace, kdy vlak veze 10 lidí a bus 5.
No a co? Tady je potřeba se zeptat, zda není placení vlaku pro 10 lidí zbytečně drahá sranda. Logická odpověď samozřejmě zní, že je. Samozřejmě, výsledné rozhodnutí záleží na ostatních souvislostech. Pokud občané dostanou levnější alernativu o podobných intervalech, tak těžko mohou namítat, že o spojení přišli. Ano, může dojít k jistým důsledkům, ale nemyslím si, že vždycky půjde o úbytek cestujících. Může tomu tak být, ale nemusí.

Navíc jste mě teď naštval tím, že jste ode mě minule chtěl smířlivější reakci
Já jsem od Vás nechtěl smířlivější reakci, já jsem chtěl, abyste diskutoval slušně a nedělal s ostatních uživatelů blbce.

tak jste to ignoroval a reagujete až na to, co jsem vůbec neadresoval vám.
A jak to má poznat, že není adresován mně? Jsme na diskusním fóru, tak příspěvky jsou adresovány všem. Pokud to nechcete, ta diskutujte s příslušnými uživateli přes e-mail, nebo jinak neveřejně.

Takže vás budu podle chuti také ignorovat. Zrovna na provokativní příspěvek o cyklostezkách se mi více reagovat nechce. Ztráta času řešit s vámi nějaké pro/proti argumenty.
Na to máte plné právo a mě to nějak neuráží.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 22:54:28    Odkaz na tento příspěvek  

ZASTAVTE TY DEBILNÍ PROVOKACE !!! Nikam to nevede.

Raději napište Vy co víte nějaké novinky ohledně návrhu mezinárodních spojů od prosince 2013. Už se zde objevily zmínky o novém EN Wien-Warszawa-Moskva a o obnovení rychlíku Praha-Wroclaw(-Gdynia). Co dál ?
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 22:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťav: Ta úspora by mohla být třeba v tom, že by účelové školní spoje, které ve většině případů dnes jezdí jen kvůli školákům, neplatili a neobjednávali kraje a města, ale samy školy, které by to platily ze svého rozpočtu, na který by jim přispívalo ministerstvo školství a peníze, které by za školní spoje ušetřili města, kraje a ministerstvo dopravy by mohly jít do spojů pro jiné skupiny cestujících. Samozřejmě je to přelévání peněz z jedné veřejné sekce do druhé a uvědomuji si, že by to mohl být problematický systém, ale mohl by ve výsledku přinést úspory a hlavně zefektivnění tím, že už by školy nemusely žebrat u města, kraje či krajského koordinátora dopravy, aby jim zavedl nový spoj nebo změnil čas existujícího spoje podle potřeb školy, protože by si prostě za své vlastní peníze objednaly spoj u nějakého dopravce tak, aby jim vyhovoval, a zároveň by se časy a trasy existujících spojů nemusely podřizovat potřebám škol a byly by tak o něco flexibilnější. Ale chápu, že takto razantní změna systému by chtěla mnohem širší diskusi, než pro jakou je tady prostor.

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3681
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. května 2013 - 23:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek000: co jsem koukal ve vedlejších vláknech, tak zas jiných pár neštastníků není schopno pochopit, že některé linky autobusů v MHD to mají spočítané, ač se oni budou snažit hulákat do světa opak. A nahradí je (resp. nenahradí, ale dostanou jejich peníze)... .

Ano, ROPID se v Praze snaží rozesrat dopravu již dlouhou dobu a daří se mu to. Ale to je snad v tomto vlákně trochu OT, nemyslíš?

A buď tak laskav, přestaň se tu navážet do slušných diskutérů. A když na někoho nechceš reagovat, tak si to nech pro sebe a nereaguj na něj. Nikdo se tě o reakci neprosí a zejména tu nikdo nemá zájem číst, že na něčí příspěvek (navíc tobě neadresovaný) nemáš zájem reagovat. Má snad reakce nějakého uživatele Marek000 být pro dotyčného diskutéra nějaká pocta a má se snad při tom ještě uklonit? Kdo je vlastně nějaký Marek000? Třeba opravdu nějaká NULA. Kdo ví.... A koho to vlastně zajímá???
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 00:38:45    Odkaz na tento příspěvek  

Brame, ty jseš fakt tydýd. K tomu se nedá nic víc říct.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2817
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 00:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě je to přelévání peněz z jedné veřejné sekce do druhé a uvědomuji si, že by to mohl být problematický systém, ale mohl by ve výsledku přinést úspory a hlavně zefektivnění tím, že už by školy nemusely žebrat u města, kraje či krajského koordinátora dopravy, aby jim zavedl nový spoj ...

Vzhledem k tomu, že "venkovské" školy i související dopravu většinou organizuje/zřizuje/platí ten stejný kraj, tak nechápu, kde se bere neschopnost krajů si dohodu dotyčných stran zařídit.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3682
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 07:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek000: Brame, ty jseš fakt tydýd. K tomu se nedá nic víc říct.

Mám se snad kvůli tomu, že mne nadáváš, urazit? Nebo mám snad přehodnotit své názory na do budoucna nevyužitelné lokálky?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 09:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, víte někdo, co jezdí na vlacích 23108 a 23110 Studénka - Veřovice? Zda je to sólo 809/810 nebo s 010 nebo Regionova? Nebo snad něco jiného? Na zelpage jsem to nenašel. Díky.

Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Modré_Béčko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 11:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pilatus: 810+BDtax
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 14:26:09    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: S napadáním do nul jste tu začal vy. Očividně primitiv.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2736
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 16:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno:Jak může být výhodnější mít solo školní busy?
Ty jsi z Hodonínska, tak bys mohl uvést nějaký KONKRÉTNÍ příklad z této oblasti, kde bude výhodnější mít kromě stávajících busů ještě "školní".
To by mě tedy opravdu zajímalo.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8546
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 18:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: Takže finančně fakticky nula od nuly, jen by se mohlo stát, že ty spoje budou moci využívat jen školáci. To není asi úplně správné řešení. Navcí málokde dnes fungujoí pouze školní spoje, vetšinou jezdí spoje navíc.
Svatoňovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 22:10:30    Odkaz na tento příspěvek  

Peno: On je docela velký problém v tom, že u většiny škol je zřizovatelem právě kraj nebo obec, takže ministerstvo by žádný peníz na provoz školních busů nedalo a tudíž by se ty busy musely financovat z rozpočtu obcí či kraje. A jak to vypadá s rozpočty krajů a (hlavně) obcí, je všeobecně známo...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 00:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Jeden konkrétní příklad je škola v Rohatci, která je poměrně daleko od zastávky (vlakové i autobusové) a tak musí děti ujít dost pěšky. Školní autobus by tento problém vyřešil. Jiný případ jsou Dubňany, kde teď jezdí tři autobusy za sebou. Minimálně jeden z nich by se školním autobusem mohl ušetřit.

Svatoňovičák: Ministerstvo školství přispívá školám, i těm zřizovaným kraji a obcemi, na tolik různých věcí, že příspěvek na dopravu by se tam ztratil. Navíc, zřizování školních autobusů by nebyla povinnost ale právo školy.

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 01:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portáš:
15:5 9:00 R Brno Žilina jsem měl na mysli přes Ova Centrum a Havířov, nikoliv Bohumín...
17.5 23:02 Také bych rád věděl, kdo takto tahá za nitky v podstatě v neprospěchu všech(?, dám radši otazník) od Hranic až po Žilinu...

Hroch: 16.5 21:00

Opravdu v opozici proti solidním diskutérům býti nehodlám...
Zvlášť v případě obecné schody...

ad Svinov Třinec a dvě vrstvy:
Hm, těžká odpověď i přesto, že jsem svůj názor vyjádřil...
Rozvětvím...
SC omezit na dvouhodinu(v sedle i čtyřhodina) i ráno v X a pokud to jde protáhnout na západ Čech více než dnes. Točit v Ově na Hlavním, to je jasné, spící v Bohumíně, to je také jasné a obdobné již dnes...
EX. HM. Nestavět Hranice a po zastavení Svinov, Hlavní, Bohumín, Karviná, Třinec ukončit/otočit. Čadcu(přímou opravdu neřeším) není potřeba řešit. V KnM se dnes nestaví ani na Gorolii a samozřejmě nyní i bez přípojů v Žilině. Raději přidat díky zkrácení EX do výše zmiňované čtyř hodiny(v sedle u SC), něco jak dnes EC Praha. Případně např.ranně(tam), večerní(zpět) Hutník vést v trase Třinec, Č.Těšín, Havířov, Vítkovice(po postavení Zábřeh bez Vítkovic), Studénka, Suchdol, Olomouc atd. Večer stejně zpět, právě místo jednoho, nyní každou hodinu jezdícího pendolina v X.
EX na Žilinu vést spodem ve dvouhodině(to jsem psal)...
R Brno Žilina(dočasně do reko trati 300 Ova Žilina), jde o spojení dvou ramen a možnost zastavení v centru bez přestupu z obou stran, jak od Brna, tak Žiliny...
Proč, protože k prodloužení linky R1 krajem do Jablunkova(o víkendu na Mosty u Jablunkova) v dohledné době nejen že nedojde. Je sice troufalé řešit potřeby kraje z peněz státu a já chápu problém dvou balíku peněz i když z jednoho zdroje(daně), no specifikum tohoto problému se nabízi řešit to tímto nastíněným řešením.
Uceleným ramenem Brno Žilina a četnějšími zastaveními v trase a přípojem od SC ve Svinově, nebo výchozím bodem ve Svinově a přes centrum z/do Žiliny...
Co zbývá(nebo nemusí vyhovovat) je souběh EX a R v úseku Svinov Hlavní a Těšín Třinec...
I když ob hodinu, myslím to tak, že nepojedou spolu ve stejnou hodinu...
Ale to by neměl být problém, jde o kombinovanou obsluhu zdejších měst na 320 a 321 a Hlavně za Třincem po Žilinu. Náhrada Ex Rkem, neb četnější zastavení a řešení celého úseku Ova Žilina...
Nic navíc kilometrově nevychází, no přesně na jeden km jsem to zatím nepočítal...

Nebo jednodušeji bez R Brno Žilina či Ova Žilina, otočit časy odjezdu EXů přes Ovu z Prahy ze sudé na lichou. Vznikne přípoj na R, Sp. v Žilině pokaždé, včetně regionálky...
Jen nezastavit Hranice a zrychlit tak úsek Praha a Ova, zastavit Jablunkov a KnM...
Podobně otočit časy EXů popisoval kolega Nostalgia...

Uf, sám sobě bych neporozuměl v psaném textu, snad Jste porozuměli Vy...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2737
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 07:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno:Rohatec se dá řešit zajetím ke škole.
Tím že se přidá "do oběhu" další bus, se opravdu nic neušetří, právě naopak.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4412
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 09:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC540
Pokud budou opět přípoje od Mostů v Třinci, je zbytečné zastavovat v Návsí atp. Tímto přestupem se naplní Ex více i z další sídel na trati.

Vzhledem k tomu, jaká je obsazenost většiny Ex, RJ mezi SR a ČR, je nejrozumnější a nejlevnější svézt lidi do velkých přestupních stanic eSkem, kde je možno ukončit více vlaků, ve velkých městech. Tzn. (Karviná)Bohumín, hlavní, Svinov.
Ex v dnešním slova smyslu(trasa Ostrava-Žilina) ponechat jen v exponovaných dobách. RJ ať si klidně prázdný jezdí dál.
Zbytek(nezrušených) Ex nahradit R1(Třinec-centrum,Bystřice,Návsí,Mosty). zajíždějícím do Čadce, s přípojem do Žiliny k přípojům směr Blava a Tatry.

Ovšem moje koncepce odporuje konkurenci a hospodárnému využití jak koridorů, energie, tras pro náklady, tak zázemí pro všechny dopravce, tudíž se neuskuteční ani v divokých snech.
Spíš se, vzhledem k tomu, jak se úspěšně přibliřujeme Řecku, bude rušit nekoncepčně všechno, co náhodně přijde pod propisku - vzor KŚ.
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 13:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na cd.cz je už konečně daná změna jízdního řádu.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2960
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 17:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz pro znalejší: Jestliže se skutečně bude rušit poslední R v trase Kolín-UnL, proč se tedy Os 6418 neposune cca o hodinu z Lysé, a nejezdí do Ústí CT? Sice by pro lidi z Kolína byl přestup navíc, ale spojení by zůstalo zachované...
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 17:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: Pokud skutečně chcete odpověď znalejších, využijte kontaktní formulář ČD.

Sledování trutnovských brejlovců - brejlovci.radekpapez.cz/2013-01/ || Přehledy vozů původní řady Baim - vozy.radekpapez.cz || www.atlasvozu.cz
Svatoňovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 18:54:10    Odkaz na tento příspěvek  

Peno: "Ministerstvo školství přispívá školám, i těm zřizovaným kraji a obcemi, na tolik různých věcí, že příspěvek na dopravu by se tam ztratil. "
Jde o to, jak by ten příspěvek( navíc jen pro některé školy) zdůvodnili panu ministrovi financí. Nevím, nevím, zda by u Kalouska uspěli....
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2748
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 21:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex7, 17. května:
Ta řada čísel by si zasloužila doplnit. Pokud mluvíme o významu železnice jako celku, chtělo by to čísla nejen za ČD ale za všechny. A to např. r. 2012 bude +1,1 mil. cestujících jen za RegioJet. Máme tu ale i tratě vysoutěžené někým jiným než ČD. Takže ta křivka bude stoupat poslední dobou trošku méně váhavě.

Jinak si ale myslím, že je hodnotnější srovnávat osobokilometry. Jízda 5 km určité nemá stejný význam jako 350 km, a také tolik nezáleží na tom, jak se počítají přestupní lístky atd. Přestože se blbě počítají režijky a IN-100.

Celkem bych tedy čekal nárůst 2012/2011 o nějakých 9% osobokilometrů.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)

Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2009
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 22:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední dobou se se známým hádáme o tom, jak efektivní jsou tratě Český Těšín - Frýdek Místek, Ostrava - Havířov a Studénka - Bílovec. On říká, že by mělo smysl tyto tratě nahradit autobusy, že to autobusy zvládnou a budou efektivnější a ekonomičtější. Mě to ale přijde jako blbost, co vy na to?

Jinak se ke mě dostala zprávav o možném obnovení Bc do Soluně na tuto letní sezónu. Minulý rok o víkendech jezdil INT 100/101 (ve 2:05) ze Skopje do Soluně nebo kam, sice se jednalo o spoj zajišťovaný kompletně Makedonskými železnicemi, ale myslím si, že i tento rok bude jezdit. A jeden známý říkal, že ČD prý zvažují, že by na tomto vlaku jezdíval i kurz z Prahy.

NORTHSHOOT
Můj cestovní blog - nové příspěvky každý druhý den
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 23:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: 322 a 279 nebudu soudit, nechám na jiných...

321: Ostrava Havířov. Naopak se bude rušit linka 870443 zvaná ÚAN rychlík. Jedním z důvodů jsou plánované opravy na ul. Rudné(hlavní tah Ovou od Havru)...
Zůstanou v kombinaci linky 870441 a 870442 a to ještě některé spoje v sedle budou ukončeny před žel.stanicí Havířov po rekonstrukci přednádraží a snad i nádraží Havířov. Zde přestup na MHD.
V plánu města Havířova je stále železniční zastávka s pracovním názvem Havířov-nemocnice nacházející se přímo v obchodní zóně u kaufu a globu atd. Docházková vzdálenost je pro 10.tis. lidí bez použití MHD do 10.minut...
Počítá se z posílením vlakové dopravy na Ova centrum, dnešní linka R1 jen v úseku Havířov-Ostrava Hlavní(až Opava)...
Původně plánovaná linka S4 Havířov-Mošnov se pravděpodobně neuskuteční(proto posílení R1) a na Mošnov bude prodloužena linka S2...
To jsou poslední informace, které mám...
No šetří se obecně všude, tak snad nám z vizí nezůstane nějaký paskvil...

Ohl: To Ti sice rozumím s těmi přípoji v Třinci, no budou z velkou pravděpodobností zas jen jednosměrně...
Navíc zastavením tam jde o přímé cestování do této oblasti z obou směrů. Je tam přestup na bus ke každému baráku a všech turistických destinací Gorolie...
Vlaky bych ošetřil značkou EC, pokud musí být zachována vozba vrchem EXy na Žilinu...
Uvidíme co bude, ale s tou R1 to tak růžově v nejbližší době nevidím(to info už mám)...

Zbytek nezrušených nahrardit R1, viz zastávky až Čadca s přípojem na Žilinu, tam přípoj Žilina: Takže z Havířova pojedu R1 do Mostů u Jablunkova, tam přesednu na dobytčák 810 do Čadce, tam na Jánošíka do Žiliny, tam přestup na Štrbu, tam na zubačku. Se obávám, že když se domluvíme my dva, můžem udělat šoto výlet s pivečkem a pokecem, někoho přiberem, bude sranda, nebudem mít kufry, tašky, kočárek a jsme zdraví, rychlí, pohybliví(). Žena by mě hnala, už tak nadává, že postoj v Žilině hodinu v obou směrech. Ve směru tam, to ještě ukecám a dáme si kafe, zpět je to beze slov...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4415
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 23:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to blbost a není. Autobusy se dá nahradit i veškerá osobní žel. doprava mezi Ostravou a Prahou.

Zkusil bych se ho zeptat, jakou trasou by měl ten bus mezi Frýdkem a Těšínem jezdit a za jak dlouho by to zvládl.

Z hlediska efektivity a dopadů na rozpočet krajů je nejlepší zrušit hromadnou dopravu úplně.
Podobně i nemocnice, policii a další nesmysly, které nevydělávají. To nejhorší, co může být, je nejhorší hospodář, tedy stát.
Příklad např. Somálska ukazuje, že to jde i bez něj.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4416
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 23:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže z Havířova pojedu R1 do Mostů u Jablunkova, tam přesednu na dobytčák 810 ..
Ale kdepak. R1 do Čadce, případně i do Žiliny. Jen nevím, zda by se kraje a státy na tom domluvly. Proto říkám, že se to neuskuteční a spíš se zruší Ex bez náhrady. Však RJ toto hlásá-kde jezdí soukromník, má se zrušit dotace pro ostatní vlaky.
Vždyť si dala vláda za úkol se proškrtet až do Řecka, akorát už ji chce MMF brzdit.

Jinak bez přestupů ve Štrbě to opravdu nepůjde.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4417
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 23:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

.dnešní linka R1 jen v úseku Havířov-Ostrava Hlavní(až Opava)...
A příští rok skončí i úsek Havířov-Ostrava, protože vlak nebudou zaplňovat lidi, co jedou do Těšína.
Kdyby byla R1 navázána na S2, nerušila by se...
Ono je to jak s tím oslem, co už se skoro odnaučil jíst...
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 00:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:
Myslel jsem to tak, že R1 pojede z Těšína v X viz současný stav. Ale nevzniknutím S4 může být doplněna v úseku Havířov-Ova ve špičku do hodiny, rovněž v X...
Bylo uvažováno již dříve, tak uvidíme co za zvěrstvo na následující JŘ vyleze, vědět budu víc ve středu...

Myšlenka R1 skrz kraje není špatná...
Takže místo navrhovaného Rka, např. spojením ramen Brno Ova Žilina, by jezdil spěšnák Ova Žilina jen o pár minut déle než současný EX v tomto úseku a dobře by posloužil...

Kombinací je víc, ale vrchnost si přeje jezdit EXy vrchem a bez zastavení a bez přípojů v Žilině, tak je to zatím 3,14ču...

Kdyby Jsi odpověď sesmolil do jednoho příspěvku, tak jsem svoji odpověď nemusel tři krát přepisovat...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 01:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neušetří se tím zkrácením R1 náhodou jedna souprava, která se pak použije na prodloužení S2?

@Ohl: Jak bude v Čadci řešen v budoucnu styk soustav?

»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4421
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 07:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak v Čadci, to snad netuší ani ti, co to přepnutí plánují.

Logicky by to vycházelo udělat někde v oblasti za zastávkou Čadca-mesto v tunelu. Až se postaví.Případně přepínatelné troleje ve stanici.
Nebo dva styky- nejlip v kopcích před hranicemi ČR a PL.
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 10:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju:
Jsem zvědavý, jestli to opravdu bude pravda, to by pak musel být přípoj ve Skopji na ten B 100/101, loni to nevycházelo! Co bych viděl jako nejsmysluplnější, je obnovení B 334/335 v celé délce Beograd-Thessaloniki-Beograd na kterém by jezdily kurzy.

Hranice na Moravě
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2962
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 13:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Radek: Radku, tím znalejším jsem myslel někoho,kdo po 072 jezdí pravidelně,a zná zdejší poměry lépe než já.. (jezdím tudy max 4x týdně)
Proto jsem chtěl slyšet nějakej normální názor :-)
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 14:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se informoval u MŽ Transport a odepsali mi, že tento rok (ne)bude sezónní vlak do Soluně, pokud jsem to správně přeložil, sic google suverénně překládá že bude. Ale je v té větě zápor (nema) Tady je ten text co mi zaslali, takže kdo umí lépe makedonsky tak ať upřesní. "Оваа година нема да има сезонски воз за Солун."

Hranice na Moravě
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 14:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za "rok" zkuste vlepit čárku...

Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 14:58:06    Odkaz na tento příspěvek  

Ministerstvo dopravy omezuje od července další rychlíkové spoje
http://www.zelpage.cz/zpravy/8915
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:01:26    Odkaz na tento příspěvek  

Lukáši 123, víme. O tomto je zde diskutováno již od minulé středy, kdy se tato zpráva objevila v tisku, A seznam uvedený na zelpage.cz se objevil poprvné také ve středu 15.5.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2963
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak tak koukám, má být zrušen i protisměrný vlak.. Tak mě napadlo, aby se místo zrušených vlaků udělal tzv. Garantovaný přestup v Lysé nad Labem, aby se cestující dostali až do Kolína. S jedním přestupem mi to přijde smysluplnější, než spoj úplně zrušit..
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2011
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 15:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nastane neskutečný bordel v číslech Proč třeba R 691 nebude přeznačen na R 1471, když jede jen jeden den v týdnu? Nebo ostatní vlaky? Proč jsou pak vlaky, jedoucí jeden den v týdnu označeny 14xx, když jeden den v týdnu jezdí třeba i 691? Je to šotoušovina, ale systém se pak stává nepřehledným.

NORTHSHOOT
Můj cestovní blog - nové příspěvky každý druhý den
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 16:05:43    Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: R 1471 je číslo letního rychlíku "Nesebar" Budapešť-Burgas s přímými vozy z Prahy. Tak co kdyby ho pod tímto číslem protáhli až do Česka, pak by to číslo chybělo, nééé ?
Alex7
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.141.224
Odesláno Úterý, 21. května 2013 - 16:53:49    Odkaz na tento příspěvek  

Vantju:
Proč třeba R 691 nebude přeznačen na R 1471, když jede jen jeden den v týdnu?
Protože R 691 jezdí z Prahy a mezi Prahou a Havl. Brodem jezdí skoro každý den. odkaz
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5327
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. května 2013 - 17:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

eurozprávy.cz

Praha - Pravidelné dotace ve výši 2,65 miliardy korun, které putují do regionů na podporu železniční dopravy se stanou minulostí. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) je chce zrušit a jeho záměr podporuje také ministerstvo dopravy pod vedením Zbyňka Stanjury (ODS).

Místo těchto dotací by kraje měly dostávat výnosy z rozpočtového určení daní ve výši 2,05 miliardy korun ročně. Regiony touto změnou by ovšem přišly o částku ve výši 600 milionů korun. "Jde o dohodu nejvyššího vedení," řekl Mediafaxu mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák. Pokud příslušný zákon projde legislativním procesem, mohl by platit už od příštího roku.

V krajích, které vedou sociální demokraté, ovšem záměr vyvolal zásadní nesouhlas, a to ze tří důvodů. Snížení dotace by mohlo ohrozit dopravní obslužnost, výrazným způsobem by se rušily vlakové spoje.