K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 25. 06. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 25. 06. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 16:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to takto jednoduše lze? Nemělo by tomu předcházet výběrové řízení? Třeba by se našel levnější dopravce...
Záleží, jak je nastavená smlouva - buď je smlouvou daná indexace podle růstu cen PHM (nebo inflace), nebo má kraj uzavřenou "historickou smlouvu", v rámci které by měl platit prokazatelnou ztrátu (zde kalkuluje dopravce). V každém případě jde (nebo by mělo jít) o spravedlivé navýšení. Že to většina krajů nedělá, nebo to dělají skokově po pár letech, je věc jiná...

Opakovaně se ptám - jaký přesun? konkrétně prosím
Jestli ode mě čekáte, že tady budu hájit jeden spoj za druhým, tak se omlouvám, ale k této diskuzi si vyberte jiného partnera.
Obecně vzato Mr. Dušek přišel s tím, že "zbytečné výkony" na hlavních tratích využije pro "záchranu" lokálek. (OREDO postupovalo přesně opačně.) Vlakokilometry si nepočítám, ale zprasení tratí 031 a 238 nelze přehlédnout. Též nelze přehlédnout rušení autobusových spojů, kde, pokud vím, kraj šetří variabilní složku (v některých případech se "úspora" rovná tržbám, takže vlastně nic - ale co naplat, kilometr je kilometr - koruny asi netřeba řešit...)

Mimochodem, byla tu uvedená hitparáda redukcí v KHK od června. Nevím, jak to dopadlo na Bydžovsku, ale třeba na Vrchlabsku obce OREDO rozcupovali a rušení se odložilo. Ony totiž spoje pro 5 lidí, kde jiná alternativa prostě není, je těžké rušit.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 16:44:26    Odkaz na tento příspěvek  

A to takto jednoduše lze? Nemělo by tomu předcházet výběrové řízení? Třeba by se našel levnější dopravce...

to už Vám musí odpovědět někdo jiný, ale je běžné, že se dorovnává ztráta vzhledem k inflaci, akorát na to v PK pár let zapomněli a v roce 2012 se rozhodli těch cca 5 let skokově dohnat.
I VŘ počítají s tím, že se může změnit kompenzace za službu, když se změní objednávka, nebo vstupní hodnoty

Paradoxně je v návrhu více vlaku vedených Jaroměř - HK, než HK - Pardubice, takže asi více lidí jezdí od Jaroměře do HK než z Pardubic do HK

jestli to není tím, že se PK objednatel rozhod objednávat bez vědomí toho, kolik na trati cestuje lidí
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6986
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 17:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znova - zbytný výkon je evidentně na koridoru Sp Perníkov - Ústí když jede souběžně s osobákem, oboje je někde předjeto dálkovkou a rozdíl Sp/Os dělá z Perníkova do Chocně asi 5 minut (nečekaně v neprospěch osobáku).
54_čsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 17:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

furt mi není jasný, co má mít Dušek společnýho s Bydžovskem? Jedno je v PK a druhý v KHK. Tedy i kdyby byla pravda, to co jde z úst Duška, tak to směřuje k PK, nikoli ke KHK.
A proč by měl mít ? tu tabulku z Bydžovska jsem tam původně poslal kvůli té vaší otázce "které zbytečné buskm máte na mysli ?" byl to právě příklad těch zbytečných, a vybral jsem si zrovna tuhle tabulku, protože vím, že v ní jsou uvedené některé, které zbytečné opravdu jsou. S tím Duškem jsem konkrétně ani nic nepsal, jen jsem uvedl odkaz na článek, který poukazuje na to, že se v PK kraji ujelo víc km než mělo a proto se musely nějaké buskm seškrtat (čímž neříkám, že to bylo vždy vhodné). Jinak si obecně myslím, že se nedá říct, že všechno co udělá(al) Dušek je špatně, což se mi zdá, že si někteří myslí...

někdo se vyžívá v širokém vějíři slev ČD a někdo má vlak za totálně drahý prostředek, co se týče jízdného
No, pokud bude důchodce jezdit vlakem 2-3x týdně na nákup/k lékaři tak mu stačí mít průkaz pro důchodce nebo IN kartu a většinou si asi koupí zpáteční. To mi přijde celkem jasné a jednoduché, takovýto člověk nemusí znát Včasnou jízdenku česko, Sporotiket, nákupy po internetu atd... Jinak, když hledám si já nejlevnější jízdenku na nějakou cestu tak ji spočítám pomocí cenového asistenta na stránkách ČD a ten mi vypíše to nejlepší - otázka 2 minut... (jediné co bohužel neumí jsou jízdenky IDS - možnost jejich výhodnosti musím ověřit sám)

tak takhle jednoduchý to zrovna není, je starosta, co chce spoj každou chvíli (a třeba i zbytečně) a je starosta, co chce spoj na 6 a na 8 a nějak odpoledne zpátky...
Jasně, že se od stolu nic zcela nevyladí, ale to nic nemění na tom, že jízdní řády busů v PK byly ušity horkou jehlou - tím zavedeny i nějaké zbytečné spoje - "Dušek je zrušil" (bohužel nejen ty, ale je otázka jestli by někdo jiný nemusel udělat to samé, protože by prostě peníze nebyly).

rozdíl je v tom že při při zastavení na znamení se počítá čas na zpomalení/rozjetí bez pobytu
Máte pravdu, ale jestliže se na té 016 je jízdní doba Chrudim město - Úhřetice 10 minut bez ohledu jestli se na znamení zastaví nebo tak jednoznačně souhlasím s příspěvkem od 353.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 17:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil:
Obecně vzato Mr. Dušek přišel s tím, že "zbytečné výkony" na hlavních tratích využije pro "záchranu" lokálek. (OREDO postupovalo přesně opačně.)
Zbytnými výkony (jak ostatně píše i Petr_vlček) na hlavní trati byly ony nesmyslné spěšňáky a ty až na výjimky (vyrovnání kev s Polákem) zmizeli. Pokles výkonů na trati 010 něco málo přes 3%.
031 - zůstalo téměř stoprocentně u předloženého konceptu ze strany KCOD, pokles cca 8%.
238 - posláním (nejen) Pkr je řešit regionální dopravu a tedy naslouchat požadavkům občanů, v tomto případě také obcí podél trati, které spěšňáky projížděly. Novým konceptem, který reaguje i na návaznou 261, došlo k úspoře cca 10%.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8722
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 18:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosta: Jenže je tady i požadavek občanů z velkých obcí mít dopravu co nejrychlejší. Takže místo spěšňáků do Hlinska, které měly šanci atakovat jízdní dobu 60 minut (viz třeba nový 5311, který by při 3 minutovém obratu v Rosicích stíhal za 62 minut, se bude jezdit osobákama v lepším případě za 1:18? Místo chycení určitého potenciálu velkých měst se tak preferuje pár jednotlivců v obcích, kde spěšňáky nestavěly. Návrh preferuje mizivé množství cestujících a zabíjí potenciál pro poměrně veliké množství.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.186.108
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 18:31:13    Odkaz na tento příspěvek  

Marek000 má totiž dojem, že kdyby tam zůstal dobytek Záruba+Tichý

Trochu brzděte mladíku, jste moc drzý a oprsklý, moc !
Pasažér
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 20:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353:Pasažér - přečtěte si můj příspěvek o 238 až do konce. Volím-li mezi cestou vlakem do Brodu po 238 a nebo přes Kolín, vyhrává nakonec auto. Bohužel. A to nejen z časových důvodů, ale také pro nepřípoje HB - Jihlava - protože co si budeme namlouvat, Brod je proti Jihlavě přece jen řiť a do Jihlavy by jelo (pokud by bylo čím) více tranzitních cestujících než jen do HB.

Já jsem naivně myslel, že ZDO je pro lidi, kteří z různých důvodů nemají/nemohou mít automobil, případně je pro ně automobil neekonomický nebo v dané chvíli nepoužitelný...

Pokud budeme srovnávat automobil s vlakem, vyhraje auto snad kromě koridorů všude. Nyní určitě i na 031 (Hradec - Pardubice) nebo Pardubice Chrudim. Stejně tak automobil vyhraje nad osobáky z Pardubic do Havlíčkova Brodu nebo do Prachovic. Neměly by se tedy kompletně zrušit?
Co má tedy volit člověk, který nemá auto? Student bez příjmu, důchodce, který se už oprávněně bojí řídit nebo ten, kdo jede jen párkrát do roka? Ti všichni si mají pořídit automobil a jet autem?

Ad. nepřípoje. 12 - 14 minut nepovažuji za nějaký zásadní nepřípoj, to je tak akorát. A z Havlíčkova Brodu lze jet např. do Humpolce, směrem na Přibyslav, Žďár...

Neodpustím si OT:
Co takhle omezit na 1-2 páry vlaků/den všechny tratě které prohrávají s autem? Zbylo by tolik peněz, že by se mohly rozjezdit lokálky typu Smiřice-Hněvčeves, Chrudim-Heřmanův Městec, Dobronín-Polná, Holice-Borohrádek a desítky dalších. Možná by zbyly peníze i na obnovu tratě Ležnice - Loket... Důležité by byly obraty souprav - každý den jiná souprava na trati, aby to bylo co nejpestřejší. Stejně tak by mělo smysl jezdit jen za světla, protože v noci se špatně fotí.

Určitě by to pozvedlo ekonomiku - lidé by si koupili nová auta, nákladům by se nepletly osobní vlaky na tratích a Česká republika by se stala vyhledávaným turistickým cílem šotoušů všech zemí světa.

Pro marketingové zviditelnění navrhuji přejmenovat ČD na ČŠD (České šoto-dráhy) a lze uvažovat i změně názvu republiky (ČŠR - Česká šotoušská republika). Lev ve státním znaku by mohl držet okřídlené kolo. To by byla paráda

Aktuálně jsou k realizaci příhodné podmínky. Prezident si při sestavování vlády může klást podmínky - třeba ministrem dopravy zvolí Jaromíra Duška (ke kterému má blízko) a od prosince může nastat zlom, který vyvede naší ekonomiku z recese a zachrání se odkaz našich předků.}

(Příspěvek byl editován uživatelem Pasažér.)
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 21:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže je tady i požadavek občanů z velkých obcí mít dopravu co nejrychlejší. Takže místo spěšňáků do Hlinska, které měly šanci atakovat jízdní dobu 60 minut (viz třeba nový 5311, který by při 3 minutovém obratu v Rosicích stíhal za 62 minut, se bude jezdit osobákama v lepším případě za 1:18? Místo chycení určitého potenciálu velkých měst se tak preferuje pár jednotlivců v obcích, kde spěšňáky nestavěly. Návrh preferuje mizivé množství cestujících a zabíjí potenciál pro poměrně veliké množství.
Podepisuji.

Přednosta:
A dokážete také vyčíslit "úspory" cestujících? (Aby nedošlo k mýlce - to je ten drahám a šotoušům překážející substrát, který často může za to, že ve vlaku "není volná čtyřka".)

Pasažér (ad OT):
Trpce se té myšlence usmívám... Bojím se totiž, že v naší Banánové republice je i tenhle humoristický scénář možný.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2405
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 21:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Místo chycení určitého potenciálu velkých měst se tak preferuje pár jednotlivců v obcích, kde spěšňáky nestavěly.
Život je plný kompromisů...a těžko hodnotit "pár jednotlivců v obcích", když jim tam vlaky nestaví nebo jedou v časech, které nepotřebují.
Jsem přesvědčený, že vše se dá vysledovat, včetně rozpadu frekvence v přestupních uzlech...a pak už jen vylepšovat. To ale bohužel nejde stylem "ze škarpy do škarpy".
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 21:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil:
Jak jsem psal někde dříve: "Bude Medlešická spojka (ať už v jakékoliv variantě), zvedne se traťová rychlost, národní dopravce nasadí odpovídající vozidla..." Anebo MD opět objedná rychlíky třeba až bude ministrem dopravy Dušek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6988
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 21:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A oč je vlastně levnější provozní koncept "spěšňák co projede tu a tam 3 nácestný zastávky + vymetací autobus do míst kde ten Sp nezastaví kontra zastávkovej osobák? Při rozdílu jízdních dob asi 15 minut do toho Hlinska? Nedopadne to nakonec tak že z těch větších městeček bude jezdit lidí +/- stejně zatímco z těch vsí těch pár z VHD zmizí a budou tam brousit busy pro dvě babičky?
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2408
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 21:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pasažér:
Pokud budeme srovnávat automobil s vlakem, vyhraje auto snad kromě koridorů všude. Nyní určitě i na 031 (Hradec - Pardubice) nebo Pardubice Chrudim.
I do/z centra Pardubic...opravdu?
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6171
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 22:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pasažér - aby to nespadlo do nějaké nesmyslné roviny - já jsem reagoval na otázku, jak se zdá rozdíl v jízdní době zásadní mně osobně. A tak jsem to hodnotil ze svého pohledu. Už dlouho nejsem student, ještě dlouho nebudu důchodce. Proto pro mne vlak na takovéhle trasy slouží hlavně k "rekreačním" jízdám, kdy musím posoudit jestli se mlátit ve vlaku a nebo jet autem se všemi výhodami nebo nevýhodami dané volby.

A ještě jinak - ZDO je ZÁKLADNÍ dopravní obslužnost, podle mne to je právě to místní spojení k nejbližšímu lékaři, k nejbližší základní škole, k přestupu na dálkové spoje atp. Rychlá jízda vlakem z HK do HB mi jako základní úkol ZDO tak úplně nepřipadá. Což nic nemění na tom, že mi tam rychlíky chybí. Při rozumné navázání v HB a JI by se pak tamtudy dalo jezdit z PA třeba i na TA nebo JH, ale koridorem přes Prahu to bude asi vždycky rychlejší.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6172
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 22:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I do/z centra Pardubic...opravdu?
Přednosto, tady souhlasím s pasažérem. Do Chrudimi vyhrává auto výrazně, do Hradce víceméně taky. Ale třeba do HK jezdím vlakem díky aktuálně husté nabídce spojů i já. Ovšem zásadně z Rosic, kvůli přestupu auto - vlak systémem hrana - hrana :-).

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 23:03:14    Odkaz na tento příspěvek  

Pasažér:

Já nechápu, proč se furt zveličuje 238. Ve směru do Pardubic se JD prodloužila o 2/4/6 min. Ano - v obráceném o slušně víc. Ale lidé se rozhodují spíše podle toho, zda si musí přivstat, než podle toho, zda doma budou o 15min déle.

Až budu mít čas, pořádně si projdu, kolik % spojů které obci na 238 ubylo do Pardubic a Havl.Brodu. A budu si dávat pozor na interval typu 30m; 1,5h; 30m... to také není takt.

Co se týče 031... Počet spojů stačí. Po většinu dne je to 2x do hodiny. Problém je, že ve směru P-HK se z nějakého důvodu kurví JŘ na interval cca 14+46min. Ale to NENÍ záležitost vlkm a peněz. Kdo z vás, odpůrců Duška, ví na 100%, že je to Duškovou neschopností? A proč obráceně je 25+35? V tomhle směru to má Dušek radši a tak to sabotovat nechtěl? Dáte mi někdo lepší vysvětlení? Když ho tak s jistotou odsuzujete, jistě příčiny znáte.

Dál bych si u 031 doporučil uvědomit, že ta trať ani na jednom konci není zakončena nádražím v poloze pražské Masaryčky či Hl.n. V Pardubicích neleží nádraží z pohledu regionální dopravy štastně (pomoct se tomu dá jen Medlešickou spojkou, kdy by vlaky mohly jezdit i na zastávku "Pardubice Pardubičky" a výstavba zastávky "Pardubice Hlaváčova" - jenže to ve 2014 nebude, takže fakt je, že Pardubické nádraží leží z pohledu regionálky naprd). V HK se pak nedá dělat vůbec nic. Byť pěší docházka od hlaváku je tam o něco menší zlo než v Pardubicích. Shrneme si to tak, že 031 je trať s handicapy, které je nutné řešit. A řešení není jezdit po 15minutách. Po 15 minutách se jezdí do obří Prahy (nízká propustnost pro auta) na nádraží se skvělou polohou ve městě. A i tak je 15min je ve špičkách. Zkuste si tohle uvědomovat. Poloha nádraží není detail a bavíme se o městech, kde je mnohem vzdušněji pro pohyb automobilů.
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 23:20:59    Odkaz na tento příspěvek  

A teď reálně:

Co pomůže 238? Nasazení nového vozidla, které nelítá v kolejích ze strany na stranu. 238 potřebuje atraktivní vozidlo, ne honit 5 minut na JD. Honit 5min na JD potřebuje, když tam nevhodně provozujeme Regionovu (pro koukání z otevřeného okýnka... já to docením, cestující z Hlinska nevím nevím). A nepořízení RS1? To je vina Záruby+Tichého, že?

031 - potřebuje: nové soupravy (děje se), konec zpoždění (pomůže modernizace), kratší jízdní doba (pomůže modernizace), přeprava kol zdarma či za akční cenu* (styl ROPIDu) a atraktivní řešení jízdného v návazné MHD v HK/P (aby "poslední míle" neposouvala cenu do řitě proti autu). Je nutné handicap koncové polohy nádraží co nejvíc eliminovat.

Až se vyřeší toto výše, pak je možné řešit počet spojů do hodiny a bavit se o tom, že možná by zaříznout nějakou lokálku mělo smysl. Do té doby - NE. (PS: Medlešickou spojku neřeším, ta má zcela jinou obtížnost realizace než to, co jsem uvedl výše... byť by byla vynikajícím generátorem další poptávky).

*nechápu, že tohle pořád NIKDO v kraji, kde cyklistická doprava hraje vysoký prim, nevidí. Málokdo si odstaví u nádraží kolo, co nestálo 3000 Kč. A málokdo za to chce připlácet částku, se kterou (25kč kolo + 25kč jízdenka) je levnější jet sám autem. Přeprava kol zdarma by byl velmi moudrý tah mezi P-HK, protože tím se eliminuje pro část lidí nevýhodnost příplatku za MHD. Lidé k nádraží i od něj pojedou zadarmo a tím spíš pak pojedou vlakem. Bude vycházet atraktivněji proti autu. V téhle oblasti se na kole jezdí víc než jinde a bude. Kdy se to konečně podchytí?

Způsob řešení: Chápu, že Dušek tohle neudělá, ale Záruba s Tichým měli položit ČD nůž na krk a říct, že buď budou kola mezi HK-Pard zdarma, nebo bude na trať tendr a Pantery eee (tím by vznikl tlak i od Škodovky na ČD). Myslím, že ledy by se hnuly rychle. Kvůli takové drobnosti by ČD nepičovaly.

Dalším řešením je ROPID styl, kdy kraj doplatí za kola, která by jela tak jako tak. Kola navíc by stejně nejela, takže si ČD nemají co účtovat. Za vození vzduchu je kraj neplatí.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 23:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353:
Přednosto, tady souhlasím s pasažérem.
I ve špičce...což je pravidelně doba do/ze zaměstnání? To jsou právě třeba hlasy těch, kteří dojíždějí busem a z těchto důvodů by radši volili vlak...kdyby jel v potřebném čase.
Marek000:
Samozřejmě priorita je dojet včas do zaměstnání, cesta zpátky už tak nerve žíly.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6173
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 23:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CR - PA je tak blízko od sebe, že při modelové situaci "Bydlím v CR na sídlišti a jezdím do PA do práce" v drtivé většině to auto vyhrává. Sečti si cestu v CR na vlak, úvraťovou jízdu vlakem do PA a následně MHD do práce.

Jó, až bude v příští / přespříští pětiletce Medlešická spojka ... bude to o dost jiné.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 00:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->Přednosta
Kdyz tak zenete MD do objednavky vlaku na 238, tak mi reknete, jaky by k tomu meli duvod. Argument, ze z Pardubic do Jihlavy je to daleko a proto by tam mela jezdit dalkova doprava neberu.
V.

http://zeleznice.ddmpraha.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8723
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 07:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca_m: Ať klidně MD rychlou dopravu na 238 převezme, ale nezbývá nic jiného, aby to bylo z peněz tzv. Memoranda. :-)
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2413
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 07:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyz tak zenete MD do objednavky vlaku na 238, tak mi reknete, jaky by k tomu meli duvod.
1) já nikoho do ničeho neženu
2) forma a smajlíci snad dostatečně vystihují určitou nadsázku
3) důvod by byl jediní - uspokojit nářky některých zdejších diskutujících
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 4-2009
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 09:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->Přednosta
Tak to jste me uklidnil, ja myslel, ze nejaky rozumny duvod existuje (proc ted zavest dalkovku na 238).
V.

http://zeleznice.ddmpraha.cz
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 10:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek000 - idea s kolama dobrá. Ale v případě přepravy "zdarma" si ČD naúčtují unik tržeb a o to povýší požadovanou částku na zajištění dopravní obslužnosti. Budou toto akceptovat kraje a stát?

Být v ČD, jdu na to opačně a využiji neintegraci HK. Zavedu relační časové jízdné s kolem v hodnotě cca 1000 Kč/měsíc s In a tarif IREDO si ani neškrtne.
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 11:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek: Na nádraží si nikdo kolo nenechá
V Hk klidně ano, před nádražím je to parkoviště za 5Kč/den a je tam plno lepších kol...

Poloha nádraží je dost zásadní věc Zvláštní, že na 031 to je zásadní, ale třeba v Prachovicích to zásadní není a v Králíkách (přes které trať do Hanušovic nevede vůbec) tam už to nevadí vůbec...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3051
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 11:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za vození vzduchu je kraj neplatí.
Ale návrh na příští rok k tomu dost úspěšně směřuje...

Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2418
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 11:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale návrh na příští rok k tomu dost úspěšně směřuje...
Ano, podíl "technologických" jízd placených v ZDO je hodně velký, bude potřeba s tím něco udělat
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 13:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353:

Ale třeba do HK jezdím vlakem díky aktuálně husté nabídce spojů i já. Ovšem zásadně z Rosic, kvůli přestupu auto - vlak systémem hrana - hrana

Jojo, auto+vlak je v mnoha případech velmi dobrá kombinace.

Myslím si, že velikost parkovišť u nádraží je dost podceňovaná záležitost. Je to jedna z perspektivních možností, jak dostat lidi do vlaků.

A u těch Rosic nad Labem by byla velmi užitečná i autobusová linka Rosice nádraží - Polabiny - Univerzita postavená tak, aby navazovala na vlaky směr HK/Chrudim - ideálně v 15-minutovém intervalu (v sedle 30-minutovém) např. s odjezdy od nádraží v Rosicích v X:10, X:25, X:40, X:55 (v sedle v X:25 a X:55, případně s výchylkou X:55 na X:00 pokud by se měl chytat i vlak od Chrudimi) - takováto linka by mohla být vyjezditelná s dvěma vozidly. Toto spojení by za relativně málo peněz (=oproti jiným blbinám, je jasné, že zadarmo to nebude) udělalo hodně muziky => pro dost lidí by to nabídlo velké zlepšení spojení oproti dnešku.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6176
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 13:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Hradecký
- Linka MHD k Rosickému nádraží je v teoretické rovině namalovaná, chybí vyřešit drobnost jako kdo zaplatí její provoz a stavbu točny u nádraží.
- Parkoviště u zastávek/nádraží: přesně i já mám dojem že se na to hodně zapomíná, i když už pár výjimek existuje. a rozdíl od mnoha teoretiků nevidím autobusy jako dnes už plně vyhovující napaječ železnic, a to i těch místních. Tím je pro mne spíš auto, pokud už cestu vlakem zvolím.
Ale zrovna kolem Pardubic je to úplně o ničem, zaparkovat se dá u Pa-Pardubičky (ovšem díky parkoviště nemocnice), ale jinak Opočinek, Svítkov, Semtín, Závodiště, Stéblová, Černá za Bory a další ... nikde nic. A Rosice, kterou jsou vlastně železniční uzel kousek od velkého sídliště mají celých asi tak 7 míst pro osobáky a zákaz vjezdu na dvůr, kde by se vešlo spoustu dalších aut.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 13:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V případě Rosic by nebylo nutné stavět točnu, pokud by byla linka polookružní: Cihelna - Univerzita - Hotel - Bělehradská - Okrajová - TÚ - Trnová - Globus - Rosické nádraží - Kréta - Bělehradská - Univerzita - Cihelna.
Ano, není to ideální řešení, ale zato by stačilo postavit jediný záliv před nádražím. A samozřejmě s tím, že by bus měl dostatečné čekací doby na Cihelně, aby mohl mít v Rosicích na odjezdech poznámku - vyčká max. 10 minut příjezdu vlaku č.XXXX.

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.102.33
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 15:20:01    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Radekedar" = 1340:
Já vím (všiml jsem si) = díky - Vaší záslužné aktivity se však moje kritická poznámka (samozřejmě) netýkala. Ta "Moukova dobročinnost" ovšem bez registrace dostupná nebyla, a proto ji považuji za spíše "zbytečné frajeření" ...
A propos: podle mě nyní aktuálně ještě stále chybějí některé údaje týkající se krajů Plzeňského, Královéhradeckého a Zlínského a Kraje Vysočina (= ne zcela vše je dostupné v informacích zeřejněných sousedními kraji) - nebo se mýlím?
Neměl jsem zatím čas ani chuť detailněji studovat ani to, co by se mi potenciálně mohlo někdy hodit, ale z toho, co jsem letmo viděl, příliš pozitivní dojem nemám - připadá mi, že železnice bude ještě o dost méně méně použitelná k mnohým z (nyní docela dobře vlakem realizovatelných) víkendových výletů, a to nejen k cestám po ČR, ale i do a ze zahraničí ...
261ka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 19:32:08    Odkaz na tento příspěvek  

Poopravil bych. Nejvytíženější je úsek Polička - Borová u Poličky. Proto je, řekl bych, nejvyšší čas na tomto úseku udělat jisté úpravy, a to zvýšení rychlosti a pořízení nových (NP) vozidel, které cestující na železnici udrží a další přilákají.

Nedávno se mi donesla informace o tom, že se na 261 chystá zvýšování traťové rychlosti, uzavírání přejezdů (pro odstranění pomalých jízd) a nasazení RS1. Nevíte o tom někdo něco?
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 4-2004
Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 00:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad vlaky MD na 238:

Já si tedy myslím, že 238 ostrouhala tak trochu neprávem, protože určitý význam v dálkové dopravě má (což, zdá se, skončí). Všimněte si, že v objednávce MD jsou prakticky vždy propojeny sousední kraje, i když nejde o extra vytížené relace: Plzeň – Most, Ústí – Liberec. Zato hranice Pk a Vysočiny ostrouhala. Přitom tu máme i linky, které nemají na trase žádné město nad 50000 (Kolín – Rumburk). To jsou sice všechno údaje, které nevypovídají o potenciálu "rychlého" spojení na trase, ale v případě jeho absence by asi Záruba nezaváděl spěšňáky. —

V současném kontextu by bylo plně odpovídající, kdyby na 238 existoval řekněme "vykostěný model" á la 200, tedy cca 4 páry + 5/7 posily. S tím už by krajský objednatel měl umět pracovat tak, aby vzniklo něco podstatně použitelnějšího, než co jsme tu právě viděli.
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 07:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->Wałbrzych
To je pravda, ze by si to spojeni zaslouzilo. Ale staci sledovat kroky MD v kontextu casu a je videt, ze R linka na 238 byla uz v zarodku takova nedonosena oproti ostatnim linkam. Nasledne prisla jako jedna z prvnich na radu. Tipuji, ze v pripade nejakeho zlepseni situace jsou na siti jine linky, ktere by si zaslouzili pridat (resp. zpet vratit, co byl ubrano). Zrovna v pripade Vysociny jsou dulezitejsi linky, nez ta na Pardubice. V.

http://zeleznice.ddmpraha.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8844
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 10:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353 (, ad.):
Jó, až bude v příští / přespříští pětiletce Medlešická spojka
A jak víte, že nějaká taková spojka vůbec bude?

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Marko000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 14:32:58    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: A jak víte že nebude? Pokud vím, kdysi tu (asi) K.A.F. napsal, že nevyšlo ekonomické hodnocení návratnosti (netuším, zda se musí vrátit celá cena, či jen část nákladů a ospravedlní se to celospolečnským přínosem). Ale to se týkalo jen požadavků na dotace z EU. Vždy jde stavět za svoje. Nové Spojení nemělo dotaci a stálo 10mld. Případně by byla dotace v menší míře (tunel do Berouna také nevyšel jako návratný, ale přesto to neznamenalo, že by EU nedala nic, jen by dala příliš málo, což byl při celkové ceně průser). Šance, že se velmi smysluplná a zásadní Medlešická spojka pro posílení veřejné dopravy v kraji, postaví, tu pořád je.

Přímý vlak, propojující s pardubickou nemocnicí Chrudim, Hradec a všechny obce po cestě a k tomu přímo propojující Hradec s Chrudimí a Hradec propojující s místy, kde je v Pardubicích i nějaká zástavba (pěší docházka do 10min bez MHD)... to má mnohem větší smysl vyřešit, než zda po jednokolece z P do HK pojedou v roce 2014 ve špičkách 2 či 3 vlaky do hodiny. Zde zatím stačí nezprasit ten takt jako je to v návrhu (ano, 47+13min je demence) a bude to ok.

Pokud naše země nepůjde do háje, není logická možnost Medlešickou spojku nepostavit (snad leda při vynalezení Teleportu, ale to bude konec pro hodně tratí ). Otázkou je, zda to potrvá 5 nebo 20 let.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2419
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 16:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

261ka:
Nedávno se mi donesla informace o tom, že se na 261 chystá zvýšování traťové rychlosti, uzavírání přejezdů (pro odstranění pomalých jízd) a nasazení RS1. Nevíte o tom někdo něco?
Nedávno jsem tady malinko naznačil..ano, pracuje se na tom

Wałbrzych:
i když nejde o extra vytížené relace: Plzeň – Most
Opravdu nejsou vytížené? Jak často tudy jezdíš? Daleko hůř s vytížením jsou ty pendly do Plas...
Pasažér
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 16:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosta:
I do/z centra Pardubic...opravdu?
Záleží na konkrétním místě. Příklad z HK. Firma s asi 120 zaměstnanci sídlila asi 300 metrů od nádraží. Odhadem 10-15 lidí dojíždělo vlakem z Pardubic, Týniště, apod. Poté se firma přestěhovala na Moravské předměstí a hromadnou dopravou nejezdí nikdo! Všichni raději jednou autem nebo se domluví na tom jezdit společně nebo dokonce jezdí na kole (z Třebechovic je to třeba i rychlejší). Při cestě z domu MHD PCE - vlak - MHD HK + cesta do práce není problém se dostat na 1 hodinu a 20 minut. Nyní se cesta díky vlaku ještě prodlouží.
Pokud někdo dojíždí z HK například z Moravského předměstí do Pardubic, je situace obdobná.
Samozřejmě za to nemůže jen vlak ale i tragická MHD v Hradci - přípoj vlak/mhd si běžně o jednotky minut ujíždí, chybí zrychlené spoje, nehledě na tarif (pro alespoň občasné dojíždění).

353:
Ad ZDO. Nejbližší lékař nevyřeší vše, na různá odborná vyšetření a operace se dnes jezdí dál než do nejbližší vesnice, třeba do FN v Hradci. Dá se předpokládat, že menší zdravotní střediska se budou dále rušit ve prospěch těch větších, resp. lidé jim budou dávat přednost... Totéž školy (SŠ, VŠ).
Ale vzhledem k tomu, že se shodneme na tom, že by měla existovat rychlejší vrstva, tak tomu rozumím tak, že se bavíme o tom zda rezignovat na kompromis (SP) a zavést pouze OS případně na tom, kdo by měl rychlé vlaky objednat (kraj nebo stát).

Ještě k 238. Už teď dochází k tomu, že vlaky jsou přeplněné v úseku PCE - Chrudim (Slatiňany) a dále frekvence klesá. Nezvýrazní se ještě rozdíly? Dálkoví cestující ubudou a naopak přibudou lidé z Medlešic, Jesenčan, Závodiště?

Marek000:
Ad kola.
Otázkou je, jestli by pravidelní cestující jezdili každý den s kolem vlakem. Ono riziko, že se nevejdu do vlaku a přijedu později do práce jen proto, že jela nějaká skupinka na cyklistický výlet tu je. Navíc pohodlí ve formě neustálého věšení kola na hák a sezení v uličce také není velké.
Pro pravidelné cestující je opravdu nejlepší mít kolo plečku z bazaru za 500 a nechávat ji před nádražím nebo v již zmiňované parkovací věži.
Pokud někdo jede na výlet s kolem, tak hlavní výhodou vlaku je možnost ukončit výlet jinde než ve výchozí stanici (což s autem nelze) a za to 25(50) Kč je většinou akceptovatelných.
Nicméně nějaká síťová jízdenka na kolo na týden nebo dva by nemusela být špatná, zvláště třeba s jízdenkou na léto. Dnes je snad jediný doklad pro delší dobu pro kolo IN100 ten se ale nevyplatí každému a s kolem cestující pasažér se obvykle musí vzdát 1. třídy případně se musí domlouvat s průvodčím, proč chce ÚBP když je vzadu místo pro spoluzavazadlo a pak řešit doplatek dokladu (10 Kč) a další administrativu s tím spojenou, kterou si každý průvodčí vykládá po svém.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2420
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 17:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pasažér:
Jsem to položil jako otázku znalejším...nejsem Pardubák ani z blízkého okolí, i když teď už trohu víc do toho vidím
A také, jak jsem někde psal výše, je třeba celý systém VDO ladit, naslouchat potřebám občanů, atd atd.
Stále mám určitý vzor (model) ve Schweizu...samozřejmě nelze aplikovat stoprocentně, ale ta jejich filosofie má co do sebe - to co funguje, nechat fungovat, to co by mohlo být lépe, řešit, aby bylo lépe...a opravdu vlaky jsou základním stavebním kamenem ZDO a to ostatní se na to roubuje
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6182
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 23:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k 238. Už teď dochází k tomu, že vlaky jsou přeplněné v úseku PCE - Chrudim (Slatiňany) a dále frekvence klesá. Nezvýrazní se ještě rozdíly? Dálkoví cestující ubudou a naopak přibudou lidé z Medlešic, Jesenčan, Závodiště?

Tady se určitě shodneme. Už jsem psal že za Slatiňanama pro dráhu začíná o dost mrtvější prostor ... nemůžu si pomoci a už se opakuju, na 238 mi chybí tranzitní R. Takové tři - čtyři páry opravdových rychlíků trasovaných HK - Pce - CR - Hlinsko - Chotěboř - HB - JI. Vážně bych uvažoval o nezastavování v Chrasti a pokud nebude přípoj na Poličku tak i ve Ždírci. Ale muselo by to být vedené nějakým rozumnějším vozidlem než je ta dvoudílná žlutá věc. Třeba pro Regioshark by to mohla být zajímavá trasa. V roce 1989 dělala souprava brejlák + 4 velké vozy Pce - HB za 114 - 116 minut. Dnes je na dost úsecích vyšší traťová rychlost a hlavně trakční vlastnosti moderního motoráku jsou o dost jinde, tak věřím že by se to podařilo srazit o dost níž, když to nejrychlejší hypernoví spěšnák zvládá za 121 minut.

Jenže celou dobu si klávesnici třepím zbytečně, takovýhle R by muselo chtít MD a nebo všechny tři zúčastněné kraje společně...

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 4-2009
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 00:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->rychlíky na 238
Prosim o korekci ze strany znalych (mistnich znalcu pomeru). Moje znalosti spolecne s postrehy z diskuze me vedou k zaveru, ze na trati 238 prevazuje regionalni doprava ve smeru na Pardubice a trochu i tranzit na Hradec. V ramci kaje Vysocina jde hlavne o relaci HavlBrod - Jihlava, ktera je taky vnitroregionalni.
Jak je to tedy s dalkovkou. Existuje (ma sanci existovat) pravidelna denni dojizdka mezi kraji (pres hranici kraje). Tydenni vim, ze byla a ma potencial v podobe studentu do Parduic a podobnych pripadu. To je totiz jediny, co ma sanci oduvodnit rychliky (lidi mezi kraji). Tohle je jinak dost naprd dalkova relace mimo hlavni smery.
Ja tuhle trat vidim jako pater regionalni dopravy. Coz ma byt snahou kraju, vytvorit tu system nejakych rychlych spesnaku spojujcich vetsi sidla na trati ve spojeni s dalsimi osobnimi vlaky a busy.

A jen tak mimochodem (nic rejpaveho), ale pojem ZDO uz neexistuje. Podobne taky ODO. Dnes je vse jen Dopravní obslužnost. Zmenilo se to v zakone asi pred 2 rokama.
V.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6184
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 00:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím že bohužel poptávka po dálkové dopravě na 238 pomřela jejím letitým zanedbáváním. Hlavní trasa to určitě není, ale když jezdily rychlíky (minimálně formou přímých vozů) HK-Ji, tak spojovaly pět okresních měst (HK, PA, CR, HB, JI) a to mi jako špatný základ pro poptávku po dálkovém spojení nepřipadá. Ale zase do té denní poptávky tak nevidím, čili nebudu dál teoretizovat.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 08:35:45    Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz na přispívajícího Pajika: jak to vypadá s návrhem JŘ v Plzeňském kraji ? Před cca 10 dny jste psal že ten návrh POVEDu bude později, neboť se stále upravují ty škrty, a že nemají být tak velké. A že to co z Plzeňského kraje proniklo do JŘ jiných krajů (KV, jihočeský, ROPID) není pravda. Máte tedy nějaké aktuality ? Díky předem za info.
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 09:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: s návrhem to samozřejmě vypadá bledě, pač škrtat se bude...nicméně pokročilo se, byla vybrána varianta škrtů pro zveřejnění a již brzy snad bude zveřejnen.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 10:46:25    Odkaz na tento příspěvek  

Pajik: díky za info. Já vím že škrtat se bude, teď jde o to jak moc. A samozřejmě platí "čím mň tím líp".
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 14:24:37    Odkaz na tento příspěvek  

Návrh JŘ 2013/14 - Zlínský kraj (KOVED).

http://www.koved.cz/jizdni-rady/zeleznicni-doprava/
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.36.110
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 15:02:22    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/232497-zeman-potvrdil-pri sti-vlada-bude-urednicka/

Tož optimalizací posedlí šotouši... vidím to na předčasné volby (ČSSD ani TOPka ze Zemana moc nadšení nejsou) a na to, že přiškrcení Memoranda je čím dál více ze hry. Orky, Orky.. co budete dělat s vašimi vlhkými škrtacími sny nyní? Dáte si pauzu?

Byl vůbec schválen ten nový zákon o drážní dopravě? Nebo půjde do koše i ten a tedy SŽDC může pomalinku rozjet drezíny a koukat rychle opravit tratě, kde se jezdí párkrát do roka? Protože, když to neudělá, přikáže ji to DU (jako už několikrát)? Stačí, aby se spolky soudily a se starým zákonem je právo na jejich straně. SŽDC jsou jen správce, co musí skákat jak se mu pískne.. a je potřeba jim to připomenout. Pejci musí poslouchat páníčka.

Ale ještě si počkáme jak to dopadne, ať si pak můžeme naplno užít tu klasiku, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp.

Každopádně vývoj událostí je ! Nepodceňujte politiku šotoušci hlavních tratí, nepodceňujte. :-)

Říkejme blížící se resuscitaci lokálek třeba... Úsvit mrtvých.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7041
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 15:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek000: Peníze začnou růst najednou na stromech?

Protože, když to neudělá, přikáže ji to DU (jako už několikrát)?

Myslíš třeba takhle?

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2788
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 16:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek000:Ta myšlenka, že prachy z memoranda zůstanou, ale kraje si je budou moci použít na něco jiného, než lokálka kterou celoročně odveze bez problémů Sor9,5 i se dvema kočárkama, není od věci.
Třeba se toho chytne ministr z budoucí ouřadové vlády a nezabrání tomu.
Každej totiž neleze ČD do jako tehdejší "vyhřátý" ministr Slamečka.

To mě tak napadlo.
Je mi jasný, že druhá možnost je pravděpodobnější a ty budeš mít vlhký noci z vyprodanýho 810+010+010+810 do M.Dvora.
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 19:08:22    Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Život je boj a nemůžete vždy vyhrát. Osobně jsem věřil, že to Memorandum ustojí tak jako tak. Ale tohle politické dění? To je prostě . Nic lepšího než bezvládí a hodit vše do kytek, nemohlo lokálky potkat. Asi se dám na víru. Někdo tam nahoře musí mít lokálky fakt rád, že nechal v ČR přežít takovou síť tratí dodnes a v dost slušném stavu. :-) A netykáme si, pane Nevychovaný.

Zapa: Váš odkaz nijak nesouvisí. Můj názor na něj je ten, že se to dalo čekat od začátku. Stejná situace, jako když loni chtělo MD na počkání zdražit poplatek. Jinak - i když s ČD sympatizuji a vy pro ně pracujete, ani s vámi si zatím netykám. Líbí se mi ale váš text o žlutém pánovi.
Thijsvanleer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 21:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A netykáme si, pane Nevychovaný.

Hňupům se zásadně tyká a ty seš k tomu eště TYDÝT!!!
Určitě doma spíš v posteli s nějakým pražcem ze zrušený lokálky
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.88.78
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 02:12:36    Odkaz na tento příspěvek  

(dementní odpověď pro místního dementa)

Thijsvanleer: Ne, ale mám postel v místech, kde mi jezdí bud MHD 4x do hodiny a nedaleko metro do centra i 15x. A pak jsou tu ještě tramvaje. Zbytek ČR mám jen na výlety, srazy s přáteli a šocení. A tak jsem najal Duška, aby pragocentricky překopal Pardubický kraj pro pražské turisty. Na 031 totiž pražákovi stačí, že něco jelo 1x/2h, jinak je taková trať pro něj pouze finanční rezerva na lokálky. Kéž by se mi povedlo dosadit svýho koně i do dalších krajů. Věřím, že se mi to povede.
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2423
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 08:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek000:
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 09:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek: Konečně jste se přiznal, o co vám jde
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.158
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 11:02:23    Odkaz na tento příspěvek  

http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/z-redakcni-posty/stane-se-z- dulezite-zeleznicni-trati-pardubice-havl-brod-lokalka

jeden z názorů na navrhovanou změnu na trati 238

Jinak velké díky Markovi xyz za pobavení a komické scénky, kterými v posledních dnech nešetří
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 11:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou jen blbé kecy! Spojení od EC od Prahy je xx:15/xx:35 + pro Chrudim další xx:39/xx:47 - xx:00
Modré_Béčko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 8-2011

Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 12:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A netykáme si, pane Nevychovaný.

Zatímco Vy jste vychovaný úplně ukázkově, když tady starší a vzdělané lidi nazýváte dobytkem
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.84.36.110
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 12:48:41    Odkaz na tento příspěvek  

Rosťav: To víte, nechtěl jsem čekat, až mě někdo odhalí, tak jsem se radši odhalil sám. A teď maj po srandě!

-ds-: Mně přijde zajímavé spíš to, že k Zárubovým úpravám busů byla celá hromada stížnostních článků, ale k Duškově busové redukci téměř nic? Na to, jak je tu na Kčku Dušek démonizován a vámi (stylem "tvrzení proti tvrzení"*) popisováno, že se rušily busy pro 20tky lidí, jsem zklamán - čekal jsem jako důkaz ta kvanta naštvaných cestujících a články v různých Denících, jak zas politici nechápou obyčejné lidi. Či má Dušek, jako kámoš Zemana, pod palcem i média (mají respect z Becherovkového dechu), a tak se to nemůže dostat ven? To aby se v případě úřednické vlády ve stylu SPOZ, bál Záruba o flek.

Každopádně si užívám Duškem organizovaný Úsvit lokálek.

(PS: těm smajlíkům zde na káčku se nedá odolat... berte to... ten kdo je toho schopen... s nadhledem :-) )

*za vaše tvrzení se pak "zaručovali" diskutující s podobnými názory jako vy... To působí jako velmi nestranné a věrohodné. Neříká se podobným situacím tzv. medvědí služba? :-) Nicméně mohl jste vyrazit do terénu a lovit fotky. To bych vám s vaším buso koníčkem i věřil, že to budou fotky těch skutečných busů. Vy byste takového projíždění asi schopen byl. :-)
Kozlovan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.65.71
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 14:45:16    Odkaz na tento příspěvek  

Marek třínulka: Když ti jde tolik o lokálky, dooručuju ti přestěhovat se například k nám na Chonicko, třeba abys musel vstávat ráno o třičtvrtě hodiny dřív kvůli docházce na zastávku za každého počasí. Ono se to hezky kecá, když máš u p.dele zastávky MHD včetně krtka a při cestě do školy nevylezeš prakticky z baráku... A svými názory děláš většině Pražáků jenom ostudu.....
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 14:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je zajímavé, že to co je pro nás, obyvatele malých obcí, nejlepší vědí nejlépe Ti, kteří mají u baráku tramvaj co 4 minuty a metro za prvním blokem domů.

Venkov potřebuje integrovanou dopravu s návaznostmi s přestupním tarifem s předplatními jízdenkami a vzájemných čekáním jednotlivých prostředků. Pak je každému naprosto jedno jestli jede vlak nebo autobus nebo přívoz.

Malá odbočka, o tom jak vzkřísit lokálku se pojeďte podívat do Mělníka v sobotu ráno. Od června jezdí na 076 přímý spoj z Prahy a tuto sobotu jsem měl tu možnost v Mělníku pozorovat šrumec a že byl pořádný. Od Ústí se hrnula do trojté regionovy asi 100 výletníků, ta už byla obsazena od Prahy(+Mělník) asi na 80%. Kola se tam cpala pod tlakem. Podle důvěrohydných informací, stejný stav byl i o týden dříve (výstup Mšeno přes 200 lidí (!)) Takhle se budí lokálky, ne nucením lidí chodit na vlak dva kilometry ve větru dešti.

Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.