K-report
 

Archive through 14.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Hry a simulátory » Bahn » Archive through 14.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Registrace do 3.84 je stejná jako do 3.83 (což je nejnovější "plná" verze). Pokud máš ale jen registraci do 3.81, je nutné zařídit si novou... pokud ti ale zatím stačí 3.81, tak je možná lepší počkat... i když já teda doufám, že registrace na 3.83 bude platit i pro plnou verzi 3.84;).
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 15:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous 7.2.: Vypadá to moc pěkně. Já modrobílá návěstidla nahrazuji tramvajovými čočkami. I když čočky nejsou zdaleka to pravé, tak je aspoň na první pohled jasné, že tam je něco jiného než normální červená/zelená. Dá se ta tvá verze z obrázku nějak získat?
K dokonalosti už chybí jenom 5-ti barevný, který by svítil podle navolených parametrů. Žlutá by samozřejmě uměla blikat podle rychlosti. To je ale asi ještě na hodně dlouho.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 16:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin pavel: jj. Též bych se Vikijúsa zeptal, jak to vlastně dělá
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 15:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to moc pěkněDík
Já modrobílá návěstidla nahrazuji tramvajovými čočkami
já používám taktovací body, ale v této ukázce jsou to taktéž tramvajové čočky

Též bych se Vikijúsa zeptal, jak to vlastně dělá
Chtěl jsem to sice ukázat na Bahňáckém srazu, ale když se nakouslou... Organizátoři budou muset najít nějaký náhradní program (třeba přednášku Filipa Sembora o nových trendech v trasovaní pendolín, které je pro Bahn velmi inspirativní)
A teď k věci:
Soubor GZG je v podstatě jeden velký UZG soubor.
V obou souborech je grafika uložená po částech 8x16. Tyto části lze navzájem přehazovat, ale je to docela náročné, ikdyž na to mám prográmek. No a ještě je tam 1 "tajná" finta.

Dá se ta tvá verze z obrázku nějak získat?
Oficiální cestou ne, protože na začátku souboru je autorovo sdělení ve 2 dvou jazycích:
Diese Datei bitte nicht veraendern
Please do not edit file

Ale "dopravní" cesty jsou nevyzpytatelné...
Prográmky pro BAHN
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 15:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: Tak děkuji za vysvětlenou. Vypadá to jednoduše.
Skoro mám pocit, že spíš dřív pochopím toho Filípka
Zapoměl jsem: Mrkni do vleček.

(Příspěvek editován uživatelem Fucza únor 09, 2006)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4099
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 23:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vlastně momentálně vypadá organizováním nějakého toho Bahnosrazu?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 09:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: Dík, za vysvětlení, snad to pochopím, až budu mít čas se v tom trochu víc pohrabat.
A teď zase dotaz: Zprovoznil jsem panťáky na 171 v Lokálkách2005. Podle tabulí odjezdů na nádraží v Berouně mají odjíždět převážně z nástupišť 1 a 1A (Vím, realita byla často 1 a 3), ale o co mi jde: Na koleji u nástupiště 1A je těsně před nárazníkem výhybka hrotem k nárazníku. Pokud to nakreslím tak, jak je to doopravdy, tak BAHN zařve při vjezdu soupravy na výhybku "Špatná jízdní dráha". Pokud tam dám mezi nárazník a výhybku jedno prázdné pole s kolejí, zařve taky. Když ale dám mezi výhybku a nárazník R-punkt (a je úplně jedno s jakými parametry, klidně jenom průjezd), tak je vše v pořádku. Měl jsem za to, že nárazník je defakto R-punkt s jedinou fcí (obrácení), ale nefunguje mi to tak. Mám někde chybu? Nebo proč mně to nefuguje? Běžně používám verzi 3.81.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 09:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nestačí u vlaku vypnout tu kontrolu volného křížení, nebo jak se to jmenuje?
Když tam místo nárazníku je semafor a ta kontrola je zapnutá, tak vlak zastaví před tou výhybkou a dál jede, až když má na návěstidle volno.
Pokud máš síť synchronizovanou časově, tak je ta kontrola celkem zbytečná, možná jen na nějakej posun v depu.
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 10:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, vyzkouším to. Ale specielně v Berouně se mi to moc nelíbí, protože příjezd vlaku od Prahy je dle GVD stejný jako odjezd jiného do Prahy (X:18 + X:48), takže by mohlo docházet k srážkám.
Stejně mě ale zajímá, proč je vlak vpuštěn k nárazníku přes Rangierpunkt s bezvýznamnými parametry, ale ne přes prázdné pole.

(Příspěvek editován uživatelem martin pavel únor 10, 2006)
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 12:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Termín srazu je určen tuším na květen/srpen hlasování je na http://diskuse.dopravni.net
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Laminatka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 12:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MP: pretoze na rozpojovacom bode konci vlakova cesta, teda za nim netreba volnu kolaj pri zachovavani volnych vyhybiek.
s499.0@azet.sk eso.kbx.cz ICQ# 201040019
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 16:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v tom Berouně se odjíždí a přijíždí na stejnou kolej?
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 08:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ne, ale jezdí se přes stejné výhybky. Úsek, kde by mohlo ke srážce dojít je dlouhý jen asi 6 polí, ale ta možnost tu je. Vyřešil jsem to tak, že na té jedné problémové koleji jsem dal na Tvou radu a ještě před tu výhybku před nárazníkem jsem dal D-punkt s parametry 171(k=0) a na T-punktu pro odjezd je pak 171(k=1). Tak je snad zajištěno, že bude "nebezpečný" úsek projetý vždy s parametrem k=1 a přitom se bude moci vlak otočit i na výhybce na koleji u nástupiště 1a. Kdybych měl screen, pošlu, ale snad není potřeba.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Bitevní_kočka_pitipačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po roce a půl sem otevřel svuj městys v Bahnu a k dalšímu rozvoji mě donutí pouze větší město někoho jiného. Kdo máte největší funkční město?

Moje takhle:

141 linek tram
22 linek tykadel
1 linka lodní dopravy
12 linek S-bahnu
20 linek taktovaných dálkových vlaků
19 tras nákladnch vlaků
-----
seřadiště se spádovištěm
v centru i pětikolejná tramtrať
-----
intervaly ve špičce:
tram: běžné linky 10min, lepší 5min, výjimečně 2-3min
tr-bus: totéž
S-bahn: 20, 10 nebo 5 minut
-----
1766 vlaků
149 typů vozů
4250 výhybek
80*60 km
MŇŇAAUUUUUU
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 22:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bitevní_kočka_pitipačka: gratulace :-))
Ja uz na svym delam od 3.59 ale zdaleka nemam hotovo, ale takhle giganticky to nemam :-)A pracuji na tom jen obcas.
v provozu mam zatim 10 tram linek z 15 - souhrnny interval 10/4/5/4/5/10/30 vsechny linky celodenne i v noci. T busy a busy teprve rozvrhuji sit, spolecne se stavbou krajiny. Linek T busu a busu planuju tak kolem 50 - jako IDS. Vlaky tu defacto nemam jen 4 linky S-Bahnu a krome hlavniho nadrazi vsechny stanice jako koridorove zastavky. Dalkovy ani nakladni neplanuji, vlaky neni muj obor.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 00:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcu být hnidopich, ale městys na 80x60km je trochu moc Ale budiž.
Jinak pokud se to dá srovnávat:
http://vikijous.com/bahn.html
Jinak sme tě trhl jen v poslední odstavci, protože MHD mě noc nebere:
903 typů vozů
10135 výhybek
256*256 km
Taky vím o sítích, které jsou větší.

A jestli bys chtěl trhnout nějaký dálší rekord tak zkus tenhle:
size
Funkční!!!
Prográmky pro BAHN
Bitevní_kočka_pitipačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 02:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, netrvalo dlouho najít někoho většosíťového, i když ne zrovna v MHD. Du na to. Příde mi, že změny od 3.81 k 3.84 jsou vydatný spíš jako k 7.0.
MŇŇAAUUUUUU
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 08:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem našel, kde je větší sít (CD2006):
http://diskuse.dopravni.net/viewtopic.php?t=49
k stažení jen pro reg. uživatele.

jinak pokud se chcete zúčastnit srazu Bahnu, tak tady se hlasuje o konečném datu (v červenci):
http://diskuse.dopravni.net/viewtopic.php?t=170
Prográmky pro BAHN
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 12-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 11:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bitevní_kočka_pitipačka: jak to myslis k 7.0 neco na zpusob 3.70 x 3.81? Ja to mam uz v 3.83 hlavne kvuli zoom2 a chystam se do 3.84, hlavne kvuli moznosti rozdelit depa na jednotlive koleje, takze pro me celkem pozitivni veci.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže můj Čudnov

LINKY ČUDISU:
49 tramvajových linek (z toho 1 historická)
4 linky metra
17 trolejbusových linek (z toho 1 historická)
68 autobusových linek
11 linek S-Bahnu
1 lanová dráha
4 lodní linky
1 pozemní lanovka

BRATISLAVA:
3 tramvajové linky

PODŠTÍTY-VÍDEŇ:
6 tramvajových linek
4 trolejbusové linky

BUCZYNY:
2 normálněrozchodné tramvajové linky
1 úzkorozchodná tramvajová linka
3 trolejbusové linky

POVAŽSKÁ BYSTRICA:
1 autobusová linka

PULA:
1 autobusová linka

TIŠÍN:
3 tramvajové linky

UMAG:
1 tramvajová linka
2 trolejbusové linky

VRÚTKY:
2 tramvajové linky
2 trolejbusové linky

LJUBLJANA:
2 tramvajové linky

10 linek dálkových vlaků
19 linek osobních vlaků
8 linek osobních vlaků zapojených do sítě S-bahn
4 linky nákladních vlaků

Tož asi tak a ještě si do toho představte silnční síť s provozem automobilů.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že moje Ostrava je zatím slabota:
1746 výbybek
80x76 km .
A vlaky? Zatím
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza: Neposlal bys mi tu Ostravu?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 14:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Ostrava tam zatím ani moc není. Má být centrem, ale jako každý lenoch začíná okolím, tak i já. Vlaky se snažím zavádět, ale už asi 14 dní mi na to nevyzbyl čas ani minutu. Je to ke stažení na http://diskuse.dopravni.net/viewtopic.php?t=49
asi 4 listy do historie.
Ale nečekej nic moc ať nejsi mooc zklamaný. Vše teprve buduji.
Jo a MHD se budu snažit taky, ale mám strach, že nemám žádné super informace
Pokud by se ti nepodařilo stáhnout, napiš mi na mail.
Bitevní_kočka_pitipačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 14:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099:
Myslim že těch zásadních změn (obvykle k dobrému) v poslední době bylo tolik, že by to klidně mohl být Bahn 7.0.
MŇŇAAUUUUUU
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 14:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chichi, tak to sem teda nepobral :-)
.... mam jen MHD .....
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 15:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 1099: No že jako tam bylo tolik změn, že nemá cenu dávat označení 3.84, 3.85, ale rovnou 4.0, 5.0, 6.0 atd. Kvůli jedné změně by to stálo 3.84 ale kvůli 50 změnám už je lepší 4.0
WWW: Moje WWW stránky - více než 520 fotografií.
MSN: 2739195010 nebo Citelis@post.cz
Webmaster Virtuálních DP
E-maily: 21272, Citelis, MHD
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 15:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ony byly docela změny i mezi beta-verzema
Prográmky pro BAHN
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 15:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: ja sem to pochopil ... co tim chtel rici po druhem prispevku ... nicmene s tim cislovanim bych nesouhlasil. Zmen je dost, ale ze by si zaslouzily novou radu si nemyslim. V mych prioritach tam sou defacto viditelne pouze Tcka, linky, delka nazvu, zoom2 a rozdeleni dep na koleje. A to je asi tak vse.

(Příspěvek editován uživatelem 1099 únor 26, 2006)
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 09:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 1099: Tak to do tvých priorit evidentně nepatří jedna z největších změn: Signalizace. Ale ať už se to bude honosit jakýmkoliv číslem, stejně si musí ty změny najít své příznivce a odpůrce. Např. právě u signalizace si myslím, že bude nějakou chvíli trvat, než ji začnou lidi používat se všemi možnostmi, které 3.84 nabízí. Každý má holt jiné priority. A myslím si, že na tom, jaké bude mít nový BAHN číslo, záleží úplně nejmíň ze všeho.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 12:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_pavel: ano,signalizace mezi me priority nepatri pravda, jsem jen a pouze na MHD. Vsechny vozy maji volna krizeni a signalizaci nepouzivam z jedno prosteho duvodu ..... pri tak kratkych intervalech a prejezdech krizovatek velmi casto dochazelo k postupnemu ucpani vetsiny site, tedy hlavne v mape Prahy. Proto sem se rozhodl, ze signalizace, budu mit ve svem fiktivnim meste pouze pri vjezdu do vozovny, pripadne ve vyjimecnych pripadech, kde je to nutne.
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 18:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vyšla nová verze (3.84b3). jako novinka je tam možnost místo části zeleného podkladu si dát bitmapu. pokud si tam dáte obrázek svého oblíbeného autobusu/trolejbusu/tramvaje/lokomotivy/... je to funkce v podstatě k ničemu. ale pokud si tam dáte nějaký obrázek z http://beta.mapy.cz budete chrochtat blahem

ad signalizace
na ni jsem si zvykl velmi rychle a její výhody se nemůžu vynachválit. z věcí co jsem zatím použil:
-omezení rychlosti do odbočky (při rovném směru Vmax)
-zpomalení vlaku pokud jede s předstihem (jinak Vmax)
- 3znaký autolbok
- závislost funkce přejezdu na stavu vjezdových/odjezdových návěstidel
Prográmky pro BAHN
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

wow... endlich
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 21:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zní to interesantně, budu to muset prubnout!
Quis non amat Laminateas, non amat homines                          Profil
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 21:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu novou signalizaci jsem teda zatím nepobral... a to jsem si na to stáhnul i ten ukázkový soubor. Vždycky když do toho políčka "vztah k jiné signalizaci" zadám číslo nějaké signalizace, tak to zahlásí: "Název signalizace je již v síti jednou použit" nebo tak něco... Ještěže tvořím výhradně MHD a tam se bez toho nějak obejdu.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 22:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: název signalizace se nesmí rovnat názvu návěsti.

s těma mapama to vypadá pěkně, ale má to pár zádrhelů. zejména převod pixem/km/km-bahn a pak ještě posun. ale myslím, že by se s tím dalo něco dělat
Prográmky pro BAHN
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 23:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postupoval jsem takhle:
(chtěl jsem vytvořit závoru závislou na -bodu)

1. vytvořil jsem závoru (ta dostala číslo, dejme tomu 01)
2. vytvořil jsem -bod (teď to teda vypadá jako ×bod) - ten dostal číslo 02
3. na závoře jsem napsal do toho políčka "Propojení..." 01
4. objevila se hláška "Název signalizace je již v síti jednou použit"
(zkoušel jsem to propojit i obráceně - jestli to jde - a vyhodilo mi to tu hlášku taky)

PS: Asi bych uvítal uživatelský přepínač Stará/Nová signalizace
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 15:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Asi bude problém v tom, že signalizace a návěst je každé něco jiného. Mělo by to snad být tak, že čísla návěsti nesouvisí s čísly signalizací, ale stejná být nemůžou. Do návěsti se píše, jestli a jak se mění podle stavu signalizace. Může se tam psát i totéž co na vypínačích, tj. jak ovlivňuje signalizaci (či víc signalizací) průjezd vlaku po vypínači (nebo po semaforku).
Na mé jediné publikovatelné síti (Lokálky 2005) používám čistě z historickůch důvodů 3.81 a ke 3.84 se tak dostanu poměrně málo, takže do nových semaforků zas moc nevidím. Někdo jiný ti poradí určitě líp. Ale doporučuju naučit se to, protože proti 3.8míňnež4 se s nimi dají dělat opravdu divy.
Vikijous: Dá se ta bitmapa vložit i místo zobrazení menšího než 1:1 (např. 1:16), takže by byla vidět i na náhledu? Nejde mi ani tolik o krásu na pohled, ale spíš o praktičnost stavění tratí. Přeci jenom se líp operuje se čtvercem než s obdélníkem a během stavby pak netřeba tak často posouvat pohled.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 18:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi je to na mě moc vysoká matematika. Bohužel jsem asi jedním z těch, kteří výhody nové signalizace moc nechápou a nevyužijí, takže převažují jen nevýhody... co se dá dělat, obětuju se ve prospěch většiny
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 19:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_pavel: mapa se vkládá 1 pro všechny zobrazení . při zobrazení 1:1(2:1,4:1,....) se to na x-ose rozšíří 2x, protože políčko nemá poměr stran 1x1, ale 2x1 (32x16 pix).

218: ale není to vysoká matematika, vždyť maximální hodnota počítadla je 500 a matematické operace jsou v podstatě jen +-1
Prográmky pro BAHN
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 21:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous:...no jo, ale co mám dělat, když mě to neposlouchá, neposlouchá a neposlouchá?
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 17:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Nevzdávej to!, stojí to za trochu námahy. Mě to taky chvíli trvalo, než jsem nové semaforky (doufám) pochopil aspoň na tu úroveň, jak to ne/umím dneska.
Pokud Ti nepomáhá návod ani nic jiného, tak si vytvoř vlastní síť třeba ve 3.81, pak ji otevři ve 3.84 a podívej se, jak jsou tam řádky u signálů vyplněné. Pak se podle toho pokus porozumět nějakému návodu.
Jako další lekci si můžeš dát úpravu existujících signálů tak, že do nich budeš vpisovat další signalizace. Pak sleduj provoz po úpravách, abys zjistil, jak to funguje.
Raději až nakonec si zkus logické funkce mezi jednotlivými signalizacemi.
Vikijous: Díky, vyzkouším to.
A zase jeden dotaz: Jak udělám jednokolejku s autoblokem, aby mě v jednom směru projely za sebou maximáně 2 vlaky a pak zase mohly projet 2 vlaky ve směru opačném? Umím jen 1:1, ale 2:2 se mi zatím nepodařilo vymyslet. Dostal jsem se nejdál do stádia, kdy mám na jednokolejce nejvýše 2 vlaky v jednom směru, ovšem to je něco jiného.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 22:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_pavel :
uděláš si klasickou trať a jen ten AB dáš na jednu kolej. odjezdové klacky doplníš dvěma signalizacema:
1. počítá počet vlaků mezi stanicemi (počet vlaků se nemusí rovnat počtu oddílů-zálezí na provozovateli dráhy)
2. kontoluje, jestli nejede do protisměru vlak (tedy 2 signalizace)

no pak je možné/nutné udělat blokování koleje od odjezdového po 1.AB. pokud se dá vypínací kontakt až za 2.AB, tak bude vlak vždy vyjíždět na "volno".
Prográmky pro BAHN
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_pavel: Neboj se, nevzdávám to, ale protože jsem chtěl jenom takovou malou vychytávku (závoru u výjezdu z vozovny, která se otevře vždy, když něco přijede) a ani to se nepodařilo, tak jsem na to "dočasně" rezignoval (navíc jsem teď na týden mimo dosah Bahnu).

PS: díky za ten soubor, až budu doma, tak to zase zkusím
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 15:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já závora jde dělat např. způsobem, že před ní umístíš -bod a za ní vložíš +bod,nebo lze časovat.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 15:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý fotograf: v 3.81 jasný, ale v 3.84 to tak jednoduchý není
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
André
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 19:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to funguje s těmi dny na takt. bodech? Například mám označený pouze SO+NE, ale když vypnu to dialogové okno a znovu ho zobrazím, tak jsou tam zaškrtnuté všechny dny. Nevím, jestli to teda platí i pro prac. dny nebo jen pro ten víkend.....Help!
ICQ:321-222-503
Chceš se přitisknout tělo na tělo, cítit dech a uvědomit si vůně? Různé polohy, dovnitř, ven, zepředu, zezadu ............................. Ano??? ......................tak si nastup do MHD
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 20:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: ale je to jednoduché
1. do položky "Závisí na signalizaci" u závory dáš třeba "Zavora"
2. před ní a za ní dáš pak spínací kontatky a do položek "V normálním směru" dáš "Zavora" (otevře-vypínací kontakt)
a do položek "V obráceném směru" dáš "Zavora+" (zavře-zapínací kontakt)

Pokud tam máš víc kolejí a víc závor, tak si můžeš ovládat každou kolej zvlášť akorát si tam dáš třeba "Zavora1", "Zavora2",....

Jo a ty šipky kontaktů jsou směrovány k závoře, jinak to bude fungovat obráceně.
Prográmky pro BAHN
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem si myslel, ale když jsem do položky "V normálním směru" napsal "zavora", vyhodilo mi to chybovou hlášku "Název signalizace je již v síti jednou použit". Přitom na druhejch závorách, který tam mám, to tam tak zadáno je a funguje to (ty ale byly vytvořený v 3.81).
No nic, až se dostanu domů a k Bahnu, vyzkouším to s novou betou. Nemohl by být problém v tom, že ta síť byla tvořena v 3.80 pak 3.81 pak 3.83 a teď 3.84? (Asi si to nejdřív vyzkoušim v úplně novym souboru, a když to půjde, tak to překopíruju; to by mělo jít, ne?)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne problém je v tom, že je rozdíl mezi názvem signalizace a názvem návěsti.
-signalizace počítá vlaky/vozy a může být použíta na více návěstích
-návěsť je v podstatě semafor (nebo kontakt). jeho stav se udává signalizací nebo kombinací více signalizací.

pokud s objevuje výše udedená chyba, tak v síti už existuje návěsť, jež má stejné jméno jako nově tvořená signalizace.
doporučuju začátečníkům nachávat názvy návěstí, tak jak jim je nabídne Bahn!!!
Prográmky pro BAHN
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doporučuju začátečníkům nachávat názvy návěstí, tak jak jim je nabídne Bahn!!!
A tak se také stalo. Zkoušel jsem to se svým názvem, s původním názvem, s jiným svým názvem, zkoušel jsem vytvořit nejdřív závoru pak -bod (to se to prozměnu zeptalo "Návěst na kterou odkazujete neexistuje. Chcete ji vytvořit nyní?", nejdřív -bod a pak závoru...
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 08:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous (k jednokolejce): Ale jo, já už to tak nějak mám, ale chtěl bych docíli tohoto:
1. Z obou směrů při vjezdu na jednokolejku čeká třeba 6 vlaků.
2. Projedou 2 vlaky z jednoho směru.
3. Po úplném uvolnění jednokolejky projedou 2 vlaky z druhého směru (a z prvního ty čtyři zbylé zatím stojí).
4. Zase 2 z prvního a pak 2 z druhého a tak se to bude střídat než odjedou všechny.

Zatím mi to pouští neomezený počet vlaků za sebou z jednoho směru a z druhého je tímpádem stále "Stůj!". Maximálně se mi podařilo udělat to tak, že jsem měl na jednokolejce jen 2 vlaky, ale oba jely vždy ze stejného směru. Problém střídání po dvou to nevyřešilo.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 10:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jaj. tak to bude složitější. zkusím popřemýšlet, ale myslím, že to půjde.
Prográmky pro BAHN
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 10:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_pavel: a může to být tak, že pojede směr ve kterém čeká víc vlaků a potom 2:2?
Prográmky pro BAHN
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 17:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_pavel: Asi tě moc nepotěším, ale já celou síť řeším striktně podle času.
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 21:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: Jistě . Myslel jsem to tak, aby když se sejde víc vlaků, tak aby se v jednom směru nejezdilo volně a opačný směr mezitím stál a ucpával se víc a víc. Proto bych chtěl, aby v případě, že na uvolnění jednokolejky čeká více než jeden vlak, aby projely 2, ale ne víc, aby se z protějšího směru nemuselo tak dlouho čekat. Zatím jsem se dostal do stádia, že pokud jedou vlaky z jednoho směru, tak funguje autoblok, ale jakmile přijede vlak i z opačného směru, tak to začíná na jednokolejce fungovat jako střídání 1:1. Tak to chodí dokud se jeden směr neuvolní a pak zase funguje autoblok. Ale 1:1 je mi málo a já bych chtěl 2:2 (nebo případně 3:3).
Mnou uvedené počty vlaků sice na žeznici ani nepřipadají běžně v úvahu, ale u nějaké šílené tramvajové sítě nebo ještě šílenější výluky TK (Čelákovice - Lysá nebo Český Brod - Úvaly v ranní špičce, či něco podobného) by to už možné bylo.
Fucida: Skutečný provoz v lokálkách tak řeším taky. Teda až na signalizaci, kterou mám od poslední verze 2005 plně automatickou.
Mmch k lokálkám: nabízím zájemcům další verzi doplněné sítě Lokálky 2005, kterou zatím nebudu i přes značné doplnění posílat webmasterovi do databáze na stránky BAHNu, protože přecijenom se mi tam pár věcí úplně nelíbí. Nicméně nyní je provoz Os na tratích 011-013, 015-018, 074, 091-092, 094-096, 099(ML), 111, 122, 171-176, 181, 191-195, 197-198, 200, 202-204, 210, 212, 221-223, 227, 232, 233, 235-238, 261 a rychlíky zatím jen na 174, 200 a 238. Kromě toho i další vlaky, které jezdí po jiných tratích v okolí, ale není na nich plný provoz.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 11:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není někde ke stánutí ZOOM a to lok. 770,771,130,121,122,123 a 162 163? Díky.
ICQ: 328251980
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 11:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máme nové české stránky o Bahnu. Adresa je původní ale při tvorbě použit systém PPHRS. Pokud máte nějakou připomínku tak napište do tamější diskuze.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 10:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: Zkus tady: http://bahn.dopravni.net/
Ale jak to teď předělávají, tak tam není ještě zdaleka všechno co bylo na starých stránkách. Ostatně to už vidím o příspěvek výš.
Jinak nebyl by někde nějaký screen jak to vypadá s vkládáním mapy do bahnu v nové betaverzi??
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 11:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stránky se postupně plní, záleží na tom, jak je chvilka času. Jen bych doporučil nějakou diskuzi na téma jak co udělat vést spíš tam, protože tady to zachvíli zmizí a na bahenních stránkách můžou tyhle rady časem posloužit i dalším. Kromě toho tam máte i možnost vkládat vlastní sítě
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 13:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_m: To je jasné. Spíš mě zajímal ten screen, jestli někdo nemá. Výhody dopravní diskuze jsou jasné. Já to dělím. Pokud potřebuju něco spešl, tak tam, obecnější tady. Tady to přečtou i lidi, kteří se bahnem zabývají jen okrajově.
Jinak přeju hodně štěstí se stránkama, vypadají celkem dobře, jen si člověk bude muset zvyknout na jiné uspořádání.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace