K-report
 

Archiv do 05.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy SOR » Staré archivy » Archiv do 05.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 14:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak s tím optickým napojením předku na dolní linii bočních oken si mohli trochu pohrát. A taky jsem očekával, že to bude mít ta nová světla a vůbec novou masku. Jinak mi to ale připomíná produkci NEOMANu -> boční okna, zakrytování kol, délka 18,75m u kloubáku.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 14:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to že to je prototyp to vypadá vcelku dobře, v pondělí si to prohlednu v reálu. Zatim zůstává otázkou jak budou vypadat seriové vozy, neb oba typy nemají ještě homologifikaci.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 14:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"..nemají ještě homologifikaci"
a nechceš rovnou napsat homologistifikovaci?
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 14:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo ten předek mohli napojit tak, jak to má maďarská licence... http://www.kravtex.hu/termekek_bn12.php
Myslím to upřímně :-)
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 15:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Maďara mi přijde, že jiným přechodem (v interiéru) okno - strop jim to vypadá prostornější. No ale dost možná to kalme.

Na předku mi teda nic nevadí, jen to čelní okno trošku sklonit, k čemuž doufám dojde, a co se týče venkovního designu se mi to bude líbit mnohem víc, než Solaris nebo Citelis. :-) Hezky to vypadá
Fanclub 22Tr

Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 15:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sor opravdu vypadá dobře. Jen mě osobně mrzí, že to čelo není přepracované kompletně. Myslím, že vývoj stál tolik, že oživit čelo a zakomponovat ho do celkově velmi podařeného vzhledu a koncepce by cenu nijak neovlivnilo.
Jsou to prototypy, je vidět, že nemají ani světla ala Sory pro Bratislavu. Osobně očekávám, že to čelo bude v sérii jiné a povedenější!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 16:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Já hlavně nechápu, proč z toho dělali takovou "výlohu". Klidně mohli držet výšku spodní hrany na stejné úrovni jako nad zadní nápravou, přední sklo pošoupnout o trochu níž a už by jim to sedělo.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 16:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To čelo se opravdu nepovedlo, původní (současné) se mi líbí více. Jinak docela hezké.
Nejlepší výrobek Karosy = B952E
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 17:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to sklo jen zvenku?Tam musí být příčky.Jedu tam v pondělí,tak se uvidí.Hlavně jakou to má hmotnost-to byla hlavní +pro Sorky
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 19:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autotec 2006: Bravo Sor! Ostatní docela nuda.
Repelend: Po dnešním svezení s Tedomem CNG, byť pouze po výstavšti, zato několikrát, musím říct, že konkurence může být bohužel v klidu.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 20:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Já doufám, že ten předek ještě doladí a že tohle není definitivní podoba. Ta protažená boční skla alá MAN Lion's Regio jsou prostě jen designérský prvek, mj budící už zvenku pocit nízkopodlažnosti. Ale skutečný dolní okraj oken jim v celé délce ladí a je dost vysoko, možná výš než u jiných NP busů.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 20:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NB12 a NB18 rozhodne vypadaji lepe nez velbloud ...
Predevsim hezci celo, poradne dvere, zakryti kol se mi ovsem absolutne nelibi ... Coz je ovsem tragedie je stale interier. Stale a porad "rozhadane" porad hromada stupinku a vselijakych zakouti, nepekne zpracovane. To i takovy Tedom ma interier daleko propracovanejsi a hlavne sjednoceny, ta halda hlinikovych list co je v SORu je jak pest na oko. K NB 18 hodne minus je hromada idiotskych podelnych sedacek a hlavne u prvnich dveri za kloubem sem nak nepochopil proc tam jsou sklapeci sedacky a pred nimi normalni sedacky .... druhe misto pro kocarek nikde!
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 20:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: No a jak mají vyřešenou polohu motoru? Komín nebo pod podlahou? Příčně nebo podélně?
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 20:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 20:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Komín to rozhodně nemá (podle velké fotky kloubáku, kterou Karotka zveřejnil včera večer).

Ta protažená boční skla alá MAN Lion's Regio jsou prostě jen designérský prvek, mj budící už zvenku pocit nízkopodlažnosti.
To bych chápal v případě, že by autobus byl vysoko- nebo středopodlažní. :-) Pokud je NP, tak snad nemusí nic předstírat. Takhle to není zarovnané ani zvenku, ani zevnitř (dolní černý pruh je opravdu dost široký). Navíc, když si to dopravce zvenku stejně polepí celoplošnou reklamou kam až to půjde...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 20:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Docela zajímavý. A jiné fotky interiéru by nebyly? Nebo aspoň slovně kolik je kde schůdků a tak. To je kritický bod všech NP konstrukcí. Je aspoň uvnitř poznat, že SOR používá oproti konkurenci 19.5" kola?
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 21:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: No ale on ten skutečný spodní okraj oken je dost vysoko, takže trošku předstírat a kamuflovat musí. Jo a teď teprv vidím, že nad 2. a 3.nápravou je ještě další skok. Ale jinak přední okno sedí - na jeho spodek navazuje okno u řidiče, které jde nahoru a pokračuje to čistě až k té 2. nápravě.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 21:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Dík! Takže celý komín ne, jen půlka , která tam sedačky stejně nedovolí.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 22:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, je to sice hezké že nám předvedli prototypy, ale když už něco vystavuju, tak se snažím aby to vypadalo, ale opakuji že to dílenské zpracování je děs a hrůza. Působí to jako Trabant mezi autobusy. O Tedomu tu moc chvály nesliším, ale mohu říct že ty jejich dva vystavené kousky byli nádherný, a opravdu působyli jako autobusy.

1099: taky jsem to u těch prvních dveří zadního článku nepochopil, tam by se ta plocha opravdu hodila pro kočárek nebo další cestující.
Patrice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SORy moc pěkné, ten 19metrový kousek se mi aj líbil na to, že nemám hrbáče rád, ale co je tohle to fakt nevím... že by pro širší lidi, to už tam pak mohla rovnou být lavice. Hrozně to bije do očí!!

Plně podporuji ŠOTOUŠE
ICQ: 233-016-608
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Autotec se sice vypravím až v pondělí, ale už teď vidím, že SOR mě příjemně překvapí a Karosa šeredně zklame (a ostatně to nebude poprvé).
Ať jsou u SORu v interiéru jakékoli nedostatky, s TEDOMem se to, myslím, nedá srovnávat. Tím jsem jel jednou a úplně mi to stačilo.
Zajímavé mi přijde u soří klobásy to použití šestistupňového automatu. Už aby byla NC 18 se šestistupňovou mechanikou
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě tam bijí do očí spíše takové detaily jako nezakrytý kabel mezi rámy dveří a tlačítkem otevírání dveří:

Další páteční fotky:


Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: šestistupňový automat je i u NB12.
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT: Co máte sakra proti Tedomu?Jezdím s tím každý den a úroven zpracování je minimálně na úrovni Irisbusu...
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky přidám své dojmy z nových SORů...
Něco z toho už se tu řešilo, ale stejně to taky okomentuji.

Přední čelo se mi zdá divné. Maska by zasloužila nějaký nový design a to zalomení mezi ní a předním sklem se mi moc nezamlouvá. Možná to je jen proto, že jsem zvyklý na předchozí verze SORů. Osobně bych byl radši, kdyby tam v Libchavách dali čelo se stejnoměrným sklonem - buď zcela nové svislejší (a taky lépe navazující na bok vozu) nebo původní z BN12. Zakrytování kol působí moderně a líbí se mi. Zato nejednotnou úroveň spodní linie oken (tedy vlastně jen skel, okna končí o kus výše) jsem nepochopil. Mohla být rovná v celé délce vozu, ale někdo se zřejmě snažil tímto vytvořit specifický designový prvek. No, nevím nevím. Zato zadní čelo působí designově čistě a ačkoliv nemá žádné ozvláštnění oproti jiným typům SORů, líbí se mi. V interiéru je vidět, že SOR "vychytává mouchy", tedy zmizely nepěkné detaily známé z BN12. Mnohem lépe vypadá např. celý strop vozu. Uspořádání dveří a sedaček mi nevadilo ani u BN12, takže zde taky nebudu kritizovat. Jen jednu věc zmíním - nedostatek místa na nohy. Tento všeobecný nešvar nízkopodlažních autobusů SORy moc nemívaly, ale u řady NB se objevuje. Sice nijak tragicky, ale je tu. Přepážky u dveří nesahají až na podlahu, takže je možné pod nimi prostrčit alespoň špičky noh, pokud člověk sedí na sedačce, kde tato přepážka omezuje prostor na nohy. To má ovšem tu nevýhodu, že nohy cestujícího v takovém případě mohou zavadit o dveře, které se otevírají dovnitř.

Můj celkový dojem z nových SORů je dobrý. Ještě by to chtělo doladit ty kosmetické detaily, které jsem tu zmiňoval, a budou perfektní (tedy po vzhledové stránce, jizdní vlastnosti pochopitelně ještě neznám).
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys: To musí být věc. V Praze se ještě vozím dvoustupňovými automaty Praga...

Kotelník:
Úroveň zpracování možná, ale máte nohy?
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chápu to dobře, že ten kloubák je pětidveřák? To je zajímavé.
Ať jsou ty busy jakékoliv, je to pro Sor obrovský krok dopředu. "Malý krůček pro autobusový průmysl, velký skok pro SOR"
Stupínky v interiéru jsou běžné, ulička úzká jako obvykle, takže normál bus.
Jen si myslím, že se možná mohli odvázat na šířku a rozhodně přední čelo. Ale jak se tu psalo, je to prototyp a očekávám změny v sérii.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: ano SOR a TEDOM se v provedeni srovnat neda. Ondrys to vystihl presne SOR (Trabant mezi autobusy) aneb provedeni interieru stale naprosta tragedie, novacek TEDOM je o nekolik rad vyse.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Patrice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jízdní vlastnosti nezná snad skoro nikdo....
jak vůbec dopravily ty SORky na AUTOTEC?? Nemají ani SPZ. To je dotáhli (pod plachtou)??
Plně podporuji ŠOTOUŠE
ICQ: 233-016-608
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně měřím skoro 1,90 m, a sednul jsem si všude, ve všech NP autobusech. Zapomeňte prostě na Karosy 700...
Jinak Tedom na mě působí celkově lépe než Sor.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys: tak to sme na tom stejne :-) ... s tou vyskou ... se zbytkem tez souhlasim ...
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys, 1099: Nevěřím tomu, že když si při své výšce sednete úplně dozadu (za sklo) do TEDOMu nebo Solarisu, nebudete muset mít nohy za krkem. A pokud v TEDOMu za cenu značného fyzického utrpení nohy za sklo nacpete, v nejbližší zastávce vám je za krk odtlačí křídlo dveří, jež se otevře do prostoru, kde boty vyčnívají pod sklem.

Zkrátka SOR mi zlepšuje náladu zkaženou dnešním vyhlášením volebních výsledků
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 23:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: no vsude ne ... u plexi se da sedet jedine v Citaru a jakztakz v Citybuse ... trosku sem se unes s tim "vsude"

Ovsem stalo se co sem predpokladal SOR opet vcelku zklamal, hrb sice neni, ale sou zase dementni dekly kol a design vcelku zadna slava. Kdyz beru v potaz, ze to ma byt uplne nove vozidlo. A to "nejlepsi" nakonec strasny interier zustava.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Honza_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 08:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Tebe by SOR zklamal vzdycky, teda pokud by nevystavil Citelis...
SOR NB12 a NB18 jsou super nizkopodlazni autobusy
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 08:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, co pořád řešíte sezení, ve vašem věku máte stát, na sezení máte ještě spousty času.
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 09:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem zcela bezkonkurenční výbavou Soru je autopilotka...
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 09:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě nějaké nudnějšífotky:


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22754
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 10:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobes:
Nalinkoval jsem autopilotku do tématu Kočky chované v železničních stanicích . Nevadí?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 11:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Bobes: můžu o tu slečnu poprosit v originále na meil ?*

* Musím to fláknou sem, jelikož nemám email na pana kolegu, a zde jej nezveřejňuje !
... čím blíže poznávám řadu 950, tím více si vážím řady 700 ...

... v konkurenčním boji Student Agency verzus ostatní dopravci si vyberu toho, kdo přijede s KAROSOU ...

© fma_0526
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 11:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc vám děkuji za fotky těch Sorů, pomohlo mi to, abych si o nich udělal nějaký hlubší obrázek, když jsem se tam nedostal. :-)
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Fotoweb městské hromadné dopravy
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 13:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_p: LOL ... koukni se do jeho interieru a srovnej jeho provedeni s TEDOMem. SOR = tragedie ... odflaknuty, pouzite materialy, celkova konstrukce .... Ostatne je tomu tak bohuzel porad.

(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 14:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pravdou je, že tam mohli dát alespoň nějaký lepší volant...
Myslím to upřímně :-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 16:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké fotky ze včerejšího Autotecu:
SOR NB 18



SOR NB 12


minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 18:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PÁR FOTEK Z OPAVY.




SOR C10.5 A SOR C9.5

SOR 10.5 LH

SOR 10.5 LH

SOR B9.5 A ZAPŮJČENÝ SOR BN 12 JEZDÍCÍ JEN NA VÝLUCE ČD PROVOZOVANÝ SPOLEČNOSTÍ TQM
Třídní nepřítel nikdy nespí.

PŘES 430 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 19:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 131 se ti povedla. Mě tam vyšla značka, takže tam nemám celou Bredu.

Trolejbus, můj druhý domov.
PŘES 400 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

»Profil«
ICQ: 176653451
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 07:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych spíš nazval NB 18 "vyšlák". Tzn. že jak to vyšlo - tak to je. A ty zuby na karoserii díky "uskakujícím" oknům.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1934
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 10:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm profocenej 18metrovej sorry bus
http://fotogalerie.svetmhd.net/category.php?cat=147
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 16:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to prototyp, tak se mu dá lecos odpustit.
Snad sériové vozy budou zdařilejší...hlavně interiér
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus

ICQ:
260 116 510
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 17:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá prosimvás někdo jasnou a zřetelnou fotku toho co já osobně u BN12 nejvíc kritizuji, tedy prostoru pro kočárky u NB12 nebo NB18? Protože pokud tohle SOR nezměnil dle zvyklostí běžných u konkurence, tak mou důvěru ztratil navždy, bez ohledu na to, jak kvalitní NB12 a NB18 jsou.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 17:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SOR NB 18 "zadni plosina pro kocarky"

Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Ale tohle není zrovna to co mě zajímalo.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že oba Sorry maj i 'vhodně' umístěnou poptávku.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________
ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Neptejte se, co můžete udělat pro DP, zeptejte se, co DP může udělat pro vás! :-)
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čekal bych, že pojem "prototyp" je znám v širších souvislostech. Takže sledovat kvalitu zpracování či uspořádání sedadel ( mimochodem, leták ve výbavě na přaní hovoří o variantním uspořádání sedadel a dveří) u prototypu je hodně laciné. Co takhle se radovat: Máme opravdu "naši" alternativu k Citelisům 18m, v přípravě je příměstská verze, konečně silnější motor, ne tří, ani čtyř, ale šestistupňový automat a pod konstrukci se podepsal spoluautor 744! To nee, jen pesimismus a kritika.

(Příspěvek byl editován uživatelem swe.)
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 18:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: Nad timhle se teda nebudu radovat. Na vyber tu je tak co ... Citelis 18, Citaro O530G, Urbino 18. A jestli je to prototyp nebo ne myslim moc nehraje roli ... porad mi pripomina provedeni interieru jiz vyrabenych vozu - tedy hrozne.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 19:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Svezl jsem se dnes Citarem, Solarisem a Tedomem a že by mi interiér některého z nich připadal výrazně lepší se říct rozhodně nedá. Jsou jiné a přesto skoro stejné. A jsem rád že se zase vyrábí opravdu český kloubák byl bych rád i za vysokopodlažní variantu, ale té už jaksi v konkurenci 15M busů moc přáno není. Ale nechme se překvapit. A teˇm mě dotrhejte jak noviny...
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Pozor, uživatel je členem fanclubu!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 19:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stanley: no tak to s tebou nesouhlasim ... treba s Citarem jezdim vcelku casto a jeho provedeni je o nekolik rad na lepsi urovni nez to, jak vypada v mestskych SORech. Predevsim tam nejsou, tak idiotsky umisteny sedacky a hlavne tam nejsou mraky hlinikovych list nebo z ceho to je, ktere naprosto biji do oci, vsude same zakouti, schudky ap. V Citaru to vsechno krasne ladi, je to hezky sjednocene. Rozdil TEDOM - SOR je o uplne samym v neprospech SORu.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 19:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

njn, ale zase jaký má rozpočet mercedes benz a jaký sor...Někde se šetřit musí, aby to bylo levné...

(Příspěvek byl editován uživatelem jirka_m.)
Myslím to upřímně :-)
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 20:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem měl dnes možnost oslintat NB 12 a 18. Přirozeně jsem s nimi zcela spokojen až na několik maličkostí:
1.) na levém boku působí přechod čela na boční stěnu dojmem nějakého nouzového přichycení
2.) nepochopitelně je sklopná druhá řada příčných sedadel proti prvním dveřím v části za kloubem, ačkoli sousední řady jsou pevné - mimochodem po sklopení je na těchto sedadlech málo místa na nohy (foto výše v příspěvku 1099)
3.) pět dveří u klobásy a čtyři u krátkého (druhé vždy odstranit a bude to hned o třídu výš)
Pak už jen takové maličkosti - v NB 12 příliš zapáchalo lepidlo a na stanovištích řidiče jsem marně hledal klacek
Přikládám foto kloubu - za pozornost stojí nízko začínající rozšíření:
Kloub
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 20:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: viz můj přispěvek o uspořádání sedadel a dveří....
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 20:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že swe to nazval velice správně. Když to tady tak čtu, tak vlastně všechna ta kritika je jenom proto, že chci něco říct aby bylo vidět, že tomu rozumím. Podívejte se někde do archivu, jak vypadal prototyp Citybusu a co se vyrábí. Opravdu to je 1. český bus po mnoha letech od dnes už dosti renomované firmy, takže zbývá jen počkat na linkové verze a hlavně elektrické verze (tedy trolejbusy). Jo a fotečky z veletrhu jsou taky zde
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace