K-report
 

Archiv do 07.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Chodci, cyklisté a jiná podobná havěť po městech pobíhající » Archiv do 07.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 10:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxx15: Třeba jo.

Atmák: Já si myslím to samé jako Bobyk... Bruslař taky není řidič , ale jen chodec...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 14:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CO třeba chování lidí na železničních přejezdech. Mě nedělá problém si těch pět minut počkat, částečně i proto, že jsem zvědavý, co jede, ale 99,99999999999999% lidí(chodců) červená to úspěšně ignoruje, a to i když už je vlak nějakých patnáct dvacet metrů od přejezdu, u nákladu, kterej se ořed chvílí rozjel, to relativně jde..., ale co kdyby to byl rozjetej rychlík, nebo nemusel čekat na červený a mohl pokračovat...
Plus ignoranti za volentem..., ale to je samostatná kapitola.
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2641
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 15:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chování chodců, cyklistů i řidičů na přejezdech je kapitola sama pro sebe. Doporučoval bych každému, aby strávil jako já pár hodin u loňské nehody rychlíku s vojenskou Tatrou 815 na přejezdu v Prostějově-Vrahovicích, to by je (snad) vyléčilo.
Kolikrát jsem si od řidiče jedoucího za mnou už vyslechl nadávky za to, že jsem si dovolil před přejezdem zpomalit a rozhlédnout se, bych asi těžko počítal. Ovšem jednou by mi asi ani rozhlédnutí nepomohlo, když cca. jsem před dvěma měsíci kolem osmé večer stál s autem na ulici kousek od přejezdu a najednou se ze tmy ozval hluk a projel kolem mě nákladní vlak. V absolutní tmě bez jakéhokoli osvětlení... Zahlédl jsem ho max. 10 metrů od přejezdu. Samozřejmě nehoukal. Proč taky, když se jen blížil k přejezdu...
ICQ: 321725091
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 16:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byl utajený vlak.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

A nebo se podívejte k nám... www.sweb.cz/opatovice.vyskov
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 19:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem byl jednou málem svědkem toho, tak cyklistu málem srazil slušně rozjetý rychlík... Cyklista si říkal, že to asi ještě přejede a málem to byla jeho poslední jízda v životě, opravdu být 5 cm pozadu, tak se sveze vlakem až do Pardubic a rovnou na lokomotivě.
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18093
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 25. prosince 2005 - 22:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady prostě někteří diskutující považují cyklisty za stádo nesvéprávných cvoků a nikdo jim to nevymluuví. Já tento názor nesdílím a tvrdím, že podíl cvoků je mezi všemi druhy účastníků silničního provozu stejný.

Není. Bohužel. Ať už v Budějcích, nebo Pardubkách, nebo kdekoliv jinde. Na zákony (zejména 361, že...) do jisté míry sere bohužel skoro každý (vždyť přece právě já vím, že tady je zbytečný a ti, co to stanovili, jsou tupci...), ale nemohu se zbavit pocitu, že u některých řidičů kol neexistuje ani ten pud sebezáchovy, natož pak nějakého ohledu na ostatní účastníky provozu (co bych jim s kolem přece mohl udělat), a je jich mnohem větší množství než za volantem. Bohužel mnohdy ti, co hned při první jízdě za volantem poznají, jak je jejich počínaní pro řidiče nepříjemné a nebezpečné.
Ale ani chodci na tom o moc lépe :-(. Proč ku*va, když je někde (nízkým křovím) oddělená cyklostezka, musí nějaká kráva nebeská tudy venčit psa nebo vodit děti?? Na smíšené stezce bych to chápal a cyklista s tím musí počítat (takže z hlediska dopravního je taková trasa pro cyklistu téměř na nic, to může jít málem rovnou pěšky), ale projektanta bych tam za trest nechal jezdit, to je horší pocit než na silnici, kde se pletou kola, ty mají aspoň nějakou setrvačnost a změna směru nějakou chvíli trvá...
A co taková značka "Stop! Dej přednost v jízdě!" na výjezdu z parkoviště kousek od Tesca? Proč někteří tupci v autě nedokážou pochopit, že tomu kolu, co jim právě vjíždí do levých dveří, měli dát přednost a že by bylo dobré před stezkou opravdu zastavit, protože jinak uvidí velký kulový? Že by tu značku neznali? To asi ne, že...
Řidič za volantem si aspoň občas uvědomí, že dělá něco špatně, protože může dostat pokutu. Chodci a cyklisti si tenhle pocit nepřipouštějí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 25. prosince 2005 - 23:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je fakt že když ožratý cyklist někoho srazí dostane max.od dotyčného po držce.Ale kyž to bude řidič s mot.voz. tak de sedět.Spřísnit policejní dohled nad cyklo i pěšo účastníky sil.provozu by nebylo od věci...Ikdyž bych tím byl bit i já.Nejsem svatej ani jako chdec,cyklista a už vůbec ne jako řidič.
Je fakt že na kolesu toho moc nenajezdím,od doby co mam auto skoro nic,ale kyž už cyklím tak nejsem sebevrah.
Nejúžasnější byla tak asi 80ti letá babička která se motala po výpadovce na Budějky...Já bejt v jejím věku tak na to nesednu a už vůbec ne na hlavní.
TUPÁ VAČKA team_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ]
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 08:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin: Babička to díky stáří už neměla v hlavě v pořádku, to se stává. Třeba utekla zrovna nějakýmu vnukovi z domu:-))
S těmi zákony. Martine, kolik lidí prokazatelně zraní v Plzni denně cyklisté a kolik majitelé Škody 100?? Já bych řekl, že i když je vzájemný poměr těchto dvou množin dopravních prostředků značný, ten automobil je pro chodce a cyklisty nebezpečnějším nástrojem než kolo pro chodce. Na kole můžou děti jezdit do školy už od kolébky, ale řídit automobil je nepoměrně náročnější stejně jako jsou nebezpečnější důsledky možných chyb řidiče.
P.S.: Přijď dnes odpoledne k nám domů, půjčím ti své krásné kolo na projetí. Ale před tím z něho odmontuji blatníky, aby ses přesvědčil (jak sám tvrdíš o něco výše ) - jak jsou na kole zbytečné.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18150
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 11:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když vidím ty Svěráky, jak se prohání po zablácených cestách, tak asi opravdu jsou pro někoho blatníky přebytečné... Já bych na takový kolo nevlezl.
Nicméně bych si nebyl jistý, že blatníky zvyšují bezpečnost jízdy na kole - komu už do něj vletěl klacek nebo jiný „vhodný” předmět, asi už ví...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 18:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se ti zarazí o vidlici úplně stejně jako o blatník...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3816
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 00:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak. Dráty od blatníku nevydržely a ohnuly se, blatník prasknul, klacek se zarazil o vidlici a já jsem stál na místě.

Byla se mnou kamarádka, říkala, že kdyby to neviděla na vlastní oči, neuvěří.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18162
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 01:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, ale přeci jen ta šance, že daný předmět bude pokračovat až k vidlici a neuletí někam pryč (tedy se „přilepí”), je mnohem nižší.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 22:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel už nejsem majitelem Š 100 tak nevím co to teta plácáte.
TUPÁ VAČKA team_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ]
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 09:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: A co elektro-kryplkara na Brnenske cestou z Ivanovic?
http://studyhoweb.wz.cz - stránky o prostějovských autobusech.

I LOVE YOU PV 57-09
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2690
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 09:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: O tom volovi jsem se už zmínil, je to asi na předchozí stránce
ICQ: 321725091
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 14:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jake je cislo prispevku at to nemusim projizdet cely jak rano...
http://studyhoweb.wz.cz - stránky o prostějovských autobusech.

I LOVE YOU PV 57-09
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2695
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 20:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8. odspoda v předchozím archivu
ICQ: 321725091
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4436
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 11:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty kolisti jsou fakt vypatlanci (ne všichni). je černá silnice a vedle zasněžený krásně uklouzaný chodník. kudy myslíte, že ty paka jezdí?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 14:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jeli po černé silnici,neboť po chodníku se nemůže jezdit s vyjímkou stezky pro kolaře.Já zase nenávidím všechny co myslí zadkem a jsou přesvědčeni,že kolař nemá přednost nikdy-hlavně ty blbečci co sedí na místě spolujezdce a mají na střeše to L
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2702
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 14:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr: Bobo se neptal, kudy se může jezdit, ale kudy jeli A z vlastní zkušenosti tipuju druhou možnost, zvlášť, když jsem včera viděl jednu slepici, jak se s kolem a nákupem snaží jet po chodníku s cca 20 cm rozchozeného sněhu... Krásný pád to byl...
ICQ: 321725091
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 15:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím,že on myslel,že jeli po silnici a auto je nemohlo předjet ani přejet,že tam byl sníh na krajnici.Já osobně nesnáším"taky profíky"když jede s návěsem a předjíždí a zapomene,že tam má návěs.
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2703
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 07. ledna 2006 - 20:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr: Mrkni na první a třetí řádek v Bobově podpisu. Pak možná taky změníš názor
ICQ: 321725091
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4440
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 13:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pravdu má bobyk :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 13:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten žlutej podpis-to sním souhlasím,ale on by ty kolaře vyhnal do řeky,ale zase by tam nebyla voda.Já mám taky na kolaře 4Xfanfáry a ty používám když-vyjede na hlavní bez rozhledu,jede po přechodě,neosvětlen-do protisměru mu pustím dálkový,ale jinak jezdím na kole dost a tak se chovám slušně.
zákaz práce v jedné osobě
http://petrumr.rajce.net
9_tr_ht_26
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 14:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem taky slušný cyklista ale právě o to víc nesnáším (za volantem) ty méně slušné. Co jsem měl dělat např když na hlavním tahu ze Zlína jeli dva vedle sebe a v pohodě si povídali a nešlo je už objet aniž bych se střetl s protijedoucími auty? Napadlo mě zatroubit ale chudáci se tak lekli že mi stejně málem spadli pod auto. Někdy je to fakt o držku
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak jediné co se proti tomu dá dělat. (Jára Cimrman)
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky mám z cyklistů až obavu. Ve městě máme docela dost cyklostezek, ale vždy když jsem na nějakých našich horách, tak je to o život. Cyklisté nejsou slyšet, když jsou za tebou ani vidět a jezdí často šíleně.
MHD aktuálně - vše o hromadné dopravě - http://www.mhdaktualne.net
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono záleží na tom, jak jsou lidé na cyklisty zvyklí. V Opavě je cyklistů moc a kyždý s němi počítá. U každé fabriky místo pro cykloarmádu.
jenomže něky se chovají nevýpočitatelně a pak třeba zemřou na Hradecké ulici...
Nemám se za co stydět 8-)
e-mail: erik.gajdosech@centrum.cz
ICQ: 216 178 571
Tel.: 776 600 437
----------------------------------------------------
Stále je o čem diskutovat
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 22:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: jj, to je fakt...i u nás ve škole máme kolárnu a je dokonce pojištěná.
Někteří Cyklisti mě také štvou(viz můj příspěvek v archívu) a pak ještě když fotím.
Trolejbus, můj druhý domov.
PŘES 200 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

»Profil«
ICQ: 176653451
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 22:11:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karosák: O tom, jestli je ve měste dostatek cest rowerowych bych polemizoval. Samozřejmě se v posledních letech hodně změnilo k lepšímu, staví se nové a nové cyklostezky, ale některé bohužel končí na rušné ulici a co pak? Vjet na silnici a pokračovat po ní.
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 18:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jetu ta diskuze tak taky přihodím:už jsem měl dvě kolizi s osobním autobilem,poprvé jsem do vozidla narazil,když mne předjelo a předemnou odbočilo do prava tím mne skřížilo cestu a já nestihl včas zaregovat a práskl jsem mu do dveří,viník nehody byl řidič osobáku ,kterým mne předjel a hned odbočil .Podruhé když mne vyjelo z vedlejší ulice auto a urval jsem mu vpředu SPZ,řidič byl slušný,hned se my omluvil,zeptal jse jestli nejsem zraněn atd.vyřešilo se to stokorunou na nové šlapátko.
Na kole jezdím vždy osvětlený a od té doby co jezdím v reflexní vestě(i za deního světla) jse my auta vyhýbají obloukem,to předtím nedělali a jen těsně mne míjeli.
Pak výjdeš do parku a celou noc se touláš noční Opavou a opajíš se představou jaké to,bude v ráji. V pět třicet pět jednou z pravidelných linek,
sedm zastávek do Kateřinek, ukončete nástup, dveře se zavírají.

ICQ:275985331
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 14:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hned se my omluvil
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 16:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study:už jsem se za gramatiku omlouval několikrát,prostě někdy jsi to nezkontroluji.
Pak výjdeš do parku a celou noc se touláš noční Opavou a opajíš se představou jaké to,bude v ráji. V pět třicet pět jednou z pravidelných linek,
sedm zastávek do Kateřinek, ukončete nástup, dveře se zavírají.
pedro
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.112.165.227
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 12:09:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: Není třeba se za gramatiku omlouvat. Každý není na češtinu génius a Study se akorát snaží ze sebe dělat důležitého. Neklesej pod svoji úroveň a neomlouvej se za chyby v pravopise.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 11:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja ze sebe chytryho nedelam. Ale kdyz to delaji ostatni... A drbou me za to ze nepouzivam hacky a carky
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 29. března 2006 - 18:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Když někomu nejde pravopis, dá se to omluvit, ale když někdo píše jako neandrtálec, tak to už jen těžko...
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3526
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 23:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu se optat, jak co nejlépe přejet dementní cyklisty, jedoucí v jednosměrce v protisměru, obvykle ve dvou a více exemplářích vedle sebe, abych si pokud možno příliš nepoškodil auto? Po dnešku jsem se rozhodl, že těm kreténům, co jim je 20 metrů na cyklostezku, popř. 50 metrů na průjezd kruhovým objezdem ve správném směru daleko, už uhýbat nebudu a asi je opravdu bez varování sejmu. Už mě to fakt nebaví na ně řvát, ať se naučí aspoň základní předpisy. Nechcu po nich max. možné zatížení náprav nebo vzdálenost odrazky od blinkru, ale značky, jako je jednosměrka nebo stezka pro cyklisty by znát mohli, ne?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 07:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nejsou jenom cyklisti. Na nadru vcera stala v protismeru v jednosmerce na zakazu zastaveni Avia CocaCola, Policie projela kolem a nic... Potom se neni cemu divit...
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 20:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk:v Opavě můžou ciklisté jezdytt v jednosměrce v proti směru,bohužel už mě za to nejeden řidič zjebal,že neznám značky.Když jsem mu odpověděl ,že je nezná on a kdyby se dobře díval ta k uvidí pod značkou tabulku upozorňující na ciklisty v protisměru.
Pak výjdeš do parku a celou noc se touláš noční Opavou a opajíš se představou jaké to,bude v ráji. V pět třicet pět jednou z pravidelných linek,
sedm zastávek do Kateřinek, ukončete nástup, dveře se zavírají.

PŘES 340 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3564
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 00:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: Jo, to už je možné někde i u nás, a docela rozšířené v Olomouci nebo Brně. Ale mně jde o situace, kdy s tím řidič jedoucí ve správném směru nepočítá, neb hovado na dvou kolech si tam vjede jen tak. Ovšem v Olomouci jeden čas byla cedulka Cyklisté v obou směrech, ovšem jen ze strany "normálního" zákazu vjezdu, takže řidič jedoucí správně o této výjimce neměl ani tušení. Ale je to už dlouho a je to napraveno
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21281
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 12:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost často je do protisměru vyznačena cyklistická trasa - značka povolující vjezd samozřejmě nikde; jen městští tam občas inkasovali. (Sch)Made of Magorstrát ČB .

(Stav trvá, nicméně někdo aspoň sundal tu poslední směrovku, takže už to nevypadá tak blbě a v jednom směru kus trasy chybí.)

Pochválit ale musím pcké příslušníky, už jsem je jednou (za téměř už rok... ) viděl, jak kontrolují osvětlení kol...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 9-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Svatopluka Cecha

Cyklo v protisměru v Brně-Kr.Poli
může být hůř...
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 07:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V prvni chvili sem si rikal ktery debil zas toto vymyslel a pak mi to doslo
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Olomouci označení pomocí dodatkové tabulky někde občas je někdy zase ne. Cyklisti stejně jezdí všude kde chcou ...
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 12.května 2006, ICQ #277-439-754
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 23:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm chodcům a přechodům:

To je pořád o tom samým. Silnice je výhradně pro auta, chodník pro lidi. Přechod je styčným bodem. Mělo to zůstat tak, aby na silnici měla ABSOLUTNÍ přednost vozidla a na chodníku samozřejmě lidé. Nechť chodec počká, až nic nepojede. Tam, kde by se nedočkal, ať nainstalují semafor, nadchod, podchod. Vyřízeno.Tečka. PS: Snažím se lidi pouštět, ale když jedu po hlavní ve městě a na kilometru je 15 přechodů bez světel, tak na každým pouštět chodce nemohu...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 19:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cyklistu z jednosměrky vyženu jednoduše prudkým rozjížděním a bržděním proti němu! Jednou sem tak vyhnal i babu v osobáku když sem jí timhle způsoben poskakoval těsně u nárazníku.
cyklisti sou ale fakt nepoučitelný. Teď mam montáže na sídlišti kde koukam na jednu důležitější komunikaci skrz sídliště. Je tam po obou stranách značená cyklostzka se všema označeníma jak má bejt ale darmošlapové sou jak hovada a jezdín tam furt po silnici.A ještě se jeden rozčiloval když sem ho s pikapem nahnal až k obrubníku že skoro hodil tlamu a z otevřenýho okna sem na něj řval: "De***e čů***u jezdi po stezce když je tu kr****e zamr****j."
Je to kus od fízlárny ale že by tam poslali jednoho orgána aby ty šmejdy kasíroval je ani nenapadne.
Martin_l a jeho velký bratr vědí je to kus od jejich bydla.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 08:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Ty seš v autě velkej kluk, co?
Tvůj projev svědčí o bezohlednosti a aroganci. Dvěma slovy hovado řidič. Nevím, kde jsi viděl, to co popisuješ, ale třeba tu v Brně cyklostezky jsou taky. Ale kolikrát raději použiju souběžnou komunikaci, protože cyklostezka je nebezpečná, chodí mi po ní chodci kolikrát se psem, atd, atd. Nehledě k tomu, že tu cyklostezek není mnoho. A na silnici abych se zase bál nějakého vola, kterýmu se nelíbí, že na kole si dovolím jet po silnici a začne do mně najíždět. Řešit to zrovna takhle je ubohý.
}
Sorry za upřímnost, ale doufám, že ti jednou takový podobně postižený cyklista rozbije čumák.

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
může být hůř...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4113
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 08:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Problém je v tom, že Martin je v právu. Pokud je někde cyklostezka, máš jakožto cyklista na silnici zákaz vjezdu. Leckdy mám chuť udělat totéž
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 09:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já netvrdím, že ne, ale dá se to řešit jinak.
může být hůř...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4114
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 09:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To každopádně. Tři dny vybírání pětistovek pokuty by to spravilo taky
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 13:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud na silnici není značkou dopravní zákaz vjezdu cyklistů tak může být vedle třeba deset stezek a nic to neznamená.

Martin je zjevně ten typ agresivního řidiče který by měl přijít o papíry co nejdřív.

Pes38: takže 15 přechodů se světlama by to řešilo?

Ono to je o tom jak takové stezky vypadají. Typicky třeba stezka souběžná s hlavní je přerušená na každé vedlejší s tím že cyklista dává přednost těm na vedlejší, čímž taková stezka ztrácí smysl. Zvlášť pokud se má ještě ohlížet zda nějaký Martin za ním jedoucí nechce odbočit vpravo... . Asi by bylo nad jeho chápání že stejná situace mezi Dresden a Haidenau je řešena přesně opačně - cyklisté na souběžné stezce mají přednost před těmi kdo jedou z vedlejší i na ni odbočují.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 13:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petře, seš vedle. Zákon jasně říká, že je-li podél silnice vedena stezka pro cyklisty, je cyklista povinen ji použít
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4120
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 13:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz zde:

361/2000 Sb. Zákon o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů

§57 (1) Je-li zřízen jízdní pruh pro cyklisty, stezka pro cyklisty nebo je-li na křižovatce s řízeným provozem zřízen pruh pro cyklisty a vymezený prostor pro cyklisty, je cyklista povinen jich užít.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5056
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 14:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak, tak......
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 14:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No co se pamatuju tak v Pardubicích (a tuším i HK) to řešili tak že krom stezky se značkou byl na silnici i zákaz vjezdu cyklistů. A bylo jasno.

Jak třeba daleko může ta stezka od silnice být? 10m, 100m, 500m ....? Pokud nevede souběžně (třeba zdánlivě vede jiným směrem protože se proplétá někudy parkem) jak se pozná že je souběžná? A pokud vede jen po jedné straně silnice tak alespoň v Praze zůstane dokonale utajená. Klasika v Podolí - pokud přijedu do Dvorců zezhora a odbočím vpravo do centra, vůbec netuším že protější chodník je označen (i) jako stezka pro cyklisty. Neb je až za dvěma dvoupruhy + tram tělesem a dle značení smím odbočit vlevo nebo vpravo - o odbočení "vpravo ale až potom" značení nemluví.

Je bezesporu že tam kde je stezka použitelná (= s použitelným povrchem a vedoucí stejným směrem jako silnice) po ní na kole pojedu. Pokud je ale široká metr a uprostřed jsou sloupy VO (Praha Michle) nebo bych při nájezdu na ni musel zastavit a přenést kolo přes svodidlo (nájezd na Most Sebevrahů v Praze z magistrály) tak může 100x vést souběžně a není souběžná.... Pokud navíc značkou končí před příčnou ulicí tak ukázněně najedu na hlavní a po ní pokračuju a nehledám zda někde za křižovatkou možná pokračuje.

A perlička k oblíbenému tématu cyklisti na chodnících: je-li na chodníku dopravní značkou přeškrtnutej cyklista a chodec (konec stezky pro pěší a cyklisty) stezka ukončena aniž by tam byla značka pouze s chodcem (což jsem ještě nikde u nás neviděl) znamená to že tam už může jet kdokoliv na čemkoliv nebo že tam nesmí cyklisty ale ani chodec?

Problém je v tom že u nás je stezka pro cyklisty v mnoha případech nepoužitelná nebo k cyklistům maximálně nepřátelská. Což na západ od nás málokde hrozí.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 14:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je ale potřeba počítat s tím že si kolisti zejména v obytných zónách dělají co chcou...Nějaké stezky, jednosměrka apod. je vůbec nevyvedou z míry
Takže je potřeba určitá míra a tolerance (hlavně ze strany řidičů).
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 15:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud bude na chodce a cyklisty ve městech pohlíženo jako na obtěžující hmyz, tak se nedivte, že se na předpisy vyfláknou.
Proč má mimochodem chodec na světly řízeném přechodu čekat, až se mu někdo uráčí pustit volno, ač na silnici nic nejede? Proč by to nemohlo být naopak, nebo aspoň neexistovala možnost přejití na červenou, když tím chodec nikoho neohrozí ani neomezí?
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 19:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_vlček mě tu sice označuje za piráta silnic ale sám na sebe prozrazuje že on je tím pravý pirátem chodníků.
To že trošku vyškolím nějakýho zm*da na kole co si myslí že na něj je zákon krátkej tak ještě nutně nemusím bejt agresívní řidič.
A jako řidíč který se volantem živí bych si na kole nedovolil porušovat předpisy už z toho důvodu že vím jak to omezuje a někdy i ohrožuje ostatní

Já netvrdím, že ne, ale dá se to řešit jinak.
Ano dá se to řešit tím že vylezu z kola ho shodím a našlapu mu hubu ovšem pak by to bylo jasné napadení z mojí strany. Takhle i kdyby se něčo stalo tak jsem ve výhodě neboť sem se moh leknout kočky která právě odněkud vyběhla a tak podobně.
Nehledě na to že ten cyklista měl využít cyklostezku a tudíž já s ním na silnici nepočítam.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 08:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám sice tak výrazný slovník jako Martin, ale mluví mi z duše. Cyklisti (i ti s řidičákem) se ve městech chovají jako nesvéprávní sebevrazi. Jeden příklad, který jsem ale zažil x-krát. Vyjíždím s busem ze zastávky, auto mně pustí, já se rozjedu, načež se ozve bouchání do boku autobusu a mezi autem, dávajícím mi přednost a autobusem se motá kolař, který netuší vůbec nic o předpisech. Případně mi sprostě nadává. Ideální řešení: gumová hadice naplněná pískem, otevřít okýnko a párkrát ho praštit po hlavě. Ale to se prý nesmí :-(
Museum MHD a železnice v Rosicích je otevřeno každou sobotu od 10 do 17 hod. Přijímám připomínky, kritiku a udání k webům:
trolejbus.cz * pshzd.wz.cz * dpmp.cz * autobusy-bartos * ICQ 269-400-981
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5059
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 08:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo pardubický kolisti, to je spešl kategorie. v protisměru, v noci zásadně bez světel, to je tam normálka....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22796
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 09:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to mám zatím v Pcích štěstí, i když já jezím buď přes den, nebo až ve dvě ráno (teď ne, někdo mi vyraboval drát od dynama ).
A už třikrát se mi tu stalo, že policajti osvětlení kol kontrolovali - to je jev jinde zcela výjimečný (v Budějcích mne konstrolovali za celá ta léta jen jednou a chtěli akorát občanku, stav kola je nijak nezajímal)...

Nejen za chování, jež popsal 353, bych však věšel do průvanu; stačí, když někdo (nejlépe s řičákem - takový by o něj měl přijít) na křižovatce podjíždí (v křižovatce) doprava odbočující auta. Tohle opravdu nepochopím .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace