K-report
 

Archiv do 08.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Plzeňském kraji » Archiv do 08.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
WLasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 11:56:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem právě zjistil, že ČSAD nebyla ani po více než 2 letech schopna zareagovat na fakt, že Lhota je částí Plzně :-)
http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L450558_051211_45706.pdf
Čím dál tím víc dospívám k názoru, že se to zkostnatělá organizace, která má sice sympaticky dobrou vůli reagovat na podněty zvenčí, ale bohužel, vesměs se jedná o věci, které by moderní dopravce měl řešit sám od sebe.
Jedinou šancí, jak rozhýbat věci by bylo vypsání výběrových řízení na dopravní obslužnost v jednotlivých částech kraje, a to s omezenou platností na dobu max. 5 let. Potom věřím, že by ČSAD většinu pozic udržela, ale tlak by jí donutil změnit věci k lepšímu.
Jenže to by muselo někoho na kraji napadnout a obávám se, že tam není ani ta dobrá vůle.
MImochodem, podle statistické ročenky je plzeňský kraj mezi 3 kraji s nejhorší dopravní obslužností a zároveň mezi 3 nejvíce zatíženými IAD. Čím to asi bude...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4667
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 14:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by třeba docela zajímalo, kde vzali v Dobřanech MHD. Je to vnější zóna IDS, ale to snad není MHD?! A jakékoliv rozdělení zón v JŘ chybí.

podle statistické ročenky je plzeňský kraj mezi 3 kraji s nejhorší dopravní obslužností

Odkaz na ročenku by nebyl?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 09:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To že je PK mezi 3 kraji s nejhorší dopravní obslužností jsem sice nevěděl, zároveň se ale vůbec nedivím, protože co mám zkušenosti s jinými kraji v ČR, tak subjektivně je na tom PK opravdu se ZDO docela bídně.
Hlavní problém je podle mého názoru skutečnost, že na celý kraj je de facto jen jedna společnost a to ještě pohrobek bývalého státního ČSAD.
Za takové lepší ostrovy lze třeba považovat Zbirožsko, kde ZDO zajišťuje z většiny dopravce Miroslav Hrouda.
Když se třeba vezme Plzeň...Linky v rámci ZDO z Plzně o víkendu skoro nejezdí, opravdu jsem snad v žádném krajském městě neviděl, aby ta víkendová doprava byla tak slabá.
Na druhou stranu PK patří k jednim z "nejvenkovštějších" krajů v ČR, avšak to určitě neznamená, že bylo odůvodněné omezit docela razantně dopravní obslužnost, která zde byla ještě před nějakými 10,15 lety .
Ono taky prý dost peněz sežere ČSAD jako organizace /úředníci apod./ oproti menším dopravcům. Tady souhlasím s názorem WLasty ohledně výběrových řízení pro jednotlivé části kraje. A to ještě nezapomeňme, že ČSAD autobusy Plzeň a.s. má jedno z nejdražších jízdných v ČR.
Pročpak si asi obce jako Bušovice, Letkov, Město Touškov apod. objednaly dopravu od PMDP a.s.? Myslím si, že jednak kvůli ceně a jednak kvůli tomu, že se ČSAD ani moc nechtělo.
Podle mě musí přicházet iniciativa odspoda, od obcí, popř. ruzných sdružení obcí a mikroregionů, když na kraji jsou hluší a slepí. Jinak se toho asi do budoucna moc nezmění.

A měl bych ještě dotaz...U některých linek , např. Plzeň-Lhůta, začaly od 26.2. 2006 jezdit spoje po 22. hod., které dříve nejezdily, ale jen v liché týdny. A mě právě zajímá proč jen v ty liché týdny?

A ten odkaz na tu ročenku bych taky rád. Díky.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4677
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 10:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jednak kvůli tomu, že se ČSAD ani moc nechtělo

Věř tomu, že v ČSAD naopak nechápou, jak je možné, že si ty obce objednaly dopravu u DP, když oni v ČSAD jsou z hlediska výše dotací levnější.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 11:57:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad statistická ročenka: já to našel v papírové v SVK, pokud vím, tak ucelené vydání na netu není (nebo aspoň předloni nebylo), je tam jenom výběr a tam jsem našel jenom ty počty aut...
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 12:35:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD nechápou? Tak k tomu se musím trošku rozepsat, omlouvám se, pokud tím někoho otravuju:
Modelová situace, část první:
Jsem starosta řekněme obce Losiná a protože mi zbývají peníze v rozpočtu, chci posílit spojení s Plzní.
Napřed jdu zjistit, jak na tom vlastně jsme, protože jako starosta jezdím spíš autem. Přijdu na zastávku, visí tady 10(!) jízdních řádů ve značně nepřehledné podobě á la ČSAD a na nich celkem 33 spojů na Plzeň takže průměrně 3 spoje na jednom papíru, který ovšem obsahuje desítky dalších, pro mě naprosto nepotřebných údajů.
Některé z nich jezdí ve všední dny, některé o víkendu (těch moc není), některé jen v pondělí, některé naopak v pondělí nejezdí. Při podrobnější prohlídce ale zjišťuju, že ten pondělní jezdí stejně jako od úterý do čtvrtka, jen k Olympii mu to trvá o 2 minuty déle, ale ty dvě minuty (podle jízdního řádu dožene do nějaké ulice U školky, to si ještě zjistím, kde to je).
Moc to nechápu, ale hledám dál, zkusím si napsat rozložení spojů:
4:48, 50, 55, 57
5:08, 10, 42, 43, 55
6:57, 58, 59
7:01, 01, 03, 16, 39
8:50
9, 10, 11 - nic
12:54
13:02, 11, 23, 47(PO), 47(ÚT-PÁ)
14 nic
15:07, 25
16 nic
17:38, 38 (to není překlep)
18, 19, 20 nic
21:07
pak už nic
K tomu 1 spoj v sobotu ráno a 3 v neděli. Dělám si poznámku, že musím prozkoumat, jaký je rozdíl mezi nedělí jako sedmičkou a nedělí jako křížkem.
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 12:55:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modelová situace, část druhá:
To rozložení spojů je strašlivé, musím si to ještě znázornit graficky, ale na rozumné pokrytí budu asi potřebovat daleko víc spojů než to vypadalo z celkového počtu.
Ostatně, je právě 7 hodin ráno, a na zastávku na hlavní silnici přijíždí jeden autobus za druhým, během 6 minut jich tu zastaví 6. Rád bych popojel na zastávku před obecní úřad do práce, ale tam zajíždí jen některé s nich, takže musím zuřivě prohledávat 10 jízdních řádů, co to vlastně přijelo, autobusy jsou v lepším případě označené odkud a kam jedou, po čísle linky ani památky. Ono by to stejně nepomohlo, ta trasa je různá linka-nelinka. A to ještě jeden z nich zajíždí do Štěnovic... soused si prý nedávno udělal okružní vyhlídkovou jízdu zrovna když spěchal do práce.
Takže si obíhám řidiče a vyptávám se, který jede dolů do obce a který ne.
Přicházím na úřad a radši chci zavolat na informace, abych se ujistil, že to celé není zlý sen. Ale smůla, pracujou až od osmi. Na druhou stranu, až do půl sedmé do večera ... to už ale zase nejezdí žádné autobusy, takže jsou informace k ničemu.
Zkusím si zjistit návaznost na další dopravu ... vezmu si na pomoc mapu -
Černice rozc., to je u Olympie, tam jezdí 32 na BOry, škoda, že nemají společnou zastávku, musí se tam přes nějakou čerpací stanici.
Ul.U školky to je asi půl kilometru od konečné tramvaje a taky od třicítky ... nechápu, proč to nestaví na Horákové
Habrová to je míněno nejspíš jako přestup na vlak, slabé 2 kilometry :-/
Jediná rozumně umístěná stanice je CAN... ale kam by to jelo jinam, že?
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 13:22:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modelová situace, část poslední:
Tak se koukneme ještě na jízdné. Kdo dojíždí do Plzně, má tak jako tak kartu s předplatným P, k nám do Losiné platí Z za 400 Kč/měsíc. Pokud budeme platit denní dojíždění při 22 pracovních dnech, vyjde to na 440. Když tam budou tři dny volna, už se to nevyplatí, o marodění nemluvě. Prý to musí být tolik, aby se zaplatily Rokycany a další vzdálenější obce, jenže to je nám platné jak mrtvému zimník. Být o kilometr blíž, už by vyšlo levněji jednotlivé jízdné!
Taky si můžeme pořídit (=koupit) slevovou kartu přímo od ČSAD, jenže ta nám nebude platit na nic jinýho. Jedinou výhodou je, že můžu dostat zadarmo další kartičku pro Karlovarsko. Jenom nevím, k čemu mi bude.

Zkusím si zadat požadavek na 6 až 8 párů spojů z konečné tramvaje do Losiné.
Jak to asi dopadne? Přidají je do některého z 10 jízdních řádů? Nebo je rozmístí do několika? Vytvoří jedenáctý? A bude taková nová linka zařazena do IDS? Holding není schopný čehokoliv (kromě pořízení auta pro šéfa). Pomůže mi vůbec takový jízdní řád? A co když ho někdo strhne, kdy vyvěsí nový? Pro důchodce by se hodil garantovaný nízkopodlažní spoj. Má vůbec ČSAD takový autobus? A kde bude v Plzni stavět? Tam kde chci nebo jako ostatní?

A nebo se zkusím zeptat na PMDP, jestli by třeba nešlo prodloužit pár spojů linky 13 z konečné v Černicích, teď kupují nové nízkopodlažní trolejbusy, které by to zvládly stejně jako v Letkově. Bude to sice o něco dražší, ale:
- bude to jezdit i v sobotu
- pravidelná trasa se stálými zastávkami
- přehledný jízdní řád
- dobrá informovanost o všech změnách
- výborné napojení na další dopravu v Plzni
- bude platit zóna P, takže cestující už nic nepřiplácí
- a navíc, o Losiné se bude mluvit a reklama taky není zadarmo

PS: POŘÁD JEŠTĚ ČSAD NECHÁPE???
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4678
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 13:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a z CAN do Losiné?

5: 30, 30, 30, 40
6: 25 30 30 50
10: 40
11: 45
12: 20
13: 55
14: 30 30 30 45 45 50 55 55
15: 00 00 50 55
17: 00
18: 10 50
22: 25

(neboli smečkový grafikon - autobusy se pohybují ve smečkách, aby se samy nebály)
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 10:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j 2/5 06, 10:32:11
No, trochu jsem se bavil se starostou jedné obce, která si objednala dopravu od PMDP a.s.
ČSAD je sice vzhledem k dotacím levnější, ale je tu jedno ALE.
ČSAD by muselo převrtat již mnoho let zaběhnuté a skoro neměnné turnusy a vozidla by většinou musely jezdit z CANu a zpět na CAN. ČSAD prý také nemá dostatek řidičů a na jeden samostatný turnus je to zase málo.
To PMDP stejně tak jako tak jezdí do vedlejších obcí a ta malá zajíždka nijak moc JŘ vozidla nerozhodí a cena je tak nižší.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4682
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 10:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je tak trošku nevýhoda ČSAD, oni mají nějaké stálé turnusy, které se nemění a které obsahují třeba všechny spoje v nějaké oblasti. Takže například v Chudenicích mají 5 turnusů a 6 autobusů + řidičů (jeden má volno, ostatní jezdí), ve Všerubech u Domažlic zas tři vozy s řidiči, v Kolovči pět busů a řidičů. A držel jsem v ruce turnus, který byl očíslován jako "NO1" a místo začátku a konce služby bylo "Horní Dolní č.p. 23, dům pana Nováka".

Všerubský řidič tak začíná ráno ve čtyři a končí někdy večer ve čtyři až v šest. Pokud se rozhodneme zavést do Všerub spoj, který odveze do Kdyně lidi na noční a přiveze do Všerub lidi z odpolední, takže skončí v jedenáct večer, musíme

- přijmout dalšího řidiče, protože se třemi řidiči už to nezvládneme, neměli by dostatečný denní odpočinek (teď mají 10-12 hodin, což je OK). Pro toho nového řidiče ale nebude dost práce, jeden pár spojů ho neuživí.
- obstarat si autobus i s řidičem odjinud -> prázdná jízda přes půl okresu
- překopat turnusy v celém okrese (moc práce, navíc ty turnusy už jsou minimálně pět let bez větších změn, takže tím naštveme všechny řidiče)

Je to klasický případ z ekonomiky, kdy se zvyšující se výrobou se zvyšují náklady i zisk přímo úměrně a fixní náklady zůstávají konstantní, ale jen do určitého okamžiku. Pak musíme postavit novou výrobní halu a přijmout nové zaměstnance, abychom mohli rozšířit výrobu výrobu.

Kdežto DP má řidičů autobusů asi 200 (ČSAD 400 v celém kraji), všechny autobusy začínají i končí v jednom místě (Cukrovarská ul.), což celou situaci zjednodušuje. Takže nějaké to malé rozšíření provozu se tam celkem snadno ztratí.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 13:18:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: tohle je sice všechno pravda, ale je to model, který paltí maximálně v pohraničí (tedy v místech s nízkou hustotou osídlení a bez velkého centra). Tady však byla řeč o blízkém okolí Plzně, kde ČSAD uplatňuje neustále stejný model "stálých a neměnných turnusů", který však vede právě k výše uvedeným smečkám. Turnusy v téhle podobě vznikly někdy v 90.letech a od té doby se v podstatě nemění, jen se občas spoj škrtne, přidá zajíždění do nějaké obce a to je vše.
Výsledkem je grafikon, který by báječně fungoval, kdybysme měli Škodovku se 30000 zaměstnanci, kteří potřebují ráno přivézt na CAN do práce, ve 2 odvézt domů a pak možná v 5 ještě posbírat ty, kteří si šli nakoupit. K tomu spoje, které obdobně obsluhují fabriky kolem Plzně a máme hotovo.
A když si někdo vzpomene se zajížděním spoje do nějaké vesnice, prostě najdu autobus, který jede zrovna kolem a proženu ho tam.

Že po 10 takových požadavcích nebudou v jízdním řádu 2 spoje se stejnou trasou? No a komu to vadí?
Doprava lidí po Plzni? Proč, od toho je MHD. Jezdit na čas? Lidi ví, že jezdím dřív, tak prostě přijdou. Srozumitelný jízdní řád? Vždyť už to takhle jezdí 10 let, takže každý ví, kdy to jede.
Že potřebují lidi jezdit i dopoledne nebo večer za zábavou? Ať si koupí auto! A že někde se dělá třeba od 9? To nám nikdo neřek! Že nejezdí většina lidí do Škodovky, ale na Borská pole? Tam my nejezdíme, o to ať se stará DP.
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 13:25:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkrátka uvedený způsob tvorby grafikonů je možná oprávněný ve "venkovských" okresech, ale rohodně ne jako příměstská doprava stotisícového města.
A kdo tomu nevěří, ať se jde podívat v 10 dopoledne na CAN, kolik je tam odstaveno zahálejících autobusů ... a pak ať se sveze ve stejnou dobu MHD třeba do Litic, Černic, Újezda, ... V čem se tato místa liší od Chotíkova, Losiné, Zruče nebo Štěnovic? Jenom tím ,kde je hranice Plzně.
Za ty stojící autobusy se tak jako tak musí platit řidič, odpisy běží 24 hodin denně a autobusy zahálí. Však on to kraj zaplatí, to ČSAD trápit nemusí...
ČSAD má cca 400 autobusů na 400 řidičů. Pracovní doba je 40 hodin za týden, ty busy tedy 40 hodin jezdí (nebo stojí na CANu) a zbylých 128 hodin se flákají. Chápu, že noc do toho nemůžu počítat, stejně mi pořád ale zbývá minimálně 50-80 hodin týdně, kdy ty autobusy můžou jezdit. Palivo tvoří maximálně pár desítek procent nákladů a stojící autobus stárne stejně jako jezdící.
A že dá moc práce předělávat turnusy? To už je námitka z kategorie hloupých výmluv.
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 14:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plně sice souhlasim se zkostnatělostí a neefektivitou ČSAD, nicméně tohle je dost těžký... Ráno je obrovská přepravní poptávka ve směru na Plzeň, odpoledne zpátky, ale přes dopoledne nemá smysl se snažit ty autobusy nějak za každou cenu využívat, neb tím by se neefektivita ještě dál prohlubovala. Toť můj názor na odstavené busy na CAN.
Osobně si myslim, že problém neefektivnosti je trošku jinde, a to prostě v absenci konkurence, neboť nic netlačí ČSAD ke zkvalitňování služeb a tím i následnému většímu využívání veřejné dopravy ze strany cestujících. Lidi může odrazovat 1) drahé jízdné (jak již bylo psáno, jedno z nejdražších v ČR), 2) nesmyslné přestupní vazby (při změnách JŘ se na ně jaksi nemyslí, pokud si vzpomenu, napíšu někdy pár perliček od nás), 3) neúměrně dlouhé jízdní doby na některých linkách, které snad muselo předjíždět už RTóčko (v tomto směru jsem použil možnost napsat vzkaz z www stránek ČSAD, prý se to projeví v JŘ od 28.5., jestli to skutečně splní, dám si práci s prozkoumáním i dalšch JŘ, můj podnět se týkal linek 432030 a 434110) a 4) absence spojů v některých poptávaných časech.
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 14:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen menší doplnění: Nechtěl jsem říct, že není třeba jezdit například v průběhu dopoledne nebo večer, to samozřejmě je, ale autobusů na to stačí míň, než na tu ranní a odpolední špičku... Takže prostě podle mě nějaké autobusy v Plzni přes dopoledne zbydou a je to tak dobře.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 16:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Wlasta: S některými názory souhlasím, s některými ne, ale hlavně: pokud chci v tomto změnu, musím apelovat na KRAJ, dopravce se přizpůsobí, pokud dostane povel (a peníze) z kraje. Věř, že dopravce by někdy udělal např. nějaký spoj navíc, ale má trochu svázané ruce. To není na omluvu, ale trochu na objasnění situace.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4683
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 20:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za ty stojící autobusy se tak jako tak musí platit řidič, odpisy běží 24 hodin denně a autobusy zahálí.

Řidič stojícího autobusu ČSAD Plzeň dostává cca. 20 Kč/hod, řidič jedoucího autobusu cca. 60 Kč/hod. U DP bere řidič stejně bez ohledu na to, jestli stojí nebo jede.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 09:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně tady na Plzeňsku chybí nějaký opravdový koordinátor veřejné dopravy jako např. ROPID nebo OREDO.
Ono je to asi nějak provázaný...kraj zaplatí ČSAD, aby jezdily a ČSAD zase "hlavně po nás nic jiného nechtějte".
Zrovna na našem "modrém" kraji by mohli pochopit, že vývoj jde ve vyspělých demokraciích neustále dopředu a tím se mění také dopravní nároky. Aspoň by ti uředníci na kraji a ČSAD něco dělali, kdyby upravovali turnusy.
Ono nejde jen o to, že ČSAD jezdí někdy dřív než má, ale také často později než má a to může být někdy také problém...práce, školy apod.
Ono celkově v ČSAD se člověk setká se zajímavými řidiči. Jeden ani nepozdraví, druhý by pořád kecal, třetí pořád nadává, čtvrtý nepustí lidi vystoupit předem, když je bus plný a pátý přejede zastávku, kde chceš vystoupit.
A to se chce ODS v rámci předvolební kampaně chlubit jejímy úspěchy v krajích.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

wlasto, domluvte se s hupim a MJ zacnete predelavat grafikony

ja myslim, ze se setkate akorat s urputnym odporem a velkym klubkem legislativnich, provoznich, financnich a jinych problemu. ale drzel bych vam palce

jednou se do toho bude muset riznout. kdyz to csad udela samo od sebe driv nez budouci konkurence vpustena na dvorek verejny dopravy, bude to pro nej jen dobre. predstavte si takovyho jancuru, jak by asi csad provetral faldy
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Pavel2: Grafikony předělávat mohou, ale musí to schválit kraj, jinam budou mít smůlu. Ještě jednou opakuji: hlavní iniciativa musí být od kraje a na tom nezmění nic ani Radim. A on to dobře ví.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 22:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Popravdě si myslím, že výše přispěvší diskutující ví co s tím a ví na koho se obrátit
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4691
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 00:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A abyste neřekli, přidám jeden příklad koordinace jízdních řádů z Pardubic. Cituji pardubickou diskuzi:

To jsem si tak dneska všiml jedné pěkné věci:
linka 12, kurz 1254: Nádraží ČD 18:32 - Mnětice 18:54
(http://jizdnirady.atlas.cz/Route.asp?cl=C&tt=42&i=2959&s1=70&s2=62)
Connex, linka 650680, spoj 5: aut. nádraží 18:30 - Mnětice 18:47 - Tuněchody 18:55
(http://jizdnirady.atlas.cz/Route.asp?cl=C&tt=3&i=50146&s1=19345&s2=27417)

A zpět:
linka 12, kurz 1254: Mnětice 19:12 - Nádraží ČD 19:33
(http://jizdnirady.atlas.cz/Route.asp?cl=C&tt=42&i=2957&s1=62&s2=70)
Connex, linka 650680, spoj 6: Tuněchody 19:00 - Mnětice 19:08 - aut. nádraží 19:25
(http://jizdnirady.atlas.cz/Route.asp?cl=C&tt=3&i=50147&s1=27417&s2=19345)


Koordinátor není, každý ten autobus platí někdo jiný, takže se nedivme.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 18:21:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi všichni víme, že řešení je na KRAJI, ale stejně tak všichni vědí, že kraj se už řadu let k ničemu nemá (neschopnost/nezájem/nejsou lidi?).
Já jsem chtěl jen naznačit, že moderní a předvídavý dopravce by se d ořešení problémů pustil sám, protože až jednou dojde na veřejnou soutěž, tak by měl před konkurencí náskok, takhle bude mít smůlu a ať si myslí o Jančurovi kdo chce, co chce, tak tohle prostě umí líp...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 19:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Wlasta: Já se obávám, že jediným kriteriem bude pouze a jedině cena, takže vyhraje ten, který nejvíc nesmyslně podrazí konkurenci.
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 08:03:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maqiq: pokud je soutěž dobře nastavená (požadovaný rozsah provozu, návaznost spojů, kvalita vozového parku, nemožnost navyšování ceny, smlouva na dobu určitou s možností výpovědi z důvodu nedodržení smlouvy nebo nedodržování jízdního řádu, atd.), pak nechť zvítězí cena a je to v pořádku.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 13:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Wlasta: Cena ano, ale ne nesmyslně pod náklady s výhledem, že se to možná změní (rozuměj navýší)
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 00:17:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maqiq: cituji ze svého minulého příspěvku: ...nemožnost navyšování ceny...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1374
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 19:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Wlasta: Já to myslel jinak, nyní nabídnu nesmyslně nízkou cenu (pod náklady), chvíli to vydržím a budu doufat, že v budoucnu z kraje vyrazím víc.
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.166.28
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 08:39:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Já to chápu, strategie je mi naprosto jasná a známá. A právě proto píšu, že tam musí být výslovně ošetřeno, že to nejde
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 18:55:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_m: o mně nemůžeš vědět, co vím, protože mě neznáš :-)))
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 19:24:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: proč chodit tak daleko? V Plzni sice koordinátor existuje, jenom ještě nikdo nezjistil, co dělá :-)))

a-52 Doubravka, Zábělská 18:40 - Chrást,u školy 18:50 - Smědčice 18:54
470240/30 Doubravka, Zábělská 18:40 - Chrást,ZŠ 18:51 - Smědčice 18:55
Najdi 3 rozdíly :-))
Pozn. pro místa neznalé: Zastávka u školy a je jedna a ta samá, jen jaxi nikoho nenapadlo je stejně pojmenovat...

PS: pokud se vám zdá, že jsem věčnej rejpal, tak nejsem. Jen mě s..., že s tím nikdo tolik let nic nedělá.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4742
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 19:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Já jsem šel tak daleko proto, že jsem tu dvanáctku řídil a bylo mi divné, že se celou cestu do Mnětic i z Mnětic střídavě předjíždím pořád s tou samou LC735 Tohle je ovšem o moc lepší příklad. Zatímco v těch Pardubicích jela ta LC735 do první vesnice za městem(platí kraj), já jsem se točil v Mněticích, což je součást města (platí magistrát). Ale ty Smědčice, měl jsem pocit, že snad na to přispívá obec, nebo ne? A obec Smědčice snad není tak bohatá, aby si mohla dovolit sponzorovat duplicitní autobusový spoj, ne?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 20:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: jak to víš :-)))
Martin_j: možná, že tak bohatá je, protože "visačka" městského autobusu u nabídek realitních kanceláří dokáže dělat divy. Takže ikdyby ten autobus měl jezdit prázdnej bez zastavení, pořád se to obci vyplatí.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 11:40:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: na tu 52 se skládá CHrást, Smědčice a Bušovice + Plzeňský holding z předplatného.
ČSAD platí kraj v rámci ZDO + v úseku Plzeň - Smědčice Plzeňský holding z předplatného ...
No comment
Wlasta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.90.99
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:26:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: ta 470240 samozřejmě taky pokračuje ze Smědčic dál do Radnic ... jenom mi není jasné, proč jedou spoje zrovna v těchto časových polohách...
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 09:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wlasta: jenom mi není jasné, proč jezdí spoje zrovna v těchto časových polohách...

Co je na lince 470240, spoji 30 v 18:30 z Plzně do Radnic divného? Dost lidí dělá nebo je ve škole do šesti, dost lidí se v Plzni zdrží třeba kvůli nákupům, úřadům a tak. Takže téměř souběžné vedení linky 52 a ČSAD v úseku Doubravka, Zábělská - Smědčice mě nepřijde až tak zvláštní. Musíme si uvědomit, že autobusy ČSAD jsou v tomto směru určeny spíše obce dále od Plzně a busy MHD jsou i svým vnitřním uspořádáním určeny pro městskou dopravu + dopravu do okolních "skoro městských" obcí.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4777
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 04:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noviny Metro, včera:

PLZEŇ Obce mimo katastr Plzně-města mají stále větší zájem o prodlužování linek MHD kvůli znatelně větší frekvenci než je u spojů ČSAD.
ČTK

Co dodat...
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 18:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martin_j: Pokud si to zaplatí, proč ne?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4782
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 19:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O to nejde, mě zaráží logika "Je to MHD -> jezdí častěji".
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.124.6
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 08:56:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete mi prosím někdo napsat, jaké autobusy používájí ČSAD autobusy Plzeň na dálkové lince Praha - Plzeň.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 10:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobr: spoje zajišťující provoz Plzeň většinou jezdí Karosa LC955 a LC956, Neoplan Euroliner /zelený/ a zájezdové Sory LC a novější LH 10.5 nebo 12 a ještě jedna Sorka C10.5, kterou má řidič z Prahy...není to ještě tak dlouho co zde vesele /a k mé spokojenosti/ jezdily Karosy LC736 a LC735
provoz Domažlice: nejčastěji Karosa LC956 a Sor C10.5, občas i domažlický Neoplan
provoz Klatovy a Přeštice: nejčastěji Karosy LC735 a zájezdové Sorky, ovšem k těm Karosám...jedná se většinou o generálkované LC735 nebo přestavěné C734
To je asi tak vše...snad jsem na nic nezapoměl.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 10:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a občas se tu objeví ještě Ares 15m...tu mají jak v Plzni tak v Domažlicích a občas i Kralovice
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 11:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ja bych dodal ještě LC 936 jestli se nepletu ty mám asi společně s 954-6 nejradši sory taky nejsou uplně špatný až na ten občasnej kravál uvolněnejch plastu.S LC 700 jezdil naposled snad tuhle linku štahlich ale to je taky minulost jinak opravdu děsivá jízda byla karosou C 734 překopanou na 934 nebo co to mělo bejt z klatovského provozu.Hlavně že měla nový čela ovšem palubka interiér až na polepení kobercem zustal stejný a co hlavně motor a převodovka.řidič jí můsel pěkně vytáčet aby se dostal aspoň na stovku Pánové to posílejte někam k tescu nebo na nějaký místní relace a né na D5 kde takový vozidlo pusobí proti vozům SA nebo štáhlichovejm setrám přinejmenším směšně Ale ve výše zmíněnejch ostatních karosách bych řek že je svezení dost dobrý!
A ještě s ČSAD K.Vary divize Cheb je možné se setkat s Karosou HD 12 a možná že tam dávaj i nějakou LC 700 ale to nevim určitě.
AV 15-30
Bobr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.124.6
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 11:42:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky všem za vyčerpávající informace.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 17:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 6120: LC 936...spletl jsem si číslici...LC 956 snad ani plzeňské ČSAD nemá
jinak k těm Autobusům K.Vary...jezdí tady s Karosou GT 11 a HD 12, Sorkou C 10.5 se "zájezdovou úpravou", Sor asi LH, Karosou LC 935E a občas také Ares 15m a Karosa LC 735
k té překopané klatovské C 734...to už sem na tu relaci opravdu nepatří
s LC 73x jezdily tuto linku jak ČSAD tak Štáhlich do té doby, než přišla SA
abych řekl pravdu tak mám pořád LC 73x nejraději...je to taková klasika a krásné místo na nohy...a bez omezovače rychlosti
kdybych si měl vybrat mezi ve stejný čas odjíždějícími Ayatsem a LC 735/6 tak beru tu druhou možnost
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 18:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Autobusům Karlovy Vary: Na lince Praha - Cheb nejčastěji Karosa HD 12, C 935E a Axer 12,8M

Plzeň má LC 956
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 10:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martbus: Axer 12.8M mezi nejčastějšími na lince Aš-Fr.Lázně-Cheb-M.Lázně-Plzeň-Praha...to se mě nějak nezdá
A nevíte náhodou kolik kusů těch LC 956 ČSAD Plzeň má?
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 11:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud se nepletu, tak KAROSU LC 956 má ČSAD autobusy Plzeň jen jednu.
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já si nejsem jistý, ale mě se zdá, jestli ta LC 956 není veskutečnosti jen 955 navíc s klimatizací.
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 18:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: Není, ty mají taky, ale 100% mají LC 956, někde mám i foto.
Jinak Axera na lince z Prahy (odj.11:25) do Chebu vidím každý týden
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 20:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je:(už si ale nepamatuju kde jsem ho našel)
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 09:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martbus: ano...je to tak...včera jsem ten LC 956 viděl na vlastní oči
a co se týče toho Axera, tak máte taky pravdu
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 10:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ten LC956E na fotce je 2P6 6510? :-)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 21:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martbus:to já na tom spoji viděl axera zatím jen jednou jinak tam furt vídám celobílou HD12
Milanm:LC 956 a C 955 má hned několik na první pohled jasnejch rozdílů jo že by jsi si vybral sedmistovku to já taky ale jen kdybych zrovna moc nepospíchal.
AV 15-30
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 09:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 6120: HD 12 a Axer bych řekl tak 2:1
LC 956 a C 955...to vím, jen mě nedošlo, že ČSAD Plzeň má jen jeden LC 956
Sedmistovku, když by jsi nepospíchal??? Spíše naopak...co já vím, tak s LC 735 nebo LC 736 dělaly na této trase časové rekordy, protože většina nemá omezovač!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4875
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 10:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukal jsem, že nějaká SORka má "velmi celovozovou reklamu" přes celý levý bok včetně oken, to už tahle móda dorazila i k ČSAD PM?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4895
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 07:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz

Plzeň chce autobusové nádraží vedle vlakového
Plzeňský deník - 31.5.2006

Plzeň - Druhé autobusové nádraží vznikne v Plzni vedle hlavního vlakového nádraží. Radnice zahájila přípravu pozemků v prostoru mezi křižovatkou u obchodního domu Tesco, zdí vlakového nádraží a Hamburkem, kde sídlí městský soud.

Menší nádraží by mělo výhodnou pozici u silnice na Prahu. Zejména by ale umožnilo lidem výrazně lepší přístup k MHD než současné centrální autobusové nádraží, které je od vlakového dva kilometry - naproti hlavní bráně plzeňské Škodovky. "Důležitá by byla návaznost spojů na vlaky a linky MHD, cestující by snadno přestupovali," řekl náměstek primátora Petr Náhlík. Studie počítá s propojením obou nádraží podchody.

Radní zatím nedokáží odhadnout, kdy by mohl plán nabrat reálnější obrysy. Vedení města zahájilo proces projednání změny územního plánu lokality U Hamburku. Podle Náhlíka potrvá projednávání záměru zhruba rok.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1981
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 13:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyz ten aut-nadr bude v provozu v roce 2016, budeme radi...

btw MJ roztahujes linkem stranku do sirky.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22853
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 14:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už ne :-).

Tohle už mělo bejt taky ošetřený... Ale systém protestuje :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1982
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 16:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: naplacejte autorum nebo hostingu na holou :-)
a diky:-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace