K-report
 

Archiv do 30.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejové vedení, jeho fotky, výrobci... » Archiv do 30.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 07:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapomněls na tykadlo, to je nepoměrně častější než takový paroh řekl bych.
Dif-tor heh smusma
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4742
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 08:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r - víš, co mi to dalo práce, ty vaše tlačítka nahňácat na zapojovací schéma? a vy si to klidně zrušíte
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 18:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Věřím. Pokud tě to uklidní, tak fyzicky tam ty tlačítka jsou furt, ale nepoužívaj se .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4750
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 07:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to je fajn :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. března 2006 - 16:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím jen, že sloup s výložníkem je německy Auslegermast (Ausleger = výložník, Mast = Sloup) a převěs je Straßenüberspannvorrichtung (Silniční-přes-tažné-zařízení)
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 10:14:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý příspěvek k hantýrce trolejářů zejména těch trolejbusových
Nejsem jazykoznalcem, tudíž berte následující řádky poněkud s rezervou.
Jako v každém oboru, mají i trolejáři svůj slang. Jednotlivé výrazy se trochu liší město od města a také resort od resortu. Je to dáno nejen rozdílnou geografickou polohou, ale někdy i používáním rozdílných součástí. Jistým jazykovým spojovacím prvkem bylo a je působení firem, které působí na širším území (např.Elektrizace železnic, Elektroline) a které místní dráteníky občas „nakazí“ svojí terminologií.
Velká většina používaných termínů má svůj původ v němčině : bígl, bolcník (nejtek s dírkou), blendovat, hupcuk, klema, krepina, krepovat, lašna, rolna, španšroub, šponcajk atd. Kdoví odkud pochází slangový výraz šégl pro křížové oko? Z němčiny jsme si půjčili i slovo drát. Působením firmy Elektroline se rozšířily i další poněkud šílené výrazy, např.: šticpunkléna či švengeleng. Zvláštní postavení vidím u slova cik-cak, které ve smyslu klikaté vedení (v originální podobě zig-zag) vsadili do němčiny pravděpodobně Švýcaři. Jiné výrazy vypadají česky, ale vznikly překladem z němčiny. Např. slova botka či sběrací hlavice mají svůj původ ve slovech Stangenschuh, Abnehmerschuh, Stangenkopf. Podobně tomu je i s výložníkem (slovo krakorec se nám tu moc neujalo – že by pocházelo od označení chobotnice?) nebo s úsekovým děličem (Streckentrenner).
(Konec první části - je toho prý moc, proto to musím nasekat na díly)
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 10:24:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Druhý díl)
Němcům se nepodařilo proniknout za hranice se svým původním výrazem pro trolejbus, který byl v počátcích tohoto dopravního prostředku převzat i do češtiny jako bezkolejná dráha. Nakonec zvítězil onen dnes poněkud významově zmatený anglický trolleybus (kdepak je dnes ten vozíček ?) a jeho mnohé pravopisné i výslovnostní varianty (troleybus, trolejbus, trolebus a pod.). Němci se pak uchýlili k dalším slovům jako je Fahrdrahtbus, Oberleitungsomnibus a jeho dnes nejčastěji používaná kratší verze Obus. Smutné je jen to, že velké části obyvatel dříve trolejbusových velmocí jako je SRN, UK či USA význam těchto slov stejně už nic moc neříká.
Do jazyku trolejářů velmi málo pronikají i názvy odvozené ze jmen některých průkopníků. Neznámější je asi označení pro odbočnou svorku slovem blajchrtka (někteří naši kolegové ve směru na východ říkají též blajhértka). Pan Bleichert působil všude, kde se pracovalo s lany, tj. jeřáby, lanovky apod. Dodnes existuje firma nesoucí jeho jméno.
V oboru existují i hezká česká slova. Příkladem budiž bočák, buben čili stahovák (německé trolleyfänger neprorazilo), čep, doměřovák, kroužek, klínovka, kolejovka (montážní vůz s kolejovým adaptérem), laníčko, lodička, macek, ohrádka, obloukovka (tj.svorka, též plzeňsky klema nebo dle montážních firem nůž), pistole (původně české slovo, které se nám ze světa vrátilo poněkud zkomolené), raménko, rozpěrka, třísměrná spojka (slovensky trojplatnička), sekyrka, srdíčko, tlama, vahadlo (též pružná svorka, plzeňsky eroplánek), žehlička, vidlicovka a nožovka (koncovky do starších typů výhybek) ...
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 10:28:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Třetí díl)
Izolátor je sice cizí slovo, ale jeho přívlastky už znějí místy česky : celokřivkový (celokřivkáč), deskový (boxer), kotevní (kotevňák), obloukový (zátočinový), očnicový (slimák), podpěrný (podpěrák), pro výložník (merklín), rovinový (roviňák, s dvojokem), smyčkový ...
Původní anglický vozíček (trolley) posloužil jako slovní základ dalším výrazům: trolej (ve významu drát, vodič) nebo troleják (trolejový klíč). Zatím nejhrůznější odvozeninu jsem zaznamenal ve formě „trolejizace“, což byl výraz používaný úředníky pardubické radnice za totality.
Pokud se týká jiných jazyků mohu posloužit trochu polštinou. Místní trolejáři používají celkem hezké a spisovné výrazy bez větších cizích vlivů : przewód (trolejový drát), prowodnica (oblouková svorka), zwrótnica (výhybka), pawy nebo pąłaki (tyčové sběrače), bębny nebo zwijacze (stahováky), wysięgnik (výložník). Snad jsem to moc nezkomolil. O to víc potěší, když se setkáme s výrazem, který mi trošku připomíná český původ, např. sieć wahadlowa (pružné vedení). Polština však převzala jiné mezinárodní výrazy jako např. podstacja (měnírna), sieć trakcyjna (trolejové vedení) apod. K té měnírně bych jen dodal, že podobné složeniny používá spousta jiných jazyků, přičemž často použije svou vlastní předponu (sub-, unter-, pod-). Místo původní druhé části slovního základu (-station) se pak objevuje např. –werk nebo různé zkomoleniny (-stacja, -stancia apod.)
(dokončení příště - asi dělám něco špatně, protože mě to nenechává moc vykecávat)
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 10:32:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Tak končí - aspoň doufám - tento příspěvek)
Na závěr chci ještě upozornit na celkem značné rozdíly mezi trolejářskými výrazy v různých typech angličtiny. Nedávno u nás byli na návštěvě Američani a musím přiznat, že se svými už tak dosti chabými znalostmi pracně získávanými hlavně četbou časopisu Trolleybus magazine (the frog = výhybka, boom = výložník atd.) jsem byl poněkud mimo.
Doufám, že Vás to neunavilo. A to jsem si určitě nevzpomněl na spoustu dalších výrazů, které se mi vybaví až poté, co to odešlu.
Zdraví Vás L.Podivín
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 13:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc se mi líbí výraz pro trolejové vedení co používají Rusové- kontaktnaja siť
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 00:22:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bulhaři mají podobný a také pěkný výraz. Pokud u přídavného jména použijeme určitý člen zní to takto:
kontaktnata mreža
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 12:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to byl moc hezkej článek o slangu..

Mě jen překvapuje, že se tu doteď neobjevila "televize", tedy venkovní BUSE transparent, jak se mu u nás s oblibou říká. Dost nepochopitelně to přešlo ale i na ceduláče. Když řidiči nesvítily zářivky na BUSE, protijedoucí do vysílačky zahlásil "nesvítí ti televize", ovšem když potkal nesvítícího ceduláče, zahlásil to samé a zajímavý tvar byl na světě.

Poslední dobou se to ale začalo používat i na vnitřní transparenty, když sem jednomu řidiči hlásil, že se mu v salonu rozbil transparent (někdo to majznul lyžema za kloubem a napůl se to vytrhlo ze stropu), pár minut nechápavě koukal a pak řekl - "Jo vy myslíte televizi? To nevadí. Já mám vepředu ještě jednu."

(Příspěvek editován uživatelem Ústečák březen 13, 2006)
Jestli je jednomotorová 25Tr lepší než celonízkopodlažní dvoumotorový Solaris, tak jsem jelen
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 20:51:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robin: krátký uhlík stojí 65,-kč a dlouhý uhlík Schunk stojí 89,-kč. Uvedené ceny jsou bez DPH 19%.
Jen pro srovnání, dlouhý uhlík vydrží min. dvojnásobnou dobu.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 20:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Míra: Tak díky moc,aspoň jsem v obraze
Podporujte MHD,slouží i vám!
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 21:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám něco z Ústí:
"trubkovice"
"pìkná výhybka"
Podporujte MHD,slouží i vám!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 14:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo, poznávám užasné práce našich dráteníků, použití nejnovějších armatur a celkové moderní vzezření ústecké sítě..
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: No ono bych podvěsný systém moc nazatracoval. Když se člověk podívá na podvěsné Kumlery např. v Salzburgu, tak jen nestačí zírat jak přes ně ty trolejbusy lítaj. Ikdyž tohle ale je samozřejmě něco jiného..., bohužel.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, pokud to je originál, je K-M nedostižný. pokud je to socialistický obšleh, tak to potom vypadá, viz Kremnica.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9 tr: Přesně tak. Ovšem podvěsné kousky - ty nověji montované, které máme u nás, jsou velmi povedené a dá se přes ně jezdit v klidu 40km/h. Někteří borci to přelétavaj až 50km/h. To ovšem ty klacky mlátí a občas to neustojí.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Míra - jen pro upřesnění, co je myšleno pojmem "krátký" a "dlouhý" uhlík? Pod pojmem "krátký" si představuji "starý" uhlík do (já tomu tak říkám) "odklopných" botek, pod pojmem "dlouhý" mám za to, že se jedná o klínovitý uhlík do botek Letros nebo Esko. Jest takto správně?

V Brně už používáme jenom tentoť "dlouhý", neb lítáme na Esko botkách (samo kromě historických vozů), měl by stát asi 70Kč, ovšem lítají nám tu občas i ze starých zásob různé dražší Schunky, SGLCarbony apod, dokonce i zvláštní "kratší" klínovité uhlíky. Některé z těchto zkušebně kdysi koupených uhlíků ne zcela přesně pasují do Esko botek a musejí se (nejlíp o nejbližší sloup veřejného osvětlení) opilovat.
Jedině 22Tr.
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru:

Jak to tak pozoruju, tak se skoro až divím, že trolejbusová doprava v Brně ještě funguje

Nebo jinak, jak to potom funguje na východě?
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda podívejte se na čas odeslání předchozího příspěvku, podotýkám, že to nebylo úmyslně.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4581
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem čas dalšího příspěvku taky nevypadá špatně To už je podezřelé.....
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: Ano, u nás je to ale opravdu něco jiného. Při jízdě s 22Tr ostatně dorazivší uvidí na vlastní oči. Myslím, že po Mariánských Lázních držíme druhé místo v soutěži o největší trolejový skanzen. Tady se přes to "lítá" třicet, občas nechybí oblíbená dodatková tabulka "15" nebo "10". Zvláště podařený je podvěsný systém v kombinaci s novými výhybkami Esko, přes které by se dalo i jet rychleji, kdyby tam inženýři sveřepě nedávali mechanicky přestavovací kříž, kde to při 15km/h vypadává. O kvalitě některých výrobků fy Esko občas netřeba se ani zmiňovat. Máme v Ústí obzvlášť vydařené kousky, kam by věž mohli rovnou přistavit a postavit jí tam stříšku. No, však ty fotky mluví samy za sebe.

Kremnica forever
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: Tak zas tak hrozné to není! Mariánky jsou případ samy pro sebe, pak není dlouho nikdo a až pak jsou ostatní provozy - záměrně neříkám které, protože jsem neměl tu čest všechny navštívit. Pokud jde o Esko armatury, tak nemohu sloužit, neb u nás se používá Elektroline. Esko máme leda sběrače na všech trolejbusech .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: Dobře, při srovnání s Mariánkami schválně přeháním, ale hrozné to je. Měl bys dorazit, vedení v centru se nám omladilo a to co vzniklo u Hraničáře je výsměch moderním trendům. Ona i celá nová trať okolo nemocnice je poněkud zvláštní, na ní vzniklé výhybky jsou pak s odpuštěním prasárny. Když musí na čtyřproude komunikaci brzdit trolejbus pod kopcem na dvacet při přejíždění z pruhu do pruhu, když musí uprostřed rondelu trolejbus zpomalit v hlavním pruhu na deset kvůli tomu, že se napojuje stopa projížděná několika vozy večer.., asi nebude všechno v pořádku. To by se prostě muselo vidět. A jediná opravdu rychloprůjezdová výhybka Elektroline se dá před přechod a před křižovatku. To je opravdu VÝSMĚCH.

(Příspěvek editován uživatelem Ústečák duben 18, 2006)
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21441
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 00:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r:
V ČB že nejsou Eska? Možná se pletu, nebo je už vyházeli, ale co u Jatek a u Kasáren (Strakonická/Husova)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 10:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dovolím si oponovat. Jsou Mariánky, dlouho nic, pak Jihlava, ještě déle nic, pak teda to ostatní. Ono i Brno je na některých místech vynikající skanzen, že snad ani ML toho nedosahují.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 11:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problémy s výhybkami, jedna jediná výhybka Elektroline, deset km, patnáct km... Jak já jsem rád, že moje trolejbuso-kilometry trávím pod tímhle vedením:


Není to jen o penězích, je to i o lidech...
Pro naštvání mimopardubických > přehled z roku 2004, od té doby doplněny další tři rychlé výhybky, u zimáku letos přibyde další.
Museum MHD a železnice v Rosicích otevírá 13.5.2006
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 11:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, je to o lidech. Je to o lidech na radnici, v DP, ale i o řidičích a také i těch, kteří vidí problémy tam, kde nejsou. Ani špičkové trolejové vedení není zárukou rychlé a plynulé jízdy trolejbusu a už vůbec ne zárukou budoucnosti provozu.
Máte provozy, kde je velice solidní vedení, přesto se tam vozy plazí (donedávna Chomutov), někde je zase vední z hlediska fandy naprosto přířerné, přesto se tam jezdí docela slušně (ano, opravdu Mariánky nebo Bratislava), zároveň je otázka jak je seštelován trolejbus a jak je na tom řidič se svými schopnostmi. Je případ, kdy na jisté tahové symetrické výhybce elektroline jede jeden řidič předpisových 15 a každé 3.kolo vypadne a jiný řidič tam doslova prostřelí 70 a nestane se vůbec nic (i policajti s raderem se dívají v tu chvíli jinam). Máte provozy, kde je i špičkové vedení ve vozovnách a nepojížděných trolejových tratích, jsou provozy, kde jsou kompromisy, vše záleží na možnostech a vůli. Takže kdybych to shrnul, vše je individuální a i pohled je subjektivní. Pokud by sám měl něco hodnotit, tak podle mne je na tom nejhůř Brno, protože reletivně má na investice, zařízení jsou tam poměrně moderní, ale prasácky nainstalovaná. Když budu chtít, nafotím něco podobného, co sem dal 353 z Pardubic i v Mariánkách, když budu chtít, nafotím "ústekou hrůzu" v Pardubicích ... A tahové armatury X podvěsné? Pánové, vaše starosti na moji hlavu ... Možná k tomu něco napíše LP, ale řekl bych, že třeba i tako UL musí trochu zvažovat, jestli mít vedení jako v Pardubicích a nemít trať okolo nemocnice, na Střekov ...
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 12:18:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_m - prosímtě neber to tak vědecky. Já jsem to sem dal jako ŘIDIČ, kterému se líbí, že nemá nikde krizový místa kvůli špatnému stavu vedení. Proto to je taky v diskusi o TV a ne o přístupu radnic k výstavbě tratí.
A prostě nekteré paskvily odjinud (zuby na troleji, křivé trubky ve výhybkách, oblouky vnějškem zatáčky a podobně) v Pardubicích nenafotíš ani když budeš hodně chtít... Snad jen křivých sloupů máme dost, předkové nějak nepočítali s tím, že město je celé na písku.
Museum MHD a železnice v Rosicích otevírá 13.5.2006
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4600
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TM: Asi tak, v jistém provozu vedoucí vynadal řidiči, že jel na rychloprůjezdné výhybce 28 km/h, když se tam smí jet jen 20. Nestačil jsem žasnout
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 15:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Tak tyhle výhybky o kterých mluvíš, jsou téměř vyházené a jsou vesměs nahrazeny Elektroline (ca 5 měsíců zpět), ale některé ještě zbývají. To, jestli jde o Esko si netroufám říci, protože to na nich není ani napsané a ani jsem je nikde v žádném jiném městě neviděl.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21481
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 02:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy tam na to teda kouknu. Kdybych neměl děravou paměť, tak Ti to řeknu přesně co a proč tam za výhybky bylo (částečně je)...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 08:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby to nebyl el. line, protože taky dělá podvěsné.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 18:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9 tr: Nee, tohle je tahová, ale nerychloprůjezdná () - no prostě se přes ně rychleji jak 30 jet nedá, jinak by vypadl, a i tak to dělá strašný kravál při průjezdu.
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let od obnovení trolejbusů v Českých Budějovicích
Míra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.185.234
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 22:03:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: pochopil si to dobře, ceny jsem bral z DP Ústí a Teplic. Možná v některých podnikách mají nasmlouvané jiné ceny, podle druhu a odběru ks. V zimě používáme jinou kvalitu uhlíku, tak tam taky asi bude jiná cena.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 12:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.ukrelectro.h11.ru/images/photo/kir_centr.jpg

Tak tohle nemá chybu. Opravdu, kam se hrabe 3 cestná sjížděčka u Slatiny
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 13:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9_tr ten odkaz nějak nevalí, zkontroluj jestli jsi nám udal správnou adresu.

Míra - v zimě na ranní protahovaní se u nás používají krásné ocelové uhlíky. Bohužel jsou z naprostého "bláta", spíše mi to připomíná nějaké plastelínoželezo, takže podle toho to protahování stojí za prd, a jak by řekl kolega, "nebere to šponu"
Jedině 22Tr.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 13:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zapomněl jsem dodat, že ze zjevných důvodů je zakázáno protahovat tratě 22Tr...
Jedině 22Tr.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 14:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://ukrelectro.h11.ru/images/photo/kir_centr.jpg
http://ukrelectro.h11.ru/kirovograd.html
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 14:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by se u nás líbilo. Snadná údržba, variabilnost..
Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 17:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ďalšia smutná spomienka na trolejbusovú dopravu v Banskej Bystrici. Pred rokom bola vybudovaná posledná trolejbusová trať k hypermarketu Tesco.

Pripravil som fotky s jej výstavby ako spomienku.

http://www.mimi.ic.cz/thumbnails.php?album=6
mimi ICQ 197-757-627

<a>http//www.mimi.ic.cz</a> -galéria
Citytrans
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.158.183
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 22:39:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať Ostrov - Jáchymov minulostí.

http://www.citytrans.info
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 21:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovéto výhybky se nám pomalu ,ale jistě začínají rozmáhat v HK,dají se projet poměrně rychle, i když je to podvěsné provedení. Místo sjízdných trubek je trolejový drát. Mám dojem,že jsou v ČR jediné svého druhu a provedení:


15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 21:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, teď by nás ještě mohly předběhnout Mariánky...
Fanclub 22Tr

Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 11:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robin> Mam pocit, ze presne tyhle vyhybky jsou v Brne na krizovatce Veslarska x Pisarecka, a Pisarecka x Antonina Prochazky. Nyni se kvuli stavbe MUK Hlinky nepouzivaji.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 11:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r: podle mě jsou tam ale s trubkou.
Připíjím na Vaši rakev. Nechť je vytesána ze stoletého dubu, který já zítra zasadím
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 20. června 2006 - 23:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Málem bych zapomněl:

Široké trolejbusové veřejnosti se oznamuje, že v Brně v tichosti zmizela poslední proudově stavěná vyhýbka na širé trati. Asi před týdnem byla nahrazena vyhýbka odbočky do vozovny Komín ze směru od ulice Veslařské (kde nyní jezdí výluková linka x25), a to standartní vyhýbkou ESKO ovládanou systémem RIS. Proudem stavěné vyhýbky jsou tak nyní ke shlédnutí v areálech vozoven.
To je votřesný.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 16:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám jednoho angličana z Plzně:

15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 20:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá informace z Ústí: ze sobotní akce ČNDS s trolejbusem 22Tr jsme se od pracovníka DP dozvěděli, že jediná rychloprůjezdová výhybka ve městě (fy Elektroline) bude pro zastaralost odstraněna.

Třeba něco dodati?
Fanclub 22Tr

Jezdí to? Jezdí, tak na co si furt stěžujete?!
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 20:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se nemýlím, staneme se tak jediným městem v celé České republice (co Slovensko?), kde nebude všehovšudy žádná rychloprůjezdová výhybka, a to ani ve vozovně. Ten pokrok, kde se to zastaví...
Fanclub 22Tr

Jezdí to? Jezdí, tak na co si furt stěžujete?!
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 02. července 2006 - 21:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To snad není pravda...to už jsem myslel,že horší to být nemůže...
15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 11:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tak mě už to ani neštvě, po těch létech mě to maximálně tak pobaví. To víte, budem rarita. Takovej trolejbusovej skanzen.
Fanclub 22Tr

Rarita v Ústí nad Labem - rychloprůjezdová výhybka. POZOR: již jen pár dní...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 17:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák: No tak vám jedině zbývá přesvědčit všechny, že ta křížení a výhybky nesou značku Kummler .
2.5.1991 - 2.5.2006 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 13:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že všichni se při pohledu přesvědčí, že je to značky "Koleno Wseboritz", protože ten prasácký systém je prostě originál. Předevčírem jsem se koukal na jednu výhybku (podvěsný systém, proudovka, ne rádiovka, r. instalování 2006 /zhruba únor/) no a jedna trubka tam byla tak příšerně pokroucená, no v nejbližší době to půjdu vyfotit, když po tom přejel trolejbus a nic se nestalo, valil jsem oči ještě víc, i když je pravda, že jel asi 8 km/h. je to tak 2 měsíce, co pár metrů od této výhybky urval se kus trubky na kříži a všechny trolejbusy musely projíždět v protisměru s přepnutou polaritou a pak zase zpět. No prostě... Kdyby ty hrůzy podvěsný aspoň stavěli normálně...
Autor v tomto příspěvku vyjadřuje svůj osobní, subjektivní názor. Necítí se nucen ho propagovat jako pravdu Boží.
_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 21:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opakuji svůj inzerát:
Vyměním rychloprůjezdné dálkově řízené výhybky za podporu výstavby dalších trolejbusových tratí. Zn. Teplice - Ústí

Věřte maloměrní, že vyměnit podjezdné výhybky za tahové je po výměně několika lidí snažší, než oživit, či rozšířit trolejbusový provoz.
Aneb co by daly Teplice za některé smysluplné tratě ( Olympia kolem Kauflandu, smyčka Interspar, nebo alespoň propojení v Šanově) či nedejbože v Bánské Bystrici za provoz jakýchkoliv trolejbusů pod jakýmikoliv výhybkami.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 00:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jasně, všude je něco, ale kdyby to aspoň stavěli normálně. To už by bylo lepší jezdit po drátech vysokého napětí Nejlépe 600 Vss
Autor v tomto příspěvku vyjadřuje svůj osobní, subjektivní názor. Necítí se nucen ho propagovat jako pravdu Boží.
_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3182
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 14:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě.
 
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 22:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vypadá to zajímavě a hlavně bude to mít asi svůj účel
Makrelu neumeješ.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace