K-report
 

Archiv do 13.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Dopravci a linky » Dopravci a linky - diskuse » Archiv do 13.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodej jízdenek na MHD přímo u řidiče je doplňková služba...většinou se to tak i nazývá jako "doplňkový prodej jízdenek u řidiče". Tomu, že má dopravce omezené podmínky pro přijímání hotovosti se opravdu nelze divit, protože řidič má svoji práci a není pokladní. A v městské dopravě má té práce až dost na to, aby se ještě staral o nějaké větší sumy peněz a problémy s nima. Tudíž...hypermarket má jako hlavní činnost prodej a dopravce přepravu osob. K tomuto by se mělo přihlížet. Proto je rozdíl jít s 500 Kč bankovkou pro mléko do Tesca než jít s téže bankovkou do autobusu linkové, popř. městské dopravy.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2590
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Synergy: ???
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2593
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 21:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm, Ares1 a další:
No jesti to opravdu vidíte takto...
Já to vidím jako (post)socialistické manýry. Zatímco u racionálně tržně fungující firmy by se při takovémto vracení ještě řidič omlouval, že mu to tak dlouho trvá, tak v různých(ex)ČSAD, DP a podobných pohrobcích socialistického "hospodářství" dají nepokrytě najevo, že je to obtěžuje a potom se diví, proč zájem o jejich služby (či spíše "služby") klesá a namísto toho, aby se zamysleli nad vlastním přístupem ke klientele, tak to svádějí na nepřející politiku, nešvary konzumní společnosti, či jiné, spíše chimérické, důvody.
Takže když píšu na tomto DF něco proti VHD, a zejm. autobusové dopravě, tak je to právě kvůli takovýmto zabedněným mudrcům, kteří než aby něco udělali, tak raději budou hodiny "zuby-nehty" vymýšlet důvody, proč to nejde.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: Osobně jsem proti monopolům ex s.p. ČSAD v některých krajích a proti současným ČSAD, které zaspaly dobu. Ale opravdu si musíme uvědomit, jaký je hlavní učel podnikání jednotlivých subjektů.
Podle Vás by teda řidič na lince z Radnic do Líblína /býv. okr. Rokycany/, kde se jezdí převážně s mikrobusem Iveco a jezdí většinou děti za 1/2 jízdné ,měl vozit sebou částku v rozmezí 5 - 10 000 Kč kvůli tomu, aby měl třeba jednou za rok na rozměnění větší bankovky.
Nevím, ale já když chci jet autobusem, tak si vždy připravím vhodný obnos a nesnažím se všechny drobné utopit v automatu na pití nebo tyčinky.
Příkladně z Plzně, Černic do Plánice 52 Kč...tak normální mě přijde platit tak do 200 bankovky. Plzeň-Lhůta...normální mě přijde do 100 bankovky.
Plzeň-Praha...myslím, že 500 ještě.
Proto si myslím, že by řidiči měly mít u sebe obnos, který je daný zvyklostmi na daných linkách a ne, aby každý měl u sebe 10 000. Ono taky mu ty peníze může někdo ukrást a ono 10 000 pro řidiče není zrovna málo.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.147
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 22:45:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: jděte k šípku s takovouhle logikou. Samozřejmě že kdyby mě zaměstnavatel postavil do krizové situace (permanentní nedostatek drobných), tak bych musel nějak reagovat. Ale to snad ještě neznamená, že je to tak správně.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale opravdu si musíme uvědomit, jaký je hlavní učel podnikání jednotlivých subjektů.

Ten je všude stejný. Hájení zájmů majitelů v podobě maximalizace zisků a tržní hodnoty firmy.

Nevím, ale já když chci jet autobusem, tak si vždy připravím vhodný obnos a nesnažím se všechny drobné utopit v automatu na pití nebo tyčinky.

Pokud bych snad měl na takovýchto autobusech být závislý, tak bych na to myslet opravdu nechtěl. Byla to to pro mě komplikace, která by mě rozhodně motivovala poohlédnout se pro příště po jiné možnosti cestování.

Ono taky mu ty peníze může někdo ukrást a ono 10 000 pro řidiče není zrovna málo.

Vy to holt vidíte z pohledu řidiče, já z pohledu cestujícího. Já se bez řidiče obejdu (mohu jet autem), řidič bez cestujících ne, protože prázdný autobus nemá smysl, resp. zbydou mu tam cestující, kteří jsou na autobus odkázaní a takovéto klientele a dopravě se možnán poněkud pejorativně, ale zcela výstižně, říká socka...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD BKP aha z tvojí poslední věty si přečtu že busem jezdí socky...
Tak tohle je největší hloupost kterou jsem si tu přečetl.Co si o tom myslím to radši psát nebudu nechci si vysloužit napomenutí od MZ.
P.S. jo bez řidiče se obejdeš jen dej pozor aby si v tom busu jednou neskončil sám.
Ano vidím to z pohledu řidiče i cestujícího.
Nemá cenu dál to rozvíjet neb jediný argument který prezentuješ je že je to socialistické apod.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi to nedá, abych nezareagoval:

I pokladní v Tescu dojdou drobné na vrácení, ale ta má možnost rozměnit si s kolegyní, zavolat si hlavní pokladní a vyžádat si další hotovost do kasy.
Řidič na lince uprostřed polí tohle udělá dost těžko. Nebo si snad někdo myslí, že zavolá mobilem a někdo mu přijede rozměnit?
Ad částka v "nerozbitné kase" - jak bylo řečeno, ukrást se dá vše a navíc, když budu mít cca 100 busů, tak si vynásobte požadovanou částku a tohle jsou mrtvé peníze, které dopravce nemůže použít na nic, jen mu tak leží v autobuse a čekají, až je někdo ukradne. A když mu nepůjde ukrást pokladna, klidně s busem ujede, i to se samozřejmě děje (v menším měřítku, ale děje).
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 09:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp:
Hájení majitelů v podobě maximalizace zisků a tržní hodnoty firmy.
No...nevím, ale že by se všichni autobusový dopravci řídili tímto se mě nezdá, to by pak mohli podnikat v jiných oblastech. O zisk jde každému podnikatelskému subjektu, ale musí se najít rovnováha mezi přiměřeným ziskem a službami pro jejich klienty-zákazníky. Ale je pravdou, že v našem rádoby kapitalismu je to většinou trochu jinak.

Jinak já se to snažím vidět jak svýma očima-cestujícího, tak se snažím vžít do role řidiče autobusu. Nevím, ale každý soudný člověk musí uznat, že nemá prostě cenu na některých linkách vozit zbytečně tisíce, za které navíc zodpovídá řidič. Ten řidič jezdí sám, přičemž pokladní v HM pomůže sousedka nebo přední pokladní, jak už zde bylo řečeno. Měly by být ohledy na obou stranách. Jinak já třeba taky někdy platím nákup za cca 50 Kč tisícikorunovou bankovkou, ale v tom je právě ten rozdíl. Byl jsem brigádně na pokladně a když došli třeba drobné nebo velké bankovky...to už je jedno...tak jsem zavolal a během 5i minut mě je dodali. Ale to by pak taková dopravní společnost musela mít xy dispečerů na různých místech a to opravdu jaksi nejde.
Jinak kdo chce jezdit autem, tak ať si klidně jezdí, je to jeho svobodná volba ostatně, ale tohle určitě nebude důvod, aby lidi přesedali z autobusů do aut.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 10:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznejme si pro spoustu lidí je na druhou stranu hledání drobných. Já ráno začínal se sedmisty v kovákách a večer, jsem měl stovku. Přitom, když už jsem někoho požádal o drobné, většinou měli a našli.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 12:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přitom, když už jsem někoho požádal o drobné, většinou měli a našli.
Ono jde taky o to, ze vetsina automatu v nasi zemi papirovky neprijima. Takze spousta lidi si je snazi usetrit prave na automaty.
Uz se mi stalo, ze me ridic pozadal o drobne, tak jsem mu je dal, ale pak jsem si na konecne musel dojit do hospody na kofolu, abych mel drobne na listek na mhd ...

Myslim si, ze platit napr. jizdne 30kc bankovkou 200kc neni drzost, ale realita. A rozhodne ne vsichni cestujici budou platit 200 kc - mnoho jich bude mit cipovou kartu, nebo bude mit drobne.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
z tvojí poslední věty si přečtu že busem jezdí socky...
Tak tohle je největší hloupost kterou jsem si tu přečetl.Co si o tom myslím to radši psát nebudu nechci si vysloužit napomenutí od MZ.


VHD (nejen autobusová) mimo místa se silnou poptávkou typu hlavní trasy mezi významnými sídly, či (pří)městská doprava ve velkých městech/aglomeracích, popř. další místa typu letoviska*, je - ze zcela logických a přirozených důvodů - využívána zejména těmi, kteří nemají jinou možnost. Je de facto provozována jako sociální služba (zkráceně socka) státu pro vytypované skupiny: např. ty, kteří by za jízdu autem museli dávat pro ně značné sumy, pro děti, kterým by jinak rodiče museli hradit nějakou dražší službu...

*v praxi např. linková doprava z obcí do 3 000 obyvatel do města s 30 000 obyvatel + tamní MHD
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm:
jediný argument který prezentuješ je že je to socialistické apod.

Je to hlavně nepohodlné a vzkaz dopravního podniku cestujícím typu zařiďte si to jak chcete, ale nás většími bankovkami neobtěžujte, je mírně řečeno protizákaznický.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I pokladní v Tescu dojdou drobné na vrácení, ale ta má možnost rozměnit si s kolegyní, zavolat si hlavní pokladní a vyžádat si další hotovost do kasy.
Řidič na lince uprostřed polí tohle udělá dost těžko. Nebo si snad někdo myslí, že zavolá mobilem a někdo mu přijede rozměnit?


A jak to vlastně dělají takové České dráhy, že to tam jde? S bankovkami vyšší NH jsem nikdy neměl problém ani na zapadlých nádražíčkách, ani u průvodčích ve vlacích. Jednou jsem platil cca 30 Kč tisícikorunou, průvodčí mi vracel hóóódně mincemi a celou dobu se miomlouval, že nic lepšího nemá. S přístupem 'to máte moc velký, jaktože jste si nerozměnil' jsem se nesetkal, a to dokonce ani na Moravě, když jsem mluvil typicky pražským přízvukem...

částka v "nerozbitné kase" - jak bylo řečeno, ukrást se dá vše

To je hezký, takže čemukoli, co lze ukrást, se raději vyhneme?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, ale cestující, kteří by rádi použili MHD by měli před nástupem mít platný doklad pro cestu MHD. To že lze zakoupit u řidiče MHD jízdenku je vlastně poslední šance prodeje, která by měla být využívána opravdu v "nouzi". Myslím si, že této služby by se nemělo zneužívat tím, že přijde cestující za řidičem s 200 či 1000 Kč a bude po něm chtít jízdenku! Takto si doplňkovou službu teda nepředstavuji. Navíc srovnání s marketem je opravdu bizardní a jsou zde srovnávána jabka s hruškama.
Nebráním se vracení lidí, ale přepravní tarif tady v ÚL mluví jasně! Cestující kteří si chtějí zakoupit jízdenku u řidiče musejí mít připravenu hotovost na tuto koupi, čili 13Kč před nástupem do vozidla. Takže v jednom směru je proto jakékoliv vracení nesmyslné a záleží jen na řidiči, jestli vrátí nebo ne, protože cestující porušil přepravní řád tím, že neměl připravenu hotovost.
Navíc nesouhlasím s názorem, že by řidiči měl vracet na větší bankovky než 50Kč, protože to není jeho problém a to že bankomaty vydávají jen hodnoty 200Kč a více není problém řidiče! Jestliže to někomu vadí, měl by snad zatlačit na bankovní ústavy a ne si to rozměňovat u řidiče MHD!
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O zisk jde každému podnikatelskému subjektu, ale musí se najít rovnováha mezi přiměřeným ziskem a službami pro jejich klienty-zákazníky.

Svatá prostoto! Služby pro klienty jsou prostředkem k dosažení cíle - tedy obyčejně (a zjednodušeně řečeno) zisku.
A ono hledání rovnováhy spočívá:
1) na straně nabízejícícho na snaze za co nejmenší službu získat co nejvíce peněz
2) na straně poptávajícícho na snaze za co nejméně peněz získat co nejlepší službu
...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc srovnání s marketem je opravdu bizardní a jsou zde srovnávána jabka s hruškama.

To je sice hezký, ale... Market mi prodává zmrzlinu, či mouku, či službu v podobě splátkového prodeje, DP mi prodává vlastní službu v podobě přepravy.

Cestující kteří si chtějí zakoupit jízdenku u řidiče musejí mít připravenu hotovost na tuto koupi, čili 13Kč před nástupem do vozidla. Takže v jednom směru je proto jakékoliv vracení nesmyslné a záleží jen na řidiči, jestli vrátí nebo ne, protože cestující porušil přepravní řád tím, že neměl připravenu hotovost. ... Navíc nesouhlasím s názorem, že by řidiči měl vracet na větší bankovky než 50Kč

Ale jdi, ty brepto. Zákon mluví jasně. Tam, kde dochází k placení, prodávající musí přijmou jakoukoli platnou českou minci/bankovku, maximální omezení je v tzv. "přiměřeném množství", detaily viz. výše.
Nějaká zmínka v přepravním řádu má asi stejnou sílu, jako "proslulé" cedulku v restauracích u věšáků "Za odložené věci neručíme!".

to někomu vadí, měl by snad zatlačit na bankovní ústavy...

...anebo jet autem!
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neřekl bych že jsem brebta! Prostě si dopravce určil podmínky za jakých přepraví cestující toť vše. A nemyslím si, že tím cokoliv porušuje. Vzhledem k tomu, že VY používáte vlastní dopravy je Vám přeci fuk jak je k tomu postaví někdo z nás socek, kteří využívají MHD! Vy prostě nejste schopen ve své ješitnosti ani pomoci k tomu, aby jste si připravil drobné pro řidiče a raději mu dáte co největší bankovku ať se stará co? To je tada přístup, ani se nedivím že řidiči nadávají na cestující, pár takových a raději tu dopravu zrušíme, protože podle Vás by museli i socky jezdit autem. Gratuluji, myslím si, že máte opravdu pozitivní přístup k tomuto problému....
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25689
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cestující porušil přepravní řád

A přepravní řád snad smí být v rozporu s vyšším právním předpisem?!?
Naopak, už jen to, že na zastávkách, kde není trafika, ani automat, je cestující za tuto skutečnost penalizován, se mi vůbec nelíbí.

Samozřejmě chápu význam doplňkového prodeje, budu radši, když bude fungovat s omezením (zaplatím nedobrovolně více a ještě musím mít drobné), než aby nebyl vůbec. Ale toho obtěžování cestujícího (v dotované dopravě, zejména pak městské se mi příčí použít označení zákazník) by mělo být v co nejnižší míře.
Už takhle je samotný přepravní řád vůči cestujícímu naprosto sprostý - zkuste si jen tak cvičně spočítat, co všechno cestující MUSÍ, kolik toho naopak SMÍ, a nakonec kolik toho MUSÍ splnit dopravce.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 13:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je sice hezký že cestující zákazník něco musí, ale to by ta doprava měla být zadarmo a pak by odpadly jakékoliv věci ohledně placení jízdného. Dále kdyby se cesujícímmu povolilo všechno, tak by dopravce asi kupoval pomalu každý měsíc nový autobus. Vezme-li, že by se povolilo kouření, znečišťování a vůbec všechno, asi by jsme se za chvíli vozili v pojízdném chlívu než v autobuse....
Když vezmu, že cestující není ani schopen ohlásit řidiči, že se ve voze poblil nebo nějak zasral sedačku, aby měl řidič možnost nechat si vyměnit včas vůz aby tím ostatní lidi nebyly obtěžováni...
běřte si to zkusit, nechat si za 58,6 hrubého nechat si nadávat, prodávat jízdenky a dodržovat JR v tom provozu co je nyní, k tomu musíme mít ohled že za sebou máte až 150 lidí ve špičce v kloubáku.... Není to obhajoba řidičů, ale zkus te si to a pak sem napiště názor, jak se vám to líbilo
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2610
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida:
A nemyslím si, že tím cokoliv porušuje.

Porušuje. Viz. archiv této diskuze, konkrétně příspěvky od P11, Magiq a Quex z pondělí, 11. září, mezi 12:03 a 14:17

Vzhledem k tomu, že VY používáte vlastní dopravy je Vám přeci fuk jak je k tomu postaví někdo z nás socek, kteří využívají MHD!

Nic takového jsem nenapsal. Tuto větu od vás považuji na hrubé a záměrné zkreslování mých příspěvků. Jak se s tím vyrovnáte, je na vás.

je sice hezký že cestující zákazník něco musí, ale to by ta doprava měla být zadarmo a pak by odpadly jakékoliv věci ohledně placení jízdného. Dále kdyby se cesujícímmu povolilo všechno, tak by dopravce asi kupoval pomalu každý měsíc nový autobus. Vezme-li, že by se povolilo kouření, znečišťování a vůbec všechno, asi by jsme se za chvíli vozili v pojízdném chlívu než v autobuse....
Když vezmu, že cestující není ani schopen ohlásit řidiči, že se ve voze poblil nebo nějak zasral sedačku, aby měl řidič možnost nechat si vyměnit včas vůz aby tím ostatní lidi nebyly obtěžováni...


Ta Martinova věta byla myšlena poněkud jinak.

běřte si to zkusit, nechat si za 58,6 hrubého nechat si nadávat

Jistě, nejsou to žádné závratné peníze, ale když na to někdo dobrovolně (z právního hlediska)přistoupí, tak nechť dodrží to, k čemu se zavázal.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25695
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, spíš mi šlo o dikci různých přepravních řádů. Samozřejmě ta „právní podoba” nemůže mít nějaké kudrlinky, ale ve vozidlech nebo na zastávce by se nějaká „lidská” verze vyvěsit (v závěru s odkazem na tu strohou úřední) snad mohla.

Ale to je až to poslední, jen jsem na to chtěl upozornit, že takový přístup moc nikoho lákat k využití služeb nebude.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teď mi prosím po pravdě odpovězte: Ce takový problém mít připraveny drobné mince na zakoupení jízdenky u řidiče?
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná jsem ty příspěvky pochopil špatně, proto se omlouvám těm, kterých se to dotklo, ale co by jste chtěli od hloupého řidiče MHD, který nemá ani na to, aby mohl vracet peníze zákazníkovi, když si přijde v doplňkovém prodeji zakoupit jízdenku... naše společnost upadá, s tím nic neuděláme
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25696
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě není a považuji to i za slušnost. A věřím, že většina by ty drobné i měla, když by o to řidič (přepravní řád) pouze slušně požádal a ne striktně řekl, připrav si drobný, jinak nejedeš. (Navíc dost pravděpodobně protiprávně.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25698
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida:
To rozhodně není na adresu řidiče/řidičů, ale dopravních podniků. Řidič v tom je nevinně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vůbec to z těch příspěvků nevyznívá, spíše to vyznívá na adresu řidičů, čemuž se samozřejmě nedivím, protože zákazník přijde do styku jen s tím řidičem, který to odskáče, a to doslova, za vedení podniku

(Příspěvek byl editován uživatelem Pida.)
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2611
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teď mi prosím po pravdě odpovězte: Ce takový problém mít připraveny drobné mince na zakoupení jízdenky u řidiče?

Za sebe mohu říct, že pohodlnost. Nechci průběžně myslet na to, jestli mám při sobě vhodné mince na to, či ono. Nemluvě o situacích, kdy vyrazím jen tak na "lehko", tj. pouze s telefonem a třeba tisícovkou v kapse.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2612
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 14:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě není a považuji to i za slušnost. A věřím, že většina by ty drobné i měla, když by o to řidič (přepravní řád) pouze slušně požádal a ne striktně řekl, připrav si drobný, jinak nejedeš.

Jistě. Pokud chce 20 Kč a já má dvacetikorunu, tak mu ji dám, než abych si nechal na dvacetikoruny "rozdrobit" třeba dvoustovku. Ale pokud mám pouze dvoustovku, tak prostě dám dvoustovku a ať si s tím poradí.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to je dost dobré a stejně tak alibistické jako kdybych naboural vy vyjíždění auto a odvolal bych se na to: Řidiči autobusu hromadné dopravy osob nebo trolejbusu musí v obci řidiči ostatních vozidel umožnit vyjetí ze zastávky nebo ze zastávkového pruhu, a to snížením rychlosti jízdy, popřípadě i zastavením vozidla; řidič autobusu nebo trolejbusu přitom nesmí ohrozit zejména řidiče vozidel jedoucích stejným směrem. (§ 25 osdt. 6)
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: a ještě ohledně toho, by mě zajímalo jak by jste se zachoval třeba v Teplicích, kde pokladny u řidiče neberou bankovky a nevrací drobné a vy si vyrazíte pouze s dvoustovkou....

(Příspěvek byl editován uživatelem Pida.)
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25708
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zavolal si taxíka nebo šel pěšky
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 15:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pida ,milanm vidím že víte o čem mluvíte.
Bohužel někteří to nevědí.
Příklad dnes z rána.Student nastoupil a měl platit 10.50kč.Dává řidiči 500kč,Ten nemá a táže se mladíka to nemáš drobný?Mladík šátrá v kapse a vytahuje hrst drobných.Tak mi bkp řekni že to není o slušnosti.Je.Je to jen pohodlnost cestujícího.A pochopitelně trestají právě toho řidiče.
Jinak to tvoje že doprava je sociální tak nemluv takové věci.Já mám taky auto ale do práce jezdím radši autobusem.Mohu v klidu dospat,a nemusím se o nic starat.Jo některým lidem připadá jízda autobusem sprostá apod.Jenže to jsou nafoukaní hlupáci.
AD přepravní řád no nemyslím si že je na škodu.Takové věci mít nemusíme až tehdy když bude ve společnosti vládnout úcta a ne sprostost.
Bohužel lidé v naší zemi musí mít nad sebou bič protože jinak vše co je dáno obcházejí.
Ad. bývalé provozy ČSAD chci aby ti co to kritizují se neschovávali a napsali jména těch společností které se tak chovají.Pak se o tom dá věcně diskutovat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2616
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to je dost dobré a stejně tak alibistické jako kdybych naboural vy vyjíždění auto

???
(Co konkrétně máte teď na mysli?)

jak by jste se zachoval třeba v Teplicích, kde pokladny u řidiče neberou bankovky a nevrací drobné a vy si vyrazíte pouze s dvoustovkou....

Neznám konkrétní teplické podmínky, ale...
Předpokládám, že bych to (coby nekonfliktní typ) nechtěl hnát do krajností, takže měl-li bych mince, tak bych jimi zaplatil. Pokud ale ne, tak bych usiloval o dohodu s řidičem (byť si nedokážu představit, co jiného, než jízdu "na černo" bych mohl dohodnout), anebo bych se obrátil jinam (nadřízený onoho řidiče, anebo třeba O2 asistenční služba) pro pomoc. Ale to by byla spíše improvizace. Nevím, jak by toto mohlo dále pokračovat.
V případě, že v Teplicích je možno bez kontroly nastoupit do vozu MHD, tak bych mohl jel i na černo. V případě přepravní kontroly bych se odvolal na předchozí situaci. Dále by následovala buď dohoda, anebo - v krajním případě - dva nezaměstnaní: jeden bývalý řidič a jeden bývalý revizor.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k tomu, že v TP je nástup předními dveřmi a placení do kasy, která nevrací - nevím jestli by dohoda byla mořná.

U toho druhého to, že když mám třeba linku 13, tak čekám až projede třeba i 30 aut, než mohu opustit zastávkový záliv, byť podle zákona bych ho měl opustit již u cca třetího auta, protože dostatečně včas dám znamení o směru jízdy a ze zákona by mi to auta měla umožnit... bohužel se to tak neděje a stejné je to s tím tvrzením, že řidič je povinnen mít na vrácení peníze, když pouze zajišťuje doplňkový prodej, prostě alibistické tvrzení podložené zákonem. Taky bych se jako řidič mohl řídit zákonem, ale pak by ta doprava osob asi nebyla moc bezpečná
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25714
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesouhlasím. Že řidiči nepustí vozidlo ze zálivu a poruší tak příslušný paragraf (Řidiči autobusu hromadné dopravy osob nebo trolejbusu musí v obci řidiči ostatních vozidel umožnit vyjetí ze zastávky nebo ze zastávkového pruhu, a to snížením rychlosti jízdy, popřípadě i zastavením vozidla), rozhodně nezakládá právo na jejich ohrožení (řidič autobusu nebo trolejbusu přitom nesmí ohrozit zejména řidiče vozidel jedoucích stejným směrem.).

Tedy opět, bohužel je pouze na řidičovi, jak se s tím vyrovná, když někoho při vyjíždění sejme, moc mu nepomůže, že ten dotyčný ho nepustil.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2618
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příklad dnes z rána.Student nastoupil a měl platit 10.50kč.Dává řidiči 500kč,Ten nemá a táže se mladíka to nemáš drobný?Mladík šátrá v kapse a vytahuje hrst drobných.Tak mi bkp řekni že to není o slušnosti.Je.Je to jen pohodlnost cestujícího.A pochopitelně trestají právě toho řidiče.

Viz. můj příspěvek # 2612 z 13. září 2006 - 14:55:08
Jinak, slovo trestat je v tomto případě poněkud nevhodné.

Jinak to tvoje že doprava je sociální tak nemluv takové věci.Já mám taky auto ale do práce jezdím radši autobusem.Mohu v klidu dospat,a nemusím se o nic starat.Jo některým lidem připadá jízda autobusem sprostá apod.

Ano, i já používám VHD.
Ale problém je hlavně v dotacích na VHD:
Jiná situace je ve velkých městech, kde se rozhoduje mezi dvěma zly, menším, jestli financovat VHD, anebo větším v podobě IAD. Ale v menších místech, kde IAD být prostě musí a VHD zde je pouze jako doplněk není k dotacím důvod jiný, než právě sociální. Kdo chce takto autobusem jezdit, tak ano, ale za svoje, tzn. na nedotovaných linkách. Jiné je to u spojů pro důchodce pro školáky, což je sociální služba (stejně jako např. rozvážení obědů důchodcům).

AD přepravní řád no nemyslím si že je na škodu.Takové věci mít nemusíme až tehdy když bude ve společnosti vládnout úcta a ne sprostost.

Tak to je opravdu naivní představa.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne tak docela, protože jestliže bych dokázal, že cca 3-4 vozidlo mi neumožnilo odjet ze zastávkového zálivu, tak jsem ho neohrozil a ani neomezil, protože jsem předtím dal včas znamení o tom, že budu vyjíždět. Takto jsem dostatečně splnil podmínku zákona a řidiči IAD ne.
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2620
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: Takže nedodržování jedné normy zakládá nárok na nedodržování normy jiné (dle vlastního výběru)?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ne, jen odkazuji jak se obecně nedodržují důležitější zákony, než jen to, že řidič nemá u sebe dostatečnou hotovost pro vrácení!
Ale zároveň odkazuji na to, že v této zemi není snaha se k sobě slušně chovat, ať v dopravě nebo v lidských vztazích. A jak jste sám napsal, jste pohodlný a raději zaměstnáte řidiče hledáním peněz na vrácení, než aby jste si připravil drobnou minci na zaplacení v doplňkovém prodeji! Já ještě bouračku neměl, ale jen jsem na to prostě poukázal.... a těch 30 vozidel se mi bohužel už několikrát stalo, protože linka 13 jezdí po hlavním tahu z Lovosic do Ústí n.L.
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 16:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy pročítat si zpětně tyhle příspěvky o cestovném je skutečně lahůdka .... takže možná by chtělo přihodit i pohled o čistě lidské slušnosti, kterou by měl být člověk v civilizovaném světě obdarován.
Pokud se chystám někam na cestu tak se na to pochopitelně připravuji, obléknu se umyji se (někdo se místo mýdla obloží třeba hromadou bankovek) a pokud využívám služeb dopravce vím, že to je za smluvní podmínky na základě které si buď před jízdou zakoupím jízdenku a nebo si připravím obnos na jízdné. Je to tak těžké ? V obou případech udělám stejný úkon - připravím se na to, že využiji dopravní prostředek a nebudu u toho zbytečně zdržovat ani řidiče ani ostatní cestující. No a někdo jde na cestu s tím, že bude "King", který frajersky vytasí velkou bankovku.... tedy aspoň tak to z některých příspěvků zde vyznívá.

Jen tak pro zajímavost, možná by se řidič také mohl zvednout a chtít nejdříve zkontrolovat zda "bankovní" cestující není náhodou upatlán od zmrzliny či jinak nešťastně znečištěn, aby ho nakonec nepustil do vozidla. Bylo by to v souladu s přepravním řádem ......
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2623
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 17:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida:
Vzhledem k tomu, že v TP je nástup předními dveřmi a placení do kasy, která nevrací - nevím jestli by dohoda byla mořná.

Takže to obrátíme - co bych měl dělat? Jsem v Teplicích příležitostně, takže nemám předplatní jízdenku, ale z nějakého zdroje vím, že je možno platit přímo řidiči. Nastupuji do vozu, podávám mu stokorunu a...
...jak se celá situace může dále vyvíjet?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 18:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

situace by se odvíjela dále tak, že by jste byl vyzván zaplatit příslušný obnost do kasy, která nevrací. Kdyby jste neměl, byl by jste slušně vyzván k opuštění vozidla, protože dopravce eliminuje přepravu černých pasažérů tím, že se plací hotově (v drobných mincích) přímo do kasy u řidiče. Řidič nemá žádnou pivinnost rozměnit zákazníkovi peníze, protože na to není vybaven a ani nemá k tomu žádnou povinost, cestující je povinen mít před nástupem mince v nominální hodnotě.
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2628
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 18:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud využívám služeb dopravce vím, že to je za smluvní podmínky ... a nebo si připravím obnos na jízdné

Ale právě, že žádná takováto smluvní podmínka neexistuje. Jediná věta, co zde je, je protiprávní. Tím snad má být někdo vázaný (i neprávním způsobem)?

Jen tak pro zajímavost, možná by se řidič také mohl zvednout a chtít nejdříve zkontrolovat zda "bankovní" cestující není náhodou upatlán od zmrzliny či jinak nešťastně znečištěn, aby ho nakonec nepustil do vozidla. Bylo by to v souladu s přepravním řádem ......

Fajn, nejsem proti. Ale pouze za předpokladu, že bude vylučováno (dle článku ve smluvních podmínkách) i další nevhodné, ostatní cestující obtěžující oblečení a vzezření jiných cestujících, jako např. tenisky a batohy k obleku, ponožky (nejlépe bílé) v sandálech, levná reklamní trika, nevědomost, že holící strojek má uplatnění nejen na tváři (u mužů i žen)...
Ach jé, ten se se nesplní...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 18:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co je na tom protiprávního, když se platí do kasičky drobnými mincemi?
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Placení jízdného, přepravného a přirážek
Druhy jízdních dokladů, ceny jízdného a přepravného za přepravu spoluzavazadel a tarifní podmínky jsou stanoveny tarifem MHD Teplice.
Cestující, platící jízdné za jednotlivou jízdu nebo přepravné v hotovosti, je povinen
před nástupem do vozidla si připravit odpočítané mince v hodnotě 1, 2, 5, 10 nebo 20 Kč v přesné výši jízdného,
bezodkladně po nástupu do vozidla vhodit odpočítané mince do pokladny a odebrat si jízdenku."
Toto je výňatek ze smluvních a přepravních podmínek Dopravního podniku Teplice. Je vytvořen na základě zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 266/1994 Sb., o dráhách, ve znění pozdějších předpisů a podle vyhlášky Ministerstva dopravy a spojů ČR č. 175/2000 Sb., o přepravním řádu pro veřejnou drážní a silniční dopravu. Můj názor je takový, že městská doprava je služba jako každá jiná. Buď přistoupíš na dané podmínky nebo ne. Ukaž mi tam, prosím, kde je co proti zákonu. Velmi by mě to zajímalo. Díky.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak vidno, podle Bkp je nezákonné, když si nepřipraví drobné mince, když chce použít MHD. Protože bankomat vydává jen 200 a výše, tudíž on nemůže mít drobné a bude se domlouvat a snažit se jet zadarmo, protože on přeci nemůže za to, že nemá drobné! To my socky jsme tak hloupí a máme drobné k dispozici, pro někoho je to prostě protiprávní..... taky pohled na zákony
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odbočka: víte jak vypadá Totální dopravní obslužnost???
Vypadá tak, že prostě zastávky jsou i v úplné pustině:
 
 
Foceno dneska u Zadního Arnoštova u Jevíčka
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2629
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak znova. Archiv této diskuze z této diskuze, konkrétně příspěvky od P11, Magiq a Quex z pondělí, 11. září, mezi 12:03 a 14:17.
Tedy DP nemá právo trvat na úhradě přesné částky (tzn. nevracet).
Zaplatím-li stovkou, řidič mi musí vrátit.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD MZ no až tak s tebou nesouhlasím.Jeden známý řidič na MHD to dělal tím způsobem že dal blinkr počkal pár vteřin a jel.Nehodu měl jen jednou a přijela dopravka vysolila řidiči os.vozu pokutu za neumožnění vyjetí ze zastávky.
I v autoškole nás učitel nutil pokaždé zastavit.U zkoušek to neudělala jedna dívka a letěla okamžitě od zkoušek.
ad BKP ano je to tvoje pohodlnost a neochota brát i jiné kolem sebe.jak tady někdo poznamenal asi neděláš s lidma.....
Dále nevím co ti je hloupé ohledně těch přepravních řádů.Ty jsou přísnější proto že u nás někteří neumí používat ani základní pravidla slušnosti.To je největší rozdíl mezi námi a vyspělou demokracií.
a jak tu někdo poznamenal je to smlouva mezi cestujícím a dopravcem.a tím že nastoupím do busu s touto smlouvou souhlasím a jsem s ní seznámen.Pokud tedy tam je že platí jisté podmínky tak s nimi souhlasím taktéž.A mohou být i na hraně zákona.
Víš proč většině připadá ta tvoje idea o vracení divná?Většina z nás to má v krvi a je to automatické jako se ráno omýt atd.Nikdo z nás se patrně nad tím nikdy nepozastavoval jako ted nad tvojí divnou představou.
Jo taky ti přestávám rozumět proč do vracení peněz motáš dotace na VHD.
Co se týče těch mincovních automatů tak jsou i v Boleslavi???
Já se s nimi setkal v Německu př cestě z letiště Frankfurt n /M do města.Řidič se vůbec nehodlá bavit o tom jestli máš nebo ne.Máš nastup,zaplat.Nemáš vypadni!!!!Že by bkp bývalé ČSAD!!!!!!!Asi těžko vid tady vidíš že realita je jinde.
ad jmx napsal si to pěkně jen nevím jestli těm kterým je to určeno to pochopí že v první řadě je to slušnost,tolerance,a přirozená inteligence obyčejné socky
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.120
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:09:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... řidič nemá u sebe dostatečnou hotovost pro vrácení! ..."

Přijde mi, že jedni o voze a druzí o koze. Jedni tvrdí, že dopravce by měl (přiměřeným) způsobem zajistit drobné, a druzí to berou jako útoky na řidiče.

Jedna věc je samotný problém drobných, to je čistě věcí dopravce (nikoli řidiče), aby v přiměřené míře drobné zajistil. Kolik je přiměřená míra, to je ještě na třikrát tak dlouhou diskusi bez konce.

Druhá věc je sprosté, či aspoň povýšené, chování nemalé části řidičů. Nepředpokládám, že by je k tomu vedení firmy přímo vybízelo, ale bohužel řidičům takové chování toleruje.

Fascinuje mě, když někteří z diskutujících schvalovali, že řidič vyhodil hromadu drobných od jednoho cestujícího z okna. A ještě napíšou že dotyčný cestující byl tak drzý, a jel potom bez placení. To považuju za vrchol deformovaného uvažování. Řidič má právo fůru drobných nepřijmout a VRÁTIT je cestujícímu. Pokud je řidič vzal a vyhodil z okna, tak těžko může tvrdit, že dotyčný cestující neplatil. Nemluvě o tom, že to není řidič, ale dobytek.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25732
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ no až tak s tebou nesouhlasím.Jeden známý řidič na MHD to dělal tím způsobem že dal blinkr počkal pár vteřin a jel.Nehodu měl jen jednou a přijela dopravka vysolila řidiči os.vozu pokutu za neumožnění vyjetí ze zastávky.

Ale to snad vůbec nevylučuje vinu i řidiče, ne? Neumožnění vyjetí je porušením zákona bez debat, snad by se dalo bazírovat jen na tom, zda bylo zjevné, že bus chtěl vyjet. Ale to nutně neznamená, že chybně se nechová i řidič vyjíždějícího busu (ač mu nic jiného nezbude, když nechce čekat do večera).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bručoun tak to si vedle
Pokud narážíš na muj příspěvek s vyhozenými dvacetníky tak řidič je skutečně vyhodil z okna,ale cestující měl lístek!!!!!a ztrátu v pokladně si pak musel zaplatit řidič víme...
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp.
Prosím Vás, kde jste přišel na to, že VHD je něco jako sociální doprava? Myslíte si, že třeba ve Švýcarsku bydlí více sociálně slabších obyvatel než u nás, že je tam tak rozvinutá a výborně fungující VHD. A kam bychom se hlavně ve větších městech dostali, kdyby všichni kromě lidí do 18i let jezdili autama, jako kdyby to už teď nebylo alarmující. Vím o čem mluvím, bydlím v Plzni a znám tady dopravní situaci. vím, že systém VHD v ČR jako celku není utěšující, ale pořád myslím, že to není doprava jen pro sociály a školáky všeho druhu. Já bych taky mohl jezdit autem do školy, ale proč? Za 400 Kč na 1/4 roku mám po Plzni celkem dobře fungující MHD a ještě IDS zonu P.
Takhle bych musel řešit kam zaparkuji, jestli mě to někdo neodře, nevykrade nebo dokonce neukradne, rozčilovat se v zácpách apod. No a za ušetřené peníze se věnuji mým koníčkům. Proto jako "socku" VHD opravdu osobně nepovažuji a myslím si, že se ani považovat nedá...je to právo volby... např. mezi autem a veř. dopravou...a právo volby je základní právo demokracie.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.228
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:30:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"u nás někteří neumí používat ani základní pravidla slušnosti..."

... například to neumí nemalá část řidičů VHD

"Víš proč většině připadá ta tvoje idea o vracení divná? Většina z nás to má v krvi a je to automatické jako se ráno omýt"

Pokud jste opravdu tak dokonalý, tak Vám závidím a obdivuji Vás až ke zbožnění. Jen nevím, proč mluvíte o většině. Považujete sám sebe za většinu? Nebo za mluvčího většiny? (Vím že to nebyl vzkaz pro mě, ale tohle jsem nemohl nechat bez povšimnutí.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25735
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad většina, co ještě VHD jezdí. Tací mají vůbec poněkud zkreslené (neříkám špatné) představy. A strašně moc se pak diví, proč ti ostatní nechtějí VHD používat a proč mají tak divné názory...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bručoun nikdo není dokonalý.
Vím že je většina lidí poměrně chápajících a nedělají problémy jiným.Snažím se chápat práci jiných.A mám dvě základní životní motta : nečiň jiným co nechceš aby jiní činily tobě.Svoboda tvoje končí tam kde začíná svoboda moje.Tím se snažím v životě řídit.
Víš nelíbí se mi tvůj přístup kolektivní viny.
opět použiješ alibistické oni.Kdo jsou to oni?Každý má jméno.Tak jako si mluvil o těch ČSAD napiš ty kteří mají takové chování jaké popisuješ.Když to použiješ proti nějaké menšině je to diskriminace.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 21:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz jsem to psal nekolikrat do nekolika diskuzi. Na jednu stranu se tady strasne moc lidi snazi vysvetlit, proc by vsichni meli jezdit VHD, ale ve chvili, kdy se mluvi o nejake (i treba male) zmene ve prospech cestujiciho, tak maji milion argumentu proc to nejde.
Vzdycky me to strasne stve.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.196
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 22:46:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: uváděl jsem konkrétní příklady. Pokud jich bylo málo, tak další.

Nastoupím do busu, zdravím a říkám, kam jedu. Řidič středního věku neodpoví na pozdrav, vytočí lístek, nic neřekne a čeká. Taky čekám, třeba že mi řekne kolik chce. Po chvíli oboustranného vyčkávání se ptám kolik. Něco zamručí. Naznačím, že jsem nerozuměl. Zavrčí tedy konečně hlasitěji, nic jiného než "zavrčí" se říct nedá. Během cesty jsem si všimnul, že obdobně nepříjemně se chová ke všem cestujícím. (Beroun-Nový Jáchymov, léto 2006). Obdobně nepříjemné chování už jsem viděl mnohokrát u různých dopravců, téměř bez vyjímky na dotovaných linkách.

Výše uvedené chování velmi kontrastuje s chováním průvodčích ČD. Průvodčí ČD jsou totiž cepováni ke slušnému chování, a skutečně se v průměru chovají výrazně lépe než řidiči býv. ČSAD, o DP nemluvě.

"Dobrý den, jedete prosím Vás na Bohdalec?" - "Máte to napsané na zastávce!" Tázající se nešťastník si to šel přečíst, řidič (busu směr Bohdalec) mezitím zavřel a odjel.
DP Praha, zima 2006

"Tak velké psy nepřepravujeme". Probotrans Beroun, téměř prázdný večerní spoj z Berouna směr Broumy. Žádné zvíře (kromě řidiče) ve voze nebylo.

"Neřekl jste mi, že máte zavazadlo. Musíte ohlásit, že máte zavazadlo." - "Vždyť ten batoh máte přímo před očima" - "Já ho vidím, ale Vy musíte nahlásit zavazadlo"
Osnado, Trutnov

Soustavné nedodržování jízdního řádu na mnoha linkách. Například Praha-Skryje, pátek odpoledne, už v Berouně běžně až -10 min., na příjezdu do Skryj obvykle -15 až -30 min.(!). Řidič přece chce být aspoň trochu včas doma.

Soustavné vynechávání spoje ve 20:35 z Branova směr Beroun, v době kdy ještě existoval. Řidiči odjížděli zásadně o cca 1 hod. dřív, hned po příjezdu z Berouna a jeli na hodinu domů. Ve skutečnosti pak jezdili jen z Nového Jáchymova.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.196
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 22:47:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokračování:

Někteří řidiči v neděli a ve svátek odmítají pokračovat z Nového Jáchymova směr Karlov, a tvrdí, že tam jezdí jen v sobotu. Málokterý důchodce-chatař umí číst v JŘ, tak jim to zbaští, a jdou pěšky.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace