K-report
 

Archiv do 19.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Dopravci a linky » Dopravci a linky - diskuse » Archiv do 19.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 22:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě vstoupím:
1) na kolegu mého kamaráda přišla stížnost - ráno nastoupí po několika odjetých spojích ženská, mává 500 Kč a že nemá. Řidič už neměl nazpět. Řekl si, že cestující je zákazník - babu naložil, u nedaleké trafiky zastavil a šel si rozměnit. Co si myslíte, že se stalo? Pokud hádáte, že mu ženská poděkovala, omyl! Poslala na něj stížnost
- 500 není v dnešní době moc, měl mít nazpět. Že byla ráno několikátou s tak velkou bankovkou jí nezajímalo.
- stěžovala si, že zastavil mimo zastávku
- že bus nedodržel JŘ a měl zpoždění, řidič zdržoval ji a ostatní cestující
Co by jste takové -cenzuruji si to sám- řekli, provedli? Mezi kolegama se to samozřejmě rozkřiklo a příště si odpustí být vstřícní a rovnou jí řeknou, že nemají, odvolají se na tarif, kde je napsáno odpovídající mince do výše 200,-Kč. Pokud nevyhovuje, službu nevyužívej.
2) Známý jezdí busem. Vždycky ráno nastoupil kluk a mával na něj dvoustovkou. Upozorňuju denně a chtěl lístek za 8Kč. Když se ozval, byl arogantní. Tak se ho rozhodl vyškolit. Měnil si tak dlouho padesátníky až měl těch 192 Kč v padesátníkách. Jednoho krásnýho dne mu na dvoustovku vrátil padíky s tím, že nic jinýho nemá, že mu vrací denně takovejch drobnejch, že by mohl mít aspoň jednou v týdnu na jízdenku přesně, že má jenom padíky (otevřel mu i šuplík a měl tam připravený jen ty padíky). Kluk zalapal, nic neřekl, vzal si to a od tý doby platí maximálně dvacetikorunou! Prostě platil maximem jenom z frajeřiny.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
je to tvoje pohodlnost a neochota brát i jiné kolem sebe.jak tady někdo poznamenal asi neděláš s lidma.....

To, že při platbě předpokládám, že v případě přesažení placené částky mi prodávající vrátí, považuji za zcela samozřejmé a nevím, jak se podle toho dá posuzovat můj vztah k jiným lidem.

Dále nevím co ti je hloupé ohledně těch přepravních řádů.

Vadí mi, jsou-li v nich ustanovení odporující platným zákonům.

A mohou být i na hraně zákona.

Na hraně, no budiš, ale za hranou rozhodně ne. Nevracení je za hranou.

Víš proč většině připadá ta tvoje idea o vracení divná?Většina z nás to má v krvi a je to automatické jako se ráno omýt atd.Nikdo z nás se patrně nad tím nikdy nepozastavoval jako ted nad tvojí divnou představou.

Jaká většina? Třeba mnozí lidé, kteří takovýmito spoji běžně necestují, o nutnosti mít v mincích přesný obnos nemají ani páru.
Jinak další k tomu řekli jiní a já jim za to děkuji.

Co se týče těch mincovních automatů tak jsou i v Boleslavi???

???

Já se s nimi setkal v Německu př cestě z letiště Frankfurt n /M do města.Řidič se vůbec nehodlá bavit o tom jestli máš nebo ne.Máš nastup,zaplat.Nemáš vypadni!!!!

Německo není vzorem správnosti.
Německé zákony neznám, ale vím, že tamní MHD se nějaké vysoké prestiži rozhodně netěší, a nějak extra vytížená také není.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2637
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fikajs:
1) To je dost problém. Na místě oné paní bych takotéto řešení patrně přijal. Ale měl bych dotaz: jestli je běžné, že během směny přijde více lidí s pětisetkorunou, anebo jestli to byl výjimečný exces (tzn. přišlo jich jako jindy za čtvrt roku). Jinak se nedá více posoudit.
Odkázat se na ustanovení o mincích do celkové hodnoty 200 Kč je - pro svoji protiprávnost - dost sázka do loterie.
2) Schvaluji postup řidiče.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2638
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm # 556:
Ve svých příspěvcích jsem používal obraty typu velká města, malá města...

Pozn.: Plzeň považuji za velké město.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r:
Velmi dobře, souhlasím.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp No. 2638
Já mluvil o VHD jako celku, s Plzní to byl jen osobní příklad. Šlo mě o vyvrácení faktu, že se VHD bere jako "socka"-doprava pro sociálně slabé občany a nezletilé.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bručoun a pokud si myslíš že je ti ublíženo tak si můžeš stěžovat u dopravce ne?
srovnávání s průvodčím je přihlouplé!!
Řidič autobusu totiž i vozidlo řídí.to je jeho hlavní práce.A zodpovídá za ty co sedí za ním.A v dnešním provozu zažívá stres a krizové situace několikrát denně.on snad průvodčí řídí vlak? to je mi novinka.To jsem tedy vlakem nejel už ani nepamatuju.Hned se podívám do diskuse o vlacích,abych se dověděl jak to je s tím průvodčím
ad BKP nezlob se ale si povinen i jako občasný cestující se seznámit s smluvním řádem.Neznalost neomlouvá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nevracení není za hranou.Zákon přikazuje sice bankovku přijmout,ale to má úplně jiný důvod.
Mohu si stanovit vnitřní podmínky a nic tím neporuším.A je to smluvní vztah a ty ho bud respektuješ nebo ne.
mysli si co chceš já to vidím jako cestující jinak.
P:S.to Německo Škoda tam neměli nikdy ČSAD a tak řekneš že Německo není vzorem správnosti.Já je nijak neobdivuju jen ti říkám že i ve vyspělé demokracii to není jak ty říkáš.toť vše k tomuto tématu.Můj názor je takový.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2641
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 23:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm:
V některých případech to tak je, v některých ne. VHD je třeba i Pendolino, které pro sociálně slabé rozhodně není, ale VHD je i autobusová linka někde z malých vísek do malého města, kde opravdu sociálně slabší, nezletilí, či důchodci tvoří rozhodující část klientely.

(Příspěvek byl editován uživatelem bkp.)
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2642
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 00:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevracení není za hranou.Zákon přikazuje sice bankovku přijmout,ale to má úplně jiný důvod.

A jaký?
Dotaz do pranice: Nebylo by přijetí bankovky, leč nevrácení rozdílu tím, čemu se říká bezdůvodné obohacení?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.51
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 00:07:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... příště si odpustí být vstřícní a rovnou jí řeknou, že nemají,..."

kdyby se mstili stejné babě, tak souhlasím. Ve skutečnosti ale budou z busu vyhazovat s bankovkami úplně jiné lidi, a ti si pak rozmyslí používat VHD...



"Šlo mě o vyvrácení faktu, že se VHD bere jako "socka" "

Takový fakt nevyvrátíte. VHD je z principu socka. Jde jen o to, jaké úrovně. Jestli bude jen pro největší socky, nebo jestli ji budou ochotni více či méně používat i lidi ze "střední třídy". (Střední třída v uvozovkách, protože v našich podmínkách moc nevím, koho do ní zařadit.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25782
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 00:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

srovnávání s průvodčím je přihlouplé!!
Řidič autobusu totiž i vozidlo řídí.to je jeho hlavní práce.


Dobrá tedy. A co samoobslužné provozy, kde odbavení zajišťuje strojvedoucí?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.51
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 00:25:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: jak už jsem jednou psal, Vám zcela chybí pohled ze strany cestujícího. A ten hodně vnímá, jak se s ním jedná. Zda z pozice síly, nebo naopak slušně.
Jesli si opravdu myslíte, že řízení vozidla rovná se oprávnění k povýšenému jednání, tak to mi je Vás líto.
Mimochodem, o způsobu Vašeho uvažování dost vypovídá i to, že soustavně tykáte někomu kdo Vám soustavně vyká. To velmi zajímavě souvisí-nesouvisí s Vaší tezí, že ve vztahu řidič-cestující se musí slušně chovat především cestující.

"... a pokud si myslíš že je ti ublíženo tak si můžeš stěžovat u dopravce ne?..."

Chtěl jste vědět, z čeho odvozuju své názory. Tak jsem Vám včetně těch posledních uvedl více než deset příkladů nedobrého chování řidičů, převážně bývalých ČSAD. Vaši reakci tedy nechápu. Dané případy už jsou většinou dávno pasé, část z nich na stížnost ani nebyla, část z nich jsem jen viděl.
Mám pocit, že si odmítáte připustit, že ne zcela korektní jednání s cestujícími je spíš selháváním systému dotované dopravy, než že by šlo jen o jednotlivé excesy řidičů. Na to už jsem těch jednotlivých excesů řidičů zažil či viděl příliš mnoho.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.51
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 00:30:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"srovnávání s průvodčím je přihlouplé!!
Řidič autobusu totiž i vozidlo řídí.to je jeho hlavní práce.
" -

"Dobrá tedy. A co samoobslužné provozy, kde odbavení zajišťuje strojvedoucí?"

Trefa do černého. Když jsem poprvé kupoval lístek u fíry, tak jsem podvědomě očekával chování "á la řidič dotovaného busu". Opak (čili velmi vstřícné jednání) mě příjemně překvapil.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 07:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj pocit je takový, že tato diskuze už nikam dál nepovede, každý je už zablokován na svém stanovisku a nehne se ani o píď.
Můj pohled je zdeformovaný z obou stran, takže nechci přilévat do ohně. Shodneme se asi na tom, že je to všechno víceméně o chování, věřím, že u většiny dopravců se s řidiči pracuje a výsledky jsou vidět. K jednotlivým selháním docházelo, dochází a docházet bude, práce s lidmi je těžká a nekonečná.
A neberte to tak vážně, život je boj, ale umí být i pěkný.

ad.Ares1: Ta tvoje motta, jsou i mými životními krédy.
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 07:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: prostě stačilo, že přišlo na spoj zrovna víc lidí s vyšší bankovkou (ne zrovna s pětikilem) a už neměl nazpět ani ze svých peněz. Prostě náhoda. To se stane.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3681
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 08:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoho krásnýho dne mu na dvoustovku vrátil padíky s tím, že nic jinýho nemá, že mu vrací denně takovejch drobnejch, že by mohl mít aspoň jednou v týdnu na jízdenku přesně, že má jenom padíky (otevřel mu i šuplík a měl tam připravený jen ty padíky).

Vtip je v tom, že ten člověk vůbec ty padesátníky nazpět přijmout nemusel - je povinen přijmout nejvýše 10 mincí téže hodnoty...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 08:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To já samozřejmě vím. Ale mělo to účinek.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 09:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo tady myslím včera psal o některých problémech s řidiči na Berounsku...usoudil jsem, že se jedná o Probotrans.
Já teda z řidiči od Probotransu neměl jedinný problém, ale s tímto dopravce moc často nejezdím.
Slyšel jsem něco, že řidiči této firmy mají nějaké školení ohledně jednání s lidmi a dostávají snad i nějaký certifikát. Prý něco v rámci těch ISO norem.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 12:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bručoun dobře pokud to tak zoufale vyžadujete budu vám vykat.Pohled cestujícího mi nechybí neb jezdím denně.O tom že řízení vozidla je nějak povyšující jsem nic neříkal.
ad mz směšování průvodčích a řidičů je hloupé to se na mě nezlobte.Kolik je takových samoobslužných provozů!Navíc srovnat práci strojvedoucího a řidiče na silnici je úplně o něčem jiném.(obou si vážím ale je to uplně o něčem jiném)
ad bkp zajímavé je že se mnou řidiči jednají slušně,já s nimi problém nemám.Může se naskytnout vyjímka a v té chvíli řidiče usměrním
do mezí jeho a mých práv.
ad Milanm ano je to v rámci certifikátu kvality služeb dle norem ISO .Já sám jsem takové školení absoloval před 3 lety v Chrudimi.Dopravci patrně mají podobné možnostiv rámci svých certifikátů.
Asi proto nemám problém s řidiči.Je to zajímavá věc ,docela to účastníky bavilo.
ad Quex ano ani cestující je nemusí přijmout zpět,je to jeho právo.Ale jelikož ho pěkně vyškolil tak to zabralo.
Podívejte se pane Bručoun,BKP myslím že je zbytečné to dál rozebírat.Svá stanoviska jste sdělily stejně jako já,Milanm,Pida,Jmx a další.Na své názory máme právo.Další novinky si už asi nepřineseme.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 12:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ares1: A jak vlastně takovéto školení probíhá a co se tam a jakou formou "vyučuje".
Díky
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 13:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to tady pročítám a připomíná mi to nedávnou diskusi /Karosa/ kdy titéž aktéři rozjížděli debatu o značce Karosa a pořád přepisovali ty samé články a citace dokola a já jsem byl napaden že nejsem ochotný akceptovat jiný názor. Takže pánové, jak vidím je to zde znovu a opět všichni se snažíte přesvědčit toho druhého, kdo má tu pravdu větší

Přečtěte si co píšete, několik věcí se zde opakuje stále dokola, ale zase na druhou stranu je zde aspoň živo - jinde diskuse umřela. Počkám si až se zase ty dva tábory navzájem napadnou, kdo a jak s kým drží basu a kdo ne..........aby se zase začali přetahovat o jinou pitomost
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 13:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Lojzik konec debaty přišel si pozdě.
ad Milanm nejdřív nám dali pár hodin kde se to popisovalo co a jak,jaké vyjadřování k podřízeným a nadřízeným.Druhá část byla praktická kde jsme pod dohledem lektorky(pěkná kočka)museli navzájem používat to z první části.
Jeden kladl problém a druhý měl za úkol mu oponovat a snažit se pomocí asertivního chování věc rozmluvit,nebo potvrdit.Nesměl si použít sprostého slova.Na závěr se složila zkouška z obojího.
Patrně v dopravě se může v ISU udělat totéž,ale tam neznám podrobnosti.
Tohle pořádala firma pro lidi od nás.Ale tehdy jsme tam byli pokud vím ještě se skupinou ze Škody auto,a nějaké Brněnské firmy
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 15:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem po pár dnech opět tady a vidím, jak je tady "veselo" .

Lojzík má v podstatě pravdu, tady už nemá cenu po několikáté interpretovat stejný spor pořád dokola. Nicméně nedá mi, abych se nepozastavil nad názorem Bručouna, že VHD je v podstatě socka.

I v nejcivilizovanějších zemích Evropy je v současnosti trend, vyvolaný neúnosnu situací v autami přeplněných městech a podpořený propagačními kampaněmi, aby se lidé k veřejné dopravě opět vraceli.

Punc "socky" je uměle vytvořené dogma společností, kde se každý dere "nahoru" a aby se cítil výše, musí být někdo, kdo je společensky pod ním, třeba i tím, že jezdí hromadnou dopravou. (to je řečeno trochu s nadsázkou ale podstata tu je)

Toto dogma je velmi rozšířené zejména v USA, kde má mezi lidmi (ve srovnání s Evropou málo kvalitní) MHD skutečně vžitý punc socky. Ale na druhé straně v podobně bohatém Japonsku není na rozdíl od Ameriky žádnou ostudou ani pro dobře situované lidi jezdit do práce veřejnou dopravou (Ostatně, kdyby třeba jen čtvrtina uživatelů tokijského metra vyjela jeden den do práce autem, které určitě vlastní, nastal by v beztak plných ulicích totální kolaps. V USA raději mnozí lidé denně trpí v zácpách, než by vlezli do metra).

Veřejná doprava si nezaslouží být nazývána prostředkem jen pro nějakou spodinu už jenom proto, že existují lidé, kteří nemohou řídit kvůli zdravotní nebo psychcké nezpůsobilosti, kvůli dočané ztrátě ŘP, nebo třeba jen nemají chuť trávit čas v pouličních zácpách či z principu. A tito všichni ani z daleka nemusejí být vždycky na sociální úrovni aby neměli na auto. Problém je jen v tom, jak se k tomu postaví společnost.

Nebo se chceme dožít podobné situace, jaká panuje v Americe, kde šestnáctiletí puberťáci v podomácku tuningovaných sporťácích z bazaru nebo poloslepí osmdesátiletí dědkové a báby jezdí ve svých obstarožních těžkých pick-upech a každou chvíli někde způsobí nehodu a někoho zabijí? Vím o čem mluvím, byl jsem tam svého času často a sledoval jsem televizi i noviny (jako bychom tu už teď neměli silničních pirátů dostatek).

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5265
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 17:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, po dvou dnech opět u počítače a koukám, že se tu ta diskuze docela rozjela, ale přitom je to pořád totéž, "cestující" tvrdí, že oni budou platit čímkoliv a pokud řidič nemá na vrácení, je to špatně, "řidiči" zase tvrdí, že oni nejsou směnárna a když nemají nazpět, tak prostě nemají a cestující má smůlu.

P.S.: A už jste si někdo zkoušeli stěžovat firmě Coca Cola, že jejich automat na limonádu nebere bankovky, takže jste skoro umřeli žízní, protože jste neměli drobné? Schválně to zkuste, odpověť taové slušné a renomované firmy, které nějaké to okresní ČSAD nesahá ani po paty, si rád přečtu.

Mimochodem, včera jsem se byl svézt u známého, jezdil dálkovou linku z Prahy někam (cca. 100 km). Když jsem se s ním domlouval, kdy a kam mám přijít, odpověděl, že Florenc, 16:30 a ať s sebou přinesu co nejvíc drobných. Přinesl jsem mu mince asi za čtyři stovky, nasypal do kasy, on pak začal prodávat jízdenky - a po chvíli měl plný autobus a prázdné mističky na mince v kase.
Jo, a počáteční hotovost v kase je u téhle firmy 300 kč.

A ještě:

ZA jak to vlastně dělají takové České dráhy, že to tam jde? S bankovkami vyšší NH jsem nikdy neměl problém ani na zapadlých nádražíčkách, ani u průvodčích ve vlacích. Jednou jsem platil cca 30 Kč tisícikorunou, průvodčí mi vracel hóóódně mincemi a celou dobu se miomlouval, že nic lepšího nemá. S přístupem 'to máte moc velký, jaktože jste si nerozměnil' jsem se nesetkal, a to dokonce ani na Moravě, když jsem mluvil typicky pražským přízvukem...

A já jsem si jednou vezl s sebou kolo, měl jsem 1016 Kč a protože průvodčí neměl na tisícovku 980 Kč nazpět, dal jsem mu 16 korun, on 4 koruny doplail ze svého a já jsem se styděl.

A dnes ráno jsem byl u holiče, 110 Kč jsem platil dvoustovkou, nic jiného jsem neměl, takže holička s ní běžela vedle na poštu, protože jsem byl první zákazník ten den a ona neměla nazpět. Kdyby tam nebyla pošta hned v sousedství, mohlo to být zajímavé a určitě jsme se mohli hodně poučit o chování k zákazníkům.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.80
Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 19:44:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: jaký rozdíl je v tom, když běžně jezdí o 15 minut dříve řidič z firmy s certifikátem, od situace, kdy běžně jezdí o 15 minut dříve řidič z firmy bez certifikátu?
Bez skutečné vůle vedení firmy něco zlepšit je každý certifikát jen formalita. Je podivné, že firma, jejíž venkovští řidiči si mnohdy dělají co chtějí, a chovají se všelijak, získá certifikát na kvalitu řízení jakosti. Stejně tak nechápu, jak může firma s certifikátem ... jakosti mít tak nekvalitně zpracované JŘ, že se na některých spojích bus může předběhnout až o 30 min. (!) Asi se zájmci o certifikát posuzují víc formalisticky, než je zdrávo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25801
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 21:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se to tu řeší, tak dnešní zážitek :-)

Já dneska kupoval lístek u řidiče a ten se mi omlouval, že má jen jeden druh a navíc dražší, že kdyby už neměl dneska v buse dvakrát revizora, tak by mě nechal dojet na další zastávku, kde je automat, abych si tam lístek pořídil za běžnou cenu. (Drobných jsem měl dost. )
A aby toho nebylo málo, tak mi pak lístek byl označovačem špatně (nečitelně) označen. Řidič (jiný) se omluvil a že ať když tak revizora za ním pošlu a optal se, o který označovač šlo. Když jsem namítal, že přestupuji, tak že ať to v případě kontroly oznámím a oni už se pak nějak přes dispečink domluví.

Zpátky jsem jel spojem ČSAD. Příjemně mne překvapil pouze pětiminutový náskok (očekával jsem tak 15), méně pak (ne)označení busu a tón řidiče, kterej nejen že neodpověděl na pozdrav (dejme tomu...), ale ještě se mne snažil poslat na MHD, že odsud přeci jezdí městská, tak co mu lezu do autobusu (téměř doslova).
Když pochopil, že asi opravdu s ním chci jet, tak vytisknul lístek a cosi zamumlal, pochopil jsem, že se jedná o 16 korun. Tak jsem mu dal dvacku. Ta se mu nelíbila a chtěl drobný, že jinak mi naúčtuje zavazadlo (měl jsem akorát ledvinku...). Tak jsem našel drobné a zaplatil. (Sám měl drobných plnou kapsu. Ale dejme tomu - kdyby si o to řekl slušně, tak mi to nevadí.)
Tomuhle se nestydím říci socka. Takový služby, ať si někam strčí, příště jedu jakkoliv, ale jinak; tohle bych použil znova jen v případě krajní nutnosti a nerad. (A o tom mj. sockoidnost je.)
Proč jedni řidiči (navíc ti v MHD to mají spíše těžší...) se chovat slušně mohou a jiní by se hodili spíš na dláždění chodníků? (Samozřejmě tohle neplatí obecně, i u ČSAD se naštěstí už setkávám s přijatelným chováním.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 22:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MZ jen mi vysvětli proč já se takovým chováním setkám zřídka?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 22:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás v okolí se také najde mezi řidiči pár vyjímek, kteří jsou trochu nepříjemní, o dvou se to mezi cestujícími veřejně ví. Jeden například, kromě jiného, vyžaduje aby cestující řekl přesný název zastávky, jinak má blbý poznámky.
S "výchovou" takových to chce začít u sebe. Vždycky pozravím, řeknu přesně kam chci jet, snažím se mít přiměřený obnos a po čase jsem zjistil, že mi obvykle odpustí i nějaký ten prohřešek jako nepřesný název zastávky nebo mírně nepřiměřený obnos při placení.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5272
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 23:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, abychom tu diskuzi o placení nějak vyřešili, zadal jsem tento úkol naší domácí "právní poradně" a zde je výsledek:

I.
Vyhláška MD 175/2000, § 49:
Dopravce vyhlašuje smluvní přepravní podmínky
SPP nesmí být v rozporu se zákony a nesmí jimi být zhoršena úroveň poskytovaných služeb cestujícím.

Z toho vyplývá, že lze po cestujícím požadovat ve SPP platbu ve voze v přiměřeném peněžním nominálu, neboť
1.Požadavek na placení přiměřenou hodnotou nijak nekrátí úroveň přepravy;
2.Vyhláška 37/1994 ČNB zní v tom významu že nelze odmítnout bankovky nebo omezený počet mincí z důvodu jejich počtu. Její význam není v tom, že (obecně) podnikatel je povinen vrátit na jakoukoli bankovku.Diskutující P11 v příspěvku z 11. září nemá pravdu a jeho tvrzení je vykonstruované.
Stejně jako si nelze vysvětlovat, že si u pumpy koupím žvýkačku za deset a při placení stovkou seberu pokladní všechny peníze na základě ustanovení vyhlášky ČNB, že "platné české bankovky (dále jen "bankovky") přijímají právnické a fyzické osoby bez omezení".

II.
Již zde padl návrh cestujícímu tisícovku "odebrat" proti potvrzení a nechť si pro devětset-něco korun dojde do pokladny dopravce.
To může způsobit cestujícímu ten problém, že tísícovka může být jeho poslední.

Šlo by i obráceně.
Cestujcí bude řidičem perlustován, podepíše směnku a jízdné bez přirážky zaplatil v pokladně DP proti vrácení směnky.
Vymahatelnost směnky je výborná, její vlastník nemusí soudu kromě jejího předložení nic prokazovat, a nezaplacení směnky je svým způsobem "stíháno" úředním poplatkem 1000 Kč.

III.
Podobné problémy se řeší např. i ve spotřebitelské poradně www.spotrebitele.info/poradna/ při nákupu v běžných obchodech.

IV.
Inkasující řidič akciové splečnosti nebo sro je na pozici právnické osoby. Protože on nejedná za sebe ale za podnik.
Ne tak řidič tzv. soukromníka, podnikáním se člověk nestává právnickou osobou.
Co se týče smlouvy, je jedno, na základě jakého pracovněprávního nebo jiného vztahu tam řidič sedí. Jesli na hlavní zaměstnání, brigádu, outsourcing ap.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25811
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 00:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč já se takovým chováním setkám zřídka?

A napsal jsem snad, že se s tím setkávám často? To byl jen popis části dnešní cesty.
A kdybych přidal i cestu vlakem, tak by ta špatná zkušenost byla jediná vůči pěti celkově.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 08:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun: Není v tom samozřejmě rozdíl!
Akorát jsem psal, že s Probotransem nemám špatné zkušenosti a chtěl jsem se informovat ohledně těch certifikátů.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 13:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: můžu vědět v kolik to bylo a odkud??? Podle ceny to vypadá na Hlubokou, ale stejně....(myslím ČSAD)
Dík za odpověď
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 15:22:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Jeden například, kromě jiného, vyžaduje aby cestující řekl přesný název zastávky, jinak má blbý poznámky."

Mám tomu rozumět tak, že "do Berouna ke koni" je špatně, že se musí říct "Beroun, U černého koně"?

A co když se ta zastávka jmenuje něco jako
Dobřichovice,,ÚKZUZ,
Dolní Lhota,rozc.II 1.0,
Votice,rozc.k žel.st.0.5,
nebo Praha,Roztyly,MHD WC?

(ten poslední příklad prosím brát s rezervou. A nechytejte mě za slovo, takovéhle zkratky sice reálně existují, ale nevím, jestli jsem je vždy přiřadil ke spávné obci)
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 15:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová linka 143104 nového dopravce-Autobusy VKJ v trase Praha-Plzeň-Klatovy-Železná Ruda.
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 16:34:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

švarc: Takže další nový dopravce. A jak vypadá jeho vozový park? Konkurence železnici?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25827
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 16:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirbusak:
Tentokrát si to nechám pro sebe, rozhodně nebudu konkrétní údaje psát sem. Každý může mít svůj den (i když zde to spíš je běžný stav, který ale pravidelným cestujícím nepřijde asi už divný).

Pokud už bych měl někoho „pochválit”, tak řidiče Bovy, kterej když jezdil pro ČD NAD, tak nechtěl brát do vozidla lidi (a většinou opravdu jel celou trasu prázdný - ono se do zavřeného busu dobře nenastupuje)... Ale to už se prý oficiální cestou řešilo
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 17:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: No jo, lidi jsou přece hovada a lidi co jezdí vlakem tuplovaná. Oni by mu v tom luxusním busíku našlapali, nadrobili a kdo ví co ještě. On přece musí hájit zájmy svého zaměstnavatele a v nejlepším zájmu jeho zaměstnavatele je, aby ten bus jezdil prázdný. ČD to zacvakají tak jako tak
Akorát se teda divím, že to neřešili průvodčí. Byli tam snad nějací, ne?
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 17:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen pro zajímavost, já to nikomu neřeknu, kdyztak mi to napis na mejl. Ja co muzu stejne ututlavam, takže. Kdyby ostatní věděli co vím já....., to by bylo coro. Nejsem podvratak a bonzak.¨
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 18:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by mě zajímalo, co je zač ten dopravce Autobusy VKJ. Sídlo má v Praze, ale podle JŘ to vypadá, že autobusy vypravuje z Plzně. Dokonce v JŘ uvádí možnost výměny busu nebo řidiče v Plzni u spojů, které jedou přímo Klatovy-Praha nebo zpět. A na internetu jsem o něm nic nenašel. Na stránce www.vkj.cz je Vodácký klub Jihlava :-))))
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 18:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: S těmi názvy je to asi takhle: Některé mají dávno zažité lidové označení, například Mělník - Rybáře polovina cestujících nahlásí jako "k mostu". Každý ví kde to je, ten řidič taky není žádný začátečník a dobře ví co se tím myslí ale přesto se třeba blbě zeptá "k jakýmu mostu? takovou zatávku neznám". Nebo když cestující řekne "Ke Kauflandu". Co na tom, že autobus zastaví přímo před snad největším mělnickým shoppingem, oficiálně se to tam jmenuje "Podolí, nemocnice".

Taky trvá na přesné zastávce ačkoli třeba od nás je to do těch tří posledních za stejnou cenu. Jednou jsem mu tedy upřesnil, že chci k pivovaru, (tedy na předposlední zastávku) a když už jsem seděl podíval jsem se na lístek a tam bylo "autobusové nádraží", tedy konečná. Měl jsem chuť ho na to upozornit ale neměl jsem náladu ho nasrat.

Ale jak říkám, jde o vyjímky, většina řidičů v okolí jsou víceméně v pohodě.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 18:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Á, tak už jsem to našel v obchodním rejstříku... Společníkem firmy Autobusy VKJ je Štáhlich !!! Už od začátku mi jízdní řád té linky byl nějak povědomý. Patrně je to Štáhlichova záložní licence - když mu odeberou licence jeho vlastní, tak dopravu může okamžitě obnovit pod hlavičkou Autobusů VKJ.

Ještě něco - zdá se, že zkrachoval dopravce FEDOS. Více v diskuzi Pražské autobusy.
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 20:32:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda: Já se do rejstříku neobtěžoval podívat. Ale při pohledu na destinace ležící na této lince mne také okamžitě napadl.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5282
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 21:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě snad k placení - dnes jsem se bavil s průvodčí v rychlíku, říkala, že ona si udržuje hotovost na vracení kolem pěti stovek, jsou to ale její vlastní peníze, dráha jí nedala ani korunu. A když jí teď dali do turnusu na mezinárodní rychlíky, jemně jí naznačili, že by bylo dobré, kdyby si někde sehnala i nějaká eura.
To jen pro doplnění předchozí diskuze.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25884
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 12:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na výluce JH - Veselí:
 
Detail:

(to nečitelné bylo Rumburk a cosi, co už jsem zapomněl )

Za foto můžeme poděkovat uživateli "Zdeněk"
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 19:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenda z hk:jsi na omylu fedos nezkrachoval jen je mu fuk jestli jede nebo nejede a tak vynechává spoje jinak dnes v jeho ráno garážích vše v naprostém no v naprostém né ale v pořádku jo přijel tam řidič skontroloval karosu C955 a vyrazil na jednu ze svých linek psal jsem o té návštěvje z jeho garáží víc do diskuse pražské autobusy je tam i mail na fedos tak se můžeš zeptat estli náhodou neskrachoval jo a v ivecu v loděnicích stojí fedosrkovo francouzké iveko z francouzkými SPZ odstavené asi nejede
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4874
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 19:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fedois: Prosím, zkus aspoň občas stisknout některou z těch dvou kláves vpravo od M. Tu tvou změť přečíst je vždycky "lahůdka." Děkuji
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 19:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha tak to jsem ještě nepoužil tak sorry,já jsem používal hlavně ˇ´ a tak teď budu používat, . , já nemám občas čas tak pospíchám a vynechávám tak se omlouvám děkuji za upozornění.
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4876
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 19:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono desetkrát stisknout , nebo . zabere max dvě sekundy, to snad tolik není. Dík
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 20:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M z: To si majitel vyráběl sám? Tam nelícuje vůbec nic
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25892
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 20:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já vím... Uvnitř byla už mírně opotřebovaná.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 20:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně by mě zajímalo, co na ty stěrače STK, kterou zcela jistě legálně prochází
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 21:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes večer byl na Florenci ten Fedorkův Neoplan 4S9 8709. Neměl ceduli, tak nevím, kam jel nebo odkud přijel.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 22:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fotky z dnešní návštěvy u fedorky v garážích
 
 
 
 
 
fedosův francouz odstavený v areálu iveca v loděnicích
 
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 08:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta zelená 734 je ex MUS Most, je divné, že ji má stále na spz Mostu?
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 16:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: Ano, to si majitel skutečně vyráběl sám.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 20:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teď potěším ty co jse jim líbyli včerejší fotky od fedosu zde jsou fotky těch busů ze zadu:
 
 
 
 
 
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 21:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fedos: Před nedávnem jsem někde na K-Reportu upozorňoval na nespolehlivost Fedorkových spojů a kdosi mě ujistil, že může jít maximálně o zpoždění, ale v žádném případě o vynechávání spojů. Takže asi byly časy, kdy se na něj plus mínus dalo spolehnout. Když začal vynechávat dopolední spoje na lince do Zdic, ještě to nebyla katastrofa, protože tam jezdí každou chvíli i Probotrans. Ale myslel jsem si, že na dálkových linkách si nedovolí nejet, protože tam může cestujícím způsobit vážnější problémy (které se v konečném důsledku stejně obrátí proti němu v podobě odebrání licence). Zkrátka se úroveň FEDOSu rychle blíží k úrovni jistého JUDr. dopravce...
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 22:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenda z hk:to věřim dnes opět vynechal spoj(e) do zdic sice ještě ne ale tímto způsobem brzy opravdu zkrachuje
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 14:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, Judr dneska kolem jedenácté s granusem z Florence odjížděl, ale nevím kam
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 15:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fedos zase dneska jel s karosou LC735 PBA 05-37 po dálnici D5 směr praha a sesvím neoplanem bral naftu v králováku u hypernovy a to jeho francouzké iveco stojí stále v ivecu v loděnicích
www.autobusovenadrazi.wbs.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace