K-report
 

Archiv do 08.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy Karosa » Staré archivy » Archiv do 08.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem spíše zvědavý, jak se to přejmenování Karose...pardon Ivecu projeví na tržbách. Mám takový pocit (zdůrazňují, že subjektivní), že Karosa byla chápána jako tradiční Česká značka a že proto měla tlačenku při několika VŘ.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fma 0526: Pokud já vím, SORka pod IVECO nepatří! Dle výpisu z obchodního rejstříku v ní má 92% podíl Bauliga a.s. Ta má 10 ks akcií na majitele, který se tedy z výpisu zjistit nedá, ale pokud já vím, s IVECEM opravdu to nemá nic společného.
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SOR si to načasoval geniálně. Má prototypy nových NP busů, o které po zániku značky Karosa a hlavně řady 900 určitě bude zájem. Mám totiž pocit, že tu pořád platí jakási preference domácích značek, ačkoliv dnes do toho mluví finance a servis spojený s kvalitou.

Fakt mě vytočilo, že bude Iveco a ne Irisbus. Teď zase bude bordel v tom, co je Irirsbus a co Iveco, takže odstranění značky Karosa nic neřeší. Zbývá jediné - vyrazit do Mýta a nafotit vše, co má nápis a logo "KAROSA", dokud to tam je
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po nedávné Magiqově informaci zde na K-repu o přeměně Karosy na Iveco ČR jsem se mailem dotázal do Karosy, jak to tedy bude dál, dosud neodpověděli. Asi se sami za sebe stydí, jak dopadla značka Karosa jako taková.
Teď se ukázalo, jaké mělo Iveco s Karosou záměry, žádné pozvednutí značky na zahraničních trzích velmi vysoko, nic podobného jako provedl VW se Škoda Auto. Montážní závod, levná pracovní síla. Pravda, design Arwaye/Crosswaye na lecos upozorňoval

(Příspěvek byl editován uživatelem swe.)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád tu melou o jakési příslušnosti a přitom ani pořádně nevědí, jestli se mají jmenovat Irisbus nebo Iveco. Značky všech členů Irisbusu se měly zachovat už proto, aby bylo na první pohled jasné, z kterého závodu ten či onen autobus pochází. Nikdo nemá náladu luštit VIN kód.

Teď by mě jen zajímalo, jak dloho budou v Mýtě budovy označeny logem KAROSA, protože rád bych pořídil poslední
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



Jako, že SOR nějak nemusím, přeju mu, aby Ivecu co nejvíce znepříjemnil život...


B952E = the best of KAROSA
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to jako bude vpředu na logu delfínek nebo hnusý název IVECO?
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji!
ICQ: 225-833-748
www.motochose.com
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:52:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.........myslím, že jsme o tom nedávno mluvili a je to tady. Tak copak na to říkáte pánové???
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa by zanikla už zrušením řady 900. Je to přesně tak, jak píše Swe. Žádné pozvednutí značky, ale levná pracovní síla...o to jim šlo. Tady nejde jenom o přejmenování, ale zrušení celé Karosácké výroby. Už žádné autobusy české koncepce z Vysokého Mýta.

Podle mě měla Karosa šnaci se uchytit na trhu s pádem komunismu, kdyby nedopadly projekty jako řada 800 a unifikace s trolejbusy 17tr, případně Legobus tak špatně, tak by Karosa na tom byla daleko líp a nemusela by se tahat s Renaultem, později Irisbusem, což ji přivedlo k zániku...

Ale Karosa byla opravdu zažitá značka a jelikož to teď už pro mě nebude český výrobce, tak fandím SORu (i když nejsem zrovna jeho zastánce) jakožto českému výrobci.
25.12.2006 ---> 1 rok od registrace na K-Reportu To jste rádi,co?

ICQ: 246-442-983
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2816
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že tam kde doposud kupovali vozy řady 954 přejdou nyní na SORky C12. Např. Connex.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že tohle mluví za vše: "Značka má hodnotu poloviny firmy, u Coca-Coly dokonce tvoří osmdesát procent. Karosa prodávala desítky tisíc autobusů do Ruska na Sibiř, tam má dokonce pomník. Pokud se Iveco takové značky nyní zbavuje, je to velmi neuvážený krok," řekl mediální poradce Jiří Mikeš, který se značkovými produkty dlouhodobě zabývá.
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji!
ICQ: 225-833-748
www.motochose.com
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je bezesporu neuvážený krok, ale v případě Irisbusu to není první marketingová chyba. Vzpomeňme na Ikarus. Skoro mám pocit, že tam řídí marketing někdo, kdo nemá tucha o trzích na východ od nás.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Ikarus tím možná byl zachráněn od ztráty identyty a ponoření se do koncernu. Pokud vím, tak ho kdosi odkoupil a rozjíždí v něm původní předirisbusáckou výrobu, ale mám jen zkreslené informace. V tom případě mě zajímá, kdo vyrobil E 91 pro Prahu, když mají na prdeli Irisbus ?
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On původní podnik Ikarus je dost roztříštěný. E91 dělá ta část, která se zabývá stavbami karoserií na cizích podvozcích. Ta zároveň patří do Irisbusu a normálně funguje. Mimoto existuje fabrika, kde se dělaly Ikarusy řady 200, a tam se právě rozjíždí nějaká nová výroba (podrobnosti ale neznám). A tuším, že vedle toho má svůj vlastní osud i podnik, kde se dělala nízkopodlažní řada 400 (myslím, že ten patřil Irisbusu taky, ale ten v tomto případě jen dokonal dílo zkázy a v podstatě fabriku zlikvidoval). Ale taky to nevím úplně přesně, takže nechť mě doplní nebo upřesní někdo znalejší.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to trochu složitější. Irisbus se snažil Maďarům vnutit "své" typy. Prý s tím nebyl moc úspěšný. Pak zavřel 2 závody ze tří (dva největší). Zůstala malosériová výroba individuálních autobusů v rámci koncernu. Závod se jmenuje Ikarus Egyedi (pokud jsem to napsal správně) a vyrábí autobusy dle spec. požadavků zákazníků, ale pouze v omezeném množství. (viz foto) Dle neoficiálních informací prý Irisbus tuto výrobu nerad vidí a rád by nabízel standartní typy.
Závod, o kterém mluvíš, je v Székesféherváru, je Irisbusem uzavřený a odkoupený jedním Maďarským investorem, který s ním má vlastní plány. Tam se zatím nic nevyrábí, byť nějaké plány jsou.

Ještě dovětek mimo: Maďaři jsou teď v situaci, kdy nevědí, co mají kupovat. Prý jediný fungující plnohodnotný výrobce tam je jen Kravtex.
 
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem se dočetl něco v tom smyslu že ,,přišel Irisbus, vzal Ikarus, dá se říci že ho totálně dodělal a pak se objevil někdo kdo ho chce zachránit a opět obnovit.´´ Jen aby to tak nedopadlo i s Karosou. Pak ale nechápu význam Irisbusu, to jako můžeme časem čekat že se Irisbus přejmenuje na Iveco??? NECHTE NÁM KAROSU!!!
Fotky dálkových Karos řady 900(nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dodatek pro Jendu z HK: Ikarus dělal vozy řady 200 ve všech svých závodech.
Martbus: Však jsem o tom "zachránci" psal ve svém příspěvku.

O podnik ve Vysokém Mýtě se bát nemusíme.

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
Kapo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:53:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: SOR je Iveco,podívej se někdy k řidiči...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kapo: ale to je jen značka jednoho komponentu a ne celýho autobusu.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 21:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No klidně to řeknu narovinu Irisbus firmu Ikarus koupil a cíleně zničil tak aby se už těžko vzpamatovala.Podle informací je většina výrobních hal prázdná bez jákých koliv stroju.Udajně jsou ještě někde v madarsku nějaké kapacity na to aby se daly postavit nějké reko z 90% nových dílu pro řady 200.Závod v Székesféherváru je jako jediný zpět v maďarských rukou ovšem v jakém je stavu nevím a co se tam bude dít podle mě neví ani majitel.škoda že o celé kauze nevyšel nějaký odborný článek.Ale už jen z téhle zkušenosti vyplívá že o nějakém Irisbusu nebo jak si to teď říká není dobré si dělat iluze že je firma karosa v dobrých rukou.
Kapo:SOR používá komponenty Iveco nic víc.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 22:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx:jj, vím, příspěvek jsem začal psát dřív než se tam objevil ten tvůj, tak proto.
Fotky dálkových Karos řady 900(nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 22:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Podrobnosti v "Ikarusech".
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2471
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 22:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vaše znechucení nad přejmenováním Karosy až tak úplně nesdílím. Myslíte, že Irisbus značku Karosa opustí úplně a na všech trzích?

Kdesi jsem četl, že IVECO používá ve Španělsku pro své vozy (možná jen část) značku Pegaso a v Británii prodává ty stejné vozy jako Seddon Atkinson. Platí to ještě? To mi přijde jako druhý extrém, když se tříští značka a stejné výrobky se označují na různých trzích různě (třeba Opel a Vauxhall).

Vždyť Mýto má být jediným závodem vyrábějícím Arway a Crossway, tak o jakém zániku mluvíte? Výroba se rok od roku zvyšuje.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 22:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: s tím Legem je to trochu jinak - když to v Karose už pod křídlama Renaultu vlastně napůl natajno vyrobili, v Renaultu to s nima málem šlehlo, protože viděli, že v postsocialistické zemi někdo vyrobil něco, co, pakliže by se to dostalo do výroby, by bylo značně konkurenceschopné. Proto to dopadlo asi jako Škoda Tudor, prostě nádhernej vůz, po kterým by spousta odběratelů šáhlo, ale můžou si díky téhle globalizaci fabrik akorát "nasrat". Takže hliníková kastle, Euro 2 nebo kolik, náklon, tři možnosti světlé výšky, ABSko, retardér, plánovaná klimatizace (nikdy však na voze nakonec nebyla) a podobné vychytávky nakonec skončily v muzeu. Aspoň že tam, no. Dodnes od toho auta nejsou vydaný z Karosy žádný výkresy, schemata ani nic, a když se směrem ke karose řekne Lego, nikdo se k tomu nezná. tohle že mys jsme někdy vyrobili? Proboha, nechte to radši někde za plotem
Bára!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 22:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v - ono je to logické. Když vyrobíš Oltcit Club 11R a vyvezeš ho do Francie pod názvem Citroen Axel, hned se to líp prodává. Prachy jsou v tomhle světě až na prvním místě.
Bára!
Nezn.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.113.58
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 06:17:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iveco ČR se bude jmenovat a.s. zapsaná v obchodním rejstříku. Autobusy budou dál určitě Irisbus a jak bylo uvedeno výše, určitě na přání na některých trzích "možná" budou umět i logo Karosy. Alespoň doufejme.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 08:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: no SOR samozřejmě zatím nepatří pod IVECO, ale jinak mám od doby co otcové zakladatelé prodali většinu svých podílů, podobný názor jako Fma_0526, a předpokládám, že v nějaké dohledné době není takový prodej z BAULIGy do italské ligy vyloučen.
Pouze mohu spekulovat o tom, za jakých podmínek jsou prováděny dodávky komponentů IVECO do SORu, když za kopcem mám vlastní fabriku. Třeba může být nějakým neformálním způsobem dohodnuto, že … - ale to opravdu jen čirá (tedy jasná ) spekulace.

Já se dokonce domnívám, že historicky a logicky by bylo snad i správné, kdyby se za nějaký čas dostala Karosa a SOR opět pod jeden koncern. Je myslím jasné, že to není náhoda, že SOR jakožto výrobce autobusů vznikl za kopcem od Mýta. Bylo by opět spekulativní přemýšlet o tom, co bylo dřív, zdali vejce nebo slepice. Jinak řečeno, nebyla-li kdysi (na počátku devadesátých let) vůle Karosy (Renaultu) vyrábět nízkokapacitní vozy, avšak myšlenka na taková vozidla se v hlavách tehdejších zaměstnanců objevila, bylo by přeci škoda ji neuskutečnit – a tak vznikl nový výrobce. Jinak řečeno SOR tehdy doplňoval sortiment tam, kde Karosa nechtěla. To, jaký byl další vývoj, víme a nemá smysl o tom dále hovořit.
Proto, jakmile se BAULIGA dočká požadované návratnosti investic, případně při dosažení vhodné prodejní ceny, nebudu překvapen prodejem pod křídla Industrial VEhicles COrporation.

O hodnotě značky Karosa se toho už taky napsalo mnoho. Já nevím, ale mám takový pocit, že ta značka je taková ta socialistická, jejíž hodnota se příliš v době tehdejšího typu hospodářství zvyšovat nemohla. A za těch pár let kapitalismu, kdy na západě ty výrobky stejně prodával Renault/Irisbus zásadně také navýšena být nemohla. Za historickou ztrátu bych to tedy nepovažoval. Jó, kdyby se to jmenovalo Sodomka C954, Sodomka Axer, to by bylo o něčem jiném.
Proč Iveco a ne Irisbus? Já tedy už si plně nevybavuji tu vlastnickou strukturu, ale Irisbus je snad značka, ve které vidíme to „I“ i „R“, tedy Iveco a Renault. Pakliže Renault již není účastníkem, tak to prostě patří Ivecu a je to úplně na rozhodnutí Iveca, jak si se značkou Karosa a Irisbus bude hrát.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 11:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: Kdybych byl investorem v SORu, tak bych se snažil nebýt na komponentech od firmy IVECO životně závislý (už kvůli lepší vyjednávací pozici s možnými budoucími kupci). Ostatně SOR do LH 12 montoval chvíli motor MAN o výkonu 206 kW (teď už tam nabízí IVECO Tector 220 kW :-)).

Na druhou stranu nezávislost SORu může být pro IVECO i výhodná - můžou se účastnit výběrových řízení jako konkurenti. Není pro zadavatele nic horšího, než když se poražený odvolá a píše stížnosti všude možně (což je častý připad úhlavních nepřátel DPO+Inekon+Solaris proti Karose a Škodě). Kdysi už někdo komentoval, že SOR a Karosa si tyhle naschvály (poškozující hlavně zákazníka) nedělají. :-)

Kdyby chtěl jít SOR tvrdě do souboje ve velkém v rámci Evropy (třeba školní autobusy do Francie), tak by asi brzy narazil. MAN taky přestal dodávat agregáty Solarisu, když ten mu začal masivně expandovat do Německa.

A ještě k oplakávání značek - IVECO u autobusů opustilo svoji značku i v Itálii, nové vozy MHD jezdí jako Irisbus CityClass s delfínem. IVECO je očas napsané na deklu motoru. Ale i to je dost řídký jev.

(Příspěvek byl editován uživatelem m_v.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 13:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové...když to tak čtu, myslím, že si s Vámi pobrečím nad zánikem značky Karosa (tedy pokud je to vůbec pravda, a celou tuhle diskusi jsem nezaregistroval nic jiného než zvěsti na úrovni drbů), ale prosím, až na čestné výjimky se radši nepouštějte do analýz, proč se to stalo, jak to mohlo být a kdo co měl udělat, aby....Tohle všechno je záležitost ryze ekonomická a city v tom máme akorát my tady, Iveco, resp. Irisbus jsou výrobci, kteří potřebují prodávat...a jednu z mála rozumých věcí tady pronesl ten, kdo napsal, že Oltcit podepsaný jako Citroen má daleko větší šanci být prodán...Uvědomte si, že Karosa je firma orientovaná dnes totálně na export a že jméno, které tam prodá, je Irisbus, resp. Iveco...a že to, co se děje, je jev, který není výjimečný tady, nakonec Irisbus znamená zánik i jiných značek busů,samo Iveco znamenalo zánik Fiatu v užitkových vozech, Magirus Deutze...Ale vize o spojení se SOREM a poklesu prodeje u nás pod novou značkou nezlobte se, to je blábol na druhou...protože i český dopravce podniká a nenakupuje busy pro radost...nakoupí ty, které jsou moderní, cenově přijatelné a od toho, kdo se k němu slušně chová...a když se pobavíte s kýmkoli z těchto lidí, většina Vám potvrdí, že kdyby mohli nakopali by Karosu do prdele, protože se k nim chová jako ke kusu hadru a ne k zákazníkům...a věřte, že za tohle Italové ani Francouzi nemohou...A řeši o motnážním závodu a levné pracovní síle si fakt už nechte, to patří do výbavy komunistů...a to platí pro škodovku i pro Karosu...Když to tady všechno tak hezky fungovalo, mohli jsme si nechat ten socialismus a ohromit západ božskými busy, stokrát dokonalejšími než ty jejich, zaplavit je tou kvalitou a moderností a případně jsme jim mohli prodat licence na upadávající motory řady 700.... Proberte se a postavte se nohama na zem...a opakuju, že jsem minimálně stejný milovník Karosy jako Vy všichni a nemylsím to vůbec zle vůči té fabrice, kde dokázali na svou dobu neuvěřitelné věci...jenže svět neměří pohledem té doby u nás...
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 14:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak mě napadlo, že Karosa se sice může přejmenovat na Iveco ČR, ale třeba nápis KAROSA vzadu zůstat může..
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji!
ICQ: 225-833-748
www.motochose.com
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 17:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nějak nechápu, nad čím tady brečíte. "Klasická Karosa" zkončila koncem řady 900. Nějaký úpadek nečekejte. Na západě se tyto vozy prodávaly pod značkou Irisbus, svého času i Renault a vzhledem k tomu, že export na západ tvoří drtivou většinu zakázek, tak je snad vše jasné. Myslet si, že to je začátek konce Irisbusu je trochu směšné...
Objektivně to myslím zhodnotil Slim a většinou s ním souhlasím.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 18:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže Irisbus, to už je dneska (po finanční stránce) v podstatě jen Iveco. Tak je možné, že i tato společně vytvořená značka časem skončí.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 19:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

také se "podepisuju" pod názor prezentovaný uživatelem _Slim.Svět se opravdu měří jiným pohledem.Kdysi jsme tady o tom diskutovali a také jsem byl zastáncem stejného názoru jako ted.
A nebojte dopravci budou ty vozy kupovat dál.A nvím ale říkat že se k nim Karosa chová jako k hadru je zavádějící.
Jo a pokud to někdo dělá tak asi bude z Čech že...
Jen chci říci že by možná bylo vhodné poděkovat odstupujícímu řediteli za ten kus odvedené práce.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 19:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám tyhle informace od mnoha jejich zákazníků z řad ČSAD a bývalých ČSAD, zejména ve srovnání se SORem...všichni cítí, že ta firma žije pro export a že domácí trh je pro ně čím dál míň zajímavý, že neberou ohledy na jejich potřeby (typy vozů ve výrobě, úpravy na přání apod.) - to je v podstatě odvrácená stránka toho, že prosperují a živí je export...mně se to taky neposlouchá příjemně, ale je to tak...naopak SOR je na nich závislý životně, tak si jich hledí...prostě dneska se v byznysu city nenosí, je to o penězích...A ještě k tomu Legobusu, vyvinutému tajně pod křídlem Renaultu, jak je uvedeno někde výš...Společný podnik s Renaultem byl založen 2.11.1993 a to už milý Legobus dávno jezdil po světě...a ke kerému prototypu Karoa vydala kdy nějakou dokumentaci? Ostatně - ten bus jakkoli byl na naše tehdejší poměry nadčasový, NEBYL NÍZKOPODLAŽNÍ...takže konkurenceschopnost kdekoliv nulová...Kdybych chtěl použít podobnou demagogii, dalo by se napsat, že po založení společné firmy s Renaultem vzniklo HD, GT, řada 900...a taky je to pravda...Fakt se držte víc faktů než emocí...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 19:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna věc- k těm agregátům Ivecop jezdícím pod konkurencí - pánové, i tohle je byznys a jenom byznys...copak si myslíte, že by SOR porazilo, kdyby mu Iveco ty agregáty neprodalo? V pohodě by mu jiné nabídlo pět konkurentů...a SORy by jezdily dál, akorát Iveco by nemělo odbyt na agregáty, vyrobilo by jich míň, tím pádem by byly dražší...Navíc každá značka, která používá jejich agregáty, se dá reklamně zpeněžit...Koupili byste si motor, který jezdí jen ve vozech svého výrobce nebo motor, který používá deset dalších značek? Věřte tomu, že je to jen o penězích a sentiment nosíme akorát my tady...
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 20:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pohlcení značky a její vymazání z mapy světa je ten nejsprávnější a jedinný možný krok? Pardon, ale šlo by to určitě i jinak, jen nebyl zájem. Bohužel tento směr jednoznačně nastínil už Renault, kdy se nepokoušel značku Karosa prosadit a raději její výrobky označil kosočtvercem, takže těžko teď obviňovat Iveco...
V tento okamžik vnímám investici Iveca v ČR jako střednědobou a jeho působení zde skončí zavřenými branami ve Vysokém Mýtě v okamžiku, kdy se levná pracovní síla stane drahou pracovní silou, rozdíl mezi levnou a drahou bude sice velmi malý, ale už nepůjde o krach značky v rodné zemi, ale pouze o zavření jednoho z výrobních závodů v cizí zemi, takže odchod na Východ bude jen "strategií expandující firmy".
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 21:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Swe: nezlob se, ale to je totální kravina...Proč by někdo zoufale prosazoval v Ecvropě značku, kterou tam nikdo nezná a která by maximálně platila za levný šmejd z východu, když stejné auto může bez problémů prodat pod svým jménem? Proč OP Prostějov prodávají své obleky pod značkou Hugo Boss? Opakuju, že je nutno dělat rozdíl mezi tím, jak to pocitově vnímáme my, a mezi byznysem...a z hlediska byznysu to byla nejsprávnější varianta, ať se nám to líbí nebo ne...mne to taky sere...Podívej se na to z pohledu majitele a ne veteránisty a fandy...Oni tu firmu tady fakt nedrží kvůli našim krásným očím...Proč by měli mít zájem dělatněco, co jim nepřináší prachy? A k té levné pracovní síle už fakt nemám co dodat - proč se teda v rámci Irisbusu vyrábějí autobusy ve Francii, Itálii, když to mohli všechno nacpat k nám a za pár let odtáhnout do Albánie? Ostatně - nezbývá než všem kritikům a chytrákům opakovat - nebýt Francouzů a Italů, byla by dneska Karosa tam, co Liaz a Praga...
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 21:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slim má v podstatě pravdu. Ostatně byly odkoupeny silnějšími a posléze zrušeny a odsouzeny k zániku i jiné značky (Leyland, Berliet a další) A nové značky zase vznikají a je jen na nich jak se prosadí (třeba Solaris, SOR...) Prostě tržní ekonomika, obchod je obchod a tam musejí jít emoce stranou.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 21:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slim: Co se týče GT a HD, tak právě Francouzi byli ti, kdo rozhodli o ukončení jejich výroby a nahražením autokarem Iliade.
Měl jsem tu čest při mém pobytu ve Vysokém Mýtě hovořit s jedním vysloužilým konstruktérem z Karosy a ten nemohl Francouzům přijít na jméno. Po dotazu, zda by Karosa bez cizí účasti krachla, odpověděl bez váhání ne.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 22:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si myslím, že by nekrachla. Ale víceméně by zásobovala jen domácí trh, nebo další méně náročné trhy, protože bez cizího kapitálu by dlouhodobě nedokázala držet krok s velkými značkami.
Přestože je Karosa díky cizím financím vellmi moderním závodem, pere se u nás o zákazníky s trvdou konkurecí. Kdyby zahraniční kapitál nepřišel, těžko by měla na vybudování takového závodu, jaký má a tím spíše by jí domácí klienti opouštěli a hlavně, neměla by ani zdaleka tak snadný přístup na vyspělé trhy, ze kterých by mohla žít.
Jinými slovy, nějaký čas by s HD 12, Legem atd mohla žít. Ale jen do doby, něž by jí utekla bohatší konkurence a čím dál náročnější domácí klienti. Dřív nebo později by, pokud by chtěla přežít, stejně tlakům silnějších neodolala.
Ztráta identity je jen smutnou daní za přežití.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 23:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano gromit je to jen smutná dan za přežití.Jinak nedoufejte že Sor,Solaris budou vždy mít toto vlastnické provedení jako mají ted.Do 10 let budou součástí některého velkého nadnárodního impéria jako dnes Karosa.Prostě to ani jinak nejde.Bez tehdejšího vstupu Renaultu by dnes živořila.Snad si někdo z vás nemůže myslet že by katoforézu a jiné moderní technologie byla schopna pořídit.Koukněte se kolik investovali do modernizace,spočítejte si to a pak si položte otázku kdo by jim na to půjčil.Naše banky?ani náhodou.Dnes si firmy půjčují v zahraničí.Proč? je to tam výhodnější.Jenže musí za vámi někdo stát kdo má dostakek peněz a kreditu a to Irisbus potažmo iveco,potažmo renault měli a mají.S gt a Hd by daleko nedošli.
Jo a položme si otázku zda by to někdo pod názvem Karosa na západě kupoval.Odpovím si ani náhodou.Pro zákazníka to musí mít značku západu.Běžně se u nás dělají výrobky na západ,ale podmínkou je jejich značka.
Na východ moc nespoléhejte ono se za to také musí zaplatit a to je tam jaksi problém,proto se tam busy prodávají nejvíc ropným gigantům.
Tak to prostě je a musíme se smířit s globalizací světa.Koníček a zájem o busy se nesmí míchat s obchodní politikou,a penězi.Jinak věřte že za 15-20 let se pořád budou ty busy v Mýtě vyrábět.
Jinak někdo sem dával příklad Škodovky.Tak by mě zajímalo zda ví z jakých dílů se vyrábí?a kde jsou vyráběny ty nejdůležitější...
Já mám také Karosu rád a je to podle mě kvalitní výrobce,ale dávno jsem se smířil, že z ní bude Irisbus potažmo Iveco.Pro mě to bude pořád stará dobrá Karosa at je vlastníkem kdokoliv.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 10:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky Aresovi a Gromitovi, souhlasím na 100%...k Mr. Propperovi - když konstruktér řekne, že by bez cizího kapitálu nekrachli, je to pro mne asi tolik, jako když to tady tvrdí mnozí z Vás...To musí vědět někdo úplně jiný než konstruktér...s pár z nich jsem v kontaktu, nikdo nemůže přijít Francouzům na jméno...všem je líto - stejně jako nám - že skončilo plno věcí, které byly nadějné technicky, ale ne obchodně...Myslíte, že třeba Praga UV byla špatné auto? A co to té fabrice bylo platné...
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 10:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navrhuji týden radiového klidu za přejmenované ... v případě Karosy ... promiňte ... Iveco Česká republika .. se krásně potvrdilo, že se Země točí ... na Východ jsme se vysr... (Ikarus) a hov.. (Iveco) přišlo ze Západu!
Hezký den!
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Lukša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 16:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Firma Ikarus Ještě v malé míře pod křídly Irisbusu funguje,skládají tam Mydwaye,ovšem jak dlouho....to nikdo neví.Je to obdoba naší Karosy,Madarský výrobce,ale po nápisu ikarus nikde ani památky.Všude jen irisbus Iveco,což čeká i Karosu.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také to tak nějak cítím - nostalgie se míchá s realitou... Ale shodou okoností jsem dneska jel po sobě (ráno a večer) s Mercedesem 404 a s klasikou LC 735. A přitom mi došlo, jaký je rozdíl v tom jak se s tím jede. Nedokážu říct přesně v čem to přesně je, mě se s Karosou jezdilo vždycky dobře, ale ta Karosa je prostě babička.

Nádržák: Budu Ti horlivě přikyvovat, jezdil jsem se Stralisem a mockrát jsem na něj nadával (i proto, že se to ve firmě nosilo). Ale upřímně, víš opravdu o čem mluvíš?
Carchye
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odbočím od témy....Karosa B832 dnes u nás zabíjala

odkaz
www.mestskadoprava.net
231-475-399
Tomiques
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to smutne!!!!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2822
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte něco blizšího o tomto autobusu? LC735 asi ze Slovenska.
odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem bart.)
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5824
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úplně stejně barevnou karosu mělo nebo má ČSAD Plzeň.....
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2823
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo ví odkud ta fotka je ... ale tohle je asi Atmos nebo turbo s rábou.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 07:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Takové barevné schéma si na GO "vymyslel" kdysi Zliner /tak v půlce 90-tých let/.
 
Nebo je podobnost čistě náhodná??

No - podle umístění na Slovenském serveru, směrových cedulí na Žilinu, Brno /CZ/ a Wien /A/. A taky že to je odbočka na obě bratislavské magistrály (E65, E75)...
Můj názor - Bratislava, někde v okolí Petržalky.

(Příspěvek byl editován uživatelem zlin__24Tr.)
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 10:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Carchye: Co se tam stalo? Nejak nechapu. "Požiarnici sa pripravujú na nadvihnutie autobusu, pod kolesami ktorého je bezvládne telo vodiča" ...jak se tam dostal?
Nový web o prostějovských autobusech

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 10:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak citelisy, které přišly tento a minulý týden do Havířova mají vzadu nálepku IVECO a pod tím Karosa. Samozřejmě, že pod zadním oknem je Irisbus.
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji!
Karosa forever.
ICQ: 225-833-748
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 11:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Na uvodnej stránke (www.mestskadoprava.net) je to napisane ako novinka. Spustil sa voz a ten dotyčný ho chcel zastaviť a keď išiel pravdepodobne otvoriť dvere tak ho to prešlo a tahalo pod vozom asi 20 metrou. Na mieste zomrel.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/
Carchye
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 11:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study....obratisko Exnarova je na vrchole kopca a autobusy stoja v kopci, bud povolila rucna brzda alebo ju zle vodic zatiahol, v kazdom pripade sa autobus spustil dole...dvere boli zatvorene a otvaranie je vpredu co sa mu stalo osudnym, ak by to bola 900ka karosa Eckovej serie pochybujem ze by sa pokusal otvorit dvere ak su gombiky pod naraznikom....ci sa potkol, zakopol alebo ho zachytil autobus je jedno, ale skoncil pod nim a uviazol niekde pod zadnou napravou a autobus ho vliekol so sebou az kym sa nezastavil na strome....este ak si vsimnes nebyt stromov tak kludne mohol vletiet do panelaku
www.mestskadoprava.net
231-475-399
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 21:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin_24Tr: Někde jsme tu kdysi řešili jednu ŠD11 na Slovensku a atmosferickou karosu jen s předními dveřmi. Už mám hotovou fotku té Karosy z Povážskej Bystrice, má SPZ PU-165AH. Je ta SPZ shodná s SPZ té ŠD?

Omlouvám se trochu za OT.
Důchodce komentující výluku na 148: "...až ta další stanice je nenormální"
Loque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 21:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slim: Co se týče GT a HD, tak právě Francouzi byli ti, kdo rozhodli o ukončení jejich výroby a nahražením autokarem Iliade.
Měl jsem tu čest při mém pobytu ve Vysokém Mýtě hovořit s jedním vysloužilým konstruktérem z Karosy a ten nemohl Francouzům přijít na jméno. Po dotazu, zda by Karosa bez cizí účasti krachla, odpověděl bez váhání ne.


Mr Proper: Asi ti ten konstrukter zapomnel rict jednu velmi dulezitou vec. Renault zrusil vyrobu HD a nahradil ho Iliadou, ale naoplatku! prenechal Karose trh se skolnimi autobusu, tj Recreo. A hadej, kterych autobusu Karosa vyrobila nejvic a na ktery trh?? Zaroven ji umoznil vyuzivat servisni sit renault a tim si Karosa vydobyla na Zapade dobre jmeno.

A dneska? Jiste, prijde o svou znacku a bude pod kridly Irisbusu (obchodni nazev autobusove jednotky) a vlastnena Iveco. Ale uvedom si, ze pro vetsinu lidi na Zapade a i jinde je Karosa sedmistovka, tj ten vrak z Vychodu. Tohle otevira dvere na dalsi trhy.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 22:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loque: jistě, Recrea prakticky živily Karosu.
S tím ponechánám trhu školních autobusů bych brzdil, protože hledejme výrobce, který by francouzkým školám nabízel něco tak levného a ještě k tomu by si na to Renault mohl dát svůj znak. Ostatně co je to za výhodu, když tržby stejně "schramstl" Renault. Takže rozhold sám pro sebe a sám o sobě, protože si snadno vypočítal, že Karosy pod značkou Renault budou levnější a tudíž i přitažlivější, než nějaký skutečný Renault za větší peníz.
Loque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 22:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr Proper: No, podle mych informaci naopak Renault nechaval vsechny penize v Karose - i diky tomu se modernizovala linka, kataforeza atd. Samozrejme, ze Renault kalkuloval s cenou, to je naprosto logicke, ale Karosa sama musela prokazat kvalitu. To uz za ni Renault udelat nemohl. Ale nebyly to Karosa recreo, ale renault Recreo. A to byla pro zakazniky i urcita zaruka. Obzvlast pro ty nacionalisticky ladene (a ze jich tam je ).
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 23:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loque: S tím, že značnou část divident "utopili" v modernizaci souhlasím, ale oni nevěděli, že se jednou toho podílu v Karose budou muset vzdát.

Chtěl bych docela vidět ty první Recrea (myslím rok 1997), v jakým jsou stavu. Pokud jsou na tom stejně, jako všechny zdejší Karosy z toho roku zde, tak z tý koupě asi moc radost nemají. Přece jen takovej Citybus stejnýho ročníku rezne míň.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace