K-report
 

Archiv do 11.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Ústeckém kraji » Archiv do 11.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.106
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:12:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lojzik: "Kavka s tím svým archivním vozovým parkem, nemluvě o tom, že stejnak plno spojů vypouštěl, protože na to neměl řidiče."

Že Vám ta prolhaná huba neupadne!


"Například, čím bude jezdit Quick Bus to šluknovsko, když zatím jezdí jen trochu "nafouknutými" Sprintery? Jestli nakoupí nové busy, nebo dobře udržované ojetiny, "

Když máte smlouvu do roku 2014, t.j. na 7 let, tak máte slušné možnosti. Záleží na tom, jestli máte kapitál nebo nemáte. Pokud máte, tak nakoupíte. Pokud nemáte, tak nalízujete.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale neupadne pane Kavko, například váš řidič pan Hába, když mu dělali doma okna, tak nejel linku a děti z vesnic nešli do školy, mám pokračovat? Vím že vás mrzí, že jste ostrouhal, ale boží mlýny melou.....
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun:Na výsledcích výběrových řízení je nejzajímavější, že v 10 ze 14 oblastí vyhrály dopravní podniky vlastněné městem. Pouze ve 4 oblastech vyhrály soukromé firmy

To je sice pravda, ale taky proč se kraj o takové firmy opře - silné zázemí, kvalitní dílny, kvalitní vozový park, kvalitní technické zázemí.......a hlavně kvalitní vedení a ne jeden majitel nebo generální ředitel (ha ha ha), který šetří na firmě jak se dá, hlavně že on sám je zabezpečený.....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27999
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 21:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lojzik:
On tady někde diskuteje sám pan Kavka? Že jsem si nějak nestihnul všimnout...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 22:15:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD MZ Já nevím, myslím že jo a pokud ne, tak jeho velký obhájce pan Bručoun mu to jistě rád přetlumočí.
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 22:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený pane Martine Zlivský, nemělo by vás spíše zajímat více to jak kdo tady o kom mluví a uráží vulgárníma výrazama? Než to KDO tady diskutuje???? Mrkněte do historie na pana pod pseudonymem Bručoun - vždyť to co příspěvěk to vulgarita......
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 22:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě jednu věc, doufám, že k tomu zase NĚKDO nerozjede akademickou debatu, vraťmě se k tématu o dopravě v ústeckém kraji.jsem rád že to takto dopadlo a výběrové řízení ukázala, že se oddělilo zrno od plev a začnou konečně v ústeckém kraji jezdit kvalitní dopravci a né dobrodruzi. Jen tak dál, teď bych se zaměřil na kvalitu služeb ostatních dopravců, kteří zabezpečují dopravu v ústeckém kraji. Vždyť jde o zdraví cestujících!!! Je mi teda líto třeba ČSAD Semily, kvalitní a dobrý dopravce, který teď docela nakoupil nové autobusy - škoda.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28009
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 23:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co je horší - bez důkazů na někoho kydat špínu, nebo někoho takového (byť mírně „vod huby”) napomenout?
Valná většina Bručounových příspěvků je pro toto fórum cenná (a teď myslím jako celek, nejen toto téma).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

Nevíte, do čeho jdete? Jeďte do Pelhřimova!
V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem.


Podrobnosti zde.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.135
Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 01:05:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Mrkněte do historie na pana pod pseudonymem Bručoun - vždyť to co příspěvěk to vulgarita......"

Lojziku, myslím, že Vás opustily poslední zbytky soudnosti. Ale aspoň si každý může udělat obrázek o Vaší schopnosti nezkresleně popisovat skutečnost.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 01:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, chtěl bych Vás jen upozornit, že toto byla pouze první část výběrka a další ještě bude pokracovat v průběhu příštího roku. Dopravců, kteří budou zajišťovat základní dopravní obslužnost v Ústeckém kraji ještě něco přibude.

Některé příspěvky zde proto lze považovat za poněkud ukvapené.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.52
Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 11:07:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx: No jak které. Překopíruju se část z příspěvku, který utekl do archivu:

Docela se obávám toho, že dopravní podniky vyhrály tím, že kalkulovaly ceny pro městské typy busů s minimem míst k sezení a hromadou míst k stání. A že budou lidi vozit opravdu hromadně jako dobytek. To pak jde logicky cena dolů.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 11:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:Jako že by provoz měšťáků na regionálních linkách vyšel levněji než s linkovýma busama?
Počet cestujících na lince by neměl mít vliv na tom,kolik vydělá dopravce,(Jedině tak,že při prázdnějších spojích je nižší spotřeba nafty)
Nasmlouvaná částka do které se doplácí by měla být víceméně strop,tedy pokud nemá Ústí nějakej jinej systém.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 15:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořizovací cena městských busů je dražší než regionálních,tak nevím v čem by to vyšlo levnějc.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 15:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží,co přesně si pořídíš.
Všaq já to netvrdím,jen sem přesně nepochopil jak to Bručoun myslel.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 16:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Sory i Karosy jsou dražší městské.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 17:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak docela se směju Qvick bus na Šluknovsku to je síla.moc si myslím že to nebude trvat a padne to na hubu znova.vždyt nemají žádné busy nic.no co aspon se vrátí busy k nám ty staré se vyřadí a budeme mít nejnovější vozový park v ČR.a jak tu někdo řekl hodně to smrdí!!
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
karosab732
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.226.173
Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 18:54:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo která firma jezdí v 10:35 z Litoměřic do Malých Žernosek? Doufám že je to nějáká normální firma.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5792
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 18:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám takový pocit, že tahle firma se přihlásila do výběrového řízení už dřív, vyhrála, nakoupila tyhle malé autobusy, které jsou pro tamní provoz postačující, jenže DPÚK to napadl, kraj se lekl a výběrové řízení zrušil. Takhle nějak podobně mi to aspoň někdo vyprávěl. Quickbusu pak zbyly jen nedotované linky.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.162.206
Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 19:48:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares: A on Quickbus už někdy padnul na hubu kvůli vlastní neschopnosti provozovat objednanou ZDO? Jen jestli nekecáte. Myslím, že ve skutečnosti je to tak, jak píše Martin_j.

Zzz: "Počet cestujících na lince by neměl mít vliv na tom,kolik vydělá dopravce,"

Dopravci to za normálních okolností skutečně může být jedno. Ale pokud je součástí výběrového řízení i návrh JŘ a kalkulace, tak plánovaným vypravením městských busů můžete ušetřit spoustu posilových spojů. Tím máte na obsluhu stejného území nižší celkové požadavky na dotace, a můžete touhle sprostou fintou vyhrát výběrové řízení. Podotýkám, že je to jen spekulace.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 19:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Pokud vím, tak tahle firma jezdila ještě před oním výběrkem dálkovou linku Šluknov-Praha, pak vyhrála to výběrko, které bylo následně zrušeno, a žádné vozy kvůli němu nekoupila. Spíše si myslím, že by v případě skutečného převzetí linek ZDO zabalili tu dálkovou linku (moc vytížená nejezdí a má spoustu omezení kvůli souběhu s dotovanými linkami) a jen by na leasing pořídili další mikrobusy nebo i normální velké autobusy. Každopádně jejich heslo "Vrátíme veřejné dopravě důstojnost!" vůbec neodpovídá skutečnosti. Na těch mikrobusech je vidět, že se snažili do nich narvat co největší počet sedaček, takže na šířku jsou tam 4 sedačky, což je u mikrobusů neobvyklé, a místa na nohy tam je taky minimum.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 20:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, z historického pohledu totiž už jedno výběrko kraj provedl, právě pro eliminaci jednoho dopravce v kraji a rozdělení linek mezi více dopravců. Tenkrát se to celé stronovalo a kraj to nazýval "poptávkovým řízením", což vysvětlil tak, že se dopravců ptali, zda by měli zájem o dopravu v ZDO. A jedním z výherců byla právě i firma Quick bus, která v té době měla obejdnané vozy, ale nakonec z toho sešlo. No nejvíce na tom vydělal DPÚK, tehdy ještě ČSAD Bus protože kraj jim ještě přidal cca 10,5 mil. na dotaci.
Mezi výherci byly právě i DP v kraji (mimo ústeckého, který se ničím takovým nezabývá). Jediný DP který získal v té době nové linky bylo DP Děčín, které převzalo děčínské linky a začalo je provozovat v ZDO.
Tož asi takto to bylo v první půli roku 2005.
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 20:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

10:35 do Žernosek jezdí DPUK. No pánové, trošku kroťte emoce. Pokud jde o výběrovku, tak pokud vím, tak ještě nejsou určité oblasti hotové, např. oblast Litoměřic, kterou teď jezdí Tourbus pro Zdarko. To nebylo předmětem výběrovky a bude ve výběrovce až na jaře, stejně jako i jiné oblasti. Když jsem se díval na výsledky, tak úspěch zaznamenali DP, které ač se to někomu líbí nebo ne prostě uspěli, nabídli lepší cenu a je to.Obecně, ale při mé návštěvě působili jako takové městské ČSAD a to ať vozidly, nebo rozsahem provozu apod.Např. vozový park, je teda v mnoha městech lepší a to i v mnoha provozech ČSAD.Někteří zastánci severočeských DP, by mohli např. dojet ke mě se podívat na stáří vozového parku a pak mohou rozvíjet svoje teorie. A to podotýkám, že nemáme nejlepší vozový park v kraji, ale oproti MHDčkám v severních čechách je to přímo super.O teorii o majitelích a ředitelích, je vidět, že mnozí to neznáte. Ono v soukromé firmě si peníze vezme majitel, ale v městských DP si vedoucí jednotlivých úseků vezmou svůj podíl, tak, že zakázku např. na oleje dostane firma, která je prodá tak 1,5x víc, než ČSADpodniku. A pak příšlušný pracovník DP vezme svůj podíl.Myslím si, že o ZDARku se teprve rozhodovat bude, ale blbý to mají ČSAD Semily, ty dopadly hodně špatně. AKV a Kavka dopadli přímo katastrofálně a ICOM dostal moji oblast.Štetsko jsme chtěli i mi, nakonec jsme to nepodali,ale byla to jediná slušná oblast se slušně vytíženýma vozoma. Cena vozů je tato, nedívejte se na oficiální ceny, skutečné ceny jsou tyto: C 954E-3.100.000,-Kč, B 952E-2.900.000,-Kč.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl. Ranní ptáče bez lahváče nikam nedoskáče
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 23:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD martin j no nevím jak ty ale já to Šluknovsko navštívil.A strávil jsem tam celý den.Na několika spojích jsem se svezl.jel jsem jedním spojem z Děčína do Rumburku a jela to plně! obsazená 954 a pár lidí stálo.Chtěl bych vidět jak to někdo narve do toho jejich mrzáčka,pak jsem byl dlouho ve Varnsdorfu a tam viděl obsazené busy z 60 % navíc ještě pořád tam podjíždí DPÚK.Tím se cestujíci kolikrát rozešli do dvou vozů.Jistě tam je i spousta linek které postačí na malý bus.Měli jsme tam min 16 vozů a ještě najaté.Kladu si otázku kde na to vezmou peníze když budou muset splnit NP10%,stáří vozů.Nevím kdy převezmou linky,ale budou tam jezdit staré vraky.A podle mě to nemá ta firma šanci zmáknout.nebo budou vozit ty lidi narvaný v těch malejch šmejdech jako dobytek jak jsem to viděl nedávno na jejich lince z Prahy v Mělníku.Je to vzkaz pro občany Šluknovského výběžku.Začněte si odvykat z novotou vonícího parku ČSAD Semily na park QVICK bus(momentálně je .....)
ad Bručoun víte že na vás nehodlám reagovat.Jen podotýkám že tím "padne na hubu" je myšleno celé výběrové řízení ústeckého kraje.Já tam ty DP moc rád nevidím.Bohužel na to začnou doplácet lidé z měst kam patří.Neb peníze začnou téct na to aby splnily podmínky stanovené a začne se obírat doprava v městě kam podnik patří.
Jinak je to docela sviňárna od kraje.Když mu teklo do bot a byli v s dopravou tak jim byli dopravci jako AKV,KAVKA,ZDAR,ČSAD SEMILY,ICOM dobří.Ted cmrndli kousek icomu a ostatní podrazili,Pokud se bude někdy situace opakovat tak doufám že se na ně vy....a at si jezdí kraj třeba s traktorem.Viníkem je pouze kraj kterej byl neschopnej udělat výběrový řízení aby to nebyla ostuda což už nejednou předvedl.
A my cestující u nás v kraji jsme rádi,nové vozy koupené půjdou k nám a staré se vyřadí.Karosa 700 je v ohrožení.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 00:16:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak už zde bylo uvedeno, některé linky resp. oblasti projdou výběrovým řízením až příští rok. Takže ještě nastanou změny, resp. část linek budou odhaduji do vyhlášení výsledků druhého kola výběrového řízení nadále obsluhovat stávající dopravci (ZDAR, KAVKA atd.), kteří se zajisté tohoto výběrového řízení i zúčastní. V dalším kole by se mělo jednat o výběrová řízení v oblastech: Lounsko - západ, Mostecko, Litvínovsko, Klášterecko, Kadaň a část Ústí nad Labem a možná i dalších (?).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 14:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už je celkem jasno. Pikantní je ten návrat k linkám jejichž řidiči budou bydlet na vzdálenější konečný :-))) Jojo, to tu taky bejvávalo.
Mostecký dopravní podnik získal zakázku kraje, přijme 70 řidičů
Most 4. prosince (ČTK) - Minimálně 70 řidičů přijme Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. Je jednou z osmi firem, které budou v letech 2007 až 2014 zajišťovat základní dopravní obslužnost na autobusových linkách v Ústeckém kraji. Do koncesních řízení pro 14 oblastí kraje se mostecký podnik přihlásil spolu s dalšími 15 firmami. Koncese získal pro příměstskou dopravu Most-Litvínov, Bílinsko na Teplicku a Lounsko jih a jihovýchod. ČTK to dnes řekl ředitel podniku Milan Dundr.
"Osmiletá zakázka představuje provozování více než tří milionů kilometrů linek ročně. Zatímco na Mostecku budeme jezdit od začátku příštího roku, zbylé regiony převezmeme od současného dopravce od 1. března 2007. Budeme potřebovat dalších asi 25 autobusů. Z poloviny nakoupíme starší, zbytek by měly být nové vozy. Budeme jednat s Ústeckým krajem i ostatním dopravci," uvedl Dundr.
Podnik se chce podle něj v co největší míře vrátit k modelu, kdy řidiči bydleli v cílové stanici příslušné linky, odkud druhý den ráno opět vyjížděli na trasu. "Je to operativní řešení a šetří to i náklady," doplnil.
S náborem řidičů by firma neměla mít problémy, Mostecko vykazuje od začátku 90. let nejvyšší míru nezaměstnanosti v zemi. Na konci října činila 19,73 procenta, práci hledalo 12.623 lidí.
Podnik doposud zajišťoval zejména městskou hromadnou autobusovou a tramvajovou dopravu v Mostě, Litvínově, Meziboří, Lomu a Oseku na Teplicku. Od 9. září už ale zabezpečuje i 27 linek v kraji, na nichž nahradil autobusy Dopravního podniku Ústeckého kraje (DPÚK). Zaměstnává na 500 lidí, od roku 2003 provozuje i sanitní přepravu raněných, nemocných a rodiček.
Kromě Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova uspěly i Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova, Dopravní podnik Teplice, Dopravní podnik města Ústí n.L., Dopravní podnik města Děčína, Autobusová doprava, Podbořany, Quick Bus, Varnsdorf a ČSAD Slaný jako jediný se sídlem mimo Ústecký kraj.
Budoucnost patří bagrům!
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 15:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD Slaný jako jediný se sídlem mimo Ústecký kraj.

Tato věta krásně napovídá, jak bylo pražské sídlo DPÚK (+ pražské RZ) trnem v oku tomu vymašťenému Šulcovi.

Stále mi zůstává rozum stát nad tím, že toho debila pořád nehodili do
Důchodce komentující výluku na 148: "...až ta další stanice je nenormální"
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad atmák: nesouhlasím s tebou, myslím si že vůbec nesouvisí pražské sídlo s rozhodnutím Šulce

Spíše mi rozum nebere, že si jaksi neuvědomujete, že to co se stalo s DPÚK se může díky chybám managementu stát i jinde. Prostě představitelé nezvládli správně vést firmu a udělali systematické chyby, které vedli k této situaci. Kraj pouze využil tyto chyby a udělal to co se mu naskytlo a bylo jednoduché => výměna dopravce, rozdělení trhu mezi více subjektů, papírové šetření nákladů na autobusovou dopravu

Celá tato situace je spíše komická tím, jak se kraj zachovává při výběrových řízeních, ano, v tomto to dost nezvládá pro změnu kraj.

Další zajímavost je ta doprava v Ústí n.L. v souvislosti s DPmÚL! Vzhledem k situaci která v podniku vládne je dost pochybné, že by tento podnik dokázal obsloužit kraj, navíc když se do tohoto vůbec podnik nehrne!!! Takže by mě zajímalo co kutěj kraj a město....
DPmÚL nemá vozy na to, aby zajistily potřebnou obslužnost, vozový park spíše připomíná tragédii a vedení nedokáže sjtejně jako DPÚK myslet na budoucnost
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5796
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 20:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Objektivně připouštím, že na Šluknovsku jsem nikdy nebyl, tohle mi jen vyprávěl člověk, který je z Liberce a tuhle oblast zná. Takže takhle.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.89
Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 20:16:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: "Jen podotýkám že tím "padne na hubu" je myšleno celé výběrové řízení ústeckého kraje. ... Jinak je to docela sviňárna od kraje.Když mu teklo do bot a byli v s dopravou tak jim byli dopravci jako AKV,KAVKA,ZDAR,ČSAD SEMILY,ICOM dobří.Ted cmrndli kousek icomu a ostatní podrazili ... Viníkem je pouze kraj kterej byl neschopnej udělat výběrový řízení aby to nebyla ostuda což už nejednou předvedl."

Myslím, že máte dost zkreslenou představu o tom jak má vypadat nezmanipulované výběrové řízení. Dát jako jednu z podmínek "helfli nám, když nám teklo do bot" oficiálně nejde. Pokud by bylo (nepřiznaným) cílem výběrového řízení odměnit se firmám, které naklusaly v nouzi, tak se to dá udělat jedině nezákonnou manipulací s nabídkami, či s hodnocením.

Netroufám si tvrdit, že vše proběhlo přesně podle zákona, protože nemám žádné informace o průběhu řízení, ty má jen pár desítek lidí.
Ale právě tyhle na první pohled nesmyslné výsledky napovídají, že by tentokrát vyjímečně mohlo jít o nezmanipulované výběrko, kdy skutečně o výsledku rozhodovala podaná nabídka, bez ohledu na to kdo ji podal.

Daleko podezřelejší jsou výběrová řízení s předem známým vítězem. A že jich v republice bylo ...

I když, na druhé straně, možné je všechno. Nemůžu vyloučit, že zástupce městského dopravního podniku dá větší úplatek proto, že je tam snazší vytvořit černý fond se spoustou peněz. Soukromá firma půjde s uplácením vždy jen do takové výše, aby celkově vydělala.

Jinak Vaše představa že něco padne na hubu je přání, ne skutečnost. Jediné riziko nestability, které je reálné, je možnost že by DPÚK vyhrál u soudu. Pokud DPÚK spor prohraje, tak bude systém podstatně stabilnější než před krizí, bez ohledu na sympatie či antipatie k jednotlivým stranám sporu.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 22:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bručoun:no původně jsem o vaši odpověd nestál,ale vyjmečně poruším embargo které jsem si k vaši osobě dal.Zajímalo by mě co předložily ty dopravní podniky na seznamech vozů.Pokud vím měl tam být i seznam RZ vozů které nabízejí.Fakt mě zajímá co tam napsal Quick bus.A kde to do nového roku seženou.Nové busy tak rychle nejdou koupit,ani lidi tak rychle neseženou.Pořád to připomíná situaci před pár měsíci.
Já osobně nevěřím že to VŘ je čisté.
V jednom s vámi souhlasím že budou nasazeny městské vozy.No hurá do nich.Někdo mě kritizoval že SA pozdvihla dálkovou dopravu.Tohle je v tom případě pokles v linkové dopravě o několik tříd dolů.Ono jet městským busem linku Rumburk Ústí bude určitě pro cestující potěšení.Toť vše.
Jinak vás pane Bručoun upozorním na to,že zákazníci ČSAD Semily se těší na návrat nových busů zpět na provozovny.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 23:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: to co se stalo s DPÚK se může díky chybám managementu stát i jinde. Prostě představitelé nezvládli správně vést firmu a udělali systematické chyby
Co prosím podle tebe byly ty systematické chyby? Že se pustili do křížku s krajem? No pro příště si to kraj pojistil, když co mohl, dal městským podnikům - ty řvát nebudou, je to jeden velkej kamarádšoft a já osobně se velice obávám těch černých fondů o kterých se zmínil Bručoun.

A bavím se představou, jak se ústecký DP musel befelem hlásit do výběrka a jak z toho byli paf, že pro jistotu dostali lhůtu na doladění podkladů. I když by to bylo spíš k pláči, ale je to jen taková moje představa.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 05:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tisková zpráva ČTK:

Papež Benedikt XIV urychleně změnil svůj program a v nejbližších dnech zavítá do Ústeckého kraje.
Svoje rozhodnutí zdůvodnil tím, že již viděl "Boží tělo", "Boží hrob" ale ještě dosud neviděl "BOŽÍ DOPUŠTĚNÍ"


(abych obviněn ze šíření poplašné zprávy - jedná se o vtip)
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 08:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: už první chyba bylo chtít po někom zvýšení o cca 12Kč/km! Ať byly důvody jakékoliv, dobrý management si tohle nedovolí, ale docílí této ceny jinak a rozloží svůj požadavek do delšího časového úseku. Navíc DPÚK chtěl zrušit kolem 77tis km v ZDO a zavést jiných 79tis km. Dále ať se dokázalo či nedokázalo cokoliv, DPÚK svým přístupem ztratil zakázku, která ho živila a která mu umožnila rozdělení, převedení linek na Intercity a nedodělaný jejich plán MHD převést na DP City (což se ještě může stát). A o dalších chybách netřeba mluvit, protože s těmi jsme se setkávali pravidelně (teda ten kdo s nima jezdil)......

Pochybuji že by DP dávali úplatky, to je docela zcestná představa, jak z dotací města jsou úplatky k úředníkům kraje. Touto hláškou se fakt bavím dost dobře. Navíc vrána k vráně sedá a už tu je další co podporuje myšlenku černých fondů... jen tak dále, a trochu by jste tu myšlenku mohli rozvést, jak úředníci kraje tahají, teda nechávají si dávat, peníze z DP aby jim dali zakázku na dopravu v kraji Výborně, výborně! Škemri škemri škemri, tady DP, dejte nám zakázečku v ZDO, budou kapříci, vánoce se blíží.....

A jak zde někdo psal o nasazování městských vozů na regionální linky, KAVKA s tím již začal a na linku Žatec-Louny-Lovosice-Ústí n.L. nasazuje B732 místo zpočátku nasazeného vozu C744. Takže ho můžeme brát za průkopníka, který na delší linky zkouší nasadit takový vůz ...
Je to ten spoj, kam dával DPÚK SOR C10,5 a který za Třebenicemi nechával stát zákazníky na zastávkách, protože se do vozu již nevešli, byl vyřešen vcelku solidní cestou nasazením C744. Ale nic netrvá věčně......
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jen malá upřesňující informace ohledně linek DPÚL... tento dopravce se nepřihlásil pro celý okres, ale jedná se o linky, které jezdí nyní. Takže celkem dobrej informační šum na stránkách kraje, je to nepřesně napsané...
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 1-2004


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: Ano, takže ta "chyba" byla opravdu v tom, že DPÚK nedržel hubu a dokonce začal suplovat nefunkční odbor dopravy, za což byl patřičně potrestán, to je celé. Samozřejmě, kdyby byli ticho, nic by se nestalo, akorát za pár let by se to stejně zhroutilo, protože kraj dlouhodobě neplatil celou prokazatelnou ztrátu a to se někde projeví. Bylo to buď a nebo.
Zajímavé je, že teď to najednou jde - NP autobusy, průměrné stáří voz. parku a zahrnutí kilometrů, které dřív musely hradit obce.
Samozřejmě chyby na straně DPÚK byly a ne malé, ale to už by byla řeč o jejich komerčních linkách.

Já černými fondy nemyslím žádné úplatky, natož směrem od DP k úřadu, ale nadhodnocování služeb. Mě se to nelíbilo, když mluvčí DPÚK argumentoval cenami za km pro mostecký a ústecký DP, ale na druhou stranu těch 40 a víc Kč tam bylo a za co?
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 11:44:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť je zde uvedeno, že minimálně v oblastech: Lounsko - západ, Mostecko, Litvínovsko, Klášterecko, Kadaň a v části Ústí nad Labem proběhne výběrové řízení až příští rok (ZDAR, Kavka asi i AKV atd., kteří tyto linky jezdí se předpokládám výběrového řízení zúčastní).
Ústecký kraj ve zprávě na webu uvádí: Další koncesní řízení pro ostatní oblasti Ústeckého kraje budou probíhat v průběhu příštího roku, záměrem je, aby v regionu k 1.7.2007 byla veřejná autobusová doprava v závazku veřejné služby zajišťována dopravci, kteří mají s Ústeckým krajem uzavřenu smlouvu v souladu s rozhodnutím krajského zastupitelstva, tedy do konce roku 2014.
Je pravdou, že celá zpráva vyznívá poněkud zmatečně, jakoby téměř všechny linky resp. oblasti byly již rozděleny mezi nové dopravce.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 13:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, když to vezmu takhle podle tebe, tak ANO. Jako zastupitel společnosti si rozhodně budu hledět toho abych neztratil zakázku, která mě živi a pak se budu snažit o to, abych z toho nejvíce vytřískal! Ale zároveň budu mít při uvažování chladnou hlavu a nebudu si myslet, že kdejakej úředník mi zvýší platbu z 27,11 na 39,11Kč/km.... To je výsměch umu a zároveň ješitnost DPÚK že si myslel že jim to projde beztrestně a bezbolestně!

A co se týká cen MHD (obecně DP) a DPÚK myslím si, že se porovnávají absolutně jiné principy služeb. Takže nemůžu srovnávat cenu přepravy v MHD a cenu přepravy v ZDO. Cena v MHD bude o to vyšší, protože budu chtít po městu zaplatit větší ztrátu z neefektivního odbavování (cvakání lístků) než když srovnávám službu, kdy platím u řidiče. Takže všechny podniky kde si musím cvaknout a chodí revizoři mají větší ztrátu než podniky kde nastupu předními dveřmi a lístek mi prodá či hodím do kasy peníze... to tady taky jaksi neberete v úvahu. A ceny kolem 40kč/km myslím že se vůbec jaksi netýkají DPÚL, alespoň co vím z přímích zdrojů

(Příspěvek byl editován uživatelem Pida.)
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Lojzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 14:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ares1 plně souhlasím
Ad T nerad bych se pletl, ale myslím že se nikde o tomto:"Lounsko - západ, Mostecko, Litvínovsko, Klášterecko, Kadaň a v části Ústí nad Labem proběhne výběrové řízení až příští rok " nepíše, jen že někde výběrová řízení ještě proběhnou.Není třeba Lounsko západ - ŽATECKO? Ale fakt neříkám že to tak je.Je to přesně tak, jak říkáte, že celá zpráva zní zmatečně.}}}
kérák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.69.191
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 17:42:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdím na trase Šluknov - Praha 17x do měsíce a nikdo si nedovede představit ,co je to za šílenost se cpát v přeplněném Quicku, nebo v městském autobuse, který nasazuje DP Intercity.
Arogantní řidiči,kteří si pouštějí rádio na plný pecky,někteří řidiči se dokonce zdráhají dát lístek( komu jde tržba je jisté)ap. Měli by je vyházet všechny a nechat i dálkové linky ČSAD Semily. Ty mají aspoň nové autobusy.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 18:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kérák dík že si potvrdilo to co jsem říkal.Není nad místní zkušenost.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1559
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kérák: Já jsem v těchhle končinách byl naposledy asi před rokem, a to jsem tam jel skoro prázdným Quickbusem a zpět ČSAD Česká Lípa. Ten Quickbus mi přišel v pohodě (až na ten detail, že sedačky patrně byly projektovány pro trpaslíky), ale zpět s ČSAD ČL jsem byl nespokojen. Sice jela SORka a cestujících nebylo moc, ale uvnitř byl smrad a nedostal jsem jízdenku.
Karosa_b732
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 19:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Která firma má největší šanci vyhrát výběrové řízení v Litoměřicích a okolí?Nevíte která firma teď jezdí na MHD Litoměřice a s jakýma vozidlama? Když jsem tam byl naposledy,to bylo vlétě 2006 všude jezdilo DPÚk.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Litoměřicích jezdí MHD stále DPÚK, již delší dobu s Ekobusy, případně bývá nasazován i "normální" SOR.
Například snímky z 27.10.2006:

 
 

Jinak, kdo má šanci vyhrát, nevím ale dosud tam toho kromě DPÚK nejvíce odjezdili dopravci z ICOMU (ČSAD Slaný a Ústí n.Orlicí), pak také různí drobní dopravci Ústeckého kraje.

Ještě se tam do konce roku chystám, tak uvidím, jak to vypadá do budoucna.

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 20:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Litoměřicku v současnosti kromě DPUK jezdí vozy ICOMu, ty se tam dostávají z výkonů, které jsou předmětem výběrového řízení pro oblast Štětsko a pak tam jezdí Tourbus a další soukromníci pro ZDARKo. Takže ty výkony z Litoměřic na sever má nasmlouvané ZDARko.Městskou v Litoměřicích jezdí na základě objednávky města DPUK na linkách, které jsou očíslovány písmeny(linky A,B,D) a vypravovány jsou SORky, z toho jedna na plynový pohon. Plyn se plní na garážích v Roudnici, dopoledne, tam městská SORka zajede.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl. Ranní ptáče bez lahváče nikam nedoskáče
kérák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.69.191
Odesláno Úterý, 05. prosince 2006 - 22:07:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane hejtmane Šulci z Ústeckého kraje,zkuste se někdy svézt autobusem .Vsadím se, že druhý den sám rezignujete na svou funkci.A hlavně nyní, po "Vašem" výběrovém řízení...
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 13:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad DPCHJ - ten rozšíří pouze své území, Chomutovsko, Jirkovsko a Krušné hory - Chomutovsko obsluhuje i v současné době. O případné Kadaňsko měl zájem již v minulosti. Co dělá v Českém středohoří - západ nevím ani já sám.

ad Kavka - proti Kavkovi nic nemám (teda krom některých součástí vozového parku) a mezi náma jsem doufal, že mu ty linky na Lounsku zůstanou. Vemte to taky tak, že Kavka musel začít od nuly, zatímco třeba Connex již převzal společnost provozující autobusovou dopravu. Ale vůz 0037 už by neměl na silnici co dělat (dle mého...)

(Příspěvek byl editován uživatelem tzv.)
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Karosa_b732
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 16:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyděl jsem na internetu fotku SOR C7,5lili na AN v Litoměřicích. Má tam nějakou svou linku, nebo je to vyjímka?
 
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 05:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad kérák:
- nejen autobusem, stačí se podívat na JŘ tratě 135, 164/165
- 135 děti do hor budeme o prázdninách vozit IGK, protože ve všední dny je prakticky "nulový grafikon" a zbytek je v časy, že by jeden zvra--l.
- I PO VELKÉM TŘESKU JE SOUBĚH VLAKU A BUS"

- no a místu vlaku bude jezdit na 164/5 bus a protože trať "vymetala vesničky" tak jsem zvědavý na jízdní doby a km jízdné.

Opakuji vtip:
Zpráva ČTK: Papež navštíví ještě do Vánoc českou republiku. Odůvodnil to tím, že zná "boží tělo", viděl místo "božího narození", ale dosud neviděl "boží dopuštění"
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 17:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám správně, že na provozy MHD DPÚK (dotované městy) se žádná výběrová řízení na nové dopravce nechystají? Ostatně to by bylo mrzuté, myslím si, že MHD provozuje DPÚK na opravdu slušné úrovni.
Jenom jsem zvědav, jestli bude dopravce nadále podnikat pod starým názvem poté, co bude vypravovat autobusy jen do několika malých městských provozů (a na dálkové linky, zde ovšem pod názvem DP INTERCITY). Pokud bude nadále těch svých cca 20 městských autobusů provozovat jako "Dopravní podnik Ústeckého kraje", bude to opravdu výsměch kraji i cestující veřejnosti.
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
wychuchol
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.230.25
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 16:03:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zastávkách v Krupce jsou už nové jízdní řády. Bude sem jezdit 5 spojů z a do Bíliny. Takže těch spojů by asi mělo být víc.
Tomiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 08:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno, když jsem cestoval s DPÚK do Prahy (jako každé pondělí ), dozvěděl jsem se z rozhovoru řidiče s jednou paní, že na Šluknovsku QUICK jezdit pravděpodobně nebude - prý to kvůli podmínkám, které dostal od kraje, pustil. A tak to buď vezme ČSAD Semily nebo se bude konat výběrové řízení... Teda takhle jsem tomu aspoň rozuměl. Ono totiž bylo čtvrt na pět ráno a já byl rozespalý A tak za každé upřesňující info budu vděčný.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 13:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavost
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 14:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: opět velmi zajímavý článek a myslím, že debaty o kraji pana Šulce budou ještě zajímavé.

A ještě věcný dotaz. Má to být opravdu tak, že pokud ráno první spoj pojede řidič v 5:00 a skončí v 17:00 bude mít plně placeno 12 hodin bez ohledu na výkon (třeba jen 7:30)? Jestli ano, tak se z toho dopravci, kteří se budou chovat poctivě, zblázní...

(Příspěvek byl editován uživatelem mirek.)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 14:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Mirek: Úplně přesně ne, jsou tam nějaké definované doby přerušení, pracovní pohotovosti atd. Poměrně složitá problematika. Navíc bude asi větší prostor pro vyjednávání odbory vers. firma.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 15:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm myslím,že má kraj opět zaděláno na prů...
dovolím si připomenout můj názor,že výběrové řízení půjde zase na hubu.Nevím nač tam ti úředníci vlastně sedí
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Karosa_b732
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 16:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Šulc je padlej na hlavu. On si snad myslí že mu tam někdo bude jezdit zadarmo. Ať jde do
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 16:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že by už měli "sedět" jinde.
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 17:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

audio/mpegNahrávka
dpuk.mp3 (204.6 k)


Opravdu nechápu, jak tam mohou toho debílka strpět už takovou dobu...
Takových obcí přišlo v sobotu (mj.) o jakoukoliv dopravu od 10.12...
Ať žije ODS

Důchodce komentující výluku na 148: "...až ta další stanice je nenormální"
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 17:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

atmáku, jen tak pro zajímavost, která obec přišla o autobusové spoje v důsledku nevedení je DPÚK?
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 1-2004


Odesláno Pondělí, 11. prosince 2006 - 17:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: No ale nějací dopravci se do toho výběrového řízení hlásili, ne? Třeba si to pan Moravec jen špatně spočítal.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace