K-report
 

Archive through 23.prosinec 2005 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Chodci, cyklisté a jiná podobná havěť po městech pobíhající » Archive through 23.prosinec 2005 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 23:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli má smysl tenhle dialog otvírat - ale chování lidí mě v poslední době utvrzuje, že to smysl má. Trvanlivost nechť ukáže čas a příspěvkovou naplněnost p. t. publikum.

Lidi si totiž nejspíš myslí, že pravidla silničního provozu platí jenom pro řidiče, nikoli pro ně, když jsou chodci nebo jedou na bicyklu. Málokterý cyklista svítí (hlavně v šeru je to hodně příjemné, nedejbože v noci), prakticky žádný neukáže změnu směru, když odbočuje, jezdí po chodníku... Nejhorší záležitostí na tom všem je to, že oni to vědí, že se nechovají dobře - ale doboha proč, když vědí, jak se mají chovat, proč se tak nechovají???
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 01:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže tohle je problém všech účastníků silničního provozu. Chodci a cyklisté jsou celkem v pohodě, ti svým nezodpovědným chováním můžou uškodit maximálně sami sobě, ale někteří idioti za volanty automobilů jsou svému okolí opravdu nebezpeční. Když vidím chování řidičů v pražských ulicích, mám chuť některé z nich střílet. Dopravní předpisy v téhle republice nebere vážně skoro nikdo. Opravdu je potřeba výrazně zpřísnit postihy za dopravní přestupky.

Je pravda, že i někteří chodci se chovají jako smyslů zbavení, ale není to moc časté. Jednou jsem takhle u stanice metra Skalka čekal na semaforech na přechodu pro chodce. Silnice tam má 2+2 pruhy a mezi nimi je dělící pás. Ačkoliv svítila červená, proti mě na přechod odvážně vykročila jakási babka. Ani se neobtěžovala rozhlédnout se. Dva pruhy přešla a naštěstí tam nic nejelo. Jenže v opačném směru se k přechodu značnou rychlostí řítila kolona vozidel, která měla zelenou. Řidič prvního vozidla si babky všimnul na poslední chvíli (není divu), takže před přechodem zabrzdil dost prudce. Pochopitelně do něj naletělo další vozidlo. Naštěstí to odnesla jen světla. Babka pokračovala v cestě jako by se nic nestalo. Být já řidičem toho auta, tak si babku odchytím, seřvu jí a budu žádat zaplacení škody.

ad - cyklisté na chodníku: Tak to je věc, která mi nevadí vůbec. Oni totiž cyklisté jezdí po chodníku většinou jen tehdy, když jízda po silnici je pro ně nebezpečná (silný provoz, kamiony jedoucí blízko u krajnice atd.). U takových komunikací nebývá na chodnících velké množství chodců, takže nevidím problém. Pokud v daném úseku platí, že auta na silnici jsou pro cyklistu nebezpečnější než on pro chodce na chodníku, není důvod mu zakazovat jízdu po chodníku. Vždyť na řadě míst se dokonce budují společné stezky pro chodce a cyklisty.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 08:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: jakožto člověk jezdící do práce na kole můžu potvrdit docela velkou nebezpečnost takovéhoto počínání. V Brně moc cyklostezek není a chcete-li se dostat příkladně ze Slatiny do centra, máte na výběr ze silnic s velkými intenzitami dopravy. Že lidi v auťácích jezdí okolo jak prasata (ono jich je pár, nikoli většina) a neznají blinkry, s tím tak nějak počítáme, ale v momentě, kdy mně předjede trolejbus/autobus na dištanc deseti centimetrů od řídítek, to už nechápu. Takže pokud to jde, v maximální míře na kole po chodnících nebo vedlejších uličkách, samozřejmě opatrně vzhledem k chodcům.

Nesvítící cyklisti jsou s prominutím magoři. Autem jsem jich tak málem sejmul několik, ve chvíli, co se vám zjeví na dosah světel, se moc zázraků s volantem dělat nedá...

Cyklista nezodpovědným chováním může způsobit i těžkou havárku vozidla, které se mu snaží vyhnout a srazí se s protijedoucím. I to se stalo. Prostě, každej, kdo používá silnici, by se měl chovat zodpovědně, zvlášť řidiči, kteří řídí v lepším případě půldruhé tuny těžkej auťák.
může být hůř...
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 09:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale asi nejhorsi sou dopravni fandove . Ti pri honbe za co nejlepsi klidne vlezou kamkoliv do krizovatky , nebo silnice a doufaji ze je netrefi. Jinak prechody se zasadne ignoruji.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 09:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpisy jsou od toho aby se porušovaly....
iMHD - stránky o MHD - http://imhd.wz.cz/
Citelis - stránky o hradeckých Citelisech - http://citelis.wz.cz/
Vozidla do SimTr ke stažení.
ICQ - 197-331-151
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 09:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: asi takhle, bohužel přežil, řidič zvládl udělat bleskurychlou kličku, hodit na úchyla vražedný pohled a jel dál. Daný tvor pak málem dostal přes hubu po-té co vpadl do trolejbusu.
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 09:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....a taky to tak podle toho vypadá
může být hůř...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 09:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je přesně to, v co jsem čekal, že se to tak zvrhne - všichni budou nadávat na řidiče, jakožto na působiče veškerého marastu na silnicích... takhle to nepůjde. Z praxe mám odpozorováno, že kolem 95 % řidičů jezdí vcelku slušně (i když občas s těžkou nohou na plynu), leč těch 5 % jim to docela statečně kurví (tenhle poměr se mění v neprospěch slušných podle velikosti místa, proto numericky nejvíc je kokotů za volantem v Praze).

Totiž chodci a cyklisti žijou v přesvědčení, že jsou prakticky nepostižitelní - viz nedávno provedená policejní legrace na přechodech. Ony předpisy existují, postihy jsou docela úměrné - účelem postihu není ulevit překračovatelově šrajtofli, ale spíš ho donutit k tomu, aby svoje nepřípustné chování přiznal a zastyděl se. V menších městech a hlavně na vesnicích navíc naprosto báječně funguje tichá pošta, takže když se takový člověk objeví v dosahu důchodců, má o ostudu postaráno...

Mě spíš právě štve chování chodců, i jako řidiče, i jako jednoho z nich. Onehdá (někdy začátkem října) jsem jel někdy po osmý večír v ML po Plzeňský (výpadovka z ML směrem na jih, v polovičce délky nemá chodník) a před křižovatkou u ČSAD jsem narazil na postarší páreček, který si to vyšlapoval na pravé straně v proti mému směru, oba v tmavém oblečení. Vrcholem bylo, že když se dostali k zebře, tak na ni bez váhání zabočili, jako že na těch dvou metrech, co mi zbývaly k tomu přechodu, zastavím... No, zastavil jsem, pět metrů za přechodem, a to, co jsem řekl, si ti dva za rámeček nedali. Naštěstí nic proti nejelo.
Bylo by mi to ale jinak jedno, jenže blbců se najde vždycky dost - neuplynulo 14 dnů, a řešil jsem tutéž situaci, ale s tim rozdílem, že proti se řítila jakási karosa... Lidi jsou prostě buď naprosto neuvěřitelně blbí, nebo alespoň navedení.

A k cyklojízdě na chodnících - já raději jezdím po silnici, neboť tam mám dostatek práv, jsem tam plnohodnotným účastníkem silničního provozu. A osvědčilo se mi to i v Pardubicích. Kdežto na chodníku cyklista práva prakticky žádná nemá... snad kromě "práva silnějšího"...

(Příspěvek editován uživatelem petr_k prosinec 22, 2005)
Ein Volk, ein Kaiser, ein Dampf, eine Spur, eine Kupplung!
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 10:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se shodnem /vyjímečně). Ale třeba v pardubicích jsou řidiči na cyklisty zvyklí nebyl den, abych tam nějakého nepotkal), ale u nás jsou poměrně dobře ignorováni, řidiči IGK, Tater a víceméně všeho co jezdí po silnici vě většině případů uplatní právo silnějšího a nějaká přednost zprava, nebo že jedu na kole po hlavní jim nevadí. Že pak člověk málem letí přes řidítka, aby stihl zabrzdit jim nevadí.
Tak mě napadá, v případě toho, že se na to vybodnu a vrazím do řidiče, který mi z vedlejší zkřížil cestu, jsem v právu, co? Já jen, že bych potřeboval nové kolo.
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 10:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolo z bezpecnostnich duvodu nepouzivam a buhuzel po vic jak 1/4 stoleti pobytu na zemekrychli sem se naucil ze nejbezpecnejsi je prechazet na CERVENOU . Na zelenou se me pokousi prejet zcela pravidelne. Holt ridici mysli ze kdyz maji zelenou , tak pro ne prechod hned za rohem neplati. Kdyz du na cervenou tak mam jistotu ze z poza rohu na me nic nevyleti y zbytek si ohlidam .
Chyby sou na obou stranach, ale chodec je bohuzel nepancerovan

P.S. vsimnete si nekdy jaky umravnujici vliv ma jeden jediny fotic, pokud se postavi k rusne silnici a ma pred sebou stativ s fotakem .
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3782
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 10:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, Pavel2 potvrdí, že kdysi kdesi cosi fotil a kde se vzal, tu se vzal, chlap s komentářem: "Zevřejníš mě, já si tě najdu a rozbiju ti hubu." Pavel vůbec netušil, o co jde.

Na kole jezdím zásadně se světly, když bez světel (jedině kvůli technické závadě neopravitelné v místě, kde jsem jí zjistil), aspoň se bojím a chovám se podle toho. Loni jsem dostal od Ježíška oranžovou reflexní vestu, beru si jí pokaždé, když jedu potmě mimo město.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 10:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se po Pardubicích jako cyklista pohybuju docela často, ale některé věci, které se dají zažít, jsou opravdu o hubu.

1) Asi nejhorší jsou řidiči automobilů stojících na krajnici. Aniž by se rozhlédli, jestli je někdo neobjíždí, otevřou dveře a už párkrát se tu stalo, že to cyklista odskákal těžkým zraněním hlavy. Já jsem si naštěstí nikdy nic neudělal, ale je to fakt příšerný...

2) Děti, taky jeden extrém. Jedu si takhle na Dubině po cyklistické stezce, přiznám se, že nedokážu jet pomalu, takže rychlost asi kolem 40 km/h a najednou před mým kolem míč. Proti mě cyklista. Brzdy účinkovaly a cyklista taky zpomalil, takže jsem mohl klidně projet, ale tam mě víckrát na kole nikdo nedostane.
Dětem se prostě nedá vysvětlit, že na stezce nemají co dělat...

Jako chodec (případně chodec s fotoaparátem:
1) Možná by stačila i trocha tolerance od řidičů. Když stojím na přechodu pro chodce a každý debil musí poznat, že chci přecházet, tak stejně jede dál. Jednou jsem se setkal s přístupem autobusáka, který nezastavil asi proto, aby se nemusel znova rozjíždět (měl autobus s klackem).

2) Jako fotič zásadně neriskuju a nestoupám si doprostřed křižovatky a podobně. To samé na trati. Na kvalitní fotky můžu kašlat, když už bych je stejně nikdy neviděl, ne?
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3783
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 12:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Já jsem zase seřval jednu slepici, která v ulici 17. listopadu vystartovala z parkovacího pruhu přímo mě před kolo, ještě že jsem měl dobré brzdy. Koukala jak sůva z nudlí a že prý mě neviděla.....

2) Nejen dětem - ze stezky na Masarykovo nám. si často dělají lidé chodník, z přechodu pro cyklisty u Tesca zase dělají přechod pro chodce, už jsem tam párkrát viděl, že si tam policie zřídila "inkasní středisko".

1) Mám vyzkoušeno, že stačí udělat takový pohyb tělem, jako by ses mu chtěl vrhnout pod kola. Řidič na to instinktivně šlápne a když zastaví, ty v klidu přejdeš. Vyzkoušeno v Plzni na Rokycanské třídě u hřbitova, to je přivaděč od dálnice na Prahu a řidiči obvykle nechápou, že už nejsou na dálnici, ale v obci.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 13:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: 95% řidičů sice jezdí vcelku slušně, ale kolik z nich opravdu dodržuje předpisy? 5%? 10%? To jsem ještě optimista. Vždyť ani tomu "slušnému" řidiči nedělá problém překračovat rychlostní limity nebo předjíždět přes plnou čáru. Jistě, on tak činí bezpečně, situaci má pod kontrolou a nikoho neohrožuje. Ale u chodců a cyklistů je to zrovna tak. Mnozí chodci přecházejí silnici mimo přechody nebo na červenou, cyklisté jezdí po chodníku atd. Ale většinou se taky chovají rozumně a nevrhají se pod kola aut. Těch blbých je stejných 5% jako u automobilistů. Tady není co řešit. A k té cyklojízdě po chodníku - ono v malém městě se to dá považovat za trestuhodné, ale když člověk jezdí třeba po Brněnské třídě v Hradci Králové a párkrát těsně vedle něj profrčí kamion, vykašle se na to, že "na chodníku nemá žádná práva" a jede tam, protože jinak by taky mohl skončit pod koly jednoho z těch kamionů. Pak by mu bylo k ničemu, že na silnici "měl svá práva".
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 13:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzpomněl jsem si na dalšího debila, se kterým jsem měl tu čest:
Jak vede silnice od nádraží ke Globusu, tak tam jednou v lednu asi v 19:00 stopoval nějaký chytrák tak, že si stoupnul doprostřed silnice a čekal, kdo mu zastaví. Můj tatínek za volantem málem nezastavil.
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 13:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj instruktor v autoškole řikal, že cyklisti a chodci jsou zvěř, no ale já si to nemyslim. Hlavně asi proto, že jsem víc cyklista, než řidič. Já svítím blikám, brzdím a v pohodě. Celej život jsem se na kole nikdy nebál, ale poslední dobou mám strach. Když jedu po hlavní a z vedlejší stojí lepší auto, v něm blondýna, zařazená jednička, sešláplá spojka, plyn na 3000 a ona čumí na opačnou stranu než z který jedu já, to mám fakt strach. Páč v některých případech opravdu platí heslo: Ženská za volantem, auto bez řidiče.

Jinak samozřejmě důchodci dělaj bordel a ještě se vztekaj, že si dovolíte na ně zazvonit, aby se smrskli aspoň na 75% stezky, nebo chodníku.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 14:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden příklad za mnohé:



- kolo bez patřičného vybavení (odrazky nic, světla nic)
- nevýrazně (černě) oblečený
- předjíždění trolejbusu i mimo zastávky
- sjetý vzorek zadního pláště
- jízda po chodnících
- jízda na červenou pro pajduláčky

Vyžaduji trest smrti!!!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4365
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 15:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě se líbí, jak někteří kolisti řvou, že autíčkáři nedodržujou předpisy a při tom na ně sami serou.
vono jes trašně příjemný a bezpečný, když jde člověk po chodníku a 5cm od něj se prožene nějakej debil rychlostí 20.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 15:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úplně nejvíc řvou motorkáři a nadávaj, jak jsou řidiči IKG sobečtí a že je nechtějí pouštět, že jim neudělají místo, aby je mohli předjet atd.
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 15:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízdou po chodníku (resp. v pěší zóně) jsem se jednou ovšem už pořádně vytrestal a dobře mě tak - na Masyrykově ulici v Brně (baráky vlevo, vpravo, šířka ulice cca. 20m, uprostřed obousměrně koleje manipul. tram. trati) jsem v tom nejblbším místě narazil na koncert Vlasty Horváta. Vzhledem k tomu, že jsem se asi během dvaceti vteřin, co jsem se pokoušel naivně kolo davem provést, ocitnul uprostřed houfu šílících puberťaček (věkově jsem tam byl asi nejstarší z celýho dotčenýho padesátimetrovýho úseku) a vysvětlit jim, že opravdu jenom potřebuji projet davem a že mě vlastíkovo Fájnl Kaundáun nazajímá, se mi nepodařilo. Ten kraťoučkej úsek, kterej na kole obyčejně projedu za pět vteřin, jsem "jel-šel" 10 minut (opravdu)

Neznalým se musím přiznat, že to na snímku v předchozím příspěvku jsem já. Přes všechny prohřešky tvrdím, že jezdím bezpečně. Pro fajnšmekry: ano, i rukou ukazuji směr odbočení.

Nehažme všechny do jednoho pytle. I mezi profesionálními řidiči je spousta "blbců".

A ruku na srdce - kdo z vás nadává v autě na cyklisty a chodce, na kole pak na automobilisty a chodce a jako chodec na všechno co má kola?
Pánové (příp. dámy) - bez vyjímky to tak děláme všichni.
Zametat nejprve před vlastním prahem.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 16:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Po chodnících chodím velmi často a ještě se mi nestalo, že by nějaký cyklista projel 5 cm ode mě. Na kole moc často nejezdím, a přece se mi už mnohokrát stalo, že 15 cm ode mě projel kamion. To snad o něčem svědčí...
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 21:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Opa máme hodně cyklistů a málo ztezek a bude jich víc, protože proběhne zdražení jízdného v MHD. Tu už začíná být ve zvyku mít u fabriky kolárnu i s pojištěním. Ale to nic. Co se mi nejvíce líbí, když starý dědula sedne na kolo. Jede v pohodě. Teď narazí na úsek s plnou čárou, takže nelze (nemělo by se) předjíždět. Za ním jede autobus nebo cokoliv jiného velkého (např. náklaďák atd.). Dědula jede a teď jak zjístí, že autobus nemůže uhnout a plazí se za ním jak šnek, tak znervozní, začne se třepat a kličkuje. Najednou se rozhodne, že půjde na chodník, ať to monstrum za ním může jet. No šlápne na brzdu, teď jen tak tak za ním autobus a pak je psychicky na dně, takže než se odklidí laskavě na chodník, tak autobus by to v rychlosti cyklisty měl rychlejší. A nedej bože, aby nervozitou stratil rovnováhu a sletěl pod kola.
Trolejbus, můj druhý domov.

ICQ: 176-653-451
»Profil«
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 23:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chodci sou občas taková SVOLOČ.Hlavně vyskakuju z kůže gdyž de mamina s malym dítětem úhlopříčně křižovatkou a ani se neobtěžuje podívat.Nejhorší sou důchodkyně s nákupníma taškama a starý dědci který si myslí že nemusí čumět gdyž mam přece brzdy.Navrhuju aby sražení chodce autem nebylo trestáno nýbrž odměněno.Cyklisti na silnici nepatří,ještě že je zima a moc se nevyskytujou.Jezdim denně po městě a okolí v pracovně právním vztahu a je to občas síla.Řek bych že stádo krav na šumavě chápe účel rozhlídnutí před přecházením lépe než 99,9999999999999% chodců.Těch nepříjemnejch zážitků za volantem sem už měl že by to vydalo na tlustou knihu.Jediný řešení hodně ůčinej klakson a nabroušený hlasivky(hlavně v létě při otevřenym okně).A jak tu probíráte otvírání dveří..jednou sem nějaký bábě dveře skoro urazil.Namrzlo,ulice na 1 auto a bába prudce otevřela dveře.No byly tam milimetry na všechny strany.Prostě bejt řidič (nevyhnu se slovu) z povolání je o nervy.
TUPÁ VAČKA team_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ]
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 01:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: COOOOOOOO??????? tebe asi málem nepřejel neosvětlenej auťák ráno za šera na přechodu, viď. Ještě navíc pan řidič pojem max.povolená rychlost v obci asi viděl jen v autoškole...
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4369
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 07:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk - ten kamion jel po chodníku?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4370
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 07:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stejně to tu dopadne tak, že fšichni budou přesvěčený o své pravdě a pak to tu umře :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 10:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chytrá skupina číslo nevím kolik:
Maminky s kočárkem na přechodech pro chodce

Oblíbenej trik, aby mohly přejít je, že strčí kočárek do silnice a čekají, co se bude dít. V horším případě lezou mezi dvěma auty parkujícími u chodníku a kočárek strčí do silnice takovým způsobem, aby se samy mohly rozhlédnout, jestli něco jede nebo ne, takže je kočárek nastrčen asi metr do silnice (ne-li víc)
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 11:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O čemkoliv jsem schopen diskutovat, občas i změním názor, ale mám jednu vyjímku: cyklisti jsou banda nesvéprávných sebevrahů.
Ročně najedu asi tak 40000 km, z toho ale skoro 30000 po městě. A tak je vidím každý den. Kolegové - řidiči:
- kdy jste naposledy jeli autem bez světel?
- kdy naposledy jste jeli autem bez brzd?
- kdy naposled jste měli za volantem 3 promile?
- kdy naposledy jste jeli po stezce pro cyklisty autem?
- kdy naposled jste vjeli z vedlejší doprava na hlavní bez rozhlídnutí?
Pro cyklisty běžná věc, nejvíc mně ale se*ou tím, že pro ně město (v PA) postavilo i z mých peněz kilometry stezek, ale ONI prostě teď potřebujou jet po silnici a co by se teda obtěžovali se stezkou. Jednoznačně bych uzákonil, že cyklista sražený v zákazu vjezdu cyklistů je vždy viník nehody... A že po Pcích ty zákazy na souběžných ulicích se stezkami opravdu jsou. Jak se bude chovat řidič IGK se dá předvídat, chodci zase nejsou tak rychlí, ale kolaři - to je síla.

Už delší dobu plánuju o tom, co mne se*e za volantem napsat dlouhý hnusný článek k sobě na web, ale ještě tam není.

Házím všechny cyklisty do jednoho pytle úplně úmyslně. O těch, co dodržují předpisy nevím, protože se pod autobus či auto nepletou
Vědomosti je třeba bezpodmínečně dostat do vojáka v to.
MHD: http://353.hamradio.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 11:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cyklisti mi dávají tak zabrat, že už začínám být imunní i vůčí týpkům s kšiltem dozadu ve vytuněnejch kárách a taxikářům. Jezděj sice jako hovada, ale UMÍ ŘÍDIT.
A k chodcům jen jedno - proč proboha stádo chodců (z nichž většina má v kapse řidičák) při čekání u semaforů stojí špičkama bot v silnici??? No přece proto, abych je mohl pěkně zabít zrcátkem, až kolem nich pojedu s tr nebo a-busem... Typický ukázka z Pardubic - světelný přechod u lihovaru.
Vědomosti je třeba bezpodmínečně dostat do vojáka v to.
MHD: http://353.hamradio.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

trupman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.34.42
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 11:55:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Vy ste snad spadl z višně??? To je jako bych já řekl že neznám ani jednoho slušnýho řidiče nebo chodce.Navíc chodci nerespektujou cyklo-stezky a když jim řeknete aby uhli tak se ještě oženou že je to JEJICH CHODNÍK. Nejhorší je trend stavění společnejch chodníků pro chodce a kolaře. Cyklista je stejnej účastník provozu jako auto a proto je potřeba ho i respektovat a ŘÁDNĚ PŘEDJÍŽDĚT, což některý prasata za volantem neuměj. Opilej cyklista nepatří do silnice stejně jako opilej řidič. A když chodci mají špičky bot na silnici pořád ještě stojí na chodníku. Když má člověk kolo který je do terénu a chvilku je s ním na silnici tak přece nebude hned nasazovat světla, blatníky, bezpečnostní pásy...
A ještě něco. Kde má kolař jet, když na silnici ho vyháněj, na chodníku ho vyháněj, cyklostezek je málo. No a když jede cyklista do sebemenšího kopce musíte počítat s tím že to má daleko těžší než někdo kterej sedí v pohodlí svýho okolovanýho miláčka.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 13:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trupman: V něčem máte pravdu oba, ale cyklista nemá na silnici, když tam vede stezka, co dělat. Například u závodiště to nechápe nikdo a všichni jezdí po silnici. Chodec když strká špičky bot do silnice, tak je mu to jedno, ale kdybyste ho tím autobusem opravdu trefili, tak se nas..e a udělá z vás kreténa, kterej nemá za volantem co dělat, i když to byla jeho chyba. Na přechodu u Tesca se běžně přechází na červenou, včera jsem tam jel a dvěma asi 15-ti letým dívkám došlo, že tam nemají být až když na ně na zelenou vystartoval autobus.

S tou výbavou kola pravdu nemáte. Kolo musí být vystrojené předpisově, i kdyby jste ho měli do terénu, i kdybyste s ním jezdili třeba jen vedle k sousedovi a zpátky. Jedinou výjimkou jsou závodní kola, ale ta nemají v běžném provozu co dělat. Motokáru si závodníci taky neberou na silnici.

Je pravda, že všichni nadávají na ostatní způsoby pohybu, ale mají většinou pravdu. Ideálně se nebude chovat nikdo. I když o tom stokrát ví, tak se na to vykašle. Já se přiznám, že občas jedu radši po chodníku, než abych se klepal na silnici, chodci na stezkách pro cyklisty mě se.ou stejně jako cyklisti na chodníku, ale sám něco z toho zvolím jen když je to opravdu nutné, jinak se snažím využít spíš toho, co je pro mě v tu danou chvíli určené (tzn. chodník nebo stezka). A úplně nejhorší jsou policajti, kteří vás na stezce pro chodce a cyklisty buzerují za to, že tam jezdíte na kole, i když jsem jel málem krokem, je to tam široké až moc a dvacet metrů ode mě byla značka vyznačující prostor pro cyklisty a chodce, takže já jsem tam byl správně, ale on si myslel, že má samozřejmě pravdu.
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 13:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trupman: argument, že mám kolo do terénu a chvilku jsem s ním na silnici, tak proč nasazovat světla, blatníky, atd., je dost blbej. Jednak Vás nechci jednou v noci zabít, až Vás neosvětleného potkám autem a pak je to snad ve Vašm zájmu být viděn, ne? Blatníky jsou docela užitečný za mokra

Lidi stojící na přechodu v místě obrubníku taky nechápu. Je fakt, že jsou ještě na chodníku, ale v některejch případech, kdy jízdní pruhy jsou užší a přimykají se těsně k chodníku, asi tuším, že tam není bezpečno stát a že mně může něco lehce brnknout za ucho. Příklad z Brna na křižovatce Poříčí - Vídeňská, nebo Křížová -Mendlovo náměstí, ale i jinde.

353: nic proti Vám, ale i řidiči mhd se dokážou chovat vůči cyklistovi jak hovada. Když mě někdo takovej předjede tak, že mu skorem rejpu řídítkem do laku, tak je to při nejmenším na přesdržku a na stížnost! Že se vymlátíte o obrubník nebo skončíte rozmlácen o nejbližší sloup VO, kam jste byl takovým blbem vytěsněn, netřeba snad dodávat.

Cyklostezky - nejlepší je, když potkáte v zatáčce důchodce se psem na řemínku. Pochopitelně každej na jiné straně....to se pak dějou věci..
může být hůř...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 14:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, klídek. Laskavě se podívejte před libovolnou hospodu a řekněte mi kolik je tam lidí na kole a kolik autem. Pak se podívejte po městě a řekněte mi, kdy uvidíte první auto bez světel a kdy prvního cyklistu. Prostě to tak je a nejhorší je, že spousta řidičů sedne na kolo a sami se chovají jako sebevrazi, ačkoliv sami na kolaře nadávají.

Každý den ráno potkávám kousek od baráku o půl šesté paní v černém plášti na kole bez světel... Docela se divím, že ještě žije. Ale kdybych ji srazil, tak před zákonem jsem viník já - a to mně se*e pořádně.

A jen na okraj: kolezi z Pardubic určitě znají paní řidičku z tr-365. I ona spokojeně večer sedne na svou skládačku bez světel a jede přes celé město domů.


Vědomosti je třeba bezpodmínečně dostat do vojáka v to.
MHD: http://353.hamradio.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 14:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, asi tak třetina cyklistů v Plzni do provozu či na cyklostezky vůbec nepatří. Ono je to celé pořád o výchově - já se snažím jezdit po cyklostezkách ohleduplně a stejně od té doby co jsem po x-letech začal sedat na bicykl, se snažím být ohleduplný jako chodec k cyklistům.
Po jedné nepěkné příhodě na křižovatce po požití jednoho piva se už také alkoholu za řídítky vyhýbám a dost nechápu některé kolegy kteří jsou schopni jet přes půl západních Čech nalitý jak dogy. Stejně by měli pěkně solit pokuty i ti co jezdí po silnicích a cyklostezkách bez řádného osvětlení.
P.S.: K těm zpětným zrcátkům. On to není jen problém u trolejbusů, ale také např. na tramvajových zastávkách pro osoby vyšší 180 cm.....
Zrovna předevčírem jsem dobíhal tramvaj a zapomněl jsem stáhnout sběrač a ..... Tramvaják kupodivu, i když musel vylézt v zimě ven a zrcátko si srovnat, neřekl nic - jeho výraz však mluvil výstižně.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 14:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě drobnost (kdo mne zná, může potvrdit) - nejsem nervák, neřvu po ostatních od volantu sprosťárny, nedělám posunky, nehoním cyklisty, nevytlačuju je ze silnice, pouštím chodce a přesto mi cyklisti jako řidiči
PŘÍŠERNĚ ZTĚŽUJOU PRÁCI A PŘIBLIŽUJOU MNE KRIMINÁLU

Ale když ubrzdím plný autobus kvůli nějakýmu pitomci na kole, který mi nedal přednost, mám jen jednu touhu. Přetáhnout ho něčím po palici. Jenže on spokojeně přejede někam na chodník a ještě se mi tlemí nebo nadává. A vůbec nechápe, že před pár okamžiky jsem mu zachránil život (a sebe od kriminálu).
Vědomosti je třeba bezpodmínečně dostat do vojáka v to.
MHD: http://353.hamradio.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 15:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Párkrát jsem viděl dítě, které si na zastávce hrálo v místě, kde stálo špičkami na kraji obrubníku a matku nijak nevzrušovalo, že přijíždí trolejbus.
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Zvědavec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 15:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že ze všech skupin účastníků silničního provozu mají právě cyklisté nejhorší přístup k dodržování předpisů. Podle mě je to ze dvou důvodů:
1) Cyklistou se může stát kdokoliv bez nějakého většího přičinění, zatímco stát se řidičem vyžaduje minimálně investovat ze svého pár tisíc za autoškolu a pak udělat závěrečnou zkoušku.
2)Nad řidičem vždy visí hrozba odebrání ŘP, což je pro většinu z nás dost nepříjemné a jen málo jedinců je dost otrlých na jízdu bez ŘP, zatímco cyklisté jsou jen těžko postižitelní - peníze sebou nemají, pokutu na místě nezaplatí a OP nemají taktéž.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 17:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby si cyklisti museli dělat řidičáky, tak by jich po delší době zbylo jen málo, kterým by ten řidičák zůstal.
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 17:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man: aspoň by (možná) začali využívat MHD
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho

Kupujte vozy od škodovky - u modelů 24Tr a 25Tr jsou sběrače a elektrovýzbroj už v ZÁKLADNÍ VÝBAVĚ
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 18:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A trolejbusy by byly ještě víc narvané než teď, viď?
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Zvědavec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 18:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždycky když proklínáte cyklisty, buďte rádi že jedou jenom na tom kole, představte si jak by to vypadalo, kdyby se všichni ti lidé objevili v ulicích za volanty aut.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 20:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to tak čtu tak mě s hodně velkou mírou nadsázky napadá:Cyklista by měl svoje kolo odložit na šrotiště,stát se zas...ým chodcem,kterýžto do provozu jako cyklista nepatří a proto by měl jezdit zásadně autem.Jelikož ale řidiči jsou to největší zlo na silnici nezbývá civilizovanému světu než spáchat hromadnou sebevraždu a bude klid.Konec nadsázky.
Jinak k těm cyklistům-blatníky a podobný kraviny sou opravdu zbytečný ale světla a odrazky jsou pro kolistu životně nezbytný.
Chodci by občas taky zasloužili nějaký opránění o který by mohli přijít.
a samozřejmě řidič není svatej-žádnej.(ať tvrdí kdo chce co chce)Já dělám denně nekolik přestupků jelikož jinak se po městě skoro jezdit nedá-okolnosti mě většinou donutí.
Chodce pouštím jen na přechodu.Pokud tam zebra není širokodaleko tak jen zřídka.A na cyklisty si dávam bacha-sou fakt nevypočitatelný.
TUPÁ VAČKA team_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ]
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 20:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně bych přivítal zákon, podle kterého by se každý chodec pohybující se pár metrů od přechodu, a každý cyklista jedoucí po silnici vedle cyklostezky popř. v protisměru nebo bez osvětlení, směl beztrestně přejet. Stejnou pravomoc bych přidělil cyklistům jedoucím po cyklostezce vůči chodcům. Podobně bych uzákonil, že každý chodec, kterého na přechodu málem přejede nějaký vůl, smí po něm hodi kámen o velikosti cihly
ICQ: 321725091
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tu bavíme o kolech - kdo z vás, cyklistů, si pamatuje výrobní číslo svého kola? Mě (mimo zimu jezdím na kole ne pořád, ale celkem často) už během cca. pěti let stavěli policisté cca osmkrát. NIKDY po mě nechtěli ani světýlka, ani odrazky, ani výrazný oblečení, ani blatníky. Jednou po mě chtěli občanku, ale řekl jsem jim (po pravdě), že ji s sebou nemám, ani žádný jiný doklad (což teda většinou nenosím ani normálně jako chodec), tak nade mnou mávli rukou a popřáli mi pěkný den. Co po mě ve všech osmi případech ale chtěli, bylo výrobní číslo rámu a vždy na mě koukali vyjeveně, když jsem jim ho zpaměti řekl. V osmém případě, kdy jsem jel na bratrovým speciálním downhillovým kole (jeden obrázek za všechny http://mujweb.cz/sport/krutor/pic/krutor1.jpg ) mi nechtěli páni policisté věřit, že se jedná o prototyp bez výrobního čísla, takže je uklidnilo až otočení kola vzhůru nohama a pohled ke klikám, kde viděli, že...nic nevidí.
Sečteno podtrženo - chci se zeptat, co mi mohli policisté udělat třeba jen za to, že u sebe nemám doklad totožnosti? Jiank dvě nezávislé brzdy mám, světýlka jsou povinný za snížené viditelnosti (já jezdím jenom když je fakt pěkně a ve dne), blatníky povinný nejsou, kola mám kulatý a helma je povinná jen na silnicích I. třídy?
A konkrétně, dá se z hlediska silničních předpisů něco najít na bráchovým prototypu, co by znemožňovalo jízdu tohoto kola po silnici?
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A gdepa je nějaký schválení min. dopravy k provozu???Nebo nějaký prohlášení o shodě...
TUPÁ VAČKA team_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ]
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk - militaristo.
- za cyklostezku byla oficiálně považována svého času i "stezka" kolem tram trati linky 1 v Brně, mám na mysli úsek těsně před křižovatkou Hlinky - Bauerova. Šířka cca metr, povrch na hovno (odpustťe mi ten výraz, ale nedá se jinak), samej hrbol, vpravo od tebe ocelovej plot, vlevo betonový svodidla. Také bys mě přejel, kdybych jel radši vedle po frekventované silnici jako spořádaný cyklista proto, že nazývat buldozerem vymletou brázdu cyklostezkou je pro mě opíjení se rohlíkem?
- také jsi chodec. A teď, kolikrát jsi dneska přecházel pár metrů od přechodu? Zkus si to uvědomit. Každej takhle přecházíme, já se k tomu klidně přiznám; po cestě do práce přecházím takhle hned dvakrát. Rozhlížím se a nikdy bych nepřecházel, kdyby mi to mělo vyjít těsně před autem. Nebudu vám vysvětlovat, že přecházím lokální silnici s malým provozem - zákon neřeší velikost provozu ani šířku silnice. Porušuji vědomě zákon. Žádám pro sebe trest smrti.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2631
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Teď su možná sto let za opicama, ale co já pamatuju, tak k povinné výbavě bicyklu patřily blatníky a předepsané osvětlení
ICQ: 321725091
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin 100 - a kdepak jsou ti policisté, co mě na tom kole nechali zase odjet a ještě si ho se zájmem prohlíželi?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk - jestli to tam vážně je (já to nevím, přiznám se), tak se stěhuju do nějaké banánové republiky, protože to už by na mě bylo moc. Co je komu po tom, že nemám na kole blatníky?
(vybavuje se mi scéna z Obecné školy - "Kde jsou moje blatníky!!!???" )

Úředník vymyslel úředníka, tak bych charakterizoval současné zákony a nejen ten pro silnice....
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2633
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky nevím, jestli se to nezměnilo, ale za mých mladých let, kdy jsem obdržel Průkaz cyklisty (cca v roce 1990), to tam bylo. A pak už to po mě nikdy nikdo nechtěl.
Blatníky musíš mít, abys za tebou jedoucímu kamionu neznečistil čelní sklo...
ICQ: 321725091
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Ten kamion jel samozřejmě po silnici, 15 cm ode mě, kterýžto jsem jel na kole po té samé silnici. Myslel jsem, že se to z té věty dá pochopit.

Tady prostě někteří diskutující považují cyklisty za stádo nesvéprávných cvoků a nikdo jim to nevymluuví. Já tento názor nesdílím a tvrdím, že podíl cvoků je mezi všemi druhy účastníků silničního provozu stejný. Člověk by řekl, že např. řidiči MHD takoví nejsou (vždyť podstupují psychotesty, mají roky praxe atd.), ale je to omyl. Nedávno jsem v Praze jel autobusem linky 217 ze Strahova na Klamovku. Autobus předjel jakéhosi cyklistu. Až potud vše v pořádku. Za chvíli ale autobus zastavil na zastávce. Protože tam je dlouhé klesání, cyklista se blížil značnou rychlostí a předjížděl autobus. Ten měl ještě otevřené dveře, lidé nastupovali a vystupovali. Řidič asi neměl co dělat, tak přesně ve chvíli, kdy cyklista míjel okno jeho kabiny, spustil klakson. Zcela bezdůvodně, patrně ze zlomyslnosti. Ten klakson měl dost silný zvuk, takže by mě nepřekvapilo, kdyby se cyklista lekl a v té rychlosti se vyboural. Naštěstí se tak nestalo. Chování toho řidi
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 21:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám trochu pocit, že, jak by řekl Jára Cimrman: "kolo se zde stává předmětem vášnivých debat v anarchistických kroužcích".

Některé zde přítomné anticyklistické názory jako cyklista a neřidič chápu, jejich militantnost nikoliv.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2634
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 22:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda: Já jsem cyklisty dlouho obhajoval, ale když vidím, čeho jsou schopni (bydlím ve městě se zřejmě nejvyšší koncentrací cyklistů na milimetr čtvereční), tak jsem názor změnil.
Cyklista v naprosté tmě v protisměru v jednosměrce
Cyklista projíždějící křižovatku na červenou a ještě nadávající řidiči, že ho nechce pustit
Cyklista předjíždějící zprava pomalu jedoucí řadu vozidel, aby před jedním z nich udělal myšku a najel si ke středu
Cyklista bez rozhlédnutí odbočující doleva
Cyklistka se třemi taškami na řidítkách, dvěma na sedátku pro děcko a nosiči, psem na vodítku a s deštníkem
Cyklista sjíždějící z chodníku v plné rychlosti, přičemž ho to vynese do poloviny jízdního pruhu
Cyklista na R 46 (z toho jednou v protisměru)
Trojice vesele si vyprávějících cyklistů vedle sebe kolem druhé odpoledne na vnitřním městském okruhu
.
.
.
.
Toto jsou jen případy za poslední půlrok, co jsem potkal na vlastní oči a zapamatoval si je. Tyto a předchozí setkání mě donutily změnit názor.
Ovšem na nejvyšší příčku lidské imbecility řadím invalidu na elektrické kriplkáře, co si před dvěma týdny hasil v sedm večer po neosvětlené výpadovce bez jakéhokoli vlastního osvětlení po středové čáře. Vyhnul jsem se mu tak o metr, zahlédl jsem nějaký stín a dupl na brzdy. Jen díky tomu, že jsem toho cyklistu (řádně osvětleného jedoucího podle předpisů) předjížděl o 100 metrů dříve, to dobře dopadlo. Absolutně nereagoval na jakékoli moje dobře míněné sprosté nadávky a jel dál. Policajty, které jsem ihned zavolal, to docela zajímalo, nikdy jsem ještě neslyšel od operačního: HNED TAM JEDEME!!!
ICQ: 321725091
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 22:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nakecat ti můžou cokoli.
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 22:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím. Ale tentokrát jsem v hlase postřehl záblesk zájmu, zjevně jim došlo, že jim neujede a vydělají si na večeři...
ICQ: 321725091
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 22:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co třeba auto, které si v centru bez problémů zaparkuje na frekventovaném chodníku a při odjezdu se červené na semaforu vyhne tím, že po onom chodníku pokračuje cca 50 metrů až za roh? Nebo taxík, který si zkrátí cestu na svůj štafl tím, že přes širokou jednosměrnou ulici přejede šikmo v protisměru (ačkoliv ve správném směru jezdí auta)? To nemluvím o "běžných" věcech jako jízda v tramvajovém pásu, překračování povolené rychlosti o více než 50 km/h atd. Oni nejen cyklisté jsou všeho schopni.
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 23:06:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych se zeptat, jak to je s běžkařem na kolečkových běžkách, který jede po silnici? Je to chodec, nebo silniční vozidlo, které má za určitých okolností přednost?
Ne, to není vtip, ale realita dnešní doby.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 23:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se můžu zeptat šéfa on to provozuje.
TUPÁ VAČKA team_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ]
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 23:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man(18hod.): Třeba by vyjel i Sanos. Teď trochu více utopie - třeba by se začaly kupovat kloubáky (přál bych si - kromě ST 18 - Š 15Tr)
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho

Kupujte vozy od škodovky - u modelů 24Tr a 25Tr jsou sběrače a elektrovýzbroj už v ZÁKLADNÍ VÝBAVĚ
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2637
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 23:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atmák: Já mám nejaský pocit, že tam správně nemá co dělat, podobně jako bruslař, ale nevím to jistě
Jenda: Jistě, však jsem taky nikdy netvrdil, že hovada jsou jen cyklisti. Jen jsem psal, díky čemu se už ode mne jakožto celek příznivého hodnocení nedočkají, stejně jako kteříkoliv jiní účastníci silničního provozu
ICQ: 321725091

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace