K-report
 

Archive through 02.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » MHD na Slovensku » Archive through 02.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 20:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T-m: To jsem ani nevěděl, že stagnuje výroba trolejbusů a vývoj trakčních motorů. Jak říkám SAD Zvolen vypouští samé kraviny, ale nejhorší na tom je, že tím matou i lidi co nemají o MHD ani páru.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 20:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A divíš se, prostě potřebují mít od lidí schváleno jejich zrušení
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 20:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, proto taky dělám tomu článku takovou reklamu, protože takový pí**viny se hned tak nevidí.
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 20:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SAD Zvolen se nedivím. Je to jejich strategie, ale podle mně je to špatná strategie, protože mít úspěch kvůli kecům, no raději nekomentovat.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 20:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten článek ten nemá obdoby, připomíná mě to Marianské lázně před pěti lety. Doufam že se BBDS nedá a bude aspoň nějak bojkotovat předání těch autobusů co jsou v pronájmu od města. Nejlepší by bylo kdyby to zkusila s trolejbusovýma maršutkama, to by bylo teprve zajímavé.

Bude zajímavé z čeho chce SAD Zvolen financovat nákup nových autobusů. Podle lidí co mají přehled o autobusové dopravě tak podniky SAD jsou po finanční stránce hůře něž nastupnické firmy po ČSAD v ČR. Tedy přesněji nezvládají prostou obnovu vozového parku, natož rozšíření o nové vozy. Důkazem jsou toho různé přestavby starých karos řady 700 na napodobeniny řady 900. Netvrdim že to neni třeba v ČR, ale né rozhodně v takové míře jako na Slovensku.

Zajímavé je třeba srovnat vozový park co mají společnosti ČSAD BUS Kladno a ČSAD MHD Kladno s tady probíraným SAD Zvolen.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1125
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 21:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcete se přesunout do diskuze o zrušení trolejbusů v BB?
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 00:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek byl zajímavý, ale radši ho nebudu komentovat(dokážete si předtavit ST15 v BB:-))
Nevíte někdo, dokdy má BBDS pronajaté ty devítistovky? Jestli je musí odevzdat 31.12.2005(včera)
Taky se mi líbila reakce pana Vrátného (neplést s funkcí vrátný), že kdyby SAD Zvolen nestačila, že jsou připraveni vyjet. A že pracovníky si zatím hodlají udržet(asi aby nedali šanci SAD Zvolen). Takový přístup se mi líbí.

Ad Redakce:
Nemohli byste přenést příspěvky do diskuze o zrušení trolejbusů v BB???
Díky
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
S TROLEJBUSY na věčné časy a nikdy jinak
ICQ:
260 116 510
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18284
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 01:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusím se.... Ale jestli někam zmizí, tak mi je pomůžete hledat
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 03:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On dosavadní přístup SAD BBDS byl dost špatný a je to jeden z důvodů nynějšího stavu. Ale na druhou stranu - ztráta MHD bude pro tuto firmu citelnou ránou. Pokud si udrží přebytečné zaměstnance a vozidla, bude to ekonomická sebevražda. Proto bude nutné jim buď najít využití (maršrutky) nebo se jich urychleně zbavit (na což by firma tvrdě doplatila v případě, že by se SAD ZV neosvědčil a město se rozhodlo dát BBDS ještě jednu šanci).

ad financování nových busů SAD ZV : Nemyslím si, že jsou tak bohatí. Ale dnes existují různé možnosti financování (zejména leasing), s nimiž jistě budou schopní ta vozidla koupit. Jestli počítají s levnými slovenskými Novoplany, nebude to pro ně problém.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 19:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No potěš - Novoplany. Hlavně že bude nejmladší vozový park na Slovensku... A já myslel že veškeré busy co se teď vyrobí musí být už jenom E4 (a on tam cosi mele o E3 a dokonce ze budu E4). To srovnání s trolejbusem nemá obdoby!!

Docela by mě zajímalo jak dneska proběhl provoz MHD - a hlavně co zítra (první špičkové nasazení)...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.189.84
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 19:34:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin__24tr: podrobnější info na www.bb.imhd.sk, ale dnes co-to jezdilo. Jestli včas a tak dál nikdo neví, protože na zastávkách není nic - ani označníky... Vozidla označena maximálně číslem linky na zalaminované A4 nalepené na předním okně a nic víc. Dnes se jezdilo zadarmo. A zítra, i když je pracovní den, se jezdí dál jako o víkendu... Prostě hotový balkán... Nebo ještě horší...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 19:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se podívám, do jakého stavu bývalý provozovatel BBDS, dostal trolejbusy, ani se nedivím, že je ruší. A to jsem při mé návštěvě viděl i horší vraky s prožranými dveřmi rzí, pavoukem na zadním skle či cybějícími sedačkami.
http://www.imhd.sk/bb/fotky/t1526a03.jpg
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 20:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matrin , podivej se na ten vuz za tim. Ze nejakej vuz nejni po GO a zrovna nalestej je neco jinyho. Nebo snad chces tvrdit ze u vas jezdej vsechny vozy jak od vyrobce ?,
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 20:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.LUK: Sleduji pozorně dění kolem BB MHD na imhd.sk. Nešlo by nějak v kostce shrnout důvody, proč došlo k tak rychlé změně provozovatele MHD (chyby nedostatky BBDS, komunikace město - BBDS nebo hlavně politické rozhodnutí a něčí prospěch). Mnohokrát díky.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 20:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Každý DP ma ve svém vozovém parku vraky. Ale ty vždy v nejbližší době jdou do šrotu nebo na GO.
Vozy tam mají všelijaké, ale vesměs jsou v dobrém stavu. A pavouk na skle-to zasejc není taká katastrofa. A sedačky jim tam chybí - ve 14Tr naproti 2ým dveřím a vzadu předposlední řada v 15Tr. Aspoň je tam víc místa na nohy...
V BB měli syndrom "české Budějovice" - veškerý vozový park byl nakoupen v období pár let... A pak najednou všechny vozy začnou rychle stárnout - a nejde je dát všechny hned na GO.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 20:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petici za trolejbusy v Banské Bystrici najdete tady http://dopravni.net
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 20:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, já myslím, že celá nynější situace s trolejbusy v BB se dá stručně označit jako... prostě jako naprostá demence.

Úředník vymyslel úředníka.
"Neuděláš nic".
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.208.165
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 22:22:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M@rtin: sorry, ale to´s přepísk... Za to, že jeden vůz se ještě nedočkal GO, tak je celý vozový park na nic??? A tenhle konkrétně se šetří jako historičák v originálním stavu v zrušeném provozu...
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.208.165
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 22:25:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty chybějící sedačky vzadu v 15Tr-kách - ty chybí ve všech vozech z nějakých neznámých důvodů. Ale to se dělá i v jiných podnicích. V jiných vozech a jinde sedačky NECHYBÍ!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 22:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejni tam kocarek ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.208.165
Odesláno Neděle, 01. ledna 2006 - 22:43:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: proč? Tuto otázku si klademe i my domácí... Z "nějakého" důvodu se poslanci rozhodli vypsat obchodní soutěž na nového dopravce pár týdnů před koncem roku. Tu zpackali tak, že ji museli zrušit a následně uzavřeli smlouvu s jedním z ucházečů. A "náhodou" to nebyl ten, který zde jezdil doteď... Na obvinění z tunelu jako svět zatím chybí nejen důkazy, ale zatím i indicie, takže ho vynechám... A spekulace o vybavování si učtů mezi SAD BBDS a Městem a mezi SAD BBDS a SAD ZV taky... Takže k tomu už moc nemám co dodat...
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 09:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provoz v Banské Bystrici sleduji již více let a to, co se nyní stalo, je výsledkem dlouhého a čekaného vývoje, který se tam udál. Již několik let, se každý rok jen ruší a ruší spoje, stále více se zdražuje jízdné. SAD BBDS zakoupila jen několik málo vozů pro městský provoz, drtívá většina vozidel je totiž ve vlastnictví města a to je bezúplatně pronajímá dopravci. Dopravce příliš neinvestuje ani do označníků a nepřícházel se žádnými změnami, které by mohli zeefektivnit provoz.A možností je zde mnoho. Nástup pouze předními dveřmi je pro tak velké město ostudou(menší Žilina má nástup všemi dveřmi). Město několikrát požadovalo po dopraci důkladnější doložení, kam plynou peníze(cca 40 mil.dotací ročně), nikdy však nic konkrétního nebylo předloženo. Jedinou pozitivní změnou, jsou probíhající GO trolejbusů. Ty jsou však spolu s fungl novou věžkou už zřejmě zbytečně vyhozenými penězi města. Dle mne se o žádný tunel nejedná, neboť nový dopravce SAD Zvolen nabídl provoz jen za 31 mil. a ještě navíc bez dotace města koupí nové vozy.Řidiči určitě v BBDS nezůstanou a přešli automaticky do nové společnosti.Pokdu jde o ekonomickou situaci společnosti BBDS, projeví se to pouze tak, že firma má méně výkonů, takže menší zisk, ale má také menší náklady, takže pro někoho je to plus, pro někoho mínus. Záleží jak se na to kdo dívá. Jediné negativní je, že nový majitel ČSAD Ostrava, který BBDS koupil pro Connex zaplatil za firmu a to včetně městské, kterou teď ale nemá. Takže vlastně koupil dost předraženou firmu. JInak SAD BBDS vlastní ještě i SAD Brezno, ale to je jan kapkou v moři. Sám jsem zvědav jak se situace dále bude vyvíjet. Dle mne má město stále ještě možnost založit vlastní Dopravní podnik(město se toho ale bojí, ono vlastní dopravní podnik není levná záležitost a jsou to hodně a hodně starostí). Problém je, že SAD Zvolen nemá oprávnění provozovat trolejbusy a to získat, díky způsobilosti, není také jednoduché.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 09:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z pohledu ekonomie provozu(ta řeč peněz je dneska více jak důležitá, na Slovensku obzvlášť) je toto pro město dobé(ušetří peníze, budou nové vozy), i když pokud jde o vozový park v BB, tak mnohé české DP mohou jen tiše závidět. Z pohledu fandy dopravy je to špatné, ale s tím se moc dělat nedá. A z pohledu cestujícího, to je jedno. SADka Zvolen, slíbila nižší jízdné, nové vozy do prázdnin, nástup všemi dveřmi, více spojů, takže město nemá co řešit. A nějaké vyřižování účtů, to bych neviděl tak tragicky, město nemá BBDS moc v oblibě, ale ta si za to může sama. Je dobře, že dopravu už nedělá BBDS(i když tam znám hromadu lidí a jsem s nimi zadobře), je škodo, že nejezdí trolejbusy, je dobře, že město ušetřilo a že budou další nové vozy. Takže, různé názory, různé výsledky. Ale obecně plakat, že trolejbusy nejsou, bude konec světa, tak bych to neviděl. Všechno je otázka jen peněz, ono kdyby to byla Vaše firma, tak asi by jste svým dětem jídlo od úst nebrali, jen proto, aby jezdili trolejbusy.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 10:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zmena dopravcu MHD od januára 2006
Vážení občania,
od januára 2006 bude mestskú verejnú dopravu v Banskej Bystrici zabezpečovať nový dopravca.
Vzhľadom na to, že ide o prevzatie a zabezpečenie dopravy naraz v celom meste, sú zo začiatku možné nepredvídané technicko-organizačné ťažkosti.
Prosíme Vás preto o trpezlivosť a toleranciu.
Výber nového dopravcu bol urobený v prvom rade v záujme verejnosti. Veríme, že výberom nového dopravcu sa situácia v doprave zmení k lepšiemu a postupne sa skvalitní celý systém mestskej verejnej dopravy.
Mestský úrad

Tak pro DP se možná zlepší situace, ale co pro město?
Trolejbus, můj druhý domov.

ICQ: 176-653-451
»Profil«
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 11:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK, PvvS:
Jistě, že všechny vozy nevypadají takto, ale zrovna tak podobný vůz nepotkáte nikde jinde než v BB. Já jsem měl tu možnost BB navštívit a tamní provoz trolejbusů jsem shledal jako jeden z nejhorších v bývalém Československu. A to ne na základě jednoho vozu. To ovšem nemění nic na tom, že si přeju aby trolejbusy byly v BB zachovány! Jen konstatuji, že minimálně optický stav trolejbusů se s autobusy v BB nedal srovnávat. Trolejbusy na mě dělaly daleko větší dojem zanedbanosti.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 7-2003
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 11:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno kdyz posuzujes podle fotek,podivej se na BA, KE, najdes tam kolikrat podobny vozy. Jak uz bylo psano vyse, nelze poslat naraz cely park trbusu do dilen (ted uz ano) a holt na nektery vuz nevyzbylo. A kdyz je to tak mizerny, proc si BA nechavala delat GO trbusu u BBDS ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 12:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já právě neposuzuje podle fotek, ale podle toho co jsem viděl na vlastní oči. Jistě, že Bratislava jako celek má MHD daleko katastrofálnější. U Košic zase vnímám změnu. Ale trolejbusový provoz jsem horší než v BB neviděl.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 12:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, po seznámení se s informacemi a eliminování dojmů obsažených v této diskusi a srovnání s vlastními zážitky, byť dva roky starými, mi přijde , že zrušení trolejbusů je rána z milosti. Cokoliv jiného bude v BB lepší a levnější. Jakákoliv petice za zachování trolejbusů je na úrovni petice za zachování dopravy na trati 121 - nakonec se ukázalo, že jde jen o osobní dopravu (MHD v BB taky zůstává), a trať 121 nakonec prosperuje lépe než dřív (viz článek) - město typu BB obslouží busy jistě lépe, zvlášť když ve 20km vzdáleném Zvoleni se tak běžně děje. myslím, že trolejbusy v BB byly výsledkem jakéhosi federalistického dualismu než skutečné potřeby - určitě by se našlo v Česku město, kde trolejbusy začaly jezdit přibližně ve stejné době jako v BB.
Nejvíc mě pobavila ta výhrůžka že obyvatelé přesedlají na IAD. V BB a okolí nemají obyvatelé na to, denně si ničit svoje stodvacítky a žiguláky, ty si musej šetřit na víkendy a jsou zvyklí na nepředstavitelně horší standard MHD než my.
Btw: Ví někdo, jak proběhla dnešní ranní špička?
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 12:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nevím, ale po stromech tam nelozí (jak si někteří myslí). Každý DP nemá tučný rozpočet.

By mě zajímalo co bude dělat město se svými 2x15TrM...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 12:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlin 24Tr: Prodá je.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 14:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy lze prodat. A věřím, že se nějaký kupec určitě najde. Dle místní znalosti vím, že nikdo IAD jezdit nebude.Platy jsou dost mizerné a pokud bude jezdit více spojů v autobusové trakci, než trolejbusové, tak každý to jen uvítá. O dopravě rozhodují peníze a né pocity.A asi je to i dobře, protože kdyby rozhodovali jen pocity, tak asi z 9Tr nevylezem.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 15:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mam z toho takovy pocit, ze BBDS pristupovala k provozu MHD s tim, ze nas z toho mesto preci nemuze vyhodit, nebot my vlastnime infrastukturu pro t-busy. Pak neni divu, ze to dopadlo, jak to dopadlo.

Jakakoliv petice za zachranu t-busu spis vyzni, chcete zachovat soucasny stav, nebo zmenu (snad k lepsimu - horsi uz to byt nemuze).

Tim, ze t-bus infrastrukturu vlastni soukroma firma, je provozovani t-busu v reziji nekoho jineho (vpodstate) vylouceno. Neco jineho by bylo, kdyby infrastrukturu vlastnilo mesto. Pak by prichazelo v uvahu, aby t-busy provozoval nekdo jiny (treba mestem zalozeny DP).

Nejaka moznost znovuobnoveni provozu je dost nerealna. BBDS je preci jen soukroma firma, a ponechavat si majetek, ktery je k nicemu se ji nevyplati. Mozna budou mit chvili silna slova, ale realita bude tlacit.

Takze velmi brzy dojde k prodani vozu a sneseni trakcniho vedeni. Pak k prodeji sloupu mestu (jsou na nich lampy). Ve vysledku na tom ziskaji penize, ktere se budou dat pouzit na nejaky novy podnikatelsky zamer - linkova doprava v nejakem jinem meste/oblasti.

Nejake malicherne akce, ktere nyni probihaji, jako zadrzovani autobusu ve vlastnictvi mesta, demontaze oznacniku zastavek apod brzy skonci. Na tom urcite nevydelaji, a jen si proti sobe postvou mesto a krajsky urad (= nizsi sance na ziskani nejake dotovane linky v kraji).
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 16:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě přiznejme si, v Bánské Bystrici je hotovo!!! A kloním se k názoru, že to tak dopadnout muselo a je to asi vlastně dobře.

Myslím, že dopravce a Káem to napsali naprosto výstižně!

Prostě je to jak to je, trolejbusy hold skončí nahradí je autobusy. Neviděl bych to jako katastrofu. Pokud to přinese zlepšení kultury cestování, lepší jízdné (záměrně nepíšu levnější), více spojů atd. Tak to lidé přivítají!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 16:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Ale zlepšení kultury cestování, lepší jízdné či více spojů, rozhodně nesouvisí s rušením trolejbusů! To je pouhopouhá zástěrka. Nástup všemi dveřmi, více spojů s doplňkovou autobusovou dopravou a modernější vozidla, šlo zařídit i s trolejbusy. To, že se magistrát BB totálně vykašlal na celou MHD v posledních deseti letech, je pouze dnešní důsledek toho, jak tam vypadá celá MHD. A jestli má SAD Zvolen pocit, že kulturu cestování zvýší tím, že skoupí ojeté vrakoidní Karosy z celého Slovenska, tak se hluboce mýlí. Jen nechápu, jak trolejbusy bránily v kultuře cestování, že se tím dnes každý ohání. Možná bys taky brečel, kdyby Most prodal DP někomu soukromému, kdo by se během týdne rozhodl zrušit veškerou tramvajovou dopravu, protože na tak malé síti je neefektivní a drahá?!
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.223.243
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 16:30:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle diskuse se nechutně zvrhla a je mi z ní blivno... Jak může člověk s dopravními zálibami napsat, že je dobře, že trolejbusy v BB skončili???
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 17:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad LUK: Inu já to říkám pořád: VHD nejvíc škodí její fandové. Pořád lepší, když skončí jedny trolejbusy, než kdyby skončila celá MHD v BB. Ono se to toiž ve světě už dělo, že se VHD rušila bez náhrady, víme?
ad Martin: No právě že to nešlo. Jejich provozování bylo asi dražší než provozování busů a nezbývalo na to ostatní. Ono město na ně nekašlalo jen tak - prostě neměli peníze. Ne že jich s busama budou mít víc, ale dovedu si představit, že nebudou muset držet dílny a busy se opraví ve Zvoleni. Jiná věc je, zdali k nějaké změně opravdu dojde - Slovensko je, odpusťe mi to milí slovenští přátelé, ještě větší Kocourkov než Česko.
A k tomu Mostu: On už se severočeský hejtman dal slyšet, že mezi Mostem a Litvínovem jezdí tramvaj, vlak a bus a že to je přesně to co dotovat nechtějí. A má pravdu.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 17:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, tak to se budeme hádat. Spíš pod rouškou radosti z rušení vidím u někoho radost z toho, že budu mít vzácný fotky z neexistujícího provozu. Právě ty jako ekonom bys mohl vědět, že největší průser je zmařená investice. A tady došlo k projebání cca jedné miliardy Sk! Proč? Protože začala válka o princip a šprajc. A kdo na to doplatí? Ty ne, ty jsi občan jinýho státu, ale obyvateté Bystrice. Vůbec bych se nedivil, kdyby majitel sloupů ne městu ne prodal, ale opravdu demontoval, byť by to bylo pro něj nevýhodné. Jen ať si to pání zodpovědní vyžerou až do dna.
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 17:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, je tam zmařená investice, která se tam nainvesoval do vedení. To asi bolí nejvíc!

Jenže Slovensko ač se snaží není ČR a prašulí tam mají ještě méně. Všechno kolem trolejbusů stojí peníze, revize, údržba vedení, možná i v jejich relaci provoz, nové vozy. Tak co se tomu furt tak divíte! To je ekonomika a Slovensko má jiný problémy než pár trolejbusů v jednom městě.

Já mám trolejbusy taky rád, nesmrdí, vrčí méně, mají něco do sebe. Ale v jejich situaci pokud se zkvalitní systém za méně peněz, tak budou všichni rádi.
Nikdo nevíme, co tam bude jezdit za půl roku. Pokud opravdu hromada nových vozů s tím vším co slibují, tak lidi budou rádi.
A pokud někomu vyčítáte rušení. Tak rozhodně ne městu, ale jejich provozovateli. Kdyby přišel s tím, co současný, mohl klidně jezdit dál a vše bylo v pohodě.
Pokud budete držet kasičku a někdo vám za totéž nabídne nižší cenu při minimálně stejné kvalitě, jak se rozhodnete??

Tramvaje sem netahejte. To je nesrovnatelný a Šulc zase blábolí. Autobusůj jede mezi městy osm a dále pokračují do Prahy. Vlaky staví u Litvínova, přes něj nejezdí a jezdí jich cca stejně jako autobusů. Tramvají jede šedesát spojů v jednom směru! O špičku vypravuje DP 34 vozů, neřekl bych slavý provoz.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1969
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 17:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_m : máš pravdu, a hned ji použiji proti tobě :-) Zmařená investice totiž není ani moje, ani tvoje, ani naše, ani Slovenskej Republiky, ani občanů Banské Bystrice, ale soukromého subjektu BBDS a.s. Co se investovalo ještě před privatizací je už dááávno umořeno. Nějaký kus investice v tom byl taky městský; pokud ale město cpalo peníze do něčeho, co není jeho a chce to teď "jen tak" vyhodit oknem, respektive nemá smluvně ošetřeno co se s tím smí a nesmí dít tak je to jen a pouze jeho debilita. Stejně tak BBDS celou dobu udržovala v chodu nějaký systém s předpokladem jeho dlouhodobé funkčnosti, ale místo kusu papíru to měla podloženo jen dojmem, že se jim nic nemůže stát. Můžeme sice dlouho diskutovat, jetli větší kostku másla na hlavě má BBDS, město, zákulisní praktiky SAD ZV nebo skvrny na měsíci, ale je to zhola zbytečné.

Obyvatelé Bystrice na to dle mého názoru doplatí pouze krátkodobě (než se ten chaos urovná) a možná velmi dlouhodobě (až bude barel ropy za 200USD). Mezi tím (což je z hlediska volebního cyklu rozhodující) budou mít přibližně stejně blbou MHD jako předtím, možná že dokonce výrazně rychlejší, když SAD ZV splní sliby a zavede nástup všemi dveřmi, čímž podle mne minimálně zdvojnásobí oběžnou rychlost (a ušetří dost vozů). Vzhledem k celkovému množství silničních vozidel v ulicích BB je náhrada tbusů abusy i ekologicky zcela nevýznamná; Papyrovy ohromující čísla na téma CO2 a NOx jsou sice pěkná, ale toto je čirá demagogie.

V prodej sloupů třetímu subjektu doufám též; když to tam vedou idioti tak ať si to vyžerou až do dna...

A poznámka na závěr - tramvajové dopravě v Mostě věštím zánik už tak od roku 2000...
Rezny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen jsem se chtěl zeptat - má BB taky nějaké kloubové KAROSY???Protože jestli ne tak se zítra ráno lidi asi pořádně naserou až pojedou rozpadajícími Vrakosami - mají ještě vůbec šanci že vyjedou???
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tm: Kdyby se do toho nějak výrazně investovalo, tak by to asi nevypadalo tak jak to vypadá a nevedlo to k těm koncům, kam to vede. A kdyb se čekalo až se investice vrátí na odpisech, tak by to umřelo samo. Říkám, rána z milosti. Já žádné fotky z končících provozů nemám, ale mám radost, když vidím dobře zorganizovaný provoz, jedno jakými vozidly. Z trolejbusového provozu v Chomutově mě třeba jímá nekonečný smutek, právě tak jako z těch tramvají v Mostě. A přitom by stačilo opravdu jen lépe řídit (podnik, ne vozidla).
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:11:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BB jsem navštívil 27.12.05. Rozhodně se nekloním k názoru Martina, že provoz je zanedbaný - vozidla nejevila známky vrakovatosti (rez na několika málo místech snad neznamená vrak, oproti Mariánkám mnohem lepší), trolejové vedení není prověšené a nevytrolejuje se. Zajeďte si třeba do Sibiu nebo na Krym, ať vidíte vraky a neudržované vedení.
Problém bych viděl v nasazování patnáctek i na málo vytížené linky - za odpolední prázdninovou špičku jsem neviděl vůz, ve kterém by musel někdo stát, běžná obsazenost tak 20 lidí. Potom se mi samozřejmě nelíbil nástup předními dveřmi a jízdné - 15 Sk za pár zastávek je trošku moc. Podivné se mi zdají i intervaly - vysvětlete mi někdo odjezdy 20, 50, 58?
Chtělo by to celkovou modernizaci, ale zastavení provozu je neuvěřitelná hovadina - připadá mi to jako výsměch, když se právě začala drátovat trať Zvolen - BB! Zrušením zanikne ekologická doprava a na nějakou dobu určitě i celkem pohodlný nástup do vozidel, dnes v Evropě nejvíce hodnocených kritérií MHD.
Zodpovědní za pravděpodobný konec jsou jednoduše bl.ci, kteří se snaží pouze obhájit svoje shnilé židle.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 7-2003
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno podle bb.imhd.sk to tam organizaci zrovna nevladne, JR jsou jak to zrovna vyjde, ridice musej navadet cestujici aby vedeli kam maji jet, nefunguji karty, nastup povetsinou prednima .... Vozy oznaceny zalaminovanou A4 na prednim skle. Navic se jezdi len spojmi s označením „a“, t.j. ako v sobotu a nedeľu ....

http://mesta.slovenska.sk/m_portaly/admin/getpicture.php?id=54305

A uz se vymlouvaji na nedostatek vozu ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.223.243
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:15:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde berete tu jistotu, že SAD ZV tu udělá nějakou úžasnou MHD, když si ji není schopný udělat doma a jěště k tomu přebral grafikonisty z BBDS??? To je pouhá demagogie... Už v podnikatelském plánu v přihlášce do soutěže měl na další roky vykazován pokles výkonů!!!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provozovatel dělá takovou MHD, jakou si zákazník zaplatí. Pokud městské úřady dají málo, jezdí se málo a mizerně. Až nedají nic, nebude jezdit nic, maximálně maršrutky.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NIKDO nemá jistotu o ničem. Není jistota, že se to zlepší, není ani, že se to zhorší!
Neřešte to víc. Nikdo s tím nic neudělá. Volení zástupci, kterým občané dali mandát rozhodli! Tak to prostě je. Čas ukáže, jestli to bylo rozhodnutí správné nebo špatné!

Může te mi Jenki a Káem napsat, co se vám nelíbí na tramvajích mezi Mostem a Litvínovem, co se týká organizace? A kolik času o pracovní dny jste tu strávili, že soudíte? Tramvaje jezdí podle potřeby, pouze dopoledne jsou kapacitně malé, a to je momentálně problém. Lidé si nestěžují, intervaly jim vyhovují, jízdné vyhovuje. Jenom loni se do tramvajích nalily miliony do rekonstrukce kolejí, výložníků atd. Přístí rok se bude cca 40 procent trati opravovat podbíjením. Opavují se nástupiště. Po čipovkách přijde masivní rekonstrukce vozů + nákupy nových. Letos jedna Anitra + několik wan. Že se vám zdají intervaly dlouhé je možné, ale stačí. 10 minut o špičku stačí a posílení o půlící šejdry v největším návalu taky. Dopoledne 20 minut stačí taky. My jsme tu chápaví lidé a víme, že víc vozů by víc stálo a my víc platili!!! Je tu spousta práce a co zlepšovat, ale tramvaje se nelíbí akorát panu Hejtmanovi, jinak jsou všichni včetně vedení měst spokojeni
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.223.243
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 18:58:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: no pěkně... to samé můžu já napsat všem "znalcům" z této diskuze na tému MHD v BB... Všichni si myslí, že Bystrica trolejbusy nepotřebuje a bude mít dobrou MHD i s autobusy. Nebude! To je o lidech a ne o autobusech...
P.S. tramvaje řešte jinde :-P
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 19:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK: S tramvajema už nebudu otravovat, jen jsem se bránil

Já chápu, že to hromadu lidí naštvalo, že ty trolejbusy zrušej. Ale co chcete dělat. Tak to prostě funguje. My někoho volíme a on nese náš mandát a rozhoduje.
Já taky vím, že zlepšit vše by šlo i s trolejbusy. Ale to se mělo jednat. Já toho o tom vím málo na to, abych psal sáhodlouhé soudy o vině a míře možného zhoršení nebo zlepšení situace a systému celé MHD.
Ale zkuste se na to podívat jinak. Autobusy to také zlvádnou. Kapacitně i jízdně. A pokud to něco lepšího přinese pro obyčejného cestujícího, tak je to asi správné.

Bojujte za záchranu a snažte se, nemám nic proti. Neříkám, že toto řešení je jediné možné, ale je také možné.
Jenže záchrana měla být dlouhodobá koncepční práce s nějakým cílem, a to jaksi nebyla. Snahy na záchranu začaly trochu pozdě
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.223.243
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 19:30:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: "Snahy na záchranu začaly trochu pozdě" Snahy o odstavení trolejbusů se objevili 15.11.2005! Od té doby imhd.sk slušně, ale pádně argumentuje... Jenže mírové způsoby se minuly účinkem... A navíc - do 15.11.2005 člověk slýchal ze strany města, že MÁ ZÁJEM na udržení provozu trolejbusů. A najednou BUM! Všechno jedno, je tu "úžasný" nový a levný dopravce, tak kašleme na nějaké trolejbusy...
Z hlediska cestujícího je sice jedno, jestli se veze v 15Tr nebo B952 (pokud se veze), ale z hlediska OBČANA nám to nesmí být jedno!!! Vyšší náklady, zmařené investice, zhoršení ekologie ve městě, zvýšení hlučnosti atd...
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 19:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass : odpověď v tématu Most.

LUK : nikde není řečeno, že BB bude mít s busy lepší nebo horší MHD. BB chtěla levnější MHD a bude ji mít. Až bude chtít MHD úplně zadarmo, a ještě vybírat poplatky za koncese za trasy tak zavede maršrutky, jak můžeme pozorovat již pár desítek km od Ostravy na sever. A pak že maršrutky v EU nejdou...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 19:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže MHD v BB kolabuje: stránky bb.imhd.sk hlásí
Situácia v MHD je v prvý pracovný deň nového roka mimoriadne kritická a nový dopravca situáciu zatiaľ nezvláda. Cestujúci hlásia problémy s platením cestovného v hotovosti, označením vozidiel, cestovnými poriadkami, nepravidelnosťou spojov a tiež s nevyhovujúcim typom niektorých autobusov, ktoré nie sú určené na premávku v mestskej doprave, ale na prímestskú dopravu. Dá sa očakávať, že so zajtrajším koncom prázdnin sa situácia môže ešte zhoršiť. Docela zajímavé.
Myslím, že je právě teď doba, kdy by se mohli občané BB začít bouřit.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 20:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki, jen maličkost provozovatel sice dělá takovou dopravu, jakou si zákazník zaplatí, ale je otázka jestli náhodou dopravu umí zorganizovat tak, aby byla efektivní. Zatím moje zkušenosti z praxe spíš ukazují, že mnoho dopravců právě tu efektivitu a organizací nezvládá. A navíc se k tomu přidá politikaření a je to víš kde?
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 20:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Tramvaje sem netahejte. To je nesrovnatelný
A já si myslím pravý opak. O kolik je ekologicky významnější tramvaj v Mostě než trolejbus v BB? A o kolik je provozování tramvajové dopravy dražší než autobusové v poměru trolejbus/autobus?

Jenki:
Papyrovy ohromující čísla na téma CO2 a NOx jsou sice pěkná, ale toto je čirá demagogie.
Pak tedy nejsou ekologicky významné ani trolejbusy v Ostravě. A dalo by se říct, podle tvé teorie, že vlastně v celé ČR, snad krom Zlína a Ústí nad Labem, nemá trolejbusová doprava ekologický význam nikde. S čím nesouhlasím. Jak bys nahlížel ty na likvidaci trolejbusů v Ově?

Ačkoliv Pardubice či Hradec jsou velikostí srovnatelná města, tak už jen kloubové busy dělají z Hradce větší město a podobně je tomu i u BB s trolejbusy. BB se dostane na úroveň Nitry nebo Trenčína a mezi těmito městy vnímám veliký rozdíl, především kvůli elektrifikované MHD.

Atmák:
Tak zas já rozhodně nesouhlasím s tebou. Protože v zbědovaném stavu sem trolejbusů v BB viděl víc než dost. Jak jsem psal čelní popraskané okno, chybějící sedadla a prorezlých 15Tr jsem viděl víc než dost. Trolejovému vedení nerozumím, ikdyž ještě před pár lety v Mariánkách nepotřeboval být člověk odborník, aby poznal, že jsou troleje ve špatném stavu, přesto z pohledu obyčejného kaštana mám z MHD v BB pocit úděsný, což o takové sousední Žilině říct nemohu.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1974
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 20:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin : ohánět se ekologičností trolejbusů můžeme ve chvíli, kdy v nějakou oblasti města (nejlépe centrální nebo kopcovitou nebo obojí) obsluhují v hustém intervalu a téměř výhradně. To v Ostravě možné vidět je, v BB jsem si toho nějak nevšiml :-(

Městotvorný prvek trolejbusů nikterak nepopírám - právě naopak, v Ov nebo Za je toto vnímáno dosti silně, v BB je jim to úplně jedno, tak ať si naserou. Smutné je, že celá akce byla proběhla tak šikovně (ať už náhodou či spíše cíleně), že prakticky nebyl čas jí zabránit a obávám se, že likvidace je v tuto chvíli neodvratná. Jediná šance je donutit město, aby celý trolejbusový provoz "as is" od BBDS ihned odkoupilo, ale i kdyby k tomu nakrásně dostali chuť, tak na to nebudou mít peníze.
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.223.243
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 20:44:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: "v BB jsem si toho nějak nevšiml" jak to, že ne? Taková Fončorda je téměř výhradně trolejbusová...

Martin: a kdy jsi byl v BB naposledy?? Před pěti lety?? Za poslední léta se hodně investovalo a vypadá to o hodně lépe...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK:
Pravda, naposled v roce 2003. Ale co slýcávám, tak to tam šlo s úrovní spíše dolů - dopravně, ne po stránce vozovového parku.

Jenki:
Nedokážu posoudit, jestli v Ostravě trolejbusy napomáhají čistšímu vzduchu tak výrazně, že by jejich zrušení bylo citelně poznat plicích většiny obyvatel. Myslím si, že nebylo. A aby mě nikdo nenapad, že chci rušit v Ově trolejbusy - tak to rozhodně nechci.
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.223.243
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:46:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: ale za úpadek MHD nemohli trolejbusy, ale lidé ve vedení MHD a zástupci Mésta pro totální nezájem o MHD!! A ti by padli tak či tak, tak proč kvůli tomu pohřbít i trolejbusy???
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 22:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki tady má naprostou pravdu. Znovu opakuji, smiřte se s tím, uleví se vám!

A uvědomte si jedno SR není ČR a v dopravě je tam výrazný rozdíl hlavně ve financích!
A jestli něco chcete řešit, tak to neřešte tady a vy. To si musí vyrešit lidé z Bystrice, těch se to týká!!! Nám to může být jedno.

Martin: Ty tramvaje tady nemají nic společného s ekologií, ale kapacitou. Zbytek bude v tématu Tramvaje v Mostě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 22:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atmák - no teda, argumentovat Krymem nebo Rumunskem... Nejdeme přeci na východ, že ne?
Tm - Přesně - myslím že hodně je to o organizaci. Nástup přes den jen předníma dveřma ve 21.století považuji za jasný znak úpadkovitosti jakéhokoliv provozu.
Hlavně to asi bude chtít čas - ono během dvou dnů asi opravdu se nic nepozná.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 22:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK: Poslední příspěvek je naprostá pravda!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace