K-report
 

Archive through 18.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy SOR » Staré archivy » Archive through 18.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 19:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže u SORu se k tomu hlučnému motoru přidává i tvrdý podvozek a tvrdé sedačky. V Aresu, je-li správně udržovaný, problém s odpružením podvozku není. A tak i tankodrom mezi Hodonínem a Rohatcem je s Aresem pohodička, zatímco se SORem cítím sebemenší náraz i na velmi dobře udržované silnici (a těch je u nás minimum). Takovému Aresu pak to vrzání součástek rád odpustím, zatímco do SORu se vlézt upřímně bojím. A nejsem jediný. Na lince Hodonín - Brno je odliv cestujících od letních prázdnin, kdy se na ní začaly objevovat SORy C 10,5, velmi znatelný. Mnoho lidí raději přesedlo do aut. A obdobný trend je vidět i na další lince kde se objevují SORy ve větší míře a to 750220 Hodonín - Lednice. Jinými slovy, SOR C 10,5 likviduje konkurenceschopnost ČSAD Hodonín.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti!!!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 08. ledna 2006 - 21:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sakra, až teď jsem si všiml té chyby. Opravuji v předchozí zprávě tankodrom mezi Hodonínem a Rohatcem na tankodrom mezi Hodonínem a Mutěnicemi a přidávám omluvu za chybu.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti!!!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 07:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Teda, ty máš na SORy NĚJÁKOU smůlu... taková řada 12, to je pravej opak tebou jmenovaných nevýhod :-)
Ináč, možná už se tady někdo ptal, ale jestli je tady někdo u zdroje, neví se, kdy se začne s výrobou BN18? Kdy s tím začne Credo a kdy Sor?
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Honza_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 08:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergei: jj, v Liberci jsou se SORkami spokojeni, ale nic to nemeni na tom, ze letos zrejme budou Citelisy.
SOR c.o.: Mame to chapat tak, ze kloubak bude delat letos primo SOR?
Peno: Nekolikrat jsme to tady probirali, takze bez komentare.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 09:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzo, dovolím si říct, že se mýlíš. Tuhle informaci mám od DŮVĚRYHODNÉHO zdroje (sepsal jsem to já), DPML by přece nevyhazoval prachy za Slintekrysy, když má levnou, spolehlivou Sorku.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Honza_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 10:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenze ono ani tak nejde o to, co chce DP Liberec, ale co chce kraj, protoze KORID ma soutez, ktera je delana na miru Karose (min. vykon motoru, min. rozmer kol apod)
Podle me letos KORID takto:
12xC954 (CSAD LBC a JBC)
5xCitelis (DP LBC)
1xDaily
1xSOR C9,5 (CSAD JBC)
1xEkobus C12
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 11:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergei: Slintekris? Co to je? To neznám...
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 11:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice patřím spíše mezi nedůvěřivce SORu, nicméně po zhlédnutí stránek Kravtexu jsem se drobet osmělil.
1) credo BN12 s třema dveřma a bez hrbu vypadá líp (nejen z vnějšku)
2) kravtex má daleko přehlednější stránky, má na nich víc informací (škoda že jim nefunguje anglická odnož, ale i v té hrůzohatmatilce se nějak orientuju)
3) credo BN 18 nevypadá špatně. možná má až moc sedaček orientovaných protisměrně, napříkla i zde vepředu
http://www.kravtex.hu/img/buszok/bn18/credo-bn18-05.jpg
ale nevypadá to špatně, zkrátka.
Jen mi přijde trochu slabší motor, na kloubák (jen 194kW, 930Nm) většinou se už dnes kloubákům dává před 200kW, (například Karosa 961E má 213kW a 1100Nm, ale zase je těžší, to je pravda).
Jo, moment, to Credo má ale 6-stupeň Allison převodovku, což může zas lepší řadit optimálnější otáčky. (zhorší to akceleraci, ale zlepší udržování rychlosti do kopce). Zato u karosy se ajvíčko s třístupňovým fojtíkem někdy trápí.

uvidíme, jetsli to koupí liberec, nebo někdo, rád bych se tim svez a do Uher kvůli tomu nepojedu.

mimochodem SOR BN 18 má být taky hrbatý Qasimodo, nebo to bud emít střechu normální?
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 11:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, jak se tu bavíte o nepřehlednosti číslování SORu, credo to nemá o tolik lepší.
klasický mětský nízkopodlažní je Credo BN12 a BN 18 (připravované), zatímco jeho podobné odnože 11 a 9,5 se už jmenujou BC a né BN. To taky nechápu.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 11:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: No jóó, tak pro hnidopichy "Citelis" :-)

Honza_p: Ke mě se to dostalo jako, opakuji, DŮVĚRYHODNÁ informace, žádný nepravdy!
Navíc, tomu tvýmu řízení nějak nevěřím, už proto, že kdosi z ČSAD LBC tvrdil, že ČSAD letos koupí pro meziměstskou dopravu 4 busy, pravděpodobně Arwaye

Ať už je to, co zmiňuješ, pravda nebo ne, budu se klidně MODLIT, aby sem ty odporné šroty Citelisy nešly! A řekl bych, že ostatní liberečtí fandové mu taky zrovna nakloněni nejsou.

(Příspěvek editován uživatelem sergeilbc leden 12, 2006)
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 12:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč hnidopich?

A patřičným lidem, je naprosto ukradené, co si přejí ,,fandové".
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 13:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože ti patrně bylo hned jasné, čemu že se to říká "Slintekrys"...

Já vím, že je jim to ukradený, to hned znamená, že to nesmím napsat?
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 14:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_p: Já jsem tu diskusi rozpoutávat nechtěl, začal s tím SOR C.O. Já ji rád ukončím (byť to z mého nového podpisu tak nevypadá).
Raději znovu obnovím svůj dotaz, který mezi tím zapadl. Hodonínský BN12 má mít 30 míst k sezení, 63 míst k stání a 1 místo pro kočárek nebo inv. vozík. Chtěl bych vědět, jestli to bude tří- nebo čtyřdvéřová verze, abych věděl na co se psychicky připravit.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 16:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Peno: Včera jsem navštívil Hodonínsko a určitě nemám pocit, že by SOR likvidoval konkurenceschopnost autobusové dopravy, spíše naopak. Svezl jsem se po delší době Aresem (97-47) a docela spokojenost. Na SOR jsem měl smůlu, vždy v protisměru, ale pokusím se napravit. Městský SOR už stojí na dvoře ČSAD, ale za jízdy jsem si nevšiml kolik má dveří.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 17:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten BN 12 by tam měl být už od minulého týdne, ale zatím ještě nemá RZ a prý ani odbavovací systém. Ale když jsem se ptal na počet dveří, tak mi jeden řidič tvrdil že troje, druhý že čtvery a jiný dokonce tvrdil že dvoje. Bohužel, já sám nemám čas abych se tam vydal.
A co se týká konkurenceschopnosti, tu likviduje hlavně nasazování C 10,5 na linky, které pro něj nejsou vhodné. Což samozřejmě není chyba výrobce, to vím. Ale cestujícím je to bohužel jedno. Proto tvrdím, že bez SORů by to s autobusovou dopravou na Hodonínsku bylo lepší.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 17:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Furt dokola. Vždyť jsi docela chytrej kluk.

Sám píšeš, že výrobce nemůže za to, kam je SOR C10.5 nasazen. Tak bych doporučoval zrušit "podpis", který tvrdí něco, co není pravda a dalo by se docela dobře uvažovat o pomluvě.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 17:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: Při vší úctě, na tom podpisu si trvám, páč tvrdé sedačky, mizerný podvozek a hlučný motor JSOU vlastnosti autobusu. Zbytek viz. minulý příspěvek.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 18:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Tobě se zdá motor SORu hlučnější než u nových Karos? To je pro mně překvapující hodnocení. Já bych si mohl u SORu stěžovat na x jiných věcí, ale zrovna na hlučnost nafťáků ne.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 18:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych byl upřímný, ani ne tak hlučný, jako spíš dunivý. Hodně nepříjemně dunivý.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 18:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně já ti rozumím - nejde o dB ale o "zvukomalebnost". Právě proto se divím, protože to vlezlé kňučení retardéru u Karos mi přijde jednoznačně horší. A co se týká odhlučnění - jednou jsem jel SORem s dírou ve výfuku, zvenku randál jak hrom a vevnitř přitom klid na spaní. Takže odhlučnení mi přijde jako silná stránka těhle busů.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 18:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ovšem otázka zda srovnáváme srovnatelné. Nemám skušenosti s dálkovými SORy a proto si netroufnu je hodnotit. Stejně tak ani starší linkové SORy tolik neznám. To s čím mám nejvíc zkušeností jsou C 10,5 rok výroby 2005. Netvrdím však, že všechny SORy jsou stejné. Nicměně v těch "našich" se mi ještě usnout nepodařilo, narozdíl od C954 či Aresu. Ale co SORům uznávám je, že jsou tišší než C934.
Pak mě napadla ještě jedna věc, zda SOR u Hodonínských C 10,5 neušetřil právě na tom odhlučnění.

(Příspěvek editován uživatelem peno leden 12, 2006)
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 19:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já srovnávám Axer a C 954 s asi tříletými C 10,5. Ale jiná pohádka je to s C 10,5 CNG - ty hučí, klepou, vydávají vysokofrekvenční pískot, vibrují - no nic příjemného.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 19:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jediné vysvětlení je, že SOR začal montovat jiný motor a tak se zvýšila hlučnost. Anebo opravdu začali šetřit na tom odhlučnění. Jinak nevim…
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 06:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergeilbc.
Pozor neplést si obnovu vozového parku v rámci ČSAD a obnovu vozového parku v rámci Fondů EU. Já psal o Arway v rámci ČSAD ....., ju?
A proč jdou do Liberce Citelisy z dotací EU je také jasné, v podmínkách výběrového řízení bylo že autobus nesmí mít předsuvné dveře a tím automaticky vypadl SOR. Tuto podmínku si dali protože v Lbc jsou vysoké zastávky a dveře se často nemůžou otevřít ..... Dokonce i zastávky na celkově rekonstruované Tř. Generála Svobody kde udělali speciální obrubníky tak že dveře SORu taky někdy otevřít nejdou ....
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 08:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: Sorry. I tak ale za ty Arwaye budu rád...
S těma dveřma u Soru je to vůbec dobrý. U krátkých sorek se přední dveře otvírají dopředu, což prý již způsobilo újmy na zdraví cestujících
A ty Citelisy mají být ona velká tříletá dodávka?
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No hlavně u SORek kde se dveře otevírají dopředu je nevýhoda že se Ti otevřou i s pravým zrcátkem ....
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 11:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor, ty nové už snad ne a otevírají se sice ven, ale dozadu. Minimálně u zdejších ekobusáckých C10,5....
Chomutov forever
Není důležité být dokonalý, ale umět si nedokonalost okecat...
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 12:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně u nových už ne. Ty jsou také širší než původní, ale v ČSAD Jablonec nad Nisou mají jeden Euro 3 s otevíráním dopředu.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 14:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V PV bylo nejlepsi, kdyz prisly prvni (jedinne na svete) SOR BN12CNG, lidi byly zvykli z B10.5CNG, ze se to otviralo dopredu a lidi si stoupali k zadni casti, u BN12CNG je to vzdycky slahlo pres hubu.
http://www.studyhoweb.wz.cz/homepage.htm - stránky o prostějovských autobusech.

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 10:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže v LBC budeme mít ty sračky Citelisy????No ještě,že už už MHD nejezdím...Ať žije SOR. Stejně je to paradox-DPML má s Citybusy jen špatné zkušenosti,ale kraj(?) mu stejně vnutí...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já bych dal za Citelisy, ale u nás v Hodoníně bohužel budeme mít ty s***** BN12. Vy Liberečáci byste měli být rádi že už další takové krámy mít nebudete a naopak litovat nás, co tím budeme muset jezdit.
Sorry ale tentokrát už jsem fakt neodolal. Co je moc, to je příliš.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 17:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pozor. Je v tom celkem bordel. Třeba budou Citelisy z dotací EU a Sory z financí DPML. Protože Citelisů má být prý letos jen 5, což nesouhlasí s čísly plánované tříleté dodávky.

Peno: Vyčetl jsem, že důvody, proč nenávidíš Sor BN12, jsou hlučný motor, tvrdý podvozek a tvrdá sedadla. Mno, Citelis má motor minimálně 2x uřvanější (chrochtavé Iveco mi nahání kopřivku), podvozek rozhodně není měkčí a sedačky jsou stejné.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 17:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je důvod proč nenávidím C10,5. Důvody proč nenávidím BN12 je odporný dizajn (já vím, věc názoru), mizerné vnitřní uspořádání a podélné sedačky.
Jinak musím na rovinu přiznat, že Citelisem jsem ještě nejel a o Citybusu nemám nejlepší mínění, ale stále je to lepší než hrbáč, to se na mě nezlobte.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 18:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Design, no to je opravdu věc názoru, to fakt nikomu brát nebudu.
Vnitřní uspořádání prostoru se mi zdá víc než dobré, když je narváno, sedadla v NP části nejsou sklopená, když není narváno, dají se sklopit. Že jsou podélná, mě osobně nevadí.

A jestli je nějaký Citybus lepší než BN12, pak jedině Citybus 2070. Ten je podle mě hodně dobrej.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 18:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc: v tech cislech se neorientuji, ale mne se zdal nejlepsi Citybus se zadnim schodem, dost mista u zadnich dveri a bude se 2 sklapeckama nebo uplne bez sedadel. Jestli je to on tak to souhlas, ale i tak sem radsi za nej nez za tu Sori obludu. To Credo BN12 so se tyce vzhledu vypada rozhodne k svetu, narozdil od puvodni Sori BN12. I kdyz podelny sedacky nemusim.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 18:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedadla jsou sklopená? Chacha, to tak možná na západ od našich hranic. České (nejen) důchodce k tomu nikdy nepřinutíte. To platí v Citybusu stejně jako v BN12. U BN12 je to o to horší, že tam těch sklápěček je víc než ve slušných nízkopodlažácích. Stejně tak do dopravního prostředku 21. století nepatří ani podélné sedačky. I ve vlaku či metru je to o páteř, v tramvaji či autobusu je to katastrofa. Tento názor zastávám od doby, kdy jsem měl tu čest svézt se na podélné sedačce RT6 centrem Brna. Od té doby bych dobrovolně na podélnou sedačku nesedl. Je to něco, co nemá v moderních dopravních prostředcích co dělat.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 18:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, asi jsou liberečtí důchodci chytřejší. Sklápěj si to běžně.

1099: Řekl bych že se shodujeme :-) Má vzadu schod, žádná sedadla a motor Renault.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 19:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak to asi jo. Důchodci v Brně, Praze, Ostravě či Olomouci zůstávají sedět a nevadí jim ani kočárek. Už se těším, jak to bude vypadat v Hodoníně.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 02:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlučnost SORek - mě to přijde ani ne dle série, jako kus od kusu. V UH nejvíce duní nejstarší SOR (UHJ 00-35) a ještě jeden mladší, jejich motory vydávají zvláštní nepříjemné dunění při volnoběžných otáčkách. Podobné zvuky vydávalo i staré zájezdové Voplvo B 10 z 80. let min. století.

Minulý týden jsem při kupování jízdenky u řidiče v B10,5 zavadil hlavou o zrcátko a nechtěně jej tak pootočil. Řidič na mou omluvu reagoval slovy "to nic, to je každou chvíli." ... Já to říkám furt, že jsou to malé autobusy trpasličích rozměrů...
ICQ: 155-617-186
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 07:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dunění teda potvrzuji, vyskytuje se i u našich B9.5.. A taky (viděl jsem to u naší 398) špatné dveře, po zavření a zvednutí vydají docela velkou ránu, protože špatně zapadají do zámků.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 15:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Seŕgeilbc: špatné dveře nepovažuju u SORů za poruchu ale za standard...
ICQ: 155-617-186
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 16:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky, ale opravdu pouze u starších. U BN12 se nesypou, alespoň teda u nás.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 16:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc: Jsou už v současnosti v lbc nějaké Citelisy? Mě se BN12 zdá jako zajímavý autobus, ale jinak je to celkem šmejd. Jel jsem tím jen jednou v Liberci, ale interiér není řešen příliš logicky, když to jede, tak tam všechno drnčí, třepe se...
Citybusy (citelisy) taky nejsou dokonalé, ale přece jen možná radši je, než Sory. Ideální bus je podle mě jakýkoliv Solaris nebo B951E.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten názor na "ideální bus" s tebou určitě sdílím.
Žádné Slintekrysy tu zatím naštěstí nešmejděj.
Jinak s tím drnčením musím bohužel souhlasit. A to podtrhujou ještě trhané pohyby převodovky. A zkus v tom stát bez držení se za jakékoliv těleso, když to startuje. Člověk má pocit, jako když ten bus vyletěl do čtvrt metru.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Solaris nemuzu hodnotit s nim sem nikdy nejel, ale B951+E docela nenavidim :-)) (C954E prosim nepocitejte tu mam strasne rad)Vypada sice hezky, ale v zadni casti je to jeste horsi jak v Citybusu co se mista tyce. BN12 jezdi linku mne hodne vzdalenou, hodnotit muzu jen vzhled => hnus. Takze pro me je celkem jasny vitez Citybus, Citelis. Minus je u nekterych "vymlacenost" kdy vsechno skace a skripe pri prejezdu jakekoli nerovnosti. Mno jeste ty nase zeleny Neoplani nejsou spatny, ale delka provozu je hlavne uvnitr uz hodne videt.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hádky o sklápění sedaček:
Sklápěcí sedačky v citybusech často nemohou být použity důchodci, protože je tam silné péro a vetchá babička to prostě nemá sílu sklopit. Sklopení sedačky v SORu je dle mých zkušeností z táborského SORu o 60%lehčí. přesto to může některým důchodcům činit potíže sklopit.

je otázka, co je jednodušší, vylézt jeden schůdek, nebo sklopit zeslík? Pokud jste vetchými stařečky, co se sotva drží na nohou, dvoiu berlích a dvou tyčích (asi si to VY těžko představíte), je to otázky, neodvážím se soudit.

Silné výroky na straně pena a na straně jeho odpůrců jsou směšné. Citelis/citybus samozřejmě není lepší než 4sory, ale než jeden jo. Už jen tím, co vydrží a co zvládne (mluvím o rychlosti, výkonu, o poruchách, o zátěži nacpanými cestujícími po střechu, o sněhové nadílce). nechápu, proč se na slinťáky a slintekrysy háže více kritiky, než kolik je objektivní míra. nejsou bez chyby. Ovšem jestli je ciťák kšunt, tak jsou kšunty všechny vozidla, žádné současné není lepší (vyjma B951E z jistého subjektivního úhlu pohledu)
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těma Citybusama se to tady omílá dokola. Někdo rád to a někdo zas tamhleto. Někdo vyjádří svůj názor, druhej se s ním hádá. Má to cíl? Nemá. Žádný DP se stejně názory šotoušů řídit nebude a vyskašle se na ně :-) Neberu tedy nikomu, že publikuje svůj názor. Ostatně i já to dělám. Ovšem někdo po tom zas honí hádky, no a to neříkám, že já to tak nedělám. Vlastně ani nevím, jestli mě to ještě baví Slintekrysy si to stejně k nám do LBC přivalí, ale tak i Sorky, kterejch ovšem bude víc, takže já už nemám co řešit. Co jsem chtěl, jsem se dozvěděl. :-) Howgh...
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc: Ja se za sotouse rozhodne nepovazuji. MHD proste jen rad pouzivam, tak se jen o ni trochu zajimam. Za sotouse osobne povazuji toho, kdo se i jentak vozi MHD foti, vse musi videt, zkusit apod. Coz ja nedelam a ani na to nemam cas :-)) Pracuji v uplne jinem sektoru, ktery nema s dopravou nic spolecneho :-) A myslim, ze sem prezentoval jen svuj nazor a na nazor nekoho jineho sem nenarazel. Ja jen proste B951+E nemam vubec v lasce. Nejradeji Citybus,731+2 co se tyce mestskych busu.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: já tím nenarážel na tebe.
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc: no ja jentak preventivne
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc, Jakub: Ač nerad, musím se SORu zastat pokud jde o dveře. Jediný problém, který jsem u nich zaznamenal, je to, že jsou moc pomalé. Jinak jsem u nich problémy nezaznamenal ani na hodonínském B9,5 Lili (který už se jinak pomalu ale jistě začíná rozpadat) ani u SORů ve Zlíně a Bratislavě. A zrovna v té Bratislavě není údržba právě na nejlepší úrovni. Tak nevím co to máte v LBC a UH za problémy. Asi tu údržbu.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 20:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli jsou dveře u SORu pomalé, pak nevím, jak popsat dveře u Karos B951/2E. Tam řidič otevírá dveře půl minuty a půl minuty zavírá, takže je většinou nestihne ani úplně rozevřít a cestující odbaví během toho. U slintyhnusů také nejsou dveře moc rychlé.
Když přijede v Praze BN 12 na přeplněnou zastávku Opatov a otevře dveře, vyletí tak rychle, že předními dveřmi dostane občas nějaký dotěrný kaštan přes držku. (Což není nadsázka.) Ale dobře mu tak, nemá se cpát dopředu
Modrák - to nejlepší z Karosy
SOR BN - kvalitní městský nízkopodlažní autobus
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 20:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro dotěrné kaštany jsou zde malé Sorky s předními dveřmi dopředu Nakonec to ještě začnu považovat za přednost
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 22:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: ad Ideální bus: B951E mám rád proto, že vypadají díky lepeným sklům velice elegantně a mají perfektní pohodlnou jízdu. Jediný, co bych tomu vytkl je málo místa na nohy snad na jakýchkoliv sedadlech. Jinak jsou fajn. To stejné B961E.
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 10:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera sem měl tu čest svést se LH 12 od SORu provozovatele ČSAD Vsetín, provozovna Luhačovice ... Vůz mě velice překvapil, klidná pohodová jízda ... a řidič byl nadmíru spokojen, ten si to rovnež užíval ...





Vím zatím jen o třech kusech u ČSAD Vsetín, jsou ještě někde ?
© fma_0526

1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Ze vypada pekne, to sem jiz rikal nekde v predchozich prispevcich. Ale to je take to jedine. Tak malo mista jako je vzadu v B951E neni ani v Citybusu. Jelikoz si ty nohy nemuzu sklopit, kvuli motoru. V Citybusu sice taky neni moc mista, ale sklopit nohy si muzu a u tech tvarovanych sedackach co sou v novych kusech to ani neni potreba. Design ma peknej a jeho facelift je zase pekne zaoblenej.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2779
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 11:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fma: Včera večer stříbrná LH 12 frčela přes Brno na Prahu. Jak to vypadá uvnitř s prostorem pro nohy? Kolik tam mají sedaček? Předváděcí vůz, co ukazovali v Libchavách mě v tomto ohledu moc nenadchl
ICQ: 321725091
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 12:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fma 0526: Kde je ta první fotka s tím ICOMáckým Conectem?
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 14:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Seděl sem vepředu hned za řidičem a celou dobu sem s ním kecal, jel sem z Brna do Zlína, tudíž fotky jak jsou po sobě ... BRNO, Zlín, BRNO, BRNO

ad. Bobyk, jo jo ... ale která ? Vím o dvou stříbrných a té jedné bílé ...
© fma_0526

Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 15:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna stříbrná si to včera po desáté dopoledne frčela přes Vyškov, ale kam měla namířeno jsem nepostřehl (když jsem ji potkal, tak zrovna na AN).
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

A nebo se podívejte k nám...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace