K-report
 

Archive through 05.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » IDS - Integrované dopravní systémy » Archive through 05.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 08:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: a co to bylo za jízdenku? Odkud kam? Nevím, jestli nebudu mluvit o unámé věci, ale Connex v rámci IDSOK vydává jízdenky s uvedením doby platnosti, to je do kdy platí, tento čas je podle údajů v JŘ - tedy např. odjezd ze zastávky +60 minut.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 12:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: Právě, přesně tak ta jízdenka vypadala. Čas vydání 14:32 (odj. 14:35), platnost do 15:50. Linka 950107, PV-OL. Cca před měsícem. Totéž na 890724, vydání jízdenky v 17:25 (odj. 17:30) v OL, platnost do 18:45. Naproti tomu na 890736 a 890709 mi jízdenka platila jen od vydání + 60 minut. Nerozumím tomu. Přišlo mi, jakoby každý strojek fungoval jinak
No, ale buďme rádi, že Connex konečně zjistil, že když je Lutín zóna 79, že by to mohl napsat i do JŘ a nemystifikovat lidi, že je to 78...
ICQ: 321725091
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 19:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bobyk a Mirek: Zajímavé. Zkusím zjistit více.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2661
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 20:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Zkus, taky by mě to zajímalo. Jednak po technické stránce a jednak, proč je to jen někde
ICQ: 321725091
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Twig: Lžete, v minulosti se linka Dambořice-Brno běžně stíhala za 50 minut (a to i v odpolední špičce). Dnes v IDS je to nemožné (vlivem vyčkávání a garantovaných přestupů). Dříve bylo běžné že spoj vyjížděl z Dambořic s 5 minut. zpožděním, pak se stávalo že to nedohnal a na Zvonařku dojel se zpožděním 5 minut. Tak "opticky" jel 60-65 minut).
Semafor: Obce nemohou vystoupit z IDS a sami si organizovat dopravu.
Twig2: Formulace "přestup každých 20 minut" přesně vystihuje naši debatu. Většina lidí nejede jen na hl. n. či Zvonařku a využije MHD po Brně. Takže začnu v Dambořicích - cesta 35 min + čekání na vlak 5 min (ideálně) + cesta vlakem 16-19min + přestup na MHD cca 5 min + jízda po Brně cca 20 minut.
Semafor2: po dosunutí nádraží snad zůstane jedinou výhodou cena jízdného. Protože S-J diametr je ve hvězdách.
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1560 a další: Jak říkáte vesničanům ani tak neleží v žaludku kde přestupují a proč vůbec přestupují. Je to přesně o tom proč byly takové emoce na Kuřimsku, nyní na Sokolnicku. A nikdy nebyl tak velký problém s IDS v Adamově, Mokrá-Horákově i menších obcích (Křtiny, Jedovnice). Protože ti až do centrální zóny 100 nepřestupují a jedou přímo. Kdyby z Dambořic/Bošovic jezdil vlak nebo BUS do zóny 100 bez přestupu tak by takové problémy nebyly. je to i o zvyku, ale také o křehkosti systému IDS - garantované přestupy: Když je Brno zacpané a jedete z Brna vlakem do Sokolnic, stejně se dále nedostanete protože BUSy 610 a 611 čekají na zpožděný příjezd 40 do Sokolnic. A obráceně se již také stalo že když návozné BUSy 610 a 611 dojedou do Sokolnic s 7 min. zpožděním vlak jim do Brna ujede. Holt jednokolejka není na integraci vhodná, když navíc sem tam kříží v Chrlicích a jinde rychlíky a protisměrné osobáky. To kolikrát jede všechno na čas a na Hl.N. dojedete stejně se zpožděním protože trčíte ve vlaku v Chrlicích na zpožděný vlak v protisměru.
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zip: Lžete vy, jednak dle jízdního řádu byla jízdní doba 55 (jen pár spojů) až 60 minut a realita byla skutečně taková. Trasa Brno--Otnice nebyla v poslední době nikdy pod 35 minut a trasa Dambořice--Otnice pod 20 minut taktéž ne. Sám říkáte, že to často nedohnal, tzn. že jízdní řád byl přesně šitý na míru. Sečteno podtrženo mi to dává minimálně 55 minut. Tím, že někteří řidíči třeba jedou jako závodníci, bych se tu moc nechlubil.

Obce mohou ze systému vystoupit, nikdo je nemůže donutit tam setrvat. Ale to si každá obec pochopitelně rozmyslí, protože když je obklopena IDS, moc na výběr nemá.

Co se formulace týče, tak sám uvádíte, že přestup je po 35 minutách a dále po 20 minutách. Ovšem rozdíl oproti starému systému je pouze v tom JEDINÉM přestupu po 35 minutách. Přestup v rámci Brna není nic nového co by záváděl IDS, tak to sem laskavě nepleťte.

Křtiny a Jedovnice -- sice autobus jezdí do zóny 100, ale jen taktak, Stará osada má k centru přece jenom trošku daleko. Problém na Sokolnicku je v tom, že na trase Sokolnice--Brno prostě není žádné vhodné místo, kde postavit terminál. Zvonařka je nepřípustná, na Komárově není místo a dál už je to prakticky o ničem. Jo kdyby jezdila třeba tramvaj do Tuřan, bylo by to o něčem jiném. A mimochodem si protiřečíte - nejdříve píšete, že vesničanům neleží na srdci, kde nebo proč přestupují, a pak si stěžujete, že přestupujete a třeba Křtiny nemusejí. Vždyť kromě toho přestupu jste na tom stejně - v obou případech jedete do zóny 100.

A další věc - nesnažte se mi tvrdit, že kdyby z Dambořic jezdil vlak, nebyly by řeči. Tato situace je třeba ve Šlapanicích, tam kdyby zrušili trolejbus a ponechali jen vlak, tak je lidi ukamenují.
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 11:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Twig: Musím potvrdit ze NEMÁTE pravdu.
Brno-Otnice a Dambořice -otnice jsou směry proti sobě tak je nelze sčítat. nevím zda to děláte záměrně, ale je v tom časový rozdíl Dambořice-otnice není stejné jako Otnice-dambořice, stejně tak ráno v úseku Sokolnice-brno BUS čas stahoval (lidé jen vystupují) kdežto odpoledne Brno- Sokolnice jezdilo déle (vlivem nástupu a odbavování lidí). Spoje ze Zvonařky s odj. 14.25, 14.45, 15.10, 18.15, 18.45, a samozrejme vecer se bezne stihaly za 50 minut a ridic nemusel byt zavodnikem.
Obce nemohou ze systému IDS vystoupit, dopravu si sami provozovat nemohou (nedostanou licenci) a ani smluvně jim to žádný dopravce dělat nebude, protože nikdo z nich nepujde proti Kraji (živí je především linky IDS).
k přestupům viz. můj příspěvek 28.12.05. je nutné vzít celou cestu do práce (škol apod.) tedy včetně MHD po Brně. A to je ten kámen úrazu, všem cestujícím se po zavedení IDS zvýšil v naší oblasti počet přestupů, navíc je tem přestup přibližně v 1/3 cesty (rozkouskovaná cesta )- chytáte mě sice za slovo, ale obvyklé je že (např. z Bošovic) se přesedá po každých 20 minutách z celkové více jak hodinové cesty.

neprotiřečím si, v závalu informací pořádně čtěte: Lidem je v podstatě jedno kde přestupují (viz. předcházející debata o významnosti sídel), ale důležité je proč vůbec přestupují (viz. ten 1 přestup navíc)- ale to se motáme stále o zvýšeném množství přestupů a rozkouskování cesty do cíle.
Pokud by jezdil z Dambořic vlak přímo na hl.n.,(nebo BUS přímo min. na Zvonařku) což by byla právě přímá cesta do centrální zóny 100 - přibližně by trvala cesta cca 50-55 min, odpadla by řada námitek na zavedení IDS v naší oblasti. Ale o tom se již zde také psal )srovnání Adamov, Blansko, Mokrá-H., Jedovnice atd.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 11:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám zavedli do naší malé vísky IREDO. Opravdu nářez. Hezky se o tom čte, hůř se podle toho jezdí.
Bydlím v České Rybné u Žamberka, ktzerá leží téměř na okraji celého systému.

V čem je problém: Jízdenka Česká Rybná - Hejnice stávala 8kč (je to asi 3km). Po zavedení IREDO stojí 14!!!!!! korun. Když jsem jel ráno 2.1. do školy, vydával řidič všem lidem raději žákovskou 15- aby ho lidi neukamenovali. To se zase někdo vyznamenal......
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 13:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zip: Vy si pořádně přečtěte, co jste napsal. Cituji:

"1560 a další: Jak říkáte vesničanům ani tak neleží v žaludku kde přestupují a proč vůbec přestupují."

Zřejmě jste tam místo toho "a" chtěl mít "ale", jenomže to z toho vůbec není patrné. Proto to vypadá, že si protiřečíte...

A k tomu rozkouskování: pořád argumentujete tím, že cesta někam do Brna je rozkouzkovaná několika přestupy. Ano, ale znovu opakuji, že oproti starému systému jde pouze o jeden přestup navíc.

ad Jedovnice: Když chce někdo z této oblasti opravdu do centra, taky musí přestupovat, sice ne mimo Brno, ale na okraji zóny 100. Podle této logiky by vám pak nemělo vadit, kdyby se místo do Sokolnic jezdilo k nádraží Chrlice, to je na území města Brna a do centra je spojení přímé zrovna jako ze Staré osady..
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 13:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zip: a ještě drobnost. Opět cituji:
"Dříve bylo běžné že spoj vyjížděl z Dambořic s 5 minut. zpožděním, pak se stávalo že to nedohnal a na Zvonařku dojel se zpožděním 5 minut."

Tím říkáte, že zpoždění nabrané v začátku cesty nelze dohnat. Proč tedy v zápětí tvrdíte, že - cituji: "v úseku Sokolnice-Brno bus stahoval".
Opět máte rozpory ve svých tvrzeních.

Co se výstupu z IDS týče, tak já netvrdím, že je jednoduché na území obklopeném IDS samostatně organizovat dopravu. Ale to není argument k tomu, abyste tvrdil, že obce NEMŮŽOU vystoupit. Oni můžou, ale budou na tom hůře, tak je to.
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 13:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Twig: 1)Ano spoje z Dambořic v ranní špičce (školák s příjezdem v 7.20 na Zvonařku) přijíždíval se zpožděním 5 minut. Zpoždění lze téměř po celý den v pohodě dohnat, jsou ovšem výjimky jako byl tento spoj - kdy nelze zpoždění dohnat spojením více důvodů (dopravní situace v Brně v ranní špičce, systém odbavování cestujících, přetíženost spoje,mimořádně exponovaný výstup Sokolnice,rozvodna-prodírání se plným BUSem atd. atd.).
2) ad Jedovnice: Přestup Chrlice by byl možná zlepšením, ale bohužel by to stále nebyl případ Staré osady, z důvodů: a) Chrlice-nádr. neleží na trase původní BUS linky Dambořice-Brno (nutné zajíždění a časová ztráta). b) Chrlické nádraží je v zóně 101 a vzdál. Chrlice-centrum je stále větší (dvojnásobná!)jak Stará osada-centrum.
3)výstup obce z IDS - není jednoduché samostatně organizovat dopravu kolem IDS - je to dokonce NEMOŽNÉ. například i při relativně ziskové lince (nemyslím dálkaře) a bohatém rozpočtu obce, neseženete dopravce, který by Vám to jezdil. Protože je problém získat koncesi, a dále žádný renomovaný dopravce zapojený do IDS do toho nepůjde, protože je veřejným tajemstvím, že by byl Krajem "postižen" v dalších etapách IDS.
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 13:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zip:
ad 1) To Vy jste tvrdil, že bylo běžně, že nabrané zpoždění bus už nedohnal (příspěvek 3. 1., 13:31, třetí řádek). Jeden spoj mi nepřipadá jako "běžné".

ad 2) Chrlice, nádraží -- jak správně říkáte - Chrlice jsou bokem a byla by to zajížďka. Naproti tomu Sokolnice leží na trase původní linky a žádná zajížďka tam není (nepočítám těch pár metrů od ČSAD Telnice k nádraží). Na druhou stranu trasa Chrlice-hl. n. vlakem je možná rychlejší než Stará osada--hl. n. tramvají.
Matouš_OREDO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.206.11
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 23:32:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený pane,
náhodou jsem byl upozorněn na Váš příspěvek. Problém řešíme a první opatření již platí. Cena 14 Kč je chybou. Jedná se o klasický překlep, kterého si nevšim nikdo z nás ani připomínkujících subjektů. Relační tarif zahrnuje téměř 2000 cen mezi obcemi navzájem.

Cena měla být 7 Kč.
Cena 14 Kč "platila" jen tři dny. Za chybu se omlouváme a v současnosti bylo ČSAD požádáno aby informovalo řidiče o opatření, kdy jednozónová jízdenka pro Hejnice bude přechodně (po dobu vyhlášení) platit i pro zónu Česká Rybná (cena bude 6 Kč). Dále se v současnosti zpracovává úprava softvare, který odstraní chybu trvale.
Cena bude prozatím stanovena na 6 Kč, aby pravidelným cestujícím (kterých není na relaci mnoho) byla vykompenzována ztráta z prvních dní provozu.
Osobně se omlouvám. Budu rád, když mě budete informovat, zda už opatření funguje. Více píši na mail.

S pozdravem
Pavel Matouš
OREDO
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 09:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Twig:
ad1) Jestliže 1-2 spoje z 18 spojů za den mívaly zpoždění (pravidelně) 5 min (či dojeli na čas, ale pozdě vyjeli z výchozí zastávky), dá se to charakterizovat jako "běžný úkaz", ale charakter celé linky to samozřejmě přesně nevystihuje.
ad2) časově jsou obě cesty shodné (12 min) Stará osada-hl.n. a Chrlice-Hl.n., ovšem tramvaj má plusové body že za stejnou dobu obslouží zastávkami větší území, čímž potvrzuji že cesta Chrlice-centrum je 2x delší než ze St. osady. Zajížďka do Telnice je větší než opticky vypadá (tj. 300m od původní zastávky staré linky). Autobusy 610,611 objíždějí Telnický areál "spodem" až k Sokolnicím, naopak 40 objíždí areál "vrchem". Na terminálu není točna a tak se autobusy točí "velkým okruhem". Za den to dělá zbytečně najetých několik desítek km. (U jedné linky i 10-20 km/den).Přitom terminál u Sokolnického nádraží byl draze rekonstruován za 18 mil. Kč, žel není to moc vidět i točna chybí.
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 11:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zip:
ad 2) není snad jedno, jaká je vzdálenost dvou míst, pokud časově vychází cesta stejně? Já měl za to, že vám jde především o to, za jak dlouho budete z přestupního uzlu v centru, a ne o to, jak daleko to je z uzlu do centra. Ta vzdálenost je dokonce trojnásobná (Chrlice--hl.n. 9 km za průměrně 10 minut, zatímco Stará osada--hl.n. jsou 3,3 km za 12 minut, příp. vlakem 2 km pod 5 minut).

Zajížďka do Telnice mě opravdu rozesmála. Prakticky to je tak možná 2 minuty navíc, ale vzhledem k tomu, že stejně čekáte na vlak, tak je to opravdu zcela zanedbatelné v porovnání třeba s teoretickou zajížďkou k Chrlickému nádraží. 40 neobjíždí areál vrchem (jen výjimečně, když jede na rychlý obrat zpět, nebo o víkendech), jezdí spodem a točí se na rozcestí naproti vjezdu do ČSAD.

Čili abych to shrnul -- vám by se líbilo cestovat přímo z Dambořic do Brna. Berme tedy teoretickou možnost přímé linky. Zapomeňte ovšem na expresní podobu v úseku Sokolnice--Brno, tato linka by spojila současné linky 610 a 40 a jízdní doba by byla 35+30 minut v případě, kdy by se nikde nečekalo. Pak je tu alternativa 610 + vlak, což je 35+15 minut čistého času + dejme tomu 10 minut čekání, ovšem zase je to nezávisle na dopravní situaci na Komárově. Co si vyberete?

Mimochodem šušká se něco o prodloužení 40 až do Újezda u Brna, tím by to objíždění areálu padlo.
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 12:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zip : nemyslíte, že by bylo místo naříkání nad nutností přestupu rozumnější přesvědčit své voliče o výhodnosti IDS? Každý nedojíždí za prací na Zvonařku a jsem přesvědčen že dost lidí si zvyklo na vymoženosti typu jedna jízdenka na cestu z Dambořic až do jakéhokoliv místa v Brně. Navíc myslím že prostřednictvím K-reportu sotva svým voličům vysvětlíte, že jste IDS nechtěl a že jako Dambořický radní za přestupy nemůžete. Některé směry k MHD prostě přivést lze, jiné nikoliv.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 13:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matouš_OREDO

Velmi vám děkuji za rychlou reakci. Jediná vaše smůla je naprosté počáteční zkažení pověsti u nás v obci. Doufám, že si ji napravíte výhodami systému.

Jako perlu musím říct, že když jsem tu cenu v autobuse zjistil tak jsem zatvářil asi tak hrozivě, že mi řidič raději dal studentskou 15- abych ho neuškrtil.......
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 15:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1560: Do dikuze zde se pouštím právě proto, že jde zde o věc, ne o politiku. Voliči u nás mě znají a v podstatě ví o co se snažíme. O výhodnosti IDS není nutno přesvědčovat - tak jako vše má své výhody i nevýhody a je nutné si to vyzkoušet. Pokud ovšem uplynulo od zavedení IDS již 4 měsíce, a hlasy lidí nyní sílí, je nutno psát i o nevýhodách a snažit se nalézt co nejpřijatelnější řešení. Je to spíše o vůli Kraje a Kordisu. V současnosti jsou v IDS sídla 1. a 2. kategorie (přímé spojení se zónou 100 a přestupy 1-2 k zóně 100).Mnohdy jsou linky nelogické a nesystémové proti filozofii Kordisu a IDS. Navíc si myslím že směr Dambořice-Brno není málovýznamný dopravní proud, a že by šlo dokonce o nějaký podřadný proud vesničanů (viz. narážka Rousínov nejsou Dambořice v dřívější diskuzi s Twigem a další.).
Mě jako zástupci Obce jde pouze o rovné podmínky mezi obcemi, tzn. srovnatelně velká sídla, ve srovnatelné vzdálenosti (např. 35 km od Brna) by měli mít "návoz" do krajského města řešen standartně tak, aby byl relativně rychlý, logický ,přímý, a vyústěný v zóně 100.
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 16:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Twig: Stále jsem nepochopen:
ad2) Přece jsem jasně napsal že šalina ze Staré osady již má v čase obsluhu hromady zastávek (Cejl). proto je to stále nesrovnatelné s nádražím v Sokolnicích. Pokud jedu z jedovnic a-201 je mi jedno zda vystupuji cestou před centrem brna nebo v centru. kdežto od nás když chci do centra musím vlakem přesedat cca v polovině cesty, když však chci do Tuřan )výstup před centrem) musím jet a-40 a tím již dochází narozdíl od původní Zvonařkové linky (kdy jsem vystoupil přímo)v nárustu nejen počtu přestupů, ale i časovému nárůstu jízdy!Nmavíc je nutné území tedy obsloužit jak vlakem S2 tak prodlouženou a-40.
Nevím jak dalece vidíte do pozadí IDS, ale veškeré výkony IDS se jezdí v tzv. závazku veřejné služby (což není ideální), kdežto původní linka nebyla z poloviny vůbec dotována a to je jen základ problému o financování IDS. K otáčení v Sokolnicích: Povinnost a-40 objíždět telnický areál je v provozních pokynech po delý den (stanovisko Kordisu), stejně tak po celý den (kromě ranní špičky) je povinností a-610 a 611 točit se spodem. To že to MHDéčko nedodržuje je jejich věc. Točna v Sokolnicích není a jakékoliv jiné točení v křižovatce, v Telnickém areálu ČSAD a jinak je proti předpisům.
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 16:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Twig: Vaše shrnutí je správné o co nám jde, ale zmíněné hypotézy byly již vyššími orgány zamítnuty: Spojení 610+40 není možné z hlediska nutnosti použití různých autobusů (hlavně ve špičce). Současný stav je výhodný pro cestu do Brna 610+vlak, ale obráceně to stejně nefunguje, 610 čeká i na zpožděný příjezd a-40 z Úzké (případy zasekaného Komárova).
Alternativa - v širší souvislosti: Zrušení vlaku S2 Křenovice-Chrlice a nahrazení autobusem. a-40 jen ve špičce ukončena v Sokolnicích. 610 prodloužena do Brna (výstupy a nástupy možné na zastávce Tuřany, Hanácká, Sokolnice a Sokolnice, rozvodna). atd.
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 17:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zip: No moment, výstupy a nástupy jenom na Hanácké je přesně to, co neprojde - totiž expresní podoba trasy Sokolnice--Brno. Vaše řešení je diskriminující -- ti, kteří cestují přímo do centra Brna, by jeli bez přestupu, a ti, kteří vystupují někde na trase, by stejně nemohli tou vaší linkou 610 bez přestupu jet a museli by přestoupit. Jenomže pro cestu až do centra je tu právě rychlejší vlak. Současné řešení nediskriminuje nikoho, ať už jede do Ivanovic nebo do centra, je to s jedním přestupem.

Že 610 čeká na zpožděnou 40 je pravda, ale zrovna tak by byl zpožděný ten váš přímý spoj, nemyslíte?
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 18:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zip:Zrusení vlaku S2 nehrozí,to co popisujete by bylo utvorení páterní autobusové dopravy v useku Brno-Turany-Ujezd-Krenovice a to je práve opak toho,co Kordis udelal od 1.9.2005.V Krenovicích,Zbýsove a Hosterádkách by asi moc nadseni nebyli.
Docela me ale zajímá,jakým stylem pojede plánovaná linka Zvonarka-Hodonín.Pokud bude zastavovat v Telnici a Moutnicích,tak nevím kdo by potom jel 612 krome Zatcanáku.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 21:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zipe, připomínáš mi Kristiána...
------------------
Halančíci - tvrdá konkurence tohoto fóra
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 22:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: To má být doufám blbý vtip s tím zastavováním Hodonín - Brno v Moutnicích a Telnicích. Vždyť už teď se tím skoro nedá jezdit, ne tak jestli z toho udělají páteřní linku IDS pro Moutnice a Telnice. Lidé z/do těchto obcí do takovéto linky nepatří.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti!!!
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 08:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co když chce někdo z Hodonína do Moutnic?
To má jet přes Brno??
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 13:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro 3260: Kristiána neznám ani jeho názory.
Pro twiga: samozřejmě že by byla v tom případě 610+40 více expresní (zstavovala by po staru v Tuřanech a Ivanovicích, každou čtvrtou zastávku MHD - Komárov,Makro,Jitřenka,Hanácká, Sok-rozvodna).
Pro Zzz, Ojin,Peno: Zvonarka-Hodonín je "stále se rozvíjející linka". V minulosti (za komára) nezastavovala v Telnici. Po zavedení IDS na Sokolnicku od 1.9.2005 jí přibyly zastávky v úseku Zvonařka-Moutnice. V minulosti bývala mnohem víc expresní (výstup z Hodonína byl umožněn jen v Sokolnicích na rozvodně, v Tuřanech na Hanácké a na Zvonařce).
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 14:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"samozřejmě že by byla v tom případě 610+40 více expresní (zstavovala by po staru v Tuřanech a Ivanovicích, každou čtvrtou zastávku MHD - Komárov,Makro,Jitřenka,Hanácká, Sok-rozvodna). "
a jsme u toho - tedy pro cestování po Brně nepoužitelná, ale v zásadě návrat někdejší linky dopravce Mráze. Tak pardon, ale tohle teda ne. Právě možnost použití městských autobusů je důvod, proč můžou Pratečtí a Kobylničtí cestovat do centra pomocí a-48. Expresní linka (duplicita se základní linkou a-40) je naprosto vyloučena a odporuje všem principům IDS - něco takového vám u Kordisu sotva projde.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 15:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Bobyk a Mirek: Tak opravdu jsou možné oba způsoby, ve formuláři jízdenky si zvolíš, jestli chceš natisknout aktuální čas nebo čas spoje podle JŘ.
P.S. Ale napadá mě jedna nevýhoda, opravte mě, jestli se mýlím: když bude odjezd ze zastávky např. v 15:20, platnost jízdenky do 15:50, autobus přijede 30 min opožděn, tak mi vydá neplatnou jízdenku.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 18:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ojin: Už několik let navrhuji to, aby se mezi Krumvířem a Brnem stavělo jen pro výstup (ve směru z HO) resp. pro nástup (do HO). Bohužel, ani kraj ani ČSAD HO nechtějí o ničem takovém ani slyšet. Raději přidají pár nových spojů, aby mohli na tuhle linku poslat víc SORů. O osud této linky se skutečně obávám. Pokud nebude součástí IDS, bude si ČSAD nadále dělat co chce. Pokud ovšem zaintegrovaná bude, pak se z ní stane přesně to co nechci, linka pro ZDO Moutnic a Telnice.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti!!!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2696
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 06. ledna 2006 - 20:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Díky za zjištění. Přesně z toho důvodu (zpoždění) jsem navrhoval, aby to jízdenku s časem odjezdu vydávalo jen při odjezdu z výchozí zastávky, aby se eliminoval prostoj při brzkém přistavení
ICQ: 321725091
Zip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 12:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1560: Taková linka by byla vhodná i pro MČ Tuřany umožňovala by rychlejší příjezd cestujících do centra než se pomalu loudat 40.
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 07:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už tu máme IDS JMK nějaký ten rok. Jak byste ho zhodnotili?
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 09:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zip: Když by měla sloužit pro cestující v Tuřanech, tak by ale taky měla zastavovat na všech zastávkách v Tuřanech, takže by vynechala pár zastávek v Ivanovicích a na Komárově. A jsme tam, kde jsme býti nechtěli - nedostatek kapacity vozidel. A navíc trasa Hanácká--Úzká je podle jízdního řádu 19 minut, realita ČSAD je obvykle kolem 12 minut, takže zas takové zrychlení, aby se to vyplatilo, by to nebylo.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 16:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro mě je IDS JMK jednoznačným přínosem neb s ročním předplatním kuponem využívám při cestě do zaměstnání v zónách 100 a 101 linku S3 IDS JMK.
------------------
Halančíci - tvrdá konkurence tohoto fóra
Ojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 08:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle návrhu na etapu 3b má linka 612 do Těšan jezdit jenom v pracovní dny, takže o víkendu budou muset lidi z Moutnic a Těšan stejně jezdit něčím jiným, co bude zatím mimo IDS. A i ve všední dny, když si budou moct vybrat, jestli přesedat v Sokolnicích nebo jet rovnou do Brna, tak co si asi vyberou? A i když tam nebudou zastavovat autobusy z Hodonína, tak pořád tam budou autobusy do Šitbořic, Borkovan, Klobouk..
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 08:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ojin: No, to je otázka, zda těch spojů budou moci využívat?
Problém vidím ale v tom, že je to vůči nim nespravedlivé. Pokud si tamní obyvatelé koupí předplatní jízdenku, která jim platí i o víkendech, tak jim k ničemu nebude a pokud budou muset využít nezaintegrované linky, budou muset platit zvlášť. To je integrace na houby. On ten návrh 612 je dost hrozný i z pohledu oběhu vozů -snad se to ještě upraví (příjezd do Těšan snad 4 minuty po odjezdu a nechat pak čekat vůz při hodinovém intervalu?).

Ale co obyvatelé Žatčan a Nesvačilky, zajede tam někdo? Uvidíme.

V návrzích jsem si taky nevšiml, jakým způsobem má být obsloužena osada Měnín, Jalovisko - to je taková prdel světa, ale tři autobusy denně tam zajížděli - v nynějších návrzích není zatím nic.
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek : a bydlí v tom Jalovisku vůbec někdo? na mě to vždycky působilo jako totálně vybydlená kolonie - navíc silnice je tam dost slušný tankodrom...
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 11:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No silnice je hrůza, hlavně ty kostky. Někdo tam je - dokonce mají i auta :-) Pokud se nepletu tak tam odsud jezdí i nějaké dítě do školy. Možná by nebylo špatné, kdyby jim KORDIS platil pár korun za to, aby jezdili autem nebo traktorem čtyřikrát denně do Moutnic.
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 12:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no rozhodně jsem přesvěcčen o tom, že pravidelná dopravní obsluha této p....e i takovým sorem 7,5 by byl zbytečný luxus - myslím, že tady by se mohl uplatnit jedině princip nějakého Radiobusu v trase Hrušovany u Brna-Moutnice - tedy např.Ford Transit s pevným jízdním řádem, ale jedoucí jen na zavolanou - aby byl využit, může na stejném principu zajišťovat třeba MHD v Židlochovicích...
Pokud je tenhle princip pro Kordis nepřijatelný, že by příliš "maršrutizoval" IDS JMK, pak by to bylo řešitelné vybranými spoji a-151 (přes Jalovisko a Moutnici místo přes Měnín, zajížďka asi 5 km).
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 13:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže, které by měly být ty vybrané? Zase by vadilo Měníňákům, že jim to nepojede.

Dosud jezdí po Židlochovicku malý Ikarus pana Ryšavého na lince 730510, takže tím by se to taky dalo nějak zajistit. Uvidíme, protože asi nebude snaha tohoto dopravce v rámci IDSJMK.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 14:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ojin: Obávám se, že takováto integrace bude pro Hodoňák posledním hřebíčkem do rakve. Lidi z Moutnic, Telnic a Těšan už teď Hodoňákem jezdí aniž by k tomu měli důvod. Mají totiž mnoho jiných linek ve stejné trase jako Hodoňák. Co by jinde za takové spojení dali. Ale oni místo toho raději budou bezdůvodně jezdit autobusem který pro ně vůbec není určený. Kraj s tím nic nedělá, protože Hodoňák nepatří do ZDO. A ČSAD? Tomu jde pochopitelně hlavně o zisk a že se substrát tlačí v nelidských podmínkách jim je ukradené.
A perlička na závěr: Už tři řidiči mi nezávisle na sobě potvrdili, že mají zákaz upřednostňovat cestující do vzdálenějších zastávek. Prý by přišli o prémie.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 17:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna nepříjemnost při další etapě v oblasti Nesvačilky a Měnína. Existuje nemnoho, ale přeci jen pár lidí, kteří cestují mezi těmito dvěma obcemi. Dosud je pár přímých spojů a cena cca Kč 9 - vzdálenost 7 km.
Od integrace nastane jednak přestup a nevím, zda a jak to bude navazovat (hlavně pak víkendy, kdy 151 a 612 zatím nemají jezdit v těchto místech), ale hlavně celkem 3 zóny, tj. Kč 19. Prostě to blbě vyšlo.
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 18:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohli by se pánové i o sebemenších správních celcích vyjadřovat slušně? Já měl za to, že tam také žijí lidé.
www.sweb.cz/4swe
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 686
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 18:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Swe: on to snad ale ani není sebemenší správní celek, jak říkáte. Pokud jsem někoho z nich urazil, omlouvám se, ale to je tak hrozné místo, že mi ta zadnice úplně spadla na jazyk.

Nedivím se, že před 3 a půl lety si to tam vybrali policisté ke cvičení akcí s vrtulníkem a vůbec to bylo asi dost akční. Je tam totiž víc budov než těch lidí, navíc vše v dost zlém stavu. Paradoxně nejlepší stav má silnice, která je jen pro zemědělské účely - má souvislou vrstvu asfaltu. Ty, po kterých jezdí nyní autobusy jsou daleko horší.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 20:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je ještě jinde integrovaný systém než je ODIS, kde JŘ na označníkách vypadají jinak než normálně (mluvím o linkáčích).

Například ODIS linka 231 najdeme na označníku takto: http://www.portal.idos.cz/Data/kodis/K231_051211_44544.pdf
Trolejbus, můj druhý domov.
PŘES 200 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

»Profil«
ICQ: 176653451
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 12:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavaček: ano náš a co se Vám na něm nelíbí(myslím JŘ). Tento jízdní řád odpovídá vyhlášce a jaký jízdní řád by jste na zastávce přiměstské linky chtěl? To, že je to IDS neznamená, že by tam mohl být jízdní řád v městské verzi. To už někdo zkoušel i u nás. Vyhláška je vyhláška.
Mirek: Jalovisko, součást Měnína, je obsluhováno Adosí SORkou a jedním spojem pro školáky Tourbusem. Já myslím, že je to osada jako každá jiná a je povinnost ji obsluhovat. To, že něco není někde v návhru na IDS není nic nového. Ono totiž třeba i Bohumilice nebyly na 610-tce. Jaksi se na ně zapomělo, nebo spíš, znalosti odpovědných na společnosti Kordis nejsou tak obsáhlé, aby vůbec věděli, že nějaké Bohumilice existují. A stejné je to i v případě Jaloviska. Ryšavého Chavdar je v jeho trasách řešen jen v některých případech a směrech. Jako celek, jeho přepravní frekvence nejsou řešeny vůbec.Obce Žatčany a Nesvačilka příjdou v pracovní dny o přímé spojení do Brna,usuzuji, že asi přiměstská linka do Brna a IDS do Sokolnic nebudou spolu moci žít.Paradoxně však o víkendech bude přímý neintegrovaný autobus zase všem dobrý.Navíc co dnes nabízí 612 za zlepšení? Jednou za hodinu do Sokolnic? Dnes jezdí bus na Brno co 30 minut a o cestující, dle tržeb usuzují, že nouzi nemá. Jak jsou řešení školáci? Dnes si pro školáky do Brna jezdí do Nsvačilky a Žatčan kloubák. Je fakt, že bere ještě Měnín, ale ostatně kolega Mirek může říct, na čí noze v tomto autobuse stojí.. Je legrační, že zatímco Měnín spojení o víkendu po integraci mít bude, Žatčany a Nesvačilka ho naopak mít nebudou v integrované podobě, ale jen normální linkou. Ale závěrem, pokud jde o Jalovisko, bude se do něj zajíždět tolika spoji, jako dneska.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 13:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavacek: co je na nem "nenormalniho", vzdyt je peknej a prehlednej. Ano treba v PIDu, nektere linky maji sice i klasicky mestsky JR, prevazne ty ktere nemaji variantni trasy a zajizdeji na uzemi hlavniho mesta. Linky rady 4xx, ktere nezajizdeji na uzemi hlavniho mesta maji myslim vsechny JR typu CSAD. Ale asi take zalezi na konretnim dopravci , nebot to neni pravidlo. http://www.dpp.cz/Obrazky/PDF/380/20051211/380_(1141_2)T.pdf
http://www.dpp.cz/Obrazky/PDF/381/20051211/381_(953_7)T.pdf
http://www.dpp.cz/Obrazky/PDF/471/20051211c/471_(1798_2)Tc.pdf
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 13:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však já jsem neřek, že se mi nelíbí ba naopak. Je výbornej a mnohem přehlednější. A právě proto jsem se ptal, kde ještě vypadají jinak, ať můžu porovnávat. Fakt nevím, kde jste vzali, že se mi nelíbí.

(Příspěvek editován uživatelem opavacek leden 14, 2006)
Trolejbus, můj druhý domov.
PŘES 200 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

»Profil«
ICQ: 176653451
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 22:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mno, ja ani nevim :-) Jen me zaujalo "vypadaji jinak nez normalne/ni.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 22:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Však jo vypadají jinak než normální a jé, že nejsou normální (ve smyslu hnusné).
Trolejbus, můj druhý domov.
PŘES 200 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

»Profil«
ICQ: 176653451
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2812
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 13:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem si v rychlíku mezi Vyškovem a Brnem trošku popovídal s nějakým KORDISím sčítačem lidu. Děje se to tak i na autobusových linkách?
ICQ: 321725091
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 14:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano. Mládež chodí počítat.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 16:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: V tom vlaku byl zaměstnanec KORDISu tak kolem padesátky... Společnými silami jsme se snažili jedné paní ve středních letech neurčitého pohlaví vysvětlit, že za hodinové zpoždění už z Olomouce IDS, potažmo Kordis opravdu nemůže . Zbytečně... Na otázku, proč nejela tedy autobusem, když tam hodinu a půl čekala (tedy přišla půl hodiny před odjezdem...), nás zdrbala s tím, že když má čtvrtletní IDSku na vlak, tak přece nebude platit za autobus...
ICQ: 321725091
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 16:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty ale nebezpečně cestuješ. Až Tě jednou paní trefí taškou do hlavy, tak se nediv.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2815
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 16:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, měla sice jen jednu, ale tou dostat, tak počítám tak akorát boxy v márnici. Holt, Rousínováci jsou tvrdí lidi
ICQ: 321725091
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2869
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 14:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych čistě hypotetický dotaz na znalce IDSJmK:
Když budu chtít jet dejme tomu z Lesné do Vyškova, můžu použít pětizónovou jízdenku za 29 Kč? Ze 101 do 740 je to 5 zón, já ovšem musím dojet na nastoupení do a-107 nebo do vlaku do zóny 100, odkud je to už do 740 zón 6. Selský rozum mi říká, že na pětizónovou jízdenku můžu jet 5 zón kamkoliv ze zóny výchozí, ale přijde mi to nějak moc jednoduché
ICQ: 321725091
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 18:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za 29 z Lesné ano,ale musís se vyhnout zone 100Tzn.78kou ,602,a v Rousinove na 620,621,730 nebo 107.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 18:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místo 620 sem chtel napsat sam. 630,tenhle pr. byl v prípade pres Lísen a Slatinu.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 18:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak samozrejme ani 630,to je Lovcicky-Hodejice.631 je správne.Ty to ale vís.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace