K-report
 

Archive through 24.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » MHD na Slovensku » Archive through 24.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 14:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Já vím, že se tu má řešit Banská Bystrica, ale kde bys řešil Žilinu ty? Když už jste tam byli, tak je to podle mě jedno jestli se to tu řeší nebo ne.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 16:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jsem osobně rád, že zde padají i názory na řešení dopravní situace v Žilině
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 16:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Vidíš to je tu i někdo další kromě mne a trollina 15.
Vencabocku: Jaký máš názor na reorganizaci trolejbusových linek v Žilině?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 16:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě je to zajímavé, reorganizace je vcelku dobrá a fandím ji, akorát to má určité mouchy (vesměs je zmiňujete výše). Chtělo by to nějak dotahnout.
Na druhou stranu musím zde férově napsat, že k tomuto provozu přistupuju jako těžký laik, vycházím z údajů, co odlapím na netu, v Žilině jsem byl jednou, takže zase tak nemohu tolik soudit přímo z praxe jako vy dvá.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Macku nic proti tobě, ale místo kočírování někoho by sis měl po sobě alespoň ten článek přečíst a naučit se drobet gramatiku a stylistiku.
Já sice nepatřím mezi češtinářské experty, ale na moje chyby si zde najčastějc upozorňoval Ty a to i na blbé překlepy. Ale v Tvém článku o chybách radši ani nemluvím.

Navíc čekal jsem, že se dozvím něco o samotné situaci v BB a o současném provozu, místo toho jsem se dozvěděl, v kolika jste byly hospodách....
A když se mluví o Žilině, diskuzi si zčásti rozpoutal Ty a to opravením někoho ohledně hypermarketů a o změně systému..
Takže pokud Ti můžu něco doporučit, než někoho napadneš, podívej se nejdříve na sebe.
Ale jinak nic ve zlým.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je skutečně velká škoda, že ten článek na ČNDS vyznívá spíše jako opileckej mejdan, než jako návštěva provozů MHD. Jinak samozřejmě to bylo hlavně o dopravě. Jinak mě opravte, češtinu sice docela zvládám, ale jist si nejsem, myslím si, že ekvivalent Bánská Bystrica není správně.
Samozřejmě nic ve zlým
Škoda, myšlenka byla správná. Na úvodní stránce je to relativně bez chyb (ten kousíček), když to otevřem, je jich v samotném článku víc než dost. Tím to bohužel velmi dobrý skutek napsat článek zcela zabilo.
Ale jak říkám, nic ve zlým
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: No já též myslím, že Bánská Bystrica není správně. To by nám slováci dali. Tak stejně třeba mrví ČD slovenskou stanici Považská Bystrica, kdy tam píšou Povážská Bystrica.
Macek: Popravdě jsem od toho článku taky čekal více. Docela jsem se těšil na nějaké spešl informace a ono nic. Ale snaha byla.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 09:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zájem přispívajících bych zde v kostce shrnul události kolem MHD v Banské Bystrici, alespoň jak jsem je pochopil já. Budu rád, když mne někdo doplní, poopraví nebo vyvede z omylu. Upozorňuji, že jsme se sešli jen se zástupci SAD BBDS, stanoviska města ani stanoviska SAD Zvolen znám jen z netu, takže nemohu ručit za možný jednostranný pohled.
Na začátku musím upozornit na zásadní „špecifikum“: trolejbusy v Bystrici o začátku (rok 1988) provozovalo oproti jiným městům ČSAD. V devadesátých letech při privatizaci bylo nabízeno představitelům města převod sekce MHD pod vedení města, což bylo odmítnuto. Město si tedy nadále MHD u této firmy provoz jen objednávalo. Toto je prvopočátek absurdního stavu, kdy město nemá žádné vazby na trolejbusový provoz ani na trakční infrastrukturu. Město ze státních fondů každý rok dostávalo adresné balíčky peněz na různé služby, tedy i na provoz MHD. Ten „přeposílalo“ ČSAD resp. transformované na SAD BBDS. Přímá podpora provozu MHD od města spočívala jen na nákup nových autobusů (a dvou trolejbusů), které bezplatně SADu pronajímalo. Trolejbusy z těchto peněz přežívají, ale pochopitelně se nerozvíjejí. Výjimkou je jen trať k Tescu postavená městem. Další rána přichází na přelomu století v podobě změny rozdělování státních financí měst – stát přestává dávat adresné balíčky, ale jeden balík peněz městu, takže financování MHD je plně v rukou města. A evidentně MHD prioritou pro město zřejmě není. SAD BBDS tedy dělá různá úsporná opatření. Dalším hřebíčkem do rakve je změna účetních pravidel v posledních letech – město musí vytvářet odpisy. Takže město nově po SAD požaduje za dosud bezplatně pronajímané vozy odpisy, Což dle p.Snopka v roce 2004 dělalo cca 30 miliónů. Když je odečteme od 40ti miliónové dotace které město na MHD dalo zůstane dotace na provoz pouhých 10 mil, za což se v cca 80 tisícovém městě kvalitní MHD dělat nedá – SAD provádí další úsporná opatření, vedle dříve zrušených slev a nástupu předními dveřmi nově vypíná topení, čímž si proti sobě popudí i zbývající cestující. Panu primátorovi kdosi nakuká, že lze provozovat i ziskovou MHD, takže vypisuje výběrové řízení. Následuje mnoho nepřehledných kroků a čachrů města, jejichž výsledkem je nová smlouva na provozování MHD firmou SAD Zvolen. SAD BBDS zrovna končí licence na provozování trolejbusové dopravy, a dle výkladu jejich odborníků nemůže žádat o obnovení, neboť nemá smlouvu s městem, a tedy provoz nemůže „provozovat“ Trolejbusy stojí ve vozovně, zaměstnanci jsou v nejistotě, nebo dokonce odcházejí k SAD Zvolen. Zatím probíhá drobná údržba, vedení díky nízkému příkonu (cca 9kW) je stále pod napětím.
Současná situace je zatím patová. Trolejbusy v BB nikdo jiný než SAD BBDS provozovat nemůže, protože jsou s spolu s vedením vlastnictvím SAD BBDS. Město má smlouvu na MHD se SAD Zvolen, SAD Zvolen nemá dostatek autobusů. SAD BBDS má dostatek vozů, ale nemá smlouvu. Přesto s městem nadále jedná, dokonce přes výše uvedený fakt opět zažádalo o licenci, dle posledních návrhů jedná o založení nové akciové společnosti, do které by SAD BBDS vložilo svůj trolejbusový provoz a město své vozy a tím by se situace začala alespoň trochu „normalizovat“. Myslím si, že se ale SAD Zvolen taky jen tak nevzdá, takže na nějaké závěry si budeme muset ještě počkat. Jisté je, že ustoupit budou muset všichni.
Výtky ohledně žalostného vozového parku si myslím, že nejsou až tak opodstatněné. Všudypřítomný rez je prostě na Slovensku běžný (i v Žilině by se dalo lecos objevit), v SAD BBDS je navíc umocněn úspornými opatřeními a faktem, že s malou výjimkou jsou všechny trolejbusy stejně staré, jak již někdo napsal, všechny najednou se generálkovat nedají. U nádraží jsem si dokonce všiml Felicie s nápisem Polícia s vyrezlou dírou v bočních dveřích, o těch pátých se už nedalo ani mluvit jako o dveřích… (kvůli osádce jsem si ji vyfotit netroufl).
Za závěr musím konstatovat, že MHD v BB přece jen SAD Zvolen trochu „pozvedl“.
Nikde jinde se totiž asi neprojedete třeba jen několik zastávek po městě v zájezdovém autobusu s luxovými sedačkami a záclonkami…
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 09:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikde jinde se totiž asi neprojedete po městě v autobusu s luxovými sedačkami

Hezky napsano. Ale podobny stav fungoval i v okoli Prahy (jeste pred ROPIDizaci), kdy CSAD nasazovaly ledacos, vcetne LCecek.

Toto je prvopočátek absurdního stavu, kdy město nemá žádné vazby

To neni "absurdni stav", to je dusledek "trzniho hospodarstvi". Zavisla trakce v trzni doprave se da resit bud oddelenim infrastruktury (verejne) od provozu a vozidel (vlastnenych soukromym subjektem) nebo tim, ze se vytvori "statni/mestsky podnik" (coz je ovsem stejne akciova spolecnost, akorat vlastnena statem/mestem), ktery ma garantovane postaveni. A pak uz jen zalezi na tom, zda tohoto postaveni zneuziva nebo sve sluzby zkvalitnuje, bez ohledu na to, ze nema konkurenci.

změna účetních pravidel v posledních letech – město musí vytvářet odpisy

Coz je ovsem uplne normalni pravni stav a mesto i dopravce s nim meli pocitat. A rovnez "sotousi" by z toho mohli pochopit, ze trolejbusy sice maji nizsi cenu energie, ale do pruhledneho ucetnictvi je treba zapocitavat vsechno - vcetne tech dost vysokych odpisu za trakcni zarizeni (ktere autobusy maji ve vysi "nula") <<< bohuzel pro trolejbusy.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 10:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: Pěkně jsi to napsal. Macku promiň, ale tento text je podle mě lepší. Taky neříkám, že SAD BBDS vlastní trolejbusové vraky. Soudím tak z fotek, které jsem viděl. Popravdě přeji SAD BBDS znovuobnovení trolejbusové dopravy ve vlastní režii, autobusy bych nechal SAD Zvolen.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 11:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ovšem model, jaký funguje v Maďarsku. DP V Szegedu a v Debrecenu provozují pouze tramvaje a trolejbusy, v režii Volánu (Volán = ČSAD" jsou pak autobusy. Jak to vypadá v Miskolci, netuším, v Budapešti má pak DP všechno od metra po autobusy.
Pokud se pletu, opravte mě, tenhle dojem jsem získal po jedné návštěvě Maďarska a nemusí být správný.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 11:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: Myslím, že Miskolcký DP provozuje všechno, ale že bych si tím byl jistý. Pokud se nepletu, tak dopravní podniky, které provozují pouze 1 trakci existují hodně v Pobaltí.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 11:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: je to sice tržní hospodářství, ale potom tento stav může při novém výběrovém řízení mít vedlejší produkt zrušení trolejbusů jako v Bystrici. Slyšel jsem i nemožnosti čerpat finance z EU.
ad odpisy: normální stav, ale pak už pronájem je pro dopravce značně nevýhodný.
Model, kde by SAD Zvolen by provozoval autobusy a SAD BBDS trolejbusy jsme také navrhovali, ale p.Snopko tuto možnost zatím vylučuje.

Jinak s tebou (arj) naprosto souhlasím.

(Příspěvek editován uživatelem houmr leden 27, 2006)
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 11:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macka se musím zastat. Tyto dva texty se nedají porovnávat. On popisuje průběh expedice samotené (a dobře), já stav v Banské Bystrici. Ideální text na web by byl asi křížencem obou.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: Podle mě by provozování trolejbusových linek SAD BBDS a autobusových linek SAD Zvolen bylo v tuto chvíli nejlepší, ale to by se muselo chtít tamějším dopravcům. S tím, že ideální text na web by byl asi křížencem obou máš pravdu, ale podle mě většinu zde diskutujících zajímalo to co jsi napsal ty.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr:Děkuji za zastání,a máš naprostou pravdu,tvůj článek vypovídá více i o tom jak vlastně k této situaci došlo a můj jak již je v názvu napsáno vypovídá o samotné cestě.Opravdu dobrý,smekám před tebou pane kolego.
Akorát mně mrzí kritika jednoho kolegy který místo aby přidal své poznatky tak ostře kritizuje,a už vůbec ne tato expedice nebyla opileckej mejdan,to že se jde výprava naobědvat do hospody,zahřát v tomto mrazivém počasí a dát si u toho pivo není opileckej mejdan!
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Neříkám, že je to špatný text, jen se mi více líbilo to co napsal Houmr. To tvoje vypadá spíše jako popis výletu nějaké rodinky, ale nic ve zlém.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo by mohl napsat článek do Dopravního Magazínu, do Městské dopravy nebo do Dráhy... nebo jinam ...
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 23.ledna 2006, ICQ #277-439-754
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 17:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák:V pohodě a díky za upřesnění slovenského pravopisu,na článek jsem zaslech i kladný názor,ale musím uznat Houmrův článek je lepší.
S tím názorem že se tu může řešit i Žilina,ostatně také souhlasím,po zrušení tématu"Trolejbusy na Slovensku",o kterém jsem ani nevěděl že není se tady mohou řešit i ostatní slovenská města.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 17:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: To víš, na slovenský pravopis si nedám šáhnout, když jsem tak každý rok alespoň 3 týdny. Jinak myslím, že se to Slovensko pěkně rozjede. Třeba absolutně nemám potuchy o trolejbusovém provozu v Prešově. O Žilině snad většinu vím a o BB taky. V Košicích toho moc na vymýšlení není (ty 2 linky co tam mají je fakt hodně) a Bratislava je prostě Bratislava.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 17:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo,Bratislava,opravdu nádherné město a kdo tam nebyl,o hodně přišel.Já navštívil Blavu v roce 2002 a nevěděl co dříve,zvláště hezký jsou trolejbusový linky projíždějící okolo hradu a nebo kopcovitá linka na Kolibu.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1536
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 17:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. Já jsem byl v Bratislavě na jaře roku 2004 a fakt se mi líbila. Přesně jak jsi psal tak dobrá je trať kolem hradu. Na Kolibu jsem nejel. Moc jsem toho neprojel, ale i tak.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 18:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já projel snad úplně všechno,i s parníkem na Devín.Z tramvajových tratí se mi snad nejvíc líbila na Zlaté Piesky kde jsem byl ubytovanej.Z autobusových linek linka 29.z Devína na Nový most s Ikarusem 435.
České Nezávislé Dopravní Sdružení

Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 18:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Jo 29 jsem jel taky. Zrovna tam byla výluka, tak jsme jeli po staré cestě po nábřeží a pak šíleně úzkou branou (řidič musel zklopit zrcátka). V jednom směru jsem jel Ikarusem 435 (taky pěkné vozidlo) a druhým směrem jsem jel s Karosou B741.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Vladimír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 18:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: Len drobná oprava - štátne dotácie na MHD na Slovensku nezanikli na prelome storočí, ale od roku 2005. Súčasný rok je teda v poradí ešte len druhý, kedy MHD dotujú len mestá.

Ostravák: Potuchy o trolejbusovej prevádzke v Prešove môžeš získať na stránke www.po.imhd.sk. Prípadné otázky rád zodpoviem, škoda, že na K-reporte zrušili tému "Trolejbusy na Slovensku"...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 18:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladimír: Jo znám. Jen řekněme, že si toho MHD v Prešově moc nepamatuju. Však my si tady vytvoříme diskuzi trolejbusy na Slovensku (už to tady tak začalo vypadat).
P.S.: To ty jsi autorem těch skvělých schémat MHD?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Vladimír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 19:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Neviem, ktoré schémy považuješ za skvelé. Je pravdou, že sériu schém MHD z viacerých slovenských a českých miest som vyprodukoval. Ale neviem, či myslíme tie isté :-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 19:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladimír: Myslím ty, které jsou třeba na stránkách imhd.sk. Např. Žilina.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Vladimír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 19:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Áno, tie sú moje. Ale aby nás ostatní neobvinili z chatu, prípadné ďalšie veci skús cez ICQ - 174898638
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 19:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladimír: ICQ bych rád zkusil, ale aksi ho teď nemám nainstalované. Ale stejně je to jedno. Jen jsem chtěl vědět jestli jsou to tvoje schémata. Fakt jsou super.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.32.118
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:35:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky z návštěvy Žiliny
http://www.imhd.sk/za/?w=3825242e29232930ef392b342f26ea&u=f3f0f0edf6f0f0f2
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK: Jo, už jsem je viděl. A já jsem si říkal proč Vladimír tak narychlo zmizel.
Jinak hezky přecvakáváš mezi češtinou a slovenčinou.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.32.118
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:58:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: no jo...kdo umí, ten... :-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 22:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LUK: Ono je hlavně zvášní, že slováků jsem mluvit česky slyšel již několik, ale česi hovoria len po česky. To jsem to splychtil, že?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
LUK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.47.32.118
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 22:52:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: potvrzuju, Slovák se raz-dva česky naučí, ale Čechů mluvících správně slovensky je velmi málo...
BB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.244.40
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 14:01:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

macek: Nechci vám do toho tady kecat,ale neřeší se tu náhodou Banská Bystrica?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 14:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BB: Sice nejsem Macek, ale Macek snad odpustí, že za něj odpovídám. Řekněme, že jsme se tady domluvili, že se v této diskuzi budou řešit všechna slovenská města s trolejbusovou dopravou. Stejně by to tady pak upadlo.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19000
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 21:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až se situace v BB uklidní a toto téma bude umírat, bude opravdu nejspíš přejmenováno.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://video.ta3.com/30012006/sad_bb.ASF
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 15:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to říkal, že SAD Zv to jeho pohádkově krásné nízké jízdné nevydrží: http://www.imhd.sk/bb/index.php?w=213621323033ef393621323033ef1f&id=3180

České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 15:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Já jsem si taky říkal, že to zdrahne a je to tu. Podle diskuze na imhd.sk/bb jízdné dokonce v některých kolonkách stouplo. A to SAD Zvolen vykládál, že sníží jízdné, nasadí plno nových autobusů a zavede nástup všemi dveřmí. Ha ha. Ještě by mě zajímalo jak to bude s trolejbusy.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 15:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že SAD Zv. kecal, čim víc keců, tim více si pojistí, že bude provozovatel. Hm, a ono to vyšlo. Samozřejmě, že by tak postupovali snad všichni dopravci, ale to není omluvou. Rozhodně pro normální občany, kterým je jedno, co dýchají a jestli ta krychle má klacky či ne to stejně není žádná výhra. Naopak, nyní již oproti SAD BBDS nemá moc převahu. je vrcholná ostuda, že ještě neexistuje DPmBB
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 15:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. Kdyby se kdysi vytvořil DPmBB tak to nemuselo dopadnout tak tragicky.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 18:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já jsem na webu našel tento článek a v celku jsem nad některýma věci nevěřícně kroutil hlavou.

Nejvíce mě zaujaly tyto části:

Prednosta mestského úradu Miroslav Muroň ešte oficiálne autobusy neprevzal. Tvrdí, že pôvodní majitelia z nich neodmontovali svoje počítače a vysielačky.

Co pak asi myslý těmy počítačema? Že by digitální orientace, které by nezapadaly do říše "papundeklových" orientací které používá SAD Zvolen?

Zaparkované autobusy strážila v noci mestská polícia spolu s Králikom. "Snažil som sa v noci vstať, aby som sa presvedčil, či je všetko v poriadku. Bol som veľmi prísny aj na mestských policajtov a trval som na tom, aby ustrážili parkovisko," vyhlásil.

Tohle je docela dobrý, v celku pěkně ukazuje tvárnost osobnosti onoho pána.

Magistrát sa snaží po zmene dopravcu zachrániť trolejbusovú dopravu, s ktorou Zvolenčania nepočítajú.

Koukam že si někdo "brzo" vzpoměl. Žeby začalo na magistrátu konečně svítát? Dobré věci jsou prý návykové, že by to platilo i o trolejbusové dopravě? Nebo že by se někdo začal bát že by prohlál v nejbližších komunálních volbách?

No a třešnička na dortu je to to:
"Urobím všetko preto, aby trolejbusy v Banskej Bystrici fungovali," tvrdí napriek tomu Králik.

Někdo má možná strach tak aspoň pouští silácké řeči. V celku to bude ještě v BB zajímavé, rozhodně to co se tam momentálně děje nejde nazvat jinak než "velice hazardní ruskou ruletou".



(Příspěvek editován uživatelem dandy únor 01, 2006)
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 18:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že tím počítačem myslí pokladnu + ,,počítač" Em Test.
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 23:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se kdysi vytvořil DPmBB tak to nemuselo dopadnout tak tragicky.
Takovymto tvrzenim bych si vubec nebyl jisty. Samotne zalozeni DPmBB v minulosti by nepomohlo, pokud by melo vedeni mesta stejny pristup k MHD (=delejte si co chcete, ale hlavne po nas nechtejte zadne dotace).

Někdo má možná strach tak aspoň pouští silácké řeči. V celku to bude ještě v BB zajímavé, rozhodně to co se tam momentálně děje nejde nazvat jinak než "velice hazardní ruskou ruletou".
Jeste to zajimave bude. Ale na to, ze vyjedou t-busy bych si nevsadil (vyloucene to neni). SAD Zvolen se rozhodne nebude chtit vzdat sve pozice zadarmo (proc by to meli delat). Znamenalo by to docela velke usili ze strany mesta v otazkach
- jednotneho jizdneho (pro vsechny dopravce) vyhlaseneho mestem
- navrh linkoveho vedeni, intervalu a rozlozeni spoju mezi zainteresovane dopravce.
- jasne podminky pro vsechny dopravce.
- spolecnych (prolozenych) jizdnich radu vice dopravcu.
- ...

Daleko jednodussi je dat tech 30 milionu SAD Zvolen a rict "hlavne nas uz neotravujte".
Vladimír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 17:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heh... pekne nám diskusia umrela.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 18:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladír: Možná proto, že to vypadá, že pan primátor BB se*e na svoje sliby a nic se neděje.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

Jak se cestující chová k řidiči, tak se řidič chová k němu.
Jak se řidič chová k cestujícímu, chová se cestující k němu. Jednoduchá rovnice! ;)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 19:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Říkalo se něco o znovuzprovoznění trolejbusové dopravy a ticho po pěšině. Vladimír: Co se stalo s imhd.sk/za? Vím, že je to tam napsané, ale kdy se vám to podaří dát dohromady?
minulost, současnost, budoucnost MHD V OSTRAVĚ; nákresy; zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 23:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladimír> Ono uz bylo skoro vsechno podstatne receno, a nic moc noveho se posledni dobou nestalo.

Diskuze by se rozjela v pripade, ze by to opravdu vypadalo na obnovu t-busu (zatim to nevypada), nebo by treba zkrachoval SAD Zvolen, apod. Jak jsem psal, tak tomu obnoveni t-busu moc neverim. Ale treba bude prekvapeni.

Ostravak> O moznosti obnovy t-busu se psalo ve spojitosti s tim, ze si BBDS pozadala (a ziskala) o novou licenci pro provoz t-busu. (Stara licence skoncila k 31.12.2005) Tim castecne reagovali na kritiky, kteri opravnene rikali, ze trolejbusy vlastne ani po 1.1. vyjet nemohly.


(Příspěvek editován uživatelem adam_r únor 14, 2006)
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 07:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže SAD BBDS už zase licenci má? No, tak teď už jenom aby se nějak dohodli s městem a se Zvolenskou SAD, a může se jezdit, ne? Jenže ona asi ta dohoda bude největší problém...
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 10:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ta dohoda bude těžká... BBDS bude chtít určitě nějaké dotace a těch se Zvolen jen tak nevzdá. A to platí i o linkách - Ty trolejbusové jsou asi nejlukrativnější...
No snad se nějak dohodnou - hlavním iniciátorem a "spojkou" by měl být ten co to nejvíc podělal - pan primátor.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 20:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zlín_24Tr: To by si musel myslet i on, že to podělal.

Samozřejmě SAD Z nebude chtít pusti žádné linky, o dotacích ani nemluvě, a vzhledem k tomu, že JEZDÍ(jak, to je teď jedno) a asi nejezdí tak strašně, aby byl důvod nějak upravovat smlouvu, si myslím, že do konce smlouvy na trolejbusy zapomeňte(bohužel)

Chtít dohodnout se musí tři strany(a když jedna nechce, celá dohoda padá)...město, BBDS a SAD Z. poslední jmenovaný ale nemá důvod se na něčem dohadovat...za chvíli přijdou nové busy a oni budou jezdit ještě kvalitněji.
SAD Zv:"Trolejbusy nejezdí, zapomeňte..."
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Kdo neviděl Trollino, neviděl pořádný nízkopodlažní trolejbus
ICQ:
260 116 510
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 17:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle slovenských médií má ten stupid Králík asi více průserů - v tv bylo o firmě, která má v zimě udržovat sjízdnost silnic na území města. V nějaké sousední vesničce to dělá jiná firma o třetinu levněji...V reportáži měl interwiew s redaktorem - tvářil se velice nechutně a když už mu došly argumenty, tak utekl do nějakých dveří. Toho člověka bych okamžitě zavřel, už jen z prevence!
6. února jsem se na chvíli vyskytl před nádražím v BB, pohled skutečně hrůzný: i když už mají městské busy ex BBDS, byla tam z nich pouze B961, všechno ostatní povětšinou různě popůjčované Céčka, Kvašňovský taky nechyběl. Městských busů tak 40%.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 11:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tvrdili jste, že není nic nového, a ono je. :-(

odkaz
Bystrican
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.80
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:40:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Som rodeny bystrican a poviem vam ze to chlpate usate zviera (králík) ma toho viac na triku ako si myslite. Jeho by mohli zavriet aj za zlociny komunizmu, keby chceli, ale nechcu lebo ti co by mohli su rovnke osipane ako on a na vsetkom sa spolupodielaju. Bolo to v roku 2004 ked bola na schodzi v primestskej casti asi 2km juzne od konecnej trolejov z vole mocipanov deklarovana snaha o budovanie trolejov az tam. Potom ale prisiel niekto a povedal ze na tom sa neda zarobit, lebo nikto zo zastupitelstva nema doma ani v rodine firmu ktora by to mohla realizovat takze treba ludom povedat ze troleje nebudu lebo trolejbusy nicia cesty a droty spatia ulice. Navyse mestu nepatria tak co by sme budovali nieco pre inych, ze? Ono je jednoduchsie povedat ze to bude lacnejsie bez trolejov a ze sa zbavime ekonomikej zataze lebo my ine nevieme iba likvidovat to co nejde a toho je od jesene 1994 pozehnane. Ked odhliadneme od par lastovieciek vznikajucich v sukromnej rezii tak sa mesto viacmenej straca. Aj co do poctu obyvatelov, ktorych ubudlo za 10 rokov priblizne 5 tisic. Cesty sa neopravuju a teraz pripominaju skor tankodrom, pritom este 10 rokov naspat bolo mesto vzorom pre ostatne v tom ako vyzera rozkvet. Vtedy sa vsak po kratkej dobe vratili k moci komunisti najprv pod vedenim Igora Presperina a neskor Jana Kralika. Druhy menovany je znamy tym ze nic nerobi a jeho praca spociva v eliminacii nerentabilnych veci, a MHD patri medzi ne.
Bystrican
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.80
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:41:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ked MHD skolabovala tak mal usiak zo strachu pred verejnostou silne reci ze chce trolejbusy vratit do prevadzky ale ze jeho podpisom zmizli z ulic to uz radsej nepovedal, ja nic ja muzikant. Teraz ked uz pomaly hnev v ludoch uticha a zvykaju si na laznicku dopravu v 25 rocnych vrakoch (je ich stale prevaha) tak uz sa akoze "nemusime tolko snazit lebo situacia sa zlepsuje". A mimochodom usiak chcel vyvodit dosledky voci tomu kto za to moze, lenze sam seba nepotresta takze v tomto smere sa nic nedeje. A peticia? smiesnych 4000 podpisov z 80000. Je to coslo ktore ma utvrdzuje v tom ze zijem v udoli dutych hlav a dam krk na to ze najblizsie volby zase vyhra on, lebo pojde rozdavat zeleny gulas a riedene pivo a to je u nas ta najvyssia ponuka na hlas vo volbach. Ale teraz sa vzdialujem od MHD... Ked som pocul poprvy krat tu zarazajucu informaciu ze sa meni dopravca a ten nema o troleje zaujem, tak som na cely den ostal vyvedeny z miery. Bol to posledny klinec do rakvy mojho niekdajsieho patriotizmu. Nechapal som jednu vec: mesto deklarovalo (recami) zaujem o zachovanie trolejov ale zmluvu podpisalo s niekym kto to vyslovene odmieta. To je asi tak logicke ako ked si vegetarian kupi veprovy hamburger lebo je lacnejsi ako zeleninovy. No a nasledne sa tvari ze vyjednava s bufetarom o vymene masa za zeleninu ale inak sa si na nom clekom pochutnava. Co z toho vyplyva? Ze nieje vegetarian. Takisto nase zastupiteltvo neprejavuje ziadne znamky snahy o navrat trolejov do ulic. Mozno po precitani toho lepsie pochopite preco BB trolejbusy navzdy zrusila.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 10:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s Tebou, když porovnám přístup k MHD v Banské Bystrici a v Žilině, tak je jasně vidět ten rozdíl. V Žilině si MHD aktivně sami budují a jsou na ní náležitě hrdí, kdežto v radnice v BB přistupuje k MHD jak k přítěži se kterou je potřeba zatočit...
Bystrican
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.80
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 11:19:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono s tymi trolejbusmi je to iba vrchol hanby ktoru nam radnica robi, oni za pritaz povazuju vsetko co v meste je, pocnuc osvetlenim a fontanami a trolejbusmi konciac. Videl si budovu radnice na namesti? je 11 rokov zavreta a schatrana lebo robit s tym nieco by znamenalo pracovat pre mesto a to sa 55000 Sk mesacne neoplati. Radsej budeme v budove UV KSC z ktorej zbrusime hviezdy zo stlpov ale ved tu sa nam dobre pracovalo aj pred revoluciou tak co by sme sa trapili s nejakou barabiznou pri ktorej sa ani zaparkovat neda. To len ako priklad. A mimochodom primator sa nechal pocut asi 2 roky dozadu ze hl. mestom slovenska by mala byt BB lebo BA sa stava stodolou viedne. Po novom roku je vsak svetu jasne ze BB stodolou Zvolena.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 11:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je absurdita! Je vůbec šance, že se to po volbách změní? Slyšel jsem, že noviny jsou ušatým zvířatům nakloněny a o nějakých objektivních zprávách z dění na radnici se nedá mluvit, natož kritizovat. Co je na tom pravdy? Má opozice u Vás ve městě šanci občany nějak informovat lidi svým kritickým pohledem?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace