K-report
 

Archive through 27.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Connex » Archive through 27.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2005 - 20:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych řekl, že zelení a to nejen z alkoholu jsou v Plzni
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 07:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, myslel jsem tím Invest. Jak je to teď vůbec s ČSAD Semily? Někdy v létě měly být nějaké problémy mezi akcionáři...

Jinak DPÚK bych až tak neřadil do té kategorie skupin. Přeci jen ČSAD Ú/L byl celek, kdežto skupiny ICOM, xxDOS, Connex vlastní různé firmy v rámi celé republiky.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 10:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je sice pravda, ale v rámci Sev.Čech se snaží(il) tento dopravce sežrat kdekoho, defacto totéž co ostatní akorát pouze v jedné oblasti.
Chomutov forever
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 12:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: A koho a kdy už sežral?
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 14:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nevím, ale chtěl sežrat DPmD, DpmÚL, DM Most-Lit.,DPCHJ... pokud chtěl nějaké menší dopravce nevím, tím se tisk nezabýval, plus sem odmítá pustit menší regionální dopravce... Jo a ještě chtěl převzít městskou dopravu v Kadani,
ale všichni řekli rázné NE a doufám, že to tak bude i nadále...
Chomutov forever
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 20:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek,Tzv:A koho by žrali, vždyť tam jsou jediní a nějací malí dopravci mající 3 autobusy, to není problém. Třeba co já vím, tak Kafku nezbaštili.
Tzv: A DPÚK je nějaký špatný dopravce? Na mne působí velice profi přístupem
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 30. listopadu 2005 - 23:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak u FTL jsem kdysi četl, že mají vcelku dobré vztahy s Connexem, pokud se nepletu.

Jojo, dobré vztahy jsou. Spočívají třeba v tom, že si dopravci vzájemně neuznávají PADky, a to ani v rámci IDSOK...
ICQ: 321725091
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 07:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani si nemohou uznávat. Connex Morava není účastníkem Dohody o vzájemném uznávání průkazek ročního předplatného jízdného pro zaměstnance a rodinné příslušníky v silniční veřejné linkové dopravě v České republice. A od února to bude stejně bezpředmětné.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 08:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce: No právě proto jsem se Tzv. ptal koho sežrali, protože o ničem jsem neslyšel.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2460
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 12:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Já vím. Ale v rámci IDSOK mi to přišlo jako automatické
ICQ: 321725091
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 12:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce: Co myslíš tím profi přístupem u DPÚK?
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 14:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně je neznám a přiznám se, že na žádném setkání dopravců jsem s nimi nehovořil. Ale co tím myslím? Myslím tím vozový park, hustotu dopravního spojení na svém území, nikdy jsem o nich neslyšel v mediích. Prostě firma, která není žádný extrém, která se stará sama o sebe a jsou potichu. Znám mnoho lidí, kterým tahle firma leží v žaludku, už párkrát jí chtěli zlikvidovat a ona na oplátku likviduje spíš je. Sice nevím,jaký má vztah ke svému mateřskému krajskému úřadu,kolik si účtuje na kilometr v rámci ZDO a kolik toho jezdí v regionu za své. Ale vztahy asi dobré,když se po nich pojmenovali. I když si myslím, že to byl spíše politicko-obchodní tah, než nějaké stotožnění se s někým. Ostatně jejich RZ s písmenem "A" svědčí o příslušnosti k majiteli a jeho místě působnosti. Říkám, ale nevím, jaké mají vztahy s KÚ, to je u mě dost rozhodující. A vlastně, když nad tím tak přemýšlím, tak já neznám ani žádné lidi od nich, hodně dopravních firem reprezentuje nějaké jméno, někdo, nějaká výrazná osobnost, která se stará skoro o všechno u té dané firmy. Ale u nich, nikoho neznám. Kdyby se neproslavily spory s novým organizátorem Ústecké IDS, tak bych je neznal. I když dle mého názoru organizátor v Ústí si myslel, že je polobůh a oni mu ukázali, že to asi tak žhavé nebude. A pak už následovali mediální přestřelky. Možná tohle uškodilo oběma stranám, i když moji úctu organizátor v Ústí tímhle přístupem ztratil definitivně. Oba tehdy měly hodně prostoru na to, aby couvli. A nakonec to dopadlo, jak to dopadlo a bylo to úplně zbytečné. Rád se o nich dozvím něco víc, kolik mají plynových vozítek a vozů celkově atd.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 14:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když jednoho člověka od nich znám. Dost slušně postaveného a ten když byl u nás, tak jsme spolu dlouze hovořili o plynu, naftě a vůbec o všem. Docela dobře na mne zapůsobil
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17565
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 15:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

od února to bude stejně bezpředmětné

Se budou rušit busnické PJD?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 15:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, do 31.1.2006 a pak konečně konec
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17570
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 16:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to jen tak? Že jsem nezaznamenal žádnou bouři nevole, která je obvyklá u kolejníků, když se jim na podobné výhody šahá...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 16:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolejníků je mnoho a mají toho elektrárníka, který za ně bojuje. Bohužel. Taky. Když si vzpomenu na to, jak jeden spolužák vždycky dostal jednou za rok nové boty, protože tatínek na ně měl nárok, ale nechtěl je... A taky jezdil vlakem zadarmo a vždycky si stěžoval na to, že to mělo zpoždění. V životě nic pro ČD neudělal. Jen jeho tatínek, tak by jim to taky měli krouhnout. Zajímavé, že na drahách nevadí to, že jsou pak nejasnosti v dokladech pro DPH apod.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17572
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 16:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejasnosti by asi byly i potom, byl bych velmi nerad, kdyby mi kvůli rušení PJD zrušili i čtvrtletní síťovku, nějak jsem si odvyknul kupovat jízdenky, docela by mne to otravovalo a asi bych v dosti případech vlak ani nevyužil...
Využitelnost kolejnické a busnické PJD posoudit neumím, ale možná v tom taky hraje určitou roli. I když teď se ta využitelnost spíš zase zlepšuje...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 18:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaměstnanecké jízdenky si pro svoje zaměstnance a svoje rodinné příslušníky zajistí každá dopravní společnost sama. Takže bych to až tak katastrofálně neviděl. No a navíc, vsadím boty, že se pak dva, tři, čtyři dopravci domluví a budou si ty svoje "padky" navzájem uznávat.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2005 - 22:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce: Je pravda, že o ČSAD BUS/DPÚK není moc slyšet. Oni jsou tady prostě monopolní dopravce, takže jsou v klidu. Ale vztahy s KÚ dobré nebudou - nejprve to začalo právě tím přejmenováním a odstěhováním se do Prahy. Vyjádření kraje k tomuto:Ústecký kraj nedal souhlas k užití svého jména v názvu firmy – tímto svévolným (byť legálním) použitím názvu Ústecký kraj v obchodním jménu soukromé firmy došlo de facto k přivlastnění se tohoto dopravce k Ústeckému kraji. Tím by mohli být uvedeni v omyl zejména cestující, pokud by se domnívali, že dopravní služby poskytuje či garantuje Ústecký kraj. Bohužel na služby dopravců má kraj zatím minimální vliv, o čemž svědčí mj. prostředí a kvalita služeb na autobusovém nádraží v krajském městě. Obecně platí, že klamavý a nepřípustný je název firmy, který obsahuje jméno jiné osoby než jejího vlastníka. Přestože je právní ochrana názvu Ústecký kraj velmi problematická, bude kraj případnou ochranu svého názvu prověřovat.
No a pak přišlo to kočkování kvůli ZDO, kde kraj chtěl dát šanci i ostatním, vypsal poptávkové řízení, no a to se DPÚK nelíbilo. Rozjeli docela nechutnou kampaň proti KÚ i ostatním dopravcům (jako že oni jsou ti jediní a dostatečně velcí na to, aby zajišťovali dopravu v kraji) a podali stížnost k soudu do Štrasburku. Zatím to dopadlo tak, že se nic nezměnilo a nebude až do konce příštího roku a ostatní dopravci, kteří už začali nakupovat busy, ostrouhali. No já čekám, že za rok, až se budou uzavírat ty nové smlouvy, kraj s DPÚK pěkně zamete.
Teď nějaká čísla (ale je to jen co jsem kde našel, neručím za to): V roce 2004 dal kraj na busy 230 mil Kč, na 1 km kolem 28 Kč, DPÚK zajišťuje 80% spojů v kraji, z jejich asi 230 linek jsem v ZDO nenašel asi 28.
Co se týká vozového parku, sice tam jsou nové Ekobusy a i normální SORky, ale ty staré vrakoidní Karosy jsou vidět víc než u jiných dopravců. Třeba když vidím, s čím kdo jezdí do Prahy... Navíc se stále brání nakoupit něco většího než 12m SOR, takže tam, kde jiný dopravce má Ares 15m, je u DPÚK nanejvýš LC735 a lidi si to odstojí a to i po dálnici. Takže asi tak no.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 17627
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 03. prosince 2005 - 17:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce:
Takže se jakoby začne „od nuly” - vlastně něco jako na ČD, kde zatím režijky taky u Connexu, JHMD nebo jiných dopravců neplatí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 04. prosince 2005 - 16:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I tak lze říci
švarc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.157.118
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2005 - 18:57:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už je v prodeji nový JŘ Connexu Východní Čechy.
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2005 - 20:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smím poprosit o zakoupení a poslání ? :-)
© fma_0526

Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 09. prosince 2005 - 23:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connex Morava měl letos obdržet jednu Karosu B952E, mohl bych poprosit o SPZ a období dodání. Díky
Chomutov forever
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 10. prosince 2005 - 00:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Karosa B952E r.z. 3T3 9426, v provozu na Olympia lince v Olomouci. Období dodání ať doplní někdo místní, typuju ale srpen 2005.

Jeden Citelis je lepší než 10 aut.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2005 - 18:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se zdálo být holou utopií, se stalo skutečností. Connex Morava nasadil na linku 920010 Přerov - Dub n.M. - Prostějov nový zeměplynový SOR B 10,5 CNG, RZ 3T5 1473. Vůz je v klasickém "Ekobusím" provedení jako prostějovské B 10,5 CNG. Fotku mám ve foťáku, leč káblík nět, takže ji sem plesknu až zítra, kdy se projedu a udělám foto i za dne (fotil jsem jej před necelou půlhodinou)
ICQ: 321725091
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2003
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 09:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

až ji budeš mít v PC nemohl by jsi ji poslat v rozlišení 800x600 na prchlyj@seznam.cz pro fotogalerii Ekobusů na www.mhdvmb.wz.cz

Díky
www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
ICQ 195466589
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2556
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 09:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nějak jsem s tím počítal Pošlu, neboj
ICQ: 321725091
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 11:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: PV Ekobusy jsou starsi verze, tento od Connexu je modernizovany, tzn. ze ma novej zadek, kabinu ridice atd.
http://studyhoweb.wz.cz - stránky o prostějovských autobusech.

I LOVE YOU PV 57-09
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2561
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 11:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Jistě. Tím provedením jsem myslel lak a polepy
ICQ: 321725091
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2564
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 13. prosince 2005 - 13:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se konečně dostal ke káblu. Takže ta SORka je <tady> :
ICQ: 321725091
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2005 - 07:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OLA 61-01 ma panely BUSE
http://studyhoweb.wz.cz - stránky o prostějovských autobusech.

I LOVE YOU PV 57-09
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 16. prosince 2005 - 23:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: takže se s tímto vozem počítá v provozu ještě nějaký ten pátek.
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 17.prosince 2005, ICQ #277-439-754
Lukša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 19:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexí ares pěkně zřídili sprayeři.Od střechy až po kola.Tyhle postižence kteří to udělali bych nechal zavřít až by zčernali.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 19:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zavirani by asi moc nepomohlo, meli by hezky ze svyho zaplatit obnovu nateru. Kdyz maj na tyhle pi*oviny. Kdyz slysim, jak kecaj v nakej reportazich v TV jaky to je umeni a podobny reci nejradsi bych je flaknul po hlave a useknul ruce. Berte s nadsazkou :-) Staci se u nas na sidlsiti kouknout na domy, ktery byly nedavno postaveny nebo zatepleny. Peknej hnuj zcmarany samejma hovadinama i s okny. Nebo se podivat na TT Nadrazi Branik - Sidliste Modrany. Tam je to odporny.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 21:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukša: jsou na netu nějaké fotky? to je ten novější nebo ten starší a co to bylo za ten další autobus?
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 23.prosince 2005, ICQ #277-439-754
Lukša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 18:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:Fotky bohužel nemám.Byl to ten novější,co
přišel tuším na podzim.O žádném dalším nic nevím.
1099:souhlasím s tebou,zavřít by nepomohlo a ještě by si žili z našich daní.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 08:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už tady dlouho nic nebylo. Connex Severní Evropa mění název a přibližuje se matce Veolii.

To jsem zvědav, kdy to bude měnit i v centrální Evropě.

Takže, i když se to nechce věřit, je možná čas fotit a fotit, dokud jsou :-)

V té souvislosti mě napadá, proč byl asi ten pražský SOR červenobílý?



(Příspěvek editován uživatelem mirek únor 21, 2006)
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 21:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: to ta společnost Veolia kupuje celá Connex, nebo jak tomu mám rozumět? No, že by se měnily barvy autobusů ...
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 13.února 2006, ICQ #277-439-754
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4179
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 21:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veolia je myslím majitel Connexu, asi jako když plzeňská škodovka patří Appian Group a Karosa je pod Irisbusem. Nebo se pletu?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 23:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veolia je majitel Connexu.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 07:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Přesně tak jak píšou ostatní. Veolia (dříve Vivendi) je "trošku větší akciovka", která se stará o vodu (Veolia), dopravu (Connex), odpadky (Onyx), energii (Dalkia).

Takže to je jen změna názvu, změna majitele spíš formální.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 10:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Město Šumperk poskytlo dotaci 1 mil. Kč spol. Connex na nákup nízkopodlažního autobusu pro MHD. Copak to asi bude?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 10:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by Neoplan z Libchav?
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 11:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, řekl bych že jo. Connex kupuje pouze tato kvalitní vozidla... O Šumperku se mluvilo už někdy v devadesátých letech (odhaduji tak 1997-1999), že bude chtít "nídrflur", ale nějak z toho sešlo a pořád jen B952 a tak.

V Novém Jičíně zase klasika s tím, že město žádá peníze na MHD v Bruselu a budou tam asi tři BN9,5 a jedna BN10,5. Hodně zvláštní, když ta současná MHD vlastně ani moc MHD není.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 11:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo kupuje bohuzel, jeste ze Connexem Praha a jejich parodiemi nemusim jezdit.
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 12:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi tři BN9,5 a jedna BN10,5.

A není to nějak moc? Vždyť ten současný provoz je takový dost slabý.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 16:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R_b: No, psal jsem že je to zvláštní a taky nevím, co tam chystají s linkovým vedením, ale zadání veřejné zakázky znělo jasně:

5 Charakteristika veřejné zakázky
5.1 Název veřejné zakázky
Dodávka čtyř nízkopodlažních autobusů pro MHD včetně dodávky a montáže informačního a odbavovacího systému
5.2 Místo plnění / realizace: Nový Jičín
5.5 Stručný textový popis veřejné zakázky (vč. specifikace množství v jednotlivých druzích dodávek, služeb a stavebních prací a vč. všech částí, pokud se týka veřejné zakázky):
Dodávka specifických dopravních prostředků (3 ks nízkopodlažních autobusů délkové kategorie 9,5 m a 1 ks nízkopodlažního autobusu délkové kategorie 10,5 m) vybavených informačním a odbavovacím systémem pro MHD.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 18:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to je veřejná zakázka, když tam je uvedeno 9,5 m a 10,5 m? Vždyť to je jasny, že jediny co tam musí být je SOR.. Sakra, kdyby to aspoň bylo na 12 m.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tak koukám na některý ty "veřejné zakázky", tak mám pocit, že už má zadavatel dávno vybráno a spíchne soubor požadavků, tak aby svůj výběr v podstatě jen úředně zlegalizoval.
K čemu pak tyhle výběrové řízení vlastně jsou, jestliže se to dá takhle snadno zmanipulovat?
Jestli to tak skutečně chodí, tak by to asi chtělo změnu legislativy, jasnější pravidla ale tady si taky nedělám žádný iluze...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já na tom zase v důsledku nic až tak závadného nevidím (můj soukromý názor). Vyberu si vozidlo, které chci a napíšu výběrové řízení tak, aby výsledek byl jednoznačný. A ostatní už vědí, že se nemusejí snažit a lhát, jak je jejich výrobek lepší než ten druhý.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3060
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: I kdyby se nevyhlašovaly délky, tak si nakonec zadavatel VŘ vybere to, co chtěl na začátku, jakožto vítěze soutěže... A pokud to nechá na firmě, jako je třeba RTS Brno, tak stejně má firma jen doporučující funkci
ICQ: 321725091
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže v takovém případě pak ztrácí výběrové řízení smysl.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlk se nažere a koza zůstane celá. Furt lepší, než koupit něco, co nechci...
ICQ: 321725091
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak to chodí, nic porti tomu pokud jde o soukromého dopravce, ten by opravdu měl mít možnost koupit si co chce (bez nějakého výběrového řízení) Ale pokud jde třeba o akciovku, tam by to chtělo určitou transparentnost aby akcionář viděl, jak se hospodaří, co a za co se kupuje, jaké jsou alternativy, jejich klady a zápory..
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud u akciovek majitel (hlavní akcionář) nerozhodne sám.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3064
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 20:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zase zruinovat akciovku tím, že budu mít pokaždé jiného vítěze a ve finále po pěti letech pět různých typů autobusů, podle toho, kdo se zrovna přihlásí, by si akcionáři asi taky nepřáli...
ICQ: 321725091
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 21:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Samozřejmě za předpokladu, že ve správní radě neseděj ňáký paka (aspoň doufám ).
Ucelenost vozového parku bývá taky jedním z mnoha kritérií při rozhodování.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 08:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: na tom nic zlého asi není. Pokud mám ve vozovém parku nějaký typ vozů, tak asi nebudu chtít aby ve výběrovém řízení vyhrál někdo jiný.

Ano, asi to postrádá smysl, ale stát to tak chce. Možná je to zbytečné a dokonce to prodražuje celou věc (ono to něco stojí, něco musí dát taky ti neúspěšní výrobci do tvorby návrhu).

Osobně si myslím, že by to např. u nákupu autobusů nemělo být. Státu by mělo být jedno, čím dopravce uskutečňuje výkony.

A nemyslím si, že zrovna majitel je ten, kdo by měl nějaký prospěch z VŘ. Vždyť právě on si kolikrát sám vybere, jaké vozy nakoupí. A o hospodaření jeho firmy mu údaje z VŘ neřeknou už vůbec nic.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace